Hur kan du investera i franska aktier?

Investera i Frankrike kan vara väldigt tilltalande. Landet är mindre fokuserad på främmande länder och är därför mindre beroende av export än Tyskland. Men vad är den bästa börsmäklaren att köpa franska aktier? Och vilka aktier är mest intressanta? I den här artikeln hittar du all information du behöver.

Hur kan du investera i Frankrike mot låga transaktionsavgifter?

Innan du börjar investera i Frankrike är det viktigt att upptäcka var du kan göra detta med fördel. I den här artikeln kan du läsa direkt hur man investerar i Frankrike.

Hur investerar jag aktivt i Frankrike?

Om du är en mycket aktiv investerare kan du handla franska aktier via CFD. Med en CFD kan du spekulera i prisuppgångar och -fall. En bra part för detta är PIus500. Använd knappen nedan för att öppna ett gratis demo-konto:

80% av CFD-konton tillhörande icke-professionella kunder förlorar pengar.

Hur köper jag franska aktier billigt?

Vill du hellre köpa de franska aktierna fysiskt? Då är det lämpligt att göra detta hos en fördelaktig aktiemäklare. Transaktionsavgifterna som aktiemäklaren tar ut för utländska aktier kan variera kraftigt. En billig part där du kan investera i franska aktier utan att betala courtage är eToro. Använd knappen nedan för att direkt öppna ett konto hos denna aktiemäklare:

Du kan förlora dina pengar, andra kostnader kan tillkomma, besök: etoro.com/sv/trading/fees/

Tips: klicka här för att se öppettiderna för den franska börsen.

Vilka är de bästa franska aktierna?

Vill du veta vilka franska aktier är bäst? Tyvärr är det svårt att svara på. Till exempel investerar vissa människor för att bygga upp en stabil utdelningsinkomst, medan andra investerar för att göra en hög prisspekulera.

Vi kan dock visa dig vilka franska aktier som är mest populära bland investerare:

 1. Total
 2. Danone
 3. Sanofi
 4. LVMH
 5. L`Oreal
 6. Orange
 7. Novacyt
 8. Airbus
 9. Axa
 10. Engie

Popularitet ensam är inte en bra anledning att köpa vissa franska aktier. Det är tillrådligt att undersöka företaget i god tid innan du öppnar en investering genom att köpa aktierna. Undersök till exempel företagets framtida planer och jämför företaget med konkurrenter inom branschen.

Vad bör du vara uppmärksam på när du investerar i Frankrike?

Det är viktigt att hålla koll på den franska ekonomin när man investerar i Frankrike. Franska företag säljer många av sina produkter på hemmaplan. När ekonomin inte går bra drabbas många franska företag omedelbart hårt. Naturligtvis spelar detta mindre roll för multinationella företag som säljer de flesta av sina produkter utomlands.

Franska företag använder normalt euron. Detta betyder att eurons växelkurs också kan påverka dina investeringar. Detta är naturligtvis särskilt när du investerar i en annan valuta än euron. Priset på euron påverkar dock också i vilken utsträckning Frankrike kan konkurrera med andra utländska företag. Smarta investerare följer därför eurons växelkurs.

Hur kan du investera i CAC 40-index?

Aktierna är noterade i Frankrike på Euronext i Paris. Som investerare kan det ibland vara svårt att bestämma vilken aktie du ska köpa. Genom att placera dina pengar i en fond behöver du inte längre fatta detta beslut. Dessutom kan du begränsa sektorsspecifika risker genom att sprida dina investeringar så mycket som möjligt över andra produktkategorier.

Om du vill investera i den franska ekonomin är det bäst att köpa en ETF på CAC40. CAC40 innehåller de 40 största franska företagen. Företagets vikt inom index är relaterat till företagets storlek. Du bör därför titta noga på vilka företag som utgör den största delen av indexet.

En bra part där du kan investera i CAC 40-indexet är DEGIRO. På DEGIRO kan du handla gratis med de fonder som är listade under core funds. Använd knappen nedan för att direkt öppna ett konto med DEGIRO:

Airbus
Airbus (AIR.PA)
Altice
Altice (ATC.AS)
AXA
AXA (CS.PA)
BNB Paribas
BNB Paribas (BNP.PA)
Danone
Danone (BN.PA)
Christian Dior
Christian Dior (CDI.PA)
Hermès
Hermès (RMS.PA)
L'Oréal
L'Oréal (OR.PA)
Hur kan du köpa Airbus Group -aktier?
Hur kan du köpa aktier i Christian Dior SE?
Hur kan du köpa Altice-aktier?
Hur kan du köpa AXA-aktier?
Hur kan du köpa BNP Paribas-aktier?
Hur kan du köpa Danone-aktier?
Hur kan du köpa Hermès-aktier?
Hur kan du köpa L’Oréal-aktier?
Hur kan du köpa Louis Vuitton (LVMH) aktier?
Hur kan du köpa Renault-aktier?
Hur kan du köpa Total-aktier?
Hur kan du köpa Ubisoft-aktier?
Hur kan du köpa Vivendi-aktier?
Hur kan man köpa aktier i Peugeot Citroën?
Hur kan man köpa Michelin-aktier?
Köp Société Générale-aktier

Hur kan du köpa L’Oréal-aktier?

L’Oréal är ett välkänt varumärke för skönhetsvård och kosmetika med ursprung i Frankrike. Chansen är stor att du har använt en produkt från detta stora företag någon gång. Visste du att det är möjligt att investera i L’Oréal-aktier? I den här artikeln diskuterar vi hur man investerar i detta företag. Du kan också se L’Oréals aktiekurs här.

Hur köper man L’Oréal-aktier?

Har du tilltro till L’Oréals framtid? Då kan det vara smart att köpa aktierna! Glöm inte att göra en omfattande analys först. Du kan till exempel använda fundamental eller teknisk analys för att avgöra om det är klokt att investera i aktien. Du kan också se hur det går för L’Oréal jämfört med konkurrenterna. Vill du köpa L’Oréal-aktier? Du kan direkt köpa L’Oréal-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla L'Oréal-aktier aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Vad är aktiekursen på L’Oréal?

Är du nyfiken på aktiekursen på L’Oréal? I grafen nedan kan du se hur L’Oréal-aktien har presterat den senaste perioden. Du kan använda knapparna för att öppna en handelsposition på företaget.

Företagsinformation för L’Oréal

Nedan hittar du de viktigaste företagsuppgifterna för L’Oréal.

Aktiekurser för de senaste 5 dagarna

I tabellen nedan kan du se aktiekurserna för L’Oréal för de senaste 5 dagarna:

L’Oréal, företaget

Det franska företaget L’Oréal är verksamt inom skönhetsvård och kosmetika. Produkter erbjuds för hudvård, hårvård, hårfärg, solskydd, parfymer och smink. Företagets huvudkontor ligger i Clichy, Frankrike. Företagets omsättning uppnås i Västeuropa, Nordamerika och resten av världen. Varje region står för cirka en tredjedel av den totala försäljningen.

Kop Loreal-aktier

Skapandet av L’Oréal

L’Oréals grundare är den franske kemisten Eugéne Schueller. 1909 utvecklade han färgsköljningar för håret. Han sålde dessa färgtvättar till frisörsalonger i Paris. Hans innovativa hårfärgsprodukter blev en framgång: snart var resten av Frankrike erövrat. Han registrerade sitt företag den 31 juli 1919. Hans företag hade det långa namnet Société Française de Teintures Inoffensives pour Cheveux. Som tur var valde han att byta namn till L’Oréal senare.

Företag som förvärvats av L’Oréal

L’Oréal stärkte sin position i USA 1995. Det gjorde de genom att ta över det amerikanska kosmetikamärket Maybelline New York. För detta förvärv betalades 660 miljoner dollar. Detta belopp inkluderar skulden på 150 miljoner dollar som Maybelline hade vid den tiden. Efter förvärvet hade L’Oréal en marknadsandel på 20% i USA, vilket inte gjorde det till marknadsledare. Proctor & Gamble har den största marknadsandelen i USA.

L’Oréal köpte den välkända kosmetikakedjan The Body Shop 2006. För detta förvärv betalade företaget 950 miljoner euro. Vid förvärv är det alltid klokt att kontrollera om de kommer att bidra till det framtida rörelseresultatet. Om du tror att det kommer att ha en positiv inverkan på företagets resultat kan det vara klokt att köpa L’Oréal-aktier.

Bolagets verksamhet

Inom vilka områden är företaget verksamt? Företaget är huvudsakligen verksamt inom utveckling, produktion och försäljning av skönhetsvård och kosmetika. Mycket tid och pengar läggs på utveckling av nya produkter. 1950 arbetade 100 kemister med forskning. Detta antal växte till 1 000 1984 och 4 000 2020. Detta innebär stora investeringar. Till exempel spenderade företaget över 850 miljoner euro på nyutveckling under 2016.

När du överväger en investering i L’Oréal kan det vara klokt att hålla ett öga på utvecklingen som denna. Är företagets produkter omtyckta? Då kan det vara klokt att investera i L’Oréal-aktier.

L’Oréal aktier

L’Oréals aktier är noterade på Parisbörsen. Bolaget återfinns även i CAC40-indexet över de 40 viktigaste franska företagen noterade på Parisbörsen. Familjen Bettencourt Meyers är bolagets största aktieägare med 33 % av aktierna. 23 % av aktierna ägs av det schweiziska företaget Nestlé.

Hur blev familjen Bettencourt den största aktieägaren? Eugéne Schueller dog 1957. Han lämnade både sitt företag och sin förmögenhet till Liliane, sin enda dotter. Hon tillbringade inte resten av sitt liv med att ligga på stranden: Hon gjorde också ett viktigt bidrag till företagets expansion och gjorde det till den megagrupp det är idag.

Köp Société Générale-aktier

Société Générale har funnits sedan 1864 och har sedan dess varit en av de största bankerna i Frankrike. Banken har genom åren även tagit en betydande marknadsandel i flera andra länder. Detta gör det intressant att investera i Société Générale. I den här artikeln tittar vi på hur du köper Société Générale-aktier och du kan även hitta den senaste aktiekursen här.

Hur kan du köpa aktier i Société Générale?

Om du vill investera i Frankrike kan det vara ett bra beslut att köpa aktier i Société Générale. Bankaktier är ofta starkt beroende av den ekonomiska situationen inom en region. Om det går bra för den franska ekonomin är det också mer sannolikt att Société Générale-aktierna ökar i värde. Man måste undersöka hur det går för företaget och om det fattas felaktiga beslut. Vill du köpa Société Générale-aktier? Du kan direkt köpa Société Générale-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla Société Générale-aktier aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Vad är aktiekursen på Société Générale?

Är du nyfiken på aktiekursen på Société Générale? I grafen nedan kan du se hur Société Générale-aktien har presterat den senaste perioden. Du kan använda knapparna för att öppna en handelsposition på företaget.

Företagsinformation för Société Générale

Nedan hittar du de viktigaste företagsuppgifterna för Société Générale.

Aktiekurser för de senaste 5 dagarna

I tabellen nedan kan du se aktiekurserna för Société Générale för de senaste 5 dagarna:

Är det smart att investera i Société Générale?

Société Générale är ett etablerat värde inom det finansiella landskapet. Även om det till en början var starkt beroende av den franska marknaden, verkar detta ha förändrats. Den demografiska spridningen av dess investeringar har gjort Société Générale till en viktig aktör i hela Europa. Société Générale har också gjort några viktiga investeringar i länder utanför Europa, som flera afrikanska länder.

Men det är också här saker och ting blir mer riskfyllda. Trots att Société Générale har en solid grund är det sant att det också har gjorts en del vågade investeringar på instabila marknader. Detta är en risk som varje aktieägare bör vara medveten om.

Det är också viktigt att komma ihåg att bankaktier är mycket cykliska. När ekonomin går dåligt faller bankaktiekurserna nästan omedelbart. Som aktiv investerare kan du svara på detta genom att ta en kort position på aktien.

köp Société Générale aktier

Om företaget Société Générale

År 1864 skapades ”Société Générale”. På den tiden var detta ett allmänt samhälle som delvis ansvarade för att stimulera handel och aktivitet i Frankrike. Under åren har dock företagets karaktär förändrats.

Idag presenterar Société Générale sig som en konsument- och investeringsbank. Trots att företaget grundades med fokus på den franska marknaden, är det även aktivt internationellt. I den internationella finansiella kretsen kallas banken vanligtvis för SocGen. Genom att köpa Société Générale-aktier är det möjligt att bli delägare i denna finansiella aktör, vilket säkert är viktigt för Frankrike.

Stor affärsbank i Europa

Sedan det skapades har Société Générale faktiskt alltid varit en av de viktigaste handelsbankerna i Europa när vi ser till deras inkomster. Även när det kommer till börsvärde är Société Générale en av Frankrikes främsta banker.

I skrivande stund finns banken i mer än 80 olika länder runt om i världen. Tillsammans med BNP Paribas och Crédit Lyonnais beskrivs Société Générale som en av de tre ”klassiska finansinstitutioner” som finns på den franska marknaden. Société Générale-aktierna är noterade på Euronext där de handlas med GLE-tickern.

Vill du investera i den franska ekonomin? Då bör du absolut överväga att köpa Société Générale-aktier!

Société Générales historia

Société Générale kan kalla sig en av de äldsta bankerna i Frankrike. Banken grundades 1864. Till en början kallades det ”Société Générale pour favorement le développement du commerce et de l’industrie en France”… en hel mun!

Société Générale skapade snabbt en imponerande aktiestruktur. Detta visade sig vara ett utmärkt val, eftersom antalet aktieägare ökade i en rasande takt. 1895 hade Société Générale redan 14 000 aktieägare. År 1913 hade det antalet stigit till imponerande 122 000.

Krigsåren lämnade djupa sår på Société Générale, främst för att de förlorade många ryska kunder. Under tiden hade den ryska marknaden blivit företagets näst viktigaste marknad… vid sidan av Frankrike förstås.

Fortsatt utveckling

Även om Société Générale alltid har varit trogen sin hemmamarknad, såg banken det som ett nödvändigt steg för att göra betydande internationella expansioner. Detta gjordes för att sprida riskerna med investeringar och för att förhindra att konkurrensen tar för stora marknadsandelar.

Detta ledde till en rad uppköp som huvudsakligen genomfördes i den centrala delen av Europa. Till exempel valde Société Générale att förvärva den tjeckiska banken Komerční Banka och den så kallade SKB Banka i Slovenien. Dessutom inrättades en särskild investeringsgren i Ryssland. Jacques Der Megreditchian var ursprungligen ansvarig för denna investeringsgren. Under tiden har Société Générale orubbligt tagits upp på listan över Europas viktigaste handelsbanker.

Tror du att dessa internationella investeringar på andra marknader kommer att leda till större spekuleraer i framtiden? Då bör du absolut överväga att investera i Société Générale-aktier!

Hur kan du köpa Renault-aktier?

Renault är en av de största biltillverkarna i världen. En investering i företaget kan därför säkert vara attraktivt. I den här artikeln tittar vi på hur du kan investera i Renault. Du kan också hitta den senaste Renault-aktien på denna sida.

Hur kan du köpa Renault-aktier?

Om du har förtroende för varumärket Renault kan du välja att köpa aktierna. Vill du köpa Renault-aktier? Du kan direkt köpa Renault-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla Renault-aktier aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Vad är aktiekursen på Renault?

Är du nyfiken på aktiekursen på Renault? I grafen nedan kan du se hur Renault-aktien har presterat den senaste perioden. Du kan använda knapparna för att öppna en handelsposition på företaget.

Företagsinformation för Renault

Nedan hittar du de viktigaste företagsuppgifterna för Renault.

Aktiekurser för de senaste 5 dagarna

I tabellen nedan kan du se aktiekurserna för Renault för de senaste 5 dagarna:

Är det smart att investera i Renault?

Som en av de viktigaste och största biltillverkarna på planeten verkar Renault vara en viktig och potentiellt intressant aktör för fordonsinvesterare. Att Groupe Renault består av olika märken gör också att köp av Renaultaktier värt att överväga. Närvaron av dessa olika varumärken inom koncernen är i sig en form av diversifiering som investerare gärna kommer att se. Detta gäller naturligtvis även närvaron av RCI Banque.

Trots denna diversifiering måste de potentiella riskerna i den sektor du ska investera i alltid beaktas. När du köper Renault-aktier som investerare är du beroende av de resultat som uppnås inom fordonssektorn. Därför kan nedslående siffror inom denna sektor snabbt få en negativ inverkan på kursen på Renaultaktien.

Innan du köper Renault-aktier är det lämpligt att jämföra företaget med andra konkurrerande bilmärken. Folk köper ofta en bil som de har en viss känsla med. När ett bilmärke blir mindre populärt kan försäljningen falla kraftigt. Detta är naturligtvis inte positivt för aktiekursen på varumärket.

köp Renault aktier

Om företaget Renault

Renault är en av de mest kända och viktigaste franska tillverkarna av inte bara personbilar utan även kommersiella fordon, lastbilar, traktorer och till och med flygmotorer. Företaget grundades 1899 av Louis Renault. Bolaget är känt för att ha varit ett statligt bolag under en betydande del av sin existens. Som ett statligt bolag gick det genom livet under namnet ’ Régie Nationale des Usines Renault ’. Företaget Renault är noterat på Euronext-börsen med tickern RNO.

Koncernen Renault

Den så kallade ’Groupe Renault’ är egentligen en samling av fem olika företag eller märken. Till en början finns givetvis märket Renault med samma namn. Detta franska märke är bra för produktion av 2,4 miljoner bilar eller lätta nyttofordon. Det finns även andra företag och varumärken som tillhör koncernen. Dessa inkluderar till exempel Renault Samsung Motors. Detta märke släpper ut i genomsnitt cirka 79 000 bilar på marknaden varje år.

Andra välkända märken som Dacia och Lada tillhör också Renault Groupe. Det gäller även Alpine, som återkom på marknaden 2017 efter en längre tids frånvaro. Ett anmärkningsvärt faktum är att Renault också är verksamt i Folkrepubliken Kina. Där använder Renault två lokala partners. Företaget säljer lätta kommersiella fordon i Kina under varumärken som Jinbei och Huansong.

Renaults historia

För skapandet av företaget Renault går vi tillbaka i tiden, närmare bestämt till julafton 1898. Det är på den julafton som bröderna Renault (Louis, Marcel och Fernand) pratar om bilen som står vid dörren. Det var specifikt en så kallad Voiturette som hade satts ihop som ett experiment av den då 22-årige Louis. En tid senare skulle bilen bli föremål för en viktig vadslagning med en firande advokat.

För att vinna vadet var Louis tvungen att köra bilen uppför Rue Lepic i Montmartre. Det verkar inte vara ett problem nuförtiden, men det var det på den tiden. Den vägen har en lutning på 13 %. Advokaten var så imponerad av föreställningen att han omedelbart köpte ett exemplar till sig själv. Ett antal ytterligare beställningar följde snart, som lade grunden för Renault-företaget. Företaget startade officiellt när företaget Renault Frères grundades den 25 februari 1899.

Under tiden kan man säga att Renault har blivit en av de viktigaste och även de största biltillverkarna i Europa. Groupe Renault består inte enbart av de tidigare nämnda bilmärkena. Den så kallade RCI Banque, den största finansiella tjänsteleverantören inom den europeiska bilindustrin, ingår också i koncernen. De största aktieägarna i företaget Renault är inte bara den franska staten, utan också dess partnerbilmärke Nissan.

Hur kan du köpa Danone-aktier?

Som barn åtnjöt jag också regelbundet dessert producerad av Danone stock symb=”DANOY” curr_symb=”$”]. Idag är företaget verksamt på flera kontinenter: Danone, till exempel, säljer fler produkter i framväxande Kina. En satsning på Danone kan därför vara intressant. I den här artikeln tittar vi på hur man bäst köper Danone-aktier. Du kan också hitta den senaste aktiekursinformationen från Danone-bolaget här.

Var kan man köpa Danone-aktier?

En investering i Danone kan ändå fungera bra. Till exempel kan marknaden för barnmjölksprodukter i Kina generera mer och mer försäljning i framtiden. Det är dock viktigt att analysera hur företaget står sig i jämförelse med konkurrenterna. Dessutom är det smart att kliva in i god tid. När du köper aktierna i toppen kan det ta lång tid att uppnå en positiv avkastning med din investering i Danone. Vill du köpa Danone-aktier? Du kan direkt köpa Danone-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla Danone-aktier aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Vad är aktiekursen på Danone?

Är du nyfiken på aktiekursen på Danone? I grafen nedan kan du se hur Danone-aktien har presterat den senaste perioden. Du kan använda knapparna för att öppna en handelsposition på företaget.

Företagsinformation för Danone

Nedan hittar du de viktigaste företagsuppgifterna för Danone.

Analys av Danone

Innan du bestämmer dig för om du ska köpa eller sälja Danone är det viktigt att först analysera aktien. Översikten nedan visar hur Danon-aktien har utvecklats under den senaste perioden.

Aktiekurser för de senaste 5 dagarna

I tabellen nedan kan du se aktiekurserna för Danone för de senaste 5 dagarna:

Vad kommer Danone aktiekurs att göra under 2024?

Är du nyfiken på vad analytiker tror att Danone kommer att göra under 2024 och de kommande åren? Med hjälp av data från Alpha Vantage har vi kombinerat analytikernas prognoser. Kom ihåg att denna siffra bara är en förutsägelse om Danone prisrörelser och att denna förutsägelse inte behöver gå i uppfyllelse. Gör alltid din research!

Om företaget Danone

Det franska livsmedelsföretaget Groupe Danone grundades 1909 av Isaac Carosso. Han började i Barcelona med ett litet företag som tillverkade yoghurt. Tio år senare byggdes en första fabrik i Frankrike. Företagets huvudprodukter är mejeriprodukter och yoghurt, medicinsk mat och vatten på flaska. Danones huvudkontor ligger i Paris.

Köp Danone-aktier

Vikten av yoghurt

För den grekiskfödde Isaac Carosso var yoghurt förstås en välkänd produkt. Han flyttade från Thessaloniki till Barcelona 1912. Där oroade han sig över att stadsbarnen ofta led av tarmbesvär orsakade av dålig hygien. Isaac var övertygad om att fermenterade mjölkprodukter skulle stärka tarmfloran hos dessa barn. Det var därför han började göra yoghurt. Han döpte företaget som skulle producera denna yoghurt efter sin son Daniel.

Bolagets verksamhet och omsättning

Danone har delat upp sin verksamhet i fyra grupper: babyprodukter, vatten, färska mejeriprodukter och medicinsk mat. Försäljningen av färska mjölkprodukter står för 50 % av försäljningen, livsmedel står för 30 % av försäljningen och vatten står för 20 % av försäljningen.

Det globalt aktiva företaget når cirka 40 % av sin försäljning i Europa. Huvudmarknaden är USA. I Europa är Frankrike den viktigaste marknaden, där Danone når 10 % av sin försäljning i det landet.

Fusioner och förvärv av Danone

Danone har gått samman med flera företag. Även företag förvärvades

 • 1967 slogs företaget samman med ostfabriken Gervais
 • Glastillverkaren Bouissois-Souchon-Neuvesel (BSN) bestämde sig för att fokusera på livsmedelsindustrin. Detta företag slogs samman med Cervais-Danone 1973. Efter den sammanslagningen var företagets namn BSN-Cervais-Danone. 1994 förenklades detta namn: företagets namn blev Danone.
 • Det holländska företaget Numico, fram till 1997 känt som livsmedelsföretaget Nutricia, förvärvades 2007.
 • Den ryska Unimilk Group förvärvades 2010
 • 2012 förvärvades Wockhardt Groups livsmedelsverksamheter i Indien.
 • 2013 bildades en strategisk allians med det kinesiska företaget Mengliu. Detta företag är marknadsledare inom färska mejeriprodukter i Kina.
 • Det amerikanska livsmedelsföretaget WhiteWave Foods förvärvades 2017. Vid tidpunkten för detta förvärv förvärvade Danone även det belgiska företaget Alpro. För förvärvet av WhiteWave Foods betalade Danone cirka 11 miljarder euro. Tack vare detta förvärv uppnår Danone nu minst en fjärdedel av sin totala försäljning i Nordamerika.

Dessa typer av offentliga förvärv & samarbeten kan ha en stark inverkan på företagets resultat. När du investerar i Danone är det viktigt att hålla ett öga på den här typen av förvärv.

Stigande spekuleraer på grund av ökad efterfrågan på barnmat

Tack vare en stark efterfrågan på barnmat i Kina steg Danones spekuleraer under 2018. Efterfrågan på barnmat ökar på grund av den växande födelsetalen i Kina. Dessutom drar Danone nytta av att den växande kinesiska medelklassen gillar att köpa produkter från företaget. Denna starka efterfrågan väger upp den nedslående utvecklingen för yoghurt- och mejeridivisionen.

Kina är en tillväxtmarknad, där fler och fler köper dyrare produkter, att köpa Danone-aktier kan därför vara intressant.

Hur kan man köpa Michelin-aktier?

Nästan alla känner till Michelin från de så kallade Michelin-stjärnorna som tilldelas högkvalitativa restauranger. Detta är dock inte företagets huvudsakliga inkomstkälla: Michelin tjänar mycket pengar på att sälja däck. I den här artikeln kommer vi att diskutera hur & var man kan köpa Michelin-aktier. Du hittar också den aktuella aktiekursen för företaget Michelin.

Var kan man köpa Michelin-aktier?

Har du förtroende för Michelins framtid? Chansen är stor att folk kommer att använda bilen mer och mer. Visst, efter pandemin föredrar människor ofta sitt eget privata fordon framför kollektivtrafiken. Tack vare sina reseguider och restaurangrecensioner har företaget byggt upp en stark position. Det kan göra det ännu mer intressant att investera i Michelin-aktier. Vill du köpa Michelin-aktier? Du kan direkt köpa Michelin-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla Michelin-aktier aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Vad är aktiekursen på Michelin?

Är du nyfiken på aktiekursen på Michelin? I grafen nedan kan du se hur Michelin-aktien har presterat den senaste perioden. Du kan använda knapparna för att öppna en handelsposition på företaget.

Företagsinformation för Michelin

Nedan hittar du de viktigaste företagsuppgifterna för Michelin.

Aktiekurser för de senaste 5 dagarna

I tabellen nedan kan du se aktiekurserna för Michelin för de senaste 5 dagarna:

Om företaget Michelin

Michelin är en av de största däcktillverkarna i världen och är fortfarande familjeägt. Tack vare denna smarta konstruktion har detta familjeföretag kunnat attrahera stora mängder kapital. Huvudkontoret för detta franska företag ligger i Clermont-Ferrand.

Michelins historia

Michelin grundades 1889 av bröderna Andre och Edouard Michelin. Bröderna gjorde företaget stort. För att ytterligare expandera företaget blev de ägare till Citroën 1934, som såldes igen 1974.

Ett mångfacetterat företag

Michelin är ett mångfacetterat företag. Den gör mer än att bara tillverka däck. Ett exempel på detta är företagets reseguider som har getts ut sedan 1900. Dessutom är företaget känt för de stjärnor det delar ut till högklassiga restauranger.

Milstolpar för företaget.

Företaget var flera gånger först med att komma med en viss typ av däck. Några av företagets milstolpar var:

 • Det första utbytbara cykeldäcket (1891)
 • Det första gummidäcket för bilar (1895)
 • Det första komfortdäcket för lastbilar (1926)
 • De första metallgallerförstärkta däcket (1936)

Michelins maskot

Företaget har en mycket välkänd maskot som heter Bibendum. Numera består maskoten av bildäck, men nuförtiden består han av cykeldäck. Denna maskot är avbildad på Michelins publikationer. Till exempel kan maskoten hittas i det tomma blå området på företagets vägkartor.

Förvärv av Uniroyal Goodrich

1989 tog Michelin över den amerikanska däcktillverkaren Uniroyal Goodrich. Detta företag var den näst största däcktillverkaren i USA efter Goodyear. Före förvärvet betalade Michelin 0,9 miljarder dollar. Dessutom övertogs befintliga skulder på 0,8 miljarder dollar. Detta förvärv stärkte företagets position på den amerikanska marknaden för byte av bildäck.

Kartor och reseguider utgivna av Michelin

Michelin har gett ut reseguider sedan 1900 och vägkartor sedan 1910. Till en början publicerade företaget endast färdkartor och reseguider för Frankrike. Nu ger man ut kartor och guideböcker för nästan hela Europa och även för länder utanför Europa.

Varför började företaget göra vägkartor och reseguider? De gjorde detta för att främja försäljningen av sina bildäck. Vägkartorna och guideböckerna stimulerade bilturismen, vilket var fördelaktigt för däckförsäljningen. Faktum är att redigeringen av vägkartor och reseguider snart blev oberoende av däckhandeln.

Den röda guiden utgiven av Michelin

Den årliga Röda guiden innehåller ett urval av hotell och restauranger. Röda guiden är mest känd för sina Michelinstjärnor som tilldelas restauranger som erbjuder utmärkt mat. För att tilldelas stjärnorna inspekterar ett 70-tal inspektörer cirka 50 000 restauranger i Europa varje år.

Restauranger är nöjda med dessa stjärnor, eftersom ett omnämnande i den röda guiden är en garanti för kvalitet.

Köp Michelin-aktier

Däckproducenten lider av höga råvarupriser

Under första halvåret 2017 tryckte höga råvarupriser ner Michelins spekuleraer. För att behålla resultatet behövde priserna höjas. De höga råvarupriserna orsakade ett bakslag på inte mindre än 331 miljoner euro. Under andra halvåret 2017 föll priserna på råvaror något.

Innan du investerar i Michelin är det därför klokt att titta noga på hur råvarupriserna utvecklas. Undersök vilka råvaror är viktiga och hur de påverkar aktiekursen. Så når du bäst resultat med investeringar i Michelin.

Hur kan man köpa aktier i Peugeot Citroën?

Peugeot är ett oumbärligt franskt bilmärke. Historien om detta familjeföretag går tillbaka till 1810. Ändå har de hängt med i tiden och företaget har intressanta planer för framtiden. Ett köp av Peugeot Citroën-aktier kan därför vara en intressant investering. I den här artikeln kan du läsa var du kan investera i Peugeot & ta en titt på den senaste aktiekursen.

Var kan man köpa Peugeot Citroën-aktier?

Peugeot Citroën svarar på energiomställningen genom att lansera nya elektroniska bilar. Företaget har också en ambitiös plan med vilken de hoppas kunna erövra den amerikanska marknaden. Tror du att detta franska företag kommer att lyckas erövra nya marknader? Då kan det vara intressant att köpa aktier i Peugeot Citroën. Vill du köpa Peugeot Citroën-aktier? Du kan direkt köpa Peugeot Citroën-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla Peugeot Citroën-aktier aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Är det smart att investera i Peugeot Citroën?

Beroende på det ekonomiska klimatet kan det säkert vara intressant att investera i Peugeot Citroën-aktier. En stark sida med företaget är dess olika strategiska partnerskap. Till exempel arbetar de med Ericsson att sätta upp 5G-fordon och med Tata Motors att även kunna sälja fordon i Indien.

Bolaget har byggt upp en stark position i Frankrike och Europa och uppnår stabila resultat. Det är givetvis tillrådligt att hålla ett öga på det allmänna ekonomiska läget: när ekonomin inte går bra köper folk färre bilar och det kan då vara klokt att vänta med att köpa Peugeot Citroën-aktier.

I takt med att företaget diversifierar sina risker mer och mer, blir en investering i företaget allt mer attraktiv. Till exempel har Peugeot Citroën byggt upp en stark position i Kina och i Sydostasien, som är starka tillväxtmarknader. Det är också bra att nämna att företaget innoverar bra och till exempel jobbar med elbilar. En vältajmad investering i Peugeot Citroën-aktier kan därför slå bra ut.

Om företaget Peugeot

Peugeot har tillverkat bilar i många år. Peugeot är en del av PSA-koncernen, där även märkena DS, Citroën, Opel och Vauxhall ingår. Peugeot är PSA:s största varumärke. PSA är noterat på Euronext i Paris och ingår även i CAC 40-index.

Under 2016 tillkännagav PSA sina planer på att expandera kraftigt genom att förvärva andra biltillverkare. De vill också komma in på nya marknader genom att expandera till Indien, Amerika, Kanada och Asien. Företaget har sitt huvudkontor i Paris, varifrån försäljning av närmare fyra miljoner bilar kommer att drivas. Detta gör den till den tredje största biltillverkaren i Europa strax efter Renault.

Peugeot

Peugeots historia

Peugeot startade som ett familjeföretag 1810 med tillverkning av kaffekvarnar och cyklar. 1858 lade de till lejonet till Peugeots logotyp och 1889 tillverkades Peugeots första bil: en ångtrehjuling. 1896, efter en familjetvist, bildades bilfilialen. Peugeot är helt klart ett bilmärke som har funnits länge.

Internationella priser

Peugeot har fått flera internationella utmärkelser för sina fordon: till exempel var Peugeot-bilen Årets bil i Europa. Peugeot har även utvecklat bilen med de lägsta CO2-utsläppen i Europa. Peugeot är därför ett pålitligt märke, vars äldre modeller från 1960-talet fortfarande kör i Afrika och Kuba.

Är du säker på att de nya bilarna också kommer att vara mycket pålitliga? I så fall kan du säkert överväga att investera i Peugeot. Gör först en bra analys av konkurrenterna för att avgöra om en investering i Peugeot verkligen är rätt beslut.

El- och hybridfordon

Peugeot är inte blind för världstrender och de har därför börjat utveckla hybridbilsmodeller. Företaget tillverkar även fulla elbilar som ytterligare minskar CO2-utsläppen.

Elkörning är bättre för miljön och konsumenternas efterfrågan på elbilar ökar. På grund av dieselskandalen (från Volkswagen ) miljövänlig körning tog ytterligare fart, särskilt nu när många företag inte längre tillåter dieselbilar i sin flotta.

Tror du att Peugeot kommer att kunna växa ytterligare med de energieffektiva modellerna? I så fall kan det vara klokt att köpa Peugeot-aktier.

Peugeots ambitioner

PSA meddelade 2019 att de kommer att återvända till Amerika 2026. Målet är satt, men det kommer givetvis att kräva en hel del förberedelser. I och med att nya modeller kommer, så kommer det också att finnas fler möjligheter till en bra start. Om Peugeot lyckas få fotfäste i Amerika kommer de att kunna uppnå högre spekuleraer. Peugeot-aktien kan då stiga. Detta kan därför vara en bra anledning att investera i Peugeot genom att köpa aktierna.

Batterier och samriskföretaget Total-Peugeot

Peugeot och Total ska arbeta tillsammans för att tillverka batterier till elbilar. Detta beslut togs i januari 2020 och kan säkert vara ett smart strategiskt drag. Total har gott om kunskap och tillräckligt med laddplatser för elbilar. År 2030 är målet att producera en miljon batterier som många elbilar kan tillverkas med.

Total vill investera 5 miljarder i programmet och 2021 vill de starta en pilotanläggning i Frankrike, där 200 miljoner ska investeras. Totals andel i bolaget kommer att minska från hälften till en tredjedel. Tror du att detta samarbete kommer att bidra till Peugeots resultat? I så fall kan det vara klokt att köpa Peugeot-aktier.

Hur kan du köpa Vivendi-aktier?

Vivendi är ett stort franskt konglomerat som består av många företag. För närvarande är företaget huvudsakligen verksamt inom musik- och tv-branschen. Funderar du på att köpa Vivendi-aktier? Innan man investerar i Vivendi är det viktigt att undersöka inom vilka sektorer företaget är verksamt. Detta gör att du kan avgöra om en investering är intressant. På den här sidan kan du också konsultera den aktuella Vivendi aktiekursen.

Var kan man köpa Vivendi-aktier?

Vivendi är mer än ett företag: det är en samling företag! Innan du köper Vivendi-aktier är det därför klokt att undersöka hur de underliggande delarna presterar. Har du förtroende för Vivendis framtid? Då kan det vara intressant att köpa Vivendi-aktier. Vill du köpa Vivendi-aktier? Du kan direkt köpa Vivendi-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla Vivendi-aktier aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Vad är aktiekursen på Vivendi?

Är du nyfiken på aktiekursen på Vivendi? I grafen nedan kan du se hur Amazon-aktien har presterat den senaste perioden. Du kan använda knapparna för att öppna en handelsposition på företaget.

Företagsinformation för Vivendi

Nedan hittar du de viktigaste företagsuppgifterna för Vivendi.

Aktiekurser för de senaste 5 dagarna

I tabellen nedan kan du se aktiekurserna för Vivendi för de senaste 5 dagarna:

Om företaget Vivendi

Vivendi är ett massmediekonglomerat baserat i Paris (dess huvudkontor). Bolaget har verksamhet inom film, tv-spel, tv, musik, videohosting och är även bokförlag.

Vivendi består därför av en samling medieföretag som alla är involverade i att skapa, producera och distribuera underhållning. Vivendi äger femtio skivbolag som de genererar ett stadigt kassaflöde med. En annan välkänd affärsenhet är Canal+-gruppen, som är verksam i många länder. Företaget är huvudsakligen verksamt i Frankrike, Afrika, Vietnam, Polen och Myanmar.

Vivendi

Ursprunget till Vivendi

1853 fanns vattenbolaget Compagnie Générale des Eaux (CGE). Företaget hade koncessioner för att leverera vatten i Lyon och senare i Paris, Nantes och Venedig plus Porto. 1976 utökade CGE sin verksamhet genom att ta över flera företag. Dessa omfattade transporttjänster, byggföretag, fastigheter och även avfallshantering. Slutligen förvärvades även Compagnie Générale d’Entreprises Automobiles (CGEA).

Canal+

1983 var CGE med och grundade Canal+, som blev den första betalkanalen på fransk tv. På 1990-talet expanderade företaget ytterligare till media och telekommunikation. Inom denna sektor gjorde de flera förvärv för att växa ytterligare. 1998 (när den franska telekommarknaden avreglerades) splittrades Vivendi Universal och Vivendi Environnement.

Skapandet av ”Vivendi”

Namnet ändrades till Vivendi 1998. Därefter såldes alla fastighets- och byggbolag. Vivendi gick samman med bland annat Maroc Telecom och NetHold. Efter detta kunde de lansera digitala kanaler i Spanien, Polen, Italien, Skandinavien, Belgien och även i Nederländerna. 1999 slogs företaget samman med Pathé, en affär värd 2,6 miljarder enligt Wall Street Journal. De delar som inte var attraktiva för Vivendi såldes till Fornier, som senare bytte namn till PaPathéthe.

De nuvarande affärsenheterna

Företaget fokuserar på digital underhållning. Det är väsentligt för företaget att utveckla synergier mellan de olika företagen och låta dem växa tillsammans. Detta är en utmaning för styrelsen och den dagliga ledningen av koncernen.

The Canal + Group

Canal + är ledande inom betal-TV i Frankrike. Det är en internationell producent och distributör av tv-serier och filmer. Vivendi är ensam ägare till Canal +.

Universal Music Group

Tillsammans med Warner Music och Sony Music, Universal Music Group tillhör de tre bästa skivbolagen i världen.

Havas

Havas är ett av de största reklam- och kommunikationsföretagen i världen. Vivendi äger 95 procent av alla aktier.

Gameloft

Mobilspel och nedladdningar är företagets kärnverksamhet. Varje år finns det mer än en miljard nedladdningar av deras spel.

Editis

Detta är ett franskt förlag som förvärvades för 900 miljoner euro 2019. Företaget är ett av de största förlagen i Frankrike.

Vivendi Village

Vivendi Village är en liten grupp företag som tillhandahåller live och digital underhållning.

Vivendi biljettförsäljning

Vivendi Ticketing är specialist på distribution av biljetter till liveevenemang, sportevenemang och kulturevenemang. Företaget är verksamt i England, Frankrike och USA. De behandlar fyrtio miljoner biljetter årligen. Företaget är också aktivt för sina systerbolag där det säljer biljetter till artister från Universal Music Group.

En samling företag!

Vivendi är verksamt på flera fronter inom underhållningssektorn, detta skapar synergifördelar som kan vara till nytta för företagets resultat. Dessutom vet de hur man gör smarta uppköp och växer därför längre och längre. Tror du att de kommer att fortsätta att fatta smarta beslut i framtiden? I så fall kan det vara intressant att köpa Vivendi-aktier.

En investering i Vivendi är mer stabil än en investering i en specifik musikproducent. Företaget Vivendi investerar trots allt i ett urval av olika företag så att de dåliga resultaten i en sektor kan kompenseras av goda resultat i en annan.

Hur kan du köpa Ubisoft-aktier?

Ubisoft är en välkänd utvecklare av spel. Studion startades en gång av fem bröder och växte från Frankrike till ett internationellt företag med många filialer över hela världen. Genom att investera i Ubisoft investerar du direkt i ett av de största företagen inom spelbranschen. Men vad är det bästa sättet att köpa Ubisoft-aktier? Och vad är den aktuella aktiekursen för Ubisoft-aktien? På den här sidan kan du läsa allt om det!

Var kan man köpa Ubisoft-aktier?

När du köper aktier måste du ha förtroende för företagets framtid. Funderar du på att köpa Ubisoft-aktier? Undersök vilka spel företaget arbetar med just nu. Tror du att dessa spel kommer att bli en succé? Då kan det vara klokt att köpa Ubisoft-aktier. Vill du köpa Ubisoft-aktier? Du kan direkt köpa Ubisoft-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla Ubisoft-aktier aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Vad är aktiekursen på Ubisoft?

Är du nyfiken på aktiekursen på Ubisoft? I grafen nedan kan du se hur Ubisoft-aktien har presterat den senaste perioden. Du kan använda knapparna för att öppna en handelsposition på företaget.

Företagsinformation för Ubisoft

Nedan hittar du de viktigaste företagsuppgifterna för Ubisoft.

Aktiekurser för de senaste 5 dagarna

I tabellen nedan kan du se aktiekurserna för Ubisoft för de senaste 5 dagarna:

Är det klokt att köpa Ubisoft-aktier?

Innan du kan bestämma dig för om det är smart att köpa Ubisoft-aktier är det lämpligt att undersöka spelmarknaden noggrant. Spel blir mer och mer komplexa och de stora spelbolagen tävlar om spelarens uppmärksamhet. Ubisoft måste därför hela tiden släppa nya, kreativa titlar för att fortsätta prestera bra.

Att investera på spelmarknaden kan vara en bra idé: 2025 förväntas hela marknaden vara det värde över 250 miljarder USD. Marknaden växer fortfarande starkt och fler och fler människor blir fanatiska spelare. Spel är därför inte längre bara något för nördar och geeks.

Innan du investerar i Ubisoft bör du undersöka hur företaget går i jämförelse med konkurrenterna. På så sätt kan du avgöra om det är smart att köpa Ubisoft-aktier.

Om företaget Ubisoft

Det franska företaget Ubisoft Entertainment var tidigare känt som Ubisoft. Detta stora företag är en utvecklare och utgivare av datorspel. Huvudkontoret för detta företag ligger i Montreuil. Sett till storlek är detta oberoende företag den tredje största utgivaren av dataspel i Europa och den tredje största i USA. I världen, om Japan exkluderas, är det det fjärde största företaget i spelbranschen. Företaget har 20 filialer i 16 länder.

Ubisoft

Ett företag med många utvecklingsstudior och filialer

Ubisoft Entertainment har utvecklingsstudior och filialkontor i Rotterdam, London, Paris, Abu Dhabi, Barcelona, Odessa, San Francisco, Shanghai, Singapore och andra. Varje år grundas eller förvärvas nya utvecklingsstudior och filialer.

Tror du att denna internationella expansion kommer att bidra till Ubisofts framgång? I så fall kan det vara smart att köpa Ubisoft-aktier.

Ny prestationstudie i Toronto

Den nya performance capture-studion, som öppnade 2012, täcker en yta på 750 kvadratmeter. Många datorspel utvecklades i denna studio. Tekniken utvecklas ständigt, varför en ny, ultramodern studio öppnades 2019. Denna nya studio gör det möjligt att uppnå en högre kvalitetsnivå. Ännu mer spännande och bättre spel kan skapas för spelare.

Ubisoft Entertainments historia

Företagets historia börjar 1986 när fem bröder grundade företaget Ubisoft. Företaget var beläget i staden Carentoir i Frankrike. Bröderna började genast utveckla dataspel och avtal slöts med andra dataspelsutvecklare. Genom avtal med företag som Electronic Arts kunde bröderna distribuera de datorspel de utvecklade över hela Frankrike.

I slutet av 90-talet lyckades Ubisoft sälja spelen i andra länder. Datorspelen såldes i Tyskland, Storbritannien och USA.

Redstorm Entertainment, en framgångsrik amerikansk utgivare av datorspel, blev en del av Ubisoft år 2000. Namnet på det franska företaget blev Ubisoft Entertainment.

Ubisofts första spel

Det första officiella spelet som publicerades av Ubisoft var Zombi. Zombi är ett överlevande skräckspel i first-person som innebär att du ser direkt genom hjältens ögon. Spelet utspelar sig i London där du måste överleva ett zombieutbrott.

Tillväxt med Red Storm

Företaget Ubisoft har vuxit genom att ta över andra parter. Ett exempel på en utvecklare de förvärvade var Red Storm Entertainment. År 2000 blev detta företag en del av Ubisoft. Spel som utvecklades senare inkluderar Tom Clancy’s Splinter Cell och Prince of Persia.

Det är klokt att hålla ett öga på eventuella uppköp av Ubisoft-företaget. Om du tror att ett uppköp bidrar positivt till företagets resultat kan det vara klokt att köpa Ubisoft-aktier.

Hur kan du köpa BNP Paribas-aktier?

Vill du investera i BPN Paribas ? Genom att köpa BPN Paribas aktier investerar du i en av de största bankerna i världen. Samtidigt investerar du också i en bank med inte alltför etiska affärsmetoder. I den här artikeln kan du läsa om företagets huvudsakliga verksamhet. Du kan också se direkt här var du kan köpa aktierna, och du kan konsultera den aktuella aktiekursen för BNP Paribas här.

Var kan man köpa BNP Paribas-aktier?

Har du förtroende för BNP Paribas framtid? Bankaktier är ofta mycket cykliska. När det går bra ekonomiskt går aktiekursen i en bank som BNP Paribas ofta också bra. När ekonomin går dåligt kommer du som aktieägare i en bankaktie genast att känna av konsekvenserna. Vill du köpa BNP Paribas? Du kan direkt köpa BNP Paribas? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla BNP Paribas aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Vad är aktiekursen på BPN Paribas?

Är du nyfiken på aktiekursen på BPN Paribas? I grafen nedan kan du se hur BPN Paribas-aktien har presterat den senaste perioden. Du kan använda knapparna för att öppna en handelsposition på företaget.

Företagsinformation för BPN Paribas

Nedan hittar du de viktigaste företagsuppgifterna för BPN Paribas.

Aktiekurser för de senaste 5 dagarna

I tabellen nedan kan du se aktiekurserna för BPN Paribas för de senaste 5 dagarna:

Om företaget BNP Paribas

Den 23 maj 2000 slogs Banque Nationale de Paris och Paribas samman för att bilda BNP Paribas. Detta företag, en av de största bankkoncernerna i världen, har sitt huvudkontor i Paris. Filialer till denna bankgrupp finns i 75 länder. 2009 förvärvades belgiska Fortis. BNP Paribas blev då den största banken i Europa när det gäller förvaltade tillgångar. Sedan 2010 har BNP Paribas varit den största banken i världen i termer av balansomslutning.

BNP Paribas

Förvärvet av Fortis

I och med förvärvet av Fortis-banken förvärvade BNP Paribas 75 % av aktierna. Den belgiska regeringen förvärvade resten av aktierna. Dessutom förvärvade BNP Paribas 25 % av Fortis Insurance. 25 % av aktierna i BNB Parisbas Fortis såldes 2013 av den belgiska federala regeringen till BNP Paribas Fortis för vilket banken betalade 3,25 miljoner euro. Detta gav den franska banken full äganderätt till den tidigare Fortis-banken.

Fortis Investments är Fortis kapitalförvaltningsarm. BNP Paribas förvärvade också Fortis Investments. När Fortis Investments förvärvades av BNP Paribas förvaltades mer än 200 investeringsfonder av Fortis Investments världen över.

Problem i Europa och USA

BNP Paribas rapporterade inte sin andel i Volta Frankrike på nästan ett år. Därför gav Financial Markets Authority BNP Paribas administrativa böter på 120 000€ under 2009.

I USA räknade BNP Paribas med att behöva betala 10 miljarder USD i juni 2014. Detta var en uppgörelse för förbjuden vapenhandel med Sudan och Iran. Den 28 juni 2014 träffades ett förlikningsavtal med de amerikanska myndigheterna: banken fick betala 8,9 miljarder USD.

Böterna var så höga eftersom BNP Paribas, trots varningar, hade fortsatt med de olagliga metoderna. 2013 hade banken fortfarande en nettospekulera på 4,8 miljarder euro, så det höga vitet 2014 hotade inte bankens kreditvärdighet.

Ändå är det viktigt när du börjar investera i BNP Paribas att vara uppmärksam på den här typen av utveckling. Skandaler kan ha stor inverkan på priset på en aktie. Genom att aktivt investera kan du svara bra på både stigande och fallande aktiekurser.

Dålig etisk policy

BNP Paribas presterar dåligt när det gäller sin etiska policy. Banken följde knappast riktlinjer inom bland annat områdena mänskliga rättigheter, naturvård, minskning av växthusgaser och investeringar i vapenindustrin.

Banken finansierade länder som producerar, designar och säljer vapen. Under 2016 ägde banken även 120 dotterbolag belägna i skatteparadis. Om du letar efter en etisk investering är BNP Paribas därför inte det bästa valet.

Digitalisering

BNP Paribas har, liksom många andra banker, märkt att kunder besöker en fysisk plats allt mer sällan. Företaget svarar på detta genom att kontinuerligt utveckla sina digitala tjänster. Mer än 50 % av all kontakt sker numera via internet, vilket gör det till ett strategiskt smart drag att allt mer digitalisera tjänsten. Tror du att digitaliseringen kommer att bidra till BNP Paribas affärsresultat? I så fall kan det vara smart att köpa BNP Paribas-aktier

Hur kan du köpa Total-aktier?

Total är ett av de större globala oljebolagen. Detta franska företag försöker också hitta mer energieffektiva alternativ. I denna analys av Total läser du allt du behöver veta innan du investerar i företaget. På denna sida kan du även enkelt se hos vilka aktiemäklare du kan köpa Total-aktier mot låga avgifter. Är du nyfiken på det senaste priset på företaget? Du hittar även Totals aktuella aktiekurs här.

Var kan du köpa Total-aktier?

Funderar du på att köpa Total-aktier? Det är viktigt att först analysera den globala efterfrågan på olja. Tror du att efterfrågan på olja kommer att fortsätta att öka? Då är chansen stor att värdet på Total-aktier ökar. Vill du köpa Total-aktier? Du kan direkt köpa Total-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla Total-aktier aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Vad är aktiekursen på Total?

Är du nyfiken på aktiekursen på Total? I grafen nedan kan du se hur Total-aktien har presterat den senaste perioden. Du kan använda knapparna för att öppna en handelsposition på företaget.

Företagsinformation för Total

Nedan hittar du de viktigaste företagsuppgifterna för Total.

Aktiekurser för de senaste 5 dagarna

I tabellen nedan kan du se aktiekurserna för Total för de senaste 5 dagarna:

Hur kan du köpa Total-aktier?

Har du förtroende för det franska oljebolaget Total och vill du köpa Total-aktier? I den här delen av artikeln kommer vi att diskutera hur du kan börja investera i Total-aktier som nybörjare.

Du köper franska aktier som Total hos en online-mäklare. En mäklare är ett företag som gör det möjligt att köpa & sälja aktier. Vill du veta hos vilken mäklare du kan investera i aktier? Ta då en titt på vår översikt över bästa mäklare:

Efter att du har öppnat ett konto hos en mäklare kan du enkelt hitta aktien genom att använda sökfältet. Fyll i företagets namn (Totalt) och använd köpknappen för att öppna en aktieposition. När du vill investera i Total har du vanligtvis två alternativ:

 • Marknadsorder: med en marknadsorder köper du aktien direkt till aktuellt pris.
 • Limitorder : med en limitorder köper du aktien till ett fast pris.

Även efter att du köpt Total-aktier är det viktigt att ha koll på läget. Övervaka till exempel oljepriset och se hur oljeproducenten gör i förhållande till konkurrenten. Har du gjort tillräckligt med spekulera med din investering i Total? Då kan det vara klokt att ta sin spekulera genom att sälja aktierna.

Om företaget Total

Total är ett statligt oberoende oljebolag. Företaget har sitt huvudkontor i Paris och har producerat olja och gas i nästan ett sekel. Inom olje- och gasproduktion är Total det fjärde största företaget i världen. Idag är Total även verksamt inom förnybar el och energi.

Analys av Total

Innan du investerar i Total-aktier är det viktigt att analysera aktien noggrant. Först och främst är det viktigt att komma ihåg att priset på Total är starkt kopplat till priset på råolja olja . När priset på råolja stiger kan företaget göra mer spekulera. Totals aktiekurs och priset på råolja har därför en positiv korrelation. Det säger sig självt att Totals affärsverksamhet också spelar en viktig roll för aktiens slutliga kursutveckling.Det är också klokt att noggrant studera Totals gröna energipolitik. I framtiden kommer fossila bränslen att bli allt mindre populära. Först när Total kommer med nya innovationer kommer de att kunna behålla en stark position i en avlägsen framtid. Tror du att Total kommer att lyckas hänga med i tiden? Då kan du säkert överväga att köpa Total-aktier.Det är också viktigt att hålla ett öga på det politiska läget. Tänk till exempel på relationen mellan Total och Iran. I Iran kan vi hitta den tredje största gasreserven i världen. Spänningar i regionen kan då påverka företagets resultat negativt.På lång sikt väntas efterfrågan på olja fortsätta att öka. När ekonomin växer ökar efterfrågan på energi. Om efterfrågan ökar med lika utbud kommer detta att ha en positiv effekt på den totala aktiekursen på lång sikt. Det är viktigt att ta hänsyn till alla dessa faktorer innan du köper Total-aktier.Totalt

Total styrka

Innan du börjar köpa Total-aktier vill du förmodligen veta vad företagets styrkor är. En bra poäng med Total är att produktionen är väl spridd över olika regioner. En del av råoljan produceras till exempel i Nigeria och en annan del i Norge, vilket begränsar produktionsriskerna. När allt kommer omkring kan problem i en region hanteras i en annan.En annan styrka med Total-beståndet är att de är utmärkta på att tillämpa de senaste teknikerna som gör att de kan arbeta effektivt. Som ett resultat är det mindre sannolikt att Total-aktien minskar i värde när efterfrågan på olja sjunker. De kan absorbera en del av den förlorade spekuleraen genom att spara kostnader.

Konkurrenter till Total

Det gäller att ha stenkoll på Totals konkurrenter. Jämför hur Total presterar jämfört med sina konkurrenter. På så sätt säkerställer du att du köper rätt aktie. Men vilka är Totals största konkurrenter?

 • Royal Dutch Shell : Royal Dutch Shell är Totals största konkurrent.
 • ExxonMobil är baserat i Amerika och uppnår dessutom en enorm omsättning.
 • BP är ett Storbritannien-baserat företag med en betydande årsomsättning.
 • Chevron fungerar inte lika bra som Total och är belägen i USA.

Samarbeten

Samarbeten är alltid viktigt för ett företag. De kan vara en bra informationskälla och generera ytterligare inkomster. Total arbetar för närvarande med Samsung och förser dem med olja till den kemiska sektorn. Företaget har också arbetat med PSA i mer än 50 år: Total är den enda leverantören av smörjmedel till PSA:s fabriker. Nya samarbeten kan lyfta Totals aktiekurs. Innan du köper Total-aktier är det smart att undersöka de framtida planerna för Total.

Historien om Total

CFP (Compagnie Francaise des Pétroles) bildades 1924. Oljan producerades sedan i Mellanöstern. Med åren blev Total ett välkänt namn i den internationella världen. 1985 ändrades namnet på företaget CFP-Total till Total 1991. Idag är Total verksamt i mer än 130 länder.

Total och bättre energi

Totals anställda är alla engagerade i att generera bättre energi. Deras tjänster och produkter hjälper kunder över hela världen. Totals produkter ska vara säkra, effektiva och verkande. Total vill förse människor runt om i världen med prisvärd, pålitlig och ren energi. Bolagets mål är därför att bli både den mest ansvarsfulla och viktigaste leverantören av energi.

Total vill fortsätta växa

Total har som mål att öka den totala olje- och gasproduktionen med 5 % varje år fram till 2022. Under 2017 ökade olje- och gasproduktionen med mer än 20 %. Företaget startar ständigt nya projekt. Tror du att Totals nya projekt kommer att bidra till framtida verksamhetsresultat? I så fall kan det vara klokt att köpa Total-aktier.

Hur kan du köpa AXA-aktier?

AXA är ett av de stora multinationella försäkringsbolagen. Företaget är aktivt i olika regioner, så genom att investera i AXA kan du sprida dina risker på olika områden. I den här artikeln kan du läsa hur man bäst köper AXA-aktier. Du kan också hitta det senaste AXA-aktiekursen här.

Var kan du köpa AXA-aktier?

Har du förtroende för försäkringsbranschen och AXA: s förvärvsstrategi? Vill du köpa AXA-aktier? Du kan direkt köpa AXA-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla AXA-aktier aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Vad är aktiekursen på AXA?

Är du nyfiken på aktiekursen på AXA? I grafen nedan kan du se hur AXA-aktien har presterat den senaste perioden. Du kan använda knapparna för att öppna en handelsposition på företaget.

Företagsinformation för AXA

Nedan hittar du de viktigaste företagsuppgifterna för AXA.

Analys av AXA

Innan du bestämmer dig för om du ska köpa eller sälja AXA är det viktigt att först analysera aktien. Översikten nedan visar hur AXA-aktien har utvecklats under den senaste perioden.

Aktiekurser för de senaste 5 dagarna

I tabellen nedan kan du se aktiekurserna för AXA för de senaste 5 dagarna:

Vad kommer AXA aktiekurs att göra under 2024?

Är du nyfiken på vad analytiker tror att AXA kommer att göra under 2024 och de kommande åren? Med hjälp av data från Alpha Vantage har vi kombinerat analytikernas prognoser. Kom ihåg att denna siffra bara är en förutsägelse om AXA prisrörelser och att denna förutsägelse inte behöver gå i uppfyllelse. Gör alltid din research!

Om företaget

Det franska multinationella försäkringsbolaget Axa bedriver global försäkring, investeringshantering och andra finansiella tjänster. Detta företag är huvudsakligen verksamt i Västeuropa, Nordamerika, Indien-Stillahavsområdet och Mellanöstern. Dessutom är företaget verksamt i Afrika. Detta försäkringsbolag har sitt huvudkontor i Paris åttonde arrondissement.

Företagets historia

År 1816 grundades det första (brand) försäkringsbolaget i Frankrike. När företaget grundades hette det Mutuelle de L’assurance contre L’incendie. (MACL) Detta namn ändrades till Mutuelles Unies 1968, efter övertagandet av Compagnie Parisienne de Garantie. 1982 slogs detta företag samman med Drouot-gruppen. Namnet på företaget blev då Mutuelles Unies / Drouot.

1985 ändrades företagets namn till AXA. Detta nya namn valdes eftersom det kan uttalas på samma sätt på alla språk. Det nya namnet passar därför ett företag som vill ha en internationell närvaro. Dessutom utstrålar detta korta och pittiga namn vitalitet. För att hitta det nya namnet genomförde en extern konsult en datorstödd sökning.

Företag som förvärvats av AXA

År 1996 tog AXA över den franska konkurrenten UAP för en summa av 9 miljarder dollar. Fusionen med UAP skapade det största försäkringsbolaget i världen. Kombinationen av UAP och AXA hade tillgångar under förvaltning på 445 miljarder dollar och en total årlig premieinkomst på 61 miljarder dollar.

AXA förvärvade Winterthur från Credit Suisse 2009 för 7,9 miljarder euro. Winterthur, med sina 13 miljoner medlemmar spridda över 17 länder, var ett välkommet tillskott för AXA. Försäkringsbolaget fick omedelbart en stark position på den schweiziska marknaden. Det stärkte också sin marknadsposition i andra europeiska länder.

I september 2018 slutfördes förvärvet av XL-koncernen, som är ett amerikanskt skadeförsäkringsbolag. För förvärvet betalade AXA 12,4 miljarder euro. Detta gör det till det dyraste förvärvet som AXA någonsin har gjort.

Som ni ser är försäkringsbolaget mycket aktivt med att förvärva andra företag. Undersök alltid noggrant om denna typ av förvärv bidrar positivt till AXAs affärsresultat. Om detta är fallet kan det vara smart att köpa AXA-aktier.

Lägre spekuleraer för försäkringsgivaren AXA

Under första halvåret 2019 minskade det franska försäkringsgivarens AXA nettospekulera med 19% till 2,3 miljarder EUR. Under samma period ökade försäljningen med 4% till 58 miljarder euro. Orsakerna till resultatet, som minskade med nästan en femtedel, är nedskrivningar på derivat och den bokförda förlusten på 600 miljoner euro vid försäljningen av AXA Equitable Holdings.

Hur kan du köpa Hermès-aktier?

Hermès är en välkänd producent av lyxvaror. När den globala rikedomen fortsätter att öka kan ett företag som Hermès öka sin lönsamhet på lång sikt. Är du nyfiken på hur du själv kan investera i Hermès-aktier? På denna sida diskuterar vi hur och var du kan köpa Hermès-aktier.

Var kan du köpa Hermès-aktier?

Hermès kan dra nytta av statusorienterade samhällen där rikedom växer. Ett bra exempel på detta är Kina: nya rika kineser gillar att visa upp sin rikedom genom att köpa de dyra produkterna från ett varumärke som Hermès. Vill du köpa Hermès-aktier? Du kan direkt köpa Hermès-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla Hermès-aktier aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Vad är aktiekursen på Hermès?

Är du nyfiken på aktiekursen på Hermès? I grafen nedan kan du se hur Hermès-aktien har presterat den senaste perioden. Du kan använda knapparna för att öppna en handelsposition på företaget.

Företagsinformation för Hermès

Nedan hittar du de viktigaste företagsuppgifterna för Hermès.

Aktiekurser för de senaste 5 dagarna

I tabellen nedan kan du se aktiekurserna för Hermès för de senaste 5 dagarna:

Om Hermès

Det franska modehuset Hermès står för klass, hantverk och 100% tillverkat i Frankrike. De handgjorda produkterna är av bästa kvalitet. Välkända produkter är Kelly- och Birkin-väskorna och silkesjalarna. Den berömda modedesignern Jean-Paul-Gaultier designade kollektioner för detta modehus från 2003 till 2011.

Företagets historia

Företaget grundades i Paris 1837 av Thierry Hermès. Företaget började som ett sadelmakeri och producerade sadlar för rika familjer. I slutet av 1800-talet började adeln att resa som en ny hobby, vilket gjorde resor med häst mindre populära. Hermes introducerade sedan produkter som var nödvändiga för resor, såsom stugbyxor och väskor. Dessa nya produkter var också tvungna att uppfylla höga krav: Europas elit uppskattade den höga kvaliteten.

Företagets samling fortsatte att expandera. 1920 började företaget erbjuda klockor och smycken. Andra produkter som företaget erbjuder är skor, slipsar, parfymer och hemtillbehör.

Hermès öppnade butiker över hela världen. Företagets flaggskepp är fortfarande butiken på Rue de Faubourg Saint Honoré i Paris. Världsstjärnor som Grace Kelly, Audrey Hepburn, Jacqueline Kennedy och Brigitte Bardot tillhör kundkretsen för detta berömda modehus.

Hermès gör bra av sig

I mars 2019 tillkännagav företaget sitt resultat för 2018. Hermes klarar sig, till skillnad från många andra lyxmärken som upplever en minskande försäljning. Företagets försäljning ökade med 7,7 procent 2018. Hermès är optimistisk om framtiden. Den högre försäljningen och de högre spekuleraerna beror främst på de många asiatiska kunderna.

Tror du att Hermès kommer att lyckas göra mer spekuleraer på den allt mer rika asiatiska marknaden i framtiden? I så fall kan det vara intressant att köpa Hermès-aktier.

Omsättningstillväxt under tredje kvartalet

Omsättningstillväxten återkom under tredje kvartalet 2020. I butikerna var omsättningstillväxten under tredje kvartalet 12 procent. Butikerna i Europa var tvungna att hantera mycket färre turister, vilket delvis kompenserades av lokala inköp.

I Asien var det tredje kvartalet framgångsrikt. Försäljningen ökade med 29 procent. Omsättningsökningen beror främst på det ökade antalet onlineförsäljningar. I Amerika minskade försäljningen med 29 procent. Enligt företaget beror detta främst på stängningen av butiker på Hawaii.

Detta är också ett bra tillfälle för Hermès, som kan fortsätta på grund av coronapandemin: genom att öka sin position på Internet kan människor köpa företagets produkter lättare.

Hur kan du köpa Airbus Group -aktier?

Airbus och Boeing är alltid i hård konkurrens: på grund av Boeings problem kan Airbus  mycket väl vinna de kommande åren. Undrar du vart och hur man investerar i Airbus? I den här artikeln diskuterar vi i detalj hur du kan köpa Airbus-aktier.

Var kan du köpa Airbus-aktier?

Är du säker på Airbus framtid? Vill du köpa Airbus Group-aktier? Du kan direkt köpa Airbus Group-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla Airbus Group-aktier aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Vad är aktiekursen på Airbus?

Är du nyfiken på aktiekursen på Airbus? I grafen nedan kan du se hur Airbus-aktien har presterat den senaste perioden. Du kan använda knapparna för att öppna en handelsposition på företaget.

Företagsinformation för Airbus

Nedan hittar du de viktigaste företagsuppgifterna för Airbus.

Aktiekurser för de senaste 5 dagarna

I tabellen nedan kan du se aktiekurserna för Airbus för de senaste 5 dagarna:

Är det klokt att investera i Airbus?

En investering i Airbus kan, beroende på den ekonomiska situationen, gå bra. När flyg går bra fungerar Airbus-aktier vanligtvis också bra. Följ därför den ekonomiska situationen om du vill investera i Airbus. När det finns många nya order kan Airbus ge bättre resultatresultat.

Airbus största konkurrent är Boeing: dessa två titaner konkurrerar faktiskt alltid om marknadsandelar inom civil luftfart. Airbus lyckas konkurrera bra på denna marknad. Inom militärgrenen går det inte alltid så bra: A400 var till exempel ett misslyckande 2016. Ändå kan framtida resultat för normal luftfart kompensera för dessa nedslående resultat.

Jämfört med sin konkurrent Boeing är Airbus kanske i en bättre position. Boeings rykte har blivit bockad av tekniska problem. På grund av detta kan Airbus mycket väl vinna i framtiden, vilket kan vara en bra anledning att köpa Airbus-aktier.

Buy Airbus shares

Om Airbus

Företaget Airbus Group var känt som European Aeronautic Defense and Space Company (EADS) fram till 2014. Detta företag är ett europeiskt flyg- och försvarskonsortium. Företaget bildades 2000 med sammanslagningen av franska Aerospatiale-Matra, tyska DASA och spanska Construcciones Aeronautics CASA).

Airbus Group har totalt 170 platser världen över. Flera filialer finns i Belgien, Tyskland, Frankrike, Spanien, Storbritannien och Nederländerna. Filialerna i Nederländerna finns i Amsterdam och Leiden. I Leiden finns huvudkontoret för Airbus Group. Huvudkontoret ligger i Nederländerna eftersom Nederländerna är en neutral plats.

De tre divisionerna i Airbus Group

Airbus division är företagets största. Denna division bidrar med två tredjedelar av omsättningen. Denna division levererar passagerarflygplan till flygbolagen.

Airbus helikoptrar division producerar helikoptrar för militärt och civilt bruk.

Airbus Defense and Space division producerar militära flygplan. Dessutom bidrar denna affärsenhet till rymdprogram, till exempel genom att leverera konstgjorda satelliter. Försvarsavtal står för cirka 15% av företagets omsättning.

Företagets historia

Europeiska regeringar behöll tre gånger så många försvarsföretag som USA, även om deras budget bara var hälften av USA: s. Det fanns en risk att stora amerikanska företag skulle köpa upp mindre europeiska företag. Därför tillkännagavs en fusion 1999.

Detta skapade företaget European Aeronautic Defense and Space Company NV (EADS). Företaget bildades enligt nederländsk lag med huvudkontor i Nederländerna. Huvudkontoret etablerades också i länderna för de tre fusionspartnerna DASA, Aerospatiale-Matra och Construcciones Aeronautics (CASA). Dessa högkvarter grundades i München, Paris och Madrid.

Efter sammanslagningen var företaget världens största byggare av helikoptrar, missiler och bärraketer. Det var också en av de största vapentillverkarna och den tredje största flygplanstillverkaren.

1999 gjorde de nyligen sammanslagna företagen en sammanlagd förlust på 900 miljoner euro. Man förväntade sig dock att sammanslagningen av de tre företagen skulle leda till ökade spekuleraer inom en snar framtid. De första svarta figurerna skrevs 2001. Detta berodde delvis på det rekordmässiga antalet flygplan som såldes av Airbus.

560 flygplan levererade till 2020 trots corona

Flygplatstillverkaren Airbus lyckades leverera 560 flygplan till kunder 2020, trots corona. Det är över 300 flygplan mindre än 2019. Men med försäljningen av 560 flygplan uppfyllde Airbus sitt interna mål. Med detta levererade antal flygplan låg Airbus långt före den amerikanska konkurrenten Boeing. Detta företag meddelade i november 2020 att det bara hade levererat 118 nya flygplan.

Hur kan du köpa aktier i Christian Dior SE?

Christian Dior är ett välkänt franskt varumärke som producerar lyxprodukter. Vill du investera i Dior-aktier? I den här artikeln diskuterar vi hur du bäst kan investera i Dior genom att köpa aktierna.

Hur kan du investera i Dior?

Dior är ett välkänt lyxvarumärke med en rik historia. Nu när rikedom ökar över hela världen ser du att fler och fler människor kan köpa den här typen av lyxprodukter. Det kan därför vara en bra anledning att investera i Dior. Vill du köpa Dior-aktier? Du kan direkt köpa Dior-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla Dior-Aktier aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Vad är aktiekursen på Dior?

Är du nyfiken på aktiekursen på Dior? I grafen nedan kan du se hur Dior-aktien har presterat den senaste perioden. Du kan använda knapparna för att öppna en handelsposition på företaget.

Företagsinformation för Dior

Nedan hittar du de viktigaste företagsuppgifterna för Dior.

Aktiekurser för de senaste 5 dagarna

I tabellen nedan kan du se aktiekurserna för Dior för de senaste 5 dagarna:

Om företaget

Det franska lyxmodehuset Christian Dior är bättre känt som Dior. Kläderna och skorna i detta franska modehus säljs bara i Diors egna butiker. Det viktigaste är damartiklarna. Företaget har dock också en Dior Men-division för herrkläder och en Baby Dior-etikett för barnkläder.

Modehuset leds och kontrolleras av Bernard Arnault. Denna välkända franska affärsman leder också LVMH (Louis Vuitton Moët Hennessy). Detta är den största lyxkoncernen i världen. Inom LVMH äger Dior 42,36% av aktierna. Dessutom äger Dior 59,01% av rösterna inom LVMH.

Företagets huvudkontor ligger i Paris.

Köp Dior-aktier

Företagets historia

Det franska modehuset Dior grundades den 16 december 1946 i Paris på Avenue Montaigne. Huvudkontoret finns fortfarande där. Modehuset nämner 1947 som grundår.

Christian Dior släppte sin första samling 1947. Den samlingen blev världsberömd som ”The New Look” av den amerikanska utgåvan av tidningen ”Harpers Bazaar”. Denna samling bestod av de bästa skräddarsydda och lyxiga tygerna. Revolutionerande för den tiden var den rundade axeln och den åtsittande midjan. Samlingarna under de följande åren hade alltid en annan stil. Samlingarna under de följande åren hade alltid en annan stil. Till exempel lekte höstkollektionen 1948 med broderimotiv och en samling som släpptes 1949 inspirerades av mytologin.

En revolutionär förändring

I mitten av 1950-talet inträffade en verkligt revolutionär förändring. Hans stil, inspirerad av herrkläder, blev minimalistisk. Han blev en ledande modeikon. Den 4 mars 1957 dök han upp på omslaget till tidskriften ”Time”. Han dog samma år av hjärtinfarkt.

Även efter Diors död lyckades modehuset. Designers som Yves Saint Laurent och Marc Bohan lade alla till något annat i företaget. Företaget blev större och större.

1984 köptes modehuset Dior av den franska affärsmannen Bernard Arnault. Än idag är Dior bland de viktigaste ledarna i modevärlden.

En intressant andel

Affärsgruppen LVMH inkluderar lyxmärken som Louis Vuitton, Dior, TAGHeuer och Zenith. LVMH visade anmärkningsvärd motståndskraft under tredje kvartalet 2020. LVMHs aktiekurs visar en uppåtgående trend. Det är inte osannolikt att lyxmärken kommer att återhämta sig snabbt efter coronakrisen.

Diors aktier handlas på Euronext-börsen i Paris. Priset på dessa aktier har visat en tydlig uppåtgående trend sedan mitten av mars 2020. Att köpa aktierna är därför definitivt värt att överväga.

Det faktum att Dior presterar bra även i ekonomiskt svåra tider är uppenbarligen ett gott tecken. Detta kan också vara en bra anledning att köpa Dior-aktier.

Louis Vuitton blir full ägare av Dior

Den franska familjen Arnaud äger nästan hälften av LVMH. Denna familj ägde redan tre fjärdedelar av aktierna i Dior-klädkoncernen. År 2017 beslutades att köpa återstående aktier. Cirka 12 miljarder euro kommer att betalas för det. Med detta köp stärker Louis Vuitton sin andel på marknaden för läder- och lyxvaror.

Hur kan du köpa Louis Vuitton (LVMH) aktier?

Nästan alla känner till Louis Vuitton : företagets produkter förfalskas ofta och 18% av alla falska produkter som hittas bär varumärket. Företaget är börsnoterat som LVMH, eftersom det också innehåller Moët & Chandon, som är en lyxchampagnetillverkare, och Hennesey, som är en cognacproducent. Vill du investera i den framgångsrika LVMH? I den här artikeln kommer vi att diskutera hur man bäst kan köpa Louis Vuitton-aktier.

Var kan du köpa Louis Vuitton-aktier?

Sammantaget ökar konsumtionen mer och mer, och medelklassen gillar de dyrare mode. Tillväxtmarknader, som Kina, har en växande försäljningsmarknad, vilket kan gynna företagets lönsamhet. Företaget tar också regelbundet över andra lyxmärken: ett exempel på detta är förvärvet av Tiffany & Co för ett belopp på 16,2 miljarder dollar. Vill du köpa Louis Vuitton-aktier? Du kan direkt köpa Louis Vuitton-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla Louis Vuitton-aktier aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Vad är aktiekursen på Louis Vuitton?

Är du nyfiken på aktiekursen på Louis Vuitton? I grafen nedan kan du se hur Louis Vuitton-aktien har presterat den senaste perioden. Du kan använda knapparna för att öppna en handelsposition på företaget.

Företagsinformation för Louis Vuitton

Nedan hittar du de viktigaste företagsuppgifterna för Louis Vuitton.

Aktiekurser för de senaste 5 dagarna

I tabellen nedan kan du se aktiekurserna för Louis Vuitton för de senaste 5 dagarna:

Om företaget Louis Vuitton

Louis Vuitton Malletier, vanligtvis förkortat Louis Vuitton (LVMH), är ett välkänt franskt varumärke som tillverkar resväskor, väskor, kläder och accessoarer. En sann klassiker är Louis Vuitton-väskan från 1932 och legendariskt är monogrammet för detta klädmärke som introducerades av Georges Vuitton 1996. Detta monogram består av bokstäverna L och V. sammanflätade mot en brun bakgrund. Företagets huvudkontor ligger i Paris.

Företagets historia

År 1849 grundade hantverkaren Louis Vuitton företaget som namnges efter honom. Han specialiserade sig i Paris på att tillverka handväskor, resväskor och tillbehör. Företaget slogs samman 1987 med champagneproducenten Moët Chandon. Denna champagneproducent hade redan tagit över cognacproducenten Hennessy 1975. Dessa tre företag bildar tillsammans innehavskoncernen Louis Vuitton Moët Hennessy. Företaget är noterat som LVMH på börsen i Paris.

Designern Marc Jacobson, som var anknuten till företaget som konstnärlig chef i 16 år, var ansvarig för företagets klädkollektion och tillbehör. 1997 lanserades en första damklädkollektion designad av Jacobson. År 2000 lanserades en herrkläder, designad av Jacobson.

buy Louis Vuitton shares

Ett ofta förfalskat varumärke

Louis Vuitton har en bild som statussymbol. Det är därför det är ett av de mest förfalskade varumärkena i modevärlden. År 2004 var 18% av världens förfalskade tillbehör beslagtagna av Louis Vuitton. Företaget använder speciella utredningsorgan och advokater för att utrota förfalskning. Överträdare åtalas genom domstolar runt om i världen. 50% av företagets kommunikationsbudget används för att bekämpa förfalskning av artiklar som produceras av företaget.

spekuleraen i moderbolaget Louis ökar i rök 2020

LVMH, moderbolaget till bland annat lyxvarumärket Louis Vuitton, har sett en stor del av spekuleraen gå upp i rök under första halvåret 2020. Låsningarna efter utbrottet av COVID-19 resulterade i att mycket färre produkter såldes av företaget. LVMH var tvungen att stänga sina butiker i flera länder på grund av de coronaåtgärder som vidtagits.

Under de första sex månaderna 2020 minskade intäkterna med mer än 27%. spekuleraen sjönk ännu mer än omsättningen. spekuleraen på 3,3 miljarder euro uppnåddes under första halvåret 2019. Under första halvåret 2020 var spekuleraen endast 522 miljoner euro.

De största förlusterna var i USA och Europa. Försäljningen i Asien visar nu en uppåtgående trend igen.

Som en aktiv investerare kan du också dra nytta av negativ utveckling. Du kan göra detta till exempel genom att öppna en kort position på aktien. Du kan också välja att köpa Louis Vuitton-aktier till lägre pris.

Hur kan du köpa Altice-aktier?

Vill du veta hur du kan investera i Altice-aktier? I den här artikeln kan du upptäcka hur du kan köpa och sälja Altice-aktier. På denna sida kan du också hitta den senaste aktiekursen för företaget Altice.

Var kan du köpa Altice-aktier?

Vill du köpa Altice-aktier? På de allra flesta mäklarna kan du köpa Altice Europe samt Altice USA-aktier. Innan du gör det är det viktigt att undersöka exakt vilken typ av aktiviteter de utför. Köp bara aktier när du har förtroende för företagets framtid. Vill du köpa Altice-aktier? Du kan direkt köpa Altice-Aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla Altice-aktier aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Vad är Altices aktiekurs?

Är du nyfiken på Altices aktiekurs? I diagrammet nedan kan du se det senaste CFD-priset på Altice. Du kan också använda knapparna för att göra en beställning direkt.

Är det klokt att investera i Altice?

Det är klokt att vara försiktig med investeringar i Altice. Företaget har endast haft begränsade spekuleraer under den senaste perioden, alternerande med ibland betydande förluster. De olika övertagandena från företaget kan visa sig bra, men skuldbördan kan också få företaget i trubbel.

Förvärven bidrar helt klart till företagets omsättning. Om företaget kan minska sina skulder kan Altices lönsamhet öka avsevärt. Detta kan vara en bra anledning att köpa Altice-aktier.

En annan positiv aspekt av Altice-aktien är den globala positionen som företaget har byggt upp. Kunder betjänas i dussintals länder, så att ekonomiska problem i en region kan absorberas av goda resultat i en annan.

Hur kan du köpa Altice-aktier?

Vem som helst kan köpa Altice-aktier på börsen: allt du behöver är ett konto hos en mäklare. En mäklare är ett företag som gör det möjligt för privata investerare att handla aktier via internet. Vill du veta med vilka parter du kan investera? Ta sedan en titt på vår översikt över de bästa mäklarna:

När du har öppnat ett konto hos en mäklare kan du köpa Altice-aktier genom att använda sökfunktionen för att välja aktien. Du kommer då att se ett bud och ett Begärt pris. Begärt pris är det pris som aktien säljs för närvarande. När du gör en marknadsorder kan du köpa Altice-aktier direkt till detta pris.

Vill du hellre vänta tills priset når en viss nivå? Då kan du göra en begränsningsorder: du anger ett pris till vilket du köper ett X-antal aktier. I vissa fall kan det också vara smart att ställa in Stop loss. Speciellt för aktiva handlare kan en stop loss hjälpa dig att undvika att förlora en stor del av din insättning till denna investering.

Allmän data om Altice

Telekommunikationsföretaget Altice, som grundades 2002, har sitt säte i Amsterdam. Företaget är verksamt inom områdena TV, internet och telefoni. Som ett resultat av några förvärv har det blivit ett stort företag som är verksamt i Europa och USA.

Om Altice-företaget

Telekommunikationsföretaget Altice, som grundades 2002, har sitt säte i Amsterdam. Företaget är verksamt inom områdena TV, internet och telefoni. Som ett resultat av några förvärv har det blivit ett stort företag som är verksamt i Europa och USA.

I Europa är företaget huvudsakligen verksamt i Frankrike. Det är ett företag med mer än 10 miljoner kunder och cirka 50 000 anställda. Företaget börsnoteras i januari 2014. Börsnoteringen ger företaget mer ekonomiskt utrymme och därmed fler möjligheter att förvärva andra företag.

Viktigt: Altice är delat

Numera, med en investering i Altice, kan du investera i både den europeiska och den amerikanska filialen. Detta beror på att företagets aktiviteter har delats upp. Detta beslut togs efter att investerare hade uttryckt sin oro över skulderna till följd av de olika förvärven. Du kan därför välja att investera i Altice USA eller Altice Europe.

Vad är Altices affärsverksamhet?

Altice är ett Amsterdam-baserat företag som har vuxit till ett stort telekomföretag genom olika förvärv. Altice USA och Altice Europe har mer än 40 miljoner kunder över hela världen. Innan du investerar i Altice är det viktigt att undersöka båda filialerna lika noggrant. På så sätt kan du bestämma i vilken filial du vill köpa aktier.

Fördelarna med Altice-aktier

Överväger du att köpa Altice-aktier? Dessa aktier har tre fördelar:

Den första fördelen är att Altice har en ökad omsättning varje år. Det innebär att mer pengar tjänas varje år. Det faktum att spekuleraen fluktuerar just nu beror på skulder som uppkommit vid företags övertaganden. Efter att ha betalat av skulderna kommer spekuleraen sannolikt att öka. Detta kan då leda till en kraftig ökning av aktiekurserna.

En andra fördel är att det är ett stort företag. Att investera i ett stort företag är säkrare på grund av stordriftsfördelarna. Till exempel kan ett stort företag köpa råvaror till lägre priser. Dessutom har människor större förtroende för stora företag. Detta är två skäl till att stora företag ofta presterar bättre på börsen.

En tredje styrka med denna andel är att Internet är en stor och växande marknad. Den globala tillgången till Internet ökar utan tvekan. Det finns därför en växande efterfrågan på Altices internettjänster, och den växande efterfrågan innebär att aktiekurserna kan fortsätta att stiga.

Altice

Riskerna med Altice-aktier

Överväger du att köpa Altice-aktier? Dessa aktier har två nackdelar:

Trots de gynnsamma utsikterna är Altice-aktiens lönsamhet inte säker: om företagets beslut visar sig vara fel kommer aktiekursen att falla i framtiden.

Marknaden för de traditionella TV-leverantörer blir allt mindre. Altice erbjuder digital-TV. Det långsamma försvinnandet av digital-TV är förmodligen inte en katastrof för detta företag. Företaget erbjuder också internet och telefoni. Försvinnandet av TV kommer dock att ytterligare minska företagets spekuleraer.

De böter som ålagts företaget

Altice har fått några böter. I november 2016 fick företaget exempelvis böter av en fransk konkurrensmyndighet för att påbörja integrationen av SFR utan godkännande från myndigheternas sida. Europeiska kommissionen bötfäll företaget med 124,5 miljoner euro 2018 i samband med förvärvet av telekommunikationsföretaget PT Portugal.

Böter av detta slag kan sätta en stor press på aktiens pris. Det är därför viktigt att hålla koll på den senaste utvecklingen på Altice. På så sätt kan du bestämma om det är intressant att investera i Altice-aktier.

författare

Alex Mostert Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.