Hur kan du investera i tyska aktier?

Du kan investera i aktier från ditt land, men du kan också vidga din horisont. I Tyskland finns det också många intressanta aktier att investera i, på den här sidan kan du hitta den billigaste metoden att investera i tyska aktier.

Vart kan du investera i tyska aktier mot låga avgifter?

Vill du investera i tyska aktier? Då är det viktigt att välja en börsmäklare där du kan göra det billigt.

Vart kan du köpa och sälja tyska aktier?

Du kan välja att aktivt handla i Tyskland genom att använda CFD: er. Med en CFD kan du placera order på både fallande och stigande priser, så att du kan svara på den senaste marknadsutvecklingen. En bra part för att aktivt handla CFD i Tyskland är PIus500. Använd knappen nedan för att öppna ett gratis demo-konto:

86% av CFD-konton tillhörande icke-professionella kunder förlorar pengar.

Vart kan du köpa de tyska aktierna?

Det är också möjligt att köpa tyska aktier och indexfonder på lång sikt. Hos onlinemäklare kan du enkelt göra det till låga priser.

En av de billigaste mäklarna att köpa tyska aktier är eToro. Med eToro betalar du inga courtagekostnader, så du kan också investera ett litet belopp i ett tyskt företag. Använd knappen nedan för att öppna ett gratis konto med eToro:

Du kan förlora dina pengar, andra kostnader kan tillkomma, besök: etoro.com/sv/trading/fees/

Hur kan du uppnå bättre resultat med investeringar i Tyskland?

Vill du uppnå bättre resultat med dina investeringar i tyska företag? Då är det viktigt att ta hänsyn till dessa investeringstips.

Diversifiering

Det är viktigt att sprida dina risker så mycket som möjligt. Du kan göra detta genom att till exempel investera en del av dina pengar i tyska aktier. Men även inom Tyskland är det viktigt att sprida dina risker så mycket som möjligt. Du kan göra detta genom att investera i företag som är aktiva i olika sektorer. På detta sätt kan du minska den så kallade sektorsspecifika risken.

Investera med pengar du kan förlora

Särskilt många nybörjare investerare gör misstaget att investera med pengar i tyska aktier som de inte har råd att förlora. Då tvingas de stänga sina placeringar när priserna faller kraftigt. Som investerare behöver du en lång tidshorisont: se därför till att du bara investerar med pengar som du inte behöver inom en snar framtid.

Ge en gynnsam risk: belöningsgrad

Öppna endast placeringar med ett gynnsamt förhållande mellan din potentiella vinst och förlust. Det är tillrådligt att ta en titt på prisdiagrammet för detta. Är priset högre än någonsin och finns det inga tecken på att företaget kommer att prestera mycket bättre i framtiden? Då är den potentiella vinsten på aktien för låg och du bör leta efter en bättre investeringsmöjlighet.

Följ nyheterna

När du ska investera i en annan region är det viktigt att följa nyheterna där. När de tyska konsumenternas förtroende minskar kommer tyska företag ofta att göra det mindre bra. Eurons växelkurs spelar också en viktig roll, särskilt för företag som arbetar internationellt.

Vilka är de bästa tyska aktierna?

Den bästa aktien är alltid den aktien som du uppnår bästa resultat med. Naturligtvis är detta lite svagt. Faktum är att det inte finns någon objektiv bästa aktie, eftersom alla aktier är inte lämpliga för alla. Till exempel är vissa aktier mer riskfyllda än andra och lockar därför en annan typ av investerare.

Vi har listat de mest populära tyska aktierna för dig. Dessa är alla stora tyska företag där du säkert kan köpa några aktier hos:

Som du kan se finns det många tyska biltillverkare på listan. Tjänsteföretag som Allianz och Deutsche Bank är också populära bland investerare.

Naturligtvis finns det många fler Tyska aktier där du kan investera som investerare. Men dessa aktier är de mest populära bland investerare.

tysk aktieköp

Onlineinvestering i tyska aktier

Om du vill investera i tyska aktier behöver du inte gå till den tyska börsen. Nuförtiden kan du investera i aktier online, även med utländska aktier.

För att investera i tyska aktier måste du skapa ett konto med en pålitligt börsmäklare. Sedan bestämmer du själv vilka aktier du vill investera i och hur mycket pengar du vill spendera. När du väl har bestämt din strategi är allt du behöver göra att köpa aktierna. Du kan köpa aktien med din mäklares handelsplattform.

Vill du veta vilka mäklare du kan köpa de tyska aktierna utan att betala höga transaktionsavgifter? Ta en titt på vår översikt över de bästa mäklarna och välj det alternativ som passar dig bäst:

Tips: Öva med ett demo-konto

Vi rekommenderar att du inte slumpmässigt börjar investera i tyska aktier. Om du vill göra så mycket vinst som möjligt med din investering är det bättre att träna på att investera först. Först när du har övat på att investera gratis genom att använda falska pengar bör du överväga att öppna ett konto med riktiga pengar. Nu kan du börja investera med ditt kapital i tyska aktier.

Vill du veta vilka mäklare du kan öppna en gratis demo? Klicka sedan på knappen nedan

Hur kan du investera i DAX-30-indexet?

Du kan också välja att investera i den tyska ekonomin genom att köpa en fond eller ETF. En ETF följer ett ekonomiskt index för till exempel ett land. DAX-30 är det mest kända och mest populära valet. DAX-30 är börsindex i Frankfurt och innehåller de 30 största tyska företagen noterade på börsen. Indexet ger därför en bra översikt över den ekonomiska utvecklingen i Tyskland.

Vill du själv investera i DAX-30-indexet? Då kan du göra detta relativt billigt på DEGIRO. På DEGIRO kan du investera utan transaktionskostnader i investeringsfonder som ingår i core selection. Använd knappen nedan för att öppna ett konto med DEGIRO:

Investeringar i tyska aktier blir alltmer populära

Aktiemäklaren Binck genomförde en studie på tyska investeringar i Nederländerna. Denna undersökning visar att investeringar i tyska aktier blir allt populärare i Nederländerna. Sedan början av 2015 har nederländska privata investerare ökat deras investeringar i tyska aktier med inte mindre än 40 procent . Detta är inte utan någon anledning, eftersom investering i tyska aktier gör att du kan få ett fördelaktigt resultat.

Tips: testa trading gratis med en demo

Hur kan du köpa Allianz-aktier?
Hur kan du köpa SAP-aktier?
Hur kan du köpa TUI-aktier?
Hur köper man BMW-aktier?