Hur kan du investera i belgiska aktier?

Hur kan man köpa Ageas-aktier?
Hur kan du köpa Umicore-aktier?
Hur kan du köpa Ab InBev-aktier?
Hur kan du köpa Colruyt-aktier?

Hur kan man köpa Ageas-aktier?

Ageas har varit ett företag med ett fåtal försäkringskomponenter sedan 2008. Banker och den belgiska staten har köpt upp de återstående bankdelarna av företaget. Den hårt avskalade företagsformen har fördelen att företaget kan fokusera på den lönsamma verksamheten. Konsumenternas förtroende för företaget har ökat de senaste åren. Funderar du på att själv investera i Ageas? I den här artikeln kan du läsa allt du behöver veta innan du köper Agreas-aktier.

Var kan man köpa eller investera i Ageas aktier?

Om du har förtroende för denna försäkringsgivares framtid kan du köpa Ageas-aktier. Det är bäst att göra detta hos en pålitlig mäklare. Vill du köpa eller investera i Ageas aktier? Översikten nedan visar dig en lista över de mest pålitliga och användarvänliga aktiemäklarna du kan använda för att investera eller köpa Ageas aktier.

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla Ageas-aktier aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Vad är aktiekursen på Ageas just nu?

Är du nyfiken på aktiekursen för Ageas? Grafen nedan visar hur Ageas:s aktie har utvecklats under den senaste perioden. Du kan använda knapparna för att öppna ett gratis konto och börja investera i detta företag.

Information om företaget Ageas:

Nedan hittar du de viktigaste uppgifterna för Ageas.

Analys av Ageas:

Innan du bestämmer dig för om du ska köpa eller sälja Ageas aktier är det viktigt att först analysera aktien. Översikten nedan visar hur Ageas aktie har utvecklats under den senaste perioden.

Aktiekurser för de senaste 5 dagarna:

I tabellen nedan kan du se aktiekurserna för Ageas för de senaste 5 dagarna:

Vad kommer aktiekursen Ageas att göra under 2024?

Är du nyfiken på vad analytiker tror att Ageas kommer att göra under 2024 och de kommande åren? Med hjälp av data från Alpha Vantage har vi kombinerat analytikernas prognoser. Kom ihåg att denna siffra bara är en förutsägelse om prisrörelserna för Ageas och att denna förutsägelse inte behöver gå i uppfyllelse. Gör alltid din egna research!

Den stora banken Ageas

Ageas var en gång en storbank och en försäkringsgivare. Företaget var verksamt i Nederländerna och Belgien. Under namnet Fortis Holding var företaget moderbolag till Fortis fram till 2008. 2008 var det finanskris. Fortis varumärke gick förlorat.

Genom ingripande av både de belgiska och de holländska myndigheterna hölls viktiga delar av Fortis från att gå i konkurs. De köpte affärsenheter från Fortis. Det som återstod av Fortis Holding var den belgiska och holländska försäkringsfilialen och en majoritetsandel i en låneportfölj.

Ageas aktieköp

Ageas försäkringsbolag nu

Namnet Fortis hade drabbats av rykteskada. Under 2010 ändrades, med aktieägarnas överenskommelse, namnet på bolaget till Ageas. Livförsäkring och andra försäkringar erbjuds av det belgiska försäkringsbolaget Ageas. Bolaget har 75 % av aktierna i bolaget AG Insurance. Ageas är moderbolag till detta företag. Ageas är en viktig aktör på försäkringsmarknaden. Företaget är verksamt i sex länder:

Aktiv i Europa och Asien

Ageas är främst verksamt i Europa och Asien. Genom joint ventures verkar Ageas i snabbväxande länder i Asien. Länder i Asien där företaget är verksamt inkluderar Folkrepubliken Kina, Filippinerna, Indien, Thailand och Vietnam.

Komponenterna i Ageas

  • En andel på 75 % i AG Insurance. Det ursprungliga namnet på detta företag är Fortis Insurance Belgium.
  • Ageas Insurance International. Det ursprungliga namnet på detta företag är Fortis Insurance International.
  • En andel på 45 % i den strukturerade låneportföljen Royal Park Investments.

Ersättning till tidigare aktieägare Fortis

Aktieägarna har lidit förluster på grund av Fortis bortgång. Under 2016 gjorde Ageas en överenskommelse med dessa tidigare aktieägare. Ageas kunde göra det utan att erkänna något fel. Denna förlikning avslutade den viktigaste av de rättsliga förfarandena. Bolaget uttryckte sin vilja att ersätta de förolämpade aktieägarna genom att betala 1,2 miljarder euro.

Hur kan du köpa Umicore-aktier?

Hållbarhet blir allt viktigare för den genomsnittlige investeraren. Umicore är ett belgiskt företag som vet hur man ska svara på denna trend. Det gör de till exempel genom att tillverka uppladdningsbara batterier. Vill du investera i företaget Umicore? I den här artikeln kan du läsa hur du kan köpa Umicore-aktier och ta en titt på den aktuella aktiekursen.

Var kan man köpa eller investera i Umicore aktier?

För seriösa, långsiktiga investerare kan en investering i Umicore vara intressant. För att köpa aktien behöver du ett konto hos en nätmäklare. En mäklare är en part som kan köpa och sälja aktier för din räkning. Vill du köpa eller investera i Umicore aktier? Översikten nedan visar dig en lista över de mest pålitliga och användarvänliga aktiemäklarna du kan använda för att investera eller köpa Umicore aktier.

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla Umicore-aktier aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Vad är aktiekursen på Umicore just nu?

Är du nyfiken på aktiekursen för Umicore? Grafen nedan visar hur Umicore:s aktie har utvecklats under den senaste perioden. Du kan använda knapparna för att öppna ett gratis konto och börja investera i detta företag.

Information om företaget Umicore:

Nedan hittar du de viktigaste uppgifterna för Umicore.

Analys av Umicore:

Innan du bestämmer dig för om du ska köpa eller sälja Umicore aktier är det viktigt att först analysera aktien. Översikten nedan visar hur Umicore aktie har utvecklats under den senaste perioden.

Aktiekurser för de senaste 5 dagarna:

I tabellen nedan kan du se aktiekurserna för Umicore för de senaste 5 dagarna:

Vad kommer aktiekursen Umicore att göra under 2024?

Är du nyfiken på vad analytiker tror att Umicore kommer att göra under 2024 och de kommande åren? Med hjälp av data från Alpha Vantage har vi kombinerat analytikernas prognoser. Kom ihåg att denna siffra bara är en förutsägelse om prisrörelserna för Umicore och att denna förutsägelse inte behöver gå i uppfyllelse. Gör alltid din egna research!

Om företaget Umicore

Det multinationella materialteknikföretaget Umicore NV har sitt huvudkontor i Bryssel, Belgien. Tidigare var företaget känt som Union Miniére. 1989 slogs 4 företag inom gruv- och smältindustrin samman med varandra. Denna sammanslagning ledde till skapandet av Umicore.

Efter att det grundades omvandlades företaget till ett mer teknikorienterat företag. Bolagets verksamhet omfattar raffinering och återvinning av metaller. Umicore tillverkar även specialiserade produkter av ädelmetaller, kobolt, zink, germanium och andra metaller. Sedan starten 1991 har Umicore varit noterat på det belgiska börsindexet BEL-20.

Köp umicore-aktier

Umicores aktiviteter

Företaget skaffar sina intäkter främst genom att aktivt bygga ett mer hållbart samhälle. Detta gör företaget genom att tillverka uppladdningsbara batterier. Dessutom sysslar företaget med emissionskontroll och återvinning.

Företaget fick Fray International Sustainability Award 2011. De fick detta pris för att utveckla banbrytande teknologier för återvinning av uppladdningsbara batterier. Dessutom hade företaget tagit betydande initiativ för att skydda miljön. Under 2014 rankades företaget som nionde bland de 100 mest hållbara företagen i världen.

Tror du att detta hållbara tillvägagångssätt kommer att bidra till att nå bättre resultat i framtiden? Då kan det vara smart att investera i Umicore genom att köpa aktier.

Farväl till mining

Tidigare var gruvdrift företagets huvudsakliga verksamhet. Företaget är inte involverat i gruvdrift längre: alla dessa aktiviteter har sålts. Under 2005 såldes kopparbrytnings- och raffineringsverksamheten till Aurubis. 2007 såldes zinksmältverksamheten till Nyrstar.

2008 lades den sista gruvverksamheten ner. Företaget hade en minoritetsandel i zinkproducenten Padaeng Industry som den enda kvarvarande gruvverksamheten fram till 2008. Denna zinkproducent driver en gruva i norra Thailand. Denna minoritetsandel såldes i april 2008.

Umicores divisioner

Umicore har fyra divisioner: Energimaterial, Återvinning, Katalys och Performance Material.

Energimaterial divisionen producerar en rad metall- och metalloidprodukter för industriellt bruk. Ett exempel på detta är de produkter som tillverkas av oxider av salter av kobolt. De producerar även litium och nickel som används i glas, keramik och batterier. Denna division av Umicore producerar och säljer också produkter gjorda av germanium.

Huvudverksamheten för Återvinning division är raffinering och återvinning av olika ädelmetaller och andra icke-järnmetaller. När det gäller återvinning är Umicore den största återvinningsföretaget av ädelmetaller i världen.

Återvinningssektionen har även annan verksamhet. Till exempel Batteriåtervinning affärsenheten fokuserar på återvinning av laddningsbara batterier som används i bärbara datorer och mobiltelefoner. Smycken och industrimaterial affärsenhet producerar halvfabrikat baserade på ädelmetaller. Även skrot och rester från smyckesindustrin återvinns. Segmentet Recycle säljer ädelmetaller i gjuten form till industrikunder.

De Katalys divisionen består av två delar: Ädelmetallkemi och Katalysator för fordon. Denna division har bedrivit forskning inom området bilkatalysatorer sedan 1968.

Prestandamaterial division producerar specialiserade artiklar. Dessa artiklar är huvudsakligen gjorda av ädelmetaller och zink.

När man överväger en investering i Umicore är det viktigt att noggrant undersöka aktiviteterna och perspektiven för dessa olika divisioner.

Hur kan du köpa Ab InBev-aktier?

Om du vill investera i en ölproducent kommer du inte runt InBev .I den här artikeln tittar vi på hur man köper InBev-aktier. Men innan du gör detta är det klokt att undersöka om det fortfarande är klokt att investera i Ab InBev. I denna omfattande analys diskuterar vi aktien. Du kan också se den senaste Ab InBev aktiekursen här.

Var kan man köpa eller investera i Ab InBev aktier?

Vill du köpa eller investera i Ab InBev aktier? Översikten nedan visar dig en lista över de mest pålitliga och användarvänliga aktiemäklarna du kan använda för att investera eller köpa Ab InBev aktier.

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla Ab InBev-aktier aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Vad är aktiekursen på Ab InBev just nu?

Är du nyfiken på aktiekursen för Ab InBev? Grafen nedan visar hur Ab InBev:s aktie har utvecklats under den senaste perioden. Du kan använda knapparna för att öppna ett gratis konto och börja investera i detta företag.

Information om företaget Ab InBev:

Nedan hittar du de viktigaste uppgifterna för Ab InBev.

Analys av Ab InBev:

Innan du bestämmer dig för om du ska köpa eller sälja Ab InBev aktier är det viktigt att först analysera aktien. Översikten nedan visar AB InBev aktie har utvecklats under den senaste perioden.

Aktiekurser för de senaste 5 dagarna:

I tabellen nedan kan du se aktiekurserna för Ab InBev för de senaste 5 dagarna:

Vad kommer aktiekursen Ab InBev att göra under 2024?

Är du nyfiken på vad analytiker tror att Ab InBev kommer att göra under 2024 och de kommande åren? Med hjälp av data från Alpha Vantage har vi kombinerat analytikernas prognoser. Kom ihåg att denna siffra bara är en förutsägelse om prisrörelserna för Ab InBev och att denna förutsägelse inte behöver gå i uppfyllelse. Gör alltid din egna research!

Är det smart att investera i Ab InBev?

Som ägare till många av världens mest kända och populäraste ölmärken verkar det som ett ganska självklart och säkert val att investera i Ab InBev. Eftersom de verkar i olika regioner och äger olika varumärken är riskerna väl spridda. Det finns dock även potentiella risker förknippade med Ab InBev-aktier.

Jämfört med Ab InBevs toppår verkar det som att företaget kan sälja mindre öl. Till exempel, under år 2017 (ett absolut toppår för Ab InBev) fanns det en årlig volym på 613 miljoner hl. Under 2018 minskade den volymen avsevärt till 567 miljoner hl. Om denna nedåtgående trend fortsätter kan aktiekursen komma under ytterligare press.

Den nedåtgående trenden verkar orsakas av att fler byter från öl till sprit. Samtidigt ser man att allt fler struntar i alkohol helt och hållet. Farorna för hälsan blir mer och mer uppenbara och människor väljer alltmer en medveten livsstil.

Köp AB inBev-aktier

Allt fler går också över till specialöl. Dessa öl produceras ofta av små, lokala producenter. Ab InBev försöker stärka sin position genom att köpa specialöl som produceras av bryggerier. Det återstår dock att se om detta kommer att återställa försäljningen tillräckligt.

Som tur är är företaget inte helt passivt. Till exempel har de nyligen satt upp ett ”öltåg” där öl kan transporteras till hamnen med tåg istället för lastbil. Detta minskar företagets CO2-utsläpp med inte mindre än 75%. Detta kan vara en bra anledning för den gröna investeraren att köpa aktier i Ab InBev.

Företaget försöker också öppna upp nya marknader. Tror du att företaget kommer att kunna erövra nya marknader med den här typen av nya produkter? Då kan det vara klokt att investera i Ab Inbev.

Om InBev

Ab InBev, skapat av ett sammanslagna Interbrew och AmBev, kan i skrivande stund kalla sig världens största bryggerikedja. Det multinationella företaget har sitt huvudkontor i Belgien i staden Leuven.

Flera av världens mest kända och mest omtalade öl som Stella Artois, Leffe, Hoegaarden och Budweiser tillhör företaget. Ab InBevs aktier är noterade på Euronext och New York Stock Exchange. Tickern på Euronext är ABI och tickern på New York Stock Exchange är BUD.

Ab InBevs nyckelvarumärken

Det finns många olika varumärken som tillhör Ab InBev-företaget runt om i världen. När det gäller globala varumärken bör man skilja mellan tre huvudnamn. Dessa är Stella Artois, Budweiser och Corona. Belgisk öl Stella Artois säljs i skrivande stund i 80 olika länder världen över.

Amerikanen Budweiser är stolt över att kalla sig det mest populära ölmärket i USA. Det dricks inte bara i USA utan även i Kanada. Dessutom är det ingen offentlig hemlighet att Ab InBev har seriösa planer på att lansera detta varumärke i många andra länder runt om i världen i framtiden. Exakt vilka länder som skulle vara inblandade är ännu inte känt i skrivande stund. Ölmärket Corona är särskilt viktigt för företaget eftersom det är den dominerande aktören på den mexikanska marknaden.

Utöver dessa varumärken finns det även så kallade ”Multi Island brands” som utgör en viktig länk inom Ab InBevs nätverk. Även om dessa varumärken kan räkna med en inte obetydlig framgång världen över, tilltalar de bara en (mer) begränsad målgrupp. Detta beror till exempel på att många av dessa öl är mörka öl. De kan också innehålla en ingrediens som gör att de smakar avsevärt annorlunda än de ”klassiska ölen”.

Några välkända exempel på sådana varumärken i flera länder som ingår i Ab InBevs portfölj inkluderar Leffe, Hoegaarden, Goose Island, Beck’s och andra.

Ab InBevs historia

Ab InBev grundades 2004. Företaget skapades genom en sammanslagning av Interbrew- och AmBev-företagen. Efter sammanslagningen gjordes flera förändringar av Ab InBev. Dessa förändringar resulterade i att bolaget nådde en högre spekuleramarginal. Dessa förändringar ansågs vara avgörande för företagets förmåga att säkra sin framtid. Dessutom har de bidragit till att stärka företagets konkurrensposition avsevärt.

Ett stort förvärv gjordes av företaget Ab InBev år 2012. Den 29 juni tillkännagavs att de hade förvärvat mexikanska Grupo Modelo. Fram till förvärvet ägde Ab InBev 50 procent av bolaget.

Den 1 juli 2012, kort efter tillkännagivandet av det strategiska förvärvet, nådde Ab InBev ett börsvärde på Euronext på över 100 miljarder euro.

Hur kan du köpa Colruyt-aktier?

Colruyt är en välkänd belgisk stormarknadskedja som är mer och mer aktiv i andra länder. De är kända för sina låga kostnader och effektiva operationer. Vill du också investera i Colruyt genom att köpa aktier? I den här artikeln kan du läsa hur du gör! Du kan också hitta den senaste aktiekursen för Colruyt på denna sida.

Var kan man köpa eller investera i Colruyt aktier?

Colruyt gör intressanta investeringar: de har blivit stora aktieägare i dataspecialisten Daltix. Med denna data hoppas de kunna samla in mer information om konsumentbeteende, vilket gör det möjligt för dem att uppnå bättre resultat. Men det finns också risker förknippade med en investering i Colruyt: konkurrenterna Jumbo och Ahold öppnar nya filialer i landet. Som ett resultat sjönk aktiekursen.

Tror du att Colruyt skulle kunna behålla en stor marknadsandel? Då kan det vara intressant att investera i bolaget genom att köpa aktierna. Vill du köpa eller investera i Colruyt aktier? Översikten nedan visar dig en lista över de mest pålitliga och användarvänliga aktiemäklarna du kan använda för att investera eller köpa Colruyt aktier.

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla Colruyt-aktier aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Vad är aktiekursen på Colruyt just nu?

Är du nyfiken på aktiekursen för Colruyt? Grafen nedan visar hur Colruyt:s aktie har utvecklats under den senaste perioden. Du kan använda knapparna för att öppna ett gratis konto och börja investera i detta företag.

Information om företaget Colruyt:

Nedan hittar du de viktigaste uppgifterna för Colruyt.

Analys av Colruyt:

Innan du bestämmer dig för om du ska köpa eller sälja Colruyt aktier är det viktigt att först analysera aktien. Översikten nedan visar hur Colruyt aktie har utvecklats under den senaste perioden.

Aktiekurser för de senaste 5 dagarna:

I tabellen nedan kan du se aktiekurserna för Colruyt för de senaste 5 dagarna:

Vad kommer aktiekursen Colruyt att göra under 2024?

Är du nyfiken på vad analytiker tror att Colruyt kommer att göra under 2024 och de kommande åren? Med hjälp av data från Alpha Vantage har vi kombinerat analytikernas prognoser. Kom ihåg att denna siffra bara är en förutsägelse om prisrörelserna för Colruyt och att denna förutsägelse inte behöver gå i uppfyllelse. Gör alltid din egna research!

Om företaget Colruyt

Colruyt Group startade 1928 som ett litet företag. Det året bestämde sig bagarsonen Franz Colruyt för att starta en grossistverksamhet med kolonialvaror i Lembeck. Med saker som salt, socker och kaffe, tillgodosede han kunder i Bryssel.

Detta familjeföretag från Lembeck, Flemish, Brabant växte och innehåller nu flera företag. Företaget heter därför Colruyt Group. Vad har företaget att erbjuda? Olika Retail formler, produkter av deras varumärke, och alla typer av aktiviteter. Colruyts huvudkontor ligger i Halle.

köp Colruyt-aktier

Aktiv i tre länder

Stormarknadskedjan Colruyt fokuserar främst på barnfamiljer. Denna lågprisbutik är känd i Belgien som stormarknaden med lägsta prisgaranti. 1979 blev företaget börsnoterat. Sedan börsnoteringen har företaget vuxit kraftigt och företaget har även blivit verksamt i andra länder. 1997 introducerades företaget i Frankrike och 2008 öppnades en filial i Luxemburg.

Blygsamma butiker

Colruyt är känt för sitt no-nonsense tillvägagångssätt, som gör att kostnaderna kan sänkas så mycket som möjligt. I de sobert inredda butikerna hittar du ingen dekoration och ingen musik spelas. Det finns en färskmarknad i form av ett stort, kylt utrymme. I det utrymmet hittar du mjölkprodukter, frukt, grönsaker och delikatesser. Frysta produkter finns i frysta livsmedel.

Från hålkort till streckkodsläsare

Colruyt var den första butiken som använde hålkort och datorer 1965. Hålkorten samlades in av kunderna när de handlade. De hålkort som samlats in av kunderna behandlades av kassörerna.

Varför var hålkortet användbart? Dessa kort var användbara för proviantering av butiker och lagerhantering. 1985 var företaget också först med att gå över till full scanning. Detta är den optiska skanningen av streckkoden på förpackningen med en handhållen skanner.

Företagets många aktiviteter

Colruyt är inte bara en livsmedelshandlare med butiker, webbshoppar och tjänster för privatpersoner. Det är även en grossist med webbshopar och tjänster för företag.

Sedan 2000 har Colruyt insamlingstjänsten Collect & Go. Med en dator eller smartphone kan kunderna boka sin beställning. Nästa dag kan de hämta sin beställning på en av de 200 Collect & Go-upphämtningsställena som är kopplade till en Colruyt-butik. Sedan 2011 har kunderna kunnat skicka sina inköpslistor och reservera produkter med en smartphone-app.

Denna typ av innovation kan locka fler kunder till Colruyts stormarknader. Detta kan därför vara en bra anledning att köpa Colruyt-aktier.

Experimentera med automatisk igenkänning av frukt och grönsaker

2019 blev Colruyt den första stormarknadskedjan att testa den automatiska igenkänningen av frukt och grönsaker. En kamera utvecklad i samarbete med företaget Robivision hängdes över en våg i en Colruyt-butik i Kortrijk. Vad händer om en kund lägger frukt eller grönsaker i denna skala i kassan? Den kameran avgör direkt vilken produkt det är. Denna nya teknik kan spara tid och öka effektiviteten vid kassan.

författare

Felli Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.