Online-mäklare

I detta informativa avsnitt kan du läsa mycket om olika mäklare. Innan du öppnar ett demo-konto hos en börsmäklare, skulle det vara klokt att kontrollera vilken mäklare som bäst passar din personliga situation. Vår lista över de bästa online mäklarna gör det enkelt för dig att välja en online mäklare som passar dina behov!

Tips: Ta en titt på dessa artiklar

Investera säkert hos en utländsk mäklare
Ett besök på Plus500-kontoret
Hedging: vad är hedging och hur kan du göra det själv?
Intervju med Plus500-chefen David Zruia
Plus500 recension: Är det här en bra mäklare?
eToro-granskning: fördelar och nackdelar med denna mäklare
Är Plus500 en bluff?
Är Plus 500 pålitlig?
DEGIRO-granskning: mina erfarenheter med denna mäklare
eToro tutorial: hur kan du investera med eToro?
Plus500 handledning: hur handlar man med Plus500?
eToro-avgifter: hur mycket kostar investering med eToro?
Registrera dig på Markets.com
Hur kan du ta ut pengar från plus500
Jämföra aktiemäklare: vilken aktiemäklare är bästa?
eToro trovärdig: Är eToro en scam?

Investera säkert hos en utländsk mäklare

Att investera är gränslöst, vilket gör det möjligt för mäklarparter att erbjuda investeringskonton över hela världen. Kan du investera säkert med ett utländskt konto? Och vad ska man vara uppmärksam på när man vill investera hos en utländsk mäklare?

Undersök mäklaren

När du investerar utomlands är det extra viktigt att undersöka mäklaren noggrant. Vill du veta vilka de bästa parterna är för onlineinvesteringar? Ta då en titt på vår lista över bästa mäklare:

Registration

I Europa behöver en utländsk mäklare bara vara registrerad i ett europeiskt land för att kunna erbjuda sina tjänster var som helst. Vissa finansiella tillsynsmyndigheter tar sitt arbete mer seriöst än andra. Det kan därför vara bra att kontrollera noga om företaget inte driver med en bluff.

Detsamma gäller för länder utanför Europa: med en enda registrering kan en mäklare erbjuda sina tjänster i många andra länder.

Investera aldrig med parter som lovar garanterad avkastning. Kom ihåg att när du investerar hos en utländsk part kan du förlora hela din insättning, som alltid.

För- och nackdelar med att investera utomlands

Utländska mäklare kan ibland erbjuda bättre handelsvillkor utan att begränsa investeringsmöjligheterna. Dessutom erbjuder utländska mäklare ofta bättre tillgång till lokala marknader.

Det kan dock vara svårare att kontakta en utländsk mäklare. Kontrollera därför alltid om och hur du kan nå mäklaren. Det är i alla fall viktigt att du kan prata med mäklarens personal på ett språk du är bekväm med.

Kontrollera aktiemäklarens finans

Många mäklare har sitt huvudkontor på Cypern; denna plats väljs ofta på grund av skattefördelarna. Detta betyder dock inte att mäklaren inte är licensierad av en tillsynsmyndighet. Ta till exempel mäklaren Plus500; huvudkontoret ligger i Haifa. Men mäklaren har en officiell registrering hos Financial Conduct Authority, Englands finansiella vakthund.

Om en mäklare är registrerad hos en utländsk vakthund är det viktigt att ta reda på vad reglerna för denna tillsynsmyndighet är. Till exempel, upp till vilket belopp är dina pengar säkra hos mäklaren? I det sällsynta fall en mäklare går i konkurs är det viktigt att veta vad som händer med dina pengar.

Dubbelkolla tillförlitligheten

Hos en utländsk mäklare är det extra viktigt att kontrollera tillförlitligheten. Sök därför upp mer information om mäklaren online. Kontrollera dessutom vilka regler som gäller för den berörda tillsynsmyndigheten angående investeringskontot. På så sätt kan du undvika obehagliga överraskningar.

Säkring av kunders pengar

Lyckligtvis vidtar de flesta mäklare adekvata åtgärder för att skydda kundernas medel. Till exempel Plus500 , investerarnas pengar hålls på separata konton och företaget investerar inte med dessa medel. Som ett resultat, i händelse av mäklarens misslyckande, kommer pengarna inte att gå förlorade.

skydd för kundernas pengar

Ett besök på Plus500-kontoret

Förra sommaren reste jag igenom Israel, den Palestinska territorier och Jordanien . Naturligtvis kommer jag inte att störa dig här med reseberättelser om äventyr i en het öken. Av en slump även om Plus500-huvudkontoret finns i Haifa i Israel, var de vänliga nog att ta emot mig och några vänner. I den här artikeln kommer jag att ge dig ett kort intryck av Plus500 kontor .

Det som direkt slog oss är att de är väldigt gästvänliga på Plus500. De betalade inte bara för vår middag, utan också för taxibilar till och från kontoret, och de ordnade en omfattande lunch för oss i deras konferensrum.

IMG 0020 Sedan fick vi en rundtur på företagets alla avdelningar. Det som direkt märks är att alla anställda är väldigt glada. Det är förståeligt när man tänker på att alla kan äta gratis glass och att det finns en PlayStation i korridoren.

Vid ett tillfälle träffade vi också VD:n för Plus500 och grundare av företaget. Det är trevligt att se hur hela atmosfären på Plus500 är informell; även ägarna till företaget, som ibland äger hundratals miljoner i Plus500-aktier, går helt enkelt omkring i vanliga skjortor. De äldsta personalen är 35; det är därför helt klart ett ungt företag.

IMG 6608 Sammantaget är det imponerande vad Plus500 har åstadkommit, speciellt när man betänker att de bara har funnits sedan 2008 och redan har ett marknadsvärde på hundratals miljoner. Besöket på företaget var trevligt och det gav mig ännu mer förtroende för tillförlitligheten hos Plus500.

Nu när jag har sett vilka som jobbar på Plus500 vill jag jobba ännu mer med dem. Nedan kan du se en bild på företagets kundtjänstteam.

IMG 0036

Hedging: vad är hedging och hur kan du göra det själv?

Som investerare vill du uppnå högsta möjliga avkastning med minimal risk. En teknik som kan hjälpa är hedging. Hedging är en (partiell) begränsning av en finansiell risk. I den här artikeln diskuterar vi flera metoder du kan använda för att säkra som individ. Vi diskuterar också hur hedging kan hjälpa stora företag och mäklare.

Vad är hedging?

Hedging syftar på att begränsa dina finansiella risker genom att ta en motsatt position. Det kan jämföras med att teckna en försäkring. Precis som försäkring är en hedging aldrig gratis. Som investerare får du betalt för att ta risker. Om du minskar risken måste du betala den andra parten för att ta dessa risker.

Det finns flera tekniker du kan använda för att hedging. Hedging används av stora företag, investeringsfonder, men säkert också av privata investerare. Vill du veta mer om I den här artikeln kan du hitta allt du behöver veta om detta ämne.

Varför kan hedging vara värdefull?

Hedging är ett attraktivt alternativ när du förväntar dig exponering för en risk över genomsnittet. Nedan kommer vi att diskutera några situationer där det kan vara smart att säkra din ekonomiska risk:

Hedging av valutarisk

När du köper aktier utomlands är du ofta utsatt för en valutarisk. Ett exempel kan vara att köpa Google-aktier som är noterade i dollar samtidigt som du själv använder euro.

När euron sedan sjunker i värde får du färre dollar tillbaka för din investering. Genom att använda hedging kan du minimera denna risk.

Kraftiga nedgångar

Genom att säkra dig kan du också skydda dig mot en stark marknadsnedgång. När den ekonomiska situationen är osäker kan detta vara ett attraktivt alternativ. Till exempel, om viktiga siffror snart kommer att offentliggöras och det inte är klart om resultatet blir positivt eller negativt, kan du använda en hedgingsposition för att skydda din investering.

Hedging Hedging stabiliserar resultatet. Det kostar pengar men minskar risken.

Hur kan du använda hedging?

Det finns flera sätt att skydda en investeringsposition. Vi kommer att diskutera nyckelstrategierna du kan tillämpa:

Hedging Valutarisker

När du regelbundet handlar med utländska aktier finns det alltid risken att din investering påverkas av det aktuella landets valutakurs. Du kan säkra denna risk genom att även ta en valutaposition. Låt oss förklara detta genom ett exempel på en investering i en amerikansk aktie. I det här exemplet bor du i ett land som använder euro. När ditt land använder en annan valuta kan du ersätta ordet euro med din egen valuta.

Om du tror att värdet av euro kommer att falla, så kan du köpa dollar och sedan köpa aktien. Efteråt, när du säljer aktien, får du mer euro tillbaka för samma summa dollar.

Förväntar du dig värdet av euro till öka? Då kan din investering i amerikanska dollar gå dåligt. Även om du gör en spekulera i dollar kan din investering i euro minska i värde. Genom att hedging kan du minska denna risk.

Du kan säkra denna risk genom att låna dollar istället för att köpa dem. När euron blir mer värdefull kommer du senare att behöva växla färre euro för att betala av skulden. Detta gör det möjligt att täcka risken för en fallande dollar.

Hedging av en portfölj

Investerare eller handlare med en långsiktig vision äger ofta en aktieportfölj. När du äger flera aktier kan det vara väldigt dyrt att sälja alla i omgångar. Du skulle behöva betala transaktionsavgifter upprepade gånger. Genom att använda hedging kan du skydda din portfölj mot stora nedåtgående kursrörelser.

Det bästa sättet att säkra din portfölj är att använda derivat. Genom att till exempel köpa säljoptioner eller genom att skriva köpoptioner på de aktier du redan äger kan du skydda din aktieportfölj från en nedgång. Du betalar alltid en premie för dessa optioner. Därför är det viktigt att endast hedging dina position när det finns en god anledning till detta.

Dessutom kan du använda andra verktyg för att säkra din portfölj. Till exempel kan du ta en kort position på ett index genom att använda en CFD eller framtid. Med en kort position får du ett positivt resultat när kursen sjunker. När hela marknaden kollapsar kompenseras du för förlusten på dina aktier (delvis). På så sätt behöver du inte sälja din aktieportfölj.

Hedging av en aktie

Det är också möjligt att hedging en aktie. Det kan du göra om du är rädd att kursen på aktien ska sjunka rejält. Du kan hedging en aktie genom att leta efter en annan aktie inom samma sektor.

Det är smart att äga aktier i en sektor man har stort förtroende för. Inom oljesektorn kan detta till exempel vara Shell. Sedan börjar du leta efter en aktie som du tycker är något övervärderad. Detta kan vara ett närstående företag som Total. Du tar då en kort position på denna aktie. När aktiekurserna för hela sektorn faller absorberas din risk av detta. Detta säkerställer dock också att den potentiella lönsamheten för din position minskar avsevärt.

Investera i en safe heaven

Ett annat sätt att hedging sina investeringar är att investera i en så kallad save heaven. Det mest kända exemplet på detta är guld. Under en kris kan man se att guldpriset ofta når rekordhöga nivåer. spekuleraen du tjänar med guld kan användas för att (delvis) kompensera för förlusterna på dina investeringar.

Hur mycket kostar hedging?

Hedging är aldrig fri. Du bör endast säkra dina positioner när du tror att du löper stor risk. Det sänker din risk, men också din potentiella avkastning.

Du betalar transaktionen avgifter över den nya positionen. Dessa kostnader minskar din avkastning. Det är alltid lämpligt att välja en lågprismäklare. så att du kan hålla dessa kostnader så låga som möjligt.

Hedging kostar också pengar eftersom du går miste om avkastning. Vi förklarar hur detta fungerar genom ett exempel. I det här exemplet investerar du i en andel på 100 $. Du är rädd att aktien ska falla kraftigt, vilket är varför du vill skydda positionen genom att sätta upp en hedging. Du öppnar därför en kort position förutom din aktieposition.

Om aktien verkligen sjunker till $80, säkerställer hedgingen att du inte förlorar några pengar. Du förlorar $20 i värde på aktien, men eftersom du har öppnat en kort position får du också $20. Du kan kvitta spekuleraen och förlusten. Genom att stänga kortpositionen röjer du till och med vägen för spekulera när kursen återhämtar sig.

Aktiekursen kan också röra sig åt andra hållet: kursen stiger med $20 till $120. Din andel är värd $20 mer, men din korta position är värd $20 mindre. Intäkterna och kostnaderna vägs återigen mot varandra. I det här fallet borde du inte ha haft en hedge. Utan hedgingen skulle du ha uppnått en avkastning på $20. Detta återspeglar ett annat sätt att hedging kan kosta pengar; genom utebliven inkomst.

Hur företag hedging sina risker?

Företagen begränsar också sin riskexponering genom att hedging sina positioner. Till exempel är ett flygföretag starkt beroende av priset på fotogen. När detta bränsle plötsligt blir mycket dyrare, äventyras företagets lönsamhet.

Ett flygbolag kan täcka dessa risker genom att ingå ett terminskontrakt. Med en framtid kan de köpa fotogen under en bestämd period till ett fast pris. På så sätt kan ett företag säkerställa att de kan köpa vissa råvaror till ett visst fast pris.

Ett företag kan göra samma sak med valutor. Många företag verkar internationellt i stor skala. Ett multinationellt företag får inkomster i alla typer av valutor. Även här kan ett företag stabilisera sitt verksamhetsresultat genom att köpa kontrakt som erbjuder en viss växelkurs. Utan sådana kontrakt skulle företagen vara mycket mindre säkra i sina internationella affärsäventyr.

hedging oil Oljepriset fluktuerar kraftigt. Företag kan skydda sig från detta genom att använda hedging.

Hedgefonder

Investeringsfonder bedriver också hedging. Hedgefonder är det mest kända exemplet på detta. En hedgefond kan ta både köppositioner och korta positioner på marknaden. Till exempel köper de aktier som de anser vara undervärderade och tar korta positioner på aktier som de anser vara övervärderade.

Hedgefonder kan leverera bra resultat i både ekonomiska och dåliga tider. Genom att dra nytta av både stigande och fallande priser är de mer flexibla än de mer traditionella investeringsfonderna.

Hur använder aktiemäklare hedging?

Du är förmodligen medveten om att mäklare också använder hedging. Vid första anblicken verkar detta inte logiskt. Hedging är trots allt att ta en motsatt position och av den anledningen skulle din kursspekulera vara en förlust för mäklaren. Men mäklare har en strategi och hedging endast de positioner som är tillgängliga som en motsats internt.

Strip optioner

Låt oss säga att det finns 200 inköpsorder för Apple-aktier och 100 försäljningsorder för Apple-aktier. Mäklaren betalar transaktionsavgifter när positionen faktiskt öppnar upp på marknaden; därför är det smartare att kryssa 100 positioner mot varandra. Mäklaren kommer då att hedging 100 aktier. Det gör ingen skillnad, eftersom det finns 100 kunder som köper internt till det priset och 100 kunder som säljer till det priset. Endast 100 aktier kommer att behöva säljas på marknaden.

Detta gör det möjligt för mäklaren att betala mindre transaktionskostnader, och de gör spekulera på både den korta och den långa positionen. När allt kommer omkring tjänar mäklaren på spread och kan därmed tjäna pengar praktiskt taget riskfritt. När positionerna öppnas samtidigt kan förlusten av en position användas för att betala spekuleraen från den andra positionen.

Hedging mäklare ärligt?

När mäklare hedgar på ett ärligt sätt spelar denna strategi ingen roll, eftersom du som kund inte ens märker om aktien faktiskt köptes eller såldes på marknaden. Det är viktigt att hålla ett öga på om mäklaren spelar rättvist. Om mäklaren bråkar med priset skulle de tjäna ännu mer. Detta är uppenbarligen olagligt och lyckligtvis spelar de flesta mäklare spelet enligt reglerna. Ändå är det viktigt att vara vaksam på denna typ av praxis!

Intervju med Plus500-chefen David Zruia

Intervju genomfördes 2011 med David från Plus500

Vem är David Zruia?

David Zruia Plus500

Fråga: Hej David, tack för att du deltog i denna intervju. Innan vi börjar den här intervjun, kan du berätta lite om dig själv? Vad tycker du om att göra på din fritid?

Svar: tack för att du gjorde intervjun. Ok, låt oss börja! När jag inte jobbar gillar jag att resa, spela fotboll och umgås med min familj och mina vänner. För mig är det viktigt att slappna av regelbundet då mitt liv ibland är ganska hektiskt.

Fråga: Har du gjort någon handel själv?

Svar: Ja självklart! Detta är en del av anledningen till att jag gick med i Plus500.

Om Plus500™

Fråga: Trevligt, och vad gör du professionellt? Kan du berätta mer om Plus500 ?

A: Jag är chef för Plus500 affiliateprogram som är en del av marknadsavdelningen. Plus500 är en av de ledande plattformarna i Europa. Regleras av Storbritanniens Financial Markets Authority, Plus500 är en av de mest pålitliga mäklarna.

Målgruppen för Plus500

Fråga: Vem är Plus500:s målgrupp?

Svar: Alla privata investerare som vill handla online, från nybörjare till handlare som behöver mer avancerade verktyg, vi försöker tillgodose båda grupperna. Plus500 koncentrerar sig endast på privata investerare och accepterar inte institutionella investerare.

Konkurrens för Plus500

F: Hur skiljer sig Plus500 från sina konkurrenter?

Svar: Vi erbjuder en mängd olika plattformar genom vilka du kan handla, från datorprogramvara till webbläsarprogramvara; vi har även mjukvara för iPhone, iPad och Android-telefoner. Alla dessa teknologier tillhör Plus500 och har utvecklats av FoU-avdelningen. Vi har utvecklat många mjukvarupaket för att ge en tydlig handelsmiljö med många avancerade funktioner för dem som behöver dem.

Eftersom vi bara fokuserar på den privata sektorn har vi en mycket tydligare bild av den genomsnittlige privatpersonens önskemål. Detta gör att vi kan skräddarsy vår mjukvara helt efter privata investerares behov.

Utöver våra bekväma handelsmöjligheter erbjuder vi också ett brett utbud av instrument för våra kunder att handla. Vi stödjer CFD:erForex (valutapar), ett stort utbud av aktier, indexfonder , varor och ETF:er,

Genom att strikt följa riktlinjerna för British Financial Markets Authority, är våra kunders pengar alltid säkra. Detta är en viktig punkt för oss.

F: Vilka är Plus500s främsta konkurrenter på Forex-marknaden?

Svar: Möjligen IG Markets och Saxo Bank tror vi, dock är vår mjukvara och teknik bättre eftersom den är effektivare och resonerar bättre hos privata investerare.

Förbättringspunkter och framtiden för Plus500

F: Vad ser du som den största nackdelen med att handla med Plus500?

Svar: Plus500 lanserades i februari 2009 och vissa kanske anser att detta är en kort driftsperiod. Vi är dock reglerade av FSA vilket gör oss minst lika säkra som alla andra CFD-mäklare.

F: Varför har inte Plus500 telefonsupport?

Svar: Som regel föredrar vi support via e-post: av vår erfarenhet är detta mer tillförlitligt. Det är inte ovanligt att en företrädare inte kan ge exakta svar på alla frågor under ett telefonsamtal. Via e-post kan samma representant först rådfråga sina kollegor och sedan skicka ett e-postmeddelande som företaget till fullo ställer sig bakom. Detta lämnar mindre utrymme för fel eller vilseledande svar.

Vi kommer också snart att lansera en livechatt. En intern undersökning har visat att många föredrar detta framför kontakt via e-post och ofta även framför telefonkontakt.

F: Vad är din framtidsvision för Plus500?

Svar: Plus500s mål är att bli världens ledande CFD-mäklare. Vi kommer att fortsätta att utöka utbudet av säljbara instrument vi erbjuder varje vecka och vi utvecklar ständigt nya funktioner för våra kunder.

Strategi

F: Vilka råd har du till personer som precis har börjat handla?

Svar: Jag rekommenderar folk att börja smått och bara öka investeringarna när du har fått mer självförtroende och erfarenhet. Vårt demoläge är ett bra ställe att börja eftersom funktionerna och resultaten är desamma med närvaron av riktiga live-citat. Vårt demokonto är obegränsat, vilket gör det till det perfekta sättet att ta reda på vad Plus500 har att erbjuda. Prova gratis , det finns ingen hake!

F: Vilket är det fel som oftast görs av investerare? Vad bör du alltid tänka på?

Svar: Som CFD:er är hävstång. de är till sin natur hög risk. Det är klokt att experimentera med demolägena och att börja med mindre investeringar innan du blir involverad med större belopp.

F: Hur mycket har Forex-marknaden förändrats under de senaste två åren?

Svar: Forexmarknaden och onlinehandelsmarknaden i allmänhet är mycket mer konkurrenskraftig än den brukade vara. Dessutom är marknaden mycket mer reglerad vilket är goda nyheter för Plus500 och dess investerare.

Lurendrejeri

F: Vad tycker du om Forex-bedrägeri?

Svar: Forex bedrägeri är uppenbarligen hemskt eftersom det skadar kunderna och försämrar bilden av Forex trading som helhet. Därför vill jag uppmana folk att alltid kontrollera tillförlitligheten hos CFD-mäklaren – om mäklaren inte regleras av en respektabel regulator är det klokt att hålla sig borta.

Plus500 recension: Är det här en bra mäklare?

Plus500 är en av de mest populära online-mäklarna. Den användarvänliga programvaran och de omfattande handelsmöjligheterna spelar en nyckelroll i den ökande populariteten. I den här omfattande granskningen undersöker vi om det är klokt att börja handla med Plus500. Läs min Plus500-upplevelse och upptäck själv om den här mäklaren kan bli din rätta handelspartner.

Allmän slutsats granskning

Helhetsmässigt, är jag positivt överraskad av Plus500 i den här recensionen. Tack vare den användarvänliga programvaran och de omfattande CFD-möjligheterna har investerare allt de behöver på Plus500 för att ta en aktiv handelsstart. Deras rates är gynnsamma och handels möjligheterna är omfattande. Förvänta dig dock inte omfattande support eller utbildningsmaterial. Plus500 bör vara ditt främsta val när du huvudsakligen letar efter en mäklare för att aktivt handla.

Kort sagt: proffs

 • + Omfattande erbjudande av CFD-aktier
 • + Användarvänlig och snabb programvara
 • + Gratis demo på $ 40.000 för nya kunder
 • + Pålitlig mäklare under tillsyn

Kort sagt: nackdelar

 • – Ingen kundsupport via telefon
 • – Inget utbildningsmaterial / support för kunderna
 • – Inte lämpligt för långsiktiga investeringar
Tips: Vill du veta mer om handel på Plus500? Läs gärna vår gratis Plus500 guide.

Plus500 recension

Vill du bläddra genast till ett visst kapitel i den här investerande Plus500-artikeln? Använd listan nedan för att bläddra till den information du behöver.

Vilken typ av mäklare är Plus500?

Plus500 är en så kallad CFD-mäklare. I motsats till att direkt köpa aktier hos en vanlig mäklare är en CFD-mäklare, platsen att aktivt spekulera på marknaderna. När du köper en CFD spekulerar du i prisstegringar eller prisfall på just det aktiet. När du öppnar en position bestämmer pris fluktuationerna ditt resultat.

Plus500 tillåter investeringar i både prisökningar och prisfall och är därför rätt plats att gå när du snabbt vill svara på marknadsförhållanden och förändringar. Vill du veta mer om att investera i CFD: er? Läs denna artikel .

Programutvärdering

En mäklares programvara är av yttersta vikt. Finansmarknaden kräver nämligen snabba svar, åtgärder och order placeringar. I den här delen kommer vi att diskutera Plus500-plattformen för att avgöra om det är en mjukvara av hög kvalitet. Vi kommer att diskutera att öppna ett konto, kvaliteten på plattformen, användningen av beställningar, de analytiska funktionerna, demokontot och mobilprogramvaran.

Öppna ett konto

Att öppna ett Plus500-konto är möjligt. Det kan enkelt göras via webbplatsen. Programvaran Plus500 använder din webbläsare och webbplatsen är lyhörd för att möjliggöra handel med mobiltelefoner. Vill du öppna ett konto på Plus500? Click here!

Plus500-register

Att öppna ett konto på Plus500 är “a piece of cake”

Ett stort plus med Plus500, är att du kan använda dem gratis demo på € 40.000. Denna demo gör det möjligt för varje ny kund att i stor utsträckning testa alla möjligheter och funktioner. Programvaran Plus500 är extremt användarvänlig. Detta gör det möjligt för personer med liten PC-kunskap eller färdigheter att öppna och stänga handelspositioner.

Vår erfarenhet av handelsplattform

För att publicera en anständig och användbar granskning har vi testat omfattande alla investeringsåtgärder och möjligheter på Plus500. Ett stort proffs på Plus500-handelsplattformen är att den är extremt användarvänlig. Liten teknisk kunskap är inget hinder för att börja handla värdepapper och varje kund kommer att kunna göra en flygande start.

Letar du efter en specifik säkerhet? I så fall Sök eller lista funktionalitet är platsen att gå. Att hitta din säkerhet med hjälp av dessa funktioner är jordnötter. När du är redo att öppna en position kan du välja att köpa (spekulera i en prishöjning) eller att sälja (spekulera i ett prisfall).

På vänster sida kommer du alltid att kunna se menyn. Menyn Verktyg innehåller följande alternativ:

 • Meny : se den fullständiga översikten över alternativ.
 • Handel : platsen att gå när du omedelbart vill öppna en ny position.
 • Öppna positioner : en översikt över dina aktiva affärer.
 • Order : en översikt över alla dina öppna beställningar på Plus500.
 • Stängda positioner : en översikt över alla dina stängda positioner.
 • Verkliga pengar : den här knappen kan användas för att växla till handel med riktiga pengar.

Längst upp på skärmen hittar du en översikt över ditt kontos ekonomiska situation. Det visar dig hur mycket pengar som fortfarande finns till ditt förfogande. Det kommer också att berätta om du kan öppna ytterligare befattningar. Håll koll på din ekonomiska balans. Ett negativt kontosaldo kan leda till förlust av alla dina investeringar.

Plus500 granskning av programvara

Programvaran Plus500 kan du enkelt byta till riktiga pengar. Exemplariska priser.

Använda beställningar

Inom Plus500-programvaran kan du också använda beställningar. Med beställningar kan du automatiskt öppna en position när ett visst pris uppnås. Glöm inte att använda stoppförlust. Det är inte obligatoriskt att använda stoppförlust men rekommenderas starkt. Genom att använda ett stopp kan du automatiskt stänga din position när du når en viss förlust.

Plus500 öppen position

Att öppna en position på Plus500 är “a piece of cake”

När du öppnar en position kan den hanteras via öppna positioner meny. Menyn med öppna positioner har en realtidsvy över dina spekuleraer eller förluster på investeringen.

Analytiska funktioner Plus500

Inom Plus500-programvaran kan du också använda de olika analytiska funktionerna och verktygen. Dessa funktioner kan användas för att stödja och motivera dina beslut. Vår granskning fastställde ändå dessa funktioner och funktioner vara ganska grundläggande. Andra mer avancerade program och verktyg ger dig ofta en mer detaljerad och starkare bild. Siktar du på att bli en professionell daytrader? I så fall kan ett program som MetaTrader vara ett praktiskt verktyg för att utföra mer komplexa analyser.

Inom Plus500-plattformen kan du visa olika tekniska indikatorer i diagrammet. Tekniska indikatorer kan hjälpa dig att bestämma rätt köp- och säljmoment.

Tekniska indikatorer Plus500

En användbar funktion i Plus500-programvaran är möjligheten att rita dina egna linjer och analyser i diagrammet. Det gör att du till exempel kan rita horisontella nivåer där priset ofta stiger eller faller. Att göra och utföra analyser på flera grafer inom programvaran kommer ändå inte att öka den övergripande tydligheten. Detta är fallet eftersom det är ganska svårt att korrekt spara dina analyser.

Slutligen, på Plus500 ser du känslan av andra handlare. Den här funktionen visar vad andra Plus500-användare gör. Detta kan vägleda dig när du fattar dina investeringsbeslut.

Demo-Konto kvalitet

I denna recension är demo-kontot ett starkt proffs för Plus500-plattformen. Jag var nöjd med demo-kontot. Du kan prova alla möjligheter med fiktiva pengar. Resultaten av demo är helt anpassade till resultaten från ett riktigt konto. Därför är demo-kontot perfekt för att lära dig alla ins och outs av alla funktioner, funktioner och möjligheter i Plus500. Så snart du har bemästrat alla dessa möjligheter tar det bara ett musklick för att växla till ett konto med riktiga pengar.

Mobil investering på Plus500

Plus500 har utvecklat en applikation som gör det möjligt att investera var som helst, var som helst och när som helst. Uppenbarligen är mobilapplikationen en begränsad version av skrivbords programvaran. Mobilapplikationen har till exempel ingen teknisk analysfunktion.

Plus500-mobilapplikationen är därför idealisk för att hålla reda på dina nuvarande positioner. Dessutom låter en mobil motsvarighet dig snabbt svara på unika marknadssituationer och den senaste utvecklingen. Mobilapplikationen är ett praktiskt tillägg för att snabbt få åtkomst till ditt konto och det kommer gratis när du väljer att börja investera på Plus500.

Plus500 recenserar mobilplattform

Den mobila applikationen får bra recensioner

Handelsalternativ och vägledning

Handelsoptionerna och handelsvillkoren är en viktig del av denna Plus500-granskning. Vi tittar på de olika investeringsalternativen på Plus500. Dessutom granskar vi också om det finns tillräcklig vägledning. Och för att avsluta, vi berättar hur du sätter in och tar ut pengar på Plus500.

Vilka är investerings alternativen på Plus500?

En styrka hos Plus500-mäklaren är säkert de utökade handelsalternativen. Denna mäklare erbjuder ett brett utbud av handelsmöjligheter: från CFD i aktier, råvaror och index till optioner, Forex och cryptos. Antalet tillgängliga aktier att investera i är enormt. Alla välkända aktier i Storbritannien, USA och Australien kan handlas som CFD: er på Plus500. Detta förtjänar att påpekas.

Men börja inte investera slumpmässigt, var uppmärksam på villkoren för den säkerhet du vill investera i. CFD-förhållandena kan konsulteras genom att klicka på informationsikonen. En översikt visar bland annat om CFD upphör att gälla. När en CFD går ut stängs positionen automatiskt efter en viss tid. Dessutom kan du också konsultera den avgift som du behöver betala för att hålla dina positioner öppna.

Plus500 lagerinformation

Läs alltid villkoren för de värdepapper som du handlar med

Vägledning och utbildning

Plus500 vägledning är ganska begränsad. Du kan använda den ekonomiska kalendern som anger vilka händelser som kan påverka priset. Dessutom kan du använda den tekniska analysen genom att lägga till indikatorer i diagrammet. Det är dock allt Plus500 har att erbjuda angående vägledningsdelen. Plus500 tillhandahåller ingen pedagogisk information om handel i allmänhet. Detta är helt klart en av de svagare punkterna i denna översyn.

Insättning av pengar på Plus500

En viktig del av varje recension är utan tvekan användarvänlighet. Många av er kommer därför gärna att höra att insättning av pengar är a piece of cake. Att sätta in pengar kan göras på ett ögonblick med hjälp av Plus500-programvaran. Första gången du byter till ett konto med riktiga pengar måste du skicka in ytterligare information. En av sakerna du behöver göra är en lista med frågor för att avgöra om du har tillräcklig investeringskunskap. Du måste också ladda upp en kopia av ditt ID.

Varför måste du slutföra dessa ytterligare steg? Plus500 är skyldigt att slutföra dessa ytterligare steg. Denna kontrollfas har införts för att förhindra opålitliga människor att börja investera på Plus500. Det är ett lagligt krav för varje finansinstitut att bekräfta din identitet. Begär inte din mäklare denna information? Var sedan mycket försiktig! Det finns en stor chans att du har att göra med en opålitlig part.

Efter att ha slutfört identifieringsdelen är det enkelt att sätta in pengar. Pengar kan sättas in på ditt konto via kreditkort och PayPal. Plus500 accepterar investeringar från $ 100. Banköverföring är en annan godkänd betalningsmetod för insättning av pengar. Tänk på att det kan ta några dagar att sätta in pengar via banköverföring. Att sätta in pengar på Plus500 är enkelt och därför får denna del av Plus500-recensionen hög poäng.

Sätt in pengar Plus500

Att sätta in pengar på ditt Plus500-konto kan göras via alla kända betalningsmetoder.

Ta ut pengar på Plus500

Investeringar går naturligtvis hand i handske med målet att uppnå spekulera! Men hur är det med att ta ut pengar på Plus500? På Plus500 kan en betalningsbegäran göras från $ 100 för banköverföringar. Om du föredrar att ta ut pengar via Paypal eller Skrill börjar minsta belopp på $ 50. Minsta belopp som är rättvisa och fyrkantiga enligt min mening. Om ditt kontosaldo är för lågt, men du ändå vill ta ut pengar, finns det ett enkelt knep för att göra din plan samman. Sätt bara in lite extra pengar och dra sedan ut hela beloppet från ditt Plus500-konto.

ta ut pengar Plus500

Att ta ut pengar på Plus500 är helt gratis. Uppenbarligen ett stort proffs i min recension. Vissa mäklare vågar ta ut höga transaktionskostnader för att ta ut pengar. Dessutom hanteras återkallande förfrågningar snabbt. I min speciella situation tog begäran om uttag cirka tre dagar att behandla och en dag senare deponerades pengarna på mitt bankkonto. Det minsta jag kan säga, att ta ut pengar på Plus500 hanteras smidigt som en visselpipa!

Investeringskostnader på Plus500

Ett stort plus av Plus500 är att ingen fast provision måste betalas. Och ingen fast provision innebär att det är möjligt att investera även små belopp. Det finns faktiskt inget minimibelopp som krävs för att göra investeringen hos denna mäklare. Men hur är det med mäklarens spekulera? Det finns två sätt att Plus500 fortfarande gör spekulera. Övriga kostnader såsom: Valutakonverteringsavgift, Övernattningsfinansiering, Garanterad stopporder och Inaktivitetsavgift.

I allmänhet är Plus500-priserna gynnsamma. När du planerar att köpa aktier på lång sikt, DEGIRO är det bättre valet. Kom ihåg att du bara kan handla aktivt med CFD: er på Plus500.

Spridningen på Plus500

Det första sättet att tjäna pengar på Plus500 är att beräkna spread. När du köper ett värdepapper är det alltid skillnad mellan anbudet och priset. Det här är transaktionskostnaderna du betalar på Plus500. Eftersom dessa kostnader alltid är relativa kostnader är det möjligt att uppnå rättvisa och gynnsamma resultat genom att bara göra en liten investering.

Spread Plus500

Spridningen är skillnaden mellan anbud och köpkurs

Låt oss titta på dessa transaktionskostnader på Plus500; EUR / USD-spridningen är dynamisk. Detta innebär att spread kan öka eller minska beroende på marknadsvolym. I skrivande stund är EUR / USD-spridningen bara 0,6 punkter vilket motsvarar 0,00006 cent. Detta är mycket billigare jämfört med en av dess största konkurrenter, nämligen eToro . I skrivande stund betalar investerare på eToro en spread på 3 punkter eller 0,0003 cent.

På det holländska beståndet Philips betalar du numera en cent på 5 cent. eToro är lite billigare att ladda en spridning på endast 4,7 cent. Prisskillnaden är ändå försumbar. Ett annat exempel är Google-aktien. På Plus500 betalar du $ 1,25 per aktie. På eToro bestäms denna spread för närvarande över $ 3. Det verkar som om Plus500 i de flesta fall är det billigare när det gäller aktiehandel jämfört med dess huvudkonkurrent.

Kostnad Plus500 granskning

Ovan ser du den fasta spread för Google-aktien på Plus500. Exempel på figurer.

Slutligen, låt oss titta på spridningen Germany30. Plus500 tillämpar en dynamisk spridning som är 3,24 euro under skrivandet. EToro-räntan är mycket högre eftersom de tar ut en spread på nästan 7 euro. När det gäller transaktionskostnader är Plus500 därför den bästa investeringsmatchen. De låga Plus500-transaktionskostnaderna kan leda till högre avkastning på investeringen.

Finansieringsavgiften över natten eller finansiering kostnaderna

Det andra sättet att tjäna pengar på Plus500 är att ladda så kallade finansieringsavgift över natten . När du handlar med CFD kommer lånaren att tillfälligt låna ut pengarna för din investering. Finansieringsavgiften per dag är alltid tydligt angiven när du väljer en CFD att handla med. Dessa avgifter måste betalas dagligen. Att stänga din position före slutet av dagen betyder att du inte behöver betala finansieringskostnader eller en finansieringsavgift över natten.

Låt oss än en gång jämföra kostnaderna på Plus500 med kostnaderna på eToro. EUR / USD-finansieringsavgiften över natten som måste betalas för att hålla din position över natten är 0,0087% på Plus500. eToro tar på sin tur 0,009%.

finansieringsintresse Plus500

EUR / USD finansieringsränta till plus500. Exemplariska priser.

I skrivande stund är finansieringsavgiften för det holländska Philips-aktien 0,0232% över natten. För samma aktie på eToro betalar du en finansieringsränta på 0,0165%. Googles finansieringsavgift över natten motsvarar 0,0288% på Plus500 och 0,0215% på eToro.

När vi talar om finansieringskostnader över natten verkar dessa kostnader totalt sett vara lägre på eToro jämfört med Plus500. Vill du hålla dina positioner öppna på lång sikt? I så fall är eToro det mest fördelaktiga alternativet. Siktar du snarare på att spekulera på kort sikt? I så fall gör de lägre transaktionskostnaderna Plus500 till din bästa investeringsmatch.

Korthandlare försöker använda olika marknadssituationer genom att handla med vissa värdepapper. Du tar en kort position när du spekulerar på priset på en aktie som ska sjunka. Ibland får du en premie på dina korta positioner. Om så är fallet kommer detta att anges med ett positivt tal vid finansiering över natten – sälj.

Vad är det lägsta investering priset?

På Plus500 är minsta insättning $ 100. Naturligtvis betyder det inte automatiskt att du kan investera i alla möjliga investeringsalternativ. Varje effekt i Plus500-programvaran har ett minimalt investerings pris. Programvaran Plus500 hänvisar till detta pris som det så kallade enhetsbeloppet. Låt oss ta Bitcoin som ett exempel. I skrivande stund motsvarar Bitcoin enhetsbelopp 0,02 kontrakt vilket betyder 1/50 av värdet av en Bitcoin. I ett annat exempel, ING-aktien, motsvarar det för närvarande 50 aktier.

För närvarande kostar 50 ING-aktier dig cirka 250 euro. Du kan dock använda en 1-till-5-hävstång. Detta innebär att du behöver minst $ 50 för att öppna en CFD-investering i ING-aktien.

Pålitlighet och support

I den sista delen av denna översyn diskuterar vi denna mäklares tillförlitlighet. Plus500 är en pålitlig mäklare som har varit verksam i många år. Först kommer vi att diskutera och motivera varför det finns så många negativa online-recensioner om Plus500. Därefter berättar vi allt om hur du använder en hävstång och när du ska använda den, och vi kommer också att djupdyka i Plus500-licenser. Slutligen kommer vi också att kontrollera om dina pengar är säkra och vi kommer att granska Plus500 kundtjänst.

Negativa recensioner

Många investerare som har använt Plus500 skrev negativa recensioner på Internet. Den främsta orsaken bakom denna negativitet är det faktum att många inte riktigt förstår vad det handlar om att investera i CFD. Nedan hittar du ett tydligt exempel på en kundrecension från en kund som förlorat pengar med Plus500:

negativ recension Plus500

En investering kan få dig att förlora dina pengar … inga knep, inga lögner, inga falska löften … bara bara verklighet. Människor som börjar investera utan erfarenhet eller utan ordentlig förberedelse har stora chanser att förlora en del av sin investering. Det är därför av avgörande betydelse att träna för att förstå alla in och utgångar av CFD-investeringar. Övning är nyckeln till framgång och kan enkelt göras med hjälp av Plus500-programvaran.

Förstå insatserna för en hävstångseffekt

Många investerare misslyckas med att tjäna pengar på Plus500 eftersom de inte förstår insatserna för en hävstång. En hävstång kan användas på dina investeringar. En fördel med att använda en hävstång på din investering är att du bara behöver en liten summa pengar för att ta en större position. När du sätter in $ 1000 och använder en 1-till-10-hävstång kan du handla $ 10.000 euro i CFD-aktier. Genom att göra så går både din spekulera och förlust snabbare:

 • En investering på $ 1 betyder en spekulera på $ 10 när det sker en prisökning.
 • En investering på 1 $ betyder en förlust på 10 $ när det sker en prisnedgång.

En 1-till-10-hävstång kommer att göra att du tappar hela din investering om det blir 10% prissänkning. När ditt konto har slut på pengar, kallas det ett marginalanrop. I så fall stängs din position automatiskt. Uppenbarligen är det inte mäklarens fel att uppnå ett dåligt resultat. Lyckligtvis kan vi hjälpa dig att undvika den här typen av situationer så mycket som möjligt. Använd följande tips för att uppnå bättre investeringsresultat på Plus500:

 • Första övningen med en demo tills du får full förståelse för insatserna och investeringarna.
 • Öva genom att läsa om att investera och se till att du förstår hur CFD fungerar exakt .
 • Var försi
 • ktig när du använder en inflytande .
 • Använd alltid en stoppa förlusten och vid behov en spekulera.
 • Tänk alltid två gånger innan du öppnar en position.

Plus500-licens

Pålitliga mäklare har alltid erforderliga licenser. Plus500 har också en licens. Licensen är ett bevis på att mäklaren följer alla viktiga regler och förordningar.

Plus500UK regleras av British Financial Conduct Authority. Det är en av de strängaste handledarna. FCA: s främsta roll är att skydda kunder från opålitliga finansiella företag.

Plus500 är ett internationellt verksamt företag. Därför ser flera parter till att Plus500 alltid följer reglerna. Nedan hittar du en översikt över alla arbetsledare som håller koll på Plus500-tillförlitligheten:

 • Plus500UK Ltd godkänt och reglerat av FCA (# 509909).
 • Plus500CY Ltd auktoriserad och reglerad av CySEC (# 250/14).
 • Plus500SG Pte Ltd, licens av MAS (# CMS100648-1) och IE Singapore (# PLUS / CBL / 2018).
 • Plus500AU Pty Ltd (ACN 153301681), licens av: ASIC i Australien, AFSL # 417727, FMA i Nya Zeeland, FSP # 486026; auktoriserad ekonomi i Sydafrika, FSP # 47546

Plus500 är också ett offentligt företag. Plus500 är noterat på den engelska börsen. En annan indikator som visar att Plus500 är en pålitlig mäklare. Vill du veta mer om Plus500s tillförlitlighet? Vänligen läs Denna artikel !

Är dina pengar säkra på Plus500?

Säkerhet och tillförlitlighet är två viktiga aspekter i den finansiella världen. Vår recension visar tydligt att Plus500 känner starkt för dessa två aspekter. Pålitlighet och säkerhet är två grundläggande principer eftersom Plus500 måste följa de strikta reglerna och förordningarna från handledarna.

När du gör en insättning på Plus500 placeras pengarna på separata konton. Plus500 kommer aldrig att spekulera med kundernas pengar. Om Plus500 gick i konkurs förlorar du därför aldrig pengarna på ditt konto.

Klientmedelsskydd

Kundtjänst på Plus500

Plus500 Stöd är en av de måttliga granskningspunkterna. När du har ett problem kommer det alltid att lösas … det är den bra delen. Tyvärr erbjuder Plus500 endast support via e-post eller live chatt. Att prata med någon personligen via telefon skulle vara trevligt ibland. När det gäller tillgänglighet kan Plus500 därför fortfarande förbättras.

Uppenbarligen har vi verifierat om våra frågor har besvarats av kundsupporten. Livechatten är väldigt snabb. Det tar bara några sekunder innan någon svarar på din fråga. Att skicka ett e-postmeddelande är mindre effektivt. Ibland kan det ta några dagar innan du får svar. Det är självklart att tålamod i detta fall helt klart är en dygd.

Plus500 granskning av livechat

Plus500-chatten är snabb att svara

Slutsatsgranskning Plus500

Plus500 är en bra mäklare för att aktivt handla till exempel aktier. Speciellt när marknaden är mycket volatil är Plus500 är platsen för att handla aktivt.Vilka är styrkorna hos denna mäklare?

 • Plus500 erbjuder en användarvänlig plattform.
 • Plus500 övervakas strikt av FCA.
 • Kundens pengar sparas på separata konton.
 • Plus500-handel är utan provision.
 • Mer än 2000 olika aktier kan handlas.

Vi rekommenderar därför Plus500 i denna recension. Vill du prova alla möjligheter 100% riskfritt med en demo? Använd knappen nedan och öppna ett konto:

eToro-granskning: fördelar och nackdelar med denna mäklare

eToro är en modern mäklare som låter dig investera i aktier på flera sätt. eToro är platsen att köpa dina aktier utan provision och att handla aktivt med CFD. Men är eToro en pålitlig mäklare? Denna utökade recension kommer att dela våra detaljerade erfarenheter med mäklaren eToro.

Allmän slutsats granskning

eToro är en mäklare med ett brett utbud av möjligheter: du kan köpa provisionsfria aktier och du kan aktivt handla med CFD. Deras användarvänliga programvara låter dig också följa andra investerare. eToro är det perfekta valet för investeraren som letar efter en social och komplett värdepappersmäklare.

Kort sagt: proffsen

 • + Inga fasta kostnader för fysiska aktier
 • + Användarvänlig och professionell programvara
 • + Följ andra investerare en-mot-en
 • + Pålitlig och reglerad part

Kort sagt: nackdelarna

 • – Konton är bara i dollar
 • – Kostnader vid uttag av pengar

eToro utökad granskning

Vill du omedelbart veta mer om en viss eToro-aspekt? Använd länkarna nedan för att navigera i eToro-granskningen:

Vilka investeringsmöjligheter har du på eToro?

eToro tillåter två sätt att investera. Vi kommer att täcka båda metoderna i denna fullständiga genomgång av plattformen.

Fysiska aktier och köpa crypto

eToro kan användas för att fysiskt köpa till exempel aktier och cryptos. I så fall använder du inte hävstångseffekt och du kommer att bli den faktiska ägaren av värdepappret. En stor fördel med denna investeringsmetod är att du inte betalar provision när du köper aktier. Till skillnad från många andra parter kan du investera i exempelvis aktier utan extra kostnader.

Investera i eToro

Aktiv handel med exempelvis aktier

Du kan också välja att aktivt handla med till exempel aktier eller kryptovalutor. Aktiv handel innebär att du lika gärna kan investera i stigande som i fallande priser. Genom att gå kort kan du spekulera i fallande aktiekurser. Detta gör att du kan ta en ordentlig och lönsam position när du förväntar dig dåliga nyheter.

Du har också möjlighet att använda hävstångseffekt. Genom att använda hävstång investerar du inte direkt i aktien. Genom att använda hävstång investerar du i en CFD på en aktie. Med hävstång kan du förstora dina spekuleraer men möjligen också dina förluster. Normalt tjänar du en euro för varje euro ökning. När du använder en 5-mot-1-hävstång tjänar du 5 euro för varje ökning på 1 euro. Detta kan naturligtvis fungera åt båda hållen, med hävstång så kan dina förluster också öka.

Detta sätt att investera är mer lämpligt för spekulanter som vill slå marknaden. Det fantastiska med eToro är att du har båda alternativen under ett konto. När som helst kan du välja att “bara” köpa en aktie på lång sikt eller att aktivt handla med en aktie. Detta är utan tvekan en av de största fördelarna med eToro i vår recension!

Öppna ett konto

Öppna ett konto på eToro är “a piece of cake”: i första hand behöver du bara skicka in lite grundläggande information. Därefter kommer du att kunna testa eToro-plattformen obegränsat med en demo. Demot låter dig köpa och sälja aktier som om det vore den verkliga affären. Resultaten du uppnår är verkliga, den enda skillnaden är att du ännu inte investerar riktiga pengar.

eToro öppnar konto

Vill du investera riktiga pengar? Då är det dags att byta till ett live-konto.

Insättning av medel på eToro

Innan du investerar med riktiga pengar på eToro måste du skicka in ytterligare information. Varje pålitlig mäklare kommer att be om att bekräfta din identitet. Identitetsbekräftelse krävs för att följa regler och föreskrifter och kommer att säkerställa att människor till exempel inte använder sitt konto för penningtvätt.

Dessutom kommer eToro att ställa dig några ganska enkla frågor för att avgöra om du har tillräcklig kunskap om de olika investerings produkterna. Så snart ditt konto har bekräftats kan du göra din första insättning. eToro tillåter insättningar från $ 200 och framåt, att investera små summor är därför fullt möjligt. Insättning av pengar är möjligt via alla kända metoder: PayPal, banköverföring och kreditkort finns tillgängligt inom eToro-plattformen.

Programvaran eToro

En viktig del av varje granskning är mäklarens programvara. Naturligtvis har vi testat omfattande alla olika möjligheter för att hjälpa dig att korrekt avgöra om investering på eToro är din kopp te.

Användarvänlig programvara

Programvaran eToro är extremt användarvänlig. EToro-utvecklarna har helt klart gett sitt bästa för att utveckla en så användarvänlig programvara som möjligt. Alla värdepapper finns enkelt i programvaran med hjälp av sökfunktionen. Ikonerna skapar en mycket visuell plattform som direkt visar dig vad du investerar i.

Du kan öppna en handelsposition genom att använda den användarvänliga programvaran online. Du letar bara efter aktien, du trycker på köp och som smord blixt har du öppnat en position. Sammantaget gör eToro-programvaran mycket bra när det gäller användarvänlighet!

invester med eToro

Socialt nätverk: “social handel”

En annan mycket intressant funktion, som jag aldrig har sett förut, är möjligheten till social handel. Programvaran eToro är lite som Facebook. Du kan starta en diskussion om vilken del du vill prata om, och du kommer att märka att många kommer att ge sin feedback om saken. På så sätt får du värdefulla insatser och feedback vilket naturligtvis är användbart.

eToro social

Copytrader

Inte alla av oss har samma investerings erfarenhet och kunskap. Vissa människor har bara inte tillräckligt med tid för att investera ordentligt. Dessa människor kommer att vara nöjda med copytrader funktionen. Copytrader-funktionaliteten är en unik funktion som du inte ser för många mäklare. Med ett musklick kan du följa en investerare. Därefter kopieras hans eller hennes positioner automatiskt till ditt konto.

Inom plattformen kan du se alla detaljer och resultat för investeraren du överväger att följa. Du kan konsultera avkastningen över tid och avkastningen varje månad. Inom plattformen kan du också hitta riskklassen hos investeraren. Om det behövs kan du också kommunicera direkt med investeraren, vilket passar perfekt med konceptet för social handel.

Det finns några ytterligare funktioner för att skydda ditt konto. eToro till exempel låter dig automatiskt stänga din position när en investerare du följer plötsligt gör betydande förluster. På detta sätt kommer systemet att undvika en galning att spränga ditt konto. Det bästa med copytrader-funktionen är att den här funktionen kan användas utan extra kostnad. När du själv är en bra investerare kan du till och med tjäna lite extra pengar genom att dela dina affärer.

eToro kopierar personer

Tidigare resultat är inte en garanti för framtida resultat

Copy Portfolios

Att sprida sina investeringar är en viktig aspekt inom investerings världen. Genom att sprida dina investeringar på ett smart sätt kommer riskerna kopplade till dina investeringar att minska avsevärt. eToro låter dig därför följa portföljer. En portfölj kan till exempel bestå av en korg med aktier i en viss sektor. Andra portföljer består av flera investerare som följer en viss strategi.

Copy Portfolio är en annan eToro-funktionalitet för att automatisera dina investeringar. Vi tror starkt på “ju fler alternativ, desto bättre” filosofi och därför är detta breda utbud av alternativ ett starkt proffs inom eToro-granskningen.

eToro-marknader

Grafer och teknisk analys

En annan stark punkt i eToro är graferna. Med programvaran kan du enkelt lägga till olika tekniska indikatorer som kan hjälpa dig att fatta ett beslut. Tänk till exempel på horisontella nivåindikatorer som hjälper dig att bestämma det perfekta ögonblicket för att köpa eller sälja en aktie.

Teknisk indikator eToro

Faktaunderlag

En annan stark punkt i vår recension är att du kan begära en mängd bakgrundsinformation. Många delade affärer kommer med en skriftlig analys. Du kan också läsa viktiga fakta och siffror om företaget. Dessutom kan du läsa eToros allmänna känsla och känslor om företaget och du kan få en uppfattning om antalet personer som köper eller säljer aktien. All denna bakgrundsinformation kan användas för att fatta dina egna investeringsbeslut.

Investeringskostnader på eToro

Varje företag behöver tjäna pengar. eToro är inte annorlunda. Men hur tjänar eToro pengar och är de priser som eToro använder rimliga? Detta kapitel i granskningen kommer att berätta allt om kostnaderna för att investera på eToro.

Kostnader för att köpa fysiska aktier

Att köpa fysiska aktier är helt utan provision. Detta är ganska exceptionellt: de flesta mäklare tar fasta transaktionskostnader per aktie. Att köpa aktier utan provision kan därför vara ganska attraktivt för personer som vill öppna en position genom att bara investera en liten summa pengar. En strategi som ofta är omöjlig hos många traditionella mäklare eftersom transaktionskostnaderna tar bort en stor del av din avkastning.

Du betalar en så kallad spread. Spread är skillnaden mellan budet och begärt pris. Varje mäklare debiterar en spread så att detta inte kan undvikas. Spreads kan dock skilja sig från en mäklare till en annan. Enligt vår erfarenhet är eToro-spridningarna lite högre jämfört med vissa andra mäklare. Dock den kommission fria trading aspekt gör att köpa aktier via eToro är oftast fortfarande billigare. Först när du överväger att köpa aktier med betydande belopp kan en annan mäklare vara ett bättre val.

Sammantaget är kostnaderna för att köpa aktier på eToro gynnsamma. Denna gynnsamma position uppnås tack vare bristen på fasta kostnader. En annan stark och viktig punkt i vår recension.

Kostnader för handel med aktier

Om du bestämmer dig för att använda hävstångseffekt när du investerar eller om du kortar aktier måste du överväga ytterligare kostnader. I det här fallet lånar du lite pengar från mäklaren. På samma sätt som att låna pengar från en bank måste du betala transaktionskostnader. På eToro är dessa transaktionskostnader 0,09%.

Du kommer också att behöva hantera finansieringskostnader. Om din position fortfarande är öppen över natten betalar du en ränta på den. Du kan beräkna finansieringskostnaderna genom att dela räntan med 365. Däremot är det absoluta värdet du måste betala per dag oftast fortfarande acceptabelt. Det är ändå viktigt att komma ihåg att investera med hävstång kommer att kosta dig en arm och ett ben på lång sikt. Använd därför bara hävstångseffekt för kortfristiga investeringar.

Kostnader för valutaväxling

eToro-konton visas i dollar och det är tyvärr omöjligt att öppna ett konto i en annan valuta. Både när du tar ut och sätter in pengar tar eToro kostnader för att byta ut andra valutor mot dollar. Växlingskostnaderna är 50 pips eller 0.0005 cent per utländsk valuta. När du sätter in och återtar ut samma belopp är kostnaderna ungefär en procent.

Detta är säkert en svag punkt i vår recension. När allt kommer omkring förlorar du omedelbart lite pengar på grund av växlingskostnader. En förlust som kunde ha förhindrats. Vissa andra online-mäklare, till exempel Plus500 eller Markets, tar inte ut dessa kostnader eftersom du kan öppna ett konto i en utländsk valuta. Men om du planerar att handla med dollar är det naturligtvis inte ett problem.

Att ha ett dollarkonto kan vara bra, även när ditt land använder en annan valuta, detta är särskilt när du planerar att handla amerikanska aktier. Detta gör att du undviker växla dollar mot euro gång på gång, och istället sparar du en betydande summa pengar som du kan använda för att investera. Behovet för att öppna ett obligatoriskt dollarkonto är inte nödvändigtvis en nackdel. Däremot beror allt detta om värdepapper du planerar att investera i är en nackdel för dig.

Andra kostnader

En svag punkt i vår recension är att eToro tar ut extra kostnader när du tar ut pengar. eToro är en av de enda mäklare som tillämpar denna policy. Oavsett vilket belopp du tar ut betalar du alltid en avgift på 5 USD på eToro. När du bara investerar $ 50 är det naturligtvis en enorm extra kostnad. Vi hoppas därför att eToro tar bort dessa löjligt höga kostnader snarare än senare.

Hur pålitlig är eToro?

En avgörande aspekt när man talar om mäklare är naturligtvis deras förtroende. I det här kapitlet kommer vi att kontrollera om det är säkert att sätta in dina pengar på ett eToro-konto.

Om företaget

eToro är en stor och välkänd israelisk mäklare som grundades 2007. eToro betjänar kunder över hela världen. Det är till och med en av få mäklare som accepterar amerikanska kunder. Numera har företaget cirka 10 miljoner kunder. Med tanke på företagets storlek är det troligt att eToro kommer att fortsätta att existera under lång tid.

Är det säkert att sätta in dina pengar på ett eToro-konto?

Enligt vår erfarenhet är det säkert att sätta in pengar på ett eToro-konto. Eftersom kundernas pengar läggs på separata konton är dina pengar till och med säkra i fall av konkurs. Detta innebär också att folket i eToro inte kommer att använda dina insatta pengar för att investera själva. Dessutom har vi båda testat att ta ut och sätta in pengar och i båda fallen inträffade inget onormalt eller misstänkt hos eToro.

ta ut pengar eToro

Att ta ut pengar på eToro på ett ögonblick!

Pålitlighet eToro

Ett annat bevis på tillförlitlighet är att eToro har alla föreskrifter och licenser som krävs. eToro regleras till exempel av CySEC på Cypern och av FCA. En mäklare kan inte regleras om han inte följer och följer en uppsättning regler och förordningar. Allt detta är starka indikationer eToro är en pålitlig mäklare.

Kundtjänst eToro

EToros kundtjänst kan lätt nås via livechat. Du kan ställa dina frågor på ditt modersmål vilket underlättar och fixar problemlösningar. Supportärende är också ett alternativ men inte ett föredraget eftersom det tar mer tid. EToros kundtjänst verkar vara tillförlitlig och lyhörd.

Hur tjänar eToro pengar?

Enligt vissa människor måste eToro vara en bluff. De undrar hur en mäklare kan hålla igång när man köper aktier kostnadsfritt utan avgifter, logiskt sett har en mäklare andra sätt att tjäna pengar. Låt oss till exempel ta investeringar med hävstångseffekt varigenom eToro tjänar pengar tack vare finansieringskostnaderna. Detta kapitel kommer att berätta allt om hur eToro tjänar pengar.

Slutsats: hur pålitlig är den här mäklaren?

eToro verkar vara en mycket pålitlig mäklare. eToro är åtminstone inte en bluff eller en bedrägeri mäklare. eToro är en säker plats att sätta in dina pengar och börja investera.

Vilka investeringar kan göras på eToro?

eToro erbjuder ett brett utbud av säkerhetsinvesteringsmöjligheter. Bland annat kan du investera i:

 • Hundratals internationella aktier
 • Råvaror som olja och guld
 • Olika indexfonder
 • Valutor som euro och dollar
 • Kryptovalutor som Bitcoin och Ripple

Det stora utbudet av värdepapper på eToro är en stark punkt. Chansen att du vill investera i något som inte finns på eToro är mycket liten.

eToro-manual

Den här korta eToro-manualen förklarar för dig hur du säljer eller köper en aktie via denna plattform. Innan du öppnar en position måste du först avgöra vilken värdepapper du vill köpa eller sälja. Med hjälp av deras sökfunktionalitet kan du enkelt bläddra till den säkerhet du vill investera i. Välj värdepapper för att gå till nästa skärm:

beställer eToro

1 köp eller försäljning

Du kan välja att köpa eller sälja ett värdepapper. När du köper en värdepapper förväntar du dig en prisökning och du kommer att uppnå ett positivt resultat när priset faktiskt ökar. När du säljer ett värdepapper förväntar du dig ett prisfall och du kommer att uppnå ett positivt resultat när priset faktiskt sjunker.

2 belopp

Här anger du det belopp du vill spendera på att köpa eller sälja aktier. När du väljer ett belopp som är högre än beloppet på ditt konto använder du hävstång. När du inte gör det köper du fysiskt säkerheten utan att använda en CFD.

3 stoppförlust

En stoppförlust är en prisnivå där du bestämmer dig för att automatiskt köpa eller sälja värdepappret. Vi rekommenderar alltid människor att använda stoppförlust. På detta sätt förhindrar du att förlora hela din investering i en investering.

4 hävstång

Den hävstångseffekt du använder kan konsulteras här. När du inte använder hävstång köper du fysiskt aktien eller kryptovalutan. När du använder hävstång använder du en CFD.

5 handel eller order

Här kan du välja att göra en beställning istället för att handla direkt. Med en order kan du automatiskt öppna en position till ett visst pris. På så sätt kan du automatisera din investeringsstrategi och du behöver inte ständigt stirra på datorns skärm.

eToro-klubben: lojalitet belönas

När du sätter in ett stort belopp får du extra fördelar. EToro-klubben kan i viss utsträckning jämföras med frekvens flygprogrammet för ditt favorit flygbolag. Det finns 5 belöningsnivåer där de första fördelarna tas emot med insättningar från $ 5000. Fördelarna och privilegierna kan öka avsevärt. De högsta nivåerna ger dig till exempel tillgång till exklusiva sport- och galahändelser. På de lägre nivåerna får du betydande rabatter för valutaväxling.

Riskvarningsinvestering på eToro

eToro låter dig investera i ett brett utbud av olika värdepapper. Tänk på aktier och kryptovalutor, det är också möjligt att handla CFD.

CFD är komplexa frågor och kommer på grund av hävstångsanvändningen med hög risk att förlora pengar. 62% av investerarna tappar pengar när de handlar med CFD: er med denna mäklare. Se till att du känner till insatserna för CFD: er och överväga noga om du har råd med den höga risken för din pengarförlust.

Tidigare avkastning på investeringsresultat är ingen garanti för framtida resultat.

Mycket flyktig icke-reglerad investeringsprodukt (CFD). Inget EU-skydd för investerare.

Detta innehåll görs tillgängligt endast för utbildningsändamål och inte för att ge investeringsrådgivning.

De största fördelarna med eToro

 • Den sociala plattformen erbjuder extra unika möjligheter
 • eToro tillåter investering i ett brett utbud av aktier
 • Möjlighet att kopiera andra investerare
 • Programvaran eToro är extremt användarvänlig
 • eToro är en reglerad och pålitlig part
 • En lyhörd och hjälpsam kundservice
 • Du kan köpa aktier utan provision.

Klicka här för att omedelbart öppna ett gratis (demo) konto >>

eToro riskvarning

eToro är en multi-tillgångsplattform som erbjuder både aktier och krypto-tillgångar samt handel med CFD:er.

Observera att CFD:er är komplexa instrument med en hög risk att snabbt förlora pengar på grund av hävstången. 76% av detaljhandelsinvesterarna förlorar pengar när de handlar CFD:er med denna leverantör. Fråga dig själv om du förstår hur CFD:er fungerar och om du kan bära den höga risken för att förlora pengar.

Resultat från det förflutna är inga garantier för framtida resultat. Handelshistoriken täcker de senaste 5 åren och kanske inte är tillräcklig för att fatta ett investeringsbeslut.

Kopieringshandel är en portföljhanteringstjänst som tillhandahålls av eToro (Europe) Ltd., som är auktoriserat och reglerat av Cyperns värdepappers- och börsmyndighet.

Investeringar i krypto-tillgångar är oreglerade i vissa EU-länder och i Storbritannien. Det finns inget konsumentskydd och ditt kapital är i riskzonen.

eToro USA LLC erbjuder inte CFD:er och lämnar ingen representation och tar inget ansvar för noggrannheten eller fullständigheten i innehållet i denna publikation, som har sammanställts av vår partner med hjälp av offentligt tillgänglig, icke-entitetsspecifik information om eToro.

Är Plus500 en bluff?

Många undrar om Plus500 är en bluff. I den här artikeln undersöker vi om Plus500 är en nackdel. Är programvaran i Plus500 100% legitim?

Tips: test Plus500 med en demo

Är du osäker på om Plus500 är bra? Då kan det vara klokt att först bekanta sig med mäklaren genom att öppna en gratis demo. Knappen nedan låter dig öppna ett gratis demo-konto på Plus500:

Är Plus500 en bluff?

Vi har undersökt Plus500 och det är definitivt ingen bluff. Plus500 är en CFD-mäklare som öppnar mer än 35 miljoner positioner per år på uppdrag av sina kunder. När du sätter in pengar på Plus500 är dina pengar säkra. Vi hittade följande i vår studie:

 • Plus500 har funnits sedan 2008 och har ett fantastiskt resultat.
 • Plus500 hade över 200 000 aktiva kunder under 2019.
 • Företaget är verksamt i mer än 30 länder.

På internet hittade vi många positiva recensioner, men också de vanliga negativa recensionerna. Vissa kallar Plus500 för bluff, även om det här är grundlösa påståenden. Detta beror ofta på att människor har tappat sina pengar med sina affärer. De känner sig då lurade och skyller på mäklaren.

Det är därför viktigt att komma ihåg att handel med Plus500 inte är ett spel. När du handlar med Plus500 kan du förlora hela din insättning. Det är viktigt att bara handla med pengar som du har råd att förlora.

Plus500-bluff eller legitimt

Är Plus500 riktig?

Plus500 är ett legitimt företag som har varit verksam sedan 2008. För att ytterligare undersöka företaget besökte jag till och med deras kontor. De delar en fin kontorsbyggnad med Microsoft. Alla anställda äter glass gratis, och de har till och med ett gym i byggnaden. Jag kunde prata med många anställda, och de indikerade alla att de verkligen tycker om att arbeta för företaget.

Egenskaper hos en pålitlig mäklare

När du investerar pengar med en online-mäklare det är logiskt att oroa sig för pålitlighet. Någon kunde bara skapa en falsk webbplats i syfte att lura människor. När du väljer en online-mäklare är det därför klokt att vara uppmärksam på vissa egenskaper som visar webbplatsens tillförlitlighet.

Plus500 regleras av Financial Conduct Authority. Detta är ett oberoende organ som mycket noggrant övervakar finansinstitutens beteende i Europa. Deras registrering hos FCA är en bra indikation på att de inte är ett blufföretag.

En ytterligare egenskap som visar pålitlighet Plus500 är det faktum att företaget är noterat på börsen. Eftersom Plus500-aktier finns på Londonbörsen måste företaget vara öppet om sin praxis. Som en listat företag måste den också uppfylla en rad ytterligare juridiska krav.

 

Påstår att pengar inte har betalats av Plus500

När du söker på Internet efter Plus500-bedrägerier stöter du på några som hävdar att deras pengar inte har betalats. Plus500 rapporterar dock att dessa människor har missbrukat mäklarens villkor. De har till exempel skapat flera konton eller har skapat ett konto med falska data. Om detta kommer fram stänger Plus500 kontot för dessa människor.

Det finns också påståenden online som indikerar att handel med CFD inte skulle ske på en rättvis metod på Plus500. Detta beror främst på okunnighet hos människor om detta sätt att investera. När allt kommer omkring är handel med CFD inte samma sak som att investera i aktier. På vår webbplats kan du läsa mer information om investera i CFD med Plus500.

Är dina pengar säkra på Plus500?

När du sätter in pengar på Plus500 hanteras de försiktigt. Kundernas pengar lagras på ett separat konto och företaget investerar inte med dessa pengar. När du sätter in pengar på Plus500 kan du vara säker på att inga konstiga saker händer med dina pengar.

Vill du veta hur du tar ut pengar på Plus500? Läsa Denna artikel!

Varför rekommenderar vi Plus500

När du väl är bekant med riskerna och hur du investerar i CFD är Plus500 en utmärkt mäklare. Vi kan rekommendera Plus500 till alla.

Med Plus500 har du följande fördelar:

 • Lättanvänd programvara och förmågan att skapa en gratis demo konto.
 • Du kan enkelt handla i hundratals aktier och valutor.
 • Du drar nytta av låga transaktionsavgifter och inga provisioner.

Plus500 är inte en nackdel: enligt vårt test är denna mäklare 100% legitim. Plus500 är en pålitlig mäklare som tillhandahåller CFD-handel mot låga avgifter. Vill du prova att handla med plus500 riskfritt? Tryck på knappen för att öppna ett gratis demo-konto med Plus500:

Är Plus 500 pålitlig?

Många undrar om Plus500 är en pålitlig mäklare. Jag har handlat i över ett år med Plus500 och under hela den tiden har jag inte haft några problem. I den här artikeln diskuterar vi tillförlitligheten hos denna mäklare, så att du kan bestämma om du ska ta steget och börja handla med dem.

Plus500 tillförlitlighetskontroll

 • Plus500 är listat på Londonbörsen .
 • Prova handel med Plus500 riskfri med en demo
 • Plus500UK har en licens med FCA (# 509909)
 • Plus500CY Ltd auktoriserad och reglerad av CySEC (#250/14)

Enligt vår forskning är Plus500 100% pålitlig. Vill du testa gratis med en demo? Använd knappen nedan för att öppna ett demo-konto direkt:

Plus500-programvarans tillförlitlighet

Många människor är negativa mot Plus500 eftersom de inte förstår programmet ordentligt – Illustrativa priser

Vad är Plus500?

Plus500 är en online-mäklare där du kan handla med CFD-aktier, råvaror och Forex. Med Plus500 handlar du med den innovativa WebTrader.

Du kan handla med Plus500 från bara $ 100. Dessutom kan du prova att handla möjligheterna riskfritt med en obegränsad demo på $ 40.000. Genom att använda demo kan du testa om Plus500 är en pålitlig mäklare.

Är Plus500 garanterad tillförlitlighet?

Plus500 är en professionell mäklare. Du kan kontrollera om en mäklare är tillförlitlig genom att kontrollera om den är registrerad hos ett reglerande institut. The Financial Conduct Authority är den officiella statliga institutionen i England och ser till att mäklare hanterar kundernas kapital ansvarsfullt. Plus500 har separata konton så att du kan vara säker på att dina pengar hålls åtskilda och inte kan användas av företaget.”

Negativa erfarenheter

Om du tittar på recensioner av mäklare hittar du vanligtvis några negativa upplevelser . Några av dessa ”upplevelser” publiceras av konkurrenter. När en mäklare vill besegra tävlingen kommer de ibland att agera oetiskt för att försöka komma vidare. Majoriteten av de negativa upplevelser som finns på internet är från olyckliga startande handlare.

Många människor förstår inte risker av handel och gå all-in direkt . När de förlorar sina pengar blir de frustrerade och denna frustration resulterar vanligtvis i att slå till aktiemäklaren Plus500. Om du letar efter objektiva recensioner, se till att kolla professionella webbplatser.

negativ recension Plus500

Hur tjänar Plus500 pengar?

Många tycker att det är misstänktsam att Plus500 erbjuder en gratis demo till kunderna. Detta är dock inte förvånande: när du kan testa möjligheterna gratis är det mycket mer troligt att du blir kund.

Plus500 tar inte alltid ut courtage. Detta beror på att de tjänar pengar på spridningen. Vid varje transaktion finns det en skillnad mellan köp- och försäljningspriset för en CFD. Genom att ta ut en liten spread kan de göra några cent på varje handlad CFD-aktie.

Var ligger Plus500?

Huvudkontoret för Plus500 finns i Haifa, en vacker kuststad i Israel. Företaget har vuxit avsevärt och har kontor i London och Sydney.

Det är också trevligt att veta att du själv kan investera i Plus500-aktier. De senaste åren har aktierna utvecklats väl. Företaget har uppnått lönsamma resultat fram till 2020.

När du börjar handla på Plus500 börjar du din handelsverksamhet på ett gediget och pålitligt företag.

Är dina pengar i ett säkert förvar med plus500?

Plus500 är en säker part där dina pengar förvaras enligt reglerna för British Financial Markets Authority. Alla pengar du sätter in förblir 100% dina. Plus500UK kommer inte att använda dessa pengar för att spekulera i själva finansmarknaden.

I värsta fall är Plus500UK-kunder skyddade under Financial Services Compensation Scheme (FSCS), och Plus500CY-kunder skyddade under Investor Compensation Fund (ICF).

Plus500 säkerhetspengar

 

 

Plus500 är pålitlig

Plus500 är en pålitlig aktiemäklare och Financial Conduct Authority ser till att det förblir så. Jag har handlat med Plus500 ett tag, och de betalar dig alltid inom några dagar. Eftersom det alltid håller sina kunders pengar på ett separat konto så är dina pengar i säkert förvar. Bortsett från det kan du testa Plus500 helt riskfri genom att anmäla dig till en gratis demo-konto .

Det är viktigt att du får reda på vilken mäklare du känner dig bekväm med. Titta på vår översikt över de bästa mäklarna och öppna demo-konton med flera leverantörer. På så sätt kan du testa dem helt riskfria

DEGIRO-granskning: mina erfarenheter med denna mäklare

I denna recension kan du läsa allt du behöver veta om mäklaren DEGIRO. I den korta DEGIRO-handboken visar vi hur du kan öppna din första handel med DEGIRO. Vi kommer också att diskutera de avgifter som DEGIRO debiterar sina kunder. Genom att kombinera denna information kan du snabbt avgöra om DEGIRO är rätt för dig. Vill du jämföra DEGIRO med andra mäklare? Kolla in vår mäklare jämför sida !

Slutsats från DEGIRO-granskningen

Vi testade noggrant möjligheterna på DEGIRO för denna recension. Enligt vår mening är DEGIRO en bra mäklare att köpa och sälja aktier med. DEGIRO är särskilt attraktivt på grund av de relativt låga avgifterna de tar ut. Programvaran för DEGIRO är användarvänlig men erbjuder inte många analysalternativ. DEGIRO kommer att vara ett utmärkt val för många investerare.

Vill du öppna ett konto hos DEGIRO? Använd knappen för att öppna ett konto hos den här mäklaren direkt:

granskning av DEGIRO-mäklare

Vilka är de största fördelarna med DEGIRO?

 • DEGIRO är en av de billigaste mäklarna som finns tillgängliga.
 • Att öppna ett konto med DEGIRO är 100% gratis.
 • Programvaran är användarvänlig och enkel att använda.
 • Att sätta in och ta ut pengar går smidigt.

Vilka är de största nackdelarna med DEGIRO?

 • DEGIRO passar inte bäst för aktiva handlare.
 • Alternativen för analyser är ganska begränsade.

DEGIRO omfattande granskning

Vi börjar artikeln med en omfattande granskning av DEGIRO. Om du vill läsa mer om en viss funktion hos denna mäklare kan du snabbt navigera till avsnittet genom att trycka på en av länkarna:

Hur fungerar det att öppna ett konto med DEGIRO?

Det är enkelt att öppna ett konto på DEGIRO. För att starta behöver du bara ange ett inloggningsnamn och lösenord.

DEGIRO-registrering

När du har skapat ett konto måste du ge ytterligare information. Alla mäklare är skyldiga att kontrollera om kontoinnehavaren faktiskt finns. På detta sätt förhindrar mäklare att brottslingar eller terrorister använder kontona för att tvätta pengar. På DEGIRO kan du välja mellan olika typer av konton. Vi diskuterar dessa typer av konton här kort:

Vanligt konto

Med ett vanligt konto kan du handla med alla kända värdepapper. Med ett vanligt konto kan DEGIRO låna ut dina aktier till tredje part. Andra parter lånar regelbundet aktier för att ta en kort position. När du tar en kort position på en aktie kan du tjäna pengar på ett fallande pris. DEGIRO erhåller en avgift för utlåningen av aktierna. Detta är inte helt utan risk: den andra parten kan gå i konkurs och i teorin kan du förlora dina aktier. Lyckligtvis händer detta sällan i praktiken.

Vårdnad

Personligen känner jag att risken är begränsad och det är därför jag skapade ett vanligt konto på DEGIRO. Men om du vill minimera riskerna kan du välja att skapa en vårdnad konto. DEGIRO får inte låna ut aktierna på ett depå till tredje part. En nackdel med förvaringskontot är kostnaderna för utdelning.

Aktivt handelskonto

Du kan också öppna ett konto för aktiv handel på DEGIRO. Med detta konto kan du handla med riskfyllda derivat. Du får också mer frihet: du kan till exempel handla med marginal. Det är då möjligt att ha en negativ balans. Du måste dock betala ränta på detta saldo.

I många fall är det inte tillrådligt att använda marginalen. Investera bara med pengar du verkligen har råd att förlora. Dessutom måste du betala ränta när du är skyldig pengar och avkastningen på dina investeringar måste vara mycket högre för att du ska få ett bra resultat. I vilket fall som helst är DEGIRO mindre lämpad för aktiv handel. Om du vill spekulera är det bättre att öppna ett konto  eller eToro.

Vad är kvaliteten på programvaran?

På DEGIRO gör du alla dina investeringar genom att använda deras online handelsplattform. De grundläggande funktionerna är närvarande och att öppna eller stänga en order är ganska enkelt. Du bör dock inte förvänta dig mirakel när det gäller programvaran.

De analysalternativ är ganska begränsade. När du besöker ett företags företagsprofil ser du lite grundläggande information om det aktiet. Du kan läsa en kort beskrivning med allmän information om företaget och du kan bestämma resultatet per aktie. Om du vill göra en mer omfattande analys måste du använda andra externa webbplatser. Bristen på extra information är därför en nackdel i denna översyn.

Teknisk analys

På DEGIRO kan du utföra teknisk analys. Alternativen är tillräckliga: du kan välja bland dussintals indikatorer som du kan gå tillbaka till tio år. Förutom dessa indikatorer erbjuder DEGIRO inga andra råd eller utbildning.

Utdelning och information

Utdelningar läggs automatiskt till på ditt konto. Enligt min mening kan informationen i online-programvaran bli ännu bättre. Ibland är det oklart när exempelvis utdelning krediteras. DEGIRO-programvaran kan vara mer användarvänlig i detta avseende.

mobilt operativsystem

Du kan också investera med DEGIRO: s mobila handelsplattform. Mobilapplikationen har ungefär samma funktioner som webbhandlare online. Du kan göra beställningar och placera aktier i din favoritlista med mobilplattformen. Den mobila plattformen gör det möjligt att spåra dina investeringar på vägen och du kan göra några justeringar om det behövs. Den mobila plattformen, liksom webbhandlaren, är inte särskilt omfattande men erbjuder de funktioner som du kan förvänta dig. Den mobila plattformen får tillräcklig poäng i vår recension.

DEGIRO mobil handelsapp

Hur höga är handelsavgifterna med DEGIRO?

De nuvarande kostnad av DEGIRO syns tydligt på mäklarens webbplats under avgifter. DEGIRO tar inte ut några depåavgifter: du betalar bara för de investeringar du genomför. Samma avgift gäller för varje (aktie) transaktion. Det finns vanligtvis en fast del och en variabel del. Den fasta delen ändras inte oavsett antalet värdepapper du köper, men den variabla delen gör det självklart.

Om du till exempel köper brittiska aktier med DEGIRO betalar du 1,75 £ + 0,014%. Om du öppnar en position för 1 000 £ betalar du 1,89 £ i transaktionskostnader. Om du öppnar en position med ett totalt värde på 10 000 £ ökar denna till 3,15 £.

Vill du veta hur höga kostnaderna är för olika investeringsprodukter på DEGIRO? I den här delen av artikeln kan du se vilka avgifter du betalar för varje investeringsprodukt:

Hur mycket betalar du i avgifter på aktier?

Den låga kostnaden är en positiv punkt i denna översyn. På brittiska aktier betalar du £ 1,75 + 0,014% vilket är mycket lägre än de flesta konkurrenter. Den högsta kostnaden du betalar är £ 5. Tyska, kanadensiska och amerikanska aktier kan också handlas på DEGIRO. Kostnaderna för de mer exotiska börserna som Hong Kong, Japan och Singapore är betydligt högre.

Vad kostar ETF: s eller indexfonder?

En stor fördel med DEGIRO är att du kan investera i många indexfonder utan transaktionsavgifter. För att göra detta måste du investera i en kärnval-ETF. Dessa är till exempel FundShare-fonderna. Med en indexfond kan du övervaka en mark nad eller sektor till låg kostnad. Detta kan vara ett attraktivt sätt att bygga eget kapital.

På nynoterade investeringsfonder betalar du högre transaktionskostnader. Du betalar € 7,5 + 0,1% eller i vissa fall till och med € 75 + 0,1%. Så var försiktig och var noga med vilken typ av fond du köper!

Vad kostar obligationer?

Du betalar också låga kostnader för obligationer på DEGIRO. Det är dock viktigt att notera att valen är något begränsade. För närvarande kan du bara köpa holländska, belgiska, portugisiska, franska och tyska obligationer. Obligationer från Nederländerna, Belgien, Portugal och Frankrike kan handlas till 2 € + 0,06%. Tyska obligationer är dyrare till 5 € + 0,05% och vissa mer exotiska obligationer handlas till ännu högre räntor. Så var försiktig när du vill köpa exotiska obligationer!

Vad kostar optionerna?

Kostnaden per kontrakt för Eurex-aktier (Tyskland) är 0,75 euro. Ett kontrakt täcker 100 aktier, kostnaden per aktie är då 0,0075 € vilket är mycket rimligt. Tyska, belgiska, franska och portugisiska alternativ är också billiga att handla med DEGIRO.

På amerikanska optioner betalar du bara 0,50 USD per kontrakt hos DEGIRO. Ytterligare aktiekurser kan dock tas ut. Du betalar till exempel 5 € för att använda marknaden. Även om du bara köper en aktie måste du betala detta belopp varje månad. Att handla amerikanska optioner kan därför bli dyrt för små investerare.

Hur mycket kostar det att genomföra ett alternativ?

För att utföra ett alternativ betalar du 1 € per kontrakt på DEGIRO. I de flesta fall är det mer attraktivt att helt enkelt sälja optionen.

Hur mycket kostar det att investera i terminer?

På futures noterade i Amsterdam, Bryssel, Lissabon och Paris betalar du 2,5 € per kontrakt. Det är också möjligt att investera i amerikanska futures. Transaktionsavgiften för amerikanska terminer är 0,50 USD per kontrakt. Du måste dock betala ytterligare 5 USD per kalendermånad för att dra nytta av den amerikanska marknaden.

Vad är valutakostnaderna?

För att konvertera valutor betalar du normalt 0,1%. Så när du köper aktier i dollar förlorar du omedelbart 0,1%. Det är möjligt att konvertera valutor manuellt. Du betalar 10 € + 0,02% vilket kan vara billigare i stora transaktioner. Om du kan köpa aktien i din valuta är det alltid lämpligt.

Vad är räntekostnaderna?

När du lånar pengar betalar du ränta på det. Storbritanniens aktier ligger 1,25% över LIBOR. Detta är billigare än konsumentkredit, men kan få din avkastning att sjunka avsevärt. Var därför noga med att investera med lånade pengar på DEGIRO.

Hur mycket betalar du för offert?

Amsterdam, tyska och amerikanska offertar (endast CME) är helt gratis på DEGIRO. För live offert på andra börser måste du ofta betala. Kostnaderna varierar från några euro till € 10,50. Vill du handla på utländsk valuta? Då är det viktigt att först överväga hur mycket du måste betala för offert.

Vad kostar korta positioner?

På DEGIRO kan du också ta en kort position på en aktie. Du spekulerar sedan på en nedgång i aktiekursen. Kurserna för detta varierar beroende på aktiens risk. På lågriskaktier betalar du 1% och på högriskaktier betalar du 2%.

Hur mycket betalar du vid underskott?

När du handlar med marginal kan du behöva hantera ett underskott. Kostnaderna för ett ihållande underskott är 50 euro + 0,5%. Om du överskrider marginalen med 125% betalar du 100 € + 1%. Så det är viktigt att se till att du inte överskrider marginalen på ditt konto.

Finns det några andra exceptionella kostnader?

Att överföra en portfölj till DEGIRO kostar 10 € per position. När du gör beställningar via telefon kostar det £ 8,5 extra. Att hantera utdelning är gratis. När du väljer aktieutdelning betalar du 7,50 € i avgifter. För att prenumerera på utsläpp betalar du € 2 + 0,02%. Att överföra pengar är gratis.

Slutsats: avgifter på DEGIRO

Avgifterna är en positiv punkt i vårt test av DEGIRO. Av alla professionella engelska mäklare erbjuder DEGIRO investering till de lägsta priserna. Därför är DEGIRO lämplig för att bygga en portfölj.

Vilka är handelsoptionerna på DEGIRO?

Ett av de viktigaste elementen i en mäklares bedömning är naturligtvis handelsalternativen. På DEGIRO har du många investeringsalternativ. Du kan välja mellan 60 börser som gör det möjligt att investera i mer exotiska länder som Turkiet eller Nya Zeeland.

På DEGIRO kan du välja mellan olika investeringsprodukter: från aktier till fonder och från hävstångsprodukter till obligationer. På DEGIRO kan du troligen hitta den säkerhet du vill investera i.

Hur kan du göra en beställning hos DEGIRO?

Jag har redan gjort några transaktioner med DEGIROs programvara. Enligt min mening kan programvaran vara något mer användarvänlig, men gör i allmänhet vad den måste göra.

När du har satt in pengar kan du söka efter den tillgång du vill investera i. Jag har utfört lönsamma transaktioner med DEGIRO i eToro och ABN AMRO-aktier. Du kan se resultaten av dessa transaktioner med DEGIRO nedan:

DEGIRO handlar

När du vill öppna en position måste du först hitta rätt säkerhet. Med sökfunktionen kan du enkelt hitta den säkerhet du vill handla med. Du kan söka genom att ange namnet, ISIN eller Securities Identification Number eller genom att använda symbolen. När du har hittat säkerheten kan du trycka på köpa för att öppna en investering.

DEGIRO manuella investeringar

Många aktier handlas på flera börser. Det är alltid tillrådligt att välja börsen som visar aktier i din valuta. När ditt konto till exempel är noterat i euro är det billigare att handla aktier noterade i euro. När du köper aktier i en annan valuta måste du betala extra transaktionsavgifter för att byta dina euro mot dollar. Dessutom måste du hantera en valutakursrisk.

beställningsskärm DEGIRO

Innan du köper aktien måste du ange ytterligare information. Inom orderskärmen kan du ange hur många aktier du vill köpa. Du kan också välja typ av order. Med en limit order du köper bara aktien till ett visst pris. Med en market order köper du aktien oavsett aktuellt pris. Du kan sedan ange om beställningen ska gälla kontinuerligt eller bara under den aktuella dagen. Du kan också göra en beställning för ett visst belopp om du bara tycker att det är attraktivt att köpa aktien till lägre pris.

Om du vill skydda medel kan du välja att ange ett stop loss. En stop loss är ett värde som du automatiskt stänger positionen på. När du har köpt en aktie måste du skapa en separat order för att automatiskt stänga den med en förutbestämd förlust.

När du har öppnat din position kan du hitta den under dina öppna positioner:

DEGIRO öppna positioner

Vill du sälja din investering? Allt du behöver göra då är att trycka på denna sälj knapp. Med en market order kommer du att sälja värdepapperen till nuvarande pris.

Hur kan DEGIRO vara så billigt?

DEGIRO är en billig mäklare som erbjuder investeringar mot låga priser. Hur är det möjligt att DEGIRO är så billigt?

Detta beror på olika beslut som företaget har fattat. Den främsta anledningen till deras billiga tjänster är att de har en extremt effektiv IT-struktur och att de bygger all sin mjukvara internt.

DEGIRO lånar också regelbundet ut värdepapper; detta är nödvändigt för att göra det möjligt för kunder att öppna korta positioner. Att låna värdepapper innebär en liten risk. Det är dock möjligt att inaktivera denna funktion. När du öppnar ett depå i stället för ett vanligt konto lånar DEGIRO inte ut dina värdepapper till en annan part. En stor nackdel med denna kontotyp är att du betalar extra kostnader när du får utdelning.

Slutligen arbetar DEGIRO med att erhålla skalfördelar. För närvarande är DEGIRO verksamt i ungefär arton länder. Genom att dela kontoren över ett större antal kunder, driftskostnader per transaktion kan minskas avsevärt och detta kan hjälpa till att hålla priserna låga. DEGIRO har dock inte någon betydande marknadsandel i alla länder än.

Hur kan du sätta in pengar hos DEGIRO?

Du kan sätta in pengar på ditt konto när som helst hos DEGIRO. Du kan göra detta via knappen boka pengar in & ut . Du kan sedan sätta in pengar på ditt konto genom att överföra pengar från din bank till ditt investeringskonto.

Du kan ta ut pengar närsomhelst. Faktum är att du kan överföra pengar till ditt bankkonto. Det är bara möjligt att ta ut saldot på ditt konto. Om du vill ta ut beloppet i din portfölj måste du först sälja värdepapperen. Pengarna bokas ut smidigt och träffar alltid ditt konto inom några dagar. Av den anledningen är insättning och uttag av pengar en stark punkt i denna översyn.

Kundtjänst

DEGIRO kan nås både via telefon och e-post. Under stillestånd kan du alltid nå dem snabbt. När marknaderna är mycket volatila har DEGIRO ibland problem att hålla reda på. Under coronakrisen kan de till exempel endast nås på engelska och indikerar att det är bättre att skicka ett e-postmeddelande. Av den anledningen har deras svarstid ökat betydligt.

Kundtjänsten är av god kvalitet när den fungerar. Jag tror dock att de måste kunna klara särskilda marknadsförhållanden. Av den anledningen får de bara en tillräcklig poäng för sin kundtjänst i vår recension.

Hur säker är DEGIRO?

Naturligtvis vill du veta om de är tillförlitliga innan du sätter in pengar hos dem. För att avgöra om det är säkert att investera med DEGIRO är det viktigt att titta på mäklarens regler . Tillförlitliga mäklare övervakas alltid av en tillsynsmyndighet. DEGIRO övervakas av Financial Conduct Authority (FCA), liksom av den holländska nationalbanken (DNB). Dessutom kan du hitta DEGIRO i handelskammarens register under nummer 34342820.

DEGIRO håller kundernas tillgångar på separata konton. När DEGIRO oväntat går i konkurs bör dina pengar vara säkra där. Pengarna du sätter in placeras också i en separat fond. DEGIRO kan inte röra dessa pengar i onödan. Det finns till och med ett investerarkompensationssystem. Om DEGIRO skulle bryta mot dessa regler skulle du få en återbetalning på upp till 20 000 €.

Det faktum att DEGIRO har funnits i över tio år och betjänar mer än 500 000 kunder är också ett bra tecken. Av den anledningen är det säkert att sätta in pengar med DEGIRO. Jag har varit kund hos DEGIRO länge själv och jag har aldrig stött på några skumma affärer. Att investera hos DEGIRO är därför 100% säkert.

Utbildning och vägledning

På DEGIRO kan du hitta lite information om att investera inom investerarakademi. Videorna på deras webbplats är tydliga och kan hjälpa dig på din väg. Det finns dock ingen avancerad information tillgänglig som kan hjälpa dig att fatta investeringsbeslut. Inom utbildning och vägledning får DEGIRO inte anmärkningsvärt högt i denna recension.

För vem är DEGIRO lämplig?

DEGIRO är lämplig för privat investerare som har några tillgångar. DEGIRO är en mäklare för inköp av investeringsprodukter på lång sikt. På DEGIRO kan du till exempel köpa populära aktier eller handla i Dow Jones.

Förutom dessa standardprodukter är det också möjligt att handla med obligationer, optioner och indexfonder. Utbudet av produkter är mycket omfattande och transaktionskostnaderna är låga. Detta gör det möjligt att börja investera med små summor pengar.

De största fördelarna med DEGIRO

 • DEGIRO är en av billigaste mäklare tillgängliga.
 • Är det möjligt att investera över hela världen på olika börser.
 • Det finns inga dolda kostnader : att öppna ett konto är 100% gratis.
 • Det är möjligt att använda en marginal att investera med mer pengar än du sätter in.

Slutsats av granskning: investera i DEGIRO?

DEGIRO är ett relativt nytt företag med en stark drivkraft för att expandera. Tack vare billig tjänster och den grundläggande men ändå enkla programvaran är det möjligt för privatpersoner att med fördel investera i aktier med en blygsam budget. Om du letar efter en mäklare med få klockor och visselpipor och där du får valuta för pengarna är DEGIRO ett gediget val.

Vill du öppna ett konto hos DEGIRO? Klicka på knappen nedan och öppna ett gratis konto direkt:

eToro tutorial: hur kan du investera med eToro?

Är du nyfiken på hur du kan investera framgångsrikt med eToro? I den här handledningen lär du dig allt du behöver veta för att handla på eToro inom 30 minuter. Vi kommer att granska hur programvaran fungerar och vi kommer att diskutera hur du kan fatta smarta investeringsbeslut.

I denna handledning

Genom att klicka på länkarna navigerar du direkt till den specifika delen i handledningen:

Hur kan du öppna ett konto med eToro?

I denna handledning använder vi programvaran för eToro. eToro är en av de största mäklarna i Nederländerna. Detta beror delvis på att du på eToro kan köpa aktier helt utan provision. Detta gör att du kan uppnå bra investeringsresultat när du bara investerar en liten summa. Dessutom kan du testa eToros funktioner gratis och utan risk genom en demo. Så, vad är de största fördelarna med eToro?

 • Du kan öva gratis med obegränsad demo.
 • Du kan köpa aktier utan avgifter.
 • Du kan öppna en demo på bara tre minuter.

Vill du komma igång med en gratis demo på eToro? Klicka på knappen nedan för att öppna ett konto direkt:

För att öppna ditt gratis demo-konto behöver du bara fylla i lite grundläggande information, såsom ditt namn, e-postadress, lösenord och telefonnummer. Det är till och med möjligt att öppna ett konto via ditt Facebook- eller Google-konto.

eToro skapa konto

Vill du veta mer om I vår omfattande granskning du kan läsa allt du behöver veta!

Del 1: eToro-programvara

I den här delen av handledningen kommer vi att förklara hur du kan öppna affärer med eToros programvara. Vi kommer att diskutera hur du kan köpa din första aktie inom några minuter. Vill du veta något specifikt om eToros programvara? Genom att använda länkarna nedan kan du direkt hoppa till avsnittet i artikeln:

Hur köper du en aktie på eToro?

När du har öppnat ett demo-konto kan du använda eToros programvara via din webbläsare. När du vill köpa en viss aktie trycker du på handelsmarknader . Under “handelsmarknader”kan du snabbt hitta aktier att investera i. Klicka på branschen för att filtrera efter aktier från en viss bransch eller klicka på börsen för att hitta aktier som är noterade på en viss börs.

filter aktier

Letar du efter en specifik andel? Då kan du också använda sökfunktionen. I den här guiden ska vi köpa Microsoft-aktier. När du använder sökfunktionen ser du omedelbart skärmen du behöver för att öppna en position, tryck på handel för att öppna en position.

eToro förklaring aktier köp

När du har tryckt på knappen öppnas aktieskärmen. Se till att trycka på köpa och se till att hävstången är inställt på 1X. Genom att använda 1x hävstång, köper du aktien för dina egna pengar. Glöm inte att ställa in det belopp du vill köpa aktier för. På eToro är det inte möjligt att investera i delaktier. Genom att trycka på knappen Öppna handel öppnas investeringen direkt i ditt konto.

beställningsskärm eToro

Tips: Hantera dina spekuleraer och förluster

Inom eToros programvara är det också möjligt att automatiskt hantera dina spekuleraer och förluster. I vissa fall kan det vara klokt att ställa in ett värde där du automatiskt tar din förlust eller spekulera.

images_profit_loss_eToro

Det är viktigt att komma ihåg att dessa värden aldrig garanteras. När marknaden är mycket volatil kan din stop loss eller take profit utföras mot ett mindre gynnsamt värde.

Du har också möjlighet att använda en efterföljande stoppförlust. Detta är en speciell typ av stoppförlust som rör sig när priset stiger. Detta hindrar dig från att stänga positionen för tidigt och missa potentiella spekuleraer. Samtidigt skyddar du investeringen från en potentiell framtida förlust. Du kan enkelt välja det här alternativet i eToros programvara.Stop loss och ta vinst är inte garanterade och handel med hävstång innebär höga risker.

efterföljande stoppförlust eToro

Är det verkligen gratis att köpa aktier?

Att köpa aktier på eToro är 100% provision fritt. Detta gör eToro mycket mer attraktivt än konkurrenterna. Genom att erbjuda den här tjänsten hoppas eToro att du också kommer att handla med aktier genom att använda CFD. Med CFD: er kan du aktivt handla hävstångsaktier. Genom att ta ut finansieringsräntor tjänar de en hög spekulera på denna typ av handel. I nästa del av guiden till eToro kan du läsa hur du aktivt kan handla med CFD: er.

Aktiv handel med CFD: er

På eToro kan du också välja att ta lite mer risk. Du kan göra detta med CFD: er. CFD är finansiella derivat som gör att du kan använda hävstång. I denna del av handledningen kommer vi att diskutera hur detta fungerar.

Använd hävstångseffekt på eToro

När du gör en beställning kan du välja att använda en hävstång. När du använder hävstång behöver du bara sätta in en liten del av den totala handeln. Resten av pengarna finansieras sedan av mäklaren. Du kan använda en hävstång genom att till exempel flytta multiplikatorn från X1 till x10.

utnyttja handel med eToro

Att använda hävstång säkerställer att både dina spekuleraer och dina förluster går extra snabbt. När du köper en aktie utan hävstång har prisfluktuationer en mindre betydande inverkan på dina resultat:

 • En ökning med 10% leder till en spekulera på 10%.
 • En nedgång på 10% leder till en förlust på 10%.

När du använder en hävstång på X10 ökar resultaten i båda riktningarna exponentiellt. Du skulle då uppnå följande resultat:

 • En ökning med 10% leder till en spekulera på 100%
 • En minskning med 10% leder till en förlust på 100%

Hävstångsinvestering gör det möjligt att uppnå en hög avkastning på kort tid. Samtidigt är handel med hävstång också mycket mer riskfylld. Dessutom är det viktigt att komma ihåg att detta sätt att handla verkligen inte är gratis.

Kostnader för handel med hävstång

När du handlar med hävstång lånar du en del av de pengar du behöver. Om du lämnar affären öppen i mer än en dag måste du betala finansieringskostnader .De dagliga finansieringskostnaderna är låga och visas alltid under knappen “Öppna hande”. Nedan ser du kostnaden för en EUR / USD-position till ett värde av 300 000 USD i skrivande stund:

hävstångskostnader

Det är dock viktigt att ta hänsyn till dessa kostnader. När du vill göra en långsiktig investering är det smartare att köpa aktierna utan en multiplikator. Du kommer inte att betala några extra avgifter och du behålla din position så länge du vill.

Hur kan du dra nytta av fallande aktiekurser?

På eToro är det också möjligt att tjäna pengar när aktiekurserna sjunker. Om du vill dra nytta av ett minskande pris, ska du trycka på sälja på orderskärmen:

kort eToro

När du öppnar en säljposition (aka kort position) tjänar du pengar när priset sjunker. Det är viktigt att nämna att du bara kan spekulera i ett fallande pris med CFD. Om du vill investera utan finansieringskostnader kan du därför inte öppna en kort position på en aktie.

Hur gör du en beställning hos eToro?

Det är också möjligt att placera en order med eToro. Med en order öppnar du bara investeringen när ett visst pris uppnås. Du kan göra detta genom att ändra inställningen Trade to Order inom eToro-handelsplattformen. Därefter kan du ställa in det pris till vilket du vill köpa aktien.

beställ eToro

Hur kan du sätta in pengar med eToro?

Du kan sätta in pengar inom eToro när som helst. Det är möjligt att handla med så lite som $ 200. För att göra detta byter du från ditt virtuella demo-konto till ett konto med riktiga pengar. När du har bytt till ett konto med riktiga pengar kan du trycka på sätta in pengar knapp:

sätt in pengar eToro

Innan du kan sätta in pengar måste du först verifiera din identitet. Europeiska unionen har gjort detta obligatoriskt för att bekämpa penningtvätt. Du kan sätta in pengar till eToro snabbt med ditt kreditkort.

Hantera dina investeringar

Längst ner på skärmen ser du alltid ditt nuvarande kontosaldo.

kontanthantering eToro

 • Tillgänglig kredit är det belopp du fortfarande kan använda för att öppna investeringar.
 • Totalt tilldelat är det belopp du använder för dina nuvarande affärer.
 • spekuleraen anger resultatet av dina öppna affärer.
 • Kapitalet visar det totala värdet på ditt konto.

Du kan enkelt hantera alla dina öppna positioner. Du kan sedan se varje investering och dess resultat. Du kan också justera det ögonblick du tar din spekulera eller din förlust.

öppen position eToro

När du investerar med hävstång måste du ha tillräckligt med pengar på ditt konto. När det inte finns tillräckligt med pengar för att finansiera dina öppna positioner förlorar du hela beloppet på ditt konto.

Smart investering på eToro

Många nybörjare investerare förlorar omedelbart alla sina pengar på eToro. Detta beror ofta på att de agerar för hänsynslöst. Det är tillrådligt att öva med demo först. När du förstår programvaran kan du välja att göra en första insättning. Sätt först in en liten summa så att du upplever hur det är att förlora och vinna riktiga pengar.

Först när du har fått tillräckligt med erfarenhet kan det vara intressant att använda hävstångseffekt för dina affärer. Det är viktigt att använda hävstången med måtta. Speciellt med flyktiga investeringsprodukter kan du snabbt förlora hela beloppet på ditt konto.

Ett annat viktigt tips är att endast öppna investeringar som ger dig en gynnsam risk-avkastningskvot. Om den potentiella spekuleraen på en investering är 10% och den potentiella förlusten bara är 5% är detta en investering med en bra risk-avkastningskvot. Du måste få rätt i mindre än hälften av fallen för att få ett bra resultat.

När du spekulerar med CFD är det viktigt att alltid använda en stop loss. På grund av hävstången kan du annars förlora hela beloppet på ditt konto. Det är alltid lämpligt att bedöma dina affärer. Genom att göra det kan du lära dig av dina misstag och förbättra din handelsstrategi.

Letar du efter ett mer passivt sätt att investera? Då kan eToros sociala handelsplattform vara ett bra alternativ! I nästa del av denna guide kommer vi att diskutera hur du kan tjäna pengar på autopilot genom att använda denna funktion.

Del 2: social handel

På eToro har du också möjlighet att använda social handel. Detta är ett intressant alternativ som låter dig dra nytta av andra investerares kunskaper och färdigheter. I den här delen av handledningen tittar vi på hur du bäst kan utnyttja denna möjlighet.

Prata om aktier

Inom eToro-programvaran kan du besöka Nyhetsflöde. News Feed är eToros sociala medieplattform. Här delar handlare sina åsikter och erfarenheter. Om du tvivlar på en investering kan du spara med andra investerare där. Detta är ett användbart tillägg som kommer med en ansvarsfriskrivning.

På eToro kan du hitta många amatörinvesterare. Dessa investerare tar inte alltid hänsyn till de olika faktorer som kan påverka en aktiekurs. Det är därför viktigt att fatta dina investeringsbeslut baserat på flera faktorer.

eToro-handelsdiskussioner

Kopierar investerare

Ett intressant alternativ för nybörjare är investerare att kopiera andra handlare. På eToro kan vem som helst dela sina affärer med andra investerare. Investerare som är mycket framgångsrika och får många anhängare får en provision för sitt arbete.

Därför kommer investerare på eToro-plattformen att vara motiverade att leverera bra resultat.

eToro copytraders

Tidigare resultat är inte en indikation på framtida resultat

Du kan hitta information om vilken investerare du kan följa. På detta sätt kan du avgöra om det är klokt att följa investeraren.

I vilket fall som helst är det viktigt att titta på följande statistik:

 • Statistik: här kan du se vad handelsresultaten är.
 • Portfölj: här kan du se vilka värdepapper investeraren investerade i.
 • Diagram: diagrammet visar investerarens resultat över tiden.
 • Feed: du kan läsa inlägg från investeraren här.

Det är viktigt att inte bara kopiera slumpmässiga investerare. Specifikt är det viktigt att välja investeraren med längre track record. Genom att välja handlare med långa resultat minskar du chansen att förlora en massa pengar när investeraren går skälm. Oavsett är det fortfarande viktigt att övervaka investeringarna hos de handlare du följer.

Hur hittar du en bra investerare att följa?

På samma sätt kan det vara en konst att välja bra handlare. I den här delen av eToro-handboken täcker vi kort vad du ska leta efter när du väljer en bra investerare att följa.

Följ inte blint mest populär handlare. Ibland har en investerare blivit populär av en slump. En populär handlare behöver inte alltid vara den investerare som har de bästa resultaten. Kontrollera därför alltid hur lönsam investeraren är.

Kontrollera också hur konsekvent hans resultat är, när investeraren har en enorm förlust en månad och en enorm spekulera den andra månaden är resultaten inte stabila nog.

Det är också viktigt att kontrollera om investeraren ibland tar förlust. Att hålla investeringar öppna för länge kan fungera bra under en längre tid. I slutändan kan dock en position spränga hela kontot. Det är därför viktigt att välja en investerare som inte är rädd för att ta förluster.

Kontrollera också om den investeraren du överväger att följa gör ett försök. Svarar han till exempel på frågor i sitt flöde? Om detta inte är fallet skulle jag aldrig följa den investeraren. Om han inte bryr sig om att svara på enkla frågor är han antagligen inte en pålitlig person att följa heller.

Slutligen måste du fråga dig själv om den investeraren du vill följa passar in i din profil. Vad vill du investera i? Hur mycket risk är du villig att ta? Om du tror att investeraren är rätt för dig kan du börja följa honom. Det är tillrådligt att göra detta med en liten summa pengar i början. Om resultaten förblir positiva kan du långsamt öka de belopp du investerar.

riskcore eToro

Vilken är den maximala risken du vill ta på eToro? Tidigare resultat är inte en indikation på framtida resultat.

Del 3: Börshandel

Vill du investera med eToro? Då måste du förstå hur aktiehandel fungerar. I den här delen av handledningen lär du dig att själv förutsäga priset på en aktie.

Vad avgör priset på en aktie?

Innan du börjar investera i aktier på eToro är det viktigt att komma ihåg att ett aktiekurs skapas av människor som du och jag. Aktiemarknaden balanserar alltid. Begärt pris på aktiemarknaden är det pris till vilket antalet köpare och säljare är lika.

När antalet köpare ökar ökar priset. När antalet personer som vill köpa aktien faller sjunker priset. När du börjar investera i aktier är det därför viktigt att överväga vad den genomsnittlige investeraren skulle göra. I den här delen av handledningen tar vi en snabb titt på hur du kan förutsäga prisutvecklingen på ett lager.

Den allmänna marknaden

Den första faktorn som spelar en viktig roll för att bestämma priset på en aktie är allmänheten marknadsförhållanden . När ett lands ekonomi inte går bra ser du att företagens andelar i den ekonomiska zonen faller. Om ekonomin går bra och investerarna är euforiska kan priserna stiga kraftigt.

Extrema exempel är corona krisen 2020 och kreditkrisen 2008. Det här är stora händelser som har en enorm inverkan på ekonomin. Många investerare är amatörer och de får snabbt panik. I sådana situationer ser du att människor dumpar sina aktier massor. Aktiekurserna kan då plötsligt falla enormt.

prisnedgång på corona kris

Till exempel, i diagrammet ovan, kan du se hur starkt Dow Jones kraschade efter att det blev klart att corona krisen skulle ha en enorm inverkan på ekonomin. Efter en sådan krasch ser du ofta en smidig återhämtning. Som en smart investerare kan du dra nytta av dubbla av dessa situationer. Du kan kort sälja aktier i den kraftiga nedgången och samtidigt köpa aktier till rabatt.

Undersök andelen

Naturligtvis följer inte alla aktier marknaden en efter en. Det är därför också viktigt att undersöka företaget bakom aktien. Under corona krisen kunde du till exempel se att vissa företag hade en mycket tuffare tid än andra.

Till exempel går företag som lever av turism fruktansvärt. Flygplan är jordade och det är osäkert när det är möjligt att flyga någonstans. Du kan se aktiekursen för Air France KLM under de första veckorna av corona krisen i denna graf:

dela eToro-exempel

Samtidigt kan du se att vissa företag har stor nytta av denna kris. Netflix-aktier går till exempel mycket bra. Med fler och fler som sitter fast hemma letar människor efter alternativa former av underhållning. I diagrammet nedan kan du se att corona krisen har varit utmärkt för Netflix:

Netflix eToro-handledning

Som investerare är det därför alltid viktigt att hålla sig sval. Undvik att ta känslomässiga beslut och köp eller sälj aktier baserat på korrekt analys. Generellt är det klokt att handla med trenden så mycket som möjligt. I nästa del av denna handledning lär vi dig hur du kan hantera de olika marknadsförhållandena.

Del 4: marknadsförhållanden

Innan du öppnar en investering är det alltid lämpligt att undersöka marknadsförhållandena. Du kan undersöka marknadsförhållandena på olika tidsplaner. När du är en aktiv investerare tittar du på kortare perioder än om du är en investerare på lång sikt.

Vilka trender finns?

När du börjar investera kan du behöva hantera tre typer av trender. Den första typen av trend är uptrend. Under en uptrend kan du se att priset främst går upp.

Exklusivt exempel

Naturligtvis går det inte alltid bra. Ibland ser du att en andel huvudsakligen faller. Vi pratar sedan om en nedåtgående trend.

nedåtgående exempel

I vissa fall finns det obeslutsamhet. Vi kallar detta en konsolidering. Aktiekursen varierar då huvudsakligen mellan två nivåer.

konsolidering

Tajma din investering

Det är viktigt att tajma dina affärer bra. Även i en uppåtgående trend kommer ett aktiekurs inte bara att röra sig. En impuls upp följs alltid av en retracement ner och just i denna nedåtgående rörelse kan det vara attraktivt att köpa.

retracement impuls

Naturligtvis måste du vara försiktig så att trenden inte vänder. Ingenting stiger för alltid och goda tider blandas regelbundet med dåliga tider. Genom att använda stoppförlust förhindrar du att du fastnar med en dålig investering för alltid.

Sök efter bekräftelse

Du kan uppnå bättre investeringsresultat genom att alltid leta efter bekräftelse. Det finns två starka faktorer som kan hjälpa dig att ta en position.

Horisontella nivåer

En horisontell nivå är en prisnivå där priset på en aktie studsar regelbundet. När en horisontell nivå berörs oftare utan att brytas, ökar styrkan på nivån. När du börjar handla kan det vara smart att leta efter dessa nivåer. Vill du veta hur du gör det här? Läsa denna artikel för mer information om detta ämne.

horisontell nivå eToro

Candlesticks:

Candlesticks kan också hjälpa dig att fatta handelsbeslut. Candlesticks ger mycket information om striden mellan köpare och säljare. När du lär dig att läsa Candlesticks uppnår du bättre investeringsresultat. Vill du veta hur du gör det här? I vår Candlesticks guide kan du läsa allt du behöver veta!

förklaring av Candlestick

Teknisk analys

Vi vill inte gå in på för många tekniska handelsdetaljer i den här kortfattade eToro-handboken. Är du allvar med att handla på marknaderna? Då kan det vara intressant att lära sig dessa avancerade tekniker och tillämpa dem på dina investeringar på eToro. Använd knappen nedan för att besöka vår tekniska analyskurs:

Följ trenden

Den viktigaste lektionen jag vill ge i den här delen av handledningen är att det är viktigt att vara uppmärksam på trenden. Ordspråket trenden är att din bästa vän existerar av en anledning. Investerare som är medvetna om trender och som vet hur man ska svara på dem uppnår bättre resultat.

De mer tekniska investeringsmetoderna är avsedda för aktiva handlare. Om du främst planerar att köpa aktier på lång sikt är allt du behöver göra att undersöka företagen bakom aktierna. Den exakta tidpunkten på lång sikt är mindre viktig.

I den sista delen av eToro-självstudien vill jag ge några fler investeringsvisdomar som kan hjälpa dig att uppnå bättre resultat.

Del 5: investeringstips

Att bara köpa en aktie är inte särskilt svårt. Det handlar ofta om att trycka på en knapp och innan du vet ordet av det är du den stolta ägaren till en Shell- eller Microsoft-aktie. Denna åtgärd är densamma för alla. Men inte alla investerare uppnår samma resultat när de börjar använda eToro. Genom att följa dessa sista tips ökar du chansen att vinna.

Utarbeta en plan

Det är viktigt att investera enligt en plan, att köpa och sälja aktier urskiljbart är sällan en bra strategi. Om du vill göra detta skulle du vara bättre att gå till ett casino. När du spelar på casinot får du åtminstone en gratis drink eller snackt.

Varje plan upprättas för ett specifikt syfte, att tjäna pengar som enda mål är inte tillräckligt bra. Tänk på vilka resultat du förväntar dig med dina investeringar på eToro. Bestäm hur mycket pengar du vill investera och vilken avkastning du vill uppnå. Med dessa uppgifter kan du bestämma var din investering bäst skulle tjäna dig.

Däremot måste en bra plan innehålla tydlig regler. Tänk på villkoren för att du öppnar en investering. För varje öppen position är det också viktigt att fastställa tydliga regler för att sälja den igen. Till vilket pris tar du dina spekuleraer? När blir det för riskabelt och skulle det vara bättre att stänga positionen? Genom att ställa in dessa investeringsregler i förväg undviker du att behöva göra detta under press senare.

Därefter är det viktigt att utvärdera din plan ordentligt. Kontrollera dina investeringar varje månad som en revisor. Håll koll på hur mycket du vinner eller förlorar och se vilka misstag du har gjort. Bara genom att göra det kritiskt och regelbundet blir du en bättre investerare.

Kontrollera dina känslor

Ett annat viktigt tips som jag skulle vilja ge dig i denna eToro-handledning är att det är viktigt att kontrollera dina känslor så mycket som möjligt. Många investerare tappar en förmögenhet eftersom de låter sig styras av känslor alldeles för mycket.

De säger ibland att rädsla är en dålig rådgivare. När du börjar investera är det helt sant. Investerare som inte övervinner sin rädsla lämnar förlustbringande positioner öppna för länge, medans man avslutar lönsamma positioner för tidigt.

Naturligtvis är det inte realistiskt att investera utan känslor alls. Känslor är mänskliga och när du tappar pengar gör det ont. När du vill tjäna pengar måste du lära dig att kontrollera dina känslor. Vill du veta mer om hur känslor påverkar dina investeringar? I denna artikel kan du läsa allt du behöver veta om detta ämnet!

rädsla att investera

Acceptera förluster också

Ett annat vanligt misstag bland investerare är att de inte vågar ta förluster. När du eftersträvar 100% spekulera får du maximal förlust, att lämna förlustbringande positioner öppna kan fungera bra på kort sikt. Trots allt är chansen att en förlustbringande position blir lönsam igen inom några månader mycket hög.

Men om en position oväntat tar en vändning till det sämre kan du förlora allt med denna strategi. Tänk därför alltid på vilken nivå du vågar tappa. Nybörjare kan undvika förluster så mycket som möjligt, medan professionella investerare omslutar beräknade förluster. Till vilken kategori vill du tillhöra?

Massor av övning

Efter att ha läst den här omfattande eToro-guiden vet du allt du behöver för att börja investera framgångsrikt. Du vet nu hur du köper aktier inom eToro och du vet vad du ska se upp för att lyckas. Dock måste jag vara ärlig med dig, efter att ha läst denna handledning är du verkligen ingen expert. Du har fortfarande mycket att lära dig och kommer alltid att göra.

Jag rekommenderar därför att du fortsätter att träna. Även om du handlar med tusentals eller tiotusentals vid en viss tid kan du fortfarande lära dig. Starka investerare är alltid nyfikna.

Öppnade du inte ett gratis demo-konto för att träna ännu? Använd knappen nedan för att öppna en gratis och obegränsad demo med eToro direkt:

eToro riskvarning

eToro är en multi-tillgångsplattform som erbjuder både aktier och krypto-tillgångar samt handel med CFD:er.

Observera att CFD:er är komplexa instrument med en hög risk att snabbt förlora pengar på grund av hävstången. 76% av detaljhandelsinvesterarna förlorar pengar när de handlar CFD:er med denna leverantör. Fråga dig själv om du förstår hur CFD:er fungerar och om du kan bära den höga risken för att förlora pengar.

Resultat från det förflutna är inga garantier för framtida resultat. Handelshistoriken täcker de senaste 5 åren och kanske inte är tillräcklig för att fatta ett investeringsbeslut.

Kopieringshandel är en portföljhanteringstjänst som tillhandahålls av eToro (Europe) Ltd., som är auktoriserat och reglerat av Cyperns värdepappers- och börsmyndighet.

Investeringar i krypto-tillgångar är oreglerade i vissa EU-länder och i Storbritannien. Det finns inget konsumentskydd och ditt kapital är i riskzonen.

eToro USA LLC erbjuder inte CFD:er och lämnar ingen representation och tar inget ansvar för noggrannheten eller fullständigheten i innehållet i denna publikation, som har sammanställts av vår partner med hjälp av offentligt tillgänglig, icke-entitetsspecifik information om eToro.

Plus500 handledning: hur handlar man med Plus500?

I den här artikeln får du lära dig att handla med Plus500-plattformen. Vi lär dig hur Plus500-programvaran fungerar och du kommer upptäcka hur du kan öppna din första handel. Därefter lär vi dig viktig information som du kan använda för att fatta dina investeringsbeslut.

Innehållet i denna handledning: hur fungerar Plus500?

Hur öppnar du ett konto på Plus500?

I denna handledning använder vi Plus500-programvaran som ett exempel. Plus500 är en av de bästa mäklarna, särskilt om du vill aktivt handla i marknaden. När du registrerar dig hos Plus500 som ny handlare får du en gratis demo på $ 40.000! Genom att använda demo kan du uppleva möjligheterna att handla utan risk. Du kan öva så länge du vill med demo funktionen. Vilka är de största fördelarna med Plus500-plattformen?

 • Obegränsad och gratis övning med en demo
 • Handla med alla populära CFD-aktier
 • Öppna ett DEMO-konto inom 3 minuter

Vill du öppna ett konto med Plus500? Tryck på knappen för att öppna ett gratis & riskfritt demo-konto:

Öppna konto Plus500-handledning

Genom att trycka på knappen kan du omedelbart öppna din gratis demo.

När du trycker på ovanstående knapp kan du omedelbart öppna ett gratis demo-konto. Det enda du behöver för att öppna ett gratis demo-konto är en giltig e-postadress och ett lösenord. Ett annat alternativ är att logga in via ditt Facebook eller Google-konto.

Plus500 öppet konto

Del 1: Plus500-programvara

Denna handledning lär dig hur du använder Plus500 online-programvara, så att du omedelbart kan öppna och stänga affärer. I den här Plus500-handboken diskuterar vi flera aspekter relaterade till investering på Plus500:

Plus500: programvaran förklaras

Programvaran Plus500 är mycket användarvänlig, överst kan du omedelbart söka efter CFD-aktien du vill handla. Den övre stapeln visar också det tillgängliga saldot på ditt konto. Genom att använda toppfältet kan du alltid hålla reda på hur mycket pengar som fortfarande finns tillgängliga på ditt konto.

Plus500 eget kapital

Den mellersta skärmen visar en tydlig översikt över priserna på olika lager. Du kan bläddra till den här skärmen för att konsultera köp- och försäljningspriserna för de aktier du är intresserad av. Med ett tryck på en knapp kan du placera en beställning. Du kan söka efter ett lager i en viss kategori. Exemplet visar alla valutor i Forex-kategorin.

Plus500 Forex CFD

Längst ner i programvaran hittar du grafen för den CFD du har valt. Diagrammet visar prisfluktuationer över olika tidsperioder. Du kan också göra egna analyser i diagrammet med hjälp av tekniska indikatorer.

Plus500-grafhandbok

Hur öppnar du en position?

När du vill handel med Plus500 kan du till exempel öppna en position på en aktie eller en vara, när du öppnar en position har du alltid två alternativ. Genom att köpa spekulerar du i en prishöjning. Detta kan erbjuda möjligheter att försöka tjäna pengar både i ekonomiskt bra och dåliga tider, men utan garantier.

Köp lager Plus500

När du klickar på köp- eller säljknappen dyker upp orderfönstret. Du kan använda orderfönstret för att ange hur många CFD-aktier du vill handla. När du klickar på köpknappen öppnas din position omedelbart. Du kan också använda en beställning. Genom att välja alternativet “köp när priset är” kan du ange till vilket pris du vill öppna en handel automatiskt.

Ett allmänt råd: använd alltid stoppförlust. Detta är den nivå på vilken du automatiskt tar din förlust. Genom att välja “close at loss” kan du använda den här användbara funktionen. Du kan också välja att automatiskt stänga en position när du uppnår en viss avkastning på investeringen.

En annan funktion är efterföljande stopp. Ett avstängningsstopp ställs in när du vill se till att din spekulera automatiskt rör sig tillsammans med en eventuell aktiekurs ökning. På detta sätt kommer du inte bara att få maximal spekulera, men du kommer också att säkra din spekulera.

Beställningsskärm Plus500-handledning

Illustrativa priser

Innan du investerar på Plus500 rekommenderas att du läser ytterligare information. Ytterligare information talar om för dig minimum antalet du måste investera i. Du kan till exempel handla minst 0,5 CFD Tesla-aktier i exemplet nedan.

Du hittar också hävstång du kan använda dig av, med en hävstång på 1: 5 behöver du bara investera 20% av hela beloppet själv. En hävstång på 1: 5 betyder att du investerar 100 dollar för att handla 500 dollar. Var dock medveten om att detta inte bara innebär en betydande spekuleraökning utan i vissa fall också en betydande förlust ökning. Stiger priset med $ 1? I så fall blir din spekulera omedelbart $ 5. Å andra sidan, sjunker priset med 1 dollar? I så fall förlorar du $ 5. Denna artikel kommer att berätta mer om att investera med hävstångseffekt.

Dessutom finns det också spread, som är faktiskt dina transaktionskostnader. CFD: er laddar en dynamisk spread. När du hanterar en dynamisk spread är det av avgörande betydelse att hålla koll på transaktionskostnaderna för att säkerställa att de förblir på en acceptabel nivå.

Plus500 CFD-aktieinformation

Varje CFD har fortfarande annan information som visas: basvalutan, finansieringsavgift över natten, marginalkrav, utgångsdatum och handelspass. Låt oss kort titta på dessa begrepp.

Basvaluta

Detta är den valuta mot vilken CFD handlas. Till exempel handlas amerikanska aktier i dollar.

Finansieringsavgift över natten

Finansieringsavgiften över natten är en avgift som du debiteras när du håller din position öppen när börsen är stängd, avgiftstiden är den tid då avgiften debiteras. Har du fortfarande din position just nu? I så fall kommer du att debiteras extra kostnader.

Finansieringsavgiften över natten – köp beräknas vid köp av din aktie och avgiften – försäljning beräknas när du säljer din aktie.

Krav på marginalsäkerheter

De initial marginal anger vilket belopp du måste ha på ditt konto för att öppna en position. De underhålls marginal anger det minsta belopp som krävs på ditt konto för att hålla positionen öppen. I detta fall är marginalen 10%.

I praktiken betyder det att du måste ha minst $ 100 på ditt konto om du vill handla $ 1000 CFD-aktier. Uppfyller du inte minimibeloppet? I så fall måste du sätta in extra pengar. Om du inte sätter in ytterligare pengar stängs din position automatiskt. Detta är också känt som en marginal anrop .

Förfallodatum

Tänk på att vissa CFD:er har ett utgångsdatum. När en CFD går ut stängs den automatiskt vid det aktuella ögonblicket och det spelar ingen roll om du har en vinnande eller förlorande position. Dessa utgångsdatum gäller ofta för CFD: er på kryptovalutor.

Trade session

En handel är en period under vilken du kan handla aktien.

Hanterar positioner och order

Programvarans vänstra menyrad är den plats där du hanterar alla dina affärer. Menyn med öppna positioner visar alla öppna affärer. Beställningsmenyn visar vilka beställningar du har gjort. Menyn för stängda positioner visar alla resultat du har uppnått genom dina investeringar.

Öppna positioner visar dig en realtidsvy av din positions resultat. Endast när en position stängs blir resultatet slutgiltigt. Din spekulera eller förlust läggs sedan till eller dras av från ditt saldo.

Det rekommenderas att du skapar en tydlig plan innan du öppnar din position. Gör inte justeringar av dina löpande investeringar. Det är det enda sättet att se till att du fortsätter att handla rationellt. Känslor som får överhanden … det är tyvärr ett beteende som många investerare möter.

Hantera dina risker på Plus500

När du öppnar en position kan du använda stop loss och take profit funktioner. Med ett stopp förlust kan du bestämma när du automatiskt tar din förlust. Med ”stäng vid spekulera” funktionen, kan du bestämma när du automatiskt tar ut din avkastning. Använd alltid stopp förlustfunktionen så att du inte behöver titta på din position hela tiden och så kommer du alltid att veta hur mycket du maximalt kan förlora på en handel!

När du vill handla lönsamt, det är smart att ställa in ta spekulera dubbelt så högt som din stoppa förlusten. När du vill förlora högst $ 10 på en position och du skulle kunna tjäna $ 20, behöver du bara fatta rätt beslut i 50 procent av fallen. Att hantera risker är viktigt när du vill tjäna pengar genom handel.

Låt oss ytterligare klargöra och förklara detta med hjälp av en fiktiv investering. Antag att du vill öppna en position på ett aktie på 10 USD. Du har gjort den analys som krävs och förväntar dig en möjlig prishöjning upp till $ 15. Du förväntar dig inte att förlora mer än $ 2,50 på positionen och därför är en $ 2,50-förlust inställd som din stoppförlust. Detta skulle vara en investering med en gynnsam risk-avkastning.

Sätt in och ta ut pengar på Plus500

Innan du kan börja handla med riktiga pengar måste du göra en första insättning på Plus500. Så lite som $ 100 krävs minst för att börja handla på Plus500. Innan du kan sätta in pengar måste du verifiera din identitet. Detta är ett lagligt krav för alla som vill öppna ett investeringskonto. Lyckligtvis behöver du bara göra detta en gång.

Att ta ut pengar är väldigt enkelt. För att ta ut dina pengar klickar du bara på uttagsknappen. Några arbetsdagar senare kommer din spekulera att sättas in på ditt konto!

Instruktionsinstruktion Plus500

Några allmänna Plus500-tips

 • Sätt in en liten summa att vänja sig vid handel med riktiga pengar.
 • Öva och hålla reda på vad som fungerar och vad som inte fungerar; lär av dina misstag .
 • Alltid använda en stoppa förlusten så att du inte kan förlora mer än X% av ditt konto.
 • Lägg inte för mycket pengar på en handel; riskera endast en blygsam procentsats .

Del 2: Hur fungerar aktiemarknaden?

I den andra delen av Plus500-självstudien diskuterar vi in- och outs på aktiemarknaden. Det är viktigt att få en god förståelse för aktiemarknaden och hur priser fastställs. På så sätt får du också en bättre förståelse för hur du kan dra nytta av Plus500-möjligheterna.

Utbud och efterfråga

Priset på varje CFD i plus500-programvaran är resultatet av utbud och efterfrågan. När ett ökande antal människor vill köpa ett visst aktie kommer priset att öka också. Om å andra sidan alla vill bli av med aktien och ingen är intresserad av aktien längre kommer priset troligen att sjunka.

Att bli en bra investerare handlar därför inte om att överträffa marknaden utan bara matcha den och bete sig som en genomsnittlig investerare. Försök att tänka som en genomsnittlig William.

Svara på nyheterna

Att investera är psykologi. En individ är svårläst. Det är mycket lättare att förutsäga gruppbeteenden än att förutsäga individuellt beteende. När du väljer att investera rekommenderas det att tänka som den genomsnittliga William .

Det är viktigt att komma ihåg att investerare inte tar den rationella vägen. Värdet på en aktie bestämmer inte automatiskt värdet på det underliggande företaget. Människor är som får och försöker vara en del av besättningen. När dåliga nyheter publiceras kan aktiekurserna därför dramatiskt sjunka på ett ögonblick.

Ett perfekt exempel är coronavirus pandemin som inträffade 2020. Viruset resulterade i en global lockdown. Många företag kan inte fortsätta sina tjänster och försäljning under en lockdown. En annan konsekvens var det faktum att folk började sälja sina aktier massor. Aktiekurserna sjönk dramatiskt.

dåliga nyheter påverkar aktiekursen

När negativa nyheter hamnar på vägen svarar en smart investerare ordentligt. Kom ihåg att människor ofta börjar sälja aktier i panik och negativa nyheter kan ha en dramatisk effekt på aktiekurserna. På detta sätt kan du förutsäga det sannolika fallet på aktiekurserna.

Logiskt sett kan samma strategi tillämpas på ett enskilt aktie. Negativa nyheter kan också orsaka krasch av ett enskilt aktie. Till exempel när världen lärde känna att Luckin Coffee publicerade bedrägliga försäljningssiffror, upplevde företagets aktiekurser en plötslig, dramatisk 80% -sänkning på en dags tid!

Handledning för kraschnyhetsartiklar

Å andra sidan kan positiva nyheter också vara en viktig utlösare. När ekonomin blomstrar blomstrar aktiemarknaden ofta också. Om ett företag publicerar underbara siffror är det stor chans att företagets aktiekurs kommer att stiga. I genomsnitt ökar priserna mindre snabbt på goda nyheter än de faller på dåliga nyheter.

Reagerar på volatilitet

Det fina är att du som investerare hos Plus500 kan svara på volatilitet eller volatilitet. Du kan också aktivt spekulera i tider av dåliga nyheter. Det är möjligt att gå kort på Plus500. Du kan då spekulera i ett fallande pris.

Men hur avgör man exakt när det är attraktivt att öppna en investering? I resten av den här omfattande Plus500-handledningen kommer vi att titta på hur du hittar den bästa tiden att öppna en investering.

Men hur bestämmer du när är den bästa tiden att öppna en investering? I resten av den här omfattande Plus500-guiden kommer vi att diskutera hur du tar tid för dina affärer korrekt.

Del 3: Marknad och horisontella nivåer

Nu när du känner till insatserna för Plus500-programvaran kan vi undersöka hur vi väljer de bästa investeringarna. I denna del av plus500 handledningen förklaras det om hur man investerar i olika marknadsförhållande. För att kunna uppnå de bästa möjliga investeringstekniker, följande steg måste vidtas:

Fastställande av trenden

Plus500-graferna kan zooma in och ut. Du kan också justera den period grafen visar. Inom 1-minutsdiagrammet till exempel är varje period exakt en minut, medan i 1-veckorsdiagrammet är varje period en vecka. Längre perioder kan vara mycket praktiska för att förutsäga framtida prismönster.

På varje tidsskala kan du alltid se marknadssituationen. Studera priserna vid en något större period för att bestämma den allmänna trenden, det finns tre möjliga marknadsförhållanden:

 • Uptrend: priset går främst upp; du letar efter rätt tid att köpa.
 • Nedåtgående trend: priset går främst ner; du letar efter rätt tid att sälja.
 • Konsolidering: priset går mellan två punkter; det finns ingen specifik trend just nu.

uptrend

Exempel på en tydlig trend

nedåtgående

Exempel på en tydlig nedåtgående trend

Handel med trender

När marknaden har en tydlig trend är det viktigt att handla med trendens riktning. När du märker att priset stiger inom Plus500-programvaran bör du köpa; och när du ser att priset går ner bör du sälja. Det är viktigt att du låt bli öppna en position slumpmässigt !

Det är bättre att hitta en av teknisk anledning för att öppna en position. När det finns en trend rör sig priset i riktning mot trenden. Vi kallar detta en impuls. Efter impulsen sjunker priset lite retracement .

dragningar

Potentialen att nå resultat är störst när vi öppnar en position direkt efter retracement. Vi köper in en uppåtgående trend i en tillfällig nedgång och i en nedåtgående trend säljer vi direkt efter en tillfällig uppgång. Du kan använda denna trading stil tills det finns ett fall av trend förändring, vilket är när en ny trend bildas i motsatt riktning.

impuls retracement forex

 

Känna igen horisontella nivåer

Men hur tajmar man en trade ? För att sätta en handel ordentligt måste du leta efter horisontella nivåer . En horisontell nivå är en nivå som priset når flera gånger men verkar inte gå förbi. En lägre horisontell nivå i en uppåtgående trend är vad vi kallar Stöd och en högre horisontell nivå i en nedåtgående trend är vad vi kallar motstånd .

Programvaran Plus500 låter dig också rita horisontella nivåer. För att aktivera den här funktionen, använd den tredje ikonen högst upp i diagrammet.

Handledning Horizontals Plus500

Genom att öppna din position på en horisontell nivå ökar du din chans att göra en resultatrik order. Eftersom nästan alla förväntar sig att priset ska röra sig i en viss riktning, vid denna tidpunkt händer det mycket på den specifika nivån! Det är därför horisontella nivåer, som är i kraft under längre tidsperioder, är mycket kraftfullare än en nivå som bara nås några gånger.

Det kan också inträffa att rollen för en horisontell nivå ändras efter en break out . Ett motstånd kan bli stöd eller vice versa. Detta är väldigt praktiskt eftersom du kan se om det finns förnyade åtgärder när denna nivå uppnås igen.

exempel på horisontell nivå Plus500

Särskild situation: konsolidering

Förutom uptrend och nedåtgående trend är en konsolidering också ett möjligt scenario. Vid konsolidering varierar priset mellan två horisontella nivåer. I en konsolidering är det bäst att köpa på lägre horisontella nivåer och sälja på högre horisontella nivåer.

konsolidering

Konsolidering: köp lågt, sälj högt

Del 4: pris åtgärd och rätt timing

Nästa del av Plus500-investerings handledningen berättar allt om hur man använder candlesticks för att uppnå önskvärda resultat.

Arbeta med candlesticks

En linje i ett diagram ger dig inte mycket information, därför använder bra traders hellre candlesticks. Med candlesticks kan du bestämma det så kallade pris åtgärd, vilket ger dig en indikation på eventuell ytterligare rörelse. Inom Plus500-programvaran kan du enkelt byta till candlesticks genom att trycka på knappen nedan.

Plus500 candlesticks instruktion

förklaring av candlesticks

En candlesticks gäller alltid för en viss period. En candlesticks kan till exempel visa prisrörelser under en handelsdag. En candlestick har en kropp, som är färgat och pinne som sticker ut.

Färgen av kroppen anger om marknaden går upp eller ner. Rött visar om priset stängde lägre och grönt visar om priset stängdes högre.

Pinnen visar vad prisets räckvidd var inom den perioden; hur högt eller lågt gick priset?

Candlestick förklaring: tydlig trend

Dessa candlesticks kan indikera en tydlig trend.

Högtest / lågtest

högst

Till vänster ser du en högt test ; den är markerad med en lång pinne ovanför kroppen (minst 2/3). Lågt test är motsatsen; du hittar kroppen på toppen och pinnen är lång och pekar nedåt. Färgen är inte relevant med höga och låga tester.

Höga och låga tester är båda starka prisindikatorer. De återspeglar övergången från köpare till säljare och vice versa. Vid högtestet pressades priset upp betydligt, men köparna var för svaga och priset sjönk tillbaka. Detta är en stark säljsignal och tvärtom är lågtestet starkt köpsignal .

Tågspår och tvillingtorn

tågspår

tågräls består av två (nästan) identiska staplar bredvid varandra, först en grön och sedan en röd. Med Tvillingtorn det är tvärtom, en röd stapel skärs av en nästan identisk grön stapel. Denna kombination kan ses som ett sammanslaget högt eller lågt test; de två staplarna tillsammans bildar ett misslyckat utbrott.

Tågspåren är en stark säljsignal eftersom säljarna tar över från köparna. Tvillingtornen är motsatsen och kan därför ses som en stark signal att köpa.

Bullish / bearish engulfing bar

forex hausse uppslukande bar

Bullish engulfing bar är en droppstång följt av en stigande stapel som båda överträffar stapeln längst ner och överst. Efter den första nedgången fortsatte priset att stiga; många säljare gick med i festen och denna nivå kunde inte upprätthållas. Priset sjönk och det låga i föregående stapel bröts också; detta är en stark signal att köpa.

Vice versa, den bearish engulfing bar är en stark säljsignal. Uppgången följs av en mycket starkare nedgång där både hög och låg överträffar föregående stapel.

Candlestick förklaring: obeslutsamma

Dessa candlesticks kan indikera att det inte finns någon tydlig trend.

Inside bar

Forex inuti stapel

Inside bars är en stark indikator på obeslutsamhet. Den inre stången passar in i den föregående stången; det finns alltså ingen tydlig riktning. De double inside bars är ännu starkare. Här passar den tredje stapeln in i den andra stapeln. Efter dubbla inre stänger kan man förvänta sig en stark rörelse nedåt eller uppåt.

Doji bars

Forex dojibar

doji bar skickar ut en stark signal av beslutsamhet. Doji-baren är nästan symmetrisk i mitten där priset gick upp eller ner. Inom den perioden var det inte mycket action.

När ska man investera?

Informationen i denna artikel kan potentiellt påverka dina resultat åt det hållet du begär. När du tar en position på en horisontell nivå finns det en ökad chans att du gör en fördelaktig handel. När du tar en ståndpunkt utifrån de ljusstakar som vi har diskuterat i den här handboken är det mer sannolikt att du bestämmer rätt tidpunkt för din handel.

De starkaste investeringarna öppnas när alla indikatorer är anpassade. Erkänner du till exempel en uppåtgående trend? I så fall har du störst chans på framgång när priset går tillbaka till en motståndsnivå. När du ser en ljusstake på den här nivån som indikerar en kontinuerlig uppåtgående trend kan detta vara rätt ögonblick för att öppna en handel.

Var medveten om att vara en lönsam investerare betyder inte automatiskt att du alltid måste ha rätt. Om du lyckas hitta den perfekta risk-avkastningen kan regelbundet misslyckande ändå leda till ett totalt sett positivt resultat.

Vill du lära dig mer om att investera?

Du har nu behärskat grunderna för teknisk analys. Dessa grunder ger dig en klar fördel jämfört med nybörjare Plus500-investerare. Dessutom kan du till och med förbättra dina resultat med hjälp av tekniska indikatorer. Du kan läsa mer om tekniska indikatorer genom att läsa vår tekniska analyskurs. Använd knappen nedan för att bläddra direkt till banan:

Börja handla nu!

Du vet nu mycket mer än andra nybörjar traders. Glöm inte att handel inte handlar om intelligens; det är om hantera och stå ut med risker. Se till att du tjänar mer på en vinnande trade än du förlorar på en förlorande trade.

En annan sak att tänka på är att du måste leta efter insamling av faktorer. Har du en bra pris åtgärds på en stark horisontell nivå? Ta den ståndpunkten! Var beredd att ibland förlora eftersom du inte alltid kan vinna. Priserna kan inte förutsägas med 100% säkerhet. Använd därför alltid stoppförlust!

Vill du bli en jämn bättre Investerare? Då är det dags att börja träna! Har du inte öppnat ett konto än? Använd den här knappen för att öppna ett gratis demo-konto med Plus500:

eToro-avgifter: hur mycket kostar investering med eToro?

Innan du börjar investera med eToro vill du förmodligen veta hur mycket handel med eToro kostar. På den här sidan beskriver vi hur dyrt det är att investera med eToro så att du kan fatta ett välgrundat beslut.

Ett demo konto är 100% gratis

Att öppna ett (demo) konto med eToro är 100% gratis. Även om du inte vill investera med riktiga pengar kan du använda de professionella verktygen som eToro erbjuder. Du kan också delta i det sociala nätverket och använda olika analyser. Även om du inte vill investera med eToro är det därför attraktivt att öppna en demo. Använd knappen nedan för att öppna en gratis demo på eToro själv:

eToro investeringskostnader

76% av investerarr förlorar pengar när de handlar med CFD: er med denna leverantör. Du bör överväga om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar.

Inga courtage på aktier

En stor fördel med eToro är att du inte betalar courtage på de aktier du köper. Vi har tittat på detta och det är sant. På grund av detta kan du till och med köpa en aktie för några dollar. På eToro kan du därför bygga en varierad portfölj även med en liten summa pengar.

Inga förvaltningsavgifter

På eToro betalar du inga administrationsavgifter. Hos vissa banker och mäklare betalar du för användningen av deras tjänster. Du måste till exempel betala en fast procentsats av servicekostnaderna varje månad. Lyckligtvis är detta inte fallet med eToro. Även om du kopierar andra handlare eller följer professionella portföljer, betalar du inga extra transaktionskostnader. Detta gör eToro till ett attraktivt alternativ för investerare som vill handla passivt.

Bummer: du betalar kostnader när du tar ut pengar

Det är dock synd att du måste betala kostnaderna för att ta ut pengar på eToro. Dessa kostnader är ganska låga: 5 dollar. Detta gör det dock svårare för människor med ett litet handelsbelopp att uppnå en positiv avkastning. När allt kommer omkring, när du sätter in $ 200, tappar du 2,5% i kostnader för att få tillbaka pengarna från ditt konto. När du handlar med större summor pengar kommer denna procentsats att minska. På papper verkar beloppet litet, men i praktiken kan det minska din avkastning avsevärt.

Hur hög är spridningen på eToro?

På eToro betalar du också en så kallad spread. Spridningen är skillnaden mellan bud och erbjudande. Dessa transaktionskostnader beräknas hos varje mäklare. Du kan till exempel köpa en aktie för $ 5 och sälja den för $ 4,98. Skillnaden utgör de transaktionskostnader du betalar.

Spridningen kan vara olika för varje investeringsprodukt. I skrivande stund betalar du 0,78 dollar för en Apple-aktie, vilket är 0,2%. Om du vill handla Bitcoin, betalar du 71 $ i skrivande stund, vilket är 1%. På olja betalar du 5 cent per fat i skrivande stund, vilket är 0,12%. Spridningen förändras ständigt. Därför är det alltid klokt att kontrollera om det påslag du måste betala är acceptabelt för dig.

sprida eToro

Spridningen är skillnaden mellan köp- och försäljningspriset (Illustrativa priser)

Vad är kostnaden för hävstångseffekt?

Det är också viktigt att komma ihåg att du betalar extra kostnader när du använder hävstång. Vi kallar också dessa extra kostnader för finansieringskostnader . När du använder inflytande öppnar du en större position med en mindre summa pengar. Mäklaren lånar sedan ut resten av pengarna. Om du stänger positionen samma dag behöver du inte betala några extra kostnader.

Detta är annorlunda när du lämnar positionen öppen. När du lämnar positionen öppen en natt betalar du ränta på din position. Detta kallas också nattpremien. Med eToro kan du omedelbart se hur hög nattpremien är och hur mycket du betalar per dag. På detta sätt kan du fatta ett väl övervägt beslut om du vill handla med hävstång.

I skrivande stund är nattpremien på EUR / USD på en lång position $ 0,000062. För guld är nattpremien 0,008153 dollar per dag och för China50-indexet bara 0 dollar.

nattpremie eToro

Inom programvaran kan du se nattpremien för varje effekt (Illustrativa priser)

Vad är minimikostnaderna?

På eToro debiteras minimikostnader för olika produktkategorier. Nedan nämner vi kort de lägsta kostnaderna:

 • Valuta : minimikostnaden är 1 pip.
 • Råmaterial : minimikostnaden är 2 pip.
 • Index : minimikostnaden är 100 pip.
 • Aktier och ETF:er : du betalar en premie på 0,09% med CFD.

Konverteringskostnad

En annan nackdel med att investera med eToro är omvandlingskostnader . Konton kan endast hållas med eToro i dollar. Om du överför pengar till en annan valuta betalar du omvandlingskostnader för att konvertera din egen valuta till dollar. För de mest använda valutapar uppgår omvandlingskostnaderna till 50 pips. Detta uppgår till 0,0050 cent per valutaenhet. För mer exotiska par kan kostnaderna öka avsevärt.

Om du investerar med eToro och ditt land inte använder dollarn som standard är du automatiskt också föremål för valutarisk . Dollarn kan förlora sitt värde gentemot euron. Även med gynnsamma investeringsresultat kan du förlora pengar på detta sätt. Samtidigt kan du naturligtvis också tjäna pengar när dollarn blir mer värd mot din valuta.

Kostnad för inaktivitet

Det är viktigt att använda ditt eToro-konto regelbundet. Om du inte loggar in på ditt konto på 12 månader får du kostnader för inaktivitet. Dessa kostnader är $ 10 per månad. Inga positioner är stängda för att betala dessa extra kostnader. Du kan enkelt undvika dessa kostnader genom att logga in minst en gång om året. Om det inte finns något saldo på ditt konto kommer du inte att ta några avgifter för inaktivitet.

Slutsats: är eToro billigt?

eToro är verkligen ett bra val för investeraren som vill handla med aktier utan provision. Det är dock viktigt att ta hänsyn till kostnaderna för att ta ut pengar och konvertera valutor. Det senare är särskilt skadligt för investerare som använder en annan valuta än dollarn.

Trots dessa olägenheter är eToro verkligen ett bra val för investeraren med en liten till medelstor handelsbudget.

eToro riskvarning

eToro är en multi-tillgångsplattform som erbjuder både aktier och krypto-tillgångar samt handel med CFD:er.

Observera att CFD:er är komplexa instrument med en hög risk att snabbt förlora pengar på grund av hävstången. 76% av detaljhandelsinvesterarna förlorar pengar när de handlar CFD:er med denna leverantör. Fråga dig själv om du förstår hur CFD:er fungerar och om du kan bära den höga risken för att förlora pengar.

Resultat från det förflutna är inga garantier för framtida resultat. Handelshistoriken täcker de senaste 5 åren och kanske inte är tillräcklig för att fatta ett investeringsbeslut.

Kopieringshandel är en portföljhanteringstjänst som tillhandahålls av eToro (Europe) Ltd., som är auktoriserat och reglerat av Cyperns värdepappers- och börsmyndighet.

Investeringar i krypto-tillgångar är oreglerade i vissa EU-länder och i Storbritannien. Det finns inget konsumentskydd och ditt kapital är i riskzonen.

eToro USA LLC erbjuder inte CFD:er och lämnar ingen representation och tar inget ansvar för noggrannheten eller fullständigheten i innehållet i denna publikation, som har sammanställts av vår partner med hjälp av offentligt tillgänglig, icke-entitetsspecifik information om eToro.

Registrera dig på Markets.com

 • Spekulera på en fallande pris genom att öppna en kort position.
 • Dra nytta av låga transaktionsavgifter och inga provisioner.
 • Försök att investera utan risk med en gratis demo.

Hur kan du ta ut pengar från plus500

På Plus500 kan du enkelt begära en utbetalning. I den här artikeln visar vi dig hur du snabbt kan ta ut dina pengar. När allt kommer omkring, är det normalt att göra ett uttag efter den potentiella förväntade resultatet.

Vad är villkoren för en utbetalning?

Innan du kan ta ut dina pengar är det viktigt att ditt konto är godkänt. Du måste ha skickat in en giltig kopia av din identitet så att plus500 kan verifiera din identitet. Detta krävs eftersom Plus500 följer europeiska riktlinjer och är under kontroll av Financial Conduct Authority, en ekonomisk vakthund som övervakar mäklare för att på ett tillförlitligt sätt hantera kundernas tillgångar.

Hur kan du ta ut pengar från Plus500?

Bra, ditt konto har godkänts och nu är det dags att faktiskt ta ut pengarna! Navigera till medel inom Plus500-programvaran.

Plus500-medel

Tryck sedan på record knapp.

Ta ut pengar Plus500

Illustrativa priser

Här kan du överföra pengarna till ditt bankkonto. Du måste fylla i beloppet du vill överföra.

Utbetalningspengar Plus500

Hur lång tid tar det för dina pengar att betalas ut?

Det tar normalt en till tre arbetsdagar innan pengarna krediteras ditt konto. Om det tar längre tid att ta ut dina pengar kan du kontakta Plus500s kundtjänst. De kan hjälpa dig med din transaktion.

Betalar Plus500 verkligen ut dina pengar?

Plus500 betalar alltid ut. Företaget är noterat hos Financial Conduct Authority och på grund av denna förordning är de skyldiga att handla konfidentiellt med kundernas medel. spekuleraer du uppnår och din egen insättning kan alltid tas ut utan villkor. Vill du veta mer om Plus500s tillförlitlighet? I den här artikeln du kan läsa allt du behöver veta om Plus500s tillförlitlighet.

Hur behandlas din transaktion?

När du har skickat in din uttagsbegäran kommer beloppet på din begäran att dras från ditt saldo. Tills begäran har behandlats kan den fortfarande avbrytas. Du kan göra det själv. Plus500 kan också avbryta uttagsbegäran när du har öppna positioner och inte längre har tillräckligt med pengar på ditt konto.

Efter att uttagsbegäran har godkänts kan den inte längre annulleras. Beloppet kommer snart att krediteras ditt bankkonto.

Vänligen notera att du kan bara ta ut det oanvända saldot. Om det redan finns öppna positioner kan du inte inkludera den marginal som krävs för dessa positioner förrän du har stängt positionerna.

Vill du öppna ett konto med Plus500? Klicka här och få 40 000 dollar i demo-pengar!

Jämföra aktiemäklare: vilken aktiemäklare är bästa?

Letar du efter den bästa mäklaren? I denna jämförelse av aktiemäklare hittar du genast den aktiemäklare som passar dig bäst. Du kan öppna ett gratis (demo) konto eller läsa en omfattande recension. Genom att jämföra aktiemäklare kommer du att upptäcka vilken handelspart som passar dig bäst!

Vilka är de bästa mäklarna att köpa aktier direkt hos?

MäklareInformationRegistrera
eToro* Köp aktier & krypto utan avgift
* Minsta insättning: 50 USD/EUR.
* Välj bland hundratals lager
* Gratis demokonto
* Med investering kan du förlora din investering.
* 74 % av privata investerares konton förlorar pengar vid handel med CFD:er
Degiro* 2,50 € avgift på alla europeiska aktier
* Fri investering med utvalda aktier
* Tydlig och användarvänlig webbplats
* Mest omfattande aktier utbud
Bitvavo* Handla krypto för €1000 gratis
* Betala maximalt 0,25% i avgifter
* 200+ krypto att investera med
* Fullständig engelsk och fransk kryptomäklare

De bästa mäklarna att aktivt spekulera med

Du kan också välja att aktivt spekulera i aktiekursutvecklingen. Du kan göra detta genom att använda CFD. Med CFD kan du göra några speciella saker:

 • Blankning: du kan spekulera med CFD: er på både stigande och fallande priser
 • Hävstång: Du kan använda hävstång med CFD, vilket gör att du kan ta större positioner.

Du kan aktivt spekulera eller prova att investera 100% gratis med en demo. Se direkt med vilka leverantörer detta är möjligt:

MäklareInformationRegistrera
eToro* Kopiera andra investerare
* Spekulera i fallande priser
* Gratis handel med en demo
* 76% av icke-professionella investerare förlorar pengar när de handlar med CFD
Plus500* Spekulera i stigande och fallande priser
* Börja handla från €100 & använd hävstång
* Prova det gratis med en obegränsad demo
* 80% av icke-professionella investerare förlorar pengar när de investerar med CFD

Jämför mäklare för aktiv trading

I det här avsnittet hittar du mer information om mäklarna, där du aktivt kan handla via CFD:er.

eToro: investering & social trading

På eToro kan du investera i aktier utan transaktionskostnader, detta är särskilt intressant för människor som bara vill investera en liten summa pengar. Ett annat alternativ är att investera med en hävstångseffekt med CFD:er. Detta gör det möjligt att öppna större trading positions.

En annan intressant eToro-funktionalitet är social trading eller social investering. Med eToro-plattformen kan du följa andra användare. Öppnar investeraren du följer en ny position? Då kan du automatiskt kopiera hans handel! Detta gör det möjligt att direkt dra nytta av andras kunskap och erfarenhet. Du kan prova alla dessa möjligheter utan risk genom en demo. Klicka här för att öppna ett gratis demo-konto med eToro >>

eToro compare brokers

Plus500: möjlig att använda & omfattande

Plus500 är en av de mest populära mäklarna på internet – och för goda skäl! Plus500 skiljer sig från konkurrenterna med sin lättanvända programvara, som kan användas både online och offline. Inom Plus500-programvaran kan du öppna positioner på stigande och fallande växelkurser. Genom att använda deras gratis obegränsad demo kan du träna innan du börjar handla med riktiga pengar.

Varför Plus500? vinkjeen väldigt användarvänlig programvara vinkje omfattande urval av värdepapper vinkje Gratis demo-konto vinkje med Plus500 får du en gratis demo av $ 40.000 .

Tack vare den innovativa demoprogrammet för Plus500,kan du prova möjligheterna att handla utan risk. Öppna ett konto nu >>>

Plus500 trading software

Programvaran för den mest populära mäklaren Plus500.

Jämförelse hos aktiemäklarna: välja den rätta mäklare för dig

När det kommer till att välja den rätta mäklare, så blir det en personlig fråga. Det finns dock vissa saker som är värda att överväga när man jämför mäklare; Till exempel kan mäklare variera mycket när det gäller användarvänlighet, avgifter och funktionalitet. För att fatta det bästa beslutet, är det därför viktigt att ta hänsyn till de värden du letar efter hos en potentiell mäklare.

När du väl har identifierat de värden du letar efter kan det vara klokt att göra en jämförelsetabell. Du kan till och med tilldela relativa viktighet för varje värde beroende på hur viktigt de är för dig. Du kan poängtera mäklarna på olika funktioner och upptäcka vilken part som passar dig bäst.

Vad är tecken på en aktiemäklare av hög kvalitet?

 • Avgift: är aktiemäklaren billig? Se till att du får avkastning på din investering!
 • Möjligheter: har du tillräcklig analys alternativ för att passa din investeringsstil?
 • Räckvidd: har din blivande mäklare tillräckligt värdepapper jämfört med andra mäklare?
 • Användarvänlighet: är programvaran lätt att använda?
 • Stöd: Kan du kontakta mäklaren vid behov av hjälp?

I slutändan är det vettigt att prova olika mäklare. Skapa din gratis demo-konton med olika mäklare och ta reda på vilken mäklare som passar dig bäst!

Jämför mäklare efter funktioner

Om du letar efter en aktiemäklare som utmärker sig inom ett visst område, då rekommenderar vi att du kollar in i denna speciella checklista. Vi har sammanställt en lista över de bästa mäklarna för varje enskilt område.

Var kan du investera med låga avgifter?

När du vill investera smart är det vettigt att välja en mäklare med låga avgifter. När du vill handla aktivt är det bäst att välja Plus500 eller eToro. När du vill köpa aktier direkt är eToro det billigaste alternativet.

“Jag vill ha en användarvänlig programvara”

Om du värdesätter tillgänglighet och användarvänlig programvara, bör du välja en mäklare i enlighet därmed. Om du vill handla aktivt är det bäst att välja Plus500. När du vill köpa aktier direkt är eToro det mest användarvänliga alternativet.

“Jag vill ha bra kundservice”

När du vill kunna prata live med en anställd, är DEGIRO ett starkt val. Om du inte har emot att använda livechatt, så erbjuder både Plus500 och eToro ett gediget alternativ.

“Jag vill ha professionell programvara”

När du vill göra mycket analys är det viktigt att använda en omfattande programvara. När du aktiv handlar är Plus500s programvara ett starkt och omfattande alternativ för alla potentiella investerare. Om du vill köpa aktier på lång sikt är eToros programvara ett bättre val.

eToro trovärdig: Är eToro en scam?

eToro är en mäklare där du kan prova många tjänster; på grund av detta undrar många om eToro är en bluff. I den här artikeln undersöker vi om det är säkert att använda eToro. På så sätt kan du själv bestämma om du tycker att företaget är genuin.

Våra resultat: är eToro en scam?

Vi undersökte eToro omfattande och drog slutsatsen att eToro är inte scam. eToro får ibland en negativ bild, detta för att investerare som är nybörjare; köper aktier utan att ha tillräcklig med kunskap om det. Investera är en riskabel process som du kan förlora mycket pengar på. Men om du fattar rätt beslut kan du få bra resultat med eToro.

I vilket fall som helst är det inte rekommenderat att investera en stor summa pengar direkt med eToro. Det är klokare att öva med demo först. På så sätt kommer du att upptäcka hur programvaran fungerar och du kan sätta in pengar så snart du är redo för det. Vill du prova eToro gratis? Använd knappen nedan för att öppna en gratis demo hos denna mäklare:

Är eToro granskad?

Trovärdiga mäklare regleras normalt av en officiell institution. Finansiella tillsynsmyndigheter ser till att finansinstitut följer reglerna. eToro övervakas av FCA, CySEC och ASIC. Vi har kontrollerat registreringarna och eToro är registrerad hos dessa organisationer. Detta innebär att företaget måste följa strikta regler och kan inte göra vad som helst med sina pengar.

eToro är säkert

Dina uppgifter lagras säkert på eToro under SSL-kryptering. Pengarna du sätter in lagras i en säker bank; att sätta in pengar på eToro är därför säkert. Dessutom bekämpar eToro aktivt parter som tvättar pengar eller använder plattformen för kriminell verksamhet.

Utförliga tester

Vi testade själva plattformen utförligt. eToro verkar 100% legitimt. Vi satte in pengar hos eToro, öppnat några positioner och fått pengarna utbetalda igen. Det här gick ju smort. I  social handel sektionen såg vi också andra nöjda handlare. eToro är verkligen ingen bluff. Vill du veta vad vi upptäckte när vi testade eToros plattform? I vår omfattande eToro-recension kan du läsa allt du behöver veta:

Varför säger folk att eToro är en scam?

eToro verkar vara helt säker och pålitlig. Ändå hävdar vissa att eToro är en bluff. Hur kan det komma sig? Vissa människor inser inte att du kan förlora pengar genom att investera. När du börjar investera med eToro står det tydligt överallt att du kan förlora pengar. Plattformen erbjuder också olika alternativ som du kan hantera dina risker med. Med ett stoppförlust kan du till exempel förhindra att dina förluster ökar för mycket. Du kan också ta ut pengar från ditt konto när som helst.

Ändå ignorerar vissa varningarna och börjar investera på eToro. Istället för att först lära sig att investera sätter de omedelbart in pengar och öppnar slumpmässiga positioner. Detta kommer säkert att leda till en stor investeringsförlust på lång sikt. Några av dessa förlorade investerare skyller sedan mäklaren.

Vill du ta ansvar för dina handelsresultat? Lär dig sedan omedelbart hur du kan investera bättre på eToro med vår omfattande handbok:

eToro riskvarning

eToro är en multi-tillgångsplattform som erbjuder både aktier och krypto-tillgångar samt handel med CFD:er.

Observera att CFD:er är komplexa instrument med en hög risk att snabbt förlora pengar på grund av hävstången. 76% av detaljhandelsinvesterarna förlorar pengar när de handlar CFD:er med denna leverantör. Fråga dig själv om du förstår hur CFD:er fungerar och om du kan bära den höga risken för att förlora pengar.

Resultat från det förflutna är inga garantier för framtida resultat. Handelshistoriken täcker de senaste 5 åren och kanske inte är tillräcklig för att fatta ett investeringsbeslut.

Kopieringshandel är en portföljhanteringstjänst som tillhandahålls av eToro (Europe) Ltd., som är auktoriserat och reglerat av Cyperns värdepappers- och börsmyndighet.

Investeringar i krypto-tillgångar är oreglerade i vissa EU-länder och i Storbritannien. Det finns inget konsumentskydd och ditt kapital är i riskzonen.

eToro USA LLC erbjuder inte CFD:er och lämnar ingen representation och tar inget ansvar för noggrannheten eller fullständigheten i innehållet i denna publikation, som har sammanställts av vår partner med hjälp av offentligt tillgänglig, icke-entitetsspecifik information om eToro.

författare

Alex Mostert Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.