Hur kan man köpa Carlsberg-aktier?

Jacob Christian Jacobsen grundade den danska bryggaren Carlsberg Group 1847. Företaget är nu en global och ledande ölbryggare. Bolagets portfölj inkluderar öl och andra dryckesmärken. Företaget, som leds av Carlsbergsstiftelsen, fortsätter konsten att brygga öl. Vill du investera i Carlsberg? I den här artikeln diskuterar vi hur man köper Carlsberg-aktier. Du kan också se den aktuella kursen för Carlsberg-aktien på denna sida.

Hur köper man Carlsberg-aktier?

Även i ekonomiskt dåliga tider vill folk fortfarande dricka en öl regelbundet. Dessutom svarar Carlsberg väl på de senaste trenderna. Genom att flytta sin uppmärksamhet till alkoholfria öl, kan företaget svara på den genomsnittliga konsumentens önskan att leva hälsosammare. En investering i Carlsberg-aktier kan därför falla väl ut. Vill du köpa Carlsberg-aktier? Du kan direkt köpa Carlsberg-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla Carlsberg-aktier aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Vad är aktiekursen på Carlsberg?

Är du nyfiken på aktiekursen på Carlsberg? I grafen nedan kan du se hur Carlsberg-aktien har presterat den senaste perioden. Du kan använda knapparna för att öppna en handelsposition på företaget.

Företagsinformation för Carlsberg

Nedan hittar du de viktigaste företagsuppgifterna för Carlsberg.

Analys av Carlsberg

Innan du bestämmer dig för om du ska köpa eller sälja Carlsberg är det viktigt att först analysera aktien. Översikten nedan visar hur Carlsberg-aktien har utvecklats under den senaste perioden.

Aktiekurser för de senaste 5 dagarna

I tabellen nedan kan du se aktiekurserna för Carlsberg för de senaste 5 dagarna:

Vad kommer Carlsberg aktiekurs att göra under 2024?

Är du nyfiken på vad analytiker tror att Carlsbergkommer att göra under 2024 och de kommande åren? Med hjälp av data från Alpha Vantage har vi kombinerat analytikernas prognoser. Kom ihåg att denna siffra bara är en förutsägelse om Carlsberg prisrörelser och att denna förutsägelse inte behöver gå i uppfyllelse. Gör alltid din research!

EU som global aktör

Varumärket Carlsberg är ett välkänt ölmärke på världsnivå. Varumärkena Carlsberg, Tuborg och Baltika är bland de åtta bästa i Europa. År 2000 slogs företaget samman med norska Orkla-koncernen. Den sammanslagningen gjorde företaget till en global aktör.

Genom att ingå partnerskap byggde företaget upp en stark marknadsposition. Företagets varumärken säljs på mer än 150 olika marknader. Bolagets aktier är sedan 1970 noterade på Köpenhamnsbörsen.

Köp Carlsberg-aktier

Förslag till framtidsstrategi

Carlsberg vill fortsätta förnya sig genom att introducera nya ölsorter. Företaget fokuserar på specialöl eller hantverksöl. Dessa specialöl tillsammans med de alkoholfria ölen säkerställer att omsättningen på företaget kan öka ytterligare. Carlsberg blev också mer aktiv på den asiatiska marknaden. I denna del av världen växer medelklassen fortfarande avsevärt. Märket kan sälja mycket mer öl här i framtiden.

Mål för hållbarhet

Carlsberg Group rapporterade om FN:s mål för hållbar utveckling. Företaget fick pris för denna rapport. När det gäller hållbarhet har företaget slående ambitioner. Företaget svarar skickligt på det allt viktigare konceptet hållbarhet. Till exempel har företaget ambitionen att halvera vattenförbrukningen. Dessutom kommer koldioxidutsläppen i deras företag att minska.

År 2022 kommer företaget endast att använda förnybar el. Bryggerierna kommer då att drivas med grön el. Företaget vill också bli CO2-neutralt. Detta mål ska uppnås 2030. Såväl konsumenter som investerare tycker att gröna och hållbara investeringar blir allt viktigare. Denna utveckling kan därför ge en bra skjuts till aktiekursen. Tror du att detta kommer att ha en positiv inverkan på aktiekursen? Då vore det intressant att köpa aktier i Carlsberg Group.

Innovativ förpackning

Snart kommer Green Fiber Bottle att dyka upp på marknaden. Detta är en biobaserad ölflaska. Det viktigaste materialet i denna flaska är träfibrer. I utvecklingen av flaskan finns samarbeten med ett flertal parter. Carlsberg samarbetar med tre parter: förpackningsindustrin, Danmarks Tekniske Universitet och industridesigners.

Hantverksöl, alkoholfritt öl och Asien

Under 2019 har Carlsberg vuxit snabbt på marknaden för hantverksöl. Dessutom såldes mer alkoholfritt öl i Västeuropa. Bolaget fokuserar även på tillväxtmarknaden Asien. Samtal förs med den vietnamesiska regeringen. Företaget vill intressera sig för Hanoi Beer. Tror du att dessa nya projekt kommer att bidra till bryggarens resultat? Då kan du säkert överväga en investering i Carlsberg.

Under 2019 producerade Carlsberg 112,4 miljoner hektoliter öl. Det är en minskning med 2 %. Enligt företaget orsakades denna minskning av att det sedan förra året är förbjudet i Ryssland att sälja öl på flaskor med stort format.

författare

Felli Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *