Hur kan du investera i tyska aktier?

Du kan investera i aktier från ditt land, men du kan också vidga din horisont. I Tyskland finns det också många intressanta aktier att investera i, på den här sidan kan du hitta den billigaste metoden att investera i tyska aktier.

Vart kan du investera i tyska aktier mot låga avgifter?

Vill du investera i tyska aktier? Då är det viktigt att välja en börsmäklare där du kan göra det billigt.

Vart kan du köpa och sälja tyska aktier?

Du kan välja att aktivt handla i Tyskland genom att använda CFD: er. Med en CFD kan du placera order på både fallande och stigande priser, så att du kan svara på den senaste marknadsutvecklingen. En bra part för att aktivt handla CFD i Tyskland är PIus500. Använd knappen nedan för att öppna ett gratis demo-konto:

80% av CFD-konton tillhörande icke-professionella kunder förlorar pengar.

Vart kan du köpa de tyska aktierna?

Det är också möjligt att köpa tyska aktier och indexfonder på lång sikt. Hos onlinemäklare kan du enkelt göra det till låga priser.

En av de billigaste mäklarna att köpa tyska aktier är eToro. Med eToro betalar du inga courtagekostnader, så du kan också investera ett litet belopp i ett tyskt företag. Använd knappen nedan för att öppna ett gratis konto med eToro:

Du kan förlora dina pengar, andra kostnader kan tillkomma, besök: etoro.com/sv/trading/fees/

Hur kan du uppnå bättre resultat med investeringar i Tyskland?

Vill du uppnå bättre resultat med dina investeringar i tyska företag? Då är det viktigt att ta hänsyn till dessa investeringstips.

Diversifiering

Det är viktigt att sprida dina risker så mycket som möjligt. Du kan göra detta genom att till exempel investera en del av dina pengar i tyska aktier. Men även inom Tyskland är det viktigt att sprida dina risker så mycket som möjligt. Du kan göra detta genom att investera i företag som är aktiva i olika sektorer. På detta sätt kan du minska den så kallade sektorsspecifika risken.

Investera med pengar du kan förlora

Särskilt många nybörjare investerare gör misstaget att investera med pengar i tyska aktier som de inte har råd att förlora. Då tvingas de stänga sina placeringar när priserna faller kraftigt. Som investerare behöver du en lång tidshorisont: se därför till att du bara investerar med pengar som du inte behöver inom en snar framtid.

Ge en gynnsam risk: belöningsgrad

Öppna endast placeringar med ett gynnsamt förhållande mellan din potentiella spekulera och förlust. Det är tillrådligt att ta en titt på prisdiagrammet för detta. Är priset högre än någonsin och finns det inga tecken på att företaget kommer att prestera mycket bättre i framtiden? Då är den potentiella spekuleraen på aktien för låg och du bör leta efter en bättre investeringsmöjlighet.

Följ nyheterna

När du ska investera i en annan region är det viktigt att följa nyheterna där. När de tyska konsumenternas förtroende minskar kommer tyska företag ofta att göra det mindre bra. Eurons växelkurs spelar också en viktig roll, särskilt för företag som arbetar internationellt.

Vilka är de bästa tyska aktierna?

Den bästa aktien är alltid den aktien som du uppnår bästa resultat med. Naturligtvis är detta lite svagt. Faktum är att det inte finns någon objektiv bästa aktie, eftersom alla aktier är inte lämpliga för alla. Till exempel är vissa aktier mer riskfyllda än andra och lockar därför en annan typ av investerare.

Vi har listat de mest populära tyska aktierna för dig. Dessa är alla stora tyska företag där du säkert kan köpa några aktier hos:

Som du kan se finns det många tyska biltillverkare på listan. Tjänsteföretag som Allianz och Deutsche Bank är också populära bland investerare.

Naturligtvis finns det många fler Tyska aktier där du kan investera som investerare. Men dessa aktier är de mest populära bland investerare.

tysk aktieköp

Onlineinvestering i tyska aktier

Om du vill investera i tyska aktier behöver du inte gå till den tyska börsen. Nuförtiden kan du investera i aktier online, även med utländska aktier.

För att investera i tyska aktier måste du skapa ett konto med en pålitligt börsmäklare. Sedan bestämmer du själv vilka aktier du vill investera i och hur mycket pengar du vill spendera. När du väl har bestämt din strategi är allt du behöver göra att köpa aktierna. Du kan köpa aktien med din mäklares handelsplattform.

Vill du veta vilka mäklare du kan köpa de tyska aktierna utan att betala höga transaktionsavgifter? Ta en titt på vår översikt över de bästa mäklarna och välj det alternativ som passar dig bäst:

Tips: Öva med ett demo-konto

Vi rekommenderar att du inte slumpmässigt börjar investera i tyska aktier. Om du vill göra så mycket spekulera som möjligt med din investering är det bättre att träna på att investera först. Först när du har övat på att investera gratis genom att använda falska pengar bör du överväga att öppna ett konto med riktiga pengar. Nu kan du börja investera med ditt kapital i tyska aktier.

Vill du veta vilka mäklare du kan öppna en gratis demo? Klicka sedan på knappen nedan

Hur kan du investera i DAX-30-indexet?

Du kan också välja att investera i den tyska ekonomin genom att köpa en fond eller ETF. En ETF följer ett ekonomiskt index för till exempel ett land. DAX-30 är det mest kända och mest populära valet. DAX-30 är börsindex i Frankfurt och innehåller de 30 största tyska företagen noterade på börsen. Indexet ger därför en bra översikt över den ekonomiska utvecklingen i Tyskland.

Vill du själv investera i DAX-30-indexet? Då kan du göra detta relativt billigt på DEGIRO. På DEGIRO kan du investera utan transaktionskostnader i investeringsfonder som ingår i core selection. Använd knappen nedan för att öppna ett konto med DEGIRO:

Investeringar i tyska aktier blir alltmer populära

Aktiemäklaren Binck genomförde en studie på tyska investeringar i Nederländerna. Denna undersökning visar att investeringar i tyska aktier blir allt populärare i Nederländerna. Sedan början av 2015 har nederländska privata investerare ökat deras investeringar i tyska aktier med inte mindre än 40 procent . Detta är inte utan någon anledning, eftersom investering i tyska aktier gör att du kan få ett fördelaktigt resultat.

Hur kan du köpa Allianz-aktier?
Hur kan du köpa SAP-aktier?
Hur kan du köpa TUI-aktier?
Hur köper man BMW-aktier?

Hur kan du köpa Allianz-aktier?

Allianz   är ett av de största försäkringsbolagen i världen. Detta ursprungligen tyska företag har filialer över hela världen. Funderar du på att investera i Allianz genom att köpa sina aktier? Läs i den här artikeln hur du kan göra det här bäst!

Var kan du köpa Allianz-aktier?

Om du funderar på att köpa Allianz-aktier är det viktigt att noggrant jämföra de olika leverantörernas kostnader. Många nybörjare investerare gör misstaget att investera i aktier med sin bank: det är ofta dyrare än hos en online-aktiemäklare. Vill du köpa Allianz-aktier? Du kan direkt köpa Allianz-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla Allianz-aktier aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Vad är aktiekursen på Allianz ?

Är du nyfiken på aktiekursen på Allianz ? I grafen nedan kan du se hur Allianz -aktien har presterat den senaste perioden. Du kan använda knapparna för att öppna en handelsposition på företaget.

Företagsinformation för Allianz

Nedan hittar du de viktigaste företagsuppgifterna för Allianz .

Aktiekurser för de senaste 5 dagarna

I tabellen nedan kan du se aktiekurserna för Allianz för de senaste 5 dagarna:

Om Allianz

Den ursprungligen tyska Allianz-gruppen är ett av de största försäkringsbolagen i världen. Detta försäkringsbolag erbjuder liv-, skadestånds- och sjukförsäkring. Företaget har också en stor avdelning för kapitalförvaltning. De mindre aktiviteterna i Allianz, som verkar i mer än 70 länder, inkluderar en bank. Huvudkontoret för detta företag är i München, Tyskland.

2003 slogs Royal Nederland och Zwolsche Algemeene samman. Denna sammanslagning skapade Allianz Nederland. Huvudkontoret för Allianz Nederland är i Rotterdam.

Köp Allianz-aktier

Företagets historia

När företaget grundades 1890 var Allianz huvudkontor i Berlin. 1949 flyttade huvudkontoret till München. Det första filialkontoret grundades i London i slutet av 1800-talet. Efter andra världskriget öppnades ett kontor i Paris på 1950-talet och i Italien på 1960-talet. På 1970-talet öppnades kontor i Nederländerna, Brasilien, Spanien och USA.

Allianz på börsen

Den börsnoterade Allianz ingår i DAX- och Euro Stoxx 50-index. Företagets huvudnotering är i Frankfurt.

Företag som förvärvats av Allianz

På 1980-talet tog Allianz över det brittiska försäkringsbolaget Cornhill Insurance PLC. Det förvärvade också ett intresse i det italienska försäkringsbolaget Riunione Adriatica di Sicurità (RAS). 2006 förvärvade Allianz också de återstående aktierna i detta företag.

På 1990-talet förvärvades det amerikanska försäkringsbolaget Fireman’s Fund och det franska försäkringsbolaget Assurances Générales de France (AGF).

Förvärvet av försäkringsbolag i Europa följdes av expansion i Asien. Ett antal förvärv och joint ventures följde i Kina och Sydkorea.

Allianz ägde redan en femtedel av aktierna i Dresdner Bank när den förvärvade denna bank 2001. Allianz ville sälja sin försäkring genom bankens 1200 filialer. Eftersom förvärvet misslyckades sålde Allianz Dresdner Bank till Commerzbank 2009 för nästan 10 miljarder euro. Efter denna försäljning förvärvade Allianz en andel på 30% i kombinationen Dresdner Bank och Commerzbank.

Som du kan se har Allianz varit aktiv tidigare genom att köpa och sälja företag. Om du ska investera i Allianz är det vettigt att hålla koll på denna utveckling. Genom att köpa Allianz-aktier vid rätt tidpunkt kan du dra nytta av denna utveckling.

Hur kan du köpa TUI-aktier?

Att flyga till den spanska solen blir allt populärare. Att åka på semester är därför en stor business. Det tyska företaget TUI svarar bra på detta. Tror du att trots att den nya flygskammen uppstått, att folk kommer fortsätta boka många avlägsna semestrar? Att investera i TUI genom att köpa TUI-aktierna kan bara vara attraktivt. Men hur köper du egentligen TUI-aktier? Och vad är den aktuella aktiekursen för TUI?

Var kan du köpa TUI-aktier?

Har du förtroende för framtiden för TUI? Tror du att fler kommer att åka på semester i framtiden? Då kan det vara intressant att investera i TUI genom att köpa aktier. Vill du köpa TUI-aktier? Du kan direkt köpa TUI-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla TUI-aktier aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Vad är aktiekursen på TUI?

Är du nyfiken på aktiekursen på TUI? I grafen nedan kan du se hur TUI-aktien har presterat den senaste perioden. Du kan använda knapparna för att öppna en handelsposition på företaget.

Företagsinformation för TUI

Nedan hittar du de viktigaste företagsuppgifterna för TUI.

Aktiekurser för de senaste 5 dagarna

I tabellen nedan kan du se aktiekurserna för TUIför de senaste 5 dagarna:

Hur kan du investera i TUI-aktier? Steg-för-steg-plan

När du har liten erfarenhet av att investera kan det ibland vara en utmaning att köpa aktier . Vi vill hjälpa dig på din väg med denna enkla steg-för-steg-plan som gör att du kan köpa TUI-aktier och lägga till dem i din portfölj inom sex steg.

Steg 1: innan du kan investera i TUI-aktier behöver du ett konto hos en aktiemäklare. En aktiemäklare är en part som gör det möjligt att köpa och sälja aktier via internet. Lyckligtvis kan alla över 18 öppna ett konto hos en aktiemäklare inom några minuter. Vill du veta vilka de bästa aktiemäklarna är att investera hos? Klicka här för en översikt över de bästa aktiemäklarna.

Steg 2: efter att du har bestämt dig för vilken aktiemäklare du vill investera med, måste du fortfarande öppna ett konto. För att öppna ett konto med riktiga pengar behöver du alltid en kopia av ditt pass. Att öppna ett investeringskonto fungerar faktiskt på samma sätt som att öppna ett bankkonto.

Steg 3: Så snart ditt konto är klar att användas måste du sätta in en första summa pengar på ditt handelskonto. Tänk på hur mycket pengar du vill köpa TUI-aktier för och sätt in detta belopp på ditt handelskonto.

Steg 4: då måste du hitta TUI-aktien inom plattformen. Du kan göra detta genom att leta specifikt efter delningskoden. TUI är registrerat under koden TUI: det är enkelt.

Steg 5: det rekommenderas att analysera TUI-aktien innan du köper den. Ta en titt på prisutvecklingen och bestäm när det kan vara smart att köpa TUI-aktier. Det är viktigt att använda den senaste informationen när man överväger en investering i TUI-aktier.

Steg 6: efter att du har gjort tillräckligt med forskning kan du köpa TUI-aktier. Du kan köpa aktierna direkt till aktiekursen med en marknadsorder, eller så kan du bara välja att köpa TUI-aktier när ett visst pris uppnås med en begränsad order. Lycka till med dina investeringar i TUI!

Om företaget

Den multinationella TUI-gruppen är huvudsakligen aktiv inom turistsektorn. Bokstäverna TUI står för Touristik Union International. Huvudkontoret för detta tyska företag ligger i Sachsen, Hannover. Aktierna i detta företag är noterade på Frankfurtbörsen och på Londonbörsen. Företaget nämns i FTSE 100 aktieindex. En fjärdedel av aktierna i företaget ägs av en ryss.

TUI-aktier

Största turistgruppen i världen

TUI har intressen över hela Europa. År 2018 var företaget det största turistföretaget i världen. År 2018 ägde företaget cirka 3 500 resebyråer i 20 länder, mer än 100 researrangörer, cirka 150 flygplan, mer än 419 hotell och 18 kryssningsfartyg. Flygplanen från sina egna lätta flygbolag i Belgien, Nederländerna, Tyskland, Storbritannien, Frankrike och Skandinavien utgör tillsammans den största flygflottan i världen.

TUI: s historia

TUI grundades 1968. I mitten av 90-talet följde övergången till TUI AG. Detta företag var verksamt inom flera områden: turism, sjöfart och logistik.

2007 slogs TUIs turistaktiviteter samman med den brittiska researrangören First Choice Holidays. Resultatet av denna sammanslagning blev det nya företaget TUI Travel plc. TUI AG innehar majoritetsandelen i det nya företaget.

Fram till 2012 ägde TUI, Hapag-Lloyd. Detta är en av de största logistiker företagen i världen. Det beslutades att sälja aktierna. 2009 såldes majoritetsintresset. Under 2009 såldes resten av aktierna. Varför gjorde TUI detta? Eftersom företaget ville koncentrera sig helt på aktiviteterna inom turismen.

2014 slogs TUI Travel plc samman helt med TUI AG. Så här blev TUI Group till. Genom att slå samman de två företagen blev TUI-koncernen den största leverantören av paketresor i världen. Fusionen hade betydande ekonomiska och operativa fördelar. Till exempel sparades ett belopp på 45 miljoner dollar per år med stängningen av det brittiska huvudkontoret.

Lägre TUI-spekuleraer på grund av problem med Boeing 737 Max-flygplan

I augusti 2019 meddelades att TUI-koncernen hade gjort betydligt mindre spekulera de senaste månaderna. Detta orsakades av förbud av dess Boeing 737 Max-flygplan. Under det tredje kvartalet av det brutna räkenskapsåret registrerades en spekulera på 22 miljoner euro. Ett år tidigare registrerades fortfarande en spekulera på 144 miljoner euro. Försäljningen under det brutna räkenskapsårets tredje kvartal var över 4,7 miljarder euro.

Tror du att dessa problem är tillfälliga? Om du är säker på att företaget kommer att göra mer spekulera i framtiden, kan det vara en bra anledning att köpa TUI-aktier.

Undersök den ekonomiska situationen innan du funderar på att investera i TUI-aktier!

Hur köper man BMW-aktier?

BMW är förkortningen för Bayerische Motoren Werke AG. Denna multinationella producerar och säljer motorcyklar och bilar. Företaget är en av de största biltillverkarna i världen. BMW tillverkar bilar i ett dyrare prisklass. Mini och Rolls-Royce är andra märken som ägs av BMW. Företagets huvudkontor ligger i München. I vår omfattande analys kan du läsa om det är intressant att köpa BMW-aktier. Vi förklarar också de bästa metoderna du kan använda för att investera i BMW.

Hur köper man BMW-aktier?

Bilmärket BMW är välkänt och eftertraktat över hela världen. Det kan vara en bra idé att lägga till BMW-aktier i din aktieportfölj. När företaget presterar bra kan du uppnå en god avkastning. Vill du köpa BMW-aktier? Du kan direkt köpa BMW-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla BMW-aktier aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Vad är aktiekursen på BMW?

Är du nyfiken på aktiekursen på BMW? I grafen nedan kan du se hur BMW-aktien har presterat den senaste perioden. Du kan använda knapparna för att öppna en handelsposition på företaget.

Företagsinformation för BMW

Nedan hittar du de viktigaste företagsuppgifterna för BMW.

Analys av BMW

Innan du bestämmer dig för om du ska köpa eller sälja BMW är det viktigt att först analysera aktien. Översikten nedan visar hur BMW-aktien har utvecklats under den senaste perioden.

Aktiekurser för de senaste 5 dagarna

I tabellen nedan kan du se aktiekurserna för BMW för de senaste 5 dagarna:

Vad kommer BMW aktiekurs att göra under 2024?

Är du nyfiken på vad analytiker tror att BMW kommer att göra under 2024 och de kommande åren? Med hjälp av data från Alpha Vantage har vi kombinerat analytikernas prognoser. Kom ihåg att denna siffra bara är en förutsägelse om BMW prisrörelser och att denna förutsägelse inte behöver gå i uppfyllelse. Gör alltid din research!

Varför kan det vara attraktivt att investera i BMW?

Att investera i BMW kan vara fördelaktigt. En god anledning att investera i företaget är dess starka rykte. År 2012 vann företaget till och med utmärkelsen för det mest internationellt kända företaget. Människor köper ofta en bil som matchar deras identitet. Ett populärt varumärke är därför mycket viktigt för framtida försäljningar och företagets potentiella framgång.

En annan bra anledning är att BMW inser att socialt företagande blir allt viktigare. Bilar förorenar och människor som bryr sig om miljön lägger mer tonvikt på miljövänliga bilar. BMW försöker genomföra förbättringar som minskar utsläppen från bilarna. Till exempel arbetar de med nya, ekologiska bränslen. Ett exempel på detta är bilar som körs på väte. I skrivande stund har BMW redan lanserat mer än 20 modeller på marknaden som är mindre förorenande. Är du en investerare som värdesätter miljön? Då kan du verkligen överväga att investera i BMW.

Buy BMW shares

BMW utmärker sig också när det gäller kvalitet. Konsumenterna tycker att det blir allt viktigare att de produkter de köper är av hög kvalitet. De fabriker som de använder i Amerika uppfyller de högsta kraven för att garantera denna kvalitet. De investerar också mycket pengar i personal av hög kvalitet. Naturligtvis finns det också en nackdel med denna kvalite: BMW-bilar är ganska dyra.

BMW kan ytterligare dra nytta av de olika innovationerna. De undersöker utvecklingen av autonoma, självgående fordon. BMW spenderar mycket pengar på att utveckla ny teknik. Företaget kommer att dra nytta av detta i framtiden, vilket kan få aktiekursen att stiga ytterligare i framtiden.

BMW har byggt upp ett rykte som ett högkvalitativt bilmärke. De är mycket serviceinriktade. Eftersom de också har en stor marknads räckvidd i Kina finns det fortfarande tillräckligt med utrymme för tillväxt. Alla dessa faktorer kan göra en investering i BMW intressant.

Vilka är riskerna med att investera i BMW?

Att investera i BMW är naturligtvis inte utan risker. Det är viktigt att överväga riskerna innan du väljer att köpa BMW-aktier. Hög Kostnadsstrukturen är en risk för BMW. Som ett resultat är produktionskostnaderna högre och BMW kan inte konkurrera om priset. Så länge det finns tillräckligt många som gillar att köpa en dyr bil behöver det inte vara ett problem. I ekonomiskt dåliga tider kan det ändå sänka försäljningssiffrorna.

Företaget har också liten variation inom märkes området. BMW äger BMW, MINI och Rolls-Royce. Med dessa varumärken kan de endast betjäna ett begränsat marknadssegment. Detta gör företaget mer känsligt förs utveckling inom ett visst kundsegment.

En annan risk är framtida höjningar av bränslepriser. När det blir (för) dyrt att köra bil, kommer fler att leta efter andra alternativ. Samtidigt kan stigande råvarupriser medföra att BMWs kostnader ökar. Det är därför viktigt att hålla koll på olje- och råvarupriserna när du funderar på en investering i BMW.

Investing in BMW

Det är också viktigt att hålla koll på konkurrenterna. Särskilt i västvärlden är marknaden ganska mättad. Människor har ofta redan sitt favoritmärke och det är svårt att ändra sig. Att växa på dessa marknader är därför svårt. Det är därför det är klokt att jämföra hur BMW presterar jämfört med andra bilmärken.

Växlingskursen kan också vara en risk när du investerar i BMW. BMW är ett tyskt företag och använder euron. Fluktuationer i euro mot andra valutor kan starkt påverka resultatet.

Ibland finns det också tekniska fel som kräver en större återkallelse av fordon. Denna typ av återkallande kan ytterligare minska spekuleraen. Detta kan sätta ytterligare press på aktiekursen. Innan du köper BMW-aktier är det därför viktigt att ta hänsyn till dessa underliggande faktorer.

Köp BMW-aktier i fyra steg

För att köpa BMW-aktier måste du gå igenom fyra steg. Vi täcker dessa steg så att du vet vad du ska göra när du vill investera i det välkända bilföretaget.

Steg 1: utarbeta en strategi

Först måste du utarbeta en strategi. Bestäm till vilket pris det är attraktivt att köpa BMW-aktier. Du kan använda teknisk eller grundläggande analys för att avgöra när det är intressant att engagera sig.

Basera alltid dina investeringar på en strategi. Genom att använda en strategi förhindrar du att dina känslor får övertaget och styr dina investeringsbeslut.

Steg 2: Öppna ett konto hos en mäklare

En mäklare gör det möjligt att köpa och sälja aktier. Du måste välja en snabb och relativt billig mäklare. Många glömmer att titta på kostnaderna och uppnår därför en lägre avkastning. Är du nyfiken på vilken mäklare är bäst? Ta en titt på vår mäklare översikt och upptäck de bästa parterna att investera i aktier:

Steg 3: gör en beställning

När du har bestämt hur och var du vill köpa aktien måste du fortfarande göra en beställning. Långsiktiga investerare kan använda en marknadsorder. Du köper sedan aktien direkt till bästa tillgängliga pris. För den aktiva aktiehandlaren kan det ibland vara smart att använda en limiterad order. Med en limiterad order öppnar du läget så snart beståndet når ett visst pris. Detta ger dig full kontroll över din investeringsstrategi.

Steg 4: Utvärdera din investering

Det är viktigt att utvärdera din investering regelbundet. Kontrollera om det fortfarande är vettigt att hålla fast vid din investering. Genom att använda en stop loss kan du automatiskt stänga aktiepositionen om förlusten ökar för mycket. Som en långsiktig investerare är det ofta bättre att vänta på att marknaden återhämtar sig.

BMW:s historia

Franz Josef Pop grundade BMW 1916. Han fick rätten att göra flygmotorer. Efter första världskriget var produktionen av flygmotorer förbjuden. Företaget upphörde med sin verksamhet. År 1922 startade företaget om. Företaget bestämde sig för att tillverka motorcyklar och bilar. År 1923 dök den första motorcykeln, R32, ut på marknaden. Från 1933 och framåt tillverkades också bilar.

Under andra världskriget tillverkades BMW-motorer, motorcyklar och alla slags fordon för den tyska armén. BMW: s fabriker förstördes till stor del av bombningar. De sportiga sedans och kuponger som företaget byggde efter kriget var mycket populära. BMW lyckades föra många framgångsrika modeller till marknaden under de följande åren. Företaget växte till en ledande biltillverkare.

En stor biltillverkare

De årliga produktion siffrorna visar att BMW är en stor biltillverkare. År 2014 lyckades företaget producera och sälja över 2 miljoner fordon. År 2018 producerade företaget totalt 2,5 miljoner fordon. På den tiden BMW sålde 4.107 Rolls-Royce bilar, 360.000 Mini och 2,1 miljoner BMW. Totalt byggdes 142 600 elbilar det året.

Produktion och marknader

Var tillverkas bilarna från BMW? I Tyskland, Amerika, Kina och Nederländerna. År 2018 tillverkades 360 000 bilar i Spartanburg, USA. Ett joint venture i Kina producerade 500 000 bilar. Cirka 212 000 bilar rullade av transportbandet vid VOL Nedcar i Born.

Vad var den största marknaden 2018? Folkrepubliken Kina. En fjärdedel av alla bilar säljs där. På andra plats är USA. Tyskland rankas som tredje. Tillsammans står dessa marknader för hälften av alla bilar som säljs av BMW.

Fabriker utomlands

  • BMW Manufacturing Company Sparrenburg öppnade 1994 och var BMW: s första amerikanska monteringsanläggning. År 2014 ökade anläggningens kapacitet med bara 50%. Det kan producera 450 000 bilar per år.
  • En ny fabrik har byggts i San Luis Potosi, Mexiko. Denna fabrik öppnades 2019. I denna fabrik genereras all el på ett miljövänligt sätt. Fabriken kan producera 175.000 bilar per år.
  • I Folkrepubliken Kina är joint venture BMW Brilliance Automotive ansvarig för produktion och försäljning av bilar. Fabrikerna, inklusive en komplett motorfabrik, ligger i Shenyang.

Vätebil från BMW

BMW satte ett mål att introducera en vätgasbil senare i årtiondet: BMW i Hydrogen Next. Drivaggregatet för denna bil består av en bränslecell från Toyota och en elmotor och batteripaket. Tillsammans kan bilens två vätgas behållare rymma 6 kilo vätgas.

Väte kan vara en viktig faktor för att skapa en hållbar framtid. När BMW: s bil fungerar bra kan den starkt bidra till bilmärket. Det kan då vara attraktivt att köpa BMW-aktier.

Hur kan du köpa SAP-aktier?

Företaget SAP är ett pålitligt och stort företag som har utvecklat programvaror för företag i många decennier. Överväger du att investera i SAP? Läs först hur du kan köpa SAP-aktier! Du kan också studera den aktuella aktiekursen för SAP-aktier på den här sidan.

Hur kan du köpa SAP-aktier?

Datorer är framtiden: alla företag som förhåller sig till den senaste tekniken kan därför vara en bra investering. Det är dock klokt att analysera om företaget fortsätter att göra det bra i förhållande till sina konkurrenter. Det är också smart att gå in i en förskjuten basis: på detta sätt undviker du att förlora en betydande summa pengar genom att kliva in på toppen. Vill du köpa SAP-aktier? Du kan direkt köpa SAP-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla SAP-aktier aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Vad är aktiekursen på SAP?

Är du nyfiken på aktiekursen på SAP? I grafen nedan kan du se hur SAP-aktien har presterat den senaste perioden. Du kan använda knapparna för att öppna en handelsposition på företaget.

Företagsinformation för SAP

Nedan hittar du de viktigaste företagsuppgifterna för SAP.

Analys av SAP

Innan du bestämmer dig för om du ska köpa eller sälja SAP är det viktigt att först analysera aktien. Översikten nedan visar hur SAP-aktien har utvecklats under den senaste perioden.

Aktiekurser för de senaste 5 dagarna

I tabellen nedan kan du se aktiekurserna för SAP för de senaste 5 dagarna:

Vad kommer SAP aktiekurs att göra under 2024?

Är du nyfiken på vad analytiker tror att SAP kommer att göra under 2024 och de kommande åren? Med hjälp av data från Alpha Vantage har vi kombinerat analytikernas prognoser. Kom ihåg att denna siffra bara är en förutsägelse om SAP prisrörelser och att denna förutsägelse inte behöver gå i uppfyllelse. Gör alltid din research!

Är det smart att investera i GSP?

Det finns både fördelar och nackdelar att köpa SAP-aktier. Först och främst är SAP känt för att vara ett av de viktigaste oberoende mjukvaruföretagen i världen. Detta, i kombination med den stora expertis som företaget har, gör SAP till ett starkt varumärke inom IT-världen. Trots detta stora namn har förväntningarna på företaget inte alltid varit positiva.

I januari 2019 tillkännagavs till exempel av GSP att de skulle minska så många som 4.000 jobb. Minskningen av arbetskraften passar in i planen att fokusera mer på modern molnbaserad teknik. För detta ändamål, tekniker som blockchain, quantum computing och det förutnämnda Sakernas Internet övervägs. Om denna utveckling lyckas kan detta leda till mer spekulera för företaget.

Företaget har byggt upp en mer stabil inkomstkälla efter kreditkrisen. De får nu mycket mer återkommande inkomster, vilket gör det lättare att förutsäga hur mycket pengar som kommer in varje månad. Mycket av den inkomsten kommer dock från stora kunder. Håll därför ett öga på om stora kunder drar sig tillbaka: om så är fallet kan SAP: s aktiekurs förvänta sig de nödvändiga nederlagen.

På lång sikt kan SAP verkligen vara en bra investering. Företag använder fler och fler datorer och ett företag som svarar på detta på ett smart sätt kan vara en bra investering. Jämför företaget med konkurrensen och undersök om de fortfarande introducerar tillräckligt med ny teknik.

köp SAP-aktier

Vad gör företaget?

SAP är ursprungligen ett tyskt programvaruhus som såg dagens ljus 1972. Genom åren har mjukvaruföretaget vuxit till ett globalt företag som specialiserat sig på mjukvarulösningar för företag. Dessa lösningar erbjuds för små, medelstora och internationella företag.

Alla som är intresserade av att investera i SAP-aktier kan göra det på två börser. Aktierna är listade under SAP-ticker på både New York Börsen och Deutsche Börse.

Grundades av tidigare IBM-anställda

Det tyska mjukvaruhuset SAP har betydande expertis ända sedan det grundades. Denna expertis berodde till stor del på det faktum att den grundades av tidigare anställda hos den kända IBM.

Inte bara tidigare, men också i skrivande stund är SAP fortfarande en av de viktigaste aktörerna i världen inom sin sektor. SAPs huvudsakliga verksamhet är att hjälpa företag att optimera sin affärsprogramvara. Detta inkluderar leveranskedjor men även affärsprocesser. Idag erbjuds SAPs tjänster i 130 länder.

SAPs historia

År 197 med rätta betraktas som ett av de viktigaste åren för hårdvaruindustrin. Ankomsten av Xerox och dess avtal med IBM markerade en viktig milstolpe. Men det gav också en bitter eftersmak till fem IBM-anställda. De hade gjort stora ansträngningar för att förverkliga en speciell mjukvara, bara för att få veta att samarbetet mellan Xerox och IBM innebar att projektet inte längre var nödvändigt.

Istället för att överge projektet valde de (tidigare) IBM-anställda att starta ett eget företag. I juni 1972 grundades därför företaget ”SAP-systemanalys och programutveckling”.

Den första kommersiella produkten skulle lanseras av företaget ett år efter grundandet, varefter företaget SAP GmbH Systeme, Anwendungen und Produkte in der Datenverarbeitung (SAP GmbH Systeme, Anwendungen und Produkte in der Datenverarbeitung) grundades 1976. Efter detta beslutades det, att flytta SAPs huvudkontor till Walldorf i Tyskland. Företagets ursprungliga börsintroduktion ägde rum 1988. Från och med den 4 november 1988 var det möjligt att handla aktierna offentligt. Aktierna noterades inte bara på Frankfurtsbörsen utan också på Stuttgartsbörsen.

År 2016 var SAP ett av de företag som tillkännagav betydande investeringar i den innovativa tekniken Internet of Things. Investeringarna är en viktig del av företagets strategi för att dra nytta av den tillväxt som kan uppnås på den marknaden. De investeringar som SAP planerade utgjorde cirka 2 miljarder euro.

Tror du att SAP kommer att fortsätta att ge goda resultat i framtiden med sådana innovationer? Då kan det vara intressant att köpa SAP-aktier.

författare

Alex Mostert Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.