Hur kan du köpa aktier i Hong Kong?

Hong Kong ses också av många som porten till Kina. Många Kinesiska aktier är inte tillgängliga för utländska investerare. De aktier som är noterade på Hong Kong-börsen är emellertid fritt omsättbara. Men vad är den bästa börsmäklaren att investera i Hong Kong-aktier?

Var kan du investera i Hong Kong-aktier?

Vill du aktivt handla med aktier noterade i Hong Kong? De här alternativet är attraktivt när du hela tiden vill svara på de senaste marknadsförhållandena. Genom att använda Plus500: s CFD-system kan du göra beställningar till stigande och fallande priser. Med knappen nedan kan du prova alternativen med en demo utan risk:[/Q]

80% av CFD-konton tillhörande icke-professionella kunder förlorar pengar.

Var kan du köpa aktier i Hong Kong?

[A]Naturligtvis kan du också välja att köpa de aktier som är noterade på Hong Kong-börsen. Andra investerare väljer att köpa en indexfond med vilken de kan följa priset på ett index en efter en. Priserna som börsmäklarna tar betalt för att köpa och sälja aktier från Hong Kong fluktuerar mycket. Inte varje parti är lika billigt. Ett bra alternativ är eToro, eftersom du inte betalar courtage hos den här aktiemäklaren. Med knappen nedan kan du öppna ett konto direkt med eToro:

Du kan förlora dina pengar, andra kostnader kan tillkomma, besök: etoro.com/sv/trading/fees/

Var uppmärksam på växelkursen

Det är viktigt att hålla koll på växelkursen för Hong Kong dollar. När du investerar i aktier noterade på Hong Kong-börsen investerar du också indirekt i Hongkongs dollar. När priset på en aktie stiger får du spekuleraen fördelad i Hong Kong dollar. När ditt eget valutavärde minskar mot Hongkongs dollar kan du fortfarande uppnå ett negativt resultat.

invest Hong Kong

Tips: klicka här för att se öppettiderna för Hong Kong-börsen.

Vilka fördelarna finns det med att investera i Hong Kong?

Hong Kong omvandlades till en särskild administrativ region i Kina 1997, som lockar landet många investeringar. Landets finanssektor är väl utvecklad och lockar mycket pengar.

Hong Kong är mitt i tillväxten i Asien och du kan också investera i olika kinesiska företag genom Hong Kong.

Vilka nackdelarna finns det med att investera i Hong Kong?

Hongkongs aktiemarknad är starkt kopplad till den internationella marknaden. När en ekonomisk kris bryter ut finns det goda chanser att de börsnoterade aktierna i Hong Kong också kommer att gå under.

Det finns också nödvändiga geopolitiska risker förknippade med en investering i Hong Kong. Sociala problem och Kinas växande inflytande över Hong Kong kan bromsa utländska investeringar. Eftersom Hong Kong är starkt beroende av finanssektorn är ekonomin också mycket sårbar för negativ ekonomisk utveckling.

Hur får man bättre resultat i Hong Kong?

Om du ska investera på börsen i Hong Kong, är det lämpligt att undersöka företagen väl. På kort sikt ser du mycket volatilitet på aktiemarknaden: de här starka rörelserna säger dock lite om ett företags verkliga värde. Undersök de företag som du vill investera i och analysera hur Kina mår på världsscenen.

Vad är Hong Kong-börsen?

Hongkongs moderna börs öppnade den 6 oktober 1986 och startade med 249 företag värda 245 miljarder Hongkong dollar.

Det som är intressant med denna börs är att öppningskursen för aktier bestäms genom att hålla en session innan börsen öppnas. Det är först klockan 9.20 på morgonen som det bestäms till vilket pris aktierna ska handlas.

Också anmärkningsvärt är en timmes lunchpaus som faktiskt stänger av handelssessionen. Mellan kl. 12 och 13 på eftermiddagen stänger börsen.

De aktier som är noterade på börsen handlas med massor. Till exempel kan mycket bestå av 100 eller 1000 aktier. Det är därför inte möjligt att köpa 50 aktier på börsen. Det finns dock speciella marknader där du kan handla mindre mängder aktier i Hong Kong.

En sista intressant regel är att limit order ska placeras nära det aktuella aktiekursen: de får inte vara mer än 24 ticks från aktiekursen.

Hong Kong Aktieindex: Hang Seng Index eller HSI

Du kan också investera i Hang Seng Index eller HSI. Detta index följer de största företagen noterade på Hong Kong-börsen. Genom att köpa en ETF på detta index kan du investera i en diversifierad korg med aktier noterade på Hong Kong-börsen.

Hur kan du köpa HSBC aktier?

Hur kan du köpa HSBC aktier?

HSBC är en stor finansiell tjänsteleverantör som huvudsakligen tillhandahåller tjänster till privatpersoner. HSBC är det största finansiella tjänsteföretaget i Europa och den sjätte största banken i världen. Överväger du att investera i HSBC? I den här artikeln kan du se var du kan köpa HSBC-aktier mot låga avgifter. Du kan också begära att se HSBC: s aktuella aktiekurs här.

Var kan jag köpa HSBC-aktier?

Har du tro på den här stora bankens framtid? Vill du köpa HSBC-aktier? Du kan direkt köpa HSBC-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla HSBC-aktier aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Vad är aktiekursen på HSBC?

Är du nyfiken på aktiekursen på HSBC? I grafen nedan kan du se hur HSBC-aktien har presterat den senaste perioden. Du kan använda knapparna för att öppna en handelsposition på företaget.

Företagsinformation för HSBC

Nedan hittar du de viktigaste företagsuppgifterna för HSBC.

Analys av HSBC

Innan du bestämmer dig för om du ska köpa eller sälja HSBC är det viktigt att först analysera aktien. Översikten nedan visar hur HSBC-aktien har utvecklats under den senaste perioden.

Aktiekurser för de senaste 5 dagarna

I tabellen nedan kan du se aktiekurserna för HSBC för de senaste 5 dagarna:

Vad kommer HSBC aktiekurs att göra under 2024?

Är du nyfiken på vad analytiker tror att HSBCkommer att göra under 2024 och de kommande åren? Med hjälp av data från Alpha Vantage har vi kombinerat analytikernas prognoser. Kom ihåg att denna siffra bara är en förutsägelse om HSBC prisrörelser och att denna förutsägelse inte behöver gå i uppfyllelse. Gör alltid din research!

Om HSBC

HSBC är en jätte i bankvärlden. De verkar i mer än 65 länder över hela världen och har en sund tillväxttakt. HSBC hjälper företag och konsumenter att blomstra och hjälper dem att uppfylla sina förhoppningar och ambitioner.

De är verksamma inom detaljhandeln (privatpersoner), affärsbankerna och även inom området global bankverksamhet. Företagets fokus ligger på Fjärran Östern. Balansomslutningen 2018 var inte mindre än 2500 miljarder US-dollar. Företaget har 235 000 anställda. Företaget är noterat på London Stock Exchange, New York Stock Exchange, Hong Kong Stock Exchange och Euronext Paris tillsammans med Bermuda Stock Exchange.

Det är ett företag som alla kan köpa aktier i. Det är möjligt att tjäna pengar på att köpa och sälja HSBC-aktier.

Investing in HSBC

Vad ska man leta efter när man investerar i HSBC?

Många investerare blir entusiastiska över HSBC på grund av de höga utdelningsbetalningarna. Du måste dock också vara uppmärksam på de potentiella riskerna när du investerar i en bank som HSBC.

En risk för HSBC är att huvudmarknaden är i Asien. Mottoet ”världens lokala bank” gäller inte helt här. En tredjedel av omsättningen kommer från denna region.

Aktierna i banker är mycket cykliska. Tillväxten i Kina och Hong Kong verkar specifikt avta. Detta kan helt enkelt minska HSBC: s lönsamhet. Det är därför särskilt viktigt när man investerar i HSBC att hålla ett öga på den ekonomiska situationen.

Det är också viktigt att nämna att bankens bolån i England och värdepappersföretaget världen över för närvarande inte är särskilt framgångsrika. Detta gör banken särskilt sårbar för svängningar i ekonomin.

Innan du investerar i HSBC-aktier är det därför viktigt att hålla koll på hur sektorn presterar. Det är också klokt att analysera konkurrensen noggrant. På det sättet kan du avgöra om det är klokt att köpa HSBC-aktier.

En stor historia

HSBC har funnits sedan 1865 som Hong Kong Shanghai Banking Corporation. Det startades av en skott med målet att finansiera handeln med Fjärran Östern. Ett år efter grundandet öppnade företaget en filial i Japan. Senare följde filialer i Indien, Filippinerna och Vietnam. Redan från början upplevde företaget en sund tillväxttakt.

HSBC är konservativ

Företaget tar ett konsekvent sätt att riskera. HSBC hjälper till att skydda människor genom att låna ut dem på ett ansvarsfullt sätt.

Företagets värden är öppenhet, tillförlitlighet och anslutning. De anställda måste vara ärliga och agera modigt. Det är trevligt att veta att företaget agerar konservativt: det gör det lättare att köpa sina aktier.

Vad gör HSBC?

HSBC: s kunder sträcker sig från enskilda sparare och investerare till världens största multinationella företag. Regeringar och internationella organisationer är också kunder hos HSBC.

HSBC: s kärnuppdrag är att koppla sina kunder med möjligheter. För varje kundgrupp har de utvecklat sina produkter. Deras produkter sträcker sig från inteckningar och sparkonton till kapitalförvaltningsprodukter.

De erbjuder också lån för företag att växa. Det är möjligt att finansiera internationell handel med HSBC: s tjänster. Du kan också använda gränsöverskridande aktiviteter på HSBC. De internationella aktiviteterna säkerställer att företaget är välinformerat om utvecklingen i världsekonomin. De vet hur man tar smarta beslut baserat på det.

Eftersom HSBC erbjuder olika finansiella tjänster finns det viss riskdiversifiering. Detta kan vara en bra anledning att köpa HSBC-aktier.

Köpa oskyldighet?

HSBC har, precis som flera andra banker, varit i nyheterna för penningtvätt och eventuellt bedrägeri. Liksom andra banker har de valt att göra ändringar så att de inte återkommer. Naturligtvis gör de detta för att undvika skada på sitt rykte.

HSBC som bank för kartellerna

För ett tag sedan tittade jag på avsnittet om HSBC of Dirty Money på Netflix. Det visade sig att HSBC finansierade narkotikakarteller i flera år. De gjorde detta medvetet och tog inte deras efterlevnadsavdelning på allvar. Till slut lyckades de undvika återverkningar; de var bara tvungna att betala en marginell böter. När du bryr dig om etiska investeringar kanske du inte vill köpa HSBC-aktier.

författare

Alex Mostert Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.