Hur kan du köpa schweiziska aktier?

Schweiz är bland annat känt för sitt banksekretess. Detta är anledningen till att många rika människor håller en del av sina pengar där. Men även normala medelklassfolk kan dra nytta av Schweiz genom att investera där. Men var kan du faktiskt köpa schweiziska aktier mot låga räntor?

Vart kan du aktivt handla med schweiziska aktier?

En bra part för aktiv CFD schweizisk aktiehandel är PIus500. Med PIus500 kan du aktivt handla med prisskillnader på schweiziska börsen med CFD. Vill du prova möjligheterna gratis och utan risk? Använd knappen nedan för att öppna ett gratis demo-konto:

86% av CFD-konton tillhörande icke-professionella kunder förlorar pengar.

invest_Switzerland

Var kan du köpa de schweiziska aktierna?

Det är inte smart att välja parter som tar höga transaktionskostnader. Själv rekommenderar jag mäklaren eToro, eftersom du inte betalar courtage när du köper schweiziska aktier. Använd knappen för att direkt öppna ett konto hos denna mäklare:

Du kan förlora dina pengar, andra kostnader kan tillkomma, besök: etoro.com/sv/trading/fees/

Vilka är de bästa schweiziska aktierna?

Schweiz är ett mycket välmående land med en kraftfull ekonomi. Särskilt inom banksektorn är landet mycket framgångsrikt: det kan därför vara intressant att investera i schweiziska företag.

Vill du investera i de bästa schweiziska aktierna? Då måste du undersöka vilket företag som passar dig bäst. Företag kan skilja sig mycket i sina kvaliteter och inte alla företag passar lika bra för alla typer av investerare.

Därför bör du först undersöka vilka risker det är att investera i den aktie du tänker på. Du kan göra detta till exempel genom att undersöka vad företagets största konkurrenter är och genom att undersöka företagets vision för framtiden.

Investera dina pengar i Schweiz

Tidigare använde många rika människor sitt schweiziska bankkonto för att investera och bygga upp tillgångar i hemlighet. Detta möjliggjordes av det så kallade banksekretessen som hindrade andra regeringar från att se hur mycket pengar som fanns på kontot.

Detta bankhemlighet har dock till stor del till det förflutna.

I kampen mot skatteundandragande och skatteflykt samarbetar regeringar alltmer och utbyter bankkontouppgifter. Det är därför inte tillrådligt att sätta in dina pengar i Schweiz och undvika att betala skatt.

Köp schweiziska aktier i Europa

På grund av en konflikt 2019 kan du bara köpa swiss aktier på den schweiziska börsen själv. Tidigare hade många av dessa företag helt enkelt notering på en europeisk börs. Det är bra att hålla ett öga på denna situation när man överväger en investering i Schweiz.

Var uppmärksam på växelkursen

När du investerar i Schweiz är det viktigt att hålla koll på växelkursen. Särskilt när du investerar i Schweiz med en annan valuta än schweiziska franc.

Francen är en valuta som går särskilt bra i svåra ekonomiska tider. Valutan ses ofta som en säker tillflyktsort. När värdet på din valuta minskar i förhållande till francen kan du göra förluster på dina investeringar. Tillsist, när du säljer schweiziska aktier får du först francen, som du sedan konverterar tillbaka till din egen valuta. När du börjar investera i Schweiz måste du därför hålla ett öga på prisutvecklingen.

Tips: testa trading gratis med en demo

Hur kan du köpa Adecco Group-aktier?
Hur kan du köpa AMS AG -aktier?
Hur kan du köpa Nestlé-aktier?
Hur kan du köpa Novavax-aktier?