Hur kan du köpa aktier i Hong Kong?

Hong Kong ses också av många som porten till Kina. Många Kinesiska aktier är inte tillgängliga för utländska investerare. De aktier som är noterade på Hong Kong-börsen är emellertid fritt omsättbara. Men vad är den bästa börsmäklaren att investera i Hong Kong-aktier?

Var kan du investera i Hong Kong-aktier?

Vill du aktivt handla med aktier noterade i Hong Kong? De här alternativet är attraktivt när du hela tiden vill svara på de senaste marknadsförhållandena. Genom att använda Plus500: s CFD-system kan du göra beställningar till stigande och fallande priser. Med knappen nedan kan du prova alternativen med en demo utan risk:[/Q]

86% av CFD-konton tillhörande icke-professionella kunder förlorar pengar.

Var kan du köpa aktier i Hong Kong?

[A]Naturligtvis kan du också välja att köpa de aktier som är noterade på Hong Kong-börsen. Andra investerare väljer att köpa en indexfond med vilken de kan följa priset på ett index en efter en. Priserna som börsmäklarna tar betalt för att köpa och sälja aktier från Hong Kong fluktuerar mycket. Inte varje parti är lika billigt. Ett bra alternativ är eToro, eftersom du inte betalar courtage hos den här aktiemäklaren. Med knappen nedan kan du öppna ett konto direkt med eToro:

Du kan förlora dina pengar, andra kostnader kan tillkomma, besök: etoro.com/sv/trading/fees/

Var uppmärksam på växelkursen

Det är viktigt att hålla koll på växelkursen för Hong Kong dollar. När du investerar i aktier noterade på Hong Kong-börsen investerar du också indirekt i Hongkongs dollar. När priset på en aktie stiger får du vinsten fördelad i Hong Kong dollar. När ditt eget valutavärde minskar mot Hongkongs dollar kan du fortfarande uppnå ett negativt resultat.

invest Hong Kong

Tips: klicka här för att se öppettiderna för Hong Kong-börsen.

Vilka fördelarna finns det med att investera i Hong Kong?

Hong Kong omvandlades till en särskild administrativ region i Kina 1997, som lockar landet många investeringar. Landets finanssektor är väl utvecklad och lockar mycket pengar.

Hong Kong är mitt i tillväxten i Asien och du kan också investera i olika kinesiska företag genom Hong Kong.

Vilka nackdelarna finns det med att investera i Hong Kong?

Hongkongs aktiemarknad är starkt kopplad till den internationella marknaden. När en ekonomisk kris bryter ut finns det goda chanser att de börsnoterade aktierna i Hong Kong också kommer att gå under.

Det finns också nödvändiga geopolitiska risker förknippade med en investering i Hong Kong. Sociala problem och Kinas växande inflytande över Hong Kong kan bromsa utländska investeringar. Eftersom Hong Kong är starkt beroende av finanssektorn är ekonomin också mycket sårbar för negativ ekonomisk utveckling.

Hur får man bättre resultat i Hong Kong?

Om du ska investera på börsen i Hong Kong, är det lämpligt att undersöka företagen väl. På kort sikt ser du mycket volatilitet på aktiemarknaden: de här starka rörelserna säger dock lite om ett företags verkliga värde. Undersök de företag som du vill investera i och analysera hur Kina mår på världsscenen.

Vad är Hong Kong-börsen?

Hongkongs moderna börs öppnade den 6 oktober 1986 och startade med 249 företag värda 245 miljarder Hongkong dollar.

Det som är intressant med denna börs är att öppningskursen för aktier bestäms genom att hålla en session innan börsen öppnas. Det är först klockan 9.20 på morgonen som det bestäms till vilket pris aktierna ska handlas.

Också anmärkningsvärt är en timmes lunchpaus som faktiskt stänger av handelssessionen. Mellan kl. 12 och 13 på eftermiddagen stänger börsen.

De aktier som är noterade på börsen handlas med massor. Till exempel kan mycket bestå av 100 eller 1000 aktier. Det är därför inte möjligt att köpa 50 aktier på börsen. Det finns dock speciella marknader där du kan handla mindre mängder aktier i Hong Kong.

En sista intressant regel är att limit order ska placeras nära det aktuella aktiekursen: de får inte vara mer än 24 ticks från aktiekursen.

Hong Kong Aktieindex: Hang Seng Index eller HSI

Du kan också investera i Hang Seng Index eller HSI. Detta index följer de största företagen noterade på Hong Kong-börsen. Genom att köpa en ETF på detta index kan du investera i en diversifierad korg med aktier noterade på Hong Kong-börsen.

Tips: testa trading gratis med en demo

Hur kan du köpa HSBC aktier?