Hur kan du köpa svenska aktier?

Funderar du på att investera i Sverige genom att köpa svenska aktier? Då är du på rätt adress på den här sidan! Här hittar du information om flera svenska företag. Vi kommer också att visa vilka aktiemäklare du kan köpa svenska aktier mot låga avgifter.

Vart kan du köpa svenska aktier?

Du kan också välja att köpa svenska aktier hos en online-mäklare. Ett bra val för detta är eToro, eftersom du på denna mäklare inte betalar courtage på aktier. Använd knappen nedan för att direkt öppna ett konto med eToro:

Du kan förlora dina pengar, andra kostnader kan tillkomma, besök: etoro.com/sv/trading/fees/

Hur kan du aktivt handla i svenska aktier?

När du ska investera i Sverige är det klokt att göra det på en billig part. Men vad är de bästa alternativen?

Om du vill handla aktivt är PIus500 ett bra alternativ. Med denna mäklare kan du handla CFD i prisskillnader på börsen. Vill du prova alternativen helt gratis och utan risk? Använd knappen nedan för att omedelbart öppna ett gratis demo-konto:

80% av CFD-konton tillhörande icke-professionella kunder förlorar pengar.

Var uppmärksam på växelkursen

När man investerar i svenska aktier är det viktigt att vara uppmärksam på de så kallade valutakursrisk. Om du inte använder den svenska kronan själv köper du aktierna i en annan valuta. Om din egen valuta blir mindre värd i förhållande till den svenska kan du förlora pengar som ett resultat.

Hos börsmäklaren måste du också se upp för extra kostnader för att växla pengar. Många mäklare tar ut en extra premie när du köper aktier i en annan valuta.

Vilka är de bästa svenska aktierna för en investering?

Naturligtvis vill du investera i svenska aktier med ett bra resultat. Det är därför viktigt att hålla koll på hur företagen presterar. Detta hjälper dig att välja bästa svenska aktier du kan investera i.

Jag använder ofta ofta teknisk- eller fundamental analys för detta. Med dessa analyser kan du avgöra om en aktie är undervärderad eller övervärderad. Det är naturligtvis tillrådligt att särskilt köpa undervärderade aktier.

Hur får du bästa resultat?

Naturligtvis vill du uppnå bästa resultat med dina investeringar! Med dessa enkla tips kan du uppnå bättre investeringsresultat i Sverige.

Det är viktigt att ordentligt undersöka ekonomisk situation i landet. Sverige är en välmående ekonomi med många rika människor. Eftersom det är en välfärdsstat är de sociala problemen ofta inte så dåliga. Detta kan göra det ännu mer attraktivt att investera i Sverige.

I vidare bemärkelse är det viktigt att sprida dina risker. Investera inte alla dina pengar i en välkänd svensk aktie: det är klokare att sprida dina risker genom att diversifiera. Du kan göra detta genom att investera i OMX Nordic 30 som låter dig spåra de 30 största företagen i landet.

Slutligen är det viktigt att bara investera med pengar som du verkligen kan förlora. På så sätt undviker du att göra fel investeringsbeslut av panik.

Tips: kolla här för öppettiderna för Sveriges börs.

Hur kan du köpa Assa Abloy-aktier?
Hur kan du köpa Electrolux-aktier?
Hur kan du köpa Ericssons aktier?
Hur kan du köpa Essity-aktier?
Hur kan du köpa IKEA aktier?
Hur kan du köpa Skanska-aktier?

Hur kan du köpa IKEA aktier?

IKEA är ursprungligen en svensk multinationell koncern. Företaget designar och säljer färdiga möbler, hemtillbehör och kök. Detta svenska företag grundades 1943 av 17-årige Ingvar Kamprad. Sedan 2008 är IKEA världens största möbelhandlare. Företagets grundare är en av världens rikaste människor. År 2018 kom han på åttonde plats när det gäller förmögenhet. Det finns många IKEA-butiker: i juni 2019 fanns det 433 butiker i 52 länder.

Hur kan du köpa Ikea aktier?

I skrivande stund är IKEA fortfarande ett helt privat företag. Det innebär att det ännu inte är möjligt att förvärva IKEA-aktier. Om företaget offentliggörs i framtiden meddelar vi dig omedelbart. Vill du veta hur du kan köpa andra aktier billigt? Då kan du läsa vår artikel om att köpa aktier:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla ”IKEA-aktier” aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Bolagets namn

Varifrån kommer företagets namn? De första två bokstäverna i namnet är initialerna till grundaren Ingvar Kamprad. Det tredje bokstaven kommer från Elmtaryd, grundarens familjegård. Det fjärde bokstaven kommer från hans födelseort Agunnaryd.

IKEAs historia

När Ingvar Kamprad grundade IKEA 1943 var det främst ett postorderföretag. 1958 öppnades den första möbelbutiken i Älmhult. Butiken hette Möbel-IKEA. Utanför Sverige öppnades de första butikerna i Norge (1963) och Danmark (1969). Utanför Skandinavien öppnade de sina första butiker i Schweiz (1973) och Tyskland (1974).

Senare på 1970-talet öppnades butiker i Japan, Australien, Kanada och Singapore. Efter 1970-talet fortsatte företaget att expandera. I april 2016 fanns det 328 IKEA-butiker i 28 länder. 267 av dessa butiker drevs av IKEA, övriga butiker var franchiser.

Köpa IKEA-aktier

Igenkännliga IKEA-butiker

Vanligtvis är de gamla IKEA-butikerna blå byggnader med gula accenter. Blått och gult är också Sveriges nationalfärger. Butikerna, som ofta är utformade i en enkelriktad layout, uppmuntrar kunderna att se alla produkter i butiken.

Katalogen av IKEA

Företaget blev känt genom IKEA-katalogen. År 2006 hade denna katalog en världsomspännande upplaga på 175 miljoner exemplar. Katalogen, som distribuerades i 34 länder, fanns tillgänglig på 29 olika språk. Numera produceras inte längre papperskataloger. IKEA försöker främja en miljövänligare bild genom att tillhandahålla katalogen på internet.

Hur kan du köpa Ericssons aktier?

Ericsson är ett välkänt svenskt företag som bygger mobilnät: De har nyligen gjort det för KPN. Vill du investera i Ericsson genom att köpa deras aktier? I den här artikeln tittar vi på hur man bäst investerar i Ericsson och du kan också hitta aktiekursen här.

Hur köper jag Ericssons aktier?

Om du har förtroende för Ericssons framtid kan du köpa aktierna. Vill du köpa Ericsson-aktier? Du kan direkt köpa Ericsson-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla ”Ericsson-aktier” aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Vad är Ericssons aktiekurs?

Vill du veta hur Ericssons aktiekurs utvecklas? Grafen nedan visar till vilket pris du kan handla aktierna:

Företagsinformation om Ericsson

Nedan hittar du viktig företagsinformation om Ericsson.

Ericssons aktiekurser under de senaste 5 dagarna

I tabellen nedan kan du se Ericssons aktiekurser under de senaste 5 dagarna:

Vad är prognosen för Ericssons aktiekurs under [år]?

Är du nyfiken på vad analytiker tror att Ericsson kommer att göra under [år] och de följande åren? Vi har kombinerat analytikers förutsägelser med hjälp av data från Alpha Vantage. Kom ihåg att denna siffra bara är en prognos för Ericssons aktiekursrörelse och att den kanske inte blir verklighet.

Om Ericsson, företaget

Idag tillverkar det svenska företaget Ericsson telekommunikationsutrustning utrustning. På 1990-talet var företaget mest känt som tillverkare av mobiltelefoner. Vid den tiden, med en marknadsandel på mer än 30%, var företaget bland de ledande på mobiltelefonmarknaden. Företagets huvudkontor ligger i Stockholm.

Köp Ericsson-aktier

Företagets historia

Lars Magnus Ericsson grundade företaget 1876 som en butik för reparation av telegrafutrustning. En order 1878 att reparera Bell-telefoner inspirerade honom att köpa och studera några Siemens telefoner. 1879 dök Ericssons första telefoner på marknaden.

När Henrik Tore Cedergren öppnade ett oberoende telefonnät 1883 fick Ericsson i uppdrag att leverera utrustningen för det nätverket. År 1884 uppträdde den första manuella telefonväxeln med flera centraler på marknaden. Ericsson fick en dominerande ställning på marknaden för manuella telefonväxlar under 20-talet.

1987 kom Ericssons första mobiltelefon, Hot Pocketline, på marknaden. Ericsson blev en av de största tillverkarna av mobiltelefoner. Företaget led stora förluster i slutet av 1990-talet. Den förlustbringande uppdelningen av mobiltelefoner blev ett joint venture med Sony som kallades för Sony-Ericsson. Ericssons kärnverksamhet är utveckling och utbyggnad av mobilnät.

Ericsson offentliggörs

År 1928 började företaget utfärda A- och B-aktier. A-aktierna var lika med 1000 A-aktier i termer av rösträtt. Genom att utfärda många B-aktier 1928 tjänade företaget mycket pengar. Idag är Ericssons aktier noterade på Stockholmsbörsen och på Nasdaq i USA.

KPN tillåter att Ericsson förnya sitt kärnnätverk

KPN beslutade i oktober 2020 att förnya sitt kärnanätverk, där alla trafikflöden möts. Enligt KPN kommer denna innovation att förbättra kvaliteten på 5G-nätverket. Den innovationen görs med utrustning från det svenska företaget Ericsson. För sin säkerhet vill KPN få kärnan i sitt nät förnyad av ett västerländskt företag. Det kinesiska företaget Huawei , som uteslöts av KPN i 2019 för att förnya kärnan i nätverket, har byggt andra delar av KPN: s nätverk.

Hur kan du köpa Electrolux-aktier?

Electrolux är ett välkänt svenskt elektronikföretag som inkluderar välkända varumärken som AEG och Zanussi. Vill du investera i Elctrolux genom att köpa sina aktier? I den här artikeln kan du läsa hur du gör det!

Var kan du köpa Electrolux-aktier?

Är du säker på Electrolux framtid? Företagets elektronik är populärt; Detta är verkligen sant för sina köksprodukter. Vill du köpa Electrolux-aktier? Du kan direkt köpa Electrolux-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla ”Electrolux-aktier” aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Vad är aktiekursen för Electrolux?

Är du nyfiken på hur Electrolux aktiekurs utvecklas? I grafen nedan kan du se till vilket pris du kan köpa Electrolux-aktier:

Företagsinformation för Electrolux

Nedan är de viktigaste företagsuppgifterna för Electrolux.

Aktiekurser för Electrolux under de senaste 5 dagarna

I tabellen nedan kan du se aktiekurserna för Electrolux för de senaste 5 dagarna:

Starten av Electrolux

År 1919 slogs Elektro Mekaniska samman med Lux. Företaget Electrolux föddes. 1957 ändrades företagsnamnet till Electrolux. Idag är Electrolux AB den största tillverkaren av hushållsapparater i världen. Företagets produkter säljs bland annat under varumärkena Electrolux, Zanussi och AEG.

Electrolux historia

Företaget tillverkade dammsugare 1919. På 1960-talet gick det inte så bra för företaget. Enligt styrelsens ordförande var företaget i trubbel eftersom det var för litet i jämförelse med sina utländska konkurrenter. Företaget var därför tvungen att växa avsevärt. På 1970- och 1980-talet förvärvade Electrolux många företag. Electrolux växte till ett världsberömt företag.

Den största delen av omsättningen, över 60%, uppnås genom försäljning av köksmaskiner. Försäljningen av tvättmaskiner står för cirka 20% av omsättningen. Företagets huvudmarknader är Europa och Nordamerika. Dessa marknader har vardera 30% av den totala försäljningen. Latinamerika, med en andel på 20% av den totala försäljningen, är också en viktig marknad.

Företag som förvärvats av Electrolux

Zanussi och AEG är två företag som förvärvats av Electrolux. Det förlustbringande italienska företaget Zanussi förvärvades 1984. 1992 förvärvades hushållsdivisionen för det tyska företaget AEG.

Electrolux tillkännagav i september 2014 sin avsikt att köpa hushållsavdelningen General Electric för ett belopp som överstiger 2,5 miljarder euro. Förvärvet skulle stärka företagets position på den nordamerikanska marknaden. Det fanns dock motstånd från tillsynsmyndigheterna. Övertagandet skulle leda till mindre konkurrens på marknaden för hushållsapparater. Electrolux beslutade att avbryta förvärvet i december 2015.

Dammsugare tillverkade av återvunnet och återanvänt material

2020 tar Electrolux ett viktigt steg mot cirkulär hushållsapparater. Tillsammans med Stena Recycling har företaget utvecklat en dammsugare tillverkad av 100% återvunnet och återanvänt material. Både plasten och komponenterna kommer bland annat från begagnade datorer, hårtorkar och dammsugare.

Hur kan du köpa Skanska-aktier?

Skanska är ett stort svenskt byggföretag som också gör många projekt utanför Europa. Denna spridning över olika regioner kan göra en investering i Skanska attraktiv. I den här artikeln diskuterar vi det bästa sättet att investera i Skanska-aktier.

Var kan du köpa Skanska-aktier?

Vill du köpa Skanska-aktier? Du kan direkt köpa Skanska-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla ”Skanska-aktier” aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Om företaget Skanska

Det multinationella bygg- och utvecklingsföretaget Skanska har sitt säte i Sverige. Det är ett av de största byggföretagen i världen. Några anmärkningsvärda byggprojekt för detta företag inkluderar renovering av FN: s huvudkontor, Mater Tei-sjukhuset på Malta och World Trade Center Transportation Hub Project. Företagets huvudkontor ligger i Stockholm, Sverige.

Företagets historia

Företaget grundades av Rudolf Frederik Berg. Han grundade företaget Scanian Cement Casting Ltd 1887 i Malmö, Sverige. Företaget startade med produktion av betongprodukter. Det blev snart ett byggföretag. Byggföretaget gav ett viktigt bidrag till byggandet av den svenska infrastrukturen genom att bygga vägar, hus, kontor och kraftverk.

På 1950-talet gjorde den internationella expansionen det möjligt för företaget att flytta till internationella marknader. Företaget blev aktivt i Sydamerika, Afrika och Asien. Steget till den amerikanska marknaden gjordes 1971. Där är byggföretaget nu ett av de största i sin sektor. Internationellt använde företaget namnet Skanska. Detta namn blev företagets officiella namn 1984.

Förvärv och avyttringar

Företaget växte kraftigt på 1990-talet. Tillväxten kom också genom förvärv. Till exempel förvärvades byggnadsavdelningen för Kværner 2000. 2011 förvärvades det amerikanska företaget Industrial Contractors från Evansville, Indiana.

Skanska beslutade att avyttra sina asiatiska investeringar 2004. Företagets indiska dotterbolag såldes till Italian Thai Development Company, ett byggföretag baserat i Thailand.

Som ni ser är Skanska ett aktivt företag som regelbundet tar över andra företag eller avyttrar affärsverksamhet. Tänk på detta när du börjar investera i Skanska!

Bidrag till miljön

Ett byggföretag har hög miljöpåverkan. Ändå rankades Skanska som det grönaste företaget i Storbritannien 2011. Skanska strävar efter att vara den grönaste entreprenören i världen, skrev Financial Times 2014. Företaget har etablerat ’Supply Chain Sustainability School’ i Storbritannien. Detta e-lärande initiativ grundades för att utbilda byggleverantörer om hållbarhet.

USA: s handelskammare motsatte sig nya LEED-standarder för hållbara byggnader. Skanska beslutade därför att dra sig ur handelskammaren i juli 2013.

Bygga en hållbar fabrik

År 2015 renoverade Skanska, Bentley-fabriken i Doncaster, Storbritannien. Därmed levererade företaget den mest hållbara fabriken i Storbritannien. Renoveringen av den här anläggningen av det svenska byggföretaget har gjort fabriken nästan energineutral för sitt operativa arbete. Fabriken är utrustad med en biomassanläggning och solpaneler.

Mindre energi förbrukas. Komplexet är översvämmat med naturligt dagsljus när det är möjligt. LED-lampor ger belysning. Vattenbesparande toaletter och kranar har också installerats.

Hållbarhet blir allt viktigare för investerare. Om ett företag som Skanska fokuserar mer och mer på detta kan det locka socialt medvetna investerare. Detta kan få aktiekursen att stiga i framtiden.

Hur kan du köpa Essity-aktier?

Essity är ett välkänt svenskt företag som producerar hygien- och hälsoprodukter. Vill du investera i Essity genom att köpa dess aktier? I den här artikeln diskuterar vi var du kan göra det bäst!

Var kan du köpa Essity-aktier?

Vill du köpa Essity-aktier? Du kan direkt köpa Essity-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla ”Essity-aktier” aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Om Essity-företaget

Essity är ett företag med en viktig position inom hygien- och hälsoprodukter. Företaget utvecklar och producerar hållbara produkter för personlig vård och mjukpapper. Företagets produkter säljs i cirka 150 länder.

Välkända varumärken på dessa produkter inkluderar TENA, Libero, Libresse, Lotus, Tempo och Vinda. Produkter för engångsbruk som tillverkas av företaget inkluderar mjukpapper, blöjor, hygienkuddar, trosskydd och plåster.

Företaget har sitt huvudkontor i Stockholm, Sverige.

Företagets historia

Detta svenska företag grundades i juni 2017. Fram till juni 2017 var Essity en del av företaget SCA som grundades 1929. Det var då ett skogsföretag. 1975 förvärvade SCA Mölnlycke AB, en europeisk tillverkare av hygienprodukter för engångsbruk. 2015 tillkännager SCA att de kommer att dela upp sin skogs- och hygienverksamhet i två divisioner.

2016 meddelades att SCA skulle delas upp i två börsnoterade företag. Med separationen av hygienverksamheten skapades företaget Essity AB 2017. Företaget är nu noterat på Stockholmsbörsen.

Kritik av Essity

Essity är den näst största tillverkaren av toalettpapper och näsdukar i världen. År 2017 genomförde Greenpeace International en undersökning av detta företags destruktiva metoder. För att tillverka sina produkter avverkade de stora områdena primärskog i Finland, Sverige och Ryssland. Livsmiljön för hotade arter och växter förstördes.

Att ersätta naturlig skog med stora plantager skadar inhemska samhällen. Till exempel har deras renar allt svårare att komma åt de gräsbevuxna områdena. Enligt Greenpeace borde Essity lämna dessa viktiga skogar i fred. Med hållbarhet som blir allt viktigare kan detta sätta press på aktiekursen för ett företag som Essity. Det är därför lämpligt att vara försiktig med detta när man investerar i Essity.

Minska vatten- och energiförbrukningen vid pappersproduktion

Det globala hygien- och hälsoföretaget Essity meddelade 2019 att det kommer att investera 37 miljoner euro i en hållbar alternativ fiberanläggning. Denna teknik gör det möjligt att tillverka högkvalitativa hygienprodukter baserade på vetehalm. Vetehalm, en biprodukt från jordbruket, är en hållbar råvara. Hållbara fördelar med att använda vetehalm inkluderar en betydande minskning av vatten- och energiförbrukningen.

Hur kan du köpa Assa Abloy-aktier?

Assa Abloy är ett stort svenskt konglomerat som levererar säkerhetsprodukter. Vill du investera i Assa Abloy? I den här artikeln diskuterar vi hur du bäst kan köpa Assa Abloy-aktier.

Var kan du köpa Assa Abloy-aktier?

Vill du köpa Assa Abloy-aktier? Du kan direkt köpa Assa Abloy-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla ”Assa aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Om företaget Assa Abloy

Det svenska konglomeratet Assa Abloy BV tillhandahåller produkter och tjänster som nycklar, dörrar, grindar och åtkomstautomation. Åtkomstautomatisering inkluderar även identitetsverifiering med taggar, kort, nycklar och verifieringssystem för mobil och biometrisk identifiering. Företaget har sitt huvudkontor i Stockholm, Sverige.

Assa Abloys historia

Företaget bildades 1994, då det fusionerade mellan det svenska företaget ASSA och den finska tillverkaren av högsäkerhetslås Abloy. Detta företag växte snabbt. Ett regionalt företag blev ett globalt företag. Mellan 1984 och 2018 ökade antalet anställda tio gånger. Företaget är verksamt i mer än 70 länder över hela världen.

Förvärvade företag

I maj 1999 förvärvades det tyska företaget Effeff Fritz Fuzz. Detta förvärv gjorde det möjligt att komma in på marknaden för elektromagnetiska lås. 1999 förvärvades också det israeliska företaget Mul-T-Lock. Detta är en producent av mycket säkra lås.

År 2000 förvärvade Assa Abloy den globala låskoncernen Yale Intruder Security. Förvärvet fördubblade företagets storlek. Förvärvet av Assa Abloy HID samma år tillförde elektronisk identifiering av företagets produkter.

Betydande förvärv för Assa Abloy är Besam, ett svenskt företag som specialiserat sig på automatiska ingångsdörrar, och Fargo Electronics, ett företag som specialiserat sig på att utveckla system för säker utfärdande av bankkort, kreditkort, betalkort och identitetskort.

Förvärv

Många fler företag förvärvades. Några exempel är 2009 förvärvet av Ditec, en italiensk tillverkare av dörrautomation, och 2013 förvärvet av Mercor SA, en polsk tillverkare av brand- och säkerhetsdörrar. Lorient, en UK-baserad designer och tillverkare av högkvalitativa dörrtätningssystem, kommer att förvärvas 2018. Biosite, även baserat i Storbritannien, kommer att förvärvas 2020. Detta är ett teknikföretag för biometrisk tillgång och personalhantering.

När Assa Abloy förvärvar andra företag är det smart att undersöka om detta bidrar till företagets resultat. Om du tycker att förvärven är positiva kan det vara smart att köpa Assa Abloy-aktier.

Ett företag med goda förutsättningar

Detta företag har goda möjligheter. I en alltmer urbaniserad värld finns det ett växande behov av säkerhets- och låsningsteknologier som är mer avancerade än befintliga mekaniska lösningar. Trenden inom kontor, företag och hotell går mot säker digital åtkomst. Ett dynamiskt företag som Assa Abloy kan verkligen dra nytta av detta.

Under de senaste fem åren, före COVID-19, ökade företagets omsättning med 10,5% varje år. spekuleraen ökade med 9% varje år. För närvarande lider företaget av den globala lågkonjunkturen. På grund av COVID-19. När COVID-19 är över kan försäljningen och spekuleraen fortsätta växa.

En investering i ett modernt företag som svarar på en modern trend kan verkligen vara klokt!

författare

Alex Mostert Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.