Hur köper jag brittiska aktier?

Investering i brittiska eller engelska aktier kan vara attraktivt! Men vart kan du köpa brittiska aktier mot låga transaktionsavgifter? Och vad ska du vara uppmärksam på när du investerar i engelska aktier?

Vart kan du investera i brittiska aktier?

Du kan välja antingen att aktivt spekulera i engelska aktier eller att köpa aktierna på lång sikt. Vi diskuterar de bästa alternativen.

Vad är den billigaste metoden att köpa aktier i Storbritannien?

Föredrar du att investera i engelska aktier på lång sikt? Då kan du köpa aktier hos en börsmäklare.

När du ska investera i brittiska företag är det viktigt att göra det på en billig part. Många slösar bort pengar eftersom de betalar för höga transaktionskostnader och det är naturligtvis synd.

I de flesta fall är det bäst att välja en mäklare där du inte betalar provision. På detta sätt kan du uppnå bra resultat med dina investeringar även med en liten summa pengar. eToro är en av få aktiemäklare där du alltid kan investera i brittiska aktier utan att betala courtage. Använd knappen nedan för att direkt öppna ett konto hos denna mäklare:

Du kan förlora dina pengar, andra kostnader kan tillkomma, besök: etoro.com/sv/trading/fees/

Var kan du aktivt investera i brittiska aktier?

Vissa människor vill aktivt investera i engelska CFD-aktier. Detta gör att du kan svara perfekt på den senaste prisutvecklingen. Det är till exempel möjligt att öppna en kort position, där du kan handla även när kursen faller.

En bra part där du aktivt kan spekulera i engelska CFD-aktier är PIus500. Med knappen nedan kan du öppna ett demo-konto gratis:

80% av CFD-konton tillhörande icke-professionella kunder förlorar pengar.

Håll ett öga på priset av brittiska pundet

När du köper brittiska aktier är det viktigt att vara uppmärksam på priset på det brittiska pundet. Detta är särskilt viktigt när du investerar i brittiska aktier med en annan valuta, till exempel svenska kronor. Växelkursen för pundet kan påverka ditt resultat i kronor. När värdet på en engelsk aktie stiger, men värdet på kronor mot pundet faller, kan du uppnå ett negativt resultat i kronor.

Även om du använder pundet själv är det viktigt att ta hänsyn till växelkursen. När det brittiska pundet faller i värde kan företag som exporterar många produkter lättare konkurrera. Som ett resultat kan aktier av exportorienterade företag öka i värde.

När man investerar i brittiska aktier är det därför viktigt att vara uppmärksam på pundens växelkurs.

invest engIand

Tillitens roll

Om du vill investera i England är det viktigt att undersöka konsumenternas förtroende i regionen. Vi kan illustrera detta bra med Brexit. När England lämnade Europa minskade konsumenternas förtroende. Som ett resultat gjorde företag som sålde produkter till den inre marknaden mindre bra. Följaktligen underpresterade företag som säljer produkter till den inre marknaden.

Samtidigt innebar nedgången i pund sterling att företag som sålde produkter internationellt uppnådde bättre resultat. Produkterna är då relativt billiga för länder som använder olika valutor, vilket innebär att företag som fokuserar på export presterar bättre.

Det är därför viktigt att ta hänsyn till alla dessa faktorer när man investerar i brittiska aktier. Bestäm vilka företag som har den bästa konkurrenspositionen just nu och köp deras aktier.

Tips: Kolla här för öppettider för British Stock Exchange.

Hur man köper brittiska aktier: 5 enkla steg

Investera i brittiska aktier behöver inte vara svårt. I den här handboken beskriver vi hur du kan köpa din första brittiska aktie i bara några steg.

Steg 1: Öppna ett investeringskonto

Innan du kan köpa brittiska aktier måste du först öppna ett investeringskonto. För att göra detta måste du lämna lite grundläggande information: till exempel ditt namn, adress, födelsedatum och kontaktuppgifter.

Du måste också ladda upp en kopia av din identifikation till nästan alla mäklare. Detta gör det möjligt för mäklaren att verifiera din identitet och se till att du inte har någon brottslig avsikt.

Vill du veta från vilken mäklare du kan köpa brittiska aktier till den mest fördelaktiga kursen? Ta en titt på vår översikt över de bästa mäklarna:

Steg 2: Sätt in pengar

När du har öppnat ett konto måste du sätta in pengar på ditt konto. På de flesta mäklare är det redan möjligt att investera så lite som $ 100 i aktier. Detta gör att du kan investera till och med en liten summa i brittiska företag.

Steg 3: Välj en aktie

När du har satt in pengar måste du välja en aktie som du vill köpa. Det är viktigt att analysera om aktien är värd att köpa just nu. En värdig att köpa en aktie är en andel i ett företag som förmodligen kommer att göra bättre i framtiden. På detta sätt kan ditt kapital växa på lång sikt.

Att välja ett aktie är vanligtvis enkelt inom en mäklares programvara. På bilden nedan kan du se hur du väljer en aktie på eToro.

British share select

Steg 4: Köp aktien

När du har valt en trevlig brittisk aktie kan du göra en beställning på den. Först måste du tänka på hur mycket pengar du vill investera i aktien. Hos vissa mäklare kan du använda hävstångseffekt. Med hävstång kan du ta en större position och därmed låna en del av pengarna från mäklaren. Detta rekommenderas inte för de flesta nybörjare.

När du har angett ett belopp kan du trycka på öppna investering. Du köper sedan aktien direkt till aktiekursen. Du kan också välja att använda en limit order. Med en limit order väljer du ett pris till vilket du köper aktien.

English stocks buys

Vad behöver du veta om att investera i brittiska aktier?

Innan du investerar i brittiska aktier måste du förstå exakt hur aktier fungerar. I detta avsnitt av artikeln kommer vi att diskutera allt du behöver veta om att investera i brittiska aktier.

Vad är aktier?

Ett företag kan besluta att börsnoteras. När ett företag offentliggörs säljer det små delar till den som vill köpa. Dessa delar kallas aktier. När du köper en andel av ett företag från England blir du omedelbart delägare i företaget. Din ägarandel är dock mycket liten. När ett företag säljer en miljon aktier och du köper en, är du bara för en miljondel ägare av företaget.

Aktiekurserna ändras från andra till andra. Detta beror på kampen mellan köpare och säljare av aktier. Principen är enkel: när fler vill ha en aktie stiger priset och när färre vill ha en aktie går priset ner.

Vill du veta mer om läs vår artikel om vad aktier är .

Hur kan du tjäna pengar på aktier?

Naturligtvis köper människor aktier eftersom de förväntar sig att tjäna pengar på dem. Det finns två sätt att tjäna pengar genom att investera i ett brittisk företag.

Den första metoden är mycket välkänd: prisökning. När fler vill ha en aktie stiger priset. Det är viktigt att komma ihåg att priset på en aktie inte alltid behöver öka i takt med ett företags värde. Ibland kan ett företag också vara en hype som får priset att stiga för högt. I så fall säger vi att aktien är övervärderad .

Det andra sättet att tjäna pengar på brittiska aktier är att dra nytta av utdelningen. Företag fördelar regelbundet en del av sina spekuleraer i form av utdelning. I många länder måste du först betala skatt på utdelningen. När denna skatt har dragits av från din investering får du pengarna direkt till ditt investeringskonto.

Invest in EngIand

Hur uppnår man bättre investeringsresultat?

Det är inte alla som investerar i brittiska aktier som uppnår bra resultat. I den här delen av artikeln ger vi dig några tips som kan hjälpa dig att uppnå bättre resultat.

Tips 1: öva

De flesta nybörjare investerare dyker rakt in i djupet. När du gör detta, när du inte kan simma slutar det inte bra. Det är därför inte konstigt att 70 till 80% av de startande investerarna tappar pengar. I de flesta fall är det smartare att först öva på att köpa och sälja aktier.

Ett bra sätt att öva på att köpa och sälja aktier är genom att öppna en gratis demo hos en mäklare. Är du nyfiken på vilka börsmäklare du kan prova att investera gratis? Klicka på knappen och jämför de olika demokontona med varandra:

Tips 2: börja smått

När du har övat med en demo kommer du att lära dig att det känns annorlunda när du investerar med riktiga pengar. Det är därför lämpligt att börja investera med ett litet belopp: till exempel 100 eller 200. När du handlar med en billig aktiemäklare kan du köpa ett litet antal aktier. Detta gör det möjligt att köpa brittiska aktier i flera företag även med en liten investering.

Tips 3: Analysera aktier

Det är viktigt att analysera företag väl. Till exempel om du investerar 500 i Unilever och du hör i nyheterna att de kommer att säga upp de anställda, då finns det en god chans att aktiekursen kommer att sjunka. Negativa nyheter kan sätta priset på en aktie under press. För övrigt betyder det inte omedelbart att det är nödvändigt att sälja dina aktier.

Du kan till exempel titta på viktiga fundamentala uppgifter om en aktie. Pris till intäkter förhållandet visar hur högt aktien värderas. För att beräkna detta förhållande delar du inkomsten per aktie med priset på en aktie. När förhållandet mellan pris och spekulera är mycket högt är investerare mycket hoppfulla inför framtiden. Företaget måste då växa starkt för att leva upp till dessa förväntningar i framtiden.

Du kan också titta på skuldsättningsgrad. Detta tal ligger mellan 0 och 1 där ett högre antal visar en starkare korrelation mellan eget kapital och skuld.

För övrigt behöver det inte alltid vara en dålig sak: kapitalintensiva företag som byggföretag eller flygbolag måste till exempel investera mycket. Det är därför lämpligt att jämföra andelen med andra aktier i sektorn.

Vill du veta vilka bästa brittiska aktier du kan köpa? Då är det lämpligt att undersöka fundamental & teknisk analys . Detta hjälper dig att avgöra om det är smart att köpa en aktie.

Tips 4: sprida dina risker

Inom Storbritannien visar aktier mycket olika resultat. Brittiska stormarknader kan till exempel ha det bra, men lyxvarumärken kan samtidigt få dåliga resultat. Som investerare är det därför klokt att sprida dina möjligheter över de olika sektorerna så mycket som möjligt. På detta sätt undviker du att förlora en stor del av dina tillgångar eftersom en sektor presterar dåligt.

Tips 5: håll dig envis

Den framgångsrika investeraren är fortfarande envis. Fortsätt ställa frågor och antag inte i förväg att du är en lysande investerare. Investera noga och håll koll på den brittiska ekonomin. Genom att göra detta kan du uppnå bästa resultat.

Hur väljer jag en bra handelsplattform för brittiska aktier?

När du vill investera i brittiska aktier är det viktigt att välja en plattform av hög kvalitet. Det är därför viktigt att välja en mäklare med en officiell licens. I Storbritannien är professionella mäklare registrerade under FCA. Är en aktiemäklare inte under tillsyn? Då är det bättre att välja en annan mäklare.

Det är också klokt att se specifikt på de transaktionskostnader som mäklaren tar ut för brittiska aktier. Vissa mäklare tar relativt högre kostnader för att köpa aktier från England. När du använder en annan valuta än pundet bör du kontrollera om mäklaren tar ut courtage för att konvertera din valuta till pundet.

Vad är det brittiska aktieindexet?

Det mest kända brittiska aktieindexet är FTSE 100. FTSE 100 innehåller de hundra största företagen noterade på den engelska börsen. Några exempel är Royal Dutch Shell och BP .

Om du vill tillämpa en bra diversifieringsnivå omedelbart kan du välja att investera i en ETF på aktieindexet. En ETF är en investeringsprodukt som försöker spåra priset på till exempel ett index. En bra mäklare där du kan investera i denna typ av index är DEGIRO. På DEGIRO betalar du inga transaktionskostnader för indexfonder. Med knappen nedan kan du öppna ett konto direkt med den här parten:

Vill du veta mer om aktier i Storbritannien?

Aktiertips.com kan du hitta mycket specifik information om olika brittiska aktier. I denna kategori kan du direkt läsa mer om de största företagen:

Hur kan du köpa aktier i Royal Bank of Scotland Group?
Hur kan du köpa BP-aktier?
Hur kan du köpa Burberry-aktier?
Hur kan du köpa EasyJet-aktier?
Hur kan du köpa Kingfisher-aktier?
Hur kan du köpa Novacyt-aktier?
Hur kan du köpa Rolls-Royce-aktier?
Hur kan du köpa Tullow Oil plc-aktier?
Hur kan du köpa Vodafone-aktier?
Hur kan du köpa Unibet-aktier?

Hur kan du köpa Unibet-aktier?

Onlinespelföretaget Unibet grundades 1997 och har sitt huvudkontor på Malta. För att kunna erbjuda sina onlinetjänster är företaget licensierat i flera länder. Onlinekasinon kan vara mycket lönsamma: huset vinner trots allt alltid. En investering i Unibet-aktier kan därför fungera bra. I den här artikeln kan du upptäcka hur du köper Unibet-aktier och du kan även se den senaste aktiekursen här.

Hur köper jag Unibet-aktier?

Är du säker på att fler och fler människor börjar spela online? Och tror du att Unibet kan svara bra på utvecklingen på denna marknad? Då kan det vara smart att köpa Unibet-aktier. Vill du köpa Unibet-aktier? Du kan direkt köpa Unibet-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla ”Unibet-aktier” aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Företagets historia

Grundaren av Unibet är Andres Storm, och han bodde ursprungligen i London. Företaget verkade till en början från hans hem. Han lyckades få den licens som behövdes för att driva en spelverksamhet. 1998 började Unibet erbjuda betting via telefon och 1999 lanserade företaget sin första webbsida online. Företaget blev senare Unibet Group PLC varefter en första internationell spellicens erhölls på Malta.

Företaget växte sedan snabbt: 2004 hade Unibet Group PLC redan mer än 300 000 registrerade kunder. Dessa kunder kom från mer än 100 olika länder. UNDER 2004

Bolaget noterades först på den svenska börsen i Stockholm. Företaget förvärvade flera företag: några av dem är BetChoice i Australien och Stan James Online.

De ville bättre stödja den nya flermärkesstrategin. Det var därför namnet på företaget ändrades till Kindred Group 2016. Detta företag lanserade andra spelmärken över hela världen. Tror du att dessa nya gambling kommer att bidra till Unibets framgång? Då kan det vara smart att köpa Unibet-aktier.

köp unibet aktier

Unibets onlinetjänster

Detta onlinespelföretag erbjuder alla typer av gambling: onlinekasinospel och roulette, till exempel. Dessutom erbjuder Unibet bingospel online, betting online och spelautomater online. Unibet har ett omfattande utbud av speltyper. Detta stora utbud är utan tvekan en av anledningarna till att företaget nu är en av de större aktörerna på spelmarknaden online.

Innan du investerar i Unibet är det klokt att jämföra företaget med konkurrenterna. Tycker du att Unibet är ett bättre casino? Då kan du överväga att investera i Unibet.

Ett framgångsrikt företag

Med mer än 13,5 miljoner kunder över hela världen är Unibet ett framgångsrikt företag. Naturligtvis hoppas de kunna tjäna mycket pengar med ett av onlinekasinospelen på den webbplatsen.

En viktig anledning till framgången för detta onlinespelföretag är tillämpningen av den smarta marknadsföringstekniken affiliate marketing. Ägare av webbplatser som hänvisar spelare till Unibets webbplats får en provision. Detta gör att företaget kan locka kunder utan att spendera mycket pengar på reklam.

Köpa Unibet-aktier

Onlinespel blir allt populärare: spelbolag drar fördel av denna ökande popularitet. Investerare kan dra nytta av denna ökande popularitet. De kan till exempel tjäna pengar på att köpa Unibet-aktier. Paraplyorganisationen för detta företag är Unibet Group. Unibet-koncernens aktier är noterade på börsen OMX i Stockholm, Sverige.

Nästan en halv miljon euro i böter för Unibet

2019 fick spelföretaget Unibet böter på 470 000 euro från spelmyndigheten. De fick detta bötesbelopp för att företaget uttryckligen fokuserade på den holländska marknaden. Detta gjorde det möjligt att betala med det holländska betalningssystemet iDeal. Unibet hade även en holländsk kundtjänst. Detta är inte tillåtet, eftersom det är förbjudet att erbjuda gambling online i Nederländerna.

Böter kan få aktiekursen att falla kraftigt. Som aktiv investerare kan du dra fördel av detta genom att ta en kort position. Med en kort position uppnår du ett positivt resultat när aktiekursen sjunker.

Hur kan du köpa Rolls-Royce-aktier?

Rolls-Royce har en rik historia och är känd för sina högkvalitativa bilar. Ändå investerar du inte i de bilar som företaget tillverkar genom att köpa Rolls-Royce-aktier. BMW äger nu bilavdelningen i företaget. När du investerar i Rolls-Royce-aktier investerar du främst i flygvärlden. Men var är det bästa stället att köpa Rolls-Royce-aktier? Och vad är den aktuella aktiekursen för en Rolls-Royce-aktie?

Var kan man köpa Rolls-Royce-aktier?

Är du nyfiken på var du kan köpa Rolls-Royce-aktier billigast? Vill du köpa Rolls Royce-aktier? Du kan direkt köpa Rolls Royce-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla ”Rolls aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Vad är aktiekursen på Rolls-Royce?

Är du nyfiken på aktiekursen på Rolls-Royce? I grafen nedan kan du se hur Rolls-Royce-aktien har presterat den senaste perioden. Du kan använda knapparna för att öppna en handelsposition på företaget.

Företagsinformation för Rolls-Royce

Nedan hittar du de viktigaste företagsuppgifterna för Rolls-Royce.

Aktiekurser för de senaste 5 dagarna

I tabellen nedan kan du se aktiekurserna för Rolls-Royce för de senaste 5 dagarna:

Rolls-Royce historia

1904 lanserade Charles Royce och Henri Rolls den första Rolls-Royce på marknaden. Denna 10 hk var den första i en lång rad högkvalitativa bilar. En Rolls-Royce är känd för att vara oförstörbar: 65 % av alla Rolls-Royce som någonsin tillverkats är fortfarande på vägen.

Rolls-Royce tillverkar även motorer för flygplan. Den första flygmotorn är Rolls Eagle från 1915. Efter andra världskriget tillverkar företaget även jetmotorer. 1971 uppstod problem med jetmotorn RB-211 som gjorde att företaget gick i konkurs.

1973 splittrades företaget, vilket ledde till att den lönsamma bildivisionen fortsatte som en egen filial. Rolls-Royce håller varumärket unikt genom att fortfarande bygga bilarnas motor för hand.

Köp Rolls Royce-aktier

Världens bästa bil

1906 utsågs Rolls-Royce till världens bästa bil tack vare produktionen av Silver Ghost. Denna bil hade en sexcylindrig motor på 40/50 hk. Fram till 1925 byggdes 6125 bilar, och för att hålla jämna steg med efterfrågan byggdes 1701 bilar vid en andra Springfield-fabrik i USA 1921. Denna nya fabrik lades ner 1931.

Bilar med Spirit of Ecstasy

Prestigefyllda bilmärken hade ofta sin maskot runt 1910 och Rolls-Royce var inget undantag. Konstnären Charles Sykes producerade den lyxiga maskoten Spirit of Ecstacy i form av en kvinna. Från och med nu var alla bilar av detta märke utrustade med denna lyxiga maskot.

Övertagandet av BMW och Volkswagen

Både Volkswagen och BMW ville ta över Rolls-Royce. 1998, på 30 miljoner pund, lade Volkswagen det högsta budet och blev ägare till maskoten och kylargrillen. BMW blev ägare till logotypen och namnet. 2003 gjordes en affär som tillåter BMW att tillverka Rolls-Royce-bilar. I Goodwood, West Sussex, byggde BMW en ny fabrik åt Rolls-Royce.

Men vad investerar du egentligen i när du köper Rolls-Royce-aktier? Du investerar i Rolls-Royce Holdings plc, som är ett brittiskt multinationellt företag. Företaget är engagerat i produktion av motorer för flygplan. De gör detta så bra att de är den tredje största tillverkaren av flygmotorer i världen. Så när du investerar i Rolls-Royce är det detta du köper en andel i.

Stigande försäljningssiffror 2020

Rolls-Royces försäljningssiffror är på uppgång, delvis tack vare Cullinan. Tack vare denna SUV har försäljningssiffrorna stigit kraftigt och en fjärdedel fler bilar har sålts än 2018. Under 2018 såldes 4107 bilar och 2019 såldes 5152 bilar. En tredjedel av detta antal såldes i USA. Rolls-Royce vill inte avslöja hur många Cullinan-bilar som såldes under 2019.

Rolls-Royce-företaget

Fordonsdivisionen i Rolls-Royce har tagits över av BMW. Om du köper Rolls-Royce-aktier nu, köper du aktier i Rolls-Royce Holding. Detta företag är den tredje största flygmotortillverkaren i världen. Andra divisioner av företaget inkluderar marinmotorer, försvar och energi.

Hur kan du köpa BP-aktier?

BP är ett stort oljebolag. De blev kända på grund av ett stort oljeutsläpp, men situationen verkar vara under kontroll igen. Är du intresserad av att investera i BP? På den här sidan kan du direkt upptäcka den bästa metoden för att köpa BP -aktier! Du kan också hitta den senaste aktiekursen för BP på denna sida.

Vart kan du köpa BP-aktier?

Vill du köpa BP-aktier? Du kan direkt köpa BP-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla ”BP-aktier” aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Vad är aktiekursen på BP?

Är du nyfiken på aktiekursen på BP? I grafen nedan kan du se hur Amazon-aktien har presterat den senaste perioden. Du kan använda knapparna för att öppna en handelsposition på företaget.

Företagsinformation för BP

Nedan hittar du de viktigaste företagsuppgifterna för BP.

Analys av BP

Innan du bestämmer dig för om du ska köpa eller sälja BP är det viktigt att först analysera aktien. Översikten nedan visar hur BP-aktien har utvecklats under den senaste perioden.

Aktiekurser för de senaste 5 dagarna

I tabellen nedan kan du se aktiekurserna för BP för de senaste 5 dagarna:

Vad kommer BP aktiekurs att göra under 2024?

Är du nyfiken på vad analytiker tror att BP kommer att göra under 2024 och de kommande åren? Med hjälp av data från Alpha Vantage har vi kombinerat analytikernas prognoser. Kom ihåg att denna siffra bara är en förutsägelse om BP prisrörelser och att denna förutsägelse inte behöver gå i uppfyllelse. Gör alltid din research!

Är det klokt att investera i BP?

De faktum att resultaten av ett företag som BP är starkt beroende av det socioekonomiska klimatet var uppenbart 2020. Priskriget mellan Saudiarabien och Ryssland fick oljepriset att kollapsa och samtidigt orsakade corona pandemin den totala efterfrågan på olja. Trots denna typ av motgång lyckades BP överleva och till och med utnyttjade denna utveckling för att utarbeta en ny strategi.

Företaget har lagt upp en ny strategi för att omvandla sig till ett hybrid energiföretag, minska investeringar i olja och gas samtidigt som investeringarna i förnybar energi ökar. Hållbarhet är naturligtvis ett hett ämne och investerare tycker också att detta blir allt viktigare: om BP tar detta på allvar kan det verkligen öka aktiekursen.

Hittills ser det verkligen ut som om BP tar hållbarhet på allvar. Företaget har ingått olika samarbeten som bidrar till att göra verksamheten mer hållbar. Till exempel har företaget tillsammans med Shell och Total beslutat att inrätta infrastruktur för transport och lagring av koldioxid i Nordsjön. Företaget samarbetar också med Equinor för att sätta upp vindkraftverk och för att inrätta en vätgas produktionsanläggning med Oersted på.

Det är klart att BP fortfarande försöker ut vilka tekniker som fungerar bäst. Om investeringarna blir bra kan detta öka aktiekursen. Dessutom betalar företaget fortfarande en attraktiv utdelning, så att köpa BP -aktier kan verkligen vara intressant. Det är dock viktigt att komma ihåg att olja blir allt viktigare; det kommer en tid då BP verkligen behöver göra en tydlig vändning.

Färdplan för att köpa BP -aktier

För att köpa BP -aktier behöver du bara gå igenom några enkla steg. Först måste du öppna ett konto hos en aktiemäklare . En aktiemäklare är en part som gör det möjligt för individer att köpa och sälja aktier. Numera kan du välja att prova möjligheterna med en demo eller att investera direkt med en summa pengar.

Då måste du välja en bra tidpunkt att köpa aktier. Du kan köpa aktierna direkt, eller så kan du välja att lägga en order. Med en order öppnar du bara en position när priset når ett visst värde. Det kan vara klokt att gå in vid olika tidpunkter. I praktiken är det mycket svårt att avgöra om priset är högt eller lågt.

När du väl har tagit en position är du inte klar: du måste också definiera en exit -strategi . Investerar du i BP för att bygga upp en inkomst från utdelning? Då kan du kanske hålla fast vid andelen i årtionden. Handlar du aktivt i BP -aktier? Då är det viktigt att göra en analys och avgöra när det är klokt att sälja aktierna igen.

Strategi för att köpa BP -aktier

Innan du köper BP -aktier är det viktigt att tillämpa en bra investeringsstrategi. För detta måste du undersöka om aktien för närvarande är värd att köpa.

Det är klokt att analysera oljepriset först. Ett företag som BP uppnår mycket bättre resultat när oljepriset är högt. Tror du att oljepriset kommer att stiga i framtiden? Då kan en investering i BP vara extra attraktiv.

Om du vill köpa aktier på lång sikt är det viktigt att noggrant kontrollera de finansiella publikationerna. Här kan du också hitta BP: s utdelningsschema. Företag betalar regelbundet ut utdelningar, och du kan dra nytta av detta som investerare.

När du investerar i aktien kan du utföra olika analyser. Beroende på din strategi rekommenderar vi en av dessa analyser:

BP som en investering för inkomst

BP kan vara en bra investering för människor som letar efter aktier som ger en inkomst. Även under corona krisen betalade de en nettoutdelning. Vid kursen i skrivande stund är utdelningsavkastningen cirka 6%. De har minskat utdelningen, men det finns en god chans att det kommer att öka igen i bättre tider.

Företaget strävar också efter att vara helt koldioxidneutralt år 2050. Dessa investeringar i en mer hållbar framtid är viktiga. Många analytiker tror att oljeindustrin snart är över. På kort sikt kommer det inte att bli så illa som förväntat, men nu när klimatet blir en central fråga blir olja mindre och mindre viktig.

investera i BP

De största konkurrenterna

BP är ett av de största statliga oberoende oljebolagen. De andra oljebolagen i denna lista är Chevron, Total, ExxonMobil, Shell och ConocoPhillips. Det är klokt att hålla ett öga på dessa konkurrenter, både i goda och dåliga tider.

Undersök hur olika företag presterar. På så sätt kan du avgöra om BP är det mest attraktiva valet som en investering.

En steg-för-steg-plan för att köpa BP-aktier

Du behöver bara gå igenom några enkla steg för att köpa BP -aktier. Först måste du öppna ett konto hos en aktiemäklare . En mäklare är en part som gör det möjligt för individer att köpa och sälja aktier. Numera kan du välja att prova möjligheterna med en demo eller att investera direkt med en summa pengar.

Du måste sedan välja en ingångspunkt. Du kan köpa aktierna direkt, eller så kan du välja att lägga en order. Med en order öppnar du en position när priset når ett visst värde. Det kan vara klokt att kliva in vid olika tidpunkter. I praktiken är det mycket svårt att avgöra om priset är på ett djup eller en topp.

När du väl har tagit en position är du inte klar än. Du måste också upprätta en exitstrategi. Investerar du i BP för att skapa utdelningsintäkter? Då kanske du kan hålla andelen i årtionden. Handlar du aktivt i BP -aktier? Då är det viktigt att göra en analys och avgöra när det är klokt att sälja aktierna igen.

köp BP-aktier

Vad gör BP?

BP är ett stort statligt oberoende oljebolag. Förr i tiden kallades företaget British Petroleum eller Amoco. Företagets huvudkontor finns i London. BP är verksamt i cirka 70 länder. Oljebolaget producerar miljontals fat petroleum per dag.

År 2017 var BP: s andel 20% av den totala amerikanska petroleum produktionen. BP svarade också för cirka 30% av produktionen av det ryska statliga oljebolaget Rosneft 2017. BP bearbetar mycket av petroleum i sina raffinaderier. Dessa raffinaderier kan bearbeta 1,9 miljoner fat råolja varje dag.

Oljebolaget är verksamt inom olika områden. BP är verksamt inom forskning och produktion av el, gas, och de återvinner också produkter.

Håll koll på konkurrenterna

Innan du investerar i BP -aktier är det klokt att vara uppmärksam på konkurrenterna. BP: s största och mest kända konkurrent är holländaren Royal Dutch Shell . Andra större konkurrenter är amerikanska ExxonMobil och fransmännen Totalt .

Det är alltid smart att kontrollera hur det går med de andra företagen ekonomiskt. På så sätt kan du analysera om en investering i en konkurrent andel kan vara mer attraktiv. Det är också viktigt att undersöka om BP fortfarande kan konkurrera.

Priset på olja

En aktie som BP korrelerar alltid starkt med oljepriset. Förhållandet är inte helt ett mot ett: om oljepriset stiger men företaget inte fungerar korrekt kan priset på en BP -aktie fortfarande sjunka.

Ändå så lever BP -företaget på olja. När oljepriset går bra kan BP: s lönsamhet öka ytterligare. Funderar du på en investering i BP? Då är det klokt att också titta på företagets framtidsvision.

Du kan också välja att investera direkt i olja som en råvara. I denna artikel , diskuterar vi hur du kan investera i olja lönsamt.

BP: s filialer i Nederländerna

BP är också verksamt i Nederländerna. BP har varit 100% ägare av BP Rotterdam oljeraffinaderi sedan 2007. Företaget är placerat i Europoort. Företaget har ett filial i Pernis. PB -oljeraffinaderiet i Rotterdam kan bearbeta 400 000 fat petroleum varje dag. BP säljer också sina produkter i Nederländerna. Det finns cirka 300 BP -tankstationer i Nederländerna. BP har en marknadsandel på 14% i Nederländerna.

BP och energi övergången

Klimatförändringar är en av de viktigaste frågorna. Världen behöver mer energi för att upprätthålla sin snabba tillväxt. Samtidigt efterfrågas färre utsläpp. CO2 -utsläppen måste minska i framtiden. Att bara fokusera på förnybar energi är inte tillräckligt. Utsläppen i hela världen bör också minska. BP försöker därför förbättra sina produkter.

BP -kunder kan minska sina utsläpp tack vare dessa förbättrade produkter. Dessutom minskar BP utsläppen från raffinaderiet. De undersöker om det är möjligt att koppla bort restvärmen från raffinaderiet i Rotterdam. Företag och hushåll i regionen kan sedan använda denna restvärme. BP är också verksamt inom området förnybar energi. Till exempel utvecklar och realiserar BP i Nederländerna solparker.

Även om oljebolagen blir mindre populära på grund av det ökade fokuset på klimatförändringar är vi fortfarande mycket beroende av svart guld. Tror du att det fortfarande finns en framtid för ett företag som BP? Då kan du överväga att investera i BP genom att köpa aktierna.

Ett företag med en framtid

2010 fanns det en explosion och oljeutsläpp som involverar Deep Water Horizon -oljeplattformen. Denna händelse skadade BP: s rykte. I åratal måste BP betala skadestånd. Betalningen av fordringar och böter minskar varje år. BP har också genomfört kostnadsbesparingar.

Som investerare kan du dra nytta av en liknande kris genom att reagera intelligent på den. När en katastrof inträffar kommer aktiekursen ofta att sjunka kraftigt. Du kan då öppna en kort position. När du öppnar en kort position tjänar du pengar när kursen på en aktie sjunker.

En annan strategi du kan använda är att leta efter en ny, attraktiv tid att köpa. Vid panik reagerar marknaderna ofta för starkt. Du kan använda ett sådant ögonblick för att köpa en aktie som BP till en bra rabatt.

BP-explosion

Hur kan du köpa Tullow Oil plc-aktier?

Det oberoende multinationella oljebolaget Tullow Oil plc bedriver prospektering och produktion av olja och gas. En irländare grundade oljebolaget 1995. Företaget grundades i Tullow (Irland). Företaget är noterat på London Stock Exchange och på Dublin Stock Exchange. Vill du köpa Tullow Oil plc-aktier? I den här artikeln diskuterar vi hur du kan göra detta!

Var kan du köpa Tullow Oil-aktier?

Vill du köpa Tullow Oil-aktier? Du kan direkt köpa Tullow Oil-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla ”Tullow aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Vad är aktiekursen på Tullow Oil?

Är du nyfiken på aktiekursen på Tullow Oil? I grafen nedan kan du se hur Amazon-aktien har presterat den senaste perioden. Du kan använda knapparna för att öppna en handelsposition på företaget.

Företagsinformation för Tullow Oil

Nedan hittar du de viktigaste företagsuppgifterna för Tullow Oil.

Analys av Tullow Oil

Innan du bestämmer dig för om du ska köpa eller sälja Tullow Oil är det viktigt att först analysera aktien. Översikten nedan visar hur Amazon-aktien har utvecklats under den senaste perioden.

Aktiekurser för de senaste 5 dagarna

I tabellen nedan kan du se aktiekurserna för Tullow Oil för de senaste 5 dagarna:

Vad kommer Tullow Oilaktiekurs att göra under 2024?

Är du nyfiken på vad analytiker tror att Tullow Oilkommer att göra under 2024 och de kommande åren? Med hjälp av data från Alpha Vantage har vi kombinerat analytikernas prognoser. Kom ihåg att denna siffra bara är en förutsägelse om Tullow Oil prisrörelser och att denna förutsägelse inte behöver gå i uppfyllelse. Gör alltid din research!

Främst aktiv i Afrika

Tullow Oil är huvudsakligen verksamt i Afrika. Produktion och prospektering sker i Afrika och i Afrikas atlantiska vatten utanför kusten. Under arbetet i Atlantens vatten utanför Afrikas land upptäcktes ett oljefält utanför Ghanas kust. Tullow är chef för detta fält och tillhörande installationer. Dessutom är bolaget den största aktieägaren. Andra afrikanska länder där företaget är verksamt är Gabon och Uganda.

Företaget är inte bara aktivt i Afrika. Tullow är också verksamt i Asien. Dessutom är företaget involverat i naturgasutvinning i Nordsjön. Totalt är företaget verksamt i mer än tjugo olika länder.

Tullow Oil plc-aktier

Tullow Oil History 1985-1999

Aldan Heavey grundade företaget 1985 i Tullow, en liten stad i Irland. Han hörde talas om aktiviteter i Senegal från en vän. Därför bestämde han sig för att starta sin verksamhet där. 1986 undertecknade han ett licensavtal i Senegal.

1987 började han producera och sälja gas i det landet. 1989, efter att ha belönats med den första brittiska landlicensen, blev företaget aktivt i länder som Spanien, Italien och södra Jemen. 1990 blev företaget aktivt i Sydasien. Det året tecknade företaget ett licensavtal i Pakistan. Gas upptäcktes i Pakistan 1994.

Andra länder där företaget blev aktivt under 1990-talet är Bangladesh, Indien, Egypten, Elfenbenskusten och Rumänien.

Växande företag

År 2000 gjorde Tullow Oil ett viktigt förvärv. BP Gasfält i Nordsjön, som var i produktion, togs över. Som ett resultat av detta övertagande ökade företagets produktion och kassaflöde avsevärt. Företaget blev en viktig ”aktör” inom gasproduktion i Nordsjön.

Övertagandet av Energy Africa 2004 fördubblade företagets storlek. Övertagandet möjliggjorde produktion och prospektering av olja och gas i bland annat Uganda, Gabon, Namibia och Kongo.

2006 var ett framgångsrikt år. I Uganda gjordes 5 upptäckter av olja. I Storbritannien gjordes 3 upptäckter av gas. I december 2006 gjorde Tullow sitt största förvärv. För 1,1 miljarder dollar förvärvades Hardman Resources Limited. Detta förvärv gav Tullow en dominerande ställning i Ghana. Dessutom blev företaget aktivt i Mauretanien, Franska Guyana och Surinam.

2006 var Tullow aktiv i 22 länder. Företaget hade 250 anställda. Företagets omsättning var 1.067 miljoner dollar.

Tullow fortsätter att växa

Efter 2006 fortsatte företaget att växa. År 2012 var företaget verksamt i 25 länder. Företaget har 1415 anställda det året. Företagets omsättning är 2,3 miljarder dollar. Företaget fortsatte att växa fram till 2015. 2015 var företaget verksamt i 24 länder och hade 2034 anställda. Intäkterna det året var 2,65 miljarder dollar.

Tullow 2018

År 2018 förblev företaget fortsatt att vara verksam i 17 länder. Under det året hade företaget fortfarande 990 anställda. Omsättningen det året var 1,9 miljarder dollar.

Hur kan du köpa Burberry-aktier?

Överväger du att investera i Burberry-aktier ? Då är den här sidan rätt plats för dig! Här kan du direkt se vilka aktiemäklare du kan köpa eller sälja Burberry-aktier. På den här sidan kan du även läsa Burberry-aktiekursen.

Var kan du köpa Burberry-aktier?

Vill du köpa Burberry-aktier? Du kan direkt köpa Burberry-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla ”Burberry-aktier” aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Vad är aktiekursen på Burberry?

Är du nyfiken på aktiekursen på Burberry? I grafen nedan kan du se hur Burberry-aktien har presterat den senaste perioden. Du kan använda knapparna för att öppna en handelsposition på företaget.

Företagsinformation för Burberry

Nedan hittar du de viktigaste företagsuppgifterna för Burberry.

Aktiekurser för de senaste 5 dagarna

I tabellen nedan kan du se aktiekurserna för Burberry för de senaste 5 dagarna:

Om Burberry-företaget

Det brittiska lyxmodehuset Burberry designar och distribuerar färdiga kläder. I det färdiga sortimentet ingår de berömda trenchcoats, skor. Lädervaror, modeaccessoarer, glasögon, kosmetika och dofter. Företaget fokuserade ursprungligen på utomhuskläder. Nu är företaget aktivt på high fashion-marknaden. Gabardintyget är tillverkat exklusivt för Burberry-märket. Detta tyg är vattenavvisande och går attt andas genom.

Burberry är ett börsnoterat företag med en notering på London Stock Exchange. Företagets huvudkontor ligger i London, England. Huvudkontoret ligger på samma plats där en butik öppnades 1891.

Företagets historia

Thomas Burberry grundade Burberry-företaget 1856. Han öppnade sedan sin butik i Basingstoke, Hampshire. 1891 öppnades en butik i Haymarket, London.

Logotypen designad 1904 är välkänd. Det är en ”Equestrian Knight” -logotyp med en riddare till häst.

Den berömda trenchcoaten föddes under första världskriget. Engelska officerare bar trenchcoaten i skyttegraven. Efter kriget blev trenchcoaten populär bland civila. Burberry-kontrollen är också känd. Denna tartan har använts som foder för trenchcoats sedan 1920-talet.

Ett självständigt familjeföretag

Fram till 1955 var Burberry ett självständigt familjeföretag. Det året förvärvades företaget av Great Universal Stores (GUS). Företaget lades på börsen. 2005 sålde GUS sina sista aktier. Sedan dess har företagets aktier handlats under dess namn.

På 1970-talet utbröt våldsamma fotbollsupplopp. Burberrys bild tappades sedan, eftersom fotbollshooligans alltmer sågs i Burberry-kläderna. Ett varumärkes rykte är viktigt. När du börjar investera i Burberry är det därför viktigt att undersöka om varumärket fortfarande går bra jämfört med konkurrenterna.

Osålda kläder, accessoarer och kläder förstördes

I juli 2018 avslöjades att Burberry hade förstört mer än 90 miljoner pund kläder, accessoarer och parfym under de senaste fem åren. Enligt Burberry hade detta gjorts för att skydda varumärket och förhindra att sakerna stulits eller säljs billigt.

Greenpeace protesterade mot denna situation. Enligt Burberry genererade de energi genom att bränna föremålen. Bränning var därför miljövänligt. I september 2018 meddelade företaget att det skulle sluta bränna osålda objekt med omedelbar verkan. Burberry meddelade också vid den tiden att de skulle sluta använda äkta päls i sina produkter.

Tror du att detta ökade fokus på hållbarhet kan öka aktiekursen? I så fall kan det vara intressant att köpa Burberry-aktier.

Burberry vill ha rika kinesiska kunder

Burberry vill sälja kläder till rika kineser. Därför går modehuset i partnerskap med Tencent. Detta är den kinesiska ägaren av den populära chattappen WeChat. I Kina kommer de två företagen att experimentera med nya butikskoncept där sociala medier spelar en central roll.

Öppningen av den nya butiken i den kinesiska staden Shenzhen är det första steget i detta samarbete. Butiken har stora speglar, imponerande trappor, konstverk och väggmålningar. Besökare i denna vackra butik kommer att lockas att ta selfies och posta dessa selfies på WeChat.

I Kina kan du se att välståndsnivån stiger ständigt. Dessutom tycker många kineser att det är viktigt att visa sin status; en aktie som Burberry kan bara dra nytta av detta i framtiden. Detta kan därför vara en bra anledning att köpa Burberry-aktier.

Hur kan du köpa Kingfisher-aktier?

Kingfisher är ett engelskt multinationellt företag med huvudkontor i London. Företaget har olika välkända varumärken: tänk till exempel på B&O, Costorama, Brico Dépot och Screwfix. Kingfisher är noterat på Londonbörsen där du kan köpa aktierna. Vill du investera i ett företaget själv? Då kan du verkligen överväga en investering i Kingfisher! Du kan också begära de senaste aktiekursuppgifterna på denna sida.

Var kan jag köpa Kingfisher-aktier?

Tror du att Kingfisher är väl förberedd för framtiden? De har förändrat organisationen avsevärt och är också alltmer aktiva online. Detta kan naturligtvis ha ett positivt inflytande på företagets verksamhet. Vill du köpa Kingfisher-aktier? Du kan direkt köpa Kingfisher-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla ”Kingfisher-aktier” aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Vad är aktiekursen på Kingfisher?

Är du nyfiken på aktiekursen på Kingfisher? I grafen nedan kan du se hur Kingfisher-aktien har presterat den senaste perioden. Du kan använda knapparna för att öppna en handelsposition på företaget.

Företagsinformation för Kingfisher

Nedan hittar du de viktigaste företagsuppgifterna för Kingfisher.

Analys av Kingfisher

Innan du bestämmer dig för om du ska köpa eller sälja Kingfisher är det viktigt att först analysera aktien. Översikten nedan visar hur Kingfisher-aktien har utvecklats under den senaste perioden.

Aktiekurser för de senaste 5 dagarna

I tabellen nedan kan du se aktiekurserna för Kingfisher för de senaste 5 dagarna:

Vad kommer Kingfisher aktiekurs att göra under 2024?

Är du nyfiken på vad analytiker tror att Kingfisher kommer att göra under 2024 och de kommande åren? Med hjälp av data från Alpha Vantage har vi kombinerat analytikernas prognoser. Kom ihåg att denna siffra bara är en förutsägelse om Kingfisher prisrörelser och att denna förutsägelse inte behöver gå i uppfyllelse. Gör alltid din research!

Om Kingfisher

Kingfisher är en seriös aktör i DIY-världen. De tjänar individer och företag. Kingfishers välkända varumärken är B&Q, Castorama, Brico Dépôt, Screwfix och Koisher is eeçtaş. Det finns 77 000 personer som arbetar i 1 326 butiker i 9 länder.

Mycket kunskap finns inom företaget för att underlätta hemförbättringsprojekt. Det bästa resultatet är viktigt, vilket naturligtvis helt beror på folks behov. Hur lever människor? Vilka olika typer av hem bor de i? Vilka behov finns det för att förbättra bostäderna?

Tror du att Kingfisher vet hur man ska svara på marknadens efterfrågan? Då kan du verkligen överväga att köpa Kingfisher-aktier!

Kingfisher

Kingfishers omvandlingsplan

Under 2015 såg Kingfisher många möjligheter att arbeta som ett stort företag. Den globala ledningen och de lokala operativa företagen gick hand i hand för att bli mer konkurrenskraftiga och effektiva. Med de senaste teknikerna var det möjligt att få en sömlös kundupplevelse. Digitala möjligheter gav en inspirerande shoppingupplevelse. Kunden kan till och med designa allt bättre och använda produkterna.

Skala och enhetlighet

Skalan utnyttjades mycket bättre av omvandlingen. Ett enhetligt och ledande produktsortiment har sammanställts. Fokus börjar med kunden: med transformationen måste kundernas önskemål bli ännu mer centrala. Detta tillvägagångssätt kommer att leda till mer tillväxt och spekulera. Besparingar skapas också med delat lagringsutrymme. Under de senaste tre åren har till exempel 100 miljoner euro sparats med hjälp av ett delat distributionscenter i Polen.

Tror du att Kingfisher kommer att kunna fortsätta göra sådana smarta besparingar? Då kan det bara vara klokt att investera i Kingfisher genom att köpa aktier!

Online-möjligheter

Transformationen har också skapat online-möjligheter för Kingfisher-gruppen. De genererar nu 7 procent av sin omsättning från onlineförsäljning. På lång sikt förväntas detta fortsätta växa i takt med att fler och fler handlar via internet. Tror du att Kingfisher kommer att kunna tjäna mer pengar via internet? Då kan onlineinvesteringar i Kingfisher vara ett attraktivt alternativ.

Tankar från den nya chefen på Kingfisher

Den nya chefen är fortfarande ytterst kritisk mot organisationsstrukturen och dess komplexitet. Det finns fortfarande flera problem att lösa. Den nya chefen är en Carrefour veteran: Thierry Garnier. Hans jobb är att hitta vägen upp. Långsam implementering av nya produkter, brist på marknadsföring och andra utmaningar i Frankrike är de viktigaste punkterna att ta itu med.

Analytiker spekulerar

Det finns flera analytiker som spekulerar i att bryta upp gruppen. På det sättet skulle det vara en mindre attraktiv förvärvskandidat. Det förväntas dock inte att detta kommer att ske, med tanke på omvandlingsplanen och de stordriftsfördelar som uppstår just genom att arbeta inifrån en grupp.

Det är viktigt för Kingfisher att förtydliga snabbt och hitta vägen upp igen. De verkar i en cyklisk sektor, vilket innebär att den ekonomiska situationen har stor inverkan på företagets resultat. Genom att sprida verksamheten över flera länder blir företaget mindre beroende av en specifik marknad.

Hur kan du köpa Novacyt-aktier?

I artikeln om investering under coronavirus kan du läsa mer om de intressanta möjligheter som nu finns på aktiemarknaden. Ett exempel på ett aktie som du kan investera i är Novacyt-aktien. Novacyt är ett företag som utvecklar tester som kan användas för att upptäcka Coronavirus. Men är det klokt att investera i Novacyt-aktier? Och var kan du göra det här?

Var kan jag köpa Novacyt-aktier?

Vill du köpa Novacyt-aktier? Du kan direkt köpa Novacyt-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla ”Novacyt-aktier” aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Vad gör Novacyt?

Novacyt är ett företag som handlas på den franska börsen. Aktiekursen har utvecklats avsevärt genom åren. Jämfört med några år sedan går det inte bra med aktien. Men under påverkan av Coronavirus kan du se att aktiekursen har utvecklats avsevärt och har fördubblats flera gånger. Priset har stigit från drygt 10 cent till mer än 13 euro när det var som mest.

Men varför presterar Novacyt-aktiekursen plötsligt så bra? Detta beror på att företaget är specialiserat på att tillhandahålla diagnostiska test på molekylär nivå. Coronavirus-testet kanske inte är deras enda test, men detta är ett av de tester som företaget tillhandahåller.

Sedan 17 februari har Europeiska unionen godkänt Novacyts tester för Coronavirus. För närvarande har en ansökan också gjorts till FDA. FDA har också godkänt testerna så att de kan användas i Amerika. Om viruset sprider sig längre i Amerika kan detta bara gynna lönsamhet och aktiekurs

Novacyts test har flera fördelar. Testet kan bara upptäcka den senaste varianten av viruset. Det här är den variant som du hör mycket om i nyheterna och där all medieuppmärksamhet nu är inriktad på. Många andra tester upptäcker också andra former av coronavirus och kan därför snabbt ge en falsk positiv.

Testresultaten finns tillgängliga inom två timmar och ingen kylning krävs. Detta gör att testerna kan skickas till varmare regioner billigt. Allt detta gör Novacyt-tester extremt attraktiva.

Att investera i Novacyt är klokt?

Det är viktigt att fortsätta se situationen så rationellt som möjligt. Kom ihåg att företaget går bra nu, främst på grund av behovet av mycket testning: efter pandemin kan försäljningen sjunka kraftigt igen. Därför finns det en god chans att priset sjunker igen.

Företaget var på väg mot konkurs och hade inte klarat sig så bra på en tid. Därför är det viktigt, särskilt för en långsiktig investering, att korrekt analysera företagets vision för framtiden. Faktum är att priset på Novacyt sannolikt kommer att fortsätta att fungera bra, särskilt när Coronavirus sprider sig ytterligare. Håll därför koll på hälsoläget och dra dina slutsatser utifrån det.

Hur kan du köpa Vodafone-aktier?

Vodafone är marknadsledande inom mobilkommunikation. De försöker också svara på nya trender som internet of things som gör att du kan ansluta alla enheter i ditt hem. Vill du investera i Vodafones framtid? Då visar vi dig var du bäst kan köpa aktier. Du kan också begära det aktuella aktiekursen på Vodafone här.

Var kan jag köpa Vodafone-aktier?

Vill du köpa Vodafone-aktier? Du kan direkt köpa Vodafone-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla ”Vodafone-aktier” aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Vad är Vodafones aktiekurs?

Vodafones nuvarande aktiekurs förändras ständigt. Du kan dra nytta av detta som investerare! Nedan ser du priset på CFD-aktien Vodafone. Vill du handla i Vodafone? Använd köp- eller säljknappen.

Vad är aktiekursen på Vodafone?

Är du nyfiken på aktiekursen på Vodafone? I grafen nedan kan du se hur Vodafone-aktien har presterat den senaste perioden. Du kan använda knapparna för att öppna en handelsposition på företaget.

Företagsinformation för Vodafone

Nedan hittar du de viktigaste företagsuppgifterna för Vodafone.

Aktiekurser för de senaste 5 dagarna

I tabellen nedan kan du se aktiekurserna för Vodafoneför de senaste 5 dagarna:

Vad kommer Vodafone aktiekurs att göra under 2024?

Är du nyfiken på vad analytiker tror att Vodafone kommer att göra under 2024 och de kommande åren? Med hjälp av data från Alpha Vantage har vi kombinerat analytikernas prognoser. Kom ihåg att denna siffra bara är en förutsägelse om Vodafone prisrörelser och att denna förutsägelse inte behöver gå i uppfyllelse. Gör alltid din research!

Är det klokt att investera i Vodafone?

Innan du köper Vodafone-aktier är det viktigt att du först undersöker företaget. Företaget har en ledande roll inom kommunikationsteknik och med mer än 600 miljoner kunder är företagets räckvidd enorm. Dessutom betalar företaget en attraktiv utdelning som gör investering i Vodafone intressant för investeraren som vill skapa en inkomst från aktier.

Timing kan vara särskilt viktigt när du investerar i Vodafone. Aktiekursen kan stiga och falla och genom att göra en bra analys ser du till att du får ut det bästa av din investeringsstrategi. Om du har svårt att köpa Vodafone-aktier vid rätt tidpunkt kan du också välja att köpa förskjutna aktier. Du köper Vodafone-aktier vid flera tillfällen så att du inte riskerar att investera alla dina pengar när aktien precis är som högst.

Det rekommenderas också att jämföra Vodafone-aktier med konkurrenterna. På så sätt kan du avgöra om det inte är mer attraktivt att köpa en ny aktie.

Om Vodafone

Vodafone är marknadsledande inom mobil, fast nät, bredband och tv. Företaget är alltid nyskapande och förbereder sig för framtiden. Sakernas internet är ett bra exempel på detta. Det ökar redan och Vodafone är väl förberett för det.

De är också mycket aktiva med ökningen av mobila betaltjänster. Dessutom är de aktiva i den digitala omvandlingen av tillväxtmarknader. Vodafone är en global aktör och inte bara aktiv i Nederländerna eller Europa. Företaget grundades i Storbritannien 1985. Nu verkar de i 42 länder med egna mobilnätverk eller partners och bredbandsinternet.

Investing in Vodafone

Vodafone är en global aktör!

Företaget har 625 miljoner mobilkunder (2019), 27 miljoner bredbandskunder och 22 miljoner tv-kunder. De har dessa kunder via sina företag eller tillsammans med partners i de olika länderna och associerade företag i Vodafone. De arbetar med den digitala framtiden som fungerar för alla.

Spridningen över olika regioner är en bra anledning att köpa Vodafone-aktier. Om en region underpresterar kan resultaten från en annan region tillgodose detta.

Mobil och Vodafone

Det finns flera mobiltjänster som Vodafone-kunder kan använda för att ringa, sms och komma åt databunt. De har ett starkt och bra nätverk och strävar efter 100% kvalitet. Vodafone har det största 5G-nätverket i Europa.

Europas största bredbandsnät

Vodafone har det största nätverket för bredbandslösningar i Europa. De ansluter 118 miljoner människor i Europa till Internet, vilket gör dem till en dominerande och viktig aktör på bredbandsmarknaden.

Tror du att Vodafone kan behålla denna starka position? Då kan det vara intressant att köpa Vodafone-aktier.

Andra Vodafone-tjänster

Vodafone erbjuder också lösningar för sakernas internet genom att säkerställa säker kommunikation över Vodafones nätverk. Dessutom erbjuder Vodafone Cloud tjänster för företag och hushåll. För företagsmarknaden har de också skräddarsydda servicepaket både för små hemmakontor och stora multinationella företag. När Vodafone förnyar sig ytterligare och lanserar nya intressanta tjänster kan detta vara positivt för företagets resultat.

Vad är den framtida prognosen för Vodafone?

Fler och fler innovativa lösningar läggs till för att göra städer smartare. Ett företag som Vodafone spelar en viktig roll i detta. Genom deras nätverk är det möjligt att låta enheter och människor kommunicera med varandra. Vodafones tjänster hjälper till med flödet av trafik, kollektivtrafik, avfall, cykeltransport och att hjälpa hemma.

Kylskåpet kan automatiskt informera snabbköpet om att vi har slut på mjölk. Denna teknik håller på att göra ännu större språng än vi förväntar oss. Vodafone och andra kommunikationsföretag kommer att spela en stor roll i detta. Detta är en fantastisk möjlighet för Vodafone; om företaget reagerar bra på detta kan detta öka aktiekursen. Det är dock viktigt att Vodafone ligger före sina konkurrenter. Tror du att de kan göra det? Då kan det vara intressant att investera i Vodafone genom att köpa deras aktier.

Hur kan du köpa EasyJet-aktier?

Med en blomstrande marknad kan det vara intressant att investera i ett flygbolag som EasyJet . Men vad är den bästa metoden att köpa EasyJet-aktier? Och vad är EasyJets aktiekurs? På den här sidan hittar du all information du behöver för din investering i EasyJet-aktier!

Var kan jag köpa EasyJet-aktier?

Har du förtroende för prisjaktaren EasyJet? Tror du att modellen för lågprisflyg och bra tjänster kan fortsätta att existera i en värld där flygskam spelar en allt viktigare roll? Vill du köpa Easy Jet-aktier? Du kan direkt köpa Easy Jet-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla ”Easy aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Vad är aktiekursen på EasyJet?

Är du nyfiken på aktiekursen på EasyJet? I grafen nedan kan du se hur EasyJet-aktien har presterat den senaste perioden. Du kan använda knapparna för att öppna en handelsposition på företaget.

Företagsinformation för EasyJet

Nedan hittar du de viktigaste företagsuppgifterna för EasyJet.

Aktiekurser för de senaste 5 dagarna

I tabellen nedan kan du se aktiekurserna för EasyJet för de senaste 5 dagarna:

Är det klokt att investera i EasyJet?

Om det är klokt att investera i EasyJet beror starkt på den ekonomiska situationen. Människor minskar ofta på lyxprodukter när ekonomin inte går bra.

Ändå verkar företaget krissäkra: under coronakrisen var det mesta av EasyJets flotta jordad. Företagets goda ekonomiska ställning gjorde det möjligt för EasyJet att hålla sig flytande. Ändå kan du se att sådana perioder med dålig prestanda sätter press på resultaten. Det kan ta lång tid för flygbolaget att återgå till positiva resultat.

Ändå är EasyJet i en kraftfull position. Flygbolaget säljer platser till lägre priser än många konkurrenter. Särskilt i ekonomiskt osäkra tider letar konsumenterna efter billigare positioner: EasyJet är mer motståndskraftig och kommer att kunna återhämta sig från en ekonomisk kris snabbare än andra flygbolag. En investering i EasyJet är därför mindre riskabel än en investering i andra flygbolag.

Om EasyJet

EasyJet är ett lågprisflygbolag som arbetar i Europa. De letar efter sätt att hålla kostnaderna så låga som möjligt för att erbjuda sina kunder låga priser. EasyJet gör detta utan att minska servicen till sina kunder. Resor blir enkla och prisvärda och detta skapar tillväxt. Tror du att easyJet kan fortsätta växa? Då kan det vara attraktivt att köpa EasyJet-aktier.

Investing in EasyJet

EasyJets framgång

Företagets framgång beror på flera faktorer. EasyJet har en stark kapitalbas med ett marknadsvärde på 4 miljarder år 2020. De har också en sund kontantposition. Baserat på kreditbetyg ser vi att företaget är bland de starkaste inom flygindustrin.

EasyJet flyger moderna Airbus-flygplan. EasyJet flyger med Airbus A320 och kan ta 186 personer. Det är ett flygplan som kan underhållas väl och är också perfekt för kunder.

EasyJet har mer än 10 000 anställda. Ungefär en fjärdedel är piloter, och resten är kabinpersonal. De är dedikerade människor som älskar att arbeta för EasyJet.

Buying EasyJet shares

Teknik, insikt och kundlojalitet

EasyJet använder olika tekniker för att öka intäkterna och kundlojaliteten. Genom att optimalt använda tillgängliga data är det möjligt för dem att bygga en bra relation med kunden på lång sikt. Tror du att smart användning av data kan bidra till EasyJets resultat? Då kan det vara smart att köpa EasyJet-aktier.

En stark position på europeiska flygplatser

EasyJet utvecklar och förbättrar aktivt sina starka positioner på europeiska flygplatser. Detta görs bland annat genom att öka flygfrekvensen. För närvarande tävlar de med traditionella flygbolag. Baserat på deras kostnadsfördel vill de locka fler kunder.

Kostnadsfördelar för kunderna

EasyJet konfigurerar flygplanen så att ett större antal människor kan resa på dem. De har en yngre flotta än konkurrenterna och därmed lägre underhållskostnader. EasyJet har också ett välkänt varumärke och en sund balansräkning som de kan växa i framtiden.

Faror inom branschen

Inom branschen ser vi olika faror. I skrivande stund har Coronavirus till exempel en stor inverkan på resan. Det finns andra faktorer som kan avgöra en förändring i sektorn. Dessa inkluderar möjliga olyckor med flygplan och terroristattacker. Det här är allvarliga saker att tänka på när du köper flygaktier.

Som en aktiv investerare kan du svara på den här typen av händelser. Under attackerna mot World Trade Center kunde du till exempel se att många flygbolagens aktie minskade kraftigt. Du kan sedan välja att öppna en kort position. När du säljer kort tjänar du pengar till ett fallande pris.

När du börjar investera aktivt i EasyJet-aktier är det viktigt att hålla koll på den senaste utvecklingen. De kan ha en stark inverkan på aktiekursen.

Kortsiktig horisont

För närvarande ser vi EasyJet dra nytta av Thomas Cooks konkurs. Flygbolaget har kunnat ta över många flygningar och kunder väljer nu också EasyJet. När de ger en bra service är det naturligtvis också en möjlighet för framtiden. Det är då möjligt att betjäna fler kunder på deras hemmamarknad och från andra länder inom Europa. Med sin goda kassaposition finns möjligheter att växa. Speciellt nu när det finns en lucka på marknaden som måste fyllas snabbt.

När du investerar i flygbolag är det därför klokt att analysera konkurrensen väl. Till exempel, hur går konkurrensen när det gäller kapacitetsutnyttjande? Och gör den genomsnittliga konkurrenten mer spekulera? Först när du tycker att EasyJet klarar sig bra i förhållande till konkurrenterna är det klokt att köpa aktierna.

Möjligheter och risker

Att investera i ett flygbolag som EasyJet kan fungera bra. I framtiden är det bara troligt att människor flyger mer. Globalt välstånd ökar och därmed marknaden för ett företag som EasyJet. Detta kan vara en bra anledning att köpa EasyJet-aktier.

Samtidigt ser vi också att den så kallade flygskammen blir allt vanligare. Människor är alltmer medvetna om effekterna av att flyga på klimatet. Medvetna kunder väljer alltmer alternativa transportmedel. Regeringar kan också införa nya lagar som kan vara ogynnsamma för flygbolagen. Allt detta kan sätta press på easyJet och andra flygplansaktier.

Hur kan du köpa aktier i Royal Bank of Scotland Group?

Royal Bank of Scotland Group (RBS) eller numera Natwest Group LPC är en stor brittisk bank. Vill du investera i RBS-aktier? I den här artikeln tittar vi på hur och var man kan köpa Natwest Group LPC-aktier.

Var kan du köpa Natwest Group LPC-aktier?

När du vill köpa RBS-aktier är det viktigt att komma ihåg att Englands regering fortfarande är en större aktieägare. Banken förväntas därför inte göra några spektakulära innovationer eller ta några större risker. Förvänta dig därför inte en enorm tillväxt med en investering i Royal Bank of Scotland. Letar du efter en ganska stabil andel? Då kan du överväga att köpa några Natwest Group LPC-aktier. Vill du köpa Natwest Group LPC-aktier? Du kan direkt köpa NatWest Group LPC-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla ”Natwest aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Om företaget Royal Bank of Scotland

Royal Bank of Scotland Group, från juli 2020 Natwest Group plc, är ett brittiskt bank- och försäkringsholdingbolag baserat i Edinburgh, Skottland. Företaget, som omfattar flera bankmärken, erbjuder privat- och företagsbanker, privatbank, försäkring och företagsfinansiering från sina kontor i Europa Nordamerika och Asien. Stora dotterbolag i Storbritannien är NatWest, Royal Bank of Scotland, Ulster Bank, NatWest Markets och Couts. Företaget utfärdar sedlar i Skottland och Nordirland.

Buy Royal Bank of Scotland shares

Företagets historia

I slutet av 1960-talet, när den ekonomiska situationen för banksektorn blev mindre gynnsam, slog National Commercial Bank of Scotland samman med Royal Bank of Scotland. Således bildades National and Commercial Banking Group 1968. I juli 1969 ändrades företagets namn till Royal Bank of Scotland Group. Kreditkrisen 2008 orsakade banken stora problem.

Banken led en rekordförlust på 31 miljoner euro 2008. Inledningsvis ägdes 58 procent av banken av den brittiska regeringen. Genom att sälja 11 miljoner nya aktier försökte företaget komma ur problem. Den brittiska regeringen köpte upp hälften av dessa aktier, vilket resulterade i att den brittiska regeringens andel i företaget steg till över 70 procent. Under andra halvåret 2015 började den brittiska regeringen sälja sin andel i Royal Bank of Scotland.

I februari 2020 tillkännagavs att RBS Group skulle döpas om till NatWest Group. Den 23 juli 2020 var namnändringen ett faktum. Företaget kommer sannolikt att förbli ett statligt företag fram till mars 2025. De aktier som den brittiska regeringen fortfarande innehar måste säljas senast i mars 2025.

Företagsstrukturen för Natwest Group

Företaget är uppdelat i fyra större delar. Varje division har flera dotterbolag.

  • Detaljhandel segmentet. I Storbritannien handlas det under namnen Natwest, Royal Bank of Scotland och Ulster Bank.
  • Kommersiella bankverksamhet segmentet. Detta segment är avsett för företagskunder och kommersiella kunder, från små och medelstora företag till brittiska multinationella företag. Erbjudandet är bank-, finans- och riskhanteringstjänster.
  • Privatbank segmentet tjänar kunder med hög nettoförmögenhet.
  • Natwest Groups Investment Banking-verksamhet är ett segment som erbjuder investeringstjänster och integrerade finansiella lösningar till stora företag och finansinstitut runt om i världen.

Royal Bank of Scotland har skakats av flertal skandaler

Genom att byta namn till Natwest Group 2020 hoppas Royal Bank of Scotland, ett namn som har funnits i 293 år, att skaka bort sitt senaste skandalösa förflutna. Under finanskrisen 2008 investerade banken i rumble-lån. Under den perioden ville företaget också förvärva den holländska banken ABN AMRO , tillsammans med Fortis och den spanska banken Banco Santander . Den affären dödade Bank of Scotland, de brittiska skattebetalarna var tvungna att rädda banken. Som ett resultat kom banken till stor del i händerna på den brittiska regeringen.

författare

Alex Mostert Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.