Hur kan du investera i franska aktier?

Investera i Frankrike kan vara väldigt tilltalande. Landet är mindre fokuserad på främmande länder och är därför mindre beroende av export än Tyskland. Men vad är den bästa börsmäklaren att köpa franska aktier? Och vilka aktier är mest intressanta? I den här artikeln hittar du all information du behöver.

Hur kan du investera i Frankrike mot låga transaktionsavgifter?

Innan du börjar investera i Frankrike är det viktigt att upptäcka var du kan göra detta med fördel. I den här artikeln kan du läsa direkt hur man investerar i Frankrike.

Hur investerar jag aktivt i Frankrike?

Om du är en mycket aktiv investerare kan du handla franska aktier via CFD. Med en CFD kan du spekulera i prisuppgångar och -fall. En bra part för detta är PIus500. Använd knappen nedan för att öppna ett gratis demo-konto:

86% av CFD-konton tillhörande icke-professionella kunder förlorar pengar.

Hur köper jag franska aktier billigt?

Vill du hellre köpa de franska aktierna fysiskt? Då är det lämpligt att göra detta hos en fördelaktig aktiemäklare. Transaktionsavgifterna som aktiemäklaren tar ut för utländska aktier kan variera kraftigt. En billig part där du kan investera i franska aktier utan att betala courtage är eToro. Använd knappen nedan för att direkt öppna ett konto hos denna aktiemäklare:

Du kan förlora dina pengar, andra kostnader kan tillkomma, besök: etoro.com/sv/trading/fees/

Tips: klicka här för att se öppettiderna för den franska börsen.

Vilka är de bästa franska aktierna?

Vill du veta vilka franska aktier är bäst? Tyvärr är det svårt att svara på. Till exempel investerar vissa människor för att bygga upp en stabil utdelningsinkomst, medan andra investerar för att göra en hög prisvinst.

Vi kan dock visa dig vilka franska aktier som är mest populära bland investerare:

  1. Total
  2. Danone
  3. Sanofi
  4. LVMH
  5. L`Oreal
  6. Orange
  7. Novacyt
  8. Airbus
  9. Axa
  10. Engie

Popularitet ensam är inte en bra anledning att köpa vissa franska aktier. Det är tillrådligt att undersöka företaget i god tid innan du öppnar en investering genom att köpa aktierna. Undersök till exempel företagets framtida planer och jämför företaget med konkurrenter inom branschen.

Vad bör du vara uppmärksam på när du investerar i Frankrike?

Det är viktigt att hålla koll på den franska ekonomin när man investerar i Frankrike. Franska företag säljer många av sina produkter på hemmaplan. När ekonomin inte går bra drabbas många franska företag omedelbart hårt. Naturligtvis spelar detta mindre roll för multinationella företag som säljer de flesta av sina produkter utomlands.

Franska företag använder normalt euron. Detta betyder att eurons växelkurs också kan påverka dina investeringar. Detta är naturligtvis särskilt när du investerar i en annan valuta än euron. Priset på euron påverkar dock också i vilken utsträckning Frankrike kan konkurrera med andra utländska företag. Smarta investerare följer därför eurons växelkurs.

Hur kan du investera i CAC 40-index?

Aktierna är noterade i Frankrike på Euronext i Paris. Som investerare kan det ibland vara svårt att bestämma vilken aktie du ska köpa. Genom att placera dina pengar i en fond behöver du inte längre fatta detta beslut. Dessutom kan du begränsa sektorsspecifika risker genom att sprida dina investeringar så mycket som möjligt över andra produktkategorier.

Om du vill investera i den franska ekonomin är det bäst att köpa en ETF på CAC40. CAC40 innehåller de 40 största franska företagen. Företagets vikt inom index är relaterat till företagets storlek. Du bör därför titta noga på vilka företag som utgör den största delen av indexet.

En bra part där du kan investera i CAC 40-indexet är DEGIRO. På DEGIRO kan du handla gratis med de fonder som är listade under core funds. Använd knappen nedan för att direkt öppna ett konto med DEGIRO:

Tips: testa trading gratis med en demo

Hur kan du köpa Airbus Group -aktier?
Hur kan du köpa aktier i Christian Dior SE?
Hur kan du köpa Altice-aktier?
Hur kan du köpa AXA-aktier?
Hur kan du köpa BNP Paribas-aktier?
Hur kan du köpa Danone-aktier?
Hur kan du köpa Hermès-aktier?
Hur kan du köpa L’Oréal-aktier?
Hur kan du köpa Louis Vuitton (LVMH) aktier?
Hur kan du köpa Renault-aktier?
Hur kan du köpa Total-aktier?
Hur kan du köpa Ubisoft-aktier?
Hur kan du köpa Vivendi-aktier?
Hur kan man köpa aktier i Peugeot Citroën?
Hur kan man köpa Michelin-aktier?
Köp Société Générale-aktier