Hur köper jag sydkoreanska aktier?

Sydkorea är ett land som är mycket beroende av internationell handel och export. När internationell handel går bra, fungerar Sydkoreas aktier ofta också bra. I den här artikeln kan du läsa hur man handlar sydkoreanska aktier.

Vart kan du aktivt investera i Sydkorea?

Det är viktigt att välja ett billigt part när du vill investera i Sydkorea. När du köper aktier till en för hög transaktionskostnad förlorar du omedelbart en del av din avkastning. Men vilka mäklare är bäst att köpa koreanska aktier från?

Om du verkligen vill svara på den senaste utvecklingen är PIus500 ett bra alternativ. Med PIus500 kan du göra CFD-beställningar till fallande och stigande priser. Med CFD har du mycket flexibilitet över din handelsaktivitet. Använd knappen nedan för att omedelbart öppna ett gratis konto med PIus500:

80% av CFD-konton tillhörande icke-professionella kunder förlorar pengar.

invest South Korea

Vart kan du köpa koreanska aktier?

Du kan också välja att investera direkt i Sydkorea. Du kan göra detta till exempel genom att köpa en ETF som du följer Sydkoreas index med. En bra mäklare att investera i sydkoreanska aktier är eToro, eftersom du inte betalar courtage på aktierna där. Använd knappen nedan för att öppna ett konto med eToro:

Du kan förlora dina pengar, andra kostnader kan tillkomma, besök: etoro.com/sv/trading/fees/

Var uppmärksam på växelkursen

Det är viktigt att hålla koll på valutakursen för din valuta i förhållande till Sydkoreas. När din valuta tappar styrka kan du snabbt förlora en del av din investering. Du kan säkra denna typ av risk med exempelvis optioner.

I vilka koreanska ETF:er kan du investera?

Om du vill investera i Sydkoreas ekonomi på ett tag kan du överväga en ETF. En ETF är en investeringsprodukt som följer en korg med aktier. Du kan köpa en ETF på följande index:

  • FTSE Korea 30/18: detta index spårar Sydkoreas största företag, med det största företaget med en maximal vikt på 30% och andra på 18%.
  • MSCI Korea: detta index spårar både stora och medelstora koreanska aktier.
  • MSCI Korea 20/35: detta index spårar stora och medelstora aktier. Den största aktiens maximala vikt är 35% och övriga aktier 20%.

Investera med känslor

I Asien engagerar investerare annorlunda än västerländska investerare. Investerare tittar på kassaflödet snarare än ett företags fundamental ställning. Du såg detta till exempel med börsintroduktionen av Big Hits Entertainment som hanterar sydkoreanska pojkeband. Med en spekulera på 80 miljoner blev företaget offentligt till ett värde av 4 miljarder.

En investering i ett jämförbart företag är dock riskabelt: fokus ligger bara på bara en aktivitet. Dessutom kommer många fans att köpa aktierna och de kommer snabbt att sälja dem när aktiekursen sjunker kraftigt. Var därför försiktig med investeringar i sydkoreanska aktier.

Kort sagt: din första investering i Sydkorea

Innan du investerar måste du först öppna ett konto hos en online-mäklare. Se till att du väljer en pålitlig part med relativt låga transaktionskostnader.

När du har öppnat ett konto bör du studera flera koreanska företag. Det kan vara svårare att hitta information, eftersom många västerländska analytiker ägnar lite uppmärksamhet åt Asiens aktiemarknad.

Så snart du har hittat en aktie du vill köpa kan du göra en beställning. Fyll i vilket belopp du vill investera och använd eventuellt en limit order. När du har gjort din beställning kan du automatiskt köpa din första koreanska aktie.

Tips: Klicka här för att se öppettiderna för den sydkoreanska börsen.

Hur kan du köpa aktier i Kia Motors Corporation?
Hur kan du köpa Samsung-aktier?

Hur kan du köpa aktier i Kia Motors Corporation?

Kia Motors Corporation är bättre känt som Kia Motors. Detta företag är en multinationell sydkoreansk biltillverkare. Det är den näst största biltillverkaren i Sydkorea efter Hyundai Motor Company. Hyundai Motor Company är moderbolaget för Kia Motors Corporation. Det har en minoritetsandel på 33,8% i Kia Motors Corporation.

Huvudkontoret för detta sydkoreanska bilföretag ligger i Seoul.

Hur kan du investera i Kia-aktier?

En bra mäklare där du kan investera i Kia är eToro. På eToro betalar du inga provisioner, vilket gör det attraktivt att aktivt handla aktien. Du kan också prova gratis med en demo. Använd knappen nedan för att omedelbart öppna ett konto på eToro:

Var kan du köpa Kia-aktier?

Vill du köpa Kia-aktier på lång sikt? Glöm inte att ta en titt på hur Kias företagsprestanda utvecklas. Vill du köpa Kia Motors-aktier? Du kan direkt köpa Kia Motors-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

 

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla ”Kia aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

 

Företagets historia

När det grundades 1944 hette företaget Kyunsung Precision Industries. Det var då en tillverkare av stålrör och cykeldelar. 1951 tillverkades den första cykeln, Samchully. 1952 ändrades företagets namn till Kia Industries.

Från 1951 byggdes Honda-tillåtna små motorcyklar. Senare byggdes Mazda-licensierade lastbilar från 1962 och Mazda-licensierade bilar från 1974. 1973 öppnade företaget Sohari-fabriken. Detta var företagets första integrerade monteringsanläggning.

Den nya diktatorn Chun-Doo-hwan tvingade konsolideringen av industrin 1981. Kia tvingades sluta göra personbilar. Företaget var tvungen att koncentrera sig på tillverkning av lätta lastbilar. 1986 återvände Kia till bilindustrin. De Mazda -originerade modeller tillverkade av Kia, till exempel Kia Pride baserade på Mazda 121, gjordes för försäljning i Sydkorea och för export till andra länder.

Hyundai Motor Company får en del av verksamheten

1997 uppstod en finansiell kris i Asien, varefter Kia förklarade konkurs. 1998 nåddes en överenskommelse med Hyundai Motor Company. Affären gav Hyundai Motor Company en andel på 51% i företaget. Genom efterföljande avyttringar äger Hyundai Motor Company nu cirka en tredjedel av företaget. Samtidigt äger Kia Motors Corporation delvis 22 dotterbolag till Hyundai Motor Company, med en ägarandel på mellan 4,9 och 45,37 procent.

Kia passerar Hyundai

Kia-märkesbilar säljer bättre och bättre. Kia är inte längre den lilla brodern till Hyundai. I Europa såldes 122 000 nya Kia-bilar under årets första fyra månader. Det är något mer än 117 000 Hyundai bilar som såldes i Europa. I Nederländerna är skillnaderna i försäljningsantal mycket större. Under de första fyra månaderna 2020 registrerades 2,5 gånger så många Kia-bilar som Hyundai-bilar.

Hur kan du köpa Samsung-aktier?

Funderar du på att investera i Samsung ? Begripligt! Detta enorma koreanska företag har erövrat världen. Med det ständiga hotet om krig med Nordkorea kan det vara en spännande investering. Vill du köpa Samsung-aktier? Då har du kommit till rätt ställe! Du kan också se Samsungs aktuella aktiekurs här.

Var kan jag köpa Samsung-aktier?

Har du tro på Samsungs framtid? Tror du att de kommer att kunna fortsätta att förnya sig på en marknad med stark konkurrens? Hittills verkar de lyckas! Vill du köpa Samsung-aktier? Du kan direkt köpa Samsung-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla ”Samsung-aktier” aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Vad är aktiekursen på Samsung?

Är du nyfiken på aktiekursen på Samsung? I grafen nedan kan du se hur Samsung-aktien har presterat den senaste perioden. Du kan använda knapparna för att öppna en handelsposition på företaget.

Företagsinformation för Samsung

Nedan hittar du de viktigaste företagsuppgifterna för Samsung.

Analys av Samsung

Innan du bestämmer dig för om du ska köpa eller sälja Samsung är det viktigt att först analysera aktien. Översikten nedan visar hur Samsung-aktien har utvecklats under den senaste perioden.

Aktiekurser för de senaste 5 dagarna

I tabellen nedan kan du se aktiekurserna för Samsung för de senaste 5 dagarna:

Vad kommer Samsung aktiekurs att göra under 2024?

Är du nyfiken på vad analytiker tror att Samsung kommer att göra under 2024 och de kommande åren? Med hjälp av data från Alpha Vantage har vi kombinerat analytikernas prognoser. Kom ihåg att denna siffra bara är en förutsägelse om Samsung prisrörelser och att denna förutsägelse inte behöver gå i uppfyllelse. Gör alltid din research!

Kortfattat: vad gör Samsung?

Samsung Electronics är ett av de största elektronikföretagen i världen. Det är ett koreanskt företag. Du vet nog att det här företaget tillverkar smartphones, kylskåp och surfplattor. Samsung tillverkar också alla typer av andra produkter. Till exempel tillverkar Samsung Heavy Industries, en annan del av företaget, fartyg, grävmaskiner och till och med tankar.

Investing in Samsung

Tre stjärnor

På koreanska betyder ordet Samsung ”tre stjärnor”. Grundaren av företaget valde detta namn av en anledning. Namnet Samsung hänvisar till sin ambition. Företaget strävar efter att ha samma storlek som universum och stjärnor.

Samsungs smarta marknadsföringskampanj

Du kanske kommer ihåg den amerikanska presentatören som tog en selfie med flera Hollywood-stjärnor vid Oscar-ceremonin 2014. Denna selfie delades mer än 3 miljoner gånger på Twitter. Många visste inte att denna selfie var en Samsung-marknadsföringskampanj.

Att köpa Samsung-aktier: nackdelar

Företaget har många innovativa konkurrenter. Det hotande kriget med Nordkoreas kan också orsaka att aktiekursen sjunker. Ett hot mot aktiekursen är också handelskriget mellan USA och Kina. Som ett resultat är det inte lätt att förutsäga det framtida aktiekursen.

Ett framgångsrikt och lönsamt företag

Varför är det värt att överväga att köpa Samsung-aktier? Samsung är ett framgångsrikt företag som ger mycket spekulera. 2017 gjorde Samsung en spekulera på cirka 40 miljarder euro. Företagets smartphones är populära.

Under första kvartalet 2013 såldes till exempel mer än 62 miljoner smartphones. Det är mer än 25% mer än den stora konkurrenten Apple. År 2018 var marknadsandelen för Samsung-smartphones 20,9%. Som jämförelse är Apple smartphones marknadsandel 12%.

Ett stort företag med många produkter

2017 utsågs Samsung till det sjätte största företaget i världen. Investerare som köper Samsung-aktier är därför mindre utsatta. Eftersom de erbjuder många produkter är riskerna bättre diversifierade. Ett företag av denna storlek är ganska stabilt: förluster för en produktgrupp kan kompenseras av positiva resultat i en annan produktgrupp. Aktiemarknadsanalytiker tror att Samsung-aktierna är hörnstenen i en stabil diversifierad portfölj.

Ett framgångsrikt företag som kan växa ytterligare

Samsung är en attraktiv investering på grund av dess tillväxtkapacitet. Den huvudsakliga inkomstkällan är fortfarande elektronik och halvledare. Samsung har inte bara potentialen att dominera smarttelefonmarknaden; Företaget kan också fortsätta växa som tillverkare av processorer och integrerade kretsar. Efterfrågan på Samsung-tv, tvättmaskiner och kylskåp kan också öka.

Innan du investerar i Samsung är det tillrådligt att hålla koll på hur det går med Samsung i dessa segment. Presterar Samsung bättre och blir produkterna i popularitet? Då kan det vara smart att köpa Samsung-aktier.

En kort tillbakablick

Samsung grundades 1969 men blev snabbt en stor tillverkare inom Koreas ekonomi. Företaget gynnades av ökningen av elektroniska hushållsprodukter. Företaget började också snabbt exportera sina produkter över hela världen, vilket bidrog till företagets tillväxt.

På 1970- och 1980-talet växte företaget till ett globalt multinationellt företag med verksamhet runt om i världen. Samsung etablerade också två nya forsknings- och utvecklingsinstitutioner. I slutet av 1980-talet slogs Samsung Electronics och Samsung Semiconductor samman, som har drivits separat.

På 1990-talet och därefter drabbades Samsung mycket av den nya digitala tidsåldern. Ny avancerad teknik och innovationer gjorde det möjligt för Samsung att utveckla nya produkter och utnyttja nya marknader. Samsung är mycket känt över hela världen: varumärket är bland de 10 mest kända varumärkena.

Idag är företaget verksamt i mer än 60 länder och mer än 450 000 personer är anställda i denna stora grupp. Med en investering i Samsung investerar du i ett av de mest kraftfulla och största företagen i världen!

författare

Alex Mostert Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.