Hur köper jag brittiska aktier?

Investering i brittiska eller engelska aktier kan vara attraktivt! Men vart kan du köpa brittiska aktier mot låga transaktionsavgifter? Och vad ska du vara uppmärksam på när du investerar i engelska aktier?

Vart kan du investera i brittiska aktier?

Du kan välja antingen att aktivt spekulera i engelska aktier eller att köpa aktierna på lång sikt. Vi diskuterar de bästa alternativen.

Vad är den billigaste metoden att köpa aktier i Storbritannien?

Föredrar du att investera i engelska aktier på lång sikt? Då kan du köpa aktier hos en börsmäklare.

När du ska investera i brittiska företag är det viktigt att göra det på en billig part. Många slösar bort pengar eftersom de betalar för höga transaktionskostnader och det är naturligtvis synd.

I de flesta fall är det bäst att välja en mäklare där du inte betalar provision. På detta sätt kan du uppnå bra resultat med dina investeringar även med en liten summa pengar. eToro är en av få aktiemäklare där du alltid kan investera i brittiska aktier utan att betala courtage. Använd knappen nedan för att direkt öppna ett konto hos denna mäklare:

Du kan förlora dina pengar, andra kostnader kan tillkomma, besök: etoro.com/sv/trading/fees/

Var kan du aktivt investera i brittiska aktier?

Vissa människor vill aktivt investera i engelska CFD-aktier. Detta gör att du kan svara perfekt på den senaste prisutvecklingen. Det är till exempel möjligt att öppna en kort position, där du kan handla även när kursen faller.

En bra part där du aktivt kan spekulera i engelska CFD-aktier är PIus500. Med knappen nedan kan du öppna ett demo-konto gratis:

86% av CFD-konton tillhörande icke-professionella kunder förlorar pengar.

Håll ett öga på priset av brittiska pundet

När du köper brittiska aktier är det viktigt att vara uppmärksam på priset på det brittiska pundet. Detta är särskilt viktigt när du investerar i brittiska aktier med en annan valuta, till exempel svenska kronor. Växelkursen för pundet kan påverka ditt resultat i kronor. När värdet på en engelsk aktie stiger, men värdet på kronor mot pundet faller, kan du uppnå ett negativt resultat i kronor.

Även om du använder pundet själv är det viktigt att ta hänsyn till växelkursen. När det brittiska pundet faller i värde kan företag som exporterar många produkter lättare konkurrera. Som ett resultat kan aktier av exportorienterade företag öka i värde.

När man investerar i brittiska aktier är det därför viktigt att vara uppmärksam på pundens växelkurs.

invest engIand

Tillitens roll

Om du vill investera i England är det viktigt att undersöka konsumenternas förtroende i regionen. Vi kan illustrera detta bra med Brexit. När England lämnade Europa minskade konsumenternas förtroende. Som ett resultat gjorde företag som sålde produkter till den inre marknaden mindre bra. Följaktligen underpresterade företag som säljer produkter till den inre marknaden.

Samtidigt innebar nedgången i pund sterling att företag som sålde produkter internationellt uppnådde bättre resultat. Produkterna är då relativt billiga för länder som använder olika valutor, vilket innebär att företag som fokuserar på export presterar bättre.

Det är därför viktigt att ta hänsyn till alla dessa faktorer när man investerar i brittiska aktier. Bestäm vilka företag som har den bästa konkurrenspositionen just nu och köp deras aktier.

Tips: Kolla här för öppettider för British Stock Exchange.

Hur man köper brittiska aktier: 5 enkla steg

Investera i brittiska aktier behöver inte vara svårt. I den här handboken beskriver vi hur du kan köpa din första brittiska aktie i bara några steg.

Steg 1: Öppna ett investeringskonto

Innan du kan köpa brittiska aktier måste du först öppna ett investeringskonto. För att göra detta måste du lämna lite grundläggande information: till exempel ditt namn, adress, födelsedatum och kontaktuppgifter.

Du måste också ladda upp en kopia av din identifikation till nästan alla mäklare. Detta gör det möjligt för mäklaren att verifiera din identitet och se till att du inte har någon brottslig avsikt.

Vill du veta från vilken mäklare du kan köpa brittiska aktier till den mest fördelaktiga kursen? Ta en titt på vår översikt över de bästa mäklarna:

Steg 2: Sätt in pengar

När du har öppnat ett konto måste du sätta in pengar på ditt konto. På de flesta mäklare är det redan möjligt att investera så lite som $ 100 i aktier. Detta gör att du kan investera till och med en liten summa i brittiska företag.

Steg 3: Välj en aktie

När du har satt in pengar måste du välja en aktie som du vill köpa. Det är viktigt att analysera om aktien är värd att köpa just nu. En värdig att köpa en aktie är en andel i ett företag som förmodligen kommer att göra bättre i framtiden. På detta sätt kan ditt kapital växa på lång sikt.

Att välja ett aktie är vanligtvis enkelt inom en mäklares programvara. På bilden nedan kan du se hur du väljer en aktie på eToro.

British share select

Steg 4: Köp aktien

När du har valt en trevlig brittisk aktie kan du göra en beställning på den. Först måste du tänka på hur mycket pengar du vill investera i aktien. Hos vissa mäklare kan du använda hävstångseffekt. Med hävstång kan du ta en större position och därmed låna en del av pengarna från mäklaren. Detta rekommenderas inte för de flesta nybörjare.

När du har angett ett belopp kan du trycka på öppna investering. Du köper sedan aktien direkt till aktiekursen. Du kan också välja att använda en limit order. Med en limit order väljer du ett pris till vilket du köper aktien.

English stocks buys

Vad behöver du veta om att investera i brittiska aktier?

Innan du investerar i brittiska aktier måste du förstå exakt hur aktier fungerar. I detta avsnitt av artikeln kommer vi att diskutera allt du behöver veta om att investera i brittiska aktier.

Vad är aktier?

Ett företag kan besluta att börsnoteras. När ett företag offentliggörs säljer det små delar till den som vill köpa. Dessa delar kallas aktier. När du köper en andel av ett företag från England blir du omedelbart delägare i företaget. Din ägarandel är dock mycket liten. När ett företag säljer en miljon aktier och du köper en, är du bara för en miljondel ägare av företaget.

Aktiekurserna ändras från andra till andra. Detta beror på kampen mellan köpare och säljare av aktier. Principen är enkel: när fler vill ha en aktie stiger priset och när färre vill ha en aktie går priset ner.

Vill du veta mer om läs vår artikel om vad aktier är .

Hur kan du tjäna pengar på aktier?

Naturligtvis köper människor aktier eftersom de förväntar sig att tjäna pengar på dem. Det finns två sätt att tjäna pengar genom att investera i ett brittisk företag.

Den första metoden är mycket välkänd: prisökning. När fler vill ha en aktie stiger priset. Det är viktigt att komma ihåg att priset på en aktie inte alltid behöver öka i takt med ett företags värde. Ibland kan ett företag också vara en hype som får priset att stiga för högt. I så fall säger vi att aktien är övervärderad .

Det andra sättet att tjäna pengar på brittiska aktier är att dra nytta av utdelningen. Företag fördelar regelbundet en del av sina vinster i form av utdelning. I många länder måste du först betala skatt på utdelningen. När denna skatt har dragits av från din investering får du pengarna direkt till ditt investeringskonto.

Invest in EngIand

Hur uppnår man bättre investeringsresultat?

Det är inte alla som investerar i brittiska aktier som uppnår bra resultat. I den här delen av artikeln ger vi dig några tips som kan hjälpa dig att uppnå bättre resultat.

Tips 1: öva

De flesta nybörjare investerare dyker rakt in i djupet. När du gör detta, när du inte kan simma slutar det inte bra. Det är därför inte konstigt att 70 till 80% av de startande investerarna tappar pengar. I de flesta fall är det smartare att först öva på att köpa och sälja aktier.

Ett bra sätt att öva på att köpa och sälja aktier är genom att öppna en gratis demo hos en mäklare. Är du nyfiken på vilka börsmäklare du kan prova att investera gratis? Klicka på knappen och jämför de olika demokontona med varandra:

Tips 2: börja smått

När du har övat med en demo kommer du att lära dig att det känns annorlunda när du investerar med riktiga pengar. Det är därför lämpligt att börja investera med ett litet belopp: till exempel 100 eller 200. När du handlar med en billig aktiemäklare kan du köpa ett litet antal aktier. Detta gör det möjligt att köpa brittiska aktier i flera företag även med en liten investering.

Tips 3: Analysera aktier

Det är viktigt att analysera företag väl. Till exempel om du investerar 500 i Unilever och du hör i nyheterna att de kommer att säga upp de anställda, då finns det en god chans att aktiekursen kommer att sjunka. Negativa nyheter kan sätta priset på en aktie under press. För övrigt betyder det inte omedelbart att det är nödvändigt att sälja dina aktier.

Du kan till exempel titta på viktiga fundamentala uppgifter om en aktie. Pris till intäkter förhållandet visar hur högt aktien värderas. För att beräkna detta förhållande delar du inkomsten per aktie med priset på en aktie. När förhållandet mellan pris och vinst är mycket högt är investerare mycket hoppfulla inför framtiden. Företaget måste då växa starkt för att leva upp till dessa förväntningar i framtiden.

Du kan också titta på skuldsättningsgrad. Detta tal ligger mellan 0 och 1 där ett högre antal visar en starkare korrelation mellan eget kapital och skuld.

För övrigt behöver det inte alltid vara en dålig sak: kapitalintensiva företag som byggföretag eller flygbolag måste till exempel investera mycket. Det är därför lämpligt att jämföra andelen med andra aktier i sektorn.

Vill du veta vilka bästa brittiska aktier du kan köpa? Då är det lämpligt att undersöka fundamental & teknisk analys . Detta hjälper dig att avgöra om det är smart att köpa en aktie.

Tips 4: sprida dina risker

Inom Storbritannien visar aktier mycket olika resultat. Brittiska stormarknader kan till exempel ha det bra, men lyxvarumärken kan samtidigt få dåliga resultat. Som investerare är det därför klokt att sprida dina möjligheter över de olika sektorerna så mycket som möjligt. På detta sätt undviker du att förlora en stor del av dina tillgångar eftersom en sektor presterar dåligt.

Tips 5: håll dig envis

Den framgångsrika investeraren är fortfarande envis. Fortsätt ställa frågor och antag inte i förväg att du är en lysande investerare. Investera noga och håll koll på den brittiska ekonomin. Genom att göra detta kan du uppnå bästa resultat.

Hur väljer jag en bra handelsplattform för brittiska aktier?

När du vill investera i brittiska aktier är det viktigt att välja en plattform av hög kvalitet. Det är därför viktigt att välja en mäklare med en officiell licens. I Storbritannien är professionella mäklare registrerade under FCA. Är en aktiemäklare inte under tillsyn? Då är det bättre att välja en annan mäklare.

Det är också klokt att se specifikt på de transaktionskostnader som mäklaren tar ut för brittiska aktier. Vissa mäklare tar relativt högre kostnader för att köpa aktier från England. När du använder en annan valuta än pundet bör du kontrollera om mäklaren tar ut courtage för att konvertera din valuta till pundet.

Vad är det brittiska aktieindexet?

Det mest kända brittiska aktieindexet är FTSE 100. FTSE 100 innehåller de hundra största företagen noterade på den engelska börsen. Några exempel är Royal Dutch Shell och BP .

Om du vill tillämpa en bra diversifieringsnivå omedelbart kan du välja att investera i en ETF på aktieindexet. En ETF är en investeringsprodukt som försöker spåra priset på till exempel ett index. En bra mäklare där du kan investera i denna typ av index är DEGIRO. På DEGIRO betalar du inga transaktionskostnader för indexfonder. Med knappen nedan kan du öppna ett konto direkt med den här parten:

Vill du veta mer om aktier i Storbritannien?

Aktiertips.com kan du hitta mycket specifik information om olika brittiska aktier. I denna kategori kan du direkt läsa mer om de största företagen:

Tips: testa trading gratis med en demo

Hur kan du köpa aktier i Royal Bank of Scotland Group?
Hur kan du köpa BP-aktier?
Hur kan du köpa Burberry-aktier?
Hur kan du köpa EasyJet-aktier?
Hur kan du köpa Kingfisher-aktier?
Hur kan du köpa Novacyt-aktier?
Hur kan du köpa Rolls-Royce-aktier?
Hur kan du köpa Tullow Oil plc-aktier?
Hur kan du köpa Unibet-aktier?
Hur kan du köpa Vodafone-aktier?