Hur köper jag sydkoreanska aktier?

Sydkorea är ett land som är mycket beroende av internationell handel och export. När internationell handel går bra, fungerar Sydkoreas aktier ofta också bra. I den här artikeln kan du läsa hur man handlar sydkoreanska aktier.

Vart kan du aktivt investera i Sydkorea?

Det är viktigt att välja ett billigt part när du vill investera i Sydkorea. När du köper aktier till en för hög transaktionskostnad förlorar du omedelbart en del av din avkastning. Men vilka mäklare är bäst att köpa koreanska aktier från?

Om du verkligen vill svara på den senaste utvecklingen är PIus500 ett bra alternativ. Med PIus500 kan du göra CFD-beställningar till fallande och stigande priser. Med CFD har du mycket flexibilitet över din handelsaktivitet. Använd knappen nedan för att omedelbart öppna ett gratis konto med PIus500:

86% av CFD-konton tillhörande icke-professionella kunder förlorar pengar.

invest South Korea

Vart kan du köpa koreanska aktier?

Du kan också välja att investera direkt i Sydkorea. Du kan göra detta till exempel genom att köpa en ETF som du följer Sydkoreas index med. En bra mäklare att investera i sydkoreanska aktier är eToro, eftersom du inte betalar courtage på aktierna där. Använd knappen nedan för att öppna ett konto med eToro:

Du kan förlora dina pengar, andra kostnader kan tillkomma, besök: etoro.com/sv/trading/fees/

Var uppmärksam på växelkursen

Det är viktigt att hålla koll på valutakursen för din valuta i förhållande till Sydkoreas. När din valuta tappar styrka kan du snabbt förlora en del av din investering. Du kan säkra denna typ av risk med exempelvis optioner.

I vilka koreanska ETF:er kan du investera?

Om du vill investera i Sydkoreas ekonomi på ett tag kan du överväga en ETF. En ETF är en investeringsprodukt som följer en korg med aktier. Du kan köpa en ETF på följande index:

  • FTSE Korea 30/18: detta index spårar Sydkoreas största företag, med det största företaget med en maximal vikt på 30% och andra på 18%.
  • MSCI Korea: detta index spårar både stora och medelstora koreanska aktier.
  • MSCI Korea 20/35: detta index spårar stora och medelstora aktier. Den största aktiens maximala vikt är 35% och övriga aktier 20%.

Investera med känslor

I Asien engagerar investerare annorlunda än västerländska investerare. Investerare tittar på kassaflödet snarare än ett företags fundamental ställning. Du såg detta till exempel med börsintroduktionen av Big Hits Entertainment som hanterar sydkoreanska pojkeband. Med en vinst på 80 miljoner blev företaget offentligt till ett värde av 4 miljarder.

En investering i ett jämförbart företag är dock riskabelt: fokus ligger bara på bara en aktivitet. Dessutom kommer många fans att köpa aktierna och de kommer snabbt att sälja dem när aktiekursen sjunker kraftigt. Var därför försiktig med investeringar i sydkoreanska aktier.

Kort sagt: din första investering i Sydkorea

Innan du investerar måste du först öppna ett konto hos en online-mäklare. Se till att du väljer en pålitlig part med relativt låga transaktionskostnader.

När du har öppnat ett konto bör du studera flera koreanska företag. Det kan vara svårare att hitta information, eftersom många västerländska analytiker ägnar lite uppmärksamhet åt Asiens aktiemarknad.

Så snart du har hittat en aktie du vill köpa kan du göra en beställning. Fyll i vilket belopp du vill investera och använd eventuellt en limit order. När du har gjort din beställning kan du automatiskt köpa din första koreanska aktie.

Tips: Klicka här för att se öppettiderna för den sydkoreanska börsen.

Tips: testa trading gratis med en demo

Hur kan du köpa aktier i Kia Motors Corporation?
Hur kan du köpa Samsung-aktier?