Hur kan du köpa danska aktier?

Att investera i Danmark är populärt: detta är inte konstigt när man tänker på att under perioden 2005-2015 visade index en avkastning på 154 procent. Detta gjorde den danska börsen till den bästa börsen i västvärlden. Men hur kan du faktiskt investera i Danmark själv? I den här artikeln kommer du att läsa allt du behöver veta!

Hur kan du aktivt handla i danska aktier?

Under påverkan av större händelser kan priserna på danska aktier falla och stiga kraftigt. Under kreditkrisen eller coronapandemin såg du till exempel att de flesta danska aktierna också sjönk i värde. Genom att aktivt handla i Danmark kan du svara på denna typ av kortsiktig utveckling.

En bra mäklare där du aktivt kan spekulera i danska aktiekurser är PIus500. Med PIus500 kan du köpa och sälja CFD-aktier. Använd knappen nedan för att direkt öppna ett konto med PIus500:

86% av CFD-konton tillhörande icke-professionella kunder förlorar pengar.

kan du köpa danska aktier?

Vill du investera i Danmark på lång sikt? Naturligtvis kan du göra det genom att köpa aktierna. En bra mäklare där du kan köpa danska aktier är eToro. På eToro betalar du inte courtage på aktier du köper och säljer. Använd knappen nedan för att direkt öppna ett konto hos denna mäklare:

Du kan förlora dina pengar, andra kostnader kan tillkomma, besök: etoro.com/sv/trading/fees/

Var uppmärksam på växelkursen

Det är tillrådligt att hålla koll på den danska kronans växelkurs. Växelkursen för denna valuta kan påverka dina resultat. Detta är särskilt fallet när du investerar i danska aktier i en annan valuta.

Vilka är de bästa danska aktierna?

Du vill förmodligen veta vad som är det bästa danska företaget att investera i. Vissa investerare kan svara ”det största”. Andra investerare väljer Carlsberg eftersom de gillar öl. Du kanske redan har fått reda på det: det finns inget tydligt svar på vad som är den bästa aktien för investerare som vill investera i Danmark.

Innan du investerar i ett företag är det i alla fall viktigt att kontrollera om företaget har en bra framtidsvision. Dyk också in i balans- och resultaträkningen för att kontrollera om företagets ekonomiska ställning är sund. På detta sätt undviker du obehagliga överraskningar.

Tips: testa trading gratis med en demo

Hur kan du köpa Lego-aktier?
Hur kan man köpa Carlsberg-aktier?