Hur kan du köpa amerikanska aktier?

Det kan vara intressant att investera i amerikanska aktier. Detta beror på att dessa aktier emitteras av olika stora och kända företag som Facebook, Apple, Alphabet (Google) och Microsoft. I den här artikeln kommer vi att visa de bästa metoderna för att köpa amerikanska aktier!

Hur kan du aktivt investera i amerikanska aktier?

Vill du också aktivt investera i amerikanska aktier? Begripligt! Genom att aktivt handla med amerikanska aktier kan du svara på både stigande och fallande priser. För att göra detta behöver du ett konto hos en CFD-mäklare som du kan ta en kort position med. Med en kort position kan du uppnå ett gynnsamt investeringsresultat när aktiekursen sjunker.

Mäklaren PIus500 är en professionell och pålitlig mäklare där du kan handla med amerikanska CFD-aktier. Plus500 erbjuder inte bara möjligheten att investera i CFD-aktier i USA: du kan också investera i aktier från olika länder. Vill du prova att handla med amerikanska CFD-aktier gratis med en demo? Använd knappen nedan för att direkt öppna ett konto med PIus500:

86% av CFD-konton tillhörande icke-professionella kunder förlorar pengar.

Var kan du köpa amerikanska aktier?

Vissa människor föredrar att köpa amerikanska aktier på lång sikt. När du köper amerikanska aktier kan du göra en positiv avkastning genom kursvinster och utdelningar. När du köper aktier måste du göra mer omfattande undersökningar än när du investerar i aktier på kort sikt.

En bra part att köpa amerikanska aktier är eToro. Hos eToro finns det ingen courtage när du köper aktier, vilket innebär att du kan uppnå ett bra resultat med den här parten även med en liten summa pengar. Tryck på knappen för att öppna ett konto direkt med eToro:[/Q]

Du kan förlora dina pengar, andra kostnader kan tillkomma, besök: etoro.com/sv/trading/fees/

Investera i ett index

En bra investeringsportfölj består alltid av flera investeringsprodukter. Ett exempel på detta är en alphabet aktie, en obligation och en tracker. För att få en omedelbar diversifiering i din portfölj kan du också välja att investera i ett amerikanskt index.

Flera aktier är kopplade till ett index. Genom att investera i ett index sänker du omedelbart den sektorsspecifika risken för din portfölj. Ett av de mest kända amerikanska indexen är S&P 500 index, som spårar de 500 största företagen i Amerika. Ett annat välkänt index är Dow Jones. Detta index spårar 30 olika amerikanska företag.

En bra mäklare där du kan investera i indexfonder är DEGIRO. Med DEGIRO betalar du inga transaktionsavgifter för medel som ingår i avsnittet om fonder. Dessutom drar du nytta av användarvänlig programvara och låga transaktionskostnader. Använd knappen för att direkt öppna ett konto med DEGIRO:

invest in America

Köp din första aktie i tre steg

Inom tre steg kan du köpa din första amerikanska aktie. Här diskuterar vi kort vad du behöver göra för att kunna investera i Amerika.

Steg 1: Öppna ett konto hos en mäklare

En aktiemäklare är ett företag som gör det möjligt att köpa och sälja aktier. Det är viktigt att välja en bra och pålitlig mäklare. Inte alla mäklare är lika fördelaktiga: hos vissa mäklare betalar du höga transaktionskostnader. Använd knappen för att omedelbart jämföra de bästa mäklarna med varandra:

Steg 2: Välj aktien

Du måste välja vilket amerikanskt aktie du vill köpa. Med teknisk - och fundamental analys kan du bestämma vilka aktier som är undervärderade. Glöm inte att undersöka om företaget presterar bra i förhållande till tävlingen. På detta sätt ser du till att du uppnår bästa resultat.

När du har beslutat att köpa en aktie måste du bestämma för vilket belopp du vill köpa aktierna. Det är viktigt att inte omedelbart placera alla dina tillgångar i en investering. Tänk därför på hur aktien passar in i din strategi och avgör på den grunden hur mycket pengar du vill avsätta till aktien.

Steg 3: Beställning

För att faktiskt köpa aktien måste du göra en beställning hos din mäklare. Du kan välja mellan en market- och limit order. Med en market order öppnar du investeringen till det aktuella priset medan du med en gränsorder anger ett pris till vilket du köper aktien. Det första alternativet är ofta ett bra val för den långsiktiga investeraren, medan det sista alternativet kan vara bättre för den aktiva investeraren eller spekulanten.

W-8BEN formulär

Som utländsk investerare kan du inte köpa amerikanska aktier utan att fylla i det här formuläret. Lyckligtvis är det här enkelt hos online-mäklare, du kan göra det direkt på online-plattformen. Med detta formulär anger du att du inte är bosatt i USA, så du behöver inte betala 30% skatt på utdelning som kommer från USA. Är du bosatt i Amerika? Då måste du tyvärr betala denna skatt.

Vilka är de största amerikanska företagen?

[A]Storleken på ett företag mäts ofta genom att titta på dess börsvärde. 2020 är det huvudsakligen teknikandelarna som kommer att ta en stor position:

Vilka är de mest populära och bästa amerikanska aktierna?

Det är svårt att säga vad den bästa aktien är, eftersom det här är en ganska subjektiv fråga. Till exempel kan den bästa aktien för en person vara för riskabel för en annan. Det är därför tillrådligt att undersöka noggrant om ett företag passar dig. I denna del av artikeln kommer vi att diskutera några av de mest populära amerikanska aktierna bland investerare.

Apple

Apple företaget är mer värdefullt än många små ekonomier. Med Steve Jobbs växte företaget till en ikon. Med en börsvärdering på 2000 miljarder (!) Kan en investering i företaget verkligen vara intressant.

Microsoft

Microsoft är ett annat bra exempel på ett IT-företag som är en stor framgång. Nästan alla använder programvaran för detta välkända företag: Microsoft Word, Internet Explorer och Windows är alla välkända produkter från Microsoft.

Amazon

I Amerika, Amazon kontrollerar mer än 50% av hela e-handelsvärlden och företaget växer fortfarande i andra regioner. Dessutom expanderar de också till andra grenar: Amazon är också mycket framgångsrikt inom cloud computing.

Alphabet

Alphabet är främst känt av många som Google. Googling har blivit ett fenomen och nästan alla får information från denna sökmotor dagligen. Google lyckas tjäna mycket pengar med de annonser som visas i sökmotorn.

General Electric

General Electric är ett stort multinationellt handelselektronikprodukter över hela världen. En investering i General Electric-aktier kan därför verkligen vara intressant.

Tesla

Tesla är en riktig hype: under Elon Musk blev elektrisk körning mer och mer modern. Produktionskapaciteten har ökats och detta ger många möjligheter för investerare.

Berkshire Hathaway

Min favorit på grund av Warren Buffett. En vacker man som också visar sig vara utmärkt att välja och köpa rätt aktier. Hans fond klarade sig bättre än S&P 500 vilket gör köp av Berkshire Hathaway-aktier intressanta.

Facebook

Facebook är en maskin med riktiga pengar: de vet mycket om sina användare och det gör det intressant för annonsörer att spendera mycket pengar. Att köpa Facebook-aktier kan därför vara lönsamt.

Walt Disney

Walt Disney har naturligtvis varit känt i årtionden för de vackra barnfilmerna de släpper och de stora nöjesparkerna. Den nya streamingtjänsten kan ge ännu mer vinster för detta stora amerikanska företag.

First Majestic Silver

First Majestic Silver är ett silverbrytningsföretag som huvudsakligen är verksamt i Mexiko. Detta gör det till en intressant investering för människor som litar på ett stigande silverpris.

Buy U.S. stocks

Med vilka ETF: er eller indexfonder kan du investera i USA?

Vill du investera i en större uppsättning amerikanska aktier? Då är indexfonder eller ETF: er idealiska. Genom att köpa dessa medel kan du investera direkt i en samling aktier. Följande fonder är populära val bland investerare:

  • Vanguaard S&P 500
  • istocks Core S&P 500
  • fastställer NASDAQ 100
  • istocks S&P 500

Notera dollarn

När du investerar i amerikanska företag är det viktigt att vara uppmärksam på dollar. Om dollarn blir dyrare får du mer av din egen valuta när du säljer dina aktier. När dollarn blir mindre värd får du tillbaka mindre av din valuta.

Dollarnas värde har därför mycket inflytande på ditt slutliga investeringsresultat när du investerar med en annan valuta.

Utöver det är det viktigt att ta hänsyn till Amerikas konkurrensposition. Om dollarn blir för dyr kan det göra det svårare för amerikanska företag att konkurrera med internationella företag. Som du kan se kan värdet på en valuta påverka din investering på olika sätt.

Investera i en separat aktie

Om du vill investera i amerikanska aktier har du två alternativ. Du kan investera i flera aktier, men du kan också placera dina tillgångar i en enda amerikansk aktie.

Vill du till exempel dra nytta av de förväntade vinsterna på Facebook eller tror du att Microsofts aktie kommer att öka i värde snabbt? Investera då i Facebook eller lägg dina pengar på Microsoft.

Det är dock viktigt att komma ihåg att detta är en riskfylld strategi. När den aktie du investerar oväntat minskar förlorar du omedelbart en stor del av din investering. Genom att investera i olika amerikanska företag minskar du risken för stora förluster.

Investera i amerikanska aktier som utlänning

Du behöver inte åka utomlands alls för att investera i amerikanska aktier. Det spelar ingen roll om du vill köpa en enda aktie eller investera i ett index: du kan göra detta från alla länder. Det finns flera online-mäklare som erbjuder möjlighet att investera i amerikanska aktier.

Vill du veta vilka aktiemäklare du kan investera i amerikanska aktier? Ta en titt på de bästa mäklarna att investera i:

Tips: öva med ett demo-konto

Ska du investera i CFD-aktier i USA för första gången? Då rekommenderar vi att du inte investerar direkt med dina pengar. Genom att först öva med ett fiktivt kapital kan du lära dig att göra rätt investeringsval och svara bra på utvecklingen i den (amerikanska) ekonomin.

Du kan öva på att investera genom att öppna en gratis demo. Har du tränat nog? Då kan du konvertera detta demo-konto till ett riktigt investeringskonto. Med ett riktigt investeringskonto kan du sätta in pengar och komma igång på riktigt. Vill du veta de bästa demohandelsplattformarna? Ta en titt på vår demosida och kom igång direkt:

Se upp för de totala kostnaderna

Om du ska investera i amerikanska aktier med en mäklare är det viktigt att hålla koll på alla kostnader. Det finns tre typer av avgifter som kan beräknas på din aktietransaktion.

De första kostnaderna som kan debiteras är courtage. Vissa mäklare tar ut ett fast belopp för varje aktietransaktion.

En annan källa till transaktionsavgifter är spread kostnaderna: detta är skillnaden mellan köp- och köpkurs. Vissa mäklare utan provision kan fortfarande vara dyra när de använder en bred spread. Du betalar sedan ett högre pris för varje aktie.

En tredje kostnadskälla är valutakostnader. När du köper amerikanska aktier i en annan valuta än dollar, betalar du ofta en avgift för att växla din valuta mot dollar. Vissa mäklare tar höga avgifter för utbyte från en valuta till en annan.

investing in America

Tillämpa en hävstång

Du kan också välja att ansöka hävstång till investeringar i amerikanska aktier. Detta gör att du kan ta en större position med ett mindre belopp. Dina förluster ackumuleras dock snabbare och du kan till och med förlora hela saldot på ditt investeringskonto. Låt oss förklara detta med hjälp av ett exempel.

När du köper en aktie för 10 € och priset stiger med 1 €, tjänar du 1 €. Om du bestämmer dig för att använda en hävstång på 1:10, tjänar du 10 € i samma situation. Samtidigt betyder det också att du tappar hela beloppet på ditt konto när priset bara sjunker med 1 €. Var därför försiktig när du använder hävstång på dina amerikanska investeringar!

Några sista tips när du köper amerikanska aktier

Det är naturligtvis viktigt att hålla koll på situationen i Amerika när man investerar i amerikanska företag. De politisk, social och ekonomisk situation kan ha stort inflytande på dina investeringar. Till exempel kan ett presidentval vara viktigt för aktiekursernas utveckling. Om en kandidat vill höja skatten väsentligt och den andra kandidaten tillåter företag att förorena mer, kommer den sista kandidaten att ha en positiv effekt på aktiekurserna.

Med alla investeringar är det viktigt att hantera dina risker väl. Det är ofta tillrådligt att komma in förskjutet. Att köpa aktier förhindrar regelbundet att du investerar alla dina pengar på toppen och därmed förlorar mycket. Du kan också sprida dina risker genom att investera i olika sektorer: köp inte exklusivt aktier i American Airlines.

Utvärdera dina investeringar regelbundet och avgöra om de aktier du har köpt fortfarande passar dig. Genom att göra detta kommer du att uppnå bästa resultat med dina investeringar.

Hur kan du IBM-aktier?
Hur kan du investera i Ford Motor?
Hur kan du köpa Accenture-aktier?
Hur kan du köpa Acer-aktier?
Hur kan du köpa Activision Blizzard-aktier?
Hur kan du köpa Adobe Inc.-aktier?
Hur kan du köpa AIG-aktier?
Hur kan du köpa Airbnb-aktier?
Hur kan du köpa aktier i American Express?
Hur kan du köpa aktier i Chesapeake Energy Corporation?
Hur kan du köpa aktier i Cisco Systems Inc.?
Hur kan du köpa aktier i Domino’s Pizza?
Hur kan du köpa aktier i Frontier Communications Corporation?
Hur kan du köpa aktier i General Electric?
Hur kan du köpa aktier i General Motors?
Hur kan du köpa aktier i Hewlett-Packard (HP)?
Hur kan du köpa aktier i Kellogg Company?
Hur kan du köpa aktier i US Steel?
Hur kan du köpa aktier i Virgin Galactic?
Hur kan du köpa aktier i Whiting Petroleum?
Hur kan du köpa Alpha Pro Tech-aktier?
Hur kan du köpa Amazon-aktier?
Hur kan du köpa AMD aktier?
Hur kan du köpa American Airlines aktier?
Hur kan du köpa Apple-aktier?
Hur kan du köpa AT&T-aktier?
Hur kan du köpa Bacardi-aktier?
Hur kan du köpa Bank of America-aktier?
Hur kan du köpa Berkshire Hathaway-aktier?
Hur kan du köpa Burger King-aktier?
Hur kan du köpa Carnival-aktier?
Hur kan du köpa Caterpillar-aktier?
Hur kan du köpa Chevron-aktier?
Hur kan du köpa Citigroup-aktier?
Hur kan du köpa Cloudfare-aktier?
Hur kan du köpa Coca-Cola-aktier?
Hur kan du köpa Colgate-Palmolive-aktier?
Hur kan du köpa CVS Health-aktier?
Hur kan du köpa Dell aktier?
Hur kan du köpa Delta Air Lines-aktier?
Hur kan du köpa Discovery, Inc.-aktier?
Hur kan du köpa eBay aktier?
Hur kan du köpa Eldorado Gold-aktier?
Hur kan du köpa Endo International-aktier?
Hur kan du köpa ExxonMobil-aktier?
Hur kan du köpa Facebook aktier?
Hur kan du köpa FedEx Corporation-aktier?
Hur kan du köpa Foot Locker-aktier?
Hur kan du köpa Gilead Sciences-aktier?
Hur kan du köpa Goldman Sachs-aktier?
Hur kan du köpa Google (Alphabet) aktier?
Hur kan du köpa GoPro-aktier?
Hur kan du köpa Harley-Davidson-aktier?
Hur kan du köpa Herbalife-aktier?
Hur kan du köpa Hertz aktier?
Hur kan du köpa Intel-aktier?
Hur kan du köpa Intelsat-aktier?
Hur kan du köpa Johnson & Johnson-aktier?
Hur kan du köpa KFC-aktier?
Hur kan du köpa Kraft Heinz-aktier?
Hur kan du köpa Mastercard aktier?
Hur kan du köpa McDonald’s-aktier?
Hur kan du köpa Microsoft-aktier?
Hur kan du köpa Morgan Stanley-aktier?
Hur kan du köpa Nabors Industries aktier?
Hur kan du köpa New Gold aktier?
Hur kan du köpa Nike-aktier?
Hur kan du köpa Nikola Corporation-aktier?
Hur kan du köpa Norwegian Cruise Line-aktier?
Hur kan du köpa NVIDIA-aktier?
Hur kan du köpa Oracle Corporation-aktier?
Hur kan du köpa Peloton-aktier?
Hur kan du köpa PepsiCo-aktier?
Hur kan du köpa Pfizer-aktier?
Hur kan du köpa Philip Morris-aktier?
Hur kan du köpa Regeneron-aktier?
Hur kan du köpa Rite Aid-aktier?
Hur kan du köpa Roku aktier?
Hur kan du köpa ServiceNow-aktier?
Hur kan du köpa Six Flags Entertainment Corp-aktier?
Hur kan du köpa Snapchat-aktier?
Hur kan du köpa Square-aktier?
Hur kan du köpa Starbucks-aktier?
Hur kan du köpa StoneCo LTD-aktier?
Hur kan du köpa Subway-aktier?
Hur kan du köpa SunPower-aktier?
Hur kan du köpa Thomson Reuters-aktier?
Hur kan du köpa Tinder-aktier?
Hur kan du köpa Twitter -aktier?
Hur kan du köpa Uber-aktier?
Hur kan du köpa United Airlines aktier?
Hur kan du köpa UnitedHealth Group-aktier?
Hur kan du köpa UPS aktier?
Hur kan du köpa Urban Outfitters aktier?
Hur kan du köpa Verizon Communications-aktier?
Hur kan du köpa Visa aktier?
Hur kan du köpa Walmart-aktier?
Hur kan du köpa Walt Disney-aktier?
Hur kan du köpa Yahoo aktier?
Hur köper du Tesla-aktier?
Hur köper jag ChatGPT-aktier? Investera i OpenAI
Köp & sälj Beyond Meat-aktier
Köpa JP Morgan Chase & Co. aktier
Köpa PG & E (Pacific Gas and Electric Company) aktier