Hur köper jag kanadensiska aktier?

Kanada är mest känt för marijuana aktier. Det finns dock också många andra kanadensiska företag som kan vara attraktiva. I den här artikeln ser du vilka mäklare du kan köpa kanadensiska aktier mot låga transaktionskostnader.

Hur investerar jag aktivt i kanadensiska aktier?

Om du vill svara aktivt på all marknadsutveckling kan du välja att använda CFD på kanadensiska aktier. Det bästa sättet att göra detta är på Plus500. Med denna part kan du testa möjligheterna till aktiv handel, helt riskfri, med hjälp av en demo. Använd knappen nedan för att skapa ett gratis konto direkt:

80% av CFD-konton tillhörande icke-professionella kunder förlorar pengar.

Vart kan man köpa och sälja kanadensiska aktier?

När du ska investera är det viktigt att hålla koll på kostnaderna. Slösa inte pengar på att köpa din kanadensiska aktie från en dyr mäklare. En bra part där du kan köpa billiga CFD-aktier är eToro. På eToro betalar du inte courtage för dina affärer med CFD-aktier. Använd knappen nedan för att öppna ett konto direkt:

Du kan förlora dina pengar, andra kostnader kan tillkomma, besök: etoro.com/sv/trading/fees/

Notera priset på den kanadensiska dollarn

När du ska investera i kanadensiska företag är det viktigt att hålla ett öga på den kanadensiska dollarn. Aktierna på den kanadensiska börsen är noterade i denna valuta. Du kan förlora mycket pengar när din valuta blir mindre värdefull jämfört med den kanadensiska dollarn. Studera därför alltid hur regionernas växelkurser utvecklas.

investing_in_canada

Investeringar i marijuana

Många investerar i Kanada eftersom de har mycket förtroende för cannabisverksamhet. Detta kan verkligen fungera bra: tidigare har en del av dessa aktier gjort enorma avkastningar. Det är dock också viktigt att komma ihåg att det ofta finns en hype. Priserna kan falla kraftigt när räntan sjunker. Var därför uppmärksam på marijuana investeringar.

Tips: Kontrollera öppettiderna för kanadensiska börser här.

Varför kan investeringar i Kanada vara attraktiva

En investering i Kanada kan ha nödvändiga fördelar, men vad är dessa fördelar? En viktig första fördel är lågt offentligt underskott. År 2018 lyckades Kanada till och med få ett överskott på 0,8% under första halvåret. Mer allmänt är samhället stabilt, vilket naturligtvis också kan vara bra för företagen.

En annan fördel med att investera i Kanada är det faktum att landet är rikt på varor som olja och ädelmetaller. Som ett resultat är landet mindre beroende av andra länder för import av råvaror. Detta gör den kanadensiska ekonomin mer robust än de länder som måste importera mycket råvaror.

En annan fördel med att investera i Kanada är den stabila inflationen. Eftersom regeringen har en stabil penningpolitik är den i genomsnitt cirka 2%. Detta ger dina investeringar i detta vackra land mer stabilitet.

Vart kan man köpa kanadensiska aktier?

Många väljer att köpa stora kanadensiska aktier på den amerikanska börsen. På detta sätt betalar du ofta lägre transaktionskostnader och dina investeringar listas också i dollar. Du kan också välja att investera i kanadensiska aktier på kanadas börs. Var uppmärksam på transaktionskostnaderna och växelkursen för den kanadensiska dollarn.

Vad behöver du se upp för att lyckas med dina investeringar?

Naturligtvis vill alla vara framgångsrika i slutet av dagen. Du kan uppnå avkastning genom antingen en ökad aktiekurs eller genom utdelning.

Välj en bra aktiemäklare

En bra investeringsstrategi lyckas eller misslyckas med en bra mäklare. Många människor förlorar mycket pengar eftersom de arbetar med en bedragare eller dyra aktiemäklare. Av den anledningen är det viktigt att välja en mäklare som övervakas av en pålitlig part. På det sättet kan du vara säker på att du inte behöver hantera bedrägerier. Genom att välja en aktiemäklare med låga kostnader blir det mer pengar kvar för att uppnå en god avkastning.

Vill du veta vilka mäklare som är mest fördelaktiga att investera i? Använd knappen nedan för att jämföra de olika alternativen:

Sätt in pengar i ditt konto

Med många mäklare kan du investera i aktier för så lite som € 100. ”För att du kan” är ofta inte en bra anledning att göra det. Det är lämpligt att sätta in ett belopp på € eller mer. På så sätt har du tillräckligt med utrymme för att köpa olika aktier. Detta minskar din risk och ökar dina chanser att uppnå en positiv avkastning.

Lär dig att analysera aktier

Följ inte massorna: Du kommer inte att vara den första som tappar mycket pengar på att investera på detta sätt. Om du tar investeringsråd är det viktigt att kontrollera om personen vet vad de pratar om. Be alltid om de resultat han eller hon har uppnått i att investera de senaste åren.

Det är ofta bättre att lära sig själv hur man utvärderar en aktie. Det finns flera analyser som du kan använda. Två välkända exempel är:

Användbara begrepp som du kan använda

Innan du köper kanadensiska aktier är det lämpligt att granska några grundläggande begrepp. När du undersöker om ett aktie är värt att köpa kan du i vilket fall som helst undersöka dessa siffror.

Pris / spekulerakvot

P / E-förhållandet eller förhållandet mellan pris och spekulera visar hur många gånger högre växelkursen är än priset på ett aktie. Var försiktig när ett företag har ett mycket högt förhållande mellan pris och spekulera. Företaget har antingen ett mycket soligt perspektiv på sin egen framtid eller så finns det en bubbeleffekt.

Avkastning på eget kapital

Lönsamheten för eget kapital eller avkastning på eget kapital visar hur nettospekuleraen är proportionell mot det kapital som intäkterna erhålls med. En hög avkastning på eget kapital är positiv.

Skuldsättningsgrad

Detta förhållande visar storleken på ett företags skuld i förhållande till det totala kapitalet. Företag som har en hög skuldbörda har större risk för konkurs om saker går åt sidan.

Viktiga råd

Dessa siffror för sig själva betyder inte mycket: det ena kanadensiska företaget är inte detsamma som det andra. Jämför därför siffrorna med företag i samma sektor. På så sätt kan du bättre avgöra om ett aktie är undervärderat eller övervärderat.

investing_in_Canada

Välj en investeringsstrategi som passar dig

Inte alla investerare har samma tolerans för risker. Om du planerar att köpa kanadensiska aktier är det en bra idé att välja aktier som passar dig. Därför finns det inte en enda kanadensisk aktie som är den absolut bästa.

Värdeinvestering

I denna typ av investering letar du efter företag som har presenterat stabila siffror på lång sikt. Du letar specifikt efter aktier som handlas under det inre värdet. Tillräcklig undersökning är viktig för att uppnå goda resultat.

Investera för en inkomst

När du letar efter stabilitet och säkerhet kan du investera för en inkomst. Det är då klokt att köpa aktier som betalar relativt högt utdelning.

Tillväxtinvesteringar

Du kan också investera i företag som levererar resultat över genomsnittet. Du hittar främst dessa typer av företag bland lågkapitalföretag och i innovativa branscher. Denna typ av investering kan vara extremt givande, men samtidigt är det också riskabelt. Det finns trots allt inga bevis för framtida resultat ännu.

Tips: diversifiera din risk

  • Investera i olika sektorer inom Kanada
  • Investera inte bara i kanadensiska aktier utan också i aktier från andra länder.
  • Inledningsvis investera förskjutet för att undvika att investera alla dina pengar på toppen.

Placera en aktie order

Om du vill köpa ett kanadensiskt aktie måste du göra en beställning. Det så kallade köp- och budpriset är viktigt. Budkursen är det pris någon är villig att betala för aktien och priset är det pris som du kan köpa aktien till. Det finns alltid något utrymme mellan dessa värden: detta kallar vi spridningen. Spreaden summerar dina totala transaktionskostnader.

Med en market order, kan du köpa en kanadensisk aktie direkt till det mest gynnsamma priset som finns tillgängligt vid den tiden. Med hög likviditet kan du säkert använda det här alternativet. Men när det är få personer som handlar med aktien är det bättre att använda en limit order.

Med en limit order, anger du ett pris som du köper en kanadensisk aktie på. På det sättet kan du vara säker på att du betalar det pris du vill betala för aktien. Men risken att du så småningom inte öppnar en investering och att du går miste om finns.

Köp din första kanadensiska aktie

Du vet nu tillräckligt för att köpa din första kanadensiska aktie! Jag råder alltid människor att inte öva oändligt. Missförstå inte, det är tillrådligt att fortsätta lära sig. Vänta dock inte för länge med att bara köpa en aktie. Genom att köpa din första aktie kommer du att upptäcka hur det känns att investera med riktiga pengar.

Hur kan du köpa Barrick Gold-aktier?
Hur kan du köpa BlackBerry-aktier?
Hur kan du köpa Canadian Solar-aktier?
Hur kan du köpa Shopify-aktier?

Hur kan du köpa Shopify-aktier?

Vill du investera i ett starkt kanadensiskt företag? Då kan det vara intressant att köpa aktier i Shopify . Denna praktiska plattform gör det möjligt för alla att skapa en webbshop på nätet. Hur startade företaget Shopify egentligen och på vilka sätt kan man investera i företaget? Läs allt om det på denna sida! Du kan också se det aktuella priset på Shopify-aktier här.

Var kan du köpa Shopify-aktier?

Online shopping är framtiden. Fler och fler människor handlar på nätet. Ett företag som svarar på denna trend kan därför vara en intressant långsiktig investering. Samtidigt ser man att fler och fler är intresserade av att starta sin internetverksamhet. Vill du köpa Shopify-aktier? Du kan direkt köpa Shopify-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla ”Shopify-aktier” aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Vad är aktiekursen på Shopify?

Är du nyfiken på aktiekursen på Shopify? I grafen nedan kan du se hur Shopify-aktien har presterat den senaste perioden. Du kan använda knapparna för att öppna en handelsposition på företaget.

Företagsinformation för Shopify

Nedan hittar du de viktigaste företagsuppgifterna för Shopify.

Analys av Shopify

Innan du bestämmer dig för om du ska köpa eller sälja Shopify är det viktigt att först analysera aktien. Översikten nedan visar hur Shopify-aktien har utvecklats under den senaste perioden.

Aktiekurser för de senaste 5 dagarna

I tabellen nedan kan du se aktiekurserna för Shopify för de senaste 5 dagarna:

Vad kommer Shopify aktiekurs att göra under 2024?

Är du nyfiken på vad analytiker tror att Shopify kommer att göra under 2024 och de kommande åren? Med hjälp av data från Alpha Vantage har vi kombinerat analytikernas prognoser. Kom ihåg att denna siffra bara är en förutsägelse om Shopify prisrörelser och att denna förutsägelse inte behöver gå i uppfyllelse. Gör alltid din research!

Är det klokt att investera i Shopify?

Shopify är verkligen ett lovande företag som kan fortsätta bygga en stark position i framtiden. E-handeln blomstrar och på grund av coronapandemin blir konsumenterna ännu mer vana vid att handla online. Det är därför attraktivt för företagare att starta en webbshop på nätet och Shopify hjälper företag med de tjänster som behövs för detta. Under tiden har de lyckats komma ikapp eBay när vi tittar på försäljningsvolymen, så Shopify är verkligen en part att överväga.

Företagets intäktsmodell är smart: de arbetar med en gratis 90-dagars provperiod som låter nya användare testa möjligheterna först. Efter utgången av provperioden tjänar de pengar med det månatliga bidraget från webshopägare och genom de transaktioner som genomförs på plattformen. Shopify, till exempel, bearbetar även transaktioner och hjälper till med leverans av produkter: Shopify växer fortfarande i denna gren.

Shopify plus-tjänsten är också en stor inkomstkälla. Stora företag kan använda sig av speciella skräddarsydda tjänster. Stora företag kommer sannolikt att efterfråga nya tjänster som sedan kommer att läggas till standardversionerna. På så sätt upptäcker Shopify i praktiken hur företaget kan stärka sin position.

Det är dock viktigt att komma ihåg att Shopify fortfarande är ett nystartat företag. Företagets framtid är ännu inte säker och har ännu inte gått med spekulera. Men om det kanadensiska företaget fortsätter i den här riktningen kommer det säkerligen att kunna producera gröna siffror på lång sikt. Du kan därför definitivt överväga att köpa Shopify-aktier.

Om företaget Shopify

Det kanadensiska e-handelsföretaget Shopify har sitt huvudkontor i Kanada. För onlinebutiker och detaljhandelssystem erbjuder Shopify sin e-handelsplattform under namnet Shopify. Shopify erbjuder onlineåterförsäljare ett paket med tjänster, inklusive marknadsföring, betalningar och frakt. Tack vare detta paket är det lättare för småföretag att driva en onlinebutik. I augusti 2017 användes e-handelsplattformen som erbjuds av Shopify av mer än 600 000 handlare.

Shopify

Shopifys historia

Grundarna av Shopify ville öppna en onlinebutik 2004. De upptäckte att det inte var lätt att starta en webbutik. Grundarna var missnöjda med de befintliga e-handelsprodukterna. En av grundarna av Shopify var datorprogrammeraren Lütke som bestämde sig för att själv bygga en onlinebutik. Två månader senare lanserade grundarna av Shopify sin onlinebutik Snowdevils, en onlinebutik för snowboardåkare.

I juni 2006 lanserade grundarna av Snowdevils onlineplattformen Shopify. 2009 började Shopify med en App Store och med en API-plattform. Med API:et skapar utvecklare applikationer för Shopifys onlinebutiker. Applikationerna gjorda av utvecklare säljs i Shopify App Store.

Under 2010 kommer det att finnas en gratis mobilapp på Apple App Store som gör det möjligt för Shopify Store-ägare att hantera sina butiker. 2010 startade även det kanadensiska e-handelsföretaget en tävling. I Build-A-Business-tävlingen deltagarna byggt upp sin verksamhet med hjälp av e-handelsplattformen utvecklad av Shopify. Shopify blev ett snabbt växande företag: 2014 använde redan cirka 120 000 näthandlare e-handelsplattformen, där företaget tjänade 105 miljoner dollar direkt.

Under 2013 tillkännagav företaget uppkomsten av Shopify-betalningar. Detta system gjorde det lättare för onlinehandlare att acceptera kreditkort. Ett annat betalningssystem som infördes samma år gör det möjligt att ta emot betalningar via kreditkort och betalkort via iPad.

Ett framgångsrikt uppdrag för entreprenörer och aktieägare

Uppdraget för grundarna av Shopify var att underlätta handel för alla. Efter att ha utvecklat appbutiken 2009 hade företaget bara 5 000 deltagare. Mer än 500 000 företagare är nu kunder till företaget. De är entreprenörer från 175 olika länder. Tack vare Shopify har det blivit mycket lättare för entreprenörer att komma igång som en entreprenör på nätet.

Shopifys uppdrag, att göra livet lättare för onlineentreprenörer med ett litet eller medelstort företag, är också ett framgångsrikt uppdrag för aktieägare. Investerare såg att deras Shopify-aktier fördubblades i värde under 2017.

Tror du att det finns ännu mer utrymme för Shopifys aktiekurser att växa? I så fall kan det säkert vara intressant att köpa Shopify-aktier.

Intäkterna från Shopify

Användare av tjänsterna som erbjuds av Shopify betalar en månatlig prenumerationsavgift: minst 29 USD per månad. Dessutom tjänar företaget pengar på att bearbeta transaktioner. Shopifys kunder måste betala transaktions- och fraktkostnader.

När en produkt köps i en webbshop skapad med Shopify genererar den också intäkter. Shopify får då en procentandel av försäljningsintäkterna. Som mellanhand tjänar Shopify pengar på försäljning av andra företag: detta är en attraktiv position och kan därför vara en bra anledning att köpa Shopify-aktier.

Hur kan du köpa BlackBerry-aktier?

Det kanadensiska teknikföretaget BlackBerry blev känt främst på grund av smarttelefonen från detta företag. Smarttelefonen är inte längre särskilt populär, men företaget finns fortfarande kvar. Genom att investera i BlackBerry-aktier kan du fortfarande göra en bra spekulera. I den här artikeln kommer du att lära dig den bästa metoden för handel med BlackBerry-aktier. Du kan också se den aktuella aktiekursen för BlackBerry på den här sidan.

Hur köper jag BlackBerry-aktier?

Vill du köpa BlackBerry-aktier? Du kan direkt köpa BlackBerry-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla ”BlackBerry-aktier” aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Vad är aktiekursen på BlackBerry?

Är du nyfiken på aktiekursen på BlackBerry? I grafen nedan kan du se hur BlackBerry-aktien har presterat den senaste perioden. Du kan använda knapparna för att öppna en handelsposition på företaget.

Företagsinformation för BlackBerry

Nedan hittar du de viktigaste företagsuppgifterna för BlackBerry.

Analys av BlackBerry

Innan du bestämmer dig för om du ska köpa eller sälja BlackBerry är det viktigt att först analysera aktien. Översikten nedan visar hur BlackBerry-aktien har utvecklats under den senaste perioden.

Aktiekurser för de senaste 5 dagarna

I tabellen nedan kan du se aktiekurserna för BlackBerry för de senaste 5 dagarna:

Vad kommer BlackBerry aktiekurs att göra under 2024?

Är du nyfiken på vad analytiker tror att BlackBerry kommer att göra under 2024 och de kommande åren? Med hjälp av data från Alpha Vantage har vi kombinerat analytikernas prognoser. Kom ihåg att denna siffra bara är en förutsägelse om BlackBerry prisrörelser och att denna förutsägelse inte behöver gå i uppfyllelse. Gör alltid din research!

Intressanta fakta om den en gång framgångsrika BlackBerry

Mike Lazaridis grundade det kanadensiska företaget Research In Motion Ltd (RIM) 2010 i Waterloo, Ontario. Företaget blev välkänt genom hans smartphone. Den välkända smarttelefonen ”BlackBerry” uppskattades av företagsanvändare. Däremot ägnade företaget ingen uppmärksamhet åt innovation.

Affärsanvändare sa adjö till BlackBerry. De många underhållsfrågorna gjorde inte heller företaget någon nytta. Från och med 2016 kommer BlackBerry inte längre att producera några telefoner. Andra företag säljer fortfarande BlackBerry-telefoner.

Köpa björnbärsaktier

The CrackBerry

Blackberry-telefonen var från början mycket populär. Användare kallade sin enhet CrackBerry. Crack hänvisar till de beroendeframkallande effekterna av crack, även känd som kokain. Användare var beroende av sin enhet. Detta berodde på att alla, tack vare den här enheten, nu var permanent tillgängliga. Någon kunde nås hemma såväl som på jobbet. Som ett resultat blev gränsen mellan hem och arbete suddig.

En kraftigt lägre aktiekurs

Fram till räkenskapsåret 2011 gick BlackBerry igenom en spektakulär utveckling. 2003 fanns det 545 000 aktiva BlackBerry-användare. 2012 fanns det 77 000 000 användare. Det ökande antalet användare påverkade också aktiekursen. I februari 2011 var aktiekursen till exempel cirka 70 dollar per aktie. För närvarande är aktierna bara värda en bråkdel av det beloppet.

Tror du att priset kommer att sjunka ytterligare? Med en kort position tjänar du pengar när kursen sjunker. Tror du att botten just är nådd? Då kan du överväga att köpa BlackBerry-aktier.

BlackBerrys nuvarande aktiviteter

Bolagets verksamhet är för närvarande inriktad på mjukvara. All mjukvara för produkterna är utvecklad av BlackBerry själv. De huvudsakliga programmeringsspråken som används är C++ och Java. Dessutom utvecklar BlackBerry teknologi för trådlösa applikationer. Denna teknik säljs till andra företag.

Kompensation från Qualcomm

Domaren tilldömde BlackBerry ett skadestånd på 815 miljoner dollar mot chiptillverkaren Qualcomm 2017. Varför tilldelades denna ersättning? Enligt domaren var BlackBerry tvungen att betala för mycket för användningen av Qualcomms teknologi. Qualcomm kommer också att ersätta kostnaderna för de rättsliga förfarandena.

BlackBerry stämd av Facebook

I september 2018 stämdes BlackBerry av Facebook. Varför stämde Facebook BlackBerry? Facebook stämde Blackberry för att företaget skulle ha tagit över patent från Facebook utan tillstånd. BlackBerry använde röstteknik och GPS-datateknik från Facebook utan tillstånd.

Tidigare samma år, Facebook stämdes av BlackBerry. BlackBerry stämde Facebook för att de hade kopierat meddelandekrypteringsteknik.

Hur kan du köpa Canadian Solar-aktier?

Hållbarhet är framtiden: ett företag som Canadian Solar vet hur man ska svara på detta perfekt. Vill du också investera i detta gröna företag? På den här sidan kan du direkt läsa hur du köper Canadian Solar-aktier & du kan även konsultera den aktuella aktiekursen här.

Var kan du köpa kanadensiska solenergiaktier?

En grön värld är en bättre värld. Tror du på det? Då kan det vara väldigt attraktivt att köpa Canadian Solar-aktier. Vill du köpa Canadian Solar-aktier? Du kan direkt köpa Canadian Solar-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla ”Canadian aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Vad är aktiekursen på Canadian Solar?

Är du nyfiken på aktiekursen på Canadian Solar? I grafen nedan kan du se hur Canadian Solar-aktien har presterat den senaste perioden. Du kan använda knapparna för att öppna en handelsposition på företaget.

Canadian Solar

Nedan hittar du de viktigaste företagsuppgifterna för Canadian Solar.

Analys av Canadian Solar

Innan du bestämmer dig för om du ska köpa eller sälja Canadian Solar är det viktigt att först analysera aktien. Översikten nedan visar hur Canadian Solar-aktien har utvecklats under den senaste perioden.

Aktiekurser för de senaste 5 dagarna

I tabellen nedan kan du se aktiekurserna för Canadian Solar för de senaste 5 dagarna:

Vad kommer Canadian Solar aktiekurs att göra under 2024?

Är du nyfiken på vad analytiker tror att Canadian Solar kommer att göra under 2024 och de kommande åren? Med hjälp av data från Alpha Vantage har vi kombinerat analytikernas prognoser. Kom ihåg att denna siffra bara är en förutsägelse om Canadian Solar prisrörelser och att denna förutsägelse inte behöver gå i uppfyllelse. Gör alltid din research!

Är det klokt att investera i Canadian Solar-aktier?

Marknaden för hållbar och förnybar energi har tagit betydande steg under åren. Inte bara privatpersoner och företag, utan även regeringar har investerat massivt i denna form av grön energi. Produkterna som marknadsförs av Canadian Solar har lyckats möta en viktig efterfrågan från olika målgrupper. Den förtrogenhet som företaget har kunnat skaffa sig har därför gett det en ganska solid marknadsposition.

Canadian Solars produktionskapacitet är känd för att variera avsevärt från år till år. Trots att företagets produktionsprocess är känd för att vara mycket gedigen, måste det sägas att det naturligtvis är helt beroende av en stark nischmålgrupp. I takt med att allt fler företag och privatpersoner har ett solenergisystem kan efterfrågan på nya system minska. Detta kan ha en negativ effekt på kanadensisk solenergi. Det säger sig dock självklart att detta även gäller andra företag som är verksamma inom denna sektor.

Om företaget Canadian Solar

Inte bara regeringar, utan även företag över hela världen investerar stort i hållbar och förnybar energi. Företaget Canadian Solar (handlas som CSIQ på Nasdaq ) erbjuder en inte oviktig lösning på detta område. Den kanadensiska tillverkaren av solpaneler är en av de största tillverkarna av solpaneler i världen.

Trots att företaget grundades i Kanada, finns det i skrivande stund redan i mer än 24 länder runt om i världen.

Större tillverkare av solpaneler

Canadian Solar har produktionsanläggningar i flera länder. Dessa inkluderar inte bara Kanada, men också Kina. Indonesien, Vietnam och Brasilien. Företagets produktsortiment omfattar inte bara solceller, utan även speciella solcellsmoduler och kompletta solpaneler.

Dessutom är företaget också känt för sin förmåga att hjälpa till att sätta upp storskaliga solenergisystem. Majoriteten av dess produktionsanläggningar finns i Kanada och Kina. Anläggningen i Ontario har till exempel en årlig produktionskapacitet på cirka 500 MW. Dessa internationella aktiviteter kan vara en bra anledning att köpa kanadensiska Solar-aktier.

Historian om Canadian Solar

Canadian Solar grundades 2001 av Shawn Qu. Canadian Solar har genom åren valt att utöka sin verksamhet runt om i världen. I skrivande stund är företaget verksamt i inte mindre än 24 olika länder på 6 kontinenter. Genom åren har även Canadian Solar blivit ombedd att hjälpa till att realisera storskaliga solenergiprojekt.

En viktig milstolpe för Canadian Solar ägde rum när man valde att köpa företaget ”Recurrent Energy”. Detta köp skalade upp företagets så kallade projektpipeline till slarviga 20,4 GW. I genomsnitt lyckas företaget producera cirka 70 miljoner moduler för solpaneler årligen. Detta gör den till en av de största och viktigaste tillverkarna i världen.

Produktsortiment för både företag och privatpersoner

Canadian Solars sortiment omfattar inte bara solcellsmoduler utan även solenergisystem för både privatpersoner och företag. Vid en närmare granskning av företagets produkter kan man se att Canadian Solars standardmoduler drivs av 156 x 156 mm monokristallina eller polykristallina celler. Detta gör dem otroligt mångsidiga och därför väldigt intressanta. Ökar efterfrågan på solpaneler över hela världen? I så fall kan det vara smart att överväga att investera i Canadian Solar!

Hur kan du köpa Barrick Gold-aktier?

Om du vill investera indirekt i guld, kan du välja att investera i ett guldgruvföretag som Barrick Gold . Men var kan du investera i detta kanadensiska aktie och vad behöver du veta innan du köper Barrick Gold-aktier?

Var kan jag köpa Barrick Gold-aktier?

En investering i Barrick Gold kan också vara intressant, särskilt när du litar på att guld kommer att bli mer värdefullt i framtiden. Du kan också tänka på en investering i Barrick Gold som en säkring: Guldaktier tenderar att göra det bättre i ekonomiskt osäkra tider. När dina andra aktier faller i värde finns det utrymme för Barrick Gold-aktien att stiga ytterligare. Vill du köpa Barrick Gold-aktier? Du kan direkt köpa Barrick Gold-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla ”Barrick aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Vad är aktiekursen på Barrick Gold?

Är du nyfiken på aktiekursen på Barrick Gold? I grafen nedan kan du se hur Barrick Gold-aktien har presterat den senaste perioden. Du kan använda knapparna för att öppna en handelsposition på företaget.

Företagsinformation för Barrick Gold

Nedan hittar du de viktigaste företagsuppgifterna för Barrick Gold.

Aktiekurser för de senaste 5 dagarna

I tabellen nedan kan du se aktiekurserna för Barrick Gold för de senaste 5 dagarna:

Är det klokt att investera i Barrick Gold?

En stark punkt för en investering i Barrick Gold är spridningen av företaget runt om i världen. Företaget har kontor i flera länder och på grund av detta kommer regionala problem inte att få företaget att stänga av produktionen helt. Detta gör en investering i Barrick Gold lite säkrare.

Företagets gruvor innehåller uppskattningsvis 130 miljoner oz guld, vilket innebär att företaget fortfarande kommer att tjäna mycket pengar på att sälja guld under de närmaste decennierna. Eftersom efterfrågan på guld fortsätter att öka är det inte heller svårt att hitta en marknad för försäljning av allt det guldet.

Barrick Gold investerar också mer och mer pengar i miljöinitiativ: detta är nödvändigt efter att företaget gjorde negativa nyheter på grund av bristande efterlevnad av regler i Sydamerika. En investering i Barrick Gold kan verkligen fungera bra eftersom företaget också investerar tillräckligt i utvidgningar. Detta gör det möjligt att uppnå kapitaltillväxt med investeringar i Barrick Gold.

köp Barrick Gold-aktier

Om Barrick Gold, företaget

Det välkända gruvföretaget Barrick Gold, som producerar både guld och koppar, var det största guldbrytningsföretaget i världen fram till 2019. Det är ett företag med sexton filialer i tretton länder. Företagets gruvor finns i Argentina, Australien, Kanada, Chile, Peru, USA och Zambia.

Mer än 75% av det guld som Barrick Gold producerar kommer från Amerika. 90% av omsättningen kommer från guld och 10% från koppar. Företaget har sitt huvudkontor i Toronto, huvudstaden i den kanadensiska provinsen Ontario.

Företagets historia

Barrick Gold-företaget, som grundades av Peter Munck, härrör från Barrick Resources Corporation grundat av Peter Munk. När han led stora förluster i olja och gas bestämde han sig för att fokusera på guld. 1986 bytte han namn på sitt företag till American Resources Corporation. Han gjorde det för att han ville skilja sig från sina sydafrikanska konkurrenter. I februari 1987 ändrades företagets namn till Barrick Gold Corporation.

Barrick Gold har förvärvat flera företag. År 2005 gjorde företaget ett fientligt uppköpserbjudande på 9,6 miljarder dollar för den kanadensiska guldgruvan Placer Dome. I december 2006 slutfördes transaktionen till en kostnad av 10,6 miljarder dollar. Barrick Golds fusion med Randgold Resource 2018 var en affär på 6,5 miljarder dollar.

Som investerare är det smart att hålla koll på den här typen av förvärv. Undersök om förvärven kommer att ha en positiv inverkan på företagets resultat. Om så är fallet kan du överväga att köpa Barrick Gold-aktier.

Barrick Gold börsnoteras

I februari 1987 började Barrick Gold börsnoteras på börsen i Toronto. Sedan förvärvet av Randgold Resources är företaget också noterat på New York Stock Exchange. Som en del av förvärvet förvärvade företaget viktiga gruvor. Företaget lyckas producera guld till ett pris som är ett av de lägsta i denna sektor.

Det är ett företag med en tydlig vision för framtiden och en dokumenterad meritlista. När guldpriset stiger är det en attraktiv aktie, medan ett fallande guldpris kan kasta en skruvnyckel på gång.

Barrick Gold: kontroverser

Barrick Golds aktiviteter orsakade kontroverser på olika ställen. År 2011 till exempel blev Barricks privata säkerhetsstyrka vid Porgera-gruvan i Papua Nya Guinea anklagad till att vara skyldig till våldtäkt och andra våldsamma övergrepp.

År 2014 försvann mer än en miljon liter cyanidlösning i en flod i Argentina efter ett spill. År 2016 tog aktieägarna Barrick Gold till rättegång, där de hävdade att företaget medvetet hade vilselett aktieägarna om överrenskommelsen av miljöregler i Argentina och Chile.

Sådan utveckling kan sätta press på Barrick Golds aktiekurs. Därför är det som investerare klokt att hålla koll på den senaste prisutvecklingen.

författare

Alex Mostert Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.