Var kan du investera billigt?

Vill du investera mot låga kostnader? I den här artikeln kommer vi att avslöja de mäklarna som har de lägsta transaktionsavgifterna. Genom att använda denna jämförelse kan du spara på dina årliga kostnader hos din mäklare.

Vad är den billigaste mäklaren för aktiv handel?

Är du en mer aktiv handlare? Vill du öppna flera transaktioner och kunna satsa på en sjunkande marknad? Vill du kunna använda hävstång? Då är en traditionell mäklare ofta inte det bästa eller billigaste alternativet. När du vill handla aktivt kan en CFD-mäklare vara ett bra val.

En av de billigare CFD-mäklarna är Plus500. På Plus500 betalar du inte courtage när du öppnar en position. Dessutom kan du riskfritt prova möjligheterna med en demo på  $40,000. Vill du veta mer om Plus500? Läs denna omfattande recension. Du kan också öppna ett konto direkt med knappen nedan: (80,5% av investerare förlorar pengar)

Var kan du billigt köpa aktier?

Kostnader kan minska din vinst kraftigt! När du köper aktier, betalar du ofta en courtage för varje transaktion. Kostnaden för att betala en courtage varje gång är mycket högre än bara kommissionen själv. Det belopp du betalar kan inte investeras i nya aktier, vilket innebär att du kommer att missa

Lyckligtvis finns det mäklare som säljer aktier utan att debitera courtage. Detta gör det möjligt att uppnå goda resultat på aktiemarknaden även med små investeringar. En bra mäklare som inte tar ut transaktionsavgifter är eToro. Använd knappen nedan för att omedelbart öppna ett gratis konto:

Varför måste du jämföra avgifterna?

Det är viktigt att jämföra courtage kostnaderna väl. En kostnadsskillnad på 0,5% kan göra en stor skillnad. Vi vill illustrera detta genom en investering med en avkastning på 8% eller 7,5% efter avdrag för kostnader. I detta exempel har ett belopp på $ 100 000 investerats. Med en avkastning på 8% får du följande resultat:

  • Efter 10 år är investeringen värd $ 21,589.
  • Efter 30 år är investeringen värd $ 100,626.
  • Efter 50 år är investeringen värd $ 469,016.

Med en avkastning på 7,5% får du följande resultat:

  • Efter 10 år är investeringen värd 20,610 dollar.
  • Efter 30 år är investeringen värd $ 87,459.
  • Efter 50 år är investeringen värd $ 371,877.

0,5% av kostnadsskillnaden verkar ganska lite, men i praktiken kan det kosta dig tusentals eller till och med tiotusentals!

investera_billigt

Skjut inte dig själv i foten

Många investerare väljer att investera i sin bank av bekvämlighet. Detta är nästan aldrig en bra idé. Courtagen är mycket högre i en bank än hos en mäklare. Banker vet att många inte bryr sig om att ordentligt undersöka var de kan investera billigt. De har ett välkänt namn och får därför tillräckligt många kunder.

I en bank betalar du ofta höga avgifter för dina investeringar. Många banker tar till och med ut årliga fasta avgifter bara för att äga ett konto. Om så är fallet betalar du också pengar när du inte öppnar nya positioner. Ta därför ett ögonblick och välj en mäklare med låg Courtage. Detta kan göra mycket för dig på den långa sikten.

Välj fördelaktiga investeringsprodukter

När du köper bröd från två olika bagare kan priserna variera mycket. Detsamma gäller för mäklare. Fortfarande så tänker du kanske att bröd är bröd. Detta är verkligen fallet med börsmäklare. Oavsett om du köper en aktie från eToro eller DEGIRO gör liten skillnad. Andelen är 100% identisk. Men detta är inte fallet med de olika investeringsprodukterna. Vissa investeringsprodukter är mycket dyrare än andra. Undersök därför också om kostnaderna för investeringsprodukten är motiverade.

När du tittar på fonder, upplever du ofta att aktiva fonder tar ut mycket högre transaktionsavgifter än passiva fonder. Ändå uppnår de flesta aktiva fonder inte bättre resultat än fonder som helt enkelt spårar ett index. Undersök därför alltid om de högre kostnaderna för investeringsprodukten är värda det.

Vad är den billigaste mäklaren?

For this test we bought 30 shares of Philips. A Philips share costs €40 at the time of this writing. The value of the total transaction is therefore € 1,200. For each broker, we calculate the transaction fee to determine where investing is cheaper. The costs are a snapshot taken on May 28, 2020. For the current costs you can consult the brokers’ websites.

För detta test köpte vi 30 aktier av Philips. En Philips-aktie kostar 40€, när detta skrivs. Värdet på den totala transaktionen är därför 1 200 euro. För varje mäklare beräknar vi transaktionsavgiften för att avgöra var investeringar är billigare. Kostnaderna är en ögonblicksbild tagen den 28 maj 2020. För de aktuella kostnaderna kan du konsultera mäklarens webbplatser.

  • eToro: 0 provisioner, vi betalade inte transaktionsavgifter för den här transaktionen
  • DEGIRO: 1,75 + 0,014%, vi betalade 2,30 för denna transaktion.
  • Lynx: 0,09%, minimum 6, den totala kostnaden är 6
  • Saxo Bank: 0,1%, minimum  12, den totala kostnaden uppgår till 12

eToro är helt klart den billigaste mäklaren för detta uppdrag. När du gör många aktietransaktioner kan du snabbt spara hundratals per år med denna mäklare. Vill du prova eToro gratis med en demo? Använd knappen nedan för att omedelbart öppna ett gratis konto:

Jämför investeringskostnader

Innan du öppnar ett konto hos en mäklare är det en bra idé att jämföra kostnaden för dina investeringar. Olika leverantörer har olika priser.

Courtage

De flesta börsmäklare tar ut en provision för varje transaktion. Det finns några leverantörer där du kan köpa billiga eller till och med helt gratis aktier. Välj en mäklare med låga provisioner, särskilt när du vill investera med mindre belopp.

Spread

Utöver courtage, betalar du också ett spread med varje mäklare. Spreaden är skillnaden mellan köp- och försäljningspriset. Det är klokt att välja en mäklare som tar ut en attraktiv spread. Detta ökar lönsamheten för dina investeringar.

Aktiveringsavgifter

Vissa mäklare tar ut aktiveringsavgiften när du vill handla på en viss börs. Det kan därför vara smartare att handla med till exempel Plus500 eller eToro. Med dessa parter betalar du inte aktiveringsavgifter.

Andra utgifter

Läs alltid mäklarsidan för mäklare noggrant innan du investerar. Mäklare döljer regelbundet ytterligare priser i sina villkor. Till exempel, kan du behöva betala vissa mäklare för att ta ut pengar eller för att få utdelning.Var kan du investera billigt mot låga avgifter? Jämför de mest kända mäklarna här och ta reda på var du kan investera till lägsta kostnader!