Hur kan du köpa spanska aktier?

Den spanska solen är naturligtvis underbar, men en bra investering i Spanien med en bra avkastning kan också vara bra. Men vad är det bästa sättet att investera i Spanien? I den här artikeln kan du läsa direkt hur man köper spanska aktier.

Hur investerar jag i spanska aktier?

Det finns flera sätt att köpa spanska aktier. Du kan välja att aktivt handla spanska aktier eller så kan du köpa och hålla dem på lång sikt.

Var kan du aktivt handla spanska aktier?

Aktiv handel fungerar bäst med CFD: er. Genom att använda CFD kan du snabbt reagera på de senaste nyheterna. En bra part för att aktivt handla spanska aktier är PIus500. Vill du försöka investera med PIus500 utan risk? Använd knappen nedan för att skapa ett gratis demo-konto:

80% av CFD-konton tillhörande icke-professionella kunder förlorar pengar.

invest in Spain

Hur köper jag spanska aktier?

Det kan också vara intressant att fysiskt köpa spanska aktier. Detta är perfekt för investeraren som vill bli delägare i ett företag. Men även för långsiktiga investeringar är det viktigt att spara så mycket pengar som möjligt. En bra aktiemäklare där du billigt kan köpa spanska aktier är eToro. Använd knappen nedan för att direkt öppna ett konto med eToro:

Du kan förlora dina pengar, andra kostnader kan tillkomma, besök: etoro.com/sv/trading/fees/

Nedan kan du se vilka parter du kan köpa spanska aktier till de lägsta priserna:

Hur kan du investera i Spanien?

Ett bra sätt att investera direkt i den spanska ekonomin är att köpa en ETF på aktiemarknadsindex Ibex 35. Detta index kallas också Spaniens referensindex och innehåller de 35 största företagen efter marknadsvärde.

När du ska investera i spanska företag genom att köpa aktier är det viktigt att undersöka den ekonomiska situationen i landet väl. Spanien är starkt skuldsatt och har inte alltid bra ekonomiskt. När en ekonomi inte fungerar bra kan företagen i landet drabbas av detta.

Glöm inte dessutom att noggrant undersöka företaget. På den här webbplatsen kan du omedelbart ta reda på mer om de bästa spanska aktierna du kan köpa.

Tips: klicka här för att se öppettiderna för den spanska börsen.

Hur kan du köpa Banco Santander-aktier?
Hur kan du köpa CaixaBank-aktier?

Hur kan du köpa CaixaBank-aktier?

CaixaBank är ett spanskt finansföretag med huvudkontor i Barcelona och verksam inom bank, kapitalförvaltning och försäkring. På den här sidan kan du läsa hur man investerar i CaixaBank genom att köpa CaixaBank-aktier. Du hittar också aktuell aktiekurs på denna sida.

Var kan du köpa CaixaBank-aktier?

CaixaBank är en stor spansk bank. En banks resultat är ofta starkt kopplat till den ekonomiska situationen. Går ekonomin bra? I så fall kan köp av CaixaBank-aktier vara ett bra beslut. Vill du köpa CaixaBank-aktier? Du kan direkt köpa CaixaBank-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla ”CaixaBank-aktier” aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Vad är aktiekursen på CaixaBank?

Är du nyfiken på aktiekursen på CaixaBank? I grafen nedan kan du se hur CaixaBank-aktien har presterat den senaste perioden. Du kan använda knapparna för att öppna en handelsposition på företaget.

Företagsinformation för CaixaBank

Nedan hittar du de viktigaste företagsuppgifterna för CaixaBank.

Aktiekurser för de senaste 5 dagarna

I tabellen nedan kan du se aktiekurserna för CaixaBankför de senaste 5 dagarna:

CaixaBanks historia

En föregångare till CaixaBank är Criteria CaixaCorp som grundades 2007. Företaget börsnoterades vilket var den största börsintroduktionen i Spanien någonsin. 2011 omstrukturerades företaget för denna finansiella tjänsteleverantör och namnet på företaget ändrades till CaixaBank.

CaixaBank vill växa vidare. I mars 2012 meddelade CaixaBank sin avsikt att gå samman med Banca Civica, som genomfördes under tredje kvartalet 2012. Denna sammanslagning skapade den största banken i Spanien.

År 2017 meddelade Caixabank att man kommer att flytta sitt huvudkontor från Barcelona till Valencia. Anledningen till omplaceringen är den politiska osäkerheten i Katalonien.

Caixabank

2018: Förlust av jobb på CaixaBank

År 2018 hade CaixaBank 36 972 anställda. CaixaBank meddelade sin avsikt att minska cirka 2500 jobb. Nedskärningarna är en del av en ny strategisk plan. Tidigare hade CaixaBank redan meddelat sin avsikt att stänga mer än 800 filialer av banken. CaixaBank kommer att omvandla vanliga bankkontor till bankaffärer. Genom att göra detta hoppas företaget kunna förbättra sin lönsamhet. Tror du att detta beslut kommer att bidra till resultatet på CaixaBank? I så fall kan det vara intressant att investera i CaixaBank.

Hur kan du köpa Banco Santander-aktier?

Santander är den största spanska banken och en av de största bankerna i världen. Genom smarta förvärv har företaget uppnått goda resultat tidigare. Den ursprungliga spanska banken är verksam i olika regioner. Vill du investera i Banco Santander? Du kan göra det genom att köpa Santander-aktier. Men vad är det bästa sättet att göra detta på? Och vad är det aktuella aktiekursen för Banco Santander-aktier?

Var kan du köpa Banco Santander-aktier?

Vill du investera i den här stora spanska banken genom att köpa aktier? I så fall är det klokt att granska bankens strategi noggrant. Tror du att de olika förvärven kommer att bidra till bankens lönsamhet i framtiden? Då kan det vara klokt att köpa Santander-aktier. Vill du köpa Banco Santander-aktier? Du kan direkt köpa Banco Santander-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla ”Banco aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Vad är aktiekursen på Santander?

Är du nyfiken på aktiekursen på Santander? I grafen nedan kan du se hur Santander-aktien har presterat den senaste perioden. Du kan använda knapparna för att öppna en handelsposition på företaget.

Företagsinformation för Santander

Nedan hittar du de viktigaste företagsuppgifterna för Santander.

Analys av Santander

Innan du bestämmer dig för om du ska köpa eller sälja Santander är det viktigt att först analysera aktien. Översikten nedan visar hur Santander-aktien har utvecklats under den senaste perioden.

Aktiekurser för de senaste 5 dagarna

I tabellen nedan kan du se aktiekurserna för Santander för de senaste 5 dagarna:

Vad kommer Santander aktiekurs att göra under 2024?

Är du nyfiken på vad analytiker tror att Santanderkommer att göra under 2024 och de kommande åren? Med hjälp av data från Alpha Vantage har vi kombinerat analytikernas prognoser. Kom ihåg att denna siffra bara är en förutsägelse om Santander prisrörelser och att denna förutsägelse inte behöver gå i uppfyllelse. Gör alltid din research!

Är det klokt att investera i Banco Santander?

Innan du investerar i Banco Santander är det viktigt att undersöka det ekonomiska klimatet noggrant. Bankerna är mycket cykliska och presterar särskilt bra när ekonomin går bra. När ekonomin inte går bra gör bankerna förluster på sina investeringar och kan också förlora pengar genom dåliga lån.

Dessutom undersöka utvecklingen av Banco Santanders marknadsandel. När banken gör det relativt bättre än sina konkurrenter kan det vara smart att investera i Banco Santander-aktier.

Om företaget Santander

Banco Santander är en stor spansk bank. I euroområdet är Santander den banken med det största marknadsvärdet. Det är faktiskt en av de största bankerna i världen. Banken tillhör Grupo Santander som ständigt expanderar. Förvärv har gjorts som har ökat antalet filialer i Europa, Latinamerika, Nordamerika och Asien.

Ett internationellt aktivt företag

Huvudkontoret för Banco Santander ligger i den spanska staden Santander. Företaget är dock inte bara aktivt i Spanien. Banco Santander är en global aktör inom banksektorn, vilket framgår av spekuleraen.

År 2016 bidrog hemlandet Spanien med 12 % till Banco Santanders spekuleraer det året. Det året bidrog både Storbritannien och Brasilien med 20 % av företagets spekulera. Banken är också aktiv i de spansktalande länderna Mexiko och Argentina och det finns också betydande aktiviteter i Polen och USA.

Santander

Förvärv av banker i Storbritannien

I Storbritannien tog Santander över några hypoteksbanker. 2004 förvärvade Santander brittiska hypoteksbanken Abbey National och Santander betalade 13,6 miljarder euro för detta förvärv. Vid den tiden hade den brittiska hypoteksbanken 1,6 miljoner kunder och 740 kontor.

Under 2008 stärkte Santander sin position i Storbritannien ytterligare genom ett andra förvärv. Sedan förvärvades hypoteksbanken Alliance & Leicester. Denna hypoteksbank var i trubbel vid den tiden. Orsaken till problemen var den kreditkris som var aktiv på den amerikanska och engelska bostadsmarknaden vid den tiden. Santander betalade 1,6 miljarder euro för denna övertagande. Santander bytte ut aktierna i Alliance & Leicester-aktieägarna mot sina egna aktier.

Förvärv av delar av ABN AMRO

2007 förvärvades den holländska ABN AMRO-banken av företagen Royal Bank of Scotland, Fortis och Banco Santander. För 12 miljarder euro förvärvade Vabci Santander den italienska banken Antonveneta och de brasilianska dotterbolagen till ABN AMRO.

Den italienska banken Antonveneta köptes för att få en entré på den italienska marknaden. Några veckor efter köpet såldes dock den italienska banken igen till den italienska banken Monte Dei Pashi. Denna bank betalade 9 miljarder euro, vilket gav banken en spekulera på 2,4 miljarder euro vid försäljningen. Efter köpet blev Monte Dei Pashi den 3:e italienska banken på rankningen av de största bankerna. Santander kommer att avstå från att expandera sin marknad i Italien till följd av försäljningen.

När Santander tar över nya företag i framtiden är det klokt att undersöka inverkan på företagets resultat. Om påverkan på företaget är positiv kan det vara en bra anledning att investera i företaget.

Investering i ett teknologicenter i Brasilien

Under 2010 beslutade Santander att investera cirka 270 miljoner USD i Brasilien. Ett teknikcenter byggs i staden Campanas. Det är ett centrum för forskning och bearbetning av data. Centret är avsett att rymma nästa generations datacenter. Detta projekt ger Santander möjlighet att utöka sin kundbas och kontors nätverk.

Tror du att denna utveckling är bra för Banco Santanders lönsamhet? I så fall kan det vara klokt att överväga att köpa Banco Santander-aktier.

Övertagandet av osunda Banco Popular

Banco Popular är den sjätte största banken i Spanien. År 2017 beslutade Santander att ta över denna bank, som hade många problem. Banken hade drabbats av krisen på den spanska bostadsmarknaden. 2016 hade Banco Popular 20 miljarder euro i utestående lån, vilket gjorde det möjligt för Santander att ta över banken för bara en euro.

författare

Alex Mostert Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.