Hur kan du köpa danska aktier?

Att investera i Danmark är populärt: detta är inte konstigt när man tänker på att under perioden 2005-2015 visade index en avkastning på 154 procent. Detta gjorde den danska börsen till den bästa börsen i västvärlden. Men hur kan du faktiskt investera i Danmark själv? I den här artikeln kommer du att läsa allt du behöver veta!

Hur kan du aktivt handla i danska aktier?

Under påverkan av större händelser kan priserna på danska aktier falla och stiga kraftigt. Under kreditkrisen eller coronapandemin såg du till exempel att de flesta danska aktierna också sjönk i värde. Genom att aktivt handla i Danmark kan du svara på denna typ av kortsiktig utveckling.

En bra mäklare där du aktivt kan spekulera i danska aktiekurser är PIus500. Med PIus500 kan du köpa och sälja CFD-aktier. Använd knappen nedan för att direkt öppna ett konto med PIus500:

82% av CFD-konton tillhörande icke-professionella kunder förlorar pengar.

kan du köpa danska aktier?

Vill du investera i Danmark på lång sikt? Naturligtvis kan du göra det genom att köpa aktierna. En bra mäklare där du kan köpa danska aktier är eToro. På eToro betalar du inte courtage på aktier du köper och säljer. Använd knappen nedan för att direkt öppna ett konto hos denna mäklare:

Du kan förlora dina pengar, andra kostnader kan tillkomma, besök: etoro.com/sv/trading/fees/

Var uppmärksam på växelkursen

Det är tillrådligt att hålla koll på den danska kronans växelkurs. Växelkursen för denna valuta kan påverka dina resultat. Detta är särskilt fallet när du investerar i danska aktier i en annan valuta.

Vilka är de bästa danska aktierna?

Du vill förmodligen veta vad som är det bästa danska företaget att investera i. Vissa investerare kan svara ”det största”. Andra investerare väljer Carlsberg eftersom de gillar öl. Du kanske redan har fått reda på det: det finns inget tydligt svar på vad som är den bästa aktien för investerare som vill investera i Danmark.

Innan du investerar i ett företag är det i alla fall viktigt att kontrollera om företaget har en bra framtidsvision. Dyk också in i balans- och resultaträkningen för att kontrollera om företagets ekonomiska ställning är sund. På detta sätt undviker du obehagliga överraskningar.

Hur kan du köpa Lego-aktier?
Hur kan man köpa Carlsberg-aktier?

Hur kan du köpa Lego-aktier?

Den danska leksakstillverkaren Lego har blivit känd för sina färgade plastkuber. Denna leksak är en tvåfaldig vinnare av priset ”århundradets leksaker”. Lego syftar inte bara på tillverkaren av denna välkända leksak: den har också blivit ett typnamn, eftersom leksaken som tillverkas av tillverkaren också kallas Lego. Vill du investera i Lego? I den här artikeln ska vi se om det är möjligt att köpa Lego-aktier.

Hur investerar man i Lego?

Det enda sättet du kan ”investera” i Lego är genom att köpa sällsynta Lego-set och sälja dem för mer. Vissa Lego-set är värda hundratals euro. Bolaget i sig är tyvärr inte börsnoterat, så det går inte att köpa Lego-aktier.

Vill du investera i andra aktier? Det är möjligt. I vår special kommer du att lära dig hur du lönsamt investerar i aktier. Använd knappen nedan för att besöka artikeln:

Skapandet av Lego

Den danske snickaren Ole Kirk Christiansen är grundaren av Lego. Han bodde i den danska staden Billund. 1916 började han bygga hus och möbler. På 1930-talet, under depressionen, bestämde han sig för att göra miniatyrversioner av sina egna produkter. Han gjorde miniatyrstegar och järnplåtar. De bildade hans inspiration att börja tillverka leksaker.

Från moderna leksaker till Lego

Christiansen bestämde sig för att göra moderna plastleksaker. Han gjorde också en lastbil som man kunde plocka isär och bygga om. Sedan såg han byggstenar i plast hos konkurrenten Kiddikraft. Enligt Christiansen var det en stor möjlighet.

Från 1949 och framåt började Lego tillverka egna byggstenar i plast. Dessa byggstenar av plast är urholkade i botten. Överst innehåller de några dubbar. Som ett resultat kan de enkelt kopplas till varandra. Inte alla återförsäljare var entusiastiska över den nya produkten till en början.

Tio år senare var det en framgångsrik produkt: klossarna sålde bra. Så bra till och med att produktionslinjen av träleksaker som försvann i en brand 1959 inte längre behövde byggas om.

Köpa Lego-aktier

Vad förändrades med Legos tillkomst?

Lego var en produkt lämplig för massproduktion. Det var en förändring eftersom träleksaker var handgjorda på den tiden. Kuberna kan sättas ihop i det oändliga. Olika byggnader kan alltid göras. På grund av detta finns det alltid efterfrågan på kuberna. Dessutom kan barn föreställa sig själva i sitt eget friluftsmuseum och bygga hela fantasivärldar med lego.

I den meningen svarar Lego på hur dessa barn upplever världen. Av denna anledning öppnades också en nöjespark.

Lego är inte bara en källa till underhållning: barnen kan också lära sig något av det. Lego utvecklar barns kreativitet och det hjälper dem att komma på hur de ska lösa problem.

Lego nöjespark

Det finns också Lego-nöjesparker. Den första parken invigdes 1968 i den danska staden Billund. Tre andra parker har nu öppnats. Legoland Windsor öppnade i England 1996. Legoland California öppnade 1999. Den fjärde nöjesparken, Legoland Deutschland, öppnade 2002. En park har cirka 1,3 miljoner besökare årligen.

Sjunkande försäljning

Under 2017 ser Lego sin försäljning minska för första gången på flera år. Försäljningen i både Europa och Nordamerika var en besvikelse. På grund av de nedslående försäljningssiffrorna var många leksaker tvungna att säljas med rabatt. För första gången på 13 år konfronterades företaget med vikande försäljning. I september 2017 meddelade Lego att 1 400 jobb skulle försvinna över hela världen.

Hur kan man köpa Carlsberg-aktier?

Jacob Christian Jacobsen grundade den danska bryggaren Carlsberg Group 1847. Företaget är nu en global och ledande ölbryggare. Bolagets portfölj inkluderar öl och andra dryckesmärken. Företaget, som leds av Carlsbergsstiftelsen, fortsätter konsten att brygga öl. Vill du investera i Carlsberg? I den här artikeln diskuterar vi hur man köper Carlsberg-aktier. Du kan också se den aktuella kursen för Carlsberg-aktien på denna sida.

Hur köper man Carlsberg-aktier?

Även i ekonomiskt dåliga tider vill folk fortfarande dricka en öl regelbundet. Dessutom svarar Carlsberg väl på de senaste trenderna. Genom att flytta sin uppmärksamhet till alkoholfria öl, kan företaget svara på den genomsnittliga konsumentens önskan att leva hälsosammare. En investering i Carlsberg-aktier kan därför falla väl ut. Vill du köpa Carlsberg-aktier? Du kan direkt köpa Carlsberg-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla Carlsberg-aktier aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Vad är aktiekursen på Carlsberg?

Är du nyfiken på aktiekursen på Carlsberg? I grafen nedan kan du se hur Carlsberg-aktien har presterat den senaste perioden. Du kan använda knapparna för att öppna en handelsposition på företaget.

Företagsinformation för Carlsberg

Nedan hittar du de viktigaste företagsuppgifterna för Carlsberg.

Analys av Carlsberg

Innan du bestämmer dig för om du ska köpa eller sälja Carlsberg är det viktigt att först analysera aktien. Översikten nedan visar hur Carlsberg-aktien har utvecklats under den senaste perioden.

Aktiekurser för de senaste 5 dagarna

I tabellen nedan kan du se aktiekurserna för Carlsberg för de senaste 5 dagarna:

Vad kommer Carlsberg aktiekurs att göra under 2024?

Är du nyfiken på vad analytiker tror att Carlsbergkommer att göra under 2024 och de kommande åren? Med hjälp av data från Alpha Vantage har vi kombinerat analytikernas prognoser. Kom ihåg att denna siffra bara är en förutsägelse om Carlsberg prisrörelser och att denna förutsägelse inte behöver gå i uppfyllelse. Gör alltid din research!

EU som global aktör

Varumärket Carlsberg är ett välkänt ölmärke på världsnivå. Varumärkena Carlsberg, Tuborg och Baltika är bland de åtta bästa i Europa. År 2000 slogs företaget samman med norska Orkla-koncernen. Den sammanslagningen gjorde företaget till en global aktör.

Genom att ingå partnerskap byggde företaget upp en stark marknadsposition. Företagets varumärken säljs på mer än 150 olika marknader. Bolagets aktier är sedan 1970 noterade på Köpenhamnsbörsen.

Köp Carlsberg-aktier

Förslag till framtidsstrategi

Carlsberg vill fortsätta förnya sig genom att introducera nya ölsorter. Företaget fokuserar på specialöl eller hantverksöl. Dessa specialöl tillsammans med de alkoholfria ölen säkerställer att omsättningen på företaget kan öka ytterligare. Carlsberg blev också mer aktiv på den asiatiska marknaden. I denna del av världen växer medelklassen fortfarande avsevärt. Märket kan sälja mycket mer öl här i framtiden.

Mål för hållbarhet

Carlsberg Group rapporterade om FN:s mål för hållbar utveckling. Företaget fick pris för denna rapport. När det gäller hållbarhet har företaget slående ambitioner. Företaget svarar skickligt på det allt viktigare konceptet hållbarhet. Till exempel har företaget ambitionen att halvera vattenförbrukningen. Dessutom kommer koldioxidutsläppen i deras företag att minska.

År 2022 kommer företaget endast att använda förnybar el. Bryggerierna kommer då att drivas med grön el. Företaget vill också bli CO2-neutralt. Detta mål ska uppnås 2030. Såväl konsumenter som investerare tycker att gröna och hållbara investeringar blir allt viktigare. Denna utveckling kan därför ge en bra skjuts till aktiekursen. Tror du att detta kommer att ha en positiv inverkan på aktiekursen? Då vore det intressant att köpa aktier i Carlsberg Group.

Innovativ förpackning

Snart kommer Green Fiber Bottle att dyka upp på marknaden. Detta är en biobaserad ölflaska. Det viktigaste materialet i denna flaska är träfibrer. I utvecklingen av flaskan finns samarbeten med ett flertal parter. Carlsberg samarbetar med tre parter: förpackningsindustrin, Danmarks Tekniske Universitet och industridesigners.

Hantverksöl, alkoholfritt öl och Asien

Under 2019 har Carlsberg vuxit snabbt på marknaden för hantverksöl. Dessutom såldes mer alkoholfritt öl i Västeuropa. Bolaget fokuserar även på tillväxtmarknaden Asien. Samtal förs med den vietnamesiska regeringen. Företaget vill intressera sig för Hanoi Beer. Tror du att dessa nya projekt kommer att bidra till bryggarens resultat? Då kan du säkert överväga en investering i Carlsberg.

Under 2019 producerade Carlsberg 112,4 miljoner hektoliter öl. Det är en minskning med 2 %. Enligt företaget orsakades denna minskning av att det sedan förra året är förbjudet i Ryssland att sälja öl på flaskor med stort format.

författare

Felli Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.