Hur köper jag kanadensiska aktier?

Kanada är mest känt för marijuana aktier. Det finns dock också många andra kanadensiska företag som kan vara attraktiva. I den här artikeln ser du vilka mäklare du kan köpa kanadensiska aktier mot låga transaktionskostnader.

Hur investerar jag aktivt i kanadensiska aktier?

Om du vill svara aktivt på all marknadsutveckling kan du välja att använda CFD på kanadensiska aktier. Det bästa sättet att göra detta är på Plus500. Med denna part kan du testa möjligheterna till aktiv handel, helt riskfri, med hjälp av en demo. Använd knappen nedan för att skapa ett gratis konto direkt:

86% av CFD-konton tillhörande icke-professionella kunder förlorar pengar.

Vart kan man köpa och sälja kanadensiska aktier?

När du ska investera är det viktigt att hålla koll på kostnaderna. Slösa inte pengar på att köpa din kanadensiska aktie från en dyr mäklare. En bra part där du kan köpa billiga CFD-aktier är eToro. På eToro betalar du inte courtage för dina affärer med CFD-aktier. Använd knappen nedan för att öppna ett konto direkt:

Du kan förlora dina pengar, andra kostnader kan tillkomma, besök: etoro.com/sv/trading/fees/

Notera priset på den kanadensiska dollarn

När du ska investera i kanadensiska företag är det viktigt att hålla ett öga på den kanadensiska dollarn. Aktierna på den kanadensiska börsen är noterade i denna valuta. Du kan förlora mycket pengar när din valuta blir mindre värdefull jämfört med den kanadensiska dollarn. Studera därför alltid hur regionernas växelkurser utvecklas.

investing_in_canada

Investeringar i marijuana

Många investerar i Kanada eftersom de har mycket förtroende för cannabisverksamhet. Detta kan verkligen fungera bra: tidigare har en del av dessa aktier gjort enorma avkastningar. Det är dock också viktigt att komma ihåg att det ofta finns en hype. Priserna kan falla kraftigt när räntan sjunker. Var därför uppmärksam på marijuana investeringar.

Tips: Kontrollera öppettiderna för kanadensiska börser här.

Varför kan investeringar i Kanada vara attraktiva

En investering i Kanada kan ha nödvändiga fördelar, men vad är dessa fördelar? En viktig första fördel är lågt offentligt underskott. År 2018 lyckades Kanada till och med få ett överskott på 0,8% under första halvåret. Mer allmänt är samhället stabilt, vilket naturligtvis också kan vara bra för företagen.

En annan fördel med att investera i Kanada är det faktum att landet är rikt på varor som olja och ädelmetaller. Som ett resultat är landet mindre beroende av andra länder för import av råvaror. Detta gör den kanadensiska ekonomin mer robust än de länder som måste importera mycket råvaror.

En annan fördel med att investera i Kanada är den stabila inflationen. Eftersom regeringen har en stabil penningpolitik är den i genomsnitt cirka 2%. Detta ger dina investeringar i detta vackra land mer stabilitet.

Vart kan man köpa kanadensiska aktier?

Många väljer att köpa stora kanadensiska aktier på den amerikanska börsen. På detta sätt betalar du ofta lägre transaktionskostnader och dina investeringar listas också i dollar. Du kan också välja att investera i kanadensiska aktier på kanadas börs. Var uppmärksam på transaktionskostnaderna och växelkursen för den kanadensiska dollarn.

Vad behöver du se upp för att lyckas med dina investeringar?

Naturligtvis vill alla vara framgångsrika i slutet av dagen. Du kan uppnå avkastning genom antingen en ökad aktiekurs eller genom utdelning.

Välj en bra aktiemäklare

En bra investeringsstrategi lyckas eller misslyckas med en bra mäklare. Många människor förlorar mycket pengar eftersom de arbetar med en bedragare eller dyra aktiemäklare. Av den anledningen är det viktigt att välja en mäklare som övervakas av en pålitlig part. På det sättet kan du vara säker på att du inte behöver hantera bedrägerier. Genom att välja en aktiemäklare med låga kostnader blir det mer pengar kvar för att uppnå en god avkastning.

Vill du veta vilka mäklare som är mest fördelaktiga att investera i? Använd knappen nedan för att jämföra de olika alternativen:

Sätt in pengar i ditt konto

Med många mäklare kan du investera i aktier för så lite som € 100. ”För att du kan” är ofta inte en bra anledning att göra det. Det är lämpligt att sätta in ett belopp på € eller mer. På så sätt har du tillräckligt med utrymme för att köpa olika aktier. Detta minskar din risk och ökar dina chanser att uppnå en positiv avkastning.

Lär dig att analysera aktier

Följ inte massorna: Du kommer inte att vara den första som tappar mycket pengar på att investera på detta sätt. Om du tar investeringsråd är det viktigt att kontrollera om personen vet vad de pratar om. Be alltid om de resultat han eller hon har uppnått i att investera de senaste åren.

Det är ofta bättre att lära sig själv hur man utvärderar en aktie. Det finns flera analyser som du kan använda. Två välkända exempel är:

Användbara begrepp som du kan använda

Innan du köper kanadensiska aktier är det lämpligt att granska några grundläggande begrepp. När du undersöker om ett aktie är värt att köpa kan du i vilket fall som helst undersöka dessa siffror.

Pris / vinstkvot

P / E-förhållandet eller förhållandet mellan pris och vinst visar hur många gånger högre växelkursen är än priset på ett aktie. Var försiktig när ett företag har ett mycket högt förhållande mellan pris och vinst. Företaget har antingen ett mycket soligt perspektiv på sin egen framtid eller så finns det en bubbeleffekt.

Avkastning på eget kapital

Lönsamheten för eget kapital eller avkastning på eget kapital visar hur nettovinsten är proportionell mot det kapital som intäkterna erhålls med. En hög avkastning på eget kapital är positiv.

Skuldsättningsgrad

Detta förhållande visar storleken på ett företags skuld i förhållande till det totala kapitalet. Företag som har en hög skuldbörda har större risk för konkurs om saker går åt sidan.

Viktiga råd

Dessa siffror för sig själva betyder inte mycket: det ena kanadensiska företaget är inte detsamma som det andra. Jämför därför siffrorna med företag i samma sektor. På så sätt kan du bättre avgöra om ett aktie är undervärderat eller övervärderat.

investing_in_Canada

Välj en investeringsstrategi som passar dig

Inte alla investerare har samma tolerans för risker. Om du planerar att köpa kanadensiska aktier är det en bra idé att välja aktier som passar dig. Därför finns det inte en enda kanadensisk aktie som är den absolut bästa.

Värdeinvestering

I denna typ av investering letar du efter företag som har presenterat stabila siffror på lång sikt. Du letar specifikt efter aktier som handlas under det inre värdet. Tillräcklig undersökning är viktig för att uppnå goda resultat.

Investera för en inkomst

När du letar efter stabilitet och säkerhet kan du investera för en inkomst. Det är då klokt att köpa aktier som betalar relativt högt utdelning.

Tillväxtinvesteringar

Du kan också investera i företag som levererar resultat över genomsnittet. Du hittar främst dessa typer av företag bland lågkapitalföretag och i innovativa branscher. Denna typ av investering kan vara extremt givande, men samtidigt är det också riskabelt. Det finns trots allt inga bevis för framtida resultat ännu.

Tips: diversifiera din risk

  • Investera i olika sektorer inom Kanada
  • Investera inte bara i kanadensiska aktier utan också i aktier från andra länder.
  • Inledningsvis investera förskjutet för att undvika att investera alla dina pengar på toppen.

Placera en aktie order

Om du vill köpa ett kanadensiskt aktie måste du göra en beställning. Det så kallade köp- och budpriset är viktigt. Budkursen är det pris någon är villig att betala för aktien och priset är det pris som du kan köpa aktien till. Det finns alltid något utrymme mellan dessa värden: detta kallar vi spridningen. Spreaden summerar dina totala transaktionskostnader.

Med en market order, kan du köpa en kanadensisk aktie direkt till det mest gynnsamma priset som finns tillgängligt vid den tiden. Med hög likviditet kan du säkert använda det här alternativet. Men när det är få personer som handlar med aktien är det bättre att använda en limit order.

Med en limit order, anger du ett pris som du köper en kanadensisk aktie på. På det sättet kan du vara säker på att du betalar det pris du vill betala för aktien. Men risken att du så småningom inte öppnar en investering och att du går miste om finns.

Köp din första kanadensiska aktie

Du vet nu tillräckligt för att köpa din första kanadensiska aktie! Jag råder alltid människor att inte öva oändligt. Missförstå inte, det är tillrådligt att fortsätta lära sig. Vänta dock inte för länge med att bara köpa en aktie. Genom att köpa din första aktie kommer du att upptäcka hur det känns att investera med riktiga pengar.

Tips: testa trading gratis med en demo

Hur kan du köpa Barrick Gold-aktier?
Hur kan du köpa BlackBerry-aktier?
Hur kan du köpa Canadian Solar-aktier?
Hur kan du köpa Shopify-aktier?