Hur köper jag kinesiska aktier?

Investeringar i Kina är mycket attraktiva nuförtiden. Landet har en blomstrande medelklass och den medelklassen köper mer och mer. Detta gör det möjligt för kinesiska företag att leverera sina produkter och tjänster till den nya gruppen, vilket naturligtvis är bra för lönsamheten. Men hur kan du själv investera i Kina?

Hur investerar jag i kinesiska aktier?

Det är förståeligt att du vill dra nytta av denna framväxande marknad. Men var kan du faktiskt investera i Kina? Och vart är det billigast?

Om du vill investera aktivt i Kina genom att använda CFD är Plus500 en bra part. Med denna mäklare kan du använda olika order som möjliggör handel på kort sikt. Du drar också nytta av 0% courtage på alla handelspositioner. Använd knappen nedan för att skapa ett gratis konto direkt:

82% av CFD-konton tillhörande icke-professionella kunder förlorar pengar.

Vart kan du köpa kinesiska aktier?

Vill du hellre investera i Kina på lång sikt? Du kan göra det genom att köpa kinesiska aktier. För att göra dessa investeringar behöver du ett konto hos en mäklare. En bra mäklare som du kan investera i kinesiska företag med är eToro. På eToro betalar du inte courtage. Använd knappen nedan för att öppna ett konto direkt:

Du kan förlora dina pengar, andra kostnader kan tillkomma, besök: etoro.com/sv/trading/fees/

Allt om att investera i Kina

Varför kan det vara intressant att investera i Kina?

Att investera i Kina kan vara fascinerande på grund av den enorma tillväxten. I den västvärlden har den största tillväxtsteget redan inträffat och den årliga tillväxten avtar. I ett framväxande land som Kina kommer du att se att det fortfarande finns mycket utrymme för tillväxt. Detta beror på att landet upplevde en mycket snabb utveckling. Den tidigare främst fattiga befolkningen har mer och mer att spendera.

Med en total befolkning på över en miljard är Kina en exceptionellt stor marknad. Landets medelklass växer och gör det möjligt för företag att tillhandahålla produkter och tjänster till fler och fler människor. Som ett resultat finns det fortfarande mycket utrymme för (nya) företag, vilket gör att spekuleramarginalerna kan fortsätta att växa avsevärt. Ändå är det inte allt positivt: att investera i Kina medför också en hel del risker.

chinese_investing.jpg

Vad är riskerna med att investera i Kina?

Den stora tillväxttakten är också en risk. Många företags kapacitet är kraftigt förhöjd. Detta är helt i linje med den förväntade tillväxten. Vid någon tidpunkt finns dock en risk för överkapacitet. Detta kan hända när den slutliga tillväxten blir besviken. Plötsligt produceras för många bilar och stål. Många av dessa produkter är cykliska, vilket innebär att efterfrågan bara är hög i tider med ekonomiskt välstånd.

Eftersom den kinesiska marknaden fortfarande är relativt ny är det också riskabelt att investera på marknaden. Konkurrensen är hård och det är inte alltid klart vem som blir etablerade partier. Framgångsrika företag idag kan välta i framtiden.

Letar du efter en relativt säker investering i Kina? Då är teknikföretag som Alibaba och Tencent intressanta. Dessa företag har få tillgångar och är något skyddade från konkurrens. Dessutom har fler och fler människor tillgång till Internet, vilket kan göra en investering i ett kinesiskt internetföretag attraktivt.

Akta dig för skulder

Skuld är alltid en risk när du börjar investera i en region. I Kina ser du att både statsskulden och företagsskulden har ökat. I procent av BNP är siffrorna inte alarmerande. Det är dock viktigt att komma ihåg att landets totala inkomst har ökat.

Vi lärde oss redan 2008 hur ett enormt berg av skuld kan störa en ekonomi. När du köper kinesiska aktier är det därför viktigt att hålla koll på skuldutvecklingen i landet.

Vad är effekten av handelskriget?

Handelskriget mellan Amerika och Kina har väckt stort medieintresse. Men vilken effekt har handelskriget på kinesiska företag? Denna effekt kan förbli ganska begränsad.

När allt kommer omkring är handelskriget och de ökade tullarna endast relevanta för företag som är mycket beroende av import och export. Många kinesiska företag fokuserar nu på den inre marknaden. Ändå märker du att spänningarna har påverkat aktiekurserna negativt. Du kan använda tider som dessa för att leta efter fynd på aktiemarknaden.

Fler och fler kinesiska företag svartlistas av Amerika. Huawei kan till exempel inte längre sälja de flesta av sina produkter i Amerika och den populära applikationen TikTok har också förbjudits. Dessa spänningar kan sätta press på de framtida tillväxttakten för kinesiska företag som har internationella ambitioner.

china_trade_war.png

Akta dig för bedrägerier

I framväxande ekonomier ser du ofta mer bedrägeri. Styrelser bränner böckerna eller trattar bort pengar. Sådana evenemang kan vara dåliga för både aktiekursen och för företaget. Det är därför viktigt att kontrollera om det företag du vill investera i fungerar etiskt.

Har du någon oro över sårbarheten för bedrägerier med investeringar i Kina? Då är det smart att investera diversifierat så mycket som möjligt. Problem i ett företag kan sedan kompenseras av framgångar i ett annat företag. Du kan använda diversifiering genom att köpa flera aktier i olika företag eller genom att använda en indexfond.

Ett nytt exempel på bedrägeri finns i företaget Luckin Coffee. I flera år blåste företaget upp sina spekulerasiffror, vilket gjorde att det verkade mycket mer framgångsrikt än det var. Detta var möjligt eftersom Kina ställer mycket lägre krav på revisioner som utförs av revisorer. Dessutom har många västerländska investerare förlorat mycket pengar på att investera i detta kinesiska aktie.

Regeringens inflytande

En annan risk för att investera i Kina är det stora statliga inflytandet på många företag. I hemlighet kan den kinesiska regeringen vara ett företags största aktieägare. Samtidigt säljer vissa företag främst produkter till den kinesiska regeringen. Ett bra exempel på detta är företaget Hikvision, som snabbt kan identifiera personer som använder artificiell intelligens. Tillsynskvaliteten inom några av dessa företag är därför tveksam.

Akta dig för växelkursen

Kinesiska aktier är noterade på flera börser. Du kan till exempel köpa kinesiska aktier i USA genom att betala med dollar eller i Hong Kong genom att betala med Hong Kong-dollar. Om du använder en annan valuta än din egen, finns det en risk att din investering devalveras i din egen valuta. Vid en sådan tidpunkt är det viktigt att hålla koll på växelkursen.

Samtidigt påverkar växelkursen för den kinesiska yuanen också resultaten från kinesiska företag. När ett företag marknadsför många produkter utomlands kan en billig Yuan hjälpa till. I så fall är det billigare för utlänningar att köpa kinesiska produkter.

Vilka är de mest kända aktieindexen i Kina?

Det finns två välkända index som spårar företag i Kina. Nedan diskuterar vi de välkända index som du kan investera i.

Hang Seng index

Hang Seng-indexet är Hongkongs index. Företag som är listade i detta index fokuserar ofta mer på utlandet. En fördel med Hong Kong-index är att de företag som är listade i detta index ofta har mindre korruption. Samtidigt är det lättare för utländska företag att göra affärer där.

Men om du vill investera på den kinesiska marknaden direkt kan det hända att Hang Seng-index inte är det bästa valet med tanke på dess internationella inriktning.

Tips: kolla öppettiderna för Hong Kong-börsen här.

Shanghai-komposit

Kinas största och mest kända index är Shanghai-Composite. Förutom Shanghai-kompositen finns även Shenzen-kompositen. På Shenzen-Composite hittar du otaliga teknikföretag som inte är särskilt kända i väst.

Tips: kolla öppettiderna för Kinas börs här.

Vad är andra välkända index för den kinesiska aktiemarknaden?

Nedan kommer vi att diskutera välkända index som spårar den kinesiska aktiemarknaden:

FTSE Kina 50

FTSE China 50-indexet spårar de 40 största och mest likvida kinesiska aktierna noterade på Hong Kong-börsen. Detta inkluderar så kallade H-aktier, Red Chip-aktier och P Chips.

Hang Seng China Enterprises (HSCEI)

Detta index spårar de 50 viktigaste kinesiska H-aktierna som är noterade på Hong Kong Stock Exchange.

MSCI Kina

Detta index spårar de största och mest likvida aktierna som är noterade på Hong Kong-börsen. Detta inkluderar H-aktier, B-aktier, Red Chips och P Chips.

MSCI Kina A

Detta index spårar de största och mest likvida kinesiska A-företagen noterade i Renminbi. Dessa aktier är noterade på Shenzen- eller Shanghai-börsen.

MSCI Schina H

Detta index följer de största och mest likvida aktierna noterade på Hongkongs börs.

Välkända kinesiska spårare att följa

Nedan följer några välkända EFT som du kan köpa när du vill investera i Kina:

 • MSCI China genom Xtrackers MSCI China Index
 • CSI Kina med Xtrackers CSI 300 Swap: en EFT med en stark riskdiversifiering
 • Ishares China EFT: har tyvärr en något högre kostnad och är därför mindre intressant

Var kan jag köpa billiga kinesiska trackers?

En billig och pålitlig mäklare för att köpa och sälja kinesiska aktiespårare är DEGIRO. På DEGIRO handlar du också gratis med de indexfonder som nämns inom kärnvalet. Använd knappen nedan för att öppna ett konto med DEGIRO:

invest_in_chinese_stocks.jpg

Vad är välkända kinesiska aktier att investera i?

I den här delen av den här artikeln tittar vi på några välkända kinesiska aktier som du kan överväga att köpa.

Tencent

Tänk på Tencent som Facebook i Kina. Företaget tävlar om dominans i den kinesiska IT-världen tillsammans med Alibaba (och i mindre utsträckning Baidu). En välkänd Tencent-plattform är naturligtvis WeChat. Men de tjänar mer pengar genom onlinespel. Spel som League of Legends och Supercell lockar många spelare och företaget tjänar mycket pengar på det här sättet. Det finns fortfarande utrymme för utveckling på denna marknad. Att investera i den kinesiska aktien Tencent kan därför vara intressant.

Beijing Capital International Airport

Med denna andel kan du investera i den största flygplatsen i Peking. Antalet flygningar till Kina kommer att öka ytterligare i framtiden. Att investera i den internationella flygplatsen kan därför vara lönsamt. Den nya flygplatsen är dock en formidabel konkurrent som man bör övervaka.

Kweichow Moutai

En annan intressant aktie att investera i Kweichow Moutai. Detta kinesiska företag bedriver produktion av sprit. Kineser gillar sprit och företagets försäljning och spekulera har ökat avsevärt. En investering i detta kinesiska företag kan därför bli bra.

Vilken typ av kinesiska aktier finns det?

Att investera på den kinesiska börsen är mer komplicerat eftersom det finns många typer av aktier. Du kan investera i A-aktier, B-aktier, H-aktier, Röda chips, P-marker och N-aktier .

A- aktier

Dessa är kinesiska företag vars huvudkontor ligger på Kina. De handlas på Shanghai eller Shenzen-börsen och är noterade i den kinesiska yuanvalutan. Som utländsk investerare kan du inte bara köpa A-aktier. Du måste investera indirekt i A-aktier genom till exempel en ETF.

B- aktier

Dessa är kinesiska företag som också är baserade på Kina. De är noterade i amerikanska dollar på Shanghai-börsen och i Hongkong-dollar på Shenzen-börsen.

H-aktier

Det här är företag som är baserade på Kina, men är noterade på Hong Kong-börsen. Företagen är noterade i Hong Kong dollar.

Röda marker

Red chips är kinesiska statligt ägda företag. Dessa företag finns utanför fastlandet (vanligtvis i Hong Kong) och handlas också i Hong Kong dollar.

P-marker

Dessa företag är inte statligt ägda men ligger utanför Kina. Aktierna handlas i Hongkong-dollar i Hongkong och ligger ofta i skatteparadis (som till exempel Caymanöarna).

N-aktier

N-aktier är kinesiska företag belägna utanför fastlandet. Dessa aktier är noterade på till exempel NYSE eller Nasdaq och är därför mycket internationellt orienterade. Dessa aktier kan handlas i dollar.

Investera klokt i kinesiska aktier

När du ska investera i kinesiska aktier är det viktigt att göra det klokt. Köp inte bara slumpmässiga företag eftersom du gillar namnen. Planera och tänk på när och varför det är intressant att komma in. Skriv ner din plan så att du verkligen håller fast vid din strategi!

När du börjar handla aktivt är det ännu viktigare att ha en bra plan på plats. Tänk i detta fall alltid på en exitstrategi. Genom att använda en stop loss kan du undvika att förlora en stor del av din investering i kinesiska aktier på grund av ett misstag.

Slutligen är det naturligtvis viktigt att komma ihåg att när du investerar i kinesiska aktier riskerar du alltid att förlora hela din initiala investering. Invester därför klokt!

Buying_chinese_shares.jpg

Trender i Kina

Den takt som Kinas ekonomi växer avtar. Detta är inte förvånande när man tänker på att den kinesiska ekonomin är mycket större nu än för decennier sedan. Export blir mindre och mindre viktig för Kina, medan deras marknad blir alltmer intressant. Efterfrågan på lyxprodukter växer och när människor blir äldre kan man se att försäkrings- och hälsosektorerna också har mycket tillväxtpotential.

Volatiliteten i kinesiska aktier är över genomsnittet. Detta beror delvis på att främst privatpersoner är aktiva på den kinesiska börsen. Dessa individer reagerar snabbt och oförutsägbart på förändringar i känslor: Kinesiska investerare förväntar sig ofta en snabb och hög avkastning. Som ett resultat är det ofta smartare att investera aktivt i kinesiska aktier. När allt kommer omkring, när du investerar passivt, kommer du inte att kompenseras för de starka prisfluktuationerna.

Hur kan du köpa aktier i China Mobile?
Hur kan du köpa aktier i Sinopec Group?
Hur kan du köpa Alibaba-aktier?
Hur kan du köpa Baidu-aktier?
Hur kan du köpa Bank of China Limited-aktier?
Hur kan du köpa China Telecom-aktier?
Hur kan du köpa HTC-aktier?
Hur kan du köpa Luckin Coffee-aktier?
Hur kan du köpa NIO-aktier?
Hur kan du köpa Tencent-aktier?
Hur kan du köpa Xiaomi-aktier?

Hur kan du köpa aktier i Sinopec Group?

Oljemarknaden är enorm och i Kina växer medelklassen fortfarande: ett kinesiskt oljebolag har tillräckligt med möjligheter att öka sin lönsamhet. I den här artikeln diskuterar vi hur man bäst investerar i Sinopec Groups aktier.

Hur kan du aktivt investera i Sinopec Group?

Eftersom Sinopec är handelbart på Hongkongbörsen kan du även handla med Sinopec-aktier som utländsk investerare. Du måste hålla ett öga på växelkursen för den valuta som aktien är noterad i: om växelkursen rör sig åt fel håll kan du förlora mycket pengar.

En bra mäklare där du aktivt kan handla Sinopec Groups växelkurs är Plus500. Hos denna mäklare använder du dig av CFD:s: med en CFD kan du öppna positioner på både ett prisfall och en prisuppgång. Använd knappen nedan för att omedelbart öppna ett gratis demokonto med Plus500:

Var kan man köpa aktier i Sinopec Group?

Allt fler länder anger att de vill säga adjö till olja och andra fossila bränslen. Det kommer dock att dröja länge innan alternativen tar över marknaden. Som ett resultat kan du fortfarande uppnå ett bra resultat genom att investera i oljebolag. Vill du köpa Sinopec Group-aktier? Du kan direkt köpa Sinopec Group-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla ”Sinopec-Group-aktier” aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Vad är aktiekursen på Sinopec Groups?

Är du nyfiken på aktiekursen på Sinopec Groups? I grafen nedan kan du se hur Amazon-aktien har presterat den senaste perioden. Du kan använda knapparna för att öppna en handelsposition på företaget.

Företagsinformation för Sinopec Groups

Nedan hittar du de viktigaste företagsuppgifterna för Sinopec Groups.

Analys av Sinopec Groups

Innan du bestämmer dig för om du ska köpa eller sälja Sinopec Groups är det viktigt att först analysera aktien. Översikten nedan visar hur Sinopec Groups -aktien har utvecklats under den senaste perioden.

Aktiekurser för de senaste 5 dagarna

I tabellen nedan kan du se aktiekurserna för Sinopec Groups för de senaste 5 dagarna:

Om företaget Sinopec Group

Den stora petroleum- och petrokemiska företagsgruppen Sinopec Group grundades av staten i juli 1988 baserat på det tidigare China National Petrochemical Corporation. 2018 blev Sinopec ett aktiebolag. Sinopec Group är den största leverantören av olja och petrokemiska produkter i Kina. Företaget är också den näst största producenten av olja och gas i Kina.

Det är världens största raffineringsföretag och det tredje största kemiföretaget. Med 30 000 bensinstationer i Kina är företaget Kinas största bensinstation. Företaget står för 60% till 70% av all råolja som hanteras av Kina. För närvarande fokuserar företaget på utveckling av skiffergas i Kina.

Dotterbolaget Sinopec

China Petrochemical and Chemical Corporation är ett dotterbolag till Sinopec Group. I detta dotterbolag inkorporerade Sinopec-gruppen en viktig del av sin verksamhet. År 2000 hade Sinopec 25 raffinaderier till sitt förfogande. Med en årlig kapacitet på 130 miljoner ton råolja ägde företaget cirka 50 % av all kinesisk raffineringskapacitet. Aktierna i Sinopec, som grundades 2000, noterades på börserna i Hong Kong, London och New York. Sinopec Group äger 70 % av aktierna i detta dotterbolag.

Sinopec

Företagets historia

China National Petrochemical Corporation, föregångaren till Sinopec Group, grundades 1983. Detta företag grundades för att bygga och driva raffineringskapacitet och petrokemisk produktion. Företaget tog över 90 % av raffineringen av lokala myndigheter och olika ministerier.

Sinopec Group var det första kinesiska oljebolaget att genomföra undervattensprospektering i Angola i samarbete med BP . Företaget sökte även efter gas i Saudiarabien. 2009 förvärvades det schweiziska bolaget Addax Petroleum för 8,27 miljarder kanadensiska dollar. Detta företag, som är verksamt i Västafrika och Mellanöstern, är en av de största oljeproducenterna i världen.

Företaget kan öka sin lönsamhet med dessa internationella investeringar i framtiden. Detta kan göra att köpa Sinopec-aktier attraktivt.

Forskning om koldioxidneutralitet

I november 2020 etablerade Sinopec ett strategiskt partnerskap med tre institutioner för att tillsammans undersöka toppen av koldioxidutsläpp och kolneutralitet inom energi- och kemisk industri. Opinionsledare och experter inom klimatförändrings-, energi- och kemisk industri undersöker den strategiska vägen för att uppnå koldioxidneutralitet till 2030.

Hur kan du köpa aktier i China Mobile?

Vill du investera i det största kinesiska telekomföretaget? Du kan göra det genom att köpa China Mobile-aktier! Med en starkt växande marknad kan en investering i China Mobile fungera bra. På den här sidan kan du läsa allt du behöver veta om China Mobile-aktier. Du kan också begära de senaste prisuppgifterna här.

Var kan man köpa aktier i China Mobile?

China Mobile är noterat på New York Stock Exchange. Även som utländsk investerare kan du enkelt köpa och sälja China Mobile-aktier. Vill du köpa China Mobile-aktier? Du kan direkt köpa China Mobile-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla ”China aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Vad är den aktuella aktiekursen för China Mobile?

Är du nyfiken på den aktuella aktiekursen för företaget China Mobile? I grafen nedan kan du se CFD-priset för China Mobile. Du kan också välja att öppna en position direkt.

Om China Mobile

I Kina är flera företag verksamma inom området telekommunikationstjänster. China Mobile är det största av dessa företag. 2018 rankades China Mobile på 53:e plats på en lista över världens största företag. Företaget grundades 1997 och är huvudsakligen verksamt i Kina där det kontrollerar 70 % av mobilmarknaden. I slutet av 2017 hade China Mobile 887 miljoner kunder, varav 650 miljoner använder 4G-nätet. Det hade också 113 miljoner bredbandskunder 2017.

China Mobiles historia

I slutet av 1990-talet fanns det många små provinsiella telefonbolag i Kina som var för små för att fungera i hela landet. Detta skapade behovet av ett större telefonbolag. Investmentbanken Goldman Sachs lyckades sammanföra ett tiotal provinsiella telefonbolag, vilket ledde till skapandet av China Mobile 1997. När företaget grundades i Hong Kong var företagets namn även China Telecom (Hong Kong) Limited. Namnet China Mobile fick företaget år 2000, varefter det har haft det officiella företagsnamnet China Mobile Limited sedan 2006.

China Mobile har arbetat med Vodafone sedan 2002. Vodafone köpte en mindre andel på några procent i China Mobile. Under tiden har Vodafone sålt dessa andelar igen, men Vodafone arbetar fortfarande med China Mobile.

China Mobile började leta efter nya kunder utanför Kina. En andel i True Corporation förvärvades 2014. Detta företag erbjuder mobiltelefontjänster i Thailand, vilket ger China Mobile tillgång till en ny marknad.

När China Mobile lyckas bygga upp en stor position i ett annat land kan detta ha en positiv inverkan på aktiekursen. Tror du att China Mobile kommer att kunna expandera ytterligare? I så fall kan det vara klokt att köpa China Mobile-aktier.

China Mobile

Stark tillväxt i datatrafik

China Mobile började erbjuda datatrafik 2014. Under det första året var antalet kunder redan 10 miljoner, vilket motsvarar cirka 10 % av antalet kunder. De följande åren ökade datatrafiken kraftigt samtidigt som användningen av telefoni minskade. Under 2013 ringde kunder i snitt 486 minuter per månad medan 2017 ringde kunder i genomsnitt 366 minuter per månad. Idag är data den största bidragsgivaren till China Mobiles intäkter. Kinas växande välstånd kommer bara att öka marknaden inom landet. Efterfrågan på snabbare tjänster och mer data kommer därför att fortsätta att öka. Tror du att China Mobile kan svara bra på detta? I så fall kan du säkert överväga att investera i China Mobile.

Hur kan du köpa Xiaomi-aktier?

Xiaomi är kanske inte särskilt välkänt i Sverige. Ändå är Xiaomi en stor aktör över hela världen och säljer de flesta smartphones efteråt Apple , Samsung , Huawei och Oppo. Företaget har en särskilt stark bas i Kina. På senare tid har företaget dock även lyckats erövra andra länder med sina telefoner. Men hur kan du faktiskt investera i Xiaomi och är det klokt att köpa Xiaomi-aktier?

Hur kan du investera i Xiaomi?

Om du vill investera i telefonbolaget Xiaomi behöver du ett konto hos en aktiemäklare. En mäklare gör det möjligt att köpa och sälja Xiaomi-aktier. Men vilka är de bästa mäklarna att själv handla i detta företag?

Köpa Xiaomi-aktier på eToro

Har du förtroende för framtiden för detta välkända telefonbolag? Vill du köpa Xiaomi-aktier? Du kan direkt köpa Xiaomi-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla ”Xiaomi-aktier” aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

 

Vad gör Xiaomi?

Företaget grundades 2010 och är därför ganska nytt. 2011 lanserade de M1 som var deras första telefon. Efter att den här telefonen visat sig vara en framgång utökade Xiaomi sina aktiviteter genom att utveckla fler smartphones. Numera samarbetar företaget även med många andra företag och tillverkar alla möjliga olika produkter: actionkameror och smarta lampor är några exempel.

En praktisk video där du lär dig mer om företaget Xiaomi

Framtiden för Xiaomi

När företaget grundades kom merparten av intäkterna från smartphone försäljning. Detta verkar vara på väg att förändras: de senaste åren har andelen smartphoneförsäljning minskat och andra livsstilsprodukter får en viktigare position inom företaget. Detta är en bra möjlighet för företaget eftersom de sprider sina risker över flera produktkategorier. Om Xiaomi lyckas bygga en starkare position i andra produktgrupper kan det vara attraktivt att köpa Xiaomi-aktier.

Xiaomi intressen

I början fokuserade företaget huvudsakligen på kinesiska marknadsföra. Företaget börjar utforska andra regioner också. En stor del av inkomsterna kommer från Kina, men även andra länder spelar en allt viktigare roll. Till exempel har Xiaomi nu lagt en bra grund för att sälja sina produkter i Indien.

Xiaomi

Det verkar som att Xiaomi har varit framgångsrik att utöka sin position. Det gör de både genom att fokusera på andra produktkategorier och genom att erövra nya marknader. Det finns tydligt en uppåtgående trend i företagets rörelseresultat. Om du som investerare har förtroende för denna uppåtgående trend kan det vara attraktivt att köpa Xiaomi-aktier.

Hur gick börsintroduktionen?

Börsnoteringen av företaget var ganska nedslående. Xiaomi hoppades ursprungligen få in 10 miljarder genom att ge ut aktier på Hongkongbörsen. Tyvärr blev det annorlunda: de totala intäkterna uppgick till cirka 6 miljarder, vilket ger värdet på företaget vid lanseringen till cirka 50 miljarder USD.

Pengarna från börsnoteringen användes för att ytterligare expandera företaget. Mycket av de insamlade pengarna går till forskning och utveckling av nya elektroniska produkter. En annan stor del av pengarna går till att utveckla Internet of Things livsstilsprodukter.

Några investeringstips

 • Sprid dina risker: investera inte alla dina pengar i Xiaomi-aktier.
 • Använd en stop loss för att täcka potentiella förluster.
 • Följ utvecklingen av smartphonemarknaden noga.

Hur kan du köpa HTC-aktier?

HTC var en gång en stor och populär telefontillverkare. Nuförtiden kan de inte hänga med stora konkurrenter som Apple och Samsung. De hoppas dock kunna konkurrera med de stora telefonmärkena igen i framtiden. Tror du att det här kommer att fungera? Då kan det vara attraktivt att köpa HTC-aktier. I den här artikeln kommer vi att diskutera hur man investerar i HTC.

Så här köper du aktier

Är du säker på att HTC kommer att kunna bygga upp en stark position igen mellan de andra telefontillverkarna? Då kan det vara intressant att investera i HTC genom att köpa aktierna. När du köper en aktie på lång sikt är timing viktig. Vissa investerare väljer att köpa alla sina aktier på en gång. Ofta är det dock smartare att köpa aktierna vid olika tidpunkter. På så sätt förhindrar du att du hamnar i den absoluta toppen. Vill du köpa HTC-aktier? Du kan direkt köpa HTC-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla ”HTC-aktier” aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

 

 

Vad gör företaget?

Det taiwanesiska företaget HTC grundades 1997. Bokstäverna HTC står för High-Tech Computer Corporation. Detta företag började designa och tillverka bärbara datorer 1997. Till en början tillverkade företaget smartphones som i första hand var baserade på Windows Mobile.

En av grundarna av Open Handset Alliance fokuserade på att företaget skulle utveckla operativsystemet Android för smartphones. Företagets marknadsförda HTC Dream som var den första smartphonen med operativsystemet Android. HTC har sitt huvudkontor i Xindian, New Taipei City.

Köpa HTC-aktier

Förlust av marknadsandelar och nettoförluster

Till en början var HTC en framgångsrik leverantör av smartphones. Konkurrens från Apple Inc. och Samsung Electronics hjälpte inte HTC:s marknadsandel. I april 2015 var deras marknadsandel endast 7,2 %. De två dominerande säljarna av smartphones, Apple och Samsung, hade vardera en marknadsandel på cirka 18 %. HTC-bolaget led successiva nettoförluster.

HTC:s kursändring

2015 beslutade företaget att inte bara tillverka smartphones. I samarbete med Valve Corporation utvecklades HTC Vive som ett virtual reality-headset. Detta headset, som använder uppföljningsteknik i rumsskala, låter användaren röra sig i 3D-utrymmen. Rörelsestyrda handhållna kontroller tillåter användaren att kommunicera med omgivningen. Den första konsumentversionen av detta headset släpptes i april 2016.

HTC fortsätter att tillverka sina smartphones. I framtiden kommer företaget dock att fokusera mer och mer på Internet of Things och virtuell verklighet. Tror du att detta kommer att hjälpa företaget att nå framgångsrika resultat i framtiden? Då kan det vara smart att köpa HTC-aktier.

Förvärv av personal och licenser av Google

2017 tillkännagav Google förvärvet av ungefär hälften av HTC:s 4 000 anställda som arbetade i företagets design- och forskningsavdelning. Google tog även över licenser från HTC. De förvärvade anställda var också anställda i Googles HTC-tillverkade Pixel-smartphone. Med detta köp, som slutfördes i januari 2018, stärkte Google sin hårdvaruverksamhet.

HTC vill återvända till det dyrare segmentet av smartphonemarknaden

2019 meddelade HTC att de vill återföra högkvalitativa telefoner till marknaden. För närvarande levererar HTC endast telefoner i det nedre och mellanliggande segmentet. De senaste åren har man fokuserat på utvecklingen av virtuell verklighet. På smartphonemarknaden har företaget inte gjort något åt innovation de senaste åren. Dessutom, som nämnts tidigare, arbetar hälften av företagets tidigare smartphoneteam nu på Google. Tror du att HTC kommer att kunna återvända till det dyrare segmentet av smartphones? Då kan det vara smart att investera i HTC-aktier.

Hur kan du köpa Bank of China Limited-aktier?

Bank of China är ett statligt ägt företag. Banken grundades 1912 och är en av de viktigaste statliga bankerna i Kina. Med den starkt stigande kinesiska ekonomin kan det vara intressant att investera i Bank of China genom att köpa aktier. I den här artikeln kan du läsa hur du kan investera i detta företag. Du kan också hitta den aktuella aktiekursen för Bank of China på denna sida.

Hur kan du köpa Bank of China-aktier?

Det är också möjligt för utlänningar att köpa Bank of China-aktier på Shanghai-börsen. För att kunna köpa Bank of China-aktier måste man vara smart. Det är möjligt att köpa aktierna via Hong Kong-börsen. Denna börs är tillgänglig för investerare från alla länder. Vill du köpa Bank of China-aktier? Du kan direkt köpa Bank of China-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla ”Bank aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Vad är den aktuella aktiekursen för Bank of China?

När du investerar är det viktigt att hålla ett öga på Bank of Chinas aktiekurs. Detta diagram visar CFD-aktiens pris. Med knapparna kan du direkt öppna en handelsposition i aktien.

Om Bank of China

Banken bildades för att ersätta Imperial Bank of China. Banken fyllde rollen som centralbank fram till 1948. Av de fyra storbanker som Kina har är detta den som har flest internationella kontakter. Banken erbjuder ett brett utbud av banktjänster främst till företagskunder och även till privatkunder. Bankens huvudkontor ligger i Peking.

Bankens historia

Från 1912 och framåt spelade denna bank en viktig roll i Kinas handel med andra länder. Efter 1949 blev Bank of China ansvarig för valutahandeln.

Efter 1949 spelade banken också en stödjande roll i handeln mellan kinesiska företag och utländska parter. Banken kom i statens händer 1994. Det blev sedan en kommersiell organisation. I augusti 2004 blev banken ett publikt aktiebolag.

I början ägde staten alla aktier. Detta ändrades i juni 2006 när bankens aktier noterades på Hongkongbörsen. I juli 2006 noterades även aktierna på Shanghaibörsen.

Köp Bank of China-aktier

Bankens huvudägare

Central Huijn Investments är huvudägare i banken. Detta är ett holdingbolag för staten, eftersom Huijn inte har någon egen kommersiell verksamhet. Det är en statlig förmögenhetsfond som har en andel på 65 % i denna bank. Denna fond har också intressen i de tre andra stora kinesiska bankerna.

Bank of China är en stor och globalt aktiv bank

I Kina är Bank of China den näst största långivaren. Sett till börsvärde är det den femte största banken i världen. Banken blev 100 % statligt ägd i juni 2006.

Den globalt aktiva banken har filialer på alla kontinenter. Utanför Kina är banken verksam i 27 länder och territorier. Till exempel är banken aktiv i Kanada, Australien, Tyskland, Frankrike, Storbritannien, Japan, Malaysia, Thailand, Indonesien och Sydafrika. Banken har ett filialkontor på Caymanöarna. Banken är även verksam i USA. 2010 var bankens filial i New York den första kinesiska banken som erbjöd Remini-produkter till amerikaner.

Bankens dotterbolag

Bank of China har ett antal dotterbolag. De största dotterbolagen är:

 • BOC Hong Kong-komponenten, som är noterad på Hong Kong Stock Exchange. Detta dotterbolag ansvarar för bankens verksamhet i Hong Kong.
 • BOC International-divisionen är verksam inom investment banking
 • Försäkringarna hanteras av Bank of China Insurance division.
 • Bankens egna investeringar och tredje parts kapitalförvaltning hanteras av Bank of China Group Investment.
 • Investeringsmedlen har placerats hos Bank of China Management-avdelning.
 • Division BOC Aviation är bankens flygplansleasingbolag. Banken äger och förvaltar flygplan. Under 2014 hade banken 230 egna flygplan. Dessutom fanns det under det året 20 flygplan under deras ledning.

Hur kan du köpa Luckin Coffee-aktier?

För inte så länge sedan hade Luckin Coffee ett högt börsvärde. Detta är inte förvånande när man betänker att Starbucks är värt över 100 miljarder. Den kinesiska marknaden är enorm och det finns säkert plats för ytterligare ett kaffeföretag. Ändå ser det ut som att de har skruvat på sig. En massiv bedrägeriskandal väckte tvivel om företagets framtidsutsikter. Genom att svara smart på den senaste utvecklingen kan du fortfarande uppnå ett positivt resultat genom att handla i Luckin Coffee-aktier. I den här artikeln visar vi hur du kan göra detta!

Var kan man köpa Luckin Coffee-aktier?

Vill du köpa Luckin Coffee-aktier? Du kan direkt köpa Luckin Coffee-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla ”Luckin aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Luckin kaffebedrägeri

Luckin Coffee skapade rubriker på ett extremt negativt sätt eftersom företagets verkställande direktör hade blåst upp försäljningssiffrorna på ett bedrägligt sätt. Som ett resultat verkade företaget mycket mer lönsamt än vad det är.

Bedrägeriet startade 2019. Kinesiska företag begår regelbundet denna form av bedrägeri, vilket är möjligt eftersom företagen endast behöver kontrolleras av lokala bokföringskontor. Samtidigt arbetar USA för att göra det obligatoriskt för en amerikansk revisor att kontrollera siffror när aktien är noterad i det landet.

Luckin Coffee är inte längre noterat på NASDAQ. Om du hade köpt aktier till det högsta priset kommer du sannolikt inte att återhämta dig från detta. För närvarande bör du vara otroligt försiktig när du överväger en investering i Luckin Coffee.

Priset på Luckin Coffee faller

Är det fortfarande smart att köpa aktierna?

För en investerare som inte har något emot att ta en stor risk kan det ändå vara ett alternativ att investera i aktien. Företaget har 6 500 filialer i Kina, vilket är fler än dess största konkurrent Starbucks. Kineserna håller sig inte heller borta från butikerna och att beställa kaffe online via appen blir allt mer populärt.

Bedrägerierna och osäkerheten är inkluderade i aktiepriset. Under tiden kan man se att företaget har sparkat de ansvariga för bedrägeriet. På grund av den växande efterfrågan på kaffe finns det fortfarande gott om utrymme för tillväxt. Observera att det finns risk för att företaget går i konkurs. Att köpa Luckin Coffee-aktier 2021 är därför mycket riskabelt.

Hur presterar Luckin Coffee?

Luckin Coffee är ett relativt nytt företag. Företaget grundades i slutet av 2017. Företaget har lanserat en aggressiv strategi och lyckats öppna mer än 2 000 kafferestauranger i 28 olika kinesiska städer inom några månader. Luckin Coffees mål är att gå om marknadsledaren Starbucks i Kina. Om de håller i det här tempot är detta inte ett orealistiskt mål.

Men hur lyckades Luckin Coffee växa så snabbt? Till detta har de använt tekniken smart. Företaget erbjuder användarna en applikation som låter dig både beställa och betala för kaffe. Dessutom går det även att beställa kaffe innan du går in i butiken, så du slipper vänta. Du kan till och med få kaffet levererat när du inte känner för att gå ut själv.

Vad Luckin Coffee också gör bra är att företaget lyssnar noga på den kinesiska konsumenten. Kineser har en lite annorlunda smak, och det tog de hänsyn till genom att göra unika drycker tillgängliga. Vad sägs om kaffe med mandarinsirap eller specialtees med vispad ost? Låter konstigt, men om det är populärt bland lokalbefolkningen så är det en bra idé.

En stor skillnad mellan Starbucks och Luckin Coffee är också atmosfären inom restaurangerna. På Starbucks kan du luta dig tillbaka och njuta av en kopp kaffe. Hos Luckin Coffee är detta ofta inte möjligt. Många grenar består bara av en disk där man hämtar kaffet. Så att gå är verkligen mottot för detta företag!

Luckin Coffee köper aktier

Är det attraktivt att investera i Luckin Coffee?

Det är svårt att göra ett tydligt uttalande om Luckin Coffees framtid. Trots allt är företaget fortfarande väldigt nytt! Den enorma tillväxten och erövringen av en stor marknadsandel i Kina är dock en imponerande prestation.

Tillväxt har dock också en nackdel. Bolaget går med förlust varje år. Stordriftsfördelar kan vända denna förlust till en spekulera så småningom. Trots det visar Luckin Coffees aktievärdering att förtroendet för dess varumärke är lägre än hos konkurrenten Starbucks. Luckin Coffee-aktien värderas relativt sett lägre.

Ändå kan det vara intressant att investera i ett så snabbt växande företag. Du kan dra fördel av den enorma volatiliteten med CFD:er eller spekulera i ett ökande värde genom att inkludera aktierna i din portfölj.

Hur kan du köpa Tencent-aktier?

Tencent är en teknikjätte i Kina. Företaget är känt för WeChat och internetportalen QQ. Med mer än 1 miljard aktiva användare har företaget fått en stor position. Vill du investera i det här lovande företaget? Läs mer om Tencent i den här artikeln och bestäm om du också vill köpa aktier. Du kan också se den aktuella aktiekursen för Tencent här.

Var kan du köpa Tencent-aktier?

Har du förtroende för Tencents framtid? Då kan du överväga att köpa Tencent-aktier på lång sikt. Vill du köpa Tencent-aktier? Du kan direkt köpa Tencent-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla ”Tencent-aktier” aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Vad är Tencents aktuella aktiekurs?

Är du nyfiken på Tencents aktuella aktiekurs? I grafen nedan kan du se hur Tencentaktier presterar. Dessutom, med köp & säljknappar kan du börja handla Tencent-aktier direkt.

Tencents företagsinformation

Nedan kan du hitta den viktigaste företagsinformationen för Tencent.

Aktiekurser på Tencent under de senaste 5 dagarna

I tabellen nedan kan du se Tencents aktiekurser för de senaste 5 dagarna:

Vad gör en investering i Tencent intressant?

Att investera i Tencent kan vara väldigt intressant! Kina är en framväxande ekonomi med en växande inre marknad. Investeringar i Kina kan därför ge hög avkastning. Dessutom är Internet en växande sektor och Tencent har byggt upp en stark position med WeChat.

WeChat ”stjäl” många användare från den stora konkurrenten Baidu. Sökmotorn Baidu ses alltmer som onödig av många användare av WeChat. Det beror på att du kan göra många saker med WeChat: att boka flygbiljetter, ringa hytter och göra betalningar är bara några exempel. Tencents program är därför extremt olika, vilket gör en investering attraktiv.

Du kan se detta i de finansiella uppgifterna: Tencent har en solid ekonomisk grund, så företaget kommer inte lätt i trubbel. Företagets reklamintäkter växer snabbt och när trenden fortsätter kan de ta bort fler annonsörer från Baidu.

Vilka är riskerna med att investera i Tencent?

Att investera i Tencent-aktier är inte utan risker. Teknikföretag runt om i världen är under ökande politisk press. Till exempel ställer regeringar fler och fler frågor om integritetsfrågor och reglerna blir strängare som ett resultat. Dessutom är den kinesiska regeringen inte alltid förutsägbar: de kan blockera delar av Tencent precis så från dag till dag.

Dessutom finns det den svåra relationen mellan Amerika och Tencent: den amerikanska regeringen kan blockera flera av Tencents tjänster, vilket inte skulle gynna företagets lönsamhet. En liknande incident inträffade i Indien, där en serie kinesiska ansökningar blockerades efter en gränstvist.

Effekterna av denna typ av spänning är dock begränsade eftersom majoriteten av Tencents intäkter kommer från Kina. Den framtida tillväxten är dock begränsad med denna typ av utveckling och det är klokt att vara medveten om detta.

Är det klokt att investera i Tencent?

En investering i Tencent kan verkligen vara intressant trots riskerna. Med över 1,2 miljarder WeChat-användare och ökade spekuleraer är det svårt att vända företaget. Det är dock alltid klokt att sprida risken: placera inte alla dina pengar i Tencent-aktier.

Var uppmärksam på växelkursen

När du investerar i Kina är det viktigt att vara uppmärksam på växelkursen. Aktierna i Tencent är noterade på Hong Kong-börsen. Innan du köper aktierna byter du din valuta mot Hongkong-dollar. Växelkursen för Hong Kong-dollarn påverkar sedan dina investeringsresultat i din valuta. Tencent har också en notering på New York Stock Exchange, vilket gör det möjligt att också köpa aktierna där. När du köper Tencent-aktier på New York Stock Exchange investerar du med den amerikanska dollarn.

Om Tencent

Det kinesiska företaget Tencent grundades 1998 och heter officiellt Tencent Holdings Ltd. Tillsammans med Apple, Alphabet (Google), Microsoft och Amazon Tencent betraktas som ett av de största företagen i världen. Det kinesiska teknikföretaget är ett av de största internetföretagen i världen efter Google och Amazon.com. Företaget har sitt huvudkontor i Shenzhen. Företaget är dock officiellt registrerat på Kanalöarna.

Tencent-andelar

Företagets aktiviteter

Tencent började som en spelportal. Genom ett antal populära spel har företaget blivit ett av de största spelbolagen i världen. Dessutom utvecklar företaget alla typer av onlinespel själv.

Deras andra kärnverksamhet är sociala medier. De tjänar pengar med sin sociala medieapplikation WeChat. Detta är en applikation med över en miljard användare. Denna applikation är som WhatsApp, men mycket mer omfattande. Du kan använda WeChat för att göra betalningar via TenPay. Inom applikationen kan du till exempel boka flygbiljetter och köpa produkter. Naturligtvis kan Tencent tjäna mycket pengar på detta.

En annan produkt från detta företag är den stora internetportalen QQ. Detta är den största och mest populära internetportalen i Kina.

Med dessa produkter har Tencent byggt upp en stark position på den kinesiska marknaden. Detta kan vara en bra anledning att köpa Tencent-aktier.

Företaget har vuxit genom förvärv

Delvis som ett resultat av alla typer av övertaganden har företaget vuxit avsevärt. 1986 köptes till exempel en andel på 85% i den finska spelkonsoltillverkaren Supercell. Tencent betalade 8,6 miljarder dollar för detta intresse. Detta är det största förvärvet i Tencents historia. Tencent investerar också i den populära kinesiska e-sportmarknaden. Det är därför de förvärvade företaget Riot Games. Detta företag skapade den populära spelet League of Legends.

Förvärv kan ha ett starkt inflytande på aktiens pris. Det är därför lämpligt att först undersöka om Tencent vill förvärva nya företag innan man investerar i Tencent-aktier.

Ytterligare investeringar

Tencent vill inte heller investera här och där. Till exempel har företaget en andel i Tesla, snapchat, Spotify, JD.com och Activision Blizzard. På detta sätt kan de dra nytta av andra företags verksamhet. Om du vill investera i Tencent är det därför klokt att noggrant kontrollera vad de själva investerar i.

En fördel med dessa investeringar är att företaget tillämpar en gedigen nivå av riskdiversifiering. Som investerare drar du nytta av detta när du köper Tencent-aktier.

Utvecklingar och innovationer

Tencent förstår vikten av innovation inom teknikvärlden. Företaget sysselsätter mer än 50 % av sin personal inom forskning. De försöker ständigt hålla jämna steg med tävlingen. Ett exempel på en framgång de har uppnått är utvecklingen av en mobilversion av Call of Duty. Detta spel lanserades tillsammans med Activision och fick mer än hundra miljoner nedladdningar under den första månaden.

Indirekta investeringar i Tencent?

Du kan naturligtvis investera i Tencent-aktien genom att köpa den direkt. I så fall har du att göra med en valutakursrisk. När allt kommer omkring kan priset på en Tencent-aktie i Hong Kong-dollar variera avsevärt. Du kan också investera i Tencent indirekt genom att köpa Prosus-aktier på den holländska börsen. Detta företag har en stor aktiepost för Tencent.

Svårt förhållande med den kinesiska regeringen

Företaget har en svår relation med den kinesiska regeringen. Tencents videospel spelas ofta på mobiltelefoner. Andelen videospel i företagets omsättning är 40%. Dessa videospel är ofta begränsade av den kinesiska regeringen. Den kinesiska regeringen gör detta för att de tror att dessa videospel är beroendeframkallande.

Till exempel begränsade den kinesiska regeringen användningen av spelet Honors of Kings. År 2018 hade den kinesiska regeringen invändningar mot spelet Monster Hunter. Försäljningen var tvungen att stoppas en dag efter det officiella införandet av spelet.

Förresten, företag som Tencent var tvungna att kontrollera sig själva för att se till att användarna inte spelade för mycket. Unga människor får inte spela mer än en och en halv timme om dagen och på natten får de inte spela alls. När företaget inte följer dessa strikta regler kan regeringen ta deras licens.

Detta är en risk för investeringar i Tencent: stark statlig inblandning kan sätta press på ett företags lönsamhet. Var uppmärksam på den kinesiska regeringen och deras politik när du vill investera i Tencent-aktier!

Fokusera på Europa

Delvis på grund av detta svåra förhållande till den kinesiska regeringen letar företaget Tencent efter nya marknader: Europa är ett mycket intressant alternativ för dem. Företaget vill investera 10 miljarder euro i Europa. Fokus kommer att ligga på molntillämpningar. Omsättningen inom denna filial växer och det finns en stor efterfrågan på molntjänster i Europa.

Företaget vill också arbeta via Tyskland med spel som kan säljas i Europa. Med de starka restriktionerna i Kina letar företaget förmodligen efter en bättre marknad där de kan sälja sina spel utan begränsningar.

Diversifieringen till nya regioner kan ha en positiv effekt på Tencent-aktiekursen. Tror du att Tencent kommer att uppnå bättre resultat i framtiden? Då kan det vara smart att köpa Tencent-aktier!

Hur kan du köpa Baidu-aktier?

Baidu är också känt som Kinas Google. Kinas marknad är naturligtvis enorm och mycket spekulera kan göras av detta. Förutom en sökmotor erbjuder Baidu också olika andra internettjänster. Funderar du på att investera i Baidu? I den här artikeln kommer du att läsa allt du behöver veta innan du köper Baidu-aktier. Du kan också se det aktuella aktiekursen för Baidu här.

Var kan du köpa Baidu-aktier?

Vill du köpa Baidu-aktier? Du kan direkt köpa Baidu-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla ”Baidu-aktier” aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Vad är aktiekursen på Baidu?

Är du nyfiken på aktiekursen på Baidu? I grafen nedan kan du se hur Baidu-aktien har presterat den senaste perioden. Du kan använda knapparna för att öppna en handelsposition på företaget.

Företagsinformation för Baidu

Nedan hittar du de viktigaste företagsuppgifterna för Baidu.

Analys av Baidu

Innan du bestämmer dig för om du ska köpa eller sälja Baidu är det viktigt att först analysera aktien. Översikten nedan visar hur Baidu-aktien har utvecklats under den senaste perioden.

Aktiekurser för de senaste 5 dagarna

I tabellen nedan kan du se aktiekurserna för Baidu för de senaste 5 dagarna:

Vad kommer Baidu aktiekurs att göra under 2024?

Är du nyfiken på vad analytiker tror att Baidu kommer att göra under 2024 och de kommande åren? Med hjälp av data från Alpha Vantage har vi kombinerat analytikernas prognoser. Kom ihåg att denna siffra bara är en förutsägelse om Baidu prisrörelser och att denna förutsägelse inte behöver gå i uppfyllelse. Gör alltid din research!

Är det klokt att investera i Baidu?

Svaret på denna fråga brukade vara ett dånande ja! Baidu sågs i flera år som den mest lovande kinesiska teknikaktien. Dessa höga förväntningar uppfylldes inte helt: företaget möter stor konkurrens från andra företag som också säljer annonser på internet. När du vill köpa Baidu-aktier är det därför viktigt att hålla koll på Baidus konkurrenter.

Tencent som en konkurrent

Ett exempel på en stor konkurrent är Tencent. Tencent plattform, WeChat, har inte mindre än 1,2 miljarder användare per månad. Andra exempel på ofta använda plattformar i Kina är applikationerna från ByteDance och medieplattformen Bilibili. När kinesiska invånare använder mer och mer olika medier blir det mer och mer intressant för företag att spendera sin reklambudget med andra parter. Detta går naturligtvis på bekostnad av Baidus lönsamhet.

Dessutom är WeChat-applikationen ett stort hot mot Baidu när det gäller funktionalitet: till exempel kan applikationen användas för att göra betalningar, beställa mat, söka efter en hytt och läsa nyheter. På grund av detta behöver människor använda en sökmotor mindre ofta.

Att förlora projekt

Företagets intäkter minskar också på grund av förlustbringande projekt. Det mest kända exemplet på detta är iQiyi: videoplattformen kostar Baidu mycket pengar. Under tiden måste plattformen också konkurrera med Tencent Video och Youku Toudou, publicerad av Alibaba.

Baidu försöker distrahera uppmärksamheten från alla dessa problem genom att sätta sina nya projekt i rampljuset: tänk på tillväxten av molntjänster och ai-kapacitet och de självgående bilarna. Dessa begrepp är dock också förlustbringande och därför inte en god anledning att köpa Baidu-aktier.

Trots dessa problem kan en investering i Baidu vara intressant. Trots allt, investera i Kina kan fungera bra på grund av den enorma tillväxten. Det är dock viktigt att fråga dig själv om Baidu är det bästa alternativet: vissa konkurrenter med denna välkända sökmotor presterar bättre och kan erbjuda fler tillväxtmöjligheter.

Om företaget Baidu

Med en marknadsandel på 70% är Baidu den mest populära sökmotorn i Kina. Denna stora marknadsandel beror troligen delvis på blockeringen av Google av GFW (Great Firewall of China). Företaget erbjuder inte bara en sökmotor: Baidu erbjuder också dussintals internetrelaterade tjänster och produkter. Dessutom har företaget ett starkt fokus på artificiell intelligens. Huvudkontoret för detta företag, som grundades 2000, ligger i Peking.

Google har försökt ta över Baidu tidigare. Hittills har Baidu lyckats motverka dessa förvärvsförsök. Det är inte konstigt att Google är intresserad av den kinesiska marknaden. Med Baidu-sökmotorn registreras tiotals miljarder sökningar varje månad. Baidu tjänar mycket pengar på att sälja annonser.

Baidu delar

Några aktiviteter av Baidu

Aktiviteterna i den här kinesiska teknikjätten inkluderar en appbutik och en reklamplattform. Företagets appbutik har över två miljarder användare världen över. Annonsplattformen, som liknar Google Ads, ger majoriteten av företagets intäkter. Denna annonseringsplattform hade 126 miljoner dagliga användare 2017.

En tredje aktivitet från Baidu är videostreamingtjänsten iQiyie. Denna videokanal hade 420 miljoner aktiva användare varje månad 2017. Företaget vill skapa sitt eget innehåll och kan därför konkurrera med Netflix .

Självgående bilar

Sedan 2017 började Baidu att fokusera på utvecklingen av självgående bilar med det så kallade Apollo-projektet. Detta projekt fokuserar på utvecklingen av autonom körning och Al-program. Hundratals kända företag arbetar med dessa projekt: exempel är Microsoft , Nvidia , Daimler AG och Hyundai.

Ett uppslagsverk

Baidu har också sitt egna uppslagsverk. Detta uppslagsverk är en konkurrent till den kinesiska Wikipedia. Till skillnad från den kinesiska uppslagsverket störs inte uppslagsverket av de kinesiska myndigheterna. Detta är inte fallet eftersom denna uppslagsverk gör självcensur. Encyclopedia, som heter Baidu Baiku, innehöll redan 90 000 artiklar tre veckor efter lanseringen.

Tillverkare av smarta högtalare

Baidu är för närvarande (2019) den näst största tillverkaren av smarta högtalare. Google överträffades 2019. Med 4,3 miljoner högtalare levererade har detta företag en marknadsandel på 16,9%. De 4,5 miljoner intelligenta högtalarna som levererades av Baidu under andra kvartalet 2019 står för en marknadsandel på 17,3%. Marknadsledare Amazon har en marknadsandel på över 25%.

Försäljningen uppnås främst i Kina

Detta kinesiska företag genererar 98% av sin omsättning i Kina. Under 2017 genererade sökmotorrelaterade aktiviteter en omsättning på mer än 10 miljarder dollar. Under det året genererade videostreaming tjänsterna en omsättning på 2,7 miljarder dollar. Intäkterna kommer huvudsakligen från annonseringsavgifter som betalas av användare.

För att avgöra om en investering i Baidu för närvarande är intressant måste du titta på den kinesiska marknaden. Tror du att den kinesiska ekonomin kommer att fortsätta växa? Då kan det vara intressant att investera i Baidu-aktier.

Hur kan du köpa Alibaba-aktier?

Alibaba ses av många människor som Amazonas i Kina. Grundaren Jack Ma har stora ambitioner och företaget är nu bland de 10 största globala företagen. En investering i detta välpresterande företag kan därför vara väldigt intressant. I den här artikeln kan du läsa hur man köper aktier i Alibaba. Du kan också se det aktuella aktiekursen för Alibaba här.

Var kan du köpa Alibaba-aktier?

Alibaba är en jätte som långsamt sväljer upp världen. Med en starkt växande kinesisk marknad och en tydlig internationell strategi kan en investering i Alibaba vara väldigt intressant. Vill du köpa Alibaba-aktier? Du kan direkt köpa Alibaba-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla ”Alibaba-aktier” aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Vad är aktiekursen på Alibaba?

Är du nyfiken på aktiekursen på Alibaba? I grafen nedan kan du se hur Alibaba-aktien har presterat den senaste perioden. Du kan använda knapparna för att öppna en handelsposition på företaget.

Företagsinformation för Alibaba

Nedan hittar du de viktigaste företagsuppgifterna för Alibaba.

Analys av Alibaba

Innan du bestämmer dig för om du ska köpa eller sälja Alibaba är det viktigt att först analysera aktien. Översikten nedan visar hur Alibaba -aktien har utvecklats under den senaste perioden.

Aktiekurser för de senaste 5 dagarna

I tabellen nedan kan du se aktiekurserna för Alibaba för de senaste 5 dagarna:

Vad kommer Alibaba aktiekurs att göra under 2024?

Är du nyfiken på vad analytiker tror att Alibaba kommer att göra under 2024 och de kommande åren? Med hjälp av data från Alpha Vantage har vi kombinerat analytikernas prognoser. Kom ihåg att denna siffra bara är en förutsägelse om Alibaba prisrörelser och att denna förutsägelse inte behöver gå i uppfyllelse. Gör alltid din research!

Kort om Alibaba

1999 grundade Jack Ma webbplatsen Alibaba.com. Han gjorde detta för att få kinesiska företag i kontakt med utländska köpare. 2003 utvidgade Ma företaget genom att grunda online-marknadsplatsen Taobao. Denna marknadsplats ligger i topp 20 av de mest besökta webbplatserna i världen.

Företaget blev känt som Alibaba Group. Alibaba-gruppens webbplatser är populära: inom Kina sker 60% av alla paketleveranser via deras webbplats. Företaget är inte bara känt i Kina: Alibaba erövrar världen.

Investera i Alibaba

Varför ska du köpa Alibaba-aktier?

Alibaba är ett stort företag där du själv kan köpa aktier. Men varför ska du överväga att köpa Alibaba-aktier? Nedan kommer vi att diskutera några starka argument för att köpa aktien.

Enormt erbjudande

Alibaba erbjuder ett stort, varierat utbud av produkter. Detta ger företaget extra stabilitet. När en marknad presterar dåligt kan detta absorberas av spekuleraer på en annan marknad. Ett stort erbjudande minskar Alibabas affärsrisk. Detta gör det till en mer attraktiv investering.

Tillväxtmarknad

Kina upplever stark ekonomisk tillväxt. För några decennier sedan var Kina fortfarande fattigt och människor dör av hunger. Idag ses inte längre Kina som ett utvecklingsland. Den genomsnittliga kinesens köpkraft är hög och nästan alla har tillgång till Internet. Välståndet i landet växer fortfarande och med det ökar antalet kineser med köpkraft bara.

Alibaba kan dra nytta av detta. Alibaba är ett företag av kinesiskt ursprung som perfekt kan svara på de kinesiska konsumenternas behov. Tror du att den ekonomiska tillväxten i Kina kommer att fortsätta? Då kan det verkligen vara attraktivt att köpa Alibaba-aktier.

Enorm tillväxt

Alibaba växer fortfarande snabbt. En av anledningarna till detta är Kinas ökande välstånd. Den allmänna trenden där internet och online-shopping blir allt vanligare spelar också in i företagets händer. I Kina till exempel ökar smartphone-användningen avsevärt. Allt detta kan bidra till ytterligare tillväxt för Alibaba.

Alibaba är lönsamt

Många teknikföretag är inte lönsamma. Några exempel är Uber och Snapchat. Alibaba gör dock spekulera. År 2019 gjorde den till exempel en spekulera på nästan 8 miljarder USD. Under de närmaste åren förväntas denna spekulera bara fortsätta växa. Detta gör det möjligt att betala utdelning i framtiden. Tror du att Alibaba kan behålla den lönsamma trenden? I så fall kan du verkligen överväga att köpa Alibaba-aktier.

Internationella utvidgningar

Alibaba fokuserar inte bara på den kinesiska marknaden. Till exempel har företaget etablerat ett stort distributionscenter i Belgien. Detta kan avsevärt minska leveranstiden för produkter inom Europa. En kritikpunkt från många europeiska kunder var den ofta längre leveranstiden. Nu när leveranstiden kan minskas blir Alibaba ännu mer intressant för den europeiska konsumenten.

Dessutom finns det en ökande efterfrågan på europeiska produkter i Kina. Genom distributionscentret kan Alibaba returnera produkter till den kinesiska marknaden. Tror du att Alibaba lyckas bli populär också i Europa? I så fall kan det vara bra att köpa Alibaba-aktier.

Riskerar investeringar i Alibaba

Naturligtvis finns det också risker med att investera i jätten Alibaba. Vad bör du vara uppmärksam på när du börjar investera i Alibaba?

Lokal lagstiftning

Det är mycket väsen kring den kinesiska Alibaba och lokal lagstiftning. Till exempel skulle Alibaba inte alltid tillämpa de europeiska kundernas rättigheter ordentligt. De av kommissionen föreslagna prissänk Alibaba kan till exempel bli böter. Dessutom kan kunder välja att vända ryggen till Alibaba om förhållandena inte är tillräckligt gynnsamma. Alibaba måste därför anstränga sig för att följa lokal lagstiftning.

Akta dig för hypes

Det är viktigt att vara vaksam när man investerar i Alibaba. Aktiekurser skapas genom samspelet mellan utbud och efterfrågan. Det finns för närvarande ett stort intresse för Alibaba-aktier. Företaget nämns regelbundet som det potentiellt största företaget i världen. Det är naturligtvis inte alls säkert om Alibaba kan leva upp till dessa höga förväntningar. Var därför försiktig och håll koll på den senaste utvecklingen.

Begränsad effekt

Som aktieägare har Alibaba endast begränsad makt. Strukturen är komplicerad, vilket innebär att du som ett litet part inte har något att säga alls. Det finns inte heller någon skiljenämnd. Ett Alibaba-aktie kan därför vara en bra investering, men du har absolut ingen makt när det gäller utvecklingen inom företaget.

Konkurrens

Konkurrens är också en viktig fråga att hålla ett öga på. Det finns många alternativ till en plattform som Alibaba. Jätte Amazon är naturligtvis det mest kända exemplet på detta. Det finns dock också lokala plattformar i alla länder som Alibaba måste tävla med.

Tror du att Alibaba kan tävla och hålla sig några steg före? I så fall kan det verkligen vara en bra idé att investera i Alibaba.

Politik

Slutligen kan politiken också kasta en nyckel. Speciellt med Amerika är det mycket väsen om handelstariffer. När internationella relationer försämras kan detta ha ett starkt inflytande på Alibabas aktiekurs. Det är därför viktigt att hålla koll på politisk stabilitet innan du köper Alibaba-aktier.

Är det klokt att investera i Alibaba?

Efter att ha läst fördelarna och nackdelarna med att investera i Alibaba kan du fråga dig själv om det är klokt att investera i Alibaba-aktier själv. En stor risk för att investera i Alibaba är fortfarande den instabila kinesiska regeringen. Kinesiska tillsynsmyndigheter stoppade till exempel Ant Group-börsintroduktionen 2020, vilket också är skadligt för företaget Alibaba: Alibaba äger 33% av aktierna i Ant Group.

Företaget verkar dock inte vara i trubbel: omsättningen växer fortfarande kraftigt och Alibaba är den tydliga marknadsledaren i Kina. Med 56% är Alibaba helt klart det största e-handelspartiet. Den största konkurrenten, JD.com, har bara en marknadsandel på 17%. Alibaba kontrollerar också mer än 40% av landets molnbaserade datainfrastruktur, medan de största konkurrenterna Huawei och Tencent, båda bara kontrollerar 15%.

Trots de gröna siffrorna inom e-handelssegmentet finns det problem inom företaget. Avdelningarna Alibaba Cloud, Digital Media och Entertainment och Innovation Initiatives är alla förlustbringande. spekuleraen i e-handelsavdelningen används för att hålla dessa divisioner igång.

Att investera i Alibaba är därför verkligen inte utan risk. Det är klokt att hålla koll på de nya antitrustlagarna i Kina. Om den kinesiska regeringen försöker försvaga Alibabas starka ställning, vilket kan sätta press på aktiekursen.

Hur kan du investera i Alibaba?

Du kan investera i Alibaba med nästan vilken aktiemäklare som helst. Aktierna i kinesiska Alibaba är noterade på både Hong Kong och New York börser. För de flesta kommer det att vara mer fördelaktigt att köpa aktierna på New York Stock Exchange.

För att köpa och sälja Alibaba-aktier behöver du ett konto hos en pålitlig mäklare. Vill du veta på vilken mäklare du kan öppna ett konto? Ta en titt på vår jämförelse av de bästa mäklarna:

När du har öppnat ett konto kan du göra en beställning på beståndet. Detta görs genom att använda sökfunktionen för att navigera till Alibaba-beståndet. Här kan du välja mellan två typer av beställningar:

 • Market order: öppna investeringen direkt till rådande pris.
 • Limit order: öppna investeringen till ett valfritt pris.

När du har gjort beställningen skickas den till börsen inom några sekunder. Lycka till med din investering i Alibaba!

Ett stort e-handelsföretag

Alibaba Group grundad 1999, är nu ett stort företag. Företaget har för närvarande (2020) ett börsvärde på mer än 570 miljarder dollar. På topp 10 av de största företagen i världen rankas företaget på sjunde plats. Deras webbplatser har global popularitet. Särskilt webbplatserna alibaba.com och aliexpress.com genererar mycket pengar.

Alibaba är här för grossister och konsumenter.

Företaget har många grossistleverantörer som kunder. Över hela världen betjänas miljontals grossistleverantörer av Alibaba. Naturligtvis har företaget också många kunder som kunder. Konsumenter kan köpa produkter direkt via AliExpress-plattformen till mycket låga priser. Alibaba har inte mindre än 785 miljoner aktiva användare. Webbplatserna står för 85% av omsättningen.

Hema-grenarna i Alibaba

Hema är namnet på stormarknaderna öppnade av Alibaba, med en genomsnittlig yta på cirka tio tusen kvadratmeter. Konsumenter använder Hema-appen för att skanna sina livsmedel. Varorna betalas sedan för att använda Alipay. Onlinebeställningar levereras hemma. För att dra nytta av leveransservice måste du bo inom tre kilometer från stormarknaden Hema.

Tre divisioner i Alibaba-gruppen

E-handel står för cirka 85% av omsättningen. Alibaba har tre andra divisioner: Alibaba Cloud Computing, Alibaba Digital Media & Entertainment och Alibaba Innovation Initiatives.

Alibaba Cloud Computing

Alibaba investerade miljarder i cloud computing. Det finns nu 19 Alibaba Cloud-datacenter över hela världen. Alba Cloud Computing står nu för 8% av företagets omsättning. Det nyligen introducerade Al-chipet bör förbättra molnprestanda. Med detta chip kan sökfunktionen på webbplatsen också förbättras. Dessutom erbjuder chipet automatiska översättningar till kunder från hela världen.

Amazon har redan visat att cloud computing kan vara mycket lönsamt. De flesta av Amazons spekuleraer kommer idag från cloud computing. Om Alibaba lyckas få en större marknadsandel inom molntjänster kan det vara en bra anledning att köpa Alibaba-aktier.

Digitala medier och underhållning

Alibaba har olika video- och musiktjänster. I Kina har företaget till exempel videotjänsten Youkou och musikströmningstjänsten Xiami. Alibaba samarbetar med företaget Netease för att dela sina musikbibliotek. Divisionens omsättning ökade med 23% under det senaste kvartalet. Divisionen står för 6% av företagets totala omsättning.

Innovationsinitiativ och andra

Denna division fokuserar på artificiell intelligens. Jack Ma, grundaren av Alibaba, tror att det mesta av arbetet kan automatiseras i framtiden. Under tiden har Alibaba investerat 3 miljarder USD i bland annat forskningscentra för artificiell intelligens.

Nya tekniker utvecklas i centren. Ett exempel på detta är förmågan att betala med ansiktsigenkänning, vilket redan är möjligt i en kinesisk gren av snabbmatskedjan KFC. Tror du att Alibaba utvecklar ännu mer intressanta tekniker? Då kan du verkligen överväga att köpa Alibaba-aktier.

Alibabas börsnoteringar

2004 gick Alibaba till den amerikanska börsen. Vid den tiden var en aktie värd 68 dollar. Under tiden har aktiens värde tredubblats. I Asien anses det konstigt när ett stort kinesiskt företag inte har en börsnotering i öster.

Det var därför Alibaba noterades på Hong Kong-börsen i november 2019. Denna entusiastiska IPO tog emot 12,9 miljarder USD från investerare. Att investera i Alibaba-aktier är värt att överväga med tanke på noteringarna.

Om Jack Ma

Jack Ma är en välkänd kinesisk entreprenör som grundade Alibaba själv. Vid 55 års ålder bestämde han sig för att gå i pension. Indirekt har han fortfarande inflytande genom styrelsen. Hans pension innebär inte att han inte gör någonting: han har fortfarande många drömmar som han vill förverkliga. Till exempel arbetar han med att förbättra hälsovården i fattigare länder med hjälp av en stiftelse.

Hur kan du köpa China Telecom-aktier?

Genom att investera i China Telecom investerar du i den största leverantören av fast telefoni och den fjärde största mobilleverantören i Kina. Företaget ägs helt av den kinesiska regeringen. På denna sida kan du se från vilka mäklare du kan köpa China Telecom-aktier. Du kan också begära det aktuella aktiekursen för China Telecom här.

Var kan jag köpa China Telecom-aktier?

Har du tron på China Telecom? Då kan du överväga en investering genom att köpa aktierna! Vill du köpa China Telekom-aktier? Du kan direkt köpa China Telecom-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla ”China aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Vad är China Telecoms aktiekurs?

Vill du veta vad aktiekursen för China Telecom är? Ta sedan en titt på diagrammet nedan. Här hittar du det senaste CFD-priset på China Telecom. Med knapparna kan du direkt öppna en position på beståndet.

Om China Telecom

China Telecom Corporation Limited är ett företag i Kina. Det är en storskalig leverantör av informationstjänster i världen. Dessa inkluderar mobila och trådbundna telekommunikationstjänster, Internet, informationstjänster och andra telekommunikationstjänster.

China Telecom är huvudsakligen verksamt i Kina. Företaget har mer än 300 miljoner abonnenter som betjänar de flesta kunderna i bredbandsdivisionen. Cirka hälften av alla kunder (150 miljoner) har bredbandsanslutning. Företaget är noterat på börserna i Hong Kong och Shanghai.

China Telecom

China Telecoms historia

China Telecom grundades 2002. Från början har de investerat stort i affärsverksamhet och deras nätverk. Under åren har China Telecom förvärvat flera företag. De har förvärvat Best Stones digitala verksamhet och China Telecom (Europa) för att öka tillväxten.

År 2015 ingick de ett joint venture med andra telekomföretag China Mobile och China Unicom. År 2015 uppstod något uppståndelse när det visade sig att ordföranden för China Telecom (Chang Xiaobing) misstänktes för korruption. Han avgick och dömdes senare.

En korruptionsskandale har ofta negativa konsekvenser för priset på en aktie. När du investerar i China Telecom är det därför klokt att hålla koll på denna typ av utveckling. Finns det en skandal? Då kan du öppna en short position på aktiekursen för att uppnå goda resultat även när aktiekursen sjunker

Molnet och 5G

För en nära framtid är det viktigt för China Telecom att ytterligare lansera 5G-alternativ. Detta snabbare internet kommer att ge många möjligheter för sina kunder. Fler och fler företag arbetar i molnet och ser bekvämligheten med detta. Det är viktigt att integrera detta ännu bättre inom nuvarande möjligheter och därmed erbjuda bättre lösningar till sina kunder.

trategiska partner

För att förbättra och stärka nätverket ser China Telecom många möjligheter att samarbeta med campus, kommuner och internetföretag. Strategiska partnerskap hjälper till att få den tillväxt som människor letar efter. Att bygga och hantera nätverk tillsammans är en av möjligheterna.

Tror du att dessa strategiska drag kommer att bidra till China Telecoms resultat? Då kan det vara attraktivt att köpa aktier i China Telecom.

Innovation

Det är viktigt att fortsätta att förnya. För detta ändamål letar China Telecom ständigt efter de bästa topptalenterna där ute. De vill också se över och förbättra strukturen för forskning och utveckling. De inser också att det är viktigt att fokusera på kärnverksamheten för att uppnå önskad tillväxt.

Förväntningar för framtiden

Kina genomgår en process med digital transformation. Kommersialiseringen av 5G-nätverket kommer att bidra till detta och påskynda processen. Online-ekonomin kommer också att flytta till ett nytt utvecklingsstadium. Dessutom utvecklas kommunikations- och informationsindustrin utan motstycke. Det digitala Kina, cyberkraften och det smarta samhället kommer därmed att skapa mer värde. Mättnad på konsumentmarknaden har märkt av VD för China Telecom.

Byggnadsstabilitet

China Telecom arbetar med förbättringar av nätverket och dess kundtjänst. De strävar efter en stadig tillväxt när det gäller omsättning och spekulera. Integrering av nya tekniker skapar nya möjligheter som molnätverksintegration för regeringar och företag. 5G-trenden kommer att bidra ytterligare till detta. Innovation är fortfarande viktigt för att hålla sig före konkurrenterna och 5G-nätverket är centralt för detta.

Hur kan du köpa NIO-aktier?

NIO är en kinesisk tillverkare av elbilar. Kineserna kallar NIO, Weila. Betydelsen av detta kinesiska ord är ”blå himmel kommer”. Med sin elbil vill företaget bidra till att göra luften renare. Detta kinesiska företag utvecklar enligt sina egna ord framtidens bil. I Kina kallas företaget ”Tesla-mördare”.

En investering i NIO kan därför verkligen vara intressant: speciellt när man tänker på att aktiekursen höjde sig 25 gånger sitt eget värde under ett års tid. Men vad är det bästa stället att köpa NIO-aktier?

Var kan du köpa NIO-aktier?

Är du säker på att NIO kommer att besegra Tesla? Marknaden för elbilar är enorm och kommer att växa enormt i framtiden. Det kan därför vara väldigt intressant att investera i ett företag som NIO. Vill du köpa NIO-aktier? Du kan direkt köpa NIO-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla ”NIO-aktier” aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Vad är aktiekursen för NIO?

Är du nyfiken på den nuvarande CFD-kursen för företaget NIO? I diagrammet nedan kan du se den aktuella CFD-aktiekursen för företaget NIO. Du kan också använda knapparna för att öppna en position direkt.

Är det klokt att investera i NIO?

Det finns olika argument för och emot att köpa Oret.nl-aktier. Innan du investerar i NIO kan det i alla fall vara klokt att analysera bilmarknaden noggrant. Om ekonomin går bra och folk köper fler bilar har detta en positiv effekt på företagets resultat.

Mycket viktigare är utvecklingen och innovationerna som släppts av företaget. Goda nyheter om nya prototyper kan ge NIO-aktiekursen en betydande boost uppåt. Jämför produkterna bra med konkurrerande biltillverkare: på detta sätt kan du avgöra om NIO kan fortsätta vara med och konkurrera på marknaden.

Innan du investerar i NIO är det viktigt att kontrollera om den aktuella prisnivån är realistisk. 2020 kommer körning av elbilar genom Tesla att vara en trend: aktiekursen för den kinesiska NIO har också blivit värt 25 gånger så mycket på bara några månader. Du ser ofta en rättelse i framtiden med denna typ av enorma ökningar. Detta hände också till exempel hos flera cannabisföretag, vilket var en hype år 2018.

Det är också särskilt viktigt att analysera den kinesiska marknaden ordentligt. Den inhemska marknaden går igenom en svår period och dessutom får företaget allt färre subventioner. Företaget tjänar ännu inte och kommer att behöva ny finansiering i framtiden. Detta gör en investering i NIO riskabel. Genom att aktivt handla kan du också dra nytta av fallande aktiekurser i framtiden.

Den kinesiska nystartade NIO

NIO är en av de första kinesiska nystartade företagen som fokuserar på elbilar. När företaget grundades 2014 hette företaget Next Car. Detta namn ändrades till NIO några år senare. Företaget grundades av den kinesiska entreprenören Bin Li och huvudkontoret ligger i Shanghai.

Företaget har sysselsätt över 4000 personer på 19 platser sen 2018. Dessa ställen finns i Kina, USA och Europa.

NIO

Vad NIO vill uppnå

NIO: s första bil är NIO EP9. Denna racerbil är snabbare än Teslas snabbaste bil. NIO designar och tillverkar smarta elektriska fordon. Företaget bedriver också forskning inom artificiell intelligens och möjligheten till självkörande bilar. Den första självkörande elbilen kan dyka upp på marknaden 2020. Självkörande bilar förväntas utgöra 20 % av bilmarknaden om tio år. Företaget NIO hoppas kunna distribuera sina bilar över hela världen då.

NIO producerar inte, som Tesla, de dyrare premiumbilarna. Företaget fokuserar på elbilar för medelklassen. För närvarande fokuserar NIO också främst på den kinesiska marknaden. Tycker du att det här är ett bra drag? Då kan köp av NIO-aktier vara mycket attraktivt.

NIO är ännu inte en Tesla-mördare

Det är lite för tidigt att kalla NIO en Tesla-mördare. För närvarande (2020) är Tesla den mest kända och mest populära elbilen. NIO håller fortfarande på att förvärva en marknadsandel. Dessutom kan en Tesla köra upp till 1000 kilometer på ett fullt batteri. Det är mycket mer än de 350 kilometerna som en elbil från NIO kan köra med fullt batteri. NIO är ännu inte en riktig konkurrent till Tesla. Fördelen med NIO: s elbilar är att de är mycket billigare.

Tror du att NIO kommer att lyckas vara en seriös konkurrent till Tesla i framtiden? I så fall kan det vara väldigt intressant att köpa NIO-aktier.

Andra produkter och tjänster från NIO

NIO tjänar inte bara sina pengar genom att sälja elbilar: företaget erbjuder också Power Home som är ladd stationer för människors hem. NIO erbjuder också tjänster. Ett exempel är Power Express. Den här tjänsten, som är i beredskap i 24 timmar, laddar kundernas bilbatterier. Pengar tjänas också genom att sälja försäkringar för sina elbilar. Tror du att dessa tjänster bidrar till NIO-aktiens resultat? Då kan du verkligen överväga att göra en investering!

Nio i framtiden

NIO kan vara en attraktiv men inte helt riskfri investering. Det kinesiska företaget producerar billigare än Tesla. Om de lyckas bygga upp en större marknadsandel kan de göra stora spekuleraer. Marknaden för elbilar kommer att bli enorm i framtiden. Tror du att NIO kommer att lyckas bygga en stark position på denna marknad? I så fall är det klokt att köpa NIO-aktier.

författare

Alex Mostert Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.