Start

Online Investeringar i börsen: manual för nybörjare

Med tillkomsten av internet har online-investeringar blivit mer tillgängliga än någonsin. För många nya investerare kan det ibland vara svårt att se träet för träden. Med den här guiden skulle vi vilja hjälpa dig på väg i världen av online investeringar: innan du vet ordet av kommer du att köpa din första aktie. Hur fungerar … [Lees meer]

Vad är att investera?

Vad är att investera ? Att investera är att köpa något med förväntan om att det kommer att vara värt mer senare. Detta kan till exempel vara en andel i ett företag. Det finns dock många fler möjligheter och former av investeringar än du först skulle tro. Vad är syftet med att investera? Målet med … [Lees meer]

Hur kan du investera med 10000 kronor?

Även med en mängd på 10000 kronor kan du uppnå bra resultat! I den här artikeln tittar vi på hur du kan uppnå en bra avkastning med 10000 kronor börsen. Om du återinvesterar detta belopp om och om igen kan du bygga upp en bra summa pengar på lång sikt. Men vad är de bästa alternativen? … [Lees meer]

Investera med en liten budget

Många tror felaktigt att investeringar bara är lämpliga för personer med stora summor pengar. Detta är dock inte korrekt: även på en liten budget kan du uppnå ett bra resultat. Genom att investera regelbundet med en liten insättning arbetar du långsamt mot en större summa pengar. Till exempel, med en investering på $ 85 per … [Lees meer]

Lär dig hur du investerar i tre steg

Trading kan tyckas svårt, men när du följer dessa tre enkla steg kan du också börja tjäna pengar genom att handla! I den här artikeln diskuterar vi några enkla steg för att vägleda dig mot lönsam och framgångsrik handel. Vi diskuterar också alla färdigheter du behöver för att bli riktigt framgångsrika i att investera. Tre … [Lees meer]

Hur kan jag börja investera med lite pengar?

När du börjar investera kan du inte alltid göra det med mycket pengar. För nybörjare som fortfarande måste få erfarenhet är det därför attraktivt att investera med lite pengar. Men hur kan du framgångsrikt investera med en liten summa pengar? I den här artikeln hittar du åtta beprövade metoder som du kan använda för att … [Lees meer]

Att bli en investerare: hur man blir en bättre investerare?

Att bli en investerare är lätt, men att bli en bra investerare är inte det. I den här artikeln tittar vi på hur du kan börja investera i några steg. Tipsen i den här artikeln hjälper dig att undvika de värsta misstagen och öka dina chanser att uppnå bra resultat! Hur kan du själv bli … [Lees meer]

Aktier för nybörjare

Letar du efter en enkel guide för att köpa och handla aktier för nybörjare?Då har du kommit helt rätt. I artikeln aktier för nybörjare förklarar vi allt om aktier. Med denna artikel lär du dig vad du behöver för att tjäna pengar på aktiemarknaden. Hur kan du börja investera i aktier? Du kan börja handla med … [Lees meer]

Investera pengar: de 12 bästa sätten att investera pengar

Vill du framgångsrikt investera pengar 2020, men tvivlar du på var du ska börja? Med våra investeringstips kan du få dina pengar att fungera för dig! Det fantastiska är att du inte behöver ett speciellt diplom för att dra nytta av de många möjligheterna. Vart ska du investera? Enligt min mening finns det bara ett … [Lees meer]

Investera med en liten summa

Med historiskt låga räntor förlorar du pengar genom att spara. När priserna stiger (inflation) kan du köpa mindre och mindre med beloppet på ditt konto. Du kan bättre! Visste du att det idag är möjligt att investera små belopp: det spelar ingen roll om du har $50, $100 eller $1000 … att investera är alltid … [Lees meer]

Online Investeringar i börsen: manual för nybörjare

Med tillkomsten av internet har online-investeringar blivit mer tillgängliga än någonsin. För många nya investerare kan det ibland vara svårt att se träet för träden. Med den här guiden skulle vi vilja hjälpa dig på väg i världen av online investeringar: innan du vet ordet av kommer du att köpa din första aktie.

Hur fungerar online investeringar?

Online Investeringar är mycket tillgängliga idag: när du har öppnat ett investeringskonto kan du öppna flera investeringar med ett musklick. Du kan till exempel köpa aktier eller delta i en investeringsfond. Du kan välja att spekulera eller köpa aktier på lång sikt. Vi diskuterar kort de bästa parterna att investera med på börsen!

Hur kan du aktivt handla online?

Vissa människor vill aktivt investera på internet: du spekulerar i prisstegringar och fall på kort sikt. En bra part att spekulera i på kort sikt är eToro. eToro CFD låter dig öppna positioner på både stigande och fallande priser. Vill du testa att handla online med eToro gratis med en demo? Använd knappen för att omedelbart öppna en gratis obegränsad demo:

Vad är de bästa mäklarna att investera online?

Vill du investera dina pengar på lång sikt och letar du efter en bra mäklare? I så fall behöver du ett konto hos en mäklare. En aktiemäklare är en part som köper aktier och andra investeringsprodukter för din räkning. Vi har listat de bästa möjligheterna för dig:

Alternativ 1: onlinemäklare DEGIRO

För många människor är DEGIRO det bästa alternativet. Med DEGIRO betalar du låga transaktionskostnader när du köper aktier: dessa kostnader uppgår till 1,75 £ + 0,014% jämfört med aktier. Om du föredrar att investera i en fond finns det många fonder som du inte betalar några transaktionskostnader för alls. Använd knappen för att försöka investera med DEGIRO:

Alternativ 2: eToro

eToro är en pålitlig nätmäklare när du själv vill köpa och sälja aktier med mindre pengar. På eToro betalar du absolut inga courtage, vilket innebär att du kan uppnå bra resultat även med en relativt liten summa. Använd knappen nedan för att öppna ett konto hos den här mäklaren:

Vad ska du vara uppmärksam på när du vill investera online?

Om du vill investera online är det klokt att ta hänsyn till följande.

Din investeringsupplevelse

Alla har inte mycket investerings erfarenhet. När du investerar i en fond eller ETF behöver du inte mycket erfarenhet. Om du föredrar att handla aktivt själv är det viktigt att studera marknaderna tillräckligt först. Om du ska investera själv behöver du lite mer erfarenhet.

Kostnaderna

Det är viktigt att uppmärksamma kostnaderna. Många nya investerare låter sig frestas av sina banker att investera pengar till rejäla räntor. Det är synd. När du väljer rätt mäklare betalar du ofta låga transaktionsavgifter. Många passiva fonder tar också ut låga avgifter: tänk till exempel på 0,2% på årsbasis.

Distribution

När du investerar online är det klokt att sprida dina risker så mycket som möjligt. Det kan säkert vara kul att investera online själv. Lägg dock inte alla dina pengar i dina investeringar: välj till exempel att investera en del av dina pengar i en fond. På så sätt slipper du förlora en stor summa pengar om en typ av investering inte fungerar bra.

Minska riskerna

Det kan vara smart att minska dina risker någon gång. När du fortfarande är ung kan du ta de nödvändiga riskerna: när marknaderna kollapsar har du ju tillräckligt med tid att vänta på återhämtning. När din pensionering eller ett annat slutmål närmar sig har du mindre tid att vänta på återhämtning. Gör därför en tydlig plan och överväg hur stor risk du vill ta på olika punkter.

onlineinvestering

Hur uppnår du bra resultat med online investeringar?

För många människor börjar de investera online med förväntan på bli rik. Detta är inte rätt tänkesätt: det kan låta tråkigt, men en bra investerare förbereder sig också bra. Till exempel är det viktigt att först tänka på vilken typ av investeringsprodukter du vill investera i:

 • Aktier: du blir delägare i ett företag.
 • CFD: du spekulerar aktivt i prisutvecklingen på värdepapper.
 • ETF: en annan part investerar dina pengar i till exempel ett index.

När du väl har bestämt vilken typ av investeringsprodukt du vill investera i behöver du fortfarande välja en bra nätmäklare. I vår översikt över bästa mäklare, kan du omedelbart ta reda på vilka parter som ger dig de bästa resultaten.

Innan du börjar investera med riktiga pengar är det klokt att träna med en demo först. På så sätt kommer du att upptäcka om du kan uppnå goda resultat med onlinehandel med till exempel aktier. Vi har listat de bästa demos för dig, så att du kan komma igång direkt:

När du har öppnat en demo är det viktigt att utforma en bra plan. I denna plan bestämmer du när det är smart att köpa eller sälja vissa aktier. Sätt upp regler och arbeta mot ett visst mål. En smart och framgångsrik investerare är en investerare som vet vad han eller hon gör.

Du kan investera online med så lite som 1000 kronor!

Många väntar på att investera eftersom de tror att det inte kan vara lönsamt med en liten summa pengar. Detta är synd: när du börjar tidigt har du mer tid att växa dina tillgångar. Därför kan det i många fall vara smart att investera lite varje månad. Vill du veta hur du kan investera med en liten summa på 1000 kronor? Läs vår artikel om att investera med 1000 kronor:

framgångsrik online investering

Vad är riskerna med att investera online?

Investeringar online är verkligen inte utan risker. Speciellt när du inte har en aning om vad du gör kan du förlora mycket pengar. Börsen rör sig ständigt upp och ner, och du måste sluta fred med detta. Om du börjar investera med övertygelsen om att du alltid kommer att tjäna pengar blir du besviken. Sådana felaktiga föreställningar kan till och med påverka dina investeringsresultat negativt.

Tänk därför först på de risker du är beredd att ta. Om du föredrar att investera i relativt säkra investeringsprodukter blir din potentiella avkastning också låg. Om du inte har något emot (potentiellt) att förlora mycket pengar kan du också investera i mer riskfyllda produkter. Med derivat kan du i vissa fall förlora det totala beloppet på ditt konto med bara en investering.

Investeringsprodukter med en relativt låg risk är (stats) obligationer, sparkonton och penningmarknadsfonder. Om du gärna tar lite mer risk kan du investera i aktier, indexfonder, ETF och företagsobligationer. Din avkastning är då mellan tre och åtta procent, men du kan också förlora mycket mer. Vill du verkligen uppnå en hög avkastning? I så fall kan du handla med fastigheter, råvaror, penny aktier, obligationer med hög ränta och kryptovalutor.

Vad kan du investera online?

Aktier: Köpa och sälja aktier är fortfarande den mest populära investeringen. När du köp en aktie, blir du delägare i det företaget. Vissa företag delar också ut en del av spekuleraen i goda tider: du får då utdelning.

Fonder: investeringsfonder finns i alla former och storlekar. Fonder kan till exempel investera i aktier, obligationer och fastigheter. Investeringsfonder försöker ofta slå marknaden: inte alla lyckas! Därför bör du först ta reda på hur fonden du vill investera i presterar.

Indexfond: en indexfond försöker inte slå marknaden utan följer den så nära som möjligt. Till exempel kan du investera i en indexfond som spårar FTSE. Transaktionskostnaderna på en indexfond är vanligtvis mycket lägre.

Target date funds: detta är en speciell typ av indexfond där sammansättningen justeras när du blir äldre. Du anger själv ett datum som du planerar att avsluta. När det datumet kommer fram säljs allt fler riskfyllda investeringar för att byta till mindre riskfyllda alternativ.

ETF: en ETF liknar en investeringsfond eller indexfond. En stor fördel med en ETF är att du enkelt kan handla dem, precis som aktier. Detta gör att du kan komma in och ut snabbare.

Obligationer: företag och regeringar använder obligationer att låna pengar. När du köper en obligation får du en årlig ränta på den. Priset på en obligation kan också fluktuera under tiden under påverkan av räntor.

Derivat: Du kan också investera online genom att använda ett derivat. Exempel på derivat är CFD , optioner och futures. Det här är de mer spekulativa investerings produkterna.

Vad du ska göra och inte göra när du investerar online själv

När du gör det rätt är investering en av de smartaste och klokaste sakerna du kan göra. För att uppnå bästa resultat är det dock viktigt att fatta rätt beslut.

Gör: investera i det du förstår

Investera bara i produkter som du förstår. Köp inte aktier i ett företag som du inte förstår och invester inte i komplexa investeringsprodukter som du inte förstår. Håll det enkelt: så kommer du snabbt att uppnå bästa investeringsresultat.

Gör: Sprid dina investeringar

Satsa inte alla dina pengar på samma häst: genom att sprida dina investeringar undviker du att förlora en stor del av din investering eftersom ett företag inte klarar sig så bra som det borde.

Gör inte: få inte panik

Många nybörjare får panik när det går snett ett tag. En bra investerare vet att detta är just en tid för att ta tillfällen i akt: när börserna faller kan du leta efter fynd. Fokusera därför inte på det kortsiktiga resultatet: den långsiktiga horisonten är mycket viktigare.

Gör inte: investera med pengar du inte kan förlora

Att investera online med pengar som du inte kan missa är det dummaste du kan göra. Om du vill uppnå en god avkastning med investeringar är det viktigt att ta dig tid att göra det. Naturligtvis kan du inte göra detta när du måste sälja aktier under tiden eftersom tvättmaskinen gick sönder.

Gör inte: vänta med att investera

Många fördröjer och väntar på det goda ögonblicket för att börja investera. Den stora hemligheten är att detta ögonblick aldrig kommer. Man vet aldrig vad framtiden kommer att ge. Om du trampar in förskjutet vet du att om du kliver in tidigare blir det lättare att bygga upp en stor förmögenhet senare. Du kommer att få ränta på ränta, så ditt kapital kommer att växa i längden.

lära sig att investera online

Vad innebär det att investera själv?

När du börjar investera online öppnar du ett konto hos en mäklare som ger dig direkt tillgång till börsen. Inom ditt investeringskonto kan du handla med alla typer av investering produkter, såsom aktier, obligationer, optioner och ETF: er. När du sedan gör en beställning kommer mäklaren att lägga till värdepapperen på ditt konto för dina räkning.

I det här fallet är aktiemäklaren bara en mellanhand: du är själv ansvarig för att ta dina beslut och resultaten. Detta kallas också en endast utförande mäklare. Vissa mäklare låter dig dock använda analysverktyg för att göra ett klokt beslut.

Att investera online själv är särskilt attraktivt för oberoende människor som gillar att fatta alla beslut själva. Alla som är 18 år eller äldre kan öppna ett investeringskonto: det betyder naturligtvis inte att alla ska göra det. Därför bör du först tänka på om investeringar online verkligen passar dig.

Kort sagt: varför investera online?

 • Investeringar online är tillgänglig, även med små summor.
 • Du kan använda användarvänlig programvara via internet.
 • Du får omedelbart en demo som du kan försöka investera med.
 • Du kan automatisera din investeringar online med beställningar.

Online CFD -handel

En intressant, ganska ny investeringsmetod är handel med CFD . Med CFD kan du handla online med aktier, valutapar (Forex), indexfonder och råvaror. Du kan investera i CFD från så lite som $ 100. Eftersom du kan använda hävstång kan du också öppna en stor position med en liten summa pengar. Du kan dock snabbt förlora en stor del av din insättning. Vilka är de främsta fördelarna med online CFD -handel?

tick Svara på stigande och sjunkande priser – du kan antingen öppna en lång eller kort handelsposition. När du öppnar en lång position tjänar du pengar när aktiekursen stiger, medan när du öppnar en kort position kan du tjäna pengar när aktiekursen faller. Denna möjlighet gör denna metod för att investera 100% lågkonjunktur!

tick Gynnsamma priser – du kan handla CFD med en liten summa pengar. Till skillnad från andra leverantörer, Plus500 tar de inte ut fast courtage. Du betalar inte ett minimibelopp per investering, vilket gör att du kan spekulera i prisrörelser på kort sikt.

tick Öka din avkastning med hävstång – du kan använda hävstång när du investerar i CFD online. Om du till exempel sätter in $ 100 kan du öppna en investering värd $ 1000 utan att riskera mer än din insättning. Skillnaden i pris på positionen avgör i slutändan din spekulera eller förlust.

tick Låga insättningar – när du köper aktier behöver du en anständig mängd kapital; detta är inte fallet med CFD. På grund av de relativa kostnaderna kan du börja handla från så lite som $ 100.

Varje dag finns det möjligheter

Principen bakom onlinehandel är inte komplicerad. Ändå lyckas många människor inte uppnå bra resultat med sina investeringar.

När du börjar investera online är det viktigt att du känner igen olika trender:

 • Upp: stigande trend , priset stiger främst. Att köpa är vettigt.
 • Ner: nedåtgående trend , priset sjunker främst. Att sälja är vettigt.
 • I sidled: priset rör sig fram och tillbaka mellan två punkter, att köpa på den lägsta punkten och sälja på den högsta punkten är tillrådligt.

När du börjar investera online är det klokt att inte börja handla med alla slags komplicerade tekniska indikatorer. Dessa indikatorer kan hjälpa dig med din timing, men genom att titta noga på diagram först bygger du upp den nödvändiga intuitionen! Fastställande av prisets allmänna riktning eller trend är en viktig del av en investeringsstrategi.

Här kan du regelbundet dra två linjer: motstånd och stöd. Motstånd är den linje genom vilken priset bara inte slår igenom: säljarna vinner alltid det från köparna. Support är den linje genom vilken priset aldrig går genom: köparna vinner alltid från säljarna.

Ju oftare ett sådant mönster återkommer, desto starkare är linjen och desto mindre är chansen att den bryts. När du investerar är det klokt att leta efter en tydlig trend ; det spelar ingen roll vilken av de tre trenderna du upptäcker, så länge du svarar bra på det.

Ett exempel:

Antag att du vill köpa Kemira -aktien, och du ser grafen nedan … vilken riktning tar kursutvecklingen i grafen?

kemira 2

Höger, upp ! Låt mig dra några linjer där. Som du kan se finns det två ögonblick då priset klart överstiger motståndsnivån. Det gamla motståndet blir sedan det nya stödet och det här är trevliga inträdes stunder.

kemira resistance support 2

Om du verkligen vill göra en seriös online -investering är detta redan en mycket trevlig strategi: att titta på diagrammet och bestämma attraktiva ingångspunkter för dina affärer. Med en gratis demo -konto, kan du komma igång och testa om du kan göra detta själv!

Onlinehandel, 10 minuter om dagen?

Strategin som jag kort har diskuterat här behöver inte ta mer än tio minuter om dagen . När du investerar i CFD kan du arbeta med order. Till exempel kan du ställa dig själv att köpa en aktie så snart den stiger precis över det motstånd du känner igen.

Det är då viktigt att ställa in en stop loss, det här är ögonblicket när du automatiskt tar din förlust. Ställ in detta ögonblick strax under motståndet, på detta sätt stängs positioner baserade på falska genombrott snabbt. Tricket är då att se till att din spekulera är högre än dina förluster.

För detta använder jag ett minsta belöning: riskförhållande på 2:1. Till exempel, om jag vill ta en förlust på $100 på en investering, ser jag till att jag tjänar minst $ 200 på den investeringen. Du stänger inte investeringen förrän ett av dessa mål har uppnåtts! Genom att ange en take profit och stop loss kan du helt automatiskt inte ta några känslomässiga beslut.

Till sist, hantera risker är viktigt. Genom att aldrig riskera mer än två procent av din kontostorlek på en investering ser du till att du inte förlorar allt innan dina investeringar går tillbaka i rätt riktning.

När du konsekvent börjar känner igen ett mönster och ta hänsyn till dina risker, kan du uppnå strukturellt bra resultat. Alla framgångsrika och professionella day trader arbetar enligt principen ”spekuleramedel, lägre förluster”.

Vilken typ av resultat kan du uppnå?

Jag förstår att du är nyfiken på de möjliga resultaten när du tillämpar en så stark riskhantering nivå! Antag att 6 av dina 10 affärer är lönsamma, och du ser till att dina spekuleraer är högre än dina förluster:

 • 6 X 4% (2X maximal risk) = 24% spekulera
 • 4 X 2% (maximal risk) = 8% förlust
 • Avkastning = 16%

Visst, ingen dålig avkastning för tio affärer! Vad skulle hända om du gjorde spekulera på bara 4 av 10 investeringar?

 • 4 X 4% (2x maximal risk) = 16% spekulera
 • 6 X 2% (maximal risk) = 12% förlust
 • Avkastning = 4%

Även om du gör det ganska dåligt, uppnår du fortfarande en positiv avkastning med dessa siffror! Styrkan hos en riktig investerare ligger inte i intelligens, hög utbildningsnivå eller ett stort kapital … Nej, det handlar om penninghantering!

Vill du börja handla online?

I slutändan är det bästa tipset jag kan ge dig börja handla online själv. Du vet nu grunderna, fördelarna och möjligheterna att investera i CFD: nu är det viktigt att få praktisk erfarenhet. Genom att öva med en demo kommer du att upptäcka om handel online på börsen är det rätta för dig. Ta en titt på vår översikt över demokonton direkt för att börja handla med en solid leverantör:

Vad är att investera?

Vad är att investera ? Att investera är att köpa något med förväntan om att det kommer att vara värt mer senare. Detta kan till exempel vara en andel i ett företag. Det finns dock många fler möjligheter och former av investeringar än du först skulle tro.

Vad är syftet med att investera?

Målet med att investera är naturligtvis att tjäna pengar. I den traditionella investeringsformen skulle du tjäna pengar när priset på en aktie stiger. När du håller på en aktie under en längre tid kan du uppnå ett positivt resultat.

Numera är det också möjligt att tjäna pengar när priserna sjunker. Denna möjlighet är naturligtvis mycket attraktiv när det inte går så bra med ekonomin. När du uppskattar att priset på en aktie kommer att sjunka kan du öppna en kort position.

Vad är investera

Vad kan du investera i?

När du tänker på frågan om vad investering är, kommer du också till frågan om vad du kan investera i. En bättre fråga kan vara vad du inte kan investera i. Det är trots allt möjligt att investera i nästan vad som helst via internet. Tänk på grisar, men också till exempel konst. Det finns dock några viktiga kategorier:

 • Aktier: du handlar sedan med ett företags börsvärde.
 • Obligationer: du handlar lån utgivna av företag eller regeringar.
 • Råvaror: du kan investera i bland annat guld och silver.
 • Forex: här handlar du i valutor som pundet mot dollarn.
 • Optioner: du köper option att köpa eller sälja en aktie mot ett fast pris.
 • Derivat: mer komplicerade konstruktioner som du också kan öppna korta positioner med.
 • Kryptovalutor: du kan handla i digitala valutor som Bitcoin.

Hur kan du investera bra?

Investering är mer än bara spel. Ändå kan du aldrig förutsäga börsen med säkerhet. Genom att öva kan du dock bli praktisk på det. Särskilt på kort sikt kan vissa mönster analyseras och förutsägas, vilket gör det möjligt att försörja sig som en professionell investerare. På lång sikt blir företagets kärndata viktig. Det är då viktigt att göra en mer omfattande analys av företaget.

Observera att priset på ett värdepapper aldrig kan fastställas med säkerhet: investera därför bara med pengar som du inte behöver omedelbart.

5 skäl att investera

 • Att investera kan ge dig en bättre resultat än att spara.
 • Med investeringar kan du satsa också på ett fallande pris.
 • Du kan bestämma själv hur mycket du vill investera.
 • Du kan försöka investera gratis med en demo.
 • Att investera är spännande och pedagogisk!

Varför investerar människor?

Vi vet nu vad investering är och vad du kan investera i. Men varför väljer folk att investera? Det är välkänt att investeringar innebär risker, och människor gillar att se pengar växa, men helst på en begränsad risk. Ändå bestämmer många sig för att investera i slutändan. Är de inte rädda för att förlora sina pengar?

Förmodligen är dock alternativet inte särskilt attraktivt. Under påverkan av inflation och låga sparräntor, ger dina pengar på banken en negativ avkastning. Detta medan investeringar visar god avkastning på längre sikt. Det är därför inte förvånande att fler och fler försöker investera. Vissa människor gör detta själva och andra ringer in en investeringsfond eller rådgivare.

Investera dig själv?

Nu när du vet vad investering innebär och varför människor gör det kan du avgöra om det också är något för dig. Vågar du handla med aktiemarknaderna? Din risk kan vara högre, men din potentiella avkastning är också mycket högre…

Om du vill investera själv behöver du ett konto hos en nätmäklare. En mäklare är en part som gör det möjligt att handla till exempel aktier. Vi har gjort en tydlig översikt över de bästa mäklarna. Använd knappen nedan för att omedelbart jämföra de bästa mäklarna med varandra:

Specifika frågor om investering

Du kan investera i alla typer av värdepapper: i denna del av artikeln går vi in på de olika investeringsmöjligheterna mer i detalj.

Vad är att investera i aktier?

När du investerar i aktier köper du faktiskt en del av ett företag. Företag utfärdar aktier för att locka pengar utan att behöva låna dem. De säljer sedan en del av ägandet av företaget: när du köper aktier blir du ägare till en liten del av företaget.

Det finns två sätt att tjäna pengar på när du investerar i aktier:

 • Prisökning: du gör en kursökning när aktiekursen stiger.
 • Utdelning: aktier delar ibland ut en del av spekuleraen i form av utdelning.

I genomsnitt kan du uppnå en årlig avkastning på sju till åtta procent på investeringar i aktier. Detta är dock inte en garanti: om du väljer en stark andel kan du ibland uppnå tiotals procent avkastning, medan du med en svag andel kan förlora mycket pengar.

Vill du veta mer om hur investeringar i aktier fungerar? Läs vår guide för att köpa och sälja aktier direkt:

investeringsförklaring

Vad är att investera i obligationer?

En annan form av investering är investering i obligationer. När du investerar i obligationer investerar du i lån som utfärdas av företag eller regeringar. Det finns två sätt att tjäna pengar med obligationer:

 • Prisökning: priset på en obligation kan öka.
 • Räntan: du får ränta på din obligation på årsbasis.

Att investera i obligationer lönar sig särskilt bra när räntorna är höga. Den årliga avkastningen på din obligation blir då hög. Använd knappen nedan för mer information om investeringar i obligationer:

Vad är att investera i investeringsfonder?

Ett populärt sätt att investera är att investera i en investeringsfond. En fond investerar dina pengar för dina räkning. Så du behöver inte själv bestämma hur dina pengar investeras. Det finns två typer av investeringsfonder:

 • Indexfonder: dessa fonder följer ett index och kallas även passiva.
 • Aktiva investeringsfonder: dessa fonder försöker aktivt slå marknaden.

Aktiva investeringsfonder lyckas sällan slå marknaden. De tar fortfarande ut högre transaktionskostnader, vilket ofta gör det oattraktivt att investera i dessa fonder. För de flesta är det därför klokare att investera i en indexfond också. Du kan läsa mer om indexfonder i vår artikel om ämnet:

Vad är att investera i CFD?

En annan, modern investeringsmetod är handel med CFD. När du investerar i CFD investerar du i förändringar i priset på den underliggande tillgången. Med CFD: er köper du inte en aktie: istället köper du bara ett kontrakt när en aktie stiger eller faller. CFD: er låter dig spekulera i små prisförändringar och svara på både stigande och fallande marknader. Vill du veta mer om att investera i CFD? Läs vår guide om ämnet:

Vad är att investera i fastigheter?

När du har lite mer kapital tillgängligt kan det också vara attraktivt att investera i fastigheter. Fastigheter finns i många former och storlekar: du kan investera i hus men också i kontorsbyggnader. Med fastigheter kan du uppnå en positiv avkastning på två sätt:

 • Prisökning: priset på fastigheten kan öka i värde.
 • Hyra: du kan hyra ut din fastighet för en månadsinkomst.

Investeringar i fastigheter anses säkrare än investeringar i aktier. Fastigheter, särskilt på ett bra läge, förlorar inte bara sitt värde. Vill du veta hur du investerar i fastigheter själv? Läs sedan vår special om ämnet:

Vad är att investera i optioner?

Att investera i optioner kan vara intressant för den smarta, aktiva investeraren. Optioner ger dig rätt att köpa eller sälja en aktie till ett visst pris. Om priset sedan rör sig i rätt riktning kan du uppnå en bra avkastning.

Det är också möjligt att skriva optioner: du får en premie för detta. Att skriva optioner kan vara mycket riskabelt. Vill du veta mer om att investera i optioner? Läs vår artikel om detta ämne:

Hur kan du tjäna pengar på börsen?

Vem som helst kan tjäna pengar på börsen! Detta görs vanligtvis genom att göra en prisökning. Genom samspelet mellan utbud och efterfrågan ser du att aktiekurserna ändras regelbundet. Vill du veta hur du kan tjäna pengar på börsen själv? Läs sedan vår artikel om detta ämne direkt:

vad är investerar exakt

Vad är skillnaden mellan att investera och spekulera?

Spekulation är verkligen fokuserad på kort sikt: du har sedan en position i timmar eller dagar i syfte att uppnå en snabb prisökning. Vid investering ligger tyngdpunkten ofta på positioner som innehas under en längre tid.

Vad är viktiga grundregler för att investera?

När du investerar är det viktigt att komma ihåg att risk och avkastning är oupplösligt kopplade. Att ta högre risker belönas därför: men du måste se till att du inte förlorar hela ditt kapital genom att göra ett dumt misstag. Det är också viktigt att komma ihåg att chansen att lyckas med investeringar ökar när din investeringshorisont är längre. Du får då mer tid att vänta på återhämtning när priserna är emot dig ett tag.

Vad är en investering?

Med en investering sätter du pengar i ett värdepapper som en aktie eller en obligation. Syftet med en investering är att få en ekonomisk fördel i framtiden. Du byter faktiskt ut ditt bestämda kapital mot en osäker inkomst i framtiden.

Vi kallar ofta inte sparare för investerare: men båda grupperna faller faktiskt under samma rubrik. När allt kommer omkring omvandlar du pengar till en möjlig framtida spekulera, och du riskerar att göra det. Du löper också en liten men försumbar risk på ditt sparkonto. Banken kan gå i konkurs, och du löper också en inflationsrisk: dina pengar blir då värda mindre eftersom priserna på produkter i ett land stiger.

Vilka typer av investerare finns?

Det finns olika typer av investerare på börserna. De privata investerare är en investerare som investerar för sig själv. Institutionella investerare är stora organ som förvaltar stora mängder tillgångar: exempel är pensionsfonder och försäkringsbolag. Institutionella investerare har stort inflytande på börskurserna. Företag är också aktiva på marknaden och använder derivat för att säkra sina risker.

Vilken typ av investerare finns det?

Ekonomiska investerare: den ekonomiska investeraren eller handlaren ser främst på kortsiktiga makroekonomiska förväntningar. När ekonomin går bra köper de ytterligare aktier.

Automatiska investerare: de automatiska investerarna köper automatiskt korgar av aktier och obligationer med en indexfond.

Tekniska investerare: tekniska investerare använder teknisk analys att förutsäga framtida priser.

Tillväxt investerare: tillväxt investerare investerar i aktier utifrån förväntad tillväxt i framtiden. Lovande, men ändå förlustbringande företag är intressanta för tillväxt investeraren.

Värde investerare: värde investerare investerar i företag genom att titta på hur företaget presterar nu. En välkänd värde investerare är Warren Buffett.

Alternativ investering: Det finns också många alternativa investeringsformer. Du kan investera i nästan allt, från vin till konst och från trä till havsgående fartyg.

Vad är fördelarna med att investera?

Hög förväntad avkastning: den genomsnittliga avkastningen på aktier är mellan 7 och 8 procent. Det är mycket högre än avkastningen på ditt sparande!

Ränta på ränta: ditt kapital kan växa exponentiellt eftersom du också får en ny avkastning över din avkastning.

Utdelning: du får ofta utdelning på aktier. Genom att investera i aktier kan du bygga upp en bra inkomst.

Säljbar: när du handlar på börsen kan du sälja de investeringar du köper.

Vad är nackdelarna med att investera?

Risker: investeringar innebär de nödvändiga riskerna. Om du har otur kan ett företag till och med gå i konkurs: då förlorar du hela din investering.

Kunskap och tid: bra investeringar tar kunskap och tid. Tyvärr är det inte möjligt att bli rik utan att göra någonting.

Kan du förlora alla dina pengar genom att investera?

Om du tar överdrivna risker kan du förlora alla dina pengar på att investera. Detta kan hända när du lägger in alla dina pengar i ett företag eller när du använder riskfyllda derivat. Om dina investeringar är tillräckligt spridda över olika kategorier är chansen att förlora hela beloppet på ditt investeringskonto lyckligtvis minimal.

Vad är investera nu?

På frågan “vad är investera” kan vi ge ett enkelt svar: att köpa och/eller sälja värdepapper för att tjäna pengar. Att investera är ett intressant sätt att få en högre avkastning på ditt sparande. Numera är det möjligt för alla att investera. Det är dock viktigt att göra en bra plan innan du hoppar in i den djupa änden.

Hur kan du investera med 10000 kronor?

Även med en mängd på 10000 kronor kan du uppnå bra resultat! I den här artikeln tittar vi på hur du kan uppnå en bra avkastning med 10000 kronor börsen. Om du återinvesterar detta belopp om och om igen kan du bygga upp en bra summa pengar på lång sikt. Men vad är de bästa alternativen?

Vad kan du investera i med 10000 kronor?

Med 10000 kronor har du olika investeringsmöjligheter! Med dessa tips kommer du att se till att du når de bästa resultaten med dina investeringar och handel aktiviteter!

Alternativ 1: köp aktier för 10000 kronor

Du kan också välja att köpa ett urval av aktier med 10000 kronor. Detta brukade vara oattraktivt på grund av de höga transaktionskostnaderna. Numera är det dock mycket mer möjligt: detta beror på att mäklare kraftigt har sänkt sina transaktionsavgifter. Som ett resultat kan du investera även en liten summa som 10000 kronor i ett bra urval av aktier.

En bra aktiemäklare för investeringar på 10000 kronor är eToro. På eToro betalar du inte courtage, vilket innebär att du kan ta en bra position även med en liten summa pengar. Använd knappen nedan för att öppna ett konto med eToro direkt:

Alternativ 2: aktiv handel med 10000 kronor

Börskurserna rör sig ständigt: du kan svara på detta genom att aktivt spekulera. Det är då viktigt att hålla noga koll på den senaste utvecklingen. Om det till exempel finns negativa nyheter om försäljning av ett företag, finns det en god chans att aktiens värde sjunker. Du kan sedan köpa och sälja aktier, med vilken det finns en möjlighet att hantera en fallande aktiekurs.

En bra part där du aktivt kan handla CFD -aktier med 10000 kronor är Plus500. Du kan testa möjligheterna helt gratis och utan risk med en demo. Använd knappen för att öppna ett konto med Plus500 direkt:

Alternativ 3: investera i en indexfond

Ett annat attraktivt alternativ när du äger 10000 kronor är att investera i en indexfond. Med en indexfond investerar du en eller regelbundet i ett brett urval av aktier. Som ett resultat tillämpar du omedelbart en bra grad av risk diversifiering, vilket är idealiskt för en genomsnittlig investerare. Dessutom är kostnaderna låga när du investerar i indexfonder, vilket naturligtvis är perfekt när du investerar endast 10000 kronor.

Jag själv rekommenderar alltid DEGIRO för att köpa och sälja indexfonder. På DEGIRO betalar du inga köp- och försäljningskostnader från deras stora urval av fonder. Använd knappen för att öppna ett konto direkt med

Alternativ 4: betala av skulder

Ibland är människor så fokuserade på att tjäna pengar att de glömmer sina skulder. När du har en skuld betalar du månadsränta på den. Genom att betala av skulden uppnår du faktiskt en fin avkastning direkt. Speciellt när räntan på din skuld är hög är det bättre att betala av den omedelbart. Med en ränta på 5% sparar du 500 kronor varje år när du använder tusen kronor för att betala av din skuld

Alternativ 5: investera i råvaror

Det kan också vara klokt att investera en del av 10000 kronor i råvaror. Ädelmetaller som t.ex. guld och silver är relativt stabila i värde och presterar bra under en ekonomisk kris. Det är till och med möjligt för vissa aktiemäklare att handla aktivt med råvarupriset. Vill du veta mer om att investera i råvaror? Läs allt om det i vår artikel om ämnet:

Alternativ 6: kryptovaluta

Kryptovalutor kan vara mycket intressanta för spekulanten som inte har något emot att lägga (en del av) 10000 kronor i en mycket riskfylld men potentiellt lönsam säkerhet. Kryptovalutor sjunker och stiger regelbundet med tiotals procents värde. Om du köper rätt kryptovaluta vid rätt tidpunkt kan du uppnå en avsevärd avkastning.

Vill du veta mer om att investera i kryptovalutor? Läs vår artikel om ämnet:

Alternativ 7: Låna ut 10000 kronor

Du kan också välja att låna ut dina pengar. Du kan låna ut 10000 kronor till en vän med en låg ränta. Ett annat alternativ är att köpa en obligation : med en obligation lånar du ut pengar till ett företag eller regering. Det finns också speciella onlineplattformar där du kan låna ut pengar till nya företag: denna form av investering kallas också för crowdfunding. Undersök först kreditvärdigheten för den part som du lånar ut dina pengar till.

Alternativ 8: investera i din pension

Forskning visar att många glömmer att bygga upp tillgångar för pension. Det är verkligen synd! När du börjar bygga upp din pension i ung ålder får du en stor summa senare. Dessutom får du ofta intressanta skattelättnader när du lägger pengar åt sidan för din pension.

Alternativ 9: Investera 10000 kronor i ett företag

Ett annat bra alternativ är att investera 10000 kronor i ditt eget företag. I praktiken är avkastningen på ditt eget företag obegränsad. Naturligtvis behöver du en bra idé: att bara spendera 10000 kronor på någon idé kommer inte att göra dig rik. Dessutom är det viktigt att komma ihåg att företagande ofta kostar mycket blod, svett och tårar. Detta alternativ är därför inte lämpligt för investeraren med en begränsad tid.

Alternativ 10: investeringar i utbildning

Ibland kan en investering i dig själv vara det bästa valet. Du kan köpa några bra böcker om hur du hanterar din ekonomi. Du kan också utveckla en ny färdighet som kan hjälpa dig att tjäna mer pengar i framtiden. Faktum är att en investering i dig själv alltid lönar sig. Även när du förlorar pengar har du åtminstone vuxit som person!

1000 dollar investera

Är det möjligt att investera 10 000 kronor utan risk?

Det enda sättet du praktiskt taget kan investera 10000 kronor utan risk är genom att sätta in det på ett sparkonto. Chansen att förlora pengar är praktiskt taget 0, åtminstone när du tittar på det absoluta antalet på ditt konto. I praktiken gör dock inflationen dina pengar värda allt mindre: priserna på produkter stiger varje år medan beloppet på ditt sparkonto förblir detsamma.

Det är verkligen lämpligt att hålla ett belopp på ditt konto under svåra tider. Det är dock synd att inte investera någonting: på det sättet kan du vara säker på att dina tillgångar på sikt kommer att vara värda mindre och mindre.

Är det klokt att investera 10000 kronor?

Det är verkligen klokt att investera 10000 kronor. Det är just genom att börja med mindre belopp som du ökar chansen att bygga upp en stor förmögenhet på lång sikt. När allt kommer omkring får du också en avkastning på din avkastning, vilket resulterar i att beloppet du bygger upp växer exponentiellt. I början märker du inte mycket av detta, men på lång sikt växer ditt kapital snabbare och snabbare. Så du kan aldrig börja tillräckligt tidigt.

Investerar 10000 kronor per månad

När du har tillräcklig inkomst kan det vara smart att investera 10000 kronor per månad. När du har tillräckligt med tid kan du göra din forskning och välja starka aktier. Om du har liten ekonomisk kunskap kan du välja att regelbundet sätta in ett fast belopp i en ETF. I det senare fallet tjänar du fortfarande på börsutvecklingen utan mycket ansträngning.

Varför är det klokt att investera?

Spara är inte längre lönsamt; ännu värre, det kostar dig bara pengar dessa dagar. Sparräntan uppväger inte längre inflationen, vilket gör dina pengar värda mindre på lång sikt! Genom att investera kan du uppnå en högre avkastning. Om du gör det rätt och jobbar aktivt kan du till och med uppnå utmärkta resultat. Det finns till och med människor som försörjer sig som en daytrader och slutligen sluta arbeta.

Det är dock viktigt att komma ihåg att avkastning är en belöning för risk. Siktar du på hög avkastning löper du också en högre risk. Med vissa investeringar kan du till och med förlora hela din investering!

Hur uppnår du en hög avkastning med 10000 kronor?

Om du vill uppnå ett bra resultat med en liten summa på 10000 kronor kan du använda derivat. Med derivat kan du aktivt handla med till exempel aktier och råvaror. Men hur uppnår du en högre avkastning genom att använda dem?

Om du vill uppnå fantastiska resultat med investeringar och du vill lägga in 10000 kronor kan du använda hävstång. Med moderna CFD -mäklare kan du använda hävstång av fram till 1:30, men vad betyder detta egentligen? Med hävstång kan du ta positioner med ett högre värde än det belopp du har på ditt konto. Med 10000 kronor kan du investera så mycket som 300 000 kronor.

handel med 1000 dollar

Det är dock viktigt att använda denna hävstångseffekt ansvarsfullt. När allt kommer omkring, om du använder din fulla hävstång på ett till trettio, kommer varje procent ökning eller minskning att vara trettio gånger så stark. En ökning med ett kronor kommer att resultera i en spekulera på 300 kronor medan en minskning med ett kronor kommer att resultera i en förlust på 300 kronor. Var därför lite mer försiktig med hävstången i början.

Allt detta kan göras via CFD. CFD står för Contract for Difference där du ingår ett kontrakt och använder växelkursdifferensen för Trading. När priset stiger avgör prisskillnaden ditt positiva eller negativa utfall.

För övrigt har detta nya sätt att investera i CFD ännu mer fördelar :

 • Hos de många mäklarna kan du testa möjligheterna med en gratis demo.
 • Du kan satsa på båda stigande och faller priser.
 • Du kan investera i aktier, handelsvaror och Forex i ett konto.
 • Du betalar inte eventuella fasta courtage genom detta sätt att investera.

Vill du prova möjligheterna gratis med en demo? Ta reda på vilka parter du kan öppna en kostnadsfri investerings demo med:

Exempel på en investering

AEX är ett populärt instrument att handla med och med de mest populära CFD -mäklarna är detta inga problem. Priset ligger på 500 points, och du förväntar dig en ökning med 30 poäng. Eftersom du är ganska säker på denna ökning bestämmer du dig för att använda en hög hävstångseffekt och med din insättning på 10000 kronor köper du för 100 000 kronor CFD -kontrakt vilket motsvarar cirka 20 kontrakt.

När din förutsägelse äntligen går i uppfyllelse kommer du att uppnå ett positivt resultat på 20 gånger 300 kronor, vilket är en spekulera på 6000 kronor eller 60%. Genom att använda en stop loss kan du se till att dina förluster är inte för högt, är det verkligen lämpligt att utnyttja denna möjlighet.

I slutändan är detta nya sätt att investera attraktiv till den aktiva investeraren. Tack vare närvaron av en hävstång kan du öppna större positioner: detta är en möjlighet, inte en skyldighet. Dessutom kan du spekulera i både stigande och fallande priser: detta gör att du kan svara väl på den senaste utvecklingen.

Observera att handel med CFD innebär risk. Du kan förlora hela din investering.

Kom igång med att investera själv

Även om det verkar roligt att investera är det klokt att börja med en gratis demo -konto först. Med olika mäklare kan du snabbt och enkelt öppna en demo-konto. Genom att öva lär du dig att känna igen mönster, och du vet vad du ska uppmärksamma för att bli framgångsrik.

Så snart du vet tillräckligt om att investera och du vet vad du ska göra, kan du sätta in de tusen kronor på ditt konto. Du kan sedan börja handla med riktiga pengar och börja uppnå goda resultat. Glöm förresten inte att din spekuleraer måste uppväga dina förluster: om din strategi bygger på denna princip ökar du dina chanser att lyckas!

Långsiktig investering med 10000 kronor

Du kan också välja att investera på lång sikt med ett belopp på 10000 kronor. Nackdelen med investera mindre belopp i aktier, till exempel, är att transaktionskostnaderna ofta är relativt höga. Du kan förhindra detta genom att investera dina pengar i en investeringsfond.

En stor fördel med att investera i investeringsfonder är att du också sprider riskerna över olika värdepapper. Detta minskar risken att förlora hela din investering i ett slag. Den mest fördelaktiga parten att investera i är DEGIRO, klicka här för mer information .

Investera med en liten budget

Många tror felaktigt att investeringar bara är lämpliga för personer med stora summor pengar. Detta är dock inte korrekt: även på en liten budget kan du uppnå ett bra resultat. Genom att investera regelbundet med en liten insättning arbetar du långsamt mot en större summa pengar. Till exempel, med en investering på $ 85 per månad, efter 20 år äger du redan $ 38,730 med en avkastning på 6%, medans du bara har investerat $ 20,400. I den här artikeln kommer vi att diskutera hur du bäst kan investera med en liten budget.

Hur kan du investera med en liten insättning?

Numera finns det olika sätt att investera med en liten budget. Du kan till exempel välja att aktivt spekulera. Du kan också handla aktier mot låga transaktionskostnader eller köpa ETF:er. I det här avsnittet av artikeln kommer vi att diskutera det bästa sättet att investera på en liten budget.

Alternativ 1: köpa aktier på en liten budget

Vill du hellre investera långsiktigt? I så fall kan du välja att köpa en eller flera aktier. Numera kan du också köpa aktier med en liten insättning. Detta var inte attraktivt förut: du betalar transaktionskostnader, vilket innebar att du faktiskt inte kunde göra spekulera med en liten investering.

Om du alltid måste betala minst $ 2 i kostnader på din aktietransaktion är detta redan mer än 2% på en investering på $ 100. Vid en genomsnittligårlig avkastning på 6% är detta naturligtvis inte ett särskilt attraktivt alternativ. Om du ska investera med en liten budget är det därför ännu viktigare att välja en billig mäklare.

Ett exempel på en billig mäklare är eToro. Med eToro betalar du inga fasta courtage, vilket innebär att det inte spelar någon roll om du köper aktier för $100, $1000 eller $10,000. Detta gör det möjligt att investera i aktier med vilken budget som helst. Använd knappen nedan för att öppna ett konto med eToro:

Alternativ 2: spekulera på börsen

Du kan välja att aktivt spekulera i aktiemarknaden med CFD: er. Med CFD:er kan du handla priset på aktier på kort sikt. Du kan handla så lite som $ 100 i CFD: genom att använda hävstång kan du också ta en stor position med en liten insättning. En bra part där man aktivt kan spekulera i aktiemarknaden med en liten budget är Plus500. Använd knappen nedan för att omedelbart öppna ett gratis demokonto med Plus500:

Exempel vid spekulation med liten budget

Låt oss lägga fram ett räkneexempel. När du sätter in $100 hos en aktiemäklare konto som till exempel eTorodå kan du använda en hävstångseffekt på 1 till 5.

Du tittar på TV och på nyheterna hör du att Philips har en försäljningsframgång tack vare lanseringen av en ny TV. På grundval av denna nyhet förväntar du dig att Philips aktiekurs stiger, men det finns bara $ 100 på ditt konto.

Aktiekursen i det här exemplet är $ 20, så med $ 100 skulle du normalt bara kunna köpa 5 aktier. Men tack vare närvaron av en hävstång på en till fem kan du köpa CFD-aktier för $ 500, vilket innebär att du kan köpa totalt 25 aktier.

Att investera med en liten insättning är därför säkert möjligt. Det är dock viktigt att betona att med en hävstångseffekt går dina resultat snabbare. När priset faller med 10 cent förlorar du omedelbart 25 gånger 10 cent. Lyckligtvis kan du aldrig förlora mer än du satte in på ditt konto.

Alternativ 3: Investera i ETF:er med liten marginal

Ett sista attraktivt investeringsalternativ är att köpa ETF:er. ETF är en fond som handlas på börsen. Normalt följer ETF en korg med investeringsprodukter. Det kan till exempel vara aktier i ett visst index. Med en investering i en ETF kan du därför enkelt spåra hela marknaden.

En investering i ETF: er är idealiskt för investerare som har lite tid och fortfarande skulle vilja se sina tillgångar växa. Du kommer inte att göra en enorm spekulera snabbt, men på lång sikt kan dina tillgångar växa bra. Detta är självfallet om du investerar i ETF:er på under en lång period: på detta sätt undviker du att förlora alla dina pengar genom att investera högst upp på marknaden.

Med en liten budget är det naturligtvis till och med viktigt att investera till låga kostnader: DEGIRO är det perfekta alternativet för detta. Med DEGIRO betalar du inga köp- och försäljningskostnader när du köper ETF-medel från deras kärnval. Använd knappen nedan för att direkt öppna ett konto hos DEGIRO:

Vad ska du vara uppmärksam på när du investerar med en liten budget?

När du investerar med en liten budget är det särskilt viktigt att vara skarp. Genom att fatta fel beslut kan du förlora en stor summa pengar. I den här del av artikeln tittar vi på vad vi ska vara uppmärksamma på när du investerar med en liten budget.

Var uppmärksam på kostnaderna

Varje investerare bör vara uppmärksam på kostnaderna. Investerare med en liten budget bör dock ägna EXTRA uppmärksamhet åt kostnader. Om du kan välja mellan en mäklare där du betalar $ 2 eller $ 6 i transaktionskostnader spelar din budget en viktig roll:

 • När du investerar $ 100 betalar du 2 eller 6 procent i transaktionskostnader.
 • När du investerar 10 000 dollar betalar du 0,02 eller 0,06 procent i transaktionskostnader.

Genomsnittliga avkastning på investeringar i aktier är cirka 6 procent. Detta innebär att du måste vara extra försiktig med en liten investering, annars sponsrar du bara din mäklare och inte dig själv.

små investeringar

 

Riskspridning är alltid viktigt

Vissa investerare investerar alla sina pengar direkt i en specifik investeringsprodukt. Många människor gjorde detta under Bitcoin-hypen 2018 genom att investera alla sina pengar i bitcoins. Detta är mycket riskabelt: när priset på bitcoin kraschar förlorar du hela din investering. Detta är något du vill undvika som investerare, särskilt när du har en liten budget.

Det är därför klokt att sprida dina pengar runt olika investeringsprodukter. När du sprider dina pengar över flera investeringsprodukter minskar du volatiliteten i dina investeringar, vilket gör att dina resultat fluktuerar mindre. Du kan sprida dina investeringar över:

 • Olika investeringsprodukter som aktier och obligationer
 • Olika regioner som Amerika och Afrika
 • Olika sektorer som privat- och banktjänster
 • Tid: investera dina pengar vid olika tidpunkter

Du kan sprida dina investeringar genom att investera i olika företag. När du investerar med en billig mäklare kan du också öppna flera små investeringspositioner. Det är också attraktivt för många människor att investera i en indexfond genom att använda en ETF. Med en ETF kan du omedelbart investera i ett större urval av aktier.

Tålamod och disciplin

Tålamod och disciplin är kanske ännu viktigare för investeraren med en liten budget. När du investerar miljontals dollar finns det mycket action: även en ökning med en procent ger stora spekuleraer. Naturligtvis är detta inte fallet när du investerar med en liten insättning på $ 100. Även en avkastning på 100% resulterar bara i en spekulera på $ 100.

Det är därför viktigt att ha en långsiktig vision i åtanke. Genom att tjäna med en liten summa pengar kan du bygga upp ett stort kapital på lång sikt. Många små investeringar kan växa till stora.

För de flesta investerare är det därför lämpligt att inte logga in för ofta för att titta på dina handelspositioner. Försök att ignorera dina känslor så mycket som möjligt och utarbeta en plan. Genom att vänta tålmodigt och genom att investera med disciplin med en liten budget kommer du att uppnå de bästa resultaten på lång sikt.

Akta dig för skulder

Att inte investera är ett problem: genom att inte investera så minskas dina tillgångar långsamt. Det är dock ändå viktigt att inte bli för spänd över att investera. Vissa människor börjar investera medan de fortfarande har betydande skulder utestående. Om du har skulder med en hög-ränta är det bättre att betala dem först.

Det är också viktigt att avsätta tillräckligt med pengar. Investera bara med pengar som du kan spara på lång sikt. Investeringar är inte en säkerhet: det är därför viktigt att alltid lägga undan tillräckligt med pengar.

Kan du blir rik från att investera med en liten budget?

Det är verkligen värt att investera med en liten budget! För att uppnå detta måste du förstå skillnaden mellan att vara rik och att bli rik. Du är förmodligen inte rik ännu, annars skulle du inte ha hamnat på den här sidan. Detta betyder dock inte att du inte kan bli rik i framtiden. Det bästa sättet att bli rik är att avsätta ett belopp regelbundet.

När du utarbetar en realistisk plan vet du vad du kan förvänta dig. Kom ihåg att du också kommer att få avkastning på din avkastning, vilket kommer att göra det möjligt för dina pengar att växa exponentiellt på lång sikt. Om du avsätter $ 10 per månad i 40 år med en avkastning på 7%, kommer detta belopp att växa till $ 24,855. Om du gör detta med en liten insättning på $ 75 så kommer det att växa till $ 178,421. En investering med små belopp är därför definitivt värt!

liten budgetinvestering

Är det vettigt att arbeta med små investerare?

Absolut! Den främsta faktorn som avgör om du lyckas med att investera är din tidshorisont. Aktiemarknaden är oförutsägbar och kan säkert röra sig nedåt under längre tidsperioder. Som ett resultat kan du förlora mycket på dina investments på kort sikt. Men om du regelbundet investerar en liten del av din investeringsbudget ökar du chansen att uppnå gynnsamma resultat på lång sikt.

Komma igång med en demo gratis

Vill du försöka investera i CFD:er med en liten insättning? Det kan du! På de flesta mäklare kan du snabbt och enkelt öppna ett demokonto där du kan handla med virtuella pengar under verkliga marknadsförhållanden. Så snart du är redo kan du börja handla med en liten insättning på $ 100 eller mer.

Använd knappen nedan för att direkt öppna en gratis demo hos en mäklare:

Lär dig hur du investerar i tre steg

Trading kan tyckas svårt, men när du följer dessa tre enkla steg kan du också börja tjäna pengar genom att handla! I den här artikeln diskuterar vi några enkla steg för att vägleda dig mot lönsam och framgångsrik handel. Vi diskuterar också alla färdigheter du behöver för att bli riktigt framgångsrika i att investera.

Tre steg för att lära dig trading:

 • Öppna ett gratis demo-konto med en av de bästa mäklarna. Med ett demo-konto lär du dig att handla helt riskfritt.
 • Öva med ditt demo-konto: trading handlar om övning! Övning gör perfekt. Genom att öva lär du dig att känna igen mönster och du upptäcker hur du kan tjäna pengar.
 • Läs mycket om handel – på det här sättet lär du dig grunderna.

Lär dig att investera: vad vill du veta?

Läs mer om aktiv handel

Det första steget du måste ta för att lära dig handel är att lära dig grunderna. I den här artikeln berättar vi hur du öppnar en handel så att du kan komma igång på egen hand. Innan vi kommer till det kommer vi att diskutera varför handel är så intressant.

 • Du kan handla med så lite som $ 100: du kan tjäna pengar med små belopp.
 • Många mäklare ger ut en gratis demo så att du kan prova att handla riskfritt.
 • När du handlar smart kan du tjäna pengar oavsett marknadsriktning.
 • Handel är lärorik och spännande: Du kan lära dig handla med ett demo-konto!

Det första steget i inlärningsprocessen är att öppna ett demo-konto hos en mäklare. Det finns många mäklare och för att göra detta steg lite enklare har vi redan valt den mest populära mäklaren för nybörjare.

Kom igång med en demo

I den här artikeln tittar vi på grunderna för handel. Det bästa sättet att lära sig är att omedelbart börja handla. Kom ihåg att även du kan förlora dina investerade pengar. Det är det bästa sättet. eToro erbjuder enkel, men ändå kraftfull, programvara som gör det enkelt för nybörjare att komma igång.

Företaget välkomnar också nya handlare med en demo på $ 40.000, så du kan försöka handla med demopengar direkt. Så snart du är redo kan du göra din första lilla insättning och börja handla!

När du gör en spekulera med din första insättning på 100$ kan du göra ett uttag direkt med några enkla steg. Kom ihåg att du eventuellt kan förlora hela din insättning. Använd knappen där nere för att öppna en gratis demo konto med eToro:

Lär dig att handla med eToro

Låt oss ta en titt på hur du kan handla på egen hand på eToro. Med eToro kan du handla med CFD-aktier, råvaror och Forex. Du kan öppna en position för vart och ett av dessa finansiella instrument. När du tar en position spekulerar du i en ökning eller sänkning av priset på den underliggande tillgången.

Du har två alternativ: att köpa och sälja. När du köper ett CFD-aktie tjänar du pengar när priset stiger och när du försöker sälja ett CFD-aktie tjänar du pengar när priset går ner. Ditt resultat övervakas kontinuerligt, men bara när du stänger en position är resultatet definitivt och ditt resultat krediteras eller dras från ditt konto.

Order är ett mycket användbart alternativ. Med en order kan du öppna eller stänga en position automatiskt till ett visst pris. På det här sättet kan du få de bästa resultaten i varje handel!

Lär dig långsiktig investering: komplett kurs

Den här fullständiga kursen kommer att titta på alla grunderna för att investera. På så sätt vet du omedelbart och lär dig hur du uppnår bättre resultat med dina investeringar. Letar du fortfarande efter ytterligare information om att investera? Längst ner i artikeln hittar du fler kurser som kan hjälpa dig att lära dig mer om att investera i specifika värdepapper.

Vad kommer du att lära dig på den här kursen?

Vad är investera exakt?

Innan du kan lära dig att investera är det viktigt att förstå vad investera exakt är. Att investera är att köpa en finansiell säkerhet i syfte att göra spekulera. En säkerhet kan vara vad som helst. Tänk på en aktie eller en obligation. Men tänk också på mer trendiga investeringsformer som kryptomynt och utländska valutor.

Tack vare introduktionen av online-mäklare kan vem som helst lära sig att investera nuförtiden. I den här korta kursen om att investera kommer vi att prata om de viktigaste aspekterna av att investera för att få igång en flygande investeringsstart.

lära sig investera

Viktiga tips innan du börjar investera

Nedan diskuterar vi några viktiga tips som du bör vara medveten om innan du börjar investera. Dessa tips lär dig hur du omedelbart kan uppnå bättre resultat.

Tips 1: vikten av att sprida

Det är smart att sprida dina investeringar så mycket som möjligt. När du investerar alla dina pengar i en aktie är det större chans att förlora hela din investering. Så, hur kan du sprida dina investeringar? Först kan du välja att sprida din investering på lång och kort sikt.

 • Du kan investera en del av dina pengar för att spekulera hos en mäklare som Plus500.
 • En annan del av dina pengar kan användas för att köpa aktier på lång sikt.

Därefter kan du också sprida dina investeringar över olika värdepapper. På så sätt undviker du att förlora dina pengar när en typ av säkerhet underpresterar.

 • Du kan investera en del i aktier.
 • En annan del kan placeras i en fond.
 • Och en tredje del kan till exempel investeras i cryptocoins.

En annan strategi är att sprida dina pengar på olika regioner och domäner:

 • Investera i olika kontinenter: Afrika och Europa
 • Investera i olika domäner: banker och turistföretag

Slutligen är det smart att sprida dina investeringar över tiden. Investera inte alla dina pengar i ett visst ögonblick. På det sättet kommer du att undvika att investera alla dina pengar innan en övergripande marknadskrasch. Kort sagt, den viktigaste lektionen att lära sig när du börjar investera är att hantera riskerna så mycket som möjligt.

Tips 2: sänk dina kostnader

Många investerare glömmer att tänka på kostnaderna för att investera. Det är synd! Genom att spara så mycket som möjligt på dina transaktionskostnader kan du öka dina spekuleraer på allvar. Det är därför avgörande betydelse att välja en mäklare som erbjuder låga transaktionskostnader. Använd knappen nedan för att omedelbart kontrollera vilken part som erbjuder de bästa priserna för dig:

Tips 3: tänk på de olika investeringsalternativen

Köp inte slumpmässigt aktier eftersom de ser ut eller låter bra. Det är viktigt att investera i aktier, företag eller domäner som du tydligt förstår. Komplicerade finansiella produkter som till exempel -option passar inte alla. Genom att investera i sådana värdepapper kan du förlora hela din investering. Tänk på de olika investeringsalternativen och överväga dem noga innan du fattar beslut.

Vad du ska göra innan du investerar

Nästa steg i processen för människor som gillar att lära sig att investera är att ta några viktiga beslut. Nedan ser vi några beslut som måste tas innan du kan investera.

Bestäm din investeringstyp

Du måste välja en viss typ av investering. Vill du aktivt spekulera själv på kort sikt? Vill du välja aktier på lång sikt? Eller föredrar du att passivt bygga upp ett kapital genom att investera i en fond? Det är av avgörande betydelse att tänka på vilken typ av investering som passar dig bäst.

Välj en bra mäklare

Därefter är det viktigt att välja en bra mäklare. En mäklare är en tredjepartsleverantör där du kan köpa och sälja finansiella värdepapper. Vill du veta några bra mäklare? Använd knappen nedan för att omedelbart jämföra olika mäklare:

Gör en investeringsplan

Därefter måste du göra en investeringsplan. Vad är till exempel det mål du tänker på? Hur mycket pengar planerar du att investera? Många investerare gör misstaget att omedelbart och slumpmässigt köpa och sälja aktier. Ett bättre tillvägagångssätt är att göra en tydlig plan och därefter följa planen steg för steg.

Du är aldrig för gammal eller för erfaren för att lära dig

Det är viktigt att fortsätta lära sig. Planera regelbundna utvärderingsmoment. Genom att göra det kan du verifiera om du närmar dig dina mål. Dessutom är det viktigt att skriva ner de lektioner du har lärt dig. Att hålla reda på dina framsteg och kunskaper kommer att undvika att slösa mycket tid och pengar.

Hur fungerar en börs?

Innan du börjar investera är det viktigt att lära sig börsen. En börs påverkas starkt av utbuds- och efterfrågespelet. Aktiekursen till exempel förändras kontinuerligt på grund av förändrad efterfrågan och utbud.

Om ett företag meddelar gynnsamma spekuleraer kommer det ofta att ha en positiv effekt på priset på företagets aktier. Har ett företag begått bedrägeri? I så fall kollapsar aktiekursen ofta. När du börjar investera är det viktigt att förstå de olika inflytelserika aspekterna. Att förstå dessa aspekter är du bättre förberedd för att svara på den senaste marknadsutvecklingen.

investeringskurs

Lär dig att uppnå framgångsrika resultat

Vill du uppnå framgångsrika resultat? I så fall är det viktigt att tillämpa en bra strategi. En viktig aspekt härmed är att hantera dina pengar ordentligt. Lyckligtvis kan detta läras! Den grundläggande investeringsregeln är lyckligtvis ganska enkel. Det är viktigt att öppna investeringar där ett gynnsamt värde förväntas.

Men hur skiljer man mellan en gynnsam och en ogynnsam investering? En gynnsam investering är en investering som har en positiv risk-avkastningskvot.

En investering med en potentiell avkastning på 10% och en potentiell risk på 1% är mer intressant än en investering med en potentiell avkastning på 10% och en potentiell risk på 30%. Basera dig på de uppgifter du har till hands och beräkna vad du tror är en realistisk avkastning på investeringen. På så sätt kan du avgöra om det är intressant att öppna en investering.

Vill du lära dig att välja aktier med en gynnsam risk / avkastningskvot? Ta sedan en penna och ett papper och avgör, baserat på tidigare data, om du skulle köpa vissa aktier. På så sätt kan du omedelbart avgöra om du tar rätt inställning. Det är dock viktigt att komma ihåg att tidigare resultat inte är någon garanti för framtida resultat.

Lär dig att investera: ytterligare kurser

Vill du lära dig att bestämma rätt tidpunkt för att öppna en investering? Då kan kurserna nedan vara ett stort mervärde:

Olika kurser på Aktiertips.com

Om du vill lära dig att investera bra är det klokt att följa specifika kurser. På Aktiertips.com hittar du tillräckligt med information för att lära dig att handla bra. Nedan hittar du en översikt över de olika informativa kurserna på webbplatsen.

Onlinehandel med CFD: er

Kursen online-handel med CFD: er lär dig allt du behöver veta för att starta en flyginvestering. Detta nya sätt att investera kan också användas för mindre investeringar. Genom att läsa några av våra artiklar får du veta vad CFD exakt är och hur man använder dem ur en investeringssynpunkt. Gå till vår kurssida investera i CFD: er eller välj någon av nedanstående artiklar.

Handel med Forex-kurs

Handel med Forex eller att investera i valutapar blir allt populärare. Varje dag är stora summor pengar involverade, och du kan dra nytta av de förändrade trenderna. Kursen riktar sig till den mer avancerade investeraren. Kursen lär dig teknisk analys som hjälper dig att dagligen avgöra om du vill öppna en position på marknaden.

Tips: även om artiklarna har skrivits för att bättre förstå valutahandel, kan alla använda indikatorer och tips också tillämpas på aktie-, råvaru- och indexfonder!

Investera i optionskurs

Om du vill investera i -derivat kan du också välja option. Option är dyrare och mer komplicerade än CFD, men de kan handlas i traditionella banker. Med option kan du spekulera i betydande prishöjningar och prisfall. I den här kursen diskuterar vi optioner och de viktigaste begreppen relaterade till alternativ.

Investera i obligationer

Obligationer är skuldebrev. Regeringar och företag kan emittera obligationer. När du köper en obligation får du en periodisk ränta på den. Obligationer är fortfarande en relativt säker tillflyktsort. Om du letar efter en säker investeringstyp kan obligationer vara din kopp te. I den här korta kursen förklarar vi vad obligationer exakt är och vi diskuterar hur du kan investera i obligationer.

Det bästa sättet att lära sig investera?

I slutändan är praxis nyckeln till investeringsframgång. Många investerare misslyckas eftersom de har fel inställning. När du vill uppnå ett positivt resultat med dina investeringar måste du lära dig att hantera risker. Det är viktigt att känna igen möjligheter, begränsa riskerna och maximera dina spekuleraer.

Genom att öppna ett gratis konto hos en mäklare kan du omedelbart öppna riktiga positioner genom en gratis demo. Varje början är svår, men det blir lättare därifrån och glöm aldrig att resultatet är värt alla ansträngningar! Genom att investera kan du aktivt handla utan att vara beroende av en viss plats! Investering kan man lära sig, men du måste ta det första steget själv!

Fortsätt att öva!

Du vet tillräckligt för att öppna din första position. För att bli en bättre handlare måste du Fortsätt lära dig. Fortsätt handla och fortsätt lära dig genom att läsa artiklar och följa kurser.

Hur kan jag börja investera med lite pengar?

När du börjar investera kan du inte alltid göra det med mycket pengar. För nybörjare som fortfarande måste få erfarenhet är det därför attraktivt att investera med lite pengar. Men hur kan du framgångsrikt investera med en liten summa pengar? I den här artikeln hittar du åtta beprövade metoder som du kan använda för att uppnå fantastiska resultat!

Hur kan du investera med lite pengar?

Det är mycket möjligt att börja investera med lite pengar själv. Du kan göra detta till exempel genom att handla med en aktiemäklare:

 • Du kommer omedelbart få en gratis demo där du kan försöka handla riskfritt.
 • Du kan köpa aktier, råvaror och valutor!
 • Du kan aldrig förlora mer än vad du har i ditt konto!

Vill du försöka investera helt utan risk? På eToro kan du försöka investera med lite pengar med en obegränsad €/$ 100.000 demo. Använd knappen nedan för att omedelbart öppna ett gratis demo-konto:

investera lite pengar

Metod 1: köp aktier med lite pengar

Du kan välja att köpaktier . När beloppet du investerar med är för litet minskar chansen för framgång i de flesta fall avsevärt. Detta beror på att du betalar transaktionskostnader för varje investering. De flesta mäklare tar ut ett lägsta belopp per handel. När du investerar med 100 $ betalar du några procent i transaktionsavgifter över varje handel. Aktien måste då stiga flera procent för att uppnå en positiv avkastning.

Till exempel på DEGIRO betalar du 1,75 £ + 0,014% i transaktionsavgifter. När du investerar med £ 100 är dina transaktionskostnader 1,89%. Den genomsnittliga årliga avkastningen på aktier är 5-8%. När du investerar med DEGIRO minskar din avkastning avsevärt. Lyckligtvis har vi hittat ett bra sätt att lönsamt köpa aktier med en liten summa pengar.

Vissa mäklare tar inte fasta courtage. Dina transaktionskostnader blir då 100% i förhållande till det belopp du sätter in, så att du kan uppnå en positiv avkastning även med en liten summa pengar. En bra part att köpa aktier utan courtage är eToro. Du kan testa möjligheterna här gratis med en demo. Använd knappen nedan för att öppna ett gratis konto:

eToro liten summa investering

Metod 2: investera i en ETF

Även om du betalar låga transaktionsavgifter kan det fortfarande vara riskabelt att investera i aktier med en liten summa pengar. Det beror på att du har färre möjligheter att diversifiera dina investeringar. När du köper olika typer av aktier ser du till att din totala investeringsportfölj blir mindre volatil. Dåliga resultat inom en sektor absorberas sedan av goda resultat inom en annan sektor.

Ett bra sätt att använda diversifiering med en liten summa pengar är att investera i investeringsfonder eller ETF. En ETF eller börshandlad fond är en fond som investerar alla deltagares pengar i en korg med aktier. Detta gör att du kan investera till och med ett litet belopp i ett urval av aktier.

Du har fortfarande ett visst inflytande när du köper och säljer ETF. Till exempel fokuserar vissa fonder på en viss region eller sektor. Om du har mycket förtroende för Asien kan du köpa en speciell Asien-fond. På DEGIRO kan du köpa och sälja ETF: er från deras kärnvalet utan att betala courtage. Vill du veta mer om den här aktiemäklaren? Använd nformationsknappen nedan:

Metod 3: Handel med CFD: er

Om du vill handla med lite pengar kan du överväga att använda CFD. Med CFD kan du handla i nästan vad som helst. Du kan öppna CFD: er på aktier, men också på till exempel råvaror.

När du handlar med CFD kan du använda hävstång för att öka din investering med en viss faktor. Genom att använda hävstång kan du öppna en större position med en liten summa pengar. Kort sagt, ju större hävstångseffekt, desto högre är den potentiella avkastningen. Med moderna mäklare kan du använda en hävstång på 1:30. Som ett resultat blir lite pengar plötsligt mycket pengar. Även med en liten insättning på $ 100 kan du investera över $ 3000!

Om du investerar lite pengar i CFD: er avkastningen på denna investeringsprodukt ofta mycket högre än när du investerar i produkter utan hävstång. Detta beror på att varje spekulera på $ 1 multipliceras med hävstångseffekten.

För att ge ett exempel: om du använder en hävstång på 1:10 är din potentiella spekulera tio gånger större. Om du använder en hävstång på 1:30 är den trettio gånger större. Detta kan öka avkastningen för investeraren med en liten budget!

Kom dock ihåg att en spak fungerar i två riktningar. Dina potentiella förluster ackumuleras också snabbare. När det inte finns mer pengar på ditt konto förlorar du allt. Lite pengar kan också förvandlas till inga pengar.

Tips: läs vår CFD-investeringskurs för mer information.

Metod 4: option

När du vill investera med lite pengar kan du också välja att använda option. Med optioner köper du möjligheten, men inte skyldigheten, att köpa eller sälja en viss aktie till ett fast pris. optionen på en aktie är billigare än själva aktien.

Du kan till exempel köpa optionen för $ 2 för att köpa en aktie till priset av $ 10. När priset på aktien stiger kan du tjäna pengar på det. När priset på aktien stiger till $ 15 och du kan köpa aktien med optionen på $ 2, så kan du göra en spekulera på $ 3.

Optioner är ganska komplicerade investeringsprodukter. När du vet hur du använder option kan du uppnå betydande avkastning. Samtidigt finns det en verklig risk att förlora hela din investering. Det är därför det är viktigt att studera optioner noggrant innan du börjar investera i dem. I vår optionerkurs lär du dig allt du behöver veta om denna investeringsprodukt:

Metod 5: sparkonto eller sparande

Vissa människor letar efter ett säkert sätt att lägga bort sina pengar till en gynnsam avkastning. Ett sparkonto eller en sparande insättning verkar då vara attraktiva alternativ. Detta är dock en besvikelse i praktiken.

Räntorna på sådana sparprodukter är idag mycket låga. Som ett resultat är den absoluta avkastningen redan en besvikelse. Samtidigt gör inflationen att dina pengar tappar ännu mer värde. Så personligen skulle jag inte rekommendera dig att betrakta pengar på en insättning som en investering.

Det är ändå viktigt att lägga en del av dina pengar på ett sparkonto. Det är viktigt att alltid ha tillräckligt med pengar tillgängliga för oväntade utgifter. När du plötsligt måste ta ett lån förlorar du ännu mer pengar, eftersom räntan på konsumentlån är hög. Se därför till att du bara investerar med pengar som du kan missa inom en snar framtid!

handel med lite pengar

Metod 6: Utlåning av pengar

Du kan också välja att låna ut ett mindre belopp. Det mest kända sättet att göra detta är att köpa obligationer. En obligation är ett lån utfärdat av ett företag eller en regering. Du får då en fast, periodisk räntebetalning på skuldsäkerheten.

Obligationer är en relativt säker investering. Det är särskilt intressant att investera i obligationer när du har en kort tidshorisont. Förvänta dig dock inte hög avkastning när du investerar i obligationer. På lång sikt visar det sig ofta vara en besvikelse, särskilt jämfört med aktier.

Vill du veta mer om Läs sedan vår omfattande guide för att investera i obligationer:

Metod 7: köp och försäljning

När du har mycket tid kan du också tjäna pengar genom att på ett smart sätt köpa och sälja produkter. Du kan leta efter fynd på eBay och sälj dem sedan för mer pengar. Det här är en ganska arbetskrävande uppgift som du bara måste vara på humör för. Ändå kan du verkligen få ett trevligt extra fickpeng med detta.

Du kan till exempel leta efter produkter som erbjuds av personer som inte har någon aning om hur man marknadsför något. Produkter som säljs med vaga, korniga foton går ofta inte så bra. Produkten kan dock vara av utmärkt kvalitet. Investera därför i en bra kamera och presentera de produkter du säljer snyggt.

ebay köp sälj

På eBay kan du enkelt köpa och sälja saker

Metod 8: investera i fastigheter

Investeringar i hus är också mycket intressanta. De flesta tror dock att det inte är möjligt att investera en liten summa pengar i fastigheter. Naturligtvis är det inte möjligt att köpa ett helt hus med ett belopp på $ 500 eller $ 1000. Det finns dock intressanta metoder att investera i fastigheter med en liten summa pengar.

Du kan göra detta genom att investera i en fond. Det finns olika fastighetsfonder som till exempel investerar i lägenheter eller kontorsbyggnader. När du köper en aktie i en fond delar du i spekuleraen som genereras av fonden.

Du betalar dock alltid förvaltningskostnader för ditt deltagande i fonden. Att investera direkt i fastigheter själv kan därför vara mer lönsamt. Du behöver ett större kapital för att kunna göra detta.

Sätt tydliga mål

Om du vill börja investera med lite pengar, kräver detta en annan förberedelse än om du skulle börja investera med mycket pengar. När vi pratar om lite pengar talar vi om belopp på ungefär hundra pund eller en multipel därav och inte de tusentals pund som ibland används när man investerar.

Innan du börjar investera med lite pengar måste du göra ditt mål klart för dig själv. Aktiemarknaden tenderar att fluktuera, så du måste bestämma hur du vill svara på detta.

Med lite pengar kan du till exempel välja att handla dagligen. Med daytrading kan du försöka dra nytta av både höjningar och minskningar av aktiekurserna. För detta ändamål kan du använda ett så kallat derivat. När du vill investera med lite pengar är CFD: er ett bra alternativ.

”Tips:

Vad är det lägsta belopp du kan investera med?

De flesta mäklare har en minsta insättning på $ 100. Det betyder att du bara behöver ha $ 100 tillgängligt för att börja investera. När du använder en hävstång på 1:30 med denna insättning kan du ha ett investerings kapital på $ 3000. Som investerare med lite pengar är det därför också möjligt att öppna flera affärer.

Kort sagt, som nybörjare är det mycket väl möjligt att investera med lite pengar. Att handla med lite pengar säkerställer att du får inlärningserfarenhet. Är du nyfiken på var du kan investera med ett litet belopp? Vi har gjort en översikt över mäklarna där du kan handla med små belopp i till exempel aktier:

Ytterligare risker

En investering med lite pengar medför ytterligare risker. Med ett större belopp har du en större marginal för fel. Det är tillrådligt att bara riskera en begränsad mängd av dina tillgångar på en enda investering. Om du investerar för lite pengar är det ofta inte möjligt. Du riskerar sedan tiotals procent av din investeringsbalans i en handel.

Som ett resultat har du mycket mindre utrymme för fel. Att investera med lite pengar är därför inte för fegisar. Om du ska investera med lite pengar måste du vara beredd att förlora allt.

Eftersom marginalen för fel är mycket mer begränsad är det verkligen tillrådligt att testa möjligheterna med en demo. Genom att använda en demo kan du upptäcka om investering är något för dig. Använd knappen nedan för att jämföra de olika demokontona:

Att bli en investerare: hur man blir en bättre investerare?

Att bli en investerare är lätt, men att bli en bra investerare är inte det. I den här artikeln tittar vi på hur du kan börja investera i några steg. Tipsen i den här artikeln hjälper dig att undvika de värsta misstagen och öka dina chanser att uppnå bra resultat!

Hur kan du själv bli investerare?

Du kan själv bli investerare genom att öppna ett konto hos en mäklare. En mäklare är ett företag som gör det möjligt för investerare att själva handla med aktier och andra investeringsprodukter. Du kan välja att aktivt spekulera på marknaderna, eller så kan du investera på lång sikt genom att köpa aktier och indexfonder.

Hur kan du investera?

Du kan också välja att köpa aktier och andra investeringar på lång sikt. På detta sätt bygger du upp ett större kapital över en längre period. På eToro kan du investera i aktier och aktier utan att betala några provisioner. På den här parten betalar du inga provisioner så att du kan uppnå bättre resultat. Använd knappen nedan för att öppna ett konto på eToro:

Hur kan du investera aktivt själv?

Ett bra ställe att aktivt spekulera med CFD är Plus500. Vill du prova möjligheterna till aktiv handel på Plus500, helt gratis och riskfritt? Använd bara knappen nedan för att öppna ett demokonto:

Hur kan du bli en bättre investerare?

Du vet nu på vilka parter du bäst kan bli investerare på. När du börjar investera vill du uppnå goda resultat. I denna del av artikeln kommer vi att diskutera hur du kan bli en bättre investerare.

Välj investeringar som passar dig

Det finns många investeringsmetoder och inte alla är lika lämpliga för alla typer av investerare. Om du vill bli en framgångsrik investerare är det därför viktigt att välja investeringsprodukter som passar dig bra.

Ett viktigt begrepp här är den så kallade riskaptit . Om du är ung och har mycket tid kan du välja att investera i riskabla aktier. Riskabla aktier presterar bra på lång sikt, men de är också mycket volatila. Om du inte har tillräckligt med tid kan du förlora mycket pengar med denna typ av investering.

När du är äldre kanske du inte har den här tiden så att du bättre kan välja mer stabila investeringsprodukter. Det är därför viktigt att först avgöra vilken investeringsprodukt som passar dig bäst.

Lära sig att förlora

En viktig egenskap hos framgångsrik investerare är att han eller hon vågar förlora. Genom att regelbundet ta förluster ser du till att din insats inte avdunstar genom ett felaktigt beslut. Å andra sidan är det viktigt att lämna dina spekuleraer öppna så länge som möjligt så att du uppnår bästa möjliga resultat.

Du gör detta genom att i förväg bestämma vart du ska ta spekuleraer och vart du ska ta förluster . Till exempel kan du bestämma att du kommer att använda den lägsta eller högsta punkten på en dag initialt som punkt för att ta förlust. Därefter kan du bara flytta detta ögonblick, som också kallas stop loss, i den gynnsamma riktning som din maximala förlust blir mindre: på detta sätt ser du till att du maximerar din spekulera utan att exponentiellt öka dina risker.

bli investerare

Få inte panik!

Det största misstaget du kan göra som investerare är att få panik. Aktiemarknaden är instabil och aktiekurserna kommer regelbundet att sjunka kraftigt.

Naturligtvis är det smart att sälja dina aktier när det finns goda skäl till det. När företaget till exempel begår bedrägerier eller när en konkurrent är ett bättre alternativ. En börskrasch är dock inte en bra anledning: efter en börskrasch ser du ofta en återhämtning. Det skulle vara slöseri att sälja alla dina aktier när priset sjunker.

Kom ihåg att det bara är pappersförlust innan du säljer aktierna. Pappersförlust är en orealiserad förlust: när aktiemarknaden återhämtar sig kan denna förlust till och med försvinna helt. Ett bra tips är därför att inte ständigt titta på din skärm, särskilt under en krasch: fokusera inte på de röda siffrorna, fokusera på din framtida plan.

Investera i saker du förstår

När du vill bli en bättre investerare är det viktigt att bara investera i investeringsprodukter som du förstår. För många investerar i saker som de inte ens kan förklara ordentligt. Tänk på komplexa finansiella produkter eller aktier i företag som de inte ens vet om vad de gör.

Den berömda investeraren Warren Buffett följer framgångsrikt denna regel: han investerar bara i företag som han i några meningar kan förklara exakt vad de gör. Med denna strategi lyckas han slå marknadsindexen år efter år.

Gör det så enkelt som möjligt.

Wall Street-filmer ger oss ofta idén att investeringar måste vara mycket komplicerade. I praktiken är en enkel strategi ofta en bättre strategi. Särskilt som nybörjare är det inte nödvändigt att investera med dussintals indikatorer i ett urval av de mer än 20 000 aktier som är noterade på den amerikanska börsen.

Börja istället med att hålla ett öga på en liten korg med aktier. På detta sätt kommer du att hålla dig uppdaterad om den senaste utvecklingen på aktiemarknaden och kunna uppnå bästa resultat.

Acceptera att timing kan vara omöjligt

Det finns mycket debatt om huruvida marknadstiming är möjlig. I vilket fall som helst är det tydligt att tidpunkten för marknaden är mycket komplicerad och att även de bästa fondförvaltarna inte kan göra det. Det är därför viktigare att tillämpa en bra strategi än att tida marknaden väl.

Om du investerar på lång sikt kan du använda genomsnitt av dollarkostnader: du köper regelbundet en viss kvantitet av aktien, vilket innebär att du köper till både lägre och högre priser. Man vet aldrig säkert om marknaden är på en låg eller hög punkt.

När du handlar aktivt är timing också mindre viktigt än du kanske tror. Visst, genom att tajma bra kan du göra en bra avkastning. Men det är viktigare att hantera dina risker väl. Om du till exempel ser till att lönsamma investeringar ger mer än förlustbringande investeringar kostar du bättre investeringsresultat.

timing

Du får göra misstag

Även bra investerare gör misstag. Men för att bli en bättre investerare måste du lära dig av dina misstag. Du gör detta genom att regelbundet analysera dina prestationer. Genom att därefter korrigera systematiska fel i ditt sätt att tänka kan du förbättra dina investeringsresultat. Att göra misstag är 100% förlåtbart, men det är inte att ignorera dem.

Bli superrik med investeringar

Många, särskilt unga människor, väljer att investera eftersom de har hört att det är ett bra sätt att bli rik. Sådana förväntningar förstärks av berättelserna du läser online om människor som aldrig har investerat och blivit miljonärer med bara några pund.

Samtidigt ser du att många människor slutar investera eftersom det inte visar sig vara så enkelt trots allt. Att bli investerare är enkelt, men det är inte lönsamt att investera. Det finns mycket jargong i aktiemarknaden och om du vill ha bra resultat är det viktigt att ha realistiska förväntningar.

I vilket fall som helst är det viktigt att komma ihåg att investering inte är ett snabbt rika-system. Det är ett maraton, inte en sprint. Det finns inga garantier och det är viktigt att bara investera med pengar du har råd att förlora. Genom att börja med korrekta förväntningar kan du bli en bättre investerare.

Att bli investerare är enkelt: nu investerar du framgångsrikt

Många frågar mig varför så få människor blir investerare när det är relativt enkelt. Det här är för att bli investerare är enkelt, men på grund av fel inställning är det svårt för många människor att bli framgångsrika. Av min erfarenhet och erfarenhet från många andra investerare har det regelbundet framkommit att de människor som lyckas inte gör det på grund av sin stora strategi utan på grund av deras sätt att tänka och verkande .

Om du ger tio personer ett starkt system, kommer alla dessa tio personer att uppnå ett annat resultat. Det beror på att vi alla har olika värden , känslor och karaktärsdrag . När du förstår vad dina styrkor och svagheter är som investerare kan du uppnå bättre resultat.

Vill du försöka investera med en riskfri demo? Använd knappen nedan för att jämföra de bästa demo-kontona:

Aktier för nybörjare

Letar du efter en enkel guide för att köpa och handla aktier för nybörjare?Då har du kommit helt rätt. I artikeln aktier för nybörjare förklarar vi allt om aktier. Med denna artikel lär du dig vad du behöver för att tjäna pengar på aktiemarknaden.

Hur kan du börja investera i aktier?

Du kan börja handla med en online-mäklare. Med hjälp av en online-mäklare kan du handla med alla populära aktier. Dessa är de största fördelarna med att handla aktier genom en mäklare:

 • Du kan använda ordrar för att automatiskt öppna en aktieposition.
 • Blankning säkerställer att du kan tjäna även vid prisfall.
 • Tack vare deras användarvänlig mjukvara kan nybörjare också köpa aktier.
 • Genom att använda inflytande kan du till och med investera med små summor pengar.
 • Du kan få en gratis demo för att prova aktiehandel.

Det bästa sättet att komma igång med aktier som nybörjare är att öppna en gratis demo. Använd knappen nedan för att omedelbart jämföra de bästa demo-konton:

Aktier för nybörjare: en förklaring av aktiemarknaden

Stora företag ägs inte av en person. Stora företag som Google och Shell är i händerna på  aktieägare. Aktier är bevis på ägande; så snart du köper en andel, blir du en delägare av  företaget. Många aktier handlas på börsen, där ett pris skapas av utbud och efterfrågan.

Ökad efterfrågan på vissa aktier vid lika utbud leder vanligtvis till en ökning av priset på aktien i fråga. När det finns flera köpare, så kan du be om ett högre pris om aktien. I slutändan kan du förutsäga priset av en aktie genom att komma ihåg att utbud och efterfrågan bestämmer slutpriset:

 • Tror du att fler vill ha andelen? Då stiger priset.
 • Tror du att fler vill sälja sina aktier? Då sjunker priset.

Shares_dummies

Hur kan du köpa din första aktie?

Innan du börjar investera i aktier måste du följa några steg. Här tittar vi på de steg du följa innan du kan köpa din första aktie.

Se till att du har tillräckligt med pengar

Innan du kan börja handla med aktier måste du först ha tillräckligt med pengar. Det är viktigt att bara investera med pengar du tål att förlora. Det är möjligt att handla aktier med så lite som $ 100. Men med ett mindre belopp är det svårare att sprida dina risker, vilket minskar dina chanser att lyckas.

Bestäm vilken typ av investerare du vill vara

Innan du gör ditt första aktieköp är det viktigt att bestämma vilken typ av investerare du vill vara. vill du spekulera på aktiekursen på kort sikt? Då är det bäst att använda derivata. Med derivata kan du spekulera i förändringar i priset på en aktie på kort sikt.

Vill du hellre göra långsiktiga aktieinvesteringar? Då kan det vara klokt att köpa aktierna och hålla dem under en längre tid. Naturligtvis kan du också kombinera båda strategierna.

Hitta en bra mäklare

Att köpa en aktie skiljer sig från att köpa en grönsak i matbutik. Du kan bara handla aktier med en officiell mäklare. En mäklare är en del som gör det möjligt att köpa eller sälja aktier. Det är viktigt att välja en mäklare med låga transaktionskostnader; bara genom en procent ökning av transaktionskostnaderna kan snabbt kosta dig tusentals på lång sikt.

Vill du veta var du kan köpa aktier som nybörjare? Klicka på knappen nedan för att jämföra de olika leverantörerna:

Välj några aktier du vill köpa

När du har öppnat ett konto hos en mäklare måste du välja några aktier som passar dig som en “dummie”. För att göra detta måste du först bestämma din riskprofil. Vill du hellre investera i riskabla aktier med en potentiellt hög avkastning men också en potentiellt hög förlust? Eller föredrar du stabila men mindre lönsamma aktier?

Undersök företagen

Innan du köper aktien är det viktigt att undersöka företaget bakom aktien noggrant. Du kan utföra grundläggande analys för detta mål. Genom att använda grundläggande analys kan du undersöka om värdet på aktien motsvarar den egentliga värdet av företaget. Om aktierna är undervärderade kan det vara klokt att köpa dem. Denna metod liknar Warren Buffets investeringsstrategi.

Om du föredrar att spekulera i kortsiktiga prisrörelser är teknisk analys en bättre teknik. Med teknisk analys letar du efter mönster i ett diagram. Baserat på teknisk analys kan du hitta bra möjligheter att komma in på marknaden.

Hur kan du tjäna pengar på aktier?

Det finns två sätt att tjäna pengar på aktier. I den här korta förklaringen kommer vi att diskutera dessa metoder:

Prisspekuleraer

Du kan få en positiv avkastning på aktier genom att sälja dem med spekulera. Du kan göra detta genom att köpa aktierna relativt billiga. För att upptäcka billiga aktier måste du undersöka företaget. Du kan analysera om företaget kommer att vara lönsamt i framtiden genom att tillämpa grundläggande analys.

När du använder derivata kan du också dra nytta av ett prisfall. Du kan dra nytta av ett prisfall genom att blanka aktien. När du gör en blankning, så är din potentiella förlust obegränsad. I teorin kan priset på en aktie stiga på obestämd tid. Men i ekonomiskt dåliga tider kan du uppnå hög avkastning genom blankning.

Utdelning

Det andra sättet du kan få avkastning på aktier är att få utdelning. När ett företag gör spekulera kan företaget välja att betala ut en del av spekuleraen i form av utdelning. Vill du lära dig mer om utdelning? I vår artikel “vad är utdelning” kan du läsa allt du behöver veta!

Förutsäga aktiekursen för nybörjare

Genom att ägna stor uppmärksamhet åt nyheter, kan du förutsäga priset på en aktie. Tänk på att det inte behövs finnas något behov av en logisk anknytning. Tänk som folkmassor och hur de sannolikt kommer att reagera på nyheterna. Nybörjare reagerar ofta med panik, vilket kan orsaka att en aktiekurs kollapsar efter negativa nyheter.

vid en spekuleravarning, är det tydligt att företaget klarar sig mindre bra än väntat och aktieägarna får ofta panik. Eftersom många försöker sälja aktien samtidigt kan priset ibland sjunka mer än fem procent på en dag; samt att när en välkänd VD avgår kan detta också påverka aktiekursen negativt.

Bortsett från nyheterna är det också viktigt att försöka hitta mönster. Priserna rör sig ofta i logiska mönster. Det är klokt att först avgöra om ett aktiekurs huvudsakligen sjunker eller ökar. När du väl har etablerat generell trend, kan du bestämma vid vilken tidpunkt priset oftast studsar tillbaka. Aktiekurserna studsar ofta tillbaka på samma nivå.

Tips: kolla in vår teknisk analyskurs för mer information om detta ämne!

Att köpa aktier för nybörjare

Är du fortfarande en nybörjare när det gäller aktiehandel? Då vill vi ge dig några tips som kan hjälpa en nybörjare som dig själv.

Investera i saker du förstår

Många investerare gör misstaget att investera i saker som de tycker är roliga. Gillar du till exempel snus ? Då kan du slumpmässigt köpa snus aktier. Detta är dock inte en vinnande strategi. Vill du få bra resultat som nybörjare? Välj några aktier och börja studera marknaden noggrant. Investera inte i en aktie förrän du förstår det helt.

Planera

Nybörjare kan ibland köpa upp aktier slumpmässigt. Att köpa Apple-aktier för att du köpte en så vacker iPhone är ingen bra plan. Därför är det viktigt att överväga när och varför du vill köpa vissa aktier. När du har en bra plan kan du också börja spåra resultaten. Genom att spåra dina framsteg kan du långsamt börja förbättra din handelsstrategi.

Ta dina spekuleraer

spekuleraen är alltid bra! Många nybörjare investerare tenderar att bli arga på sig själva när de ser värdet på en aktie stiga ytterligare efter att de sålt det. Vilket är synd! Varje spekulera är positiv, och du kan aldrig förutsäga med säkerhet vad toppen är.

Ibland kan det vara klokt att ta bort den del du investerade med dina pengar från din investering. Har dina aktier ökat enormt? Ta dina spekuleraer och behåll bara en liten del av din investering. På så sätt kan du återanvända de pengar som frigörs för nya affärer.

Få inte panik!

Många nybörjare som investerar får panik när de ser att aktiekurserna kollapsar.Nybörjare säljer sina aktier under den här typen av krasch. Detta är dock ingen bra strategi: det är just när aktiemarknaderna faller, så kan du åstadkomma stora spekuleraer.

Du kan till exempel tjäna pengar genom att spekulera i det fallande aktiekursen. Under en krasch kan du köpa nya aktier till fördelaktiga priser. Kortsiktiga rörelser är sällan relevanta för din långsiktiga strategi.

Dow_Jones_stock_market_crash

Var inte orolig.

En aktieförlust är bara på papper. Om dina aktier är värda 10 eller 20 procent mindre, så är detta inte slutet. Du äger fortfarande samma antal aktier och du kan hålla dem så länge du vill. Det är ofta klokt att vänta på bättre tider när din portfölj tillfälligt presterar dåligt.

Detta illustrerar också direkt varför det är så viktigt för både nybörjare och avancerade investerare att bara lägga pengar som du har råd att förlora. Gör bara investeringar som inte håller dig uppe om nätterna.

Diversifiering gör det säkert

Det rekommenderas att diversifiera dina investeringar så mycket som möjligt. Många aktieinvesterare som är nybörjare gör misstaget att investera de flesta av sina tillgångar i en handfull av aktier. När du gör detta, ökar du sannolikheten att förlora en stor del av dina pengar på investeringen. Det är därför smart att sprida dina aktieinvesteringar så mycket som möjligt. Det finns flera sätt att sprida dina investeringar:

 • Tid: Komma in på marknaden vid olika tidpunkter.
 • Sektor: Köpa aktier i flera sektorer.
 • Område: Köpa aktier från olika regioner.

Öva först

När du lärde dig att köra bil började du inte med att köra en Ferrari. Det är viktigt att ta några testkörningar först. Att öppna ett gratis demo-konto är ett bra sätt att öva på att investera. Du kan också välja att hålla fiktiva affärer på papper. Hur som helst, som nybörjare är det lämpligt att träna först. Genom att göra det kommer du att förhindra att din första upplevelse förvandlas till en dyr katastrof.

Från dummie till miljonär med aktier?

Jag överdriver inte när jag säger att alla så småningom kan bli miljonär genom att investera i aktier, detta gäller även nybörjare. Kraften i exponentiell tillväxt gör att du kan bygga en enorm mängd kapital med en liten månadsinvestering.

Till exempel, om du investerar $ 1000 varje månad i 10 år med en avkastning på 8%, har du redan $ 173 838 vid slutet av resan. När du gör detta i 20 år har du 549 143 dollar och efter 30 år har du mer än 1 359 398 dollar. Beroende på hur mycket pengar du kan investera kan du snabbt bli miljonär.

Men hur kan din avkastning accelerera? Detta beror på principen om ränta på ränta. Om du investerar pengarna du tjänar med dina aktieinvesteringar upprepade gånger får du ränta på dem om och om igen. I början är denna effekt begränsad, men under lång tid ökar effekten enormt.

Under en period på 60 år växer detta belopp till och med till 15 038 559 dollar och över en period på 100 år till 329 814 188 dollar. Nu kan du enkelt förstå varför rika familjer ofta förblir rika. Allt du behöver är tid och när dina tillgångar har vuxit tillräckligt fortsätter denna effekt bara att växa.

Oavsett din situation är det smart att börja investera. Så länge du gör detta med pengar du kan förlora och på ett sätt som passar din personlighet, då fungerar det bättre än att lägga alla dina pengar på ett sparkonto. Trots allt, på ett sparkonto förlorar du alltid pengar. Detta beror på att Inflationen gör allt dyrare och pengarna på ditt sparkonto ger knappt avkastning. Så varje år förlorar du pengar på det!

Saker att komma ihåg när det gäller aktiemarknaden

Både nybörjare och avancerade aktieinvesterare glömmer regelbundet de viktigaste lärdomarna angående aktiemarknaden. Aktier är alltid riskabla investeringar. Avkastningen på aktier är högre än vanligtvis och investerare förväntar sig att kompenseras för det. Av den anledningen har aktier den högsta avkastningen på lång sikt. Detta betyder dock inte att du kommer att uppnå goda resultat med aktier på kort sikt .

För att bygga en stor mängd kapital med aktier behöver du tid. När du sprider dina investeringar och väntar tålmodigt får du alltid bra resultat på lång sikt. Se till att du hanterar kraschar på ett smart sätt, eftersom de alltid kommer att inträffa. Om du följer dessa regler kan du bygga upp en bra summa pengar genom att handla aktier.

I slutändan är det också viktigt att komma ihåg att investera på aktiemarknaden kan vara  roligt. När du ser det som en rolig aktivitet med pengar som du har råd att förlora, blir spekuleraen en eftertanke. Och när du kan studera marknaden utan alltför många negativa känslor gynnar detta ofta dina resultat.

Förklaring om aktier: viktiga begrepp

Låt oss diskutera några viktiga begrepp innan du investerar i aktier.

Vad är aktier?

Aktier är egendom bevis. Således blir du med en aktie delägare i ett företag.

Vem kan handla med aktier?

Vem som helst kan handla med aktier. Som nybörjare kan du köpa och sälja aktier lika enkelt som en professionell investerare.

Kan du alltid handla med aktier?

Aktiemarknaderna har fasta öppettider. Du kan bara köpa och sälja aktier under börsens öppettider.

Hur köper du aktier?

Du köper aktier från en online-mäklare. Vill du lära dig vad de bästa parterna är att köpa och sälja aktier med? Tryck på knappen nedan och ta reda på var du kan handla med aktier:

Investera pengar: de 12 bästa sätten att investera pengar

Vill du framgångsrikt investera pengar 2020, men tvivlar du på var du ska börja? Med våra investeringstips kan du få dina pengar att fungera för dig! Det fantastiska är att du inte behöver ett speciellt diplom för att dra nytta av de många möjligheterna.

Vart ska du investera?

Enligt min mening finns det bara ett rätt ögonblick att börja investera: idag! När du lägger in pengar på ett sparkonto för senare, vet du med säkerhet att du kommer att få mindre. Under påverkan av inflation kan du investera mindre och mindre med samma summa pengar i framtiden.

Dessutom, genom att omedelbart börja investera kan du dra nytta av ränta på ränta eller återbäring på återbäring. Dina pengar kan växa exponentiellt om du investerar spekuleraen du gör om och om igen.

sammansatt_intresse_investera

Din investering växer snabbare över tiden på grund av räntor på räntor

I den här artikeln diskuterar vi flera attraktiva alternativ att investera i:

1 Investera på aktiemarknaden

Den mest populära investeringsformen är fortfarande en investering i aktier. Många människor har fortfarande en dammig bild av att investera i aktier. Att köpa aktier är något för män med tråkiga kostymer, eller hur? Det kan det över huvud taget inte vara tal om! Numera kan du köpa och sälja olika aktier med ett knapptryck.

Det är viktigt att köpa aktier vid olika tidpunkter. Många gör misstaget att investera en stor summa pengar i aktier samtidigt. Det är dock mycket svårt att förutsäga om aktiemarknaden ligger på toppen eller botten. Genom att kliva in förskjutet förhindrar du dig själv från att kliva in på toppen och därmed uppnå en mycket lägre avkastning.

Med investeringar i aktier kan du enkelt uppnå en avkastning på 5 till 8 procent på årsbasis. Genom att ständigt återinvestera din avkastning kan dina tillgångar växa betydligt på lång sikt. Vill du veta var och hur man köper aktier? I vår artikel om att köpa aktier kan du läsa allt om det:

aktieinvesteringar_timing

Det är viktigt att komma in förskjutet

2 Investera i fastigheter

Investeringar i tegelstenar är fortfarande oöverträffade populära. Detta är inte konstigt: med en investering i fastigheter kan du uppnå dubbel avkastning. När du köper och hyr ut ett hus har du en fast inkomstström. Dessutom ökar huspriserna på lång sikt. Så när du säljer huset i framtiden kommer du att få en bra avkastning igen!

Särskilt i nuvarande tider kan investeringar i fastigheter vara mycket attraktiva. På grund av de låga räntorna kan du låna pengar billigt. Samtidigt är det fortfarande brist på bostäder. Som ett resultat är spekuleramarginalen för uthyrning av hus hög.

Många människor är rädda för att investera i fastigheter eftersom de tycker att det är mycket besvär. Men detta behöver inte vara fallet alls! Du kan anställa andra parter för att ta hand om alla administrativa frågor för en liten procentsats. Vill du veta hur investeringar i fastigheter fungerar? Läs vår omfattande guide om investering i fastigheter för mer information:

3 Investera i en investeringsfond

Har du lite tid, men vill du dra nytta av utvecklingen på aktiemarknaden? Då kan det vara attraktivt att investera i en investeringsfond. En investeringsfond är en fond som investerar pengar i en viss grupp investeringsprodukter. Vissa fonder investerar till exempel i en viss region eller en viss typ av företag.

I de flesta fall är passiva investeringsfonder mest attraktiva. Till exempel följer en passiv investeringsfond utvecklingen av ett visst index. Kostnaderna för att spåra en passiv investeringsfond är relativt låga. Som ett resultat kan du ofta uppnå högre avkastning med denna typ av investeringsfond.

En bra part att köpa aktier i en investeringsfond är Plus500. På Plus500 kan du investera i många investeringsfonder utan att betala provision. Detta gör det möjligt att uppnå en ännu högre avkastning på dina pengar! Använd knappen nedan för att direkt öppna ett konto:

4 Spekulera med derivat

Spekulationer blir också mer och mer populära. Detta beror främst på att aktiv handel eller spekulation har blivit allt mer tillgänglig. Du kan öppna ett konto hos olika mäklare och omedelbart börja öva med en demo.

Derivat gör det möjligt att spekulera i stigande och fallande börskurser på kort sikt. Med derivat kan du utföra alla typer av intressanta knep: du kan satsa på ett fallande pris eller använda hävstång för att öka din potentiella spekulera (och förlust!).

En bra deal är att spekulera med derivat hos AvaTrader. Med AvaTrader kan du testa möjligheterna med en demo gratis. Använd knappen nedan för att omedelbart öppna en gratis demo:

5 Investera i kryptomynt

Kryptomynt blomstrar fortfarande! Den största hype har gått efter att Bitcoins pris sjönk 2018. Ändå är tekniken bakom kryptogruvan fortfarande solid. Det snabba och nästan anonyma sättet att skicka pengar har några intressanta applikationer.

Dessutom ser vi att kryptovalutor går bra, särskilt i osäkra tider. Under coronakrisen ökar till exempel kryptomynt. Investerare gillar att kliva in i investeringsprodukter utan motpartsrisk i osäkra tider.

En blygsam investering i ett eller flera kryptomynt kan generera en potentiellt hög avkastning för den modiga investeraren. Det är dock viktigt att komma ihåg att priset lätt kan stiga eller sjunka med tiotals procent inom en kort period. En investering i en kryptovaluta är därför inte för alla. Vill du veta mer om att investera i kryptovalutor? I vår special kan du läsa allt om det:

bitcoin bubblor

Bitcoin fluktuerar kraftigt

6 Investera i obligationer

Du kan göra en investeringsportfölj något mer balanserad genom att lägga till obligationer. Obligationer är lån som emitterats av ett företag eller en stat. Som obligationsinnehavare får du regelbundet en räntebetalning på obligationen. Du kan också göra en prisökning om värdet på en obligation stiger under tiden.

Att investera i obligationer är särskilt intressant när du har en kort horisont för dina investeringar. Avkastningen på obligationer är lägre, men utbetalningarna är stabila. Denna form av investering är därför idealisk om du till exempel går i pension snart. Vill du veta mer om att investera i obligationer? I vårt specialavsnitt kan du läsa allt om det:

7 Spåra smarta handlare

Ett annat investeringsalternativ är att följa smarta handlare. Det finns ett slags Twitter, men för handelstransaktioner. Kompetenta (och mindre kapabla) handlare delar sina investeringar där. Du kan sedan kopiera dessa handlare gratis i ditt konto.

Det är dock viktigt att först undersöka handlarna. Kontrollera om det sätt de investerar passar din riskaptit. Det är också viktigt att kolla in emellan för att säkerställa att investeraren fortsätter att prestera bra. Dessa typer av professionella handlare följer mindre fasta regler än till exempel en investeringsfond.

Du kan prova att spåra handlare gratis med en demo på Plus500. Genom att använda demo har du inget att förlora! Använd knappen nedan för att direkt öppna ett gratis konto:

8 Investera i råvaror

Att investera i råvaror kan vara väldigt smart. För närvarande konsumerar vi mer råvaror än vad som kommer att läggas till i tid. Vissa viktiga råvaror som olja och naturgas kan därför tömmas helt på några decennier. Ökad efterfrågan tillsammans med ökande knapphet kan naturligtvis bara pressa upp priserna ytterligare.

Är du intresserad av att investera i råvaror själv? Du kan till exempel göra detta genom att delta i fonder som följer priset på en vara. Du kan också investera i företag som är aktiva i en viss vara. För de modiga investerarna kan du också spekulera direkt i priset på en vara med till exempel terminer.

Vill du veta hur man investerar i de olika råvarorna? Vi har listat möjligheterna för dig i vårt special om att investera i råvaror:

9 Investera i nystartade företag

Ett annat populärt alternativ är att investera i nystartade företag. Naturligtvis kan du lägga dina hårt förtjänade pengar i din grannes affärsidé. Detta är dock inte alltid det bästa alternativet. Lyckligtvis finns det alla typer av crowdfunding-nätverk där du direkt kan investera i en affärsidé.

Att investera i en start är ganska riskabelt. Endast en handfull startups kommer att lyckas i slutändan och det finns en risk att du tappar hela investeringen. Samtidigt kan du också uppnå en löjligt hög avkastning när du fattar ett bra beslut. Företag som Facebook och Apple var en gång små startups också.

10 Investera i konsumentlån

Vi har redan visat att du kan tjäna pengar med obligationer genom att låna ut pengar. Räntorna på obligationer är dock relativt låga. Du kan därför också välja att investera i konsumentlån eller P2P. Räntan du kan tjäna på dessa typer av lån stiger snabbt till fyra procent.

Du måste dock ta hänsyn till att färre människor under ekonomiskt dåliga tider kan betala sina lån. I ett sådant fall kan du förlora en betydande del av din investering. Att investera i konsumentlån är därför inte för alla.

11 Sätt dina pengar på en insättning

Över hela världen är räntorna på sparande konton en besvikelse: du kan betrakta dig som lycklig om du fortfarande får ränta. Om du vill lägga en del av dina pengar i en bank och ändå få en positiv avkastning kan det vara klokt att titta runt. I vissa länder kan du fortfarande hitta mindre kända banker som erbjuder en högre ränta. Du måste ofta hålla pengarna på ditt konto under en viss tid.

Ändå tycker många att spara pengar på ett utländskt bankkonto är en skrämmande idé. Företaget Raisin har hittat en lösning på detta. Genom Raisin kan du enkelt spara hos utländska banker utan att äventyra din säkerhet. I de flesta fall är pengarna du investerar i en insättning säkra upp till $ 100.000! Även om banken kollapsar förlorar du inte ett öre.

Vill du bläddra bland bankerna med högre räntor? Använd knappen nedan för att direkt besöka Raisins webbplats:

Raisin_save

Med Raisin får du högre avkastning på dina besparingar

12 Investera för din pension

Du kan aldrig börja tidigt med att bygga upp din pension. Om du börjar investera tidigt kommer du att få ett mycket större belopp i slutet på grund av kraften av sammansatt ränta. Många regeringar ger också fördelar för människor som sparar för sin pension.

Vad är den bästa investeringen nu?

Det finns inte ett tydligt bästa investeringsalternativ. Vad den bästa investeringen är beror starkt på dina önskemål och mål. Nedan diskuterar vi de olika faktorer som du kan ta hänsyn till när du väljer en investering:

Risken

Inte alla investeringar är lika riskabla. Om din tidshorisont är längre och du har en högre riskaptit kan du välja mer spekulativa investeringsprodukter. Det är klokt att skapa en hälsosam blandning mellan mer riskfyllda investeringar och relativt säkra investeringar.

Varaktighet

Inte alla investeringar är lämpliga för varje period. Tänk noga på hur länge du kan sakna pengarna. Du kan investera på kort sikt (upp till fem år), på medellång sikt (upp till 10 eller 15 år) eller på lång sikt. På längre sikt har du mer tid för återhämtning, vilket gör riskfyllda investeringar mer attraktiva.

Beloppet

Du måste också tänka på hur mycket pengar eller tillgångar du vill investera i. För en investering i fastigheter behöver du ett större startkapital än för en investering i en aktie. Det är alltid viktigt att bara investera med pengar som du inte behöver under den kommande perioden.

Preferens och kunskap

Slutligen är det viktigt att välja en föredragen investeringsprodukt. Investera bara i produkter som du förstår tillräckligt och gör forskning innan du lägger dina pengar där din mun är. På det sättet undviker du besvikelse.

Utarbeta din investeringsplan

Det är inte klokt att investera slumpmässigt. Ta därför en stund att undersöka din ekonomiska situationen . Hur mycket pengar kommer in och vilken buffert behöver du åtminstone för framtida utgifter? På det sättet har du omedelbart en tydlig översikt över det belopp du kan spara.

Du kan sedan dela de pengar du vill investera på olika investeringsprodukter. Bestäm för vilken period du kan lägga pengarna åt sidan. Genom att planera din ekonomi som om du driver ett företag kommer du att uppnå bättre resultat på lång sikt.

Hållbara investeringar

Fler och fler människor tycker det är viktigt att också investera hållbart. Genom att investera i en bättre planet och framtid kan du påverka vår planets tro. I många länder får du skatteförmåner när du investerar i hållbara projekt.

Vanliga frågor om investering

I den sista delen av artikeln svarar vi på vanliga frågor om investering.

Vad är investering?

Att investera är att offra pengar, tid eller arbetskraft för att uppnå ett långsiktigt mål. Numera pratar vi främst om att investera pengar för att uppnå en positiv avkastning. Investering fokuseras vanligtvis på lång sikt.

Kan vem som helst bli investerare?

Ja, vem som helst kan! Så länge du är tillräckligt gammal och har några pengar tillgängliga, kan du bli investerare. Numera kan du investera från så lite som $100 i alla typer av finansiella produkter. Det är dock viktigt att vara realistisk. Med en liten mängd uppnår du naturligtvis också ett litet resultat.

Är det riskabelt att investera pengar?

Det är alltid riskabelt att investera pengar. Hur riskabelt skiljer sig dock mycket från investeringsprodukt. Till exempel är en investering i en statsobligation mycket mindre riskabel än en investering i Bitcoin. Det är därför det är viktigt att noggrant undersöka vilka risker det är med den typ av investering du funderar på. På så sätt kan du välja investeringsprodukter som passar din riskaptit!

Från vilket belopp kan du investera?

I teorin kan du investera så lite som $1. Med $ 1 uppnår du dock ingen hög avkastning. Det lägsta belopp du kan investera med varierar per investeringsprodukt. Det är tillrådligt att bara börja investera när du har råd att förlora minst $100.

Investera med en liten summa

Med historiskt låga räntor förlorar du pengar genom att spara. När priserna stiger (inflation) kan du köpa mindre och mindre med beloppet på ditt konto. Du kan bättre! Visste du att det idag är möjligt att investera små belopp: det spelar ingen roll om du har $50, $100 eller $1000 … att investera är alltid möjligt!

Är det värt att investera med en liten summa?

Många människor bestämmer sig för att inte investera med ett litet belopp, eftersom de anser att detta inte är intressant. Inget kunde vara längre från sanningen! Om det någonsin fanns en bra tid att börja investera, så är det idag. Även med små mängder kan du bygga upp en stor mängd på lång sikt. Detta fungerar genom det så kallade snöbollseffekt.

När det snöar har en snöflinga liten effekt. Men alla snöflingor tillsammans kan bilda en snöboll och så snart den börjar rulla kan den skapa en lavin! Det är samma sak med att investera. Naturligtvis kommer 10 eller 50 dollar i månaden inte att göra någon skillnad på egen hand. Men genom att ständigt investera en liten summa ökar ditt investerade kapital automatiskt.

Dessutom drar du nytta av avkastningen. När du återinvesterar pengarna tjänar du på din investering och dina pengar växer ännu snabbare. Du kommer inte bara att få en avkastning på det belopp du ursprungligen investerade utan också på den avkastning du återinvesterar. Det lönar sig på lång sikt! Låt oss se hur mycket pengar du har kvar när du investerar en liten summa i 30 år med en avkastning på 7%:

 • $10 per månad blir $11.761
 • $25 per månad blir $29.402
 • $50 per månad blir $58.747
 • $75 per månad blir $87.293

Hur kan du investera med små belopp?

Följaktligen kan det definitivt vara värt att handla med små belopp! Men vad är det bästa sättet att investera med en liten summa? Nuförtiden har du olika möjligheter. I det här avsnittet av artikeln kommer vi att granska de bästa sätten att göra det:

Följ en indexfond

Om du fortfarande vill nå en bra nivå av diversifiering med ett litet belopp kan du välja att följa en indexfond eller ETF. En indexfond spårar en korg med aktier. Till exempel följer vissa fonder de aktier som är listade i Dow Jones, medan andra följer teknikaktier.

Det är klokt att leta efter medel med låga månatliga kostnader. Genom att göra detta ökar du förändringen att få en positiv avkastning. Undersök noggrant vad fonden investerar i. I allmänhet kan en fond som investerar i ett brett urval av aktier ge den mest stabila avkastningen.

En bra part att investera i en indexfond är eToro. På eToro betalar du inga provisioner när du köper och säljer medel. Använd knappen nedan för att öppna ett gratis konto med eToro:

Aktiv spekulation på marknaderna

När du har lite extra pengar kan du välja att spekulera aktivt i prisutvecklingen på CFD-aktier. Genom att använda en modern mäklare kan du spekulera i både stigande och fallande marknadspriser. På så sätt kan du uppnå bra resultat under alla marknadsförhållanden.

På detta sätt investera kan du använda en spak . Du kan sedan ta en större investeringsposition med ett litet belopp. Detta gör det möjligt att producera bra resultat även med en liten mängd. Det är dock riskabelt att handla med hög hävstångseffekt.

Vill du prova denna åtgärd? Då kan du använda en gratis demo på Plus500. Använd knappen nedan för att spekulera direkt på marknaderna med små belopp:

handel med mindre belopp Plus500

Illustrativa priser

Köp dina egna aktier

Du kan också välja att köpa några aktier varje månad. Med en liten summa pengar kan det vara svårt att diversifiera dina investeringar. Transaktionskostnaderna för att köpa aktier kan också snabbt lägga upp. Om du handlar med ett belopp på $ 50 kanske du bara kan köpa en eller två aktier varje månad.

Du måste välja en mäklare som du kan köpa aktier utan provision. När du betalar minst $ 2 i avgifter för varje transaktion blir det oerhört svårt att göra en bra avkastning med ett litet belopp.

En bra deal är att köpa aktier med en liten budget på eToro. På eToro betalar du inte provision på några aktier. Detta gör att du kan uppnå ett positivt resultat även med en enda aktie. Använd knappen nedan för att öppna ett gratis konto direkt med eToro:

Investera din förändring

Numera finns applikationer som kan hjälpa dig att investera små belopp. Dessa appar sammanfattar alla utgifter du gör. När du går till lunch för $12,50 investeras $0,50 automatiskt i en fond. Det är dock viktigt att undersöka noggrant om applikationen du använder erbjuder attraktiva förutsättningar för investeringar med små belopp.

Spåra signal leverantörer

Du kan också välja att följa en så kallad signal leverantör. En signal leverantör är en person eller en robot som rekommenderar investeringar. När du följer leverantören öppnar du automatiskt deras investeringar i ditt konto. Som med en investeringsfond, kan du också följa en signal leverantör med mindre belopp.

Naturligtvis är det viktigt att undersöka signal leverantören noggrant innan du börjar följa den i naturen. Undersök om leverantören har arbetat en tid och kontrollera om leverantören hanterar riskerna ordentligt. En bra deal är att investera med signal leverantörer är eToro. På eToro kan handlare dela sina signaler med alla medlemmar. Använd knappen nedan för att öppna ett gratis konto direkt:

små mängder handel efter

Låna ut pengar

Det finns också plattformar där du kan låna ut pengar till andra parter. Dessa plattformar kallas online peer-to-peer (P2P) plattformar. Du kan låna pengar från så lite som $ 25 på många av dessa plattformar. Det finns dock en risk att du förlorar dina pengar om den part som du lånar ut pengarna går i konkurs. Att låna ut pengar till parter är verkligen inte utan risk och kan därför inte vara det bästa alternativet för investeraren på en budget.

Betala av skulder

Vi kan inte avsluta detta avsnitt utan att trycka på dig för att betala av dina skulder först. Det finns gott om exempel på att människor börjar investera med ett litet belopp medan de fortfarande har en kreditkortsskuld öppen. Du betalar ofta en hög ränta på lån.

När du betalar 15% ränta på en årlig skuld är det alltid klokare att betala av skulden först. Således uppnår du omedelbart en avkastning på 15%. Hur som helst ska du aldrig låna pengar för att investera. När du investerar finns det alltid en chans att du kommer att förlora en stor del av din investering och någon gång måste du betala tillbaka dina lånade pengar. När det händer förlorar du två gånger!

Vad ska du leta efter när du investerar med ett litet belopp?

Den största avkastningen för människor som investerar med ett litet belopp är kostnaden. Det är oklokt att investera i en bank eller en dyr mäklare. När du betalar ett minimum av transaktionskostnader över varje handel är det nästan omöjligt att uppnå en bra avkastning. Ta därför en stund att välja en billig part.

Det är också viktigt att komma ihåg att din förmåga att diversifiera är mer begränsad med en liten summa pengar. Du måste vara mer kreativ för att minimera riskerna med dina investeringar. Genom att använda några av de olika alternativen i den här artikeln kan du fortfarande diversifiera. En fond kan också hjälpa dig att sprida dina risker.

Hur får du bästa resultat?

Det är viktigt att ha en realistisk syn på den avkastning du kommer att uppnå. Experter räknar ofta med en årlig avkastning på 6 till 8 procent. Det här kanske inte är spännande, men på lång sikt kan du fortfarande bygga upp stor rikedom. Detta är möjligt eftersom du också får avkastning på din nya investering. När du börjar med orealistiska förväntningar tar du ofta en alltför stor risk och förlorar hela investeringen.

Det är klokt att investera regelbundet. Genom att göra det undviker du att investera ett betydande belopp omedelbart och sedan sitta med förlust i flera år. Genom att ständigt investera ett litet belopp investerar du vid både gynnsamma och mindre gynnsamma tider. Detta ger dig en bra, stabil avkastning på lång sikt.

Det är också tillrådligt att inte titta på din prestation för mycket. Forskning har visat att människor som håller koll på sin portfölj ofta uppnår sämre investeringsresultat. Detta beror på att de av panik är mer benägna att stänga positioner. Aktiemarknaderna går regelbundet upp och ner, men i det långa loppet är den allmänna riktningen uppåt. Det är därför synd att stänga positioner av panik.

investera med små belopp

Automatisk investering

Du kan automatisera din lilla mängd investeringar. Du kan göra detta genom att till exempel sätta in ett fast belopp på ditt investeringskonto varje månad. På det sättet behöver du inte titta på dina investeringar längre och du kommer fortfarande att få ett bra resultat!

Viktigt i handeln: en strategi

Det är viktigt att investera enligt en strategi. Startande investerare misslyckas ofta eftersom de inte har system eller inte följer deras system. Bestäm därför i förväg vad du ska göra och varför du ska göra det. Genom att testa din strategi med en liten summa pengar kan du enkelt upptäcka om strategin fungerar för större belopp och detta gör att du långsamt kan bygga upp en inkomst från att investera.

När du väljer en strategi kan du välja att fokusera på nyheter eller på diagram analys. En spekuleravarning kan till exempel vara en bra indikation på att företaget mår dåligt. Efterfrågan på aktien sjunker, vilket kan få priset att kollapsa avsevärt. Om fallet är så, kan du välja att kort sälja en viss aktie.

Fler och fler människor använder också graf analys. Inom varje diagram kan du känna igen fasta, återkommande mönster. Genom att studera dessa mönster kan du automatiskt köpa på viktiga nivåer genom att använda beställningar. När du ser till att du för varje investering tar högre spekulera än det belopp du riskerar kan det knappast gå fel.

När byter du från att investera ett litet belopp till ett stort belopp?

Genom att investera med en liten mängd, du lär dig hur det är att investera med riktiga pengar. Principen om att investera är densamma med en stor belopp, men kom ihåg att det förmodligen känns annorlunda. Därför är det klokt att börja med en liten mängd. När du är helt bekväm med det beloppet kan du långsamt bygga upp det belopp du investerar med.

författare

Alex Mostert Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.