Hur kan du köpa Louis Vuitton (LVMH) aktier?

Nästan alla känner till Louis Vuitton : företagets produkter förfalskas ofta och 18% av alla falska produkter som hittas bär varumärket. Företaget är börsnoterat som LVMH, eftersom det också innehåller Moët & Chandon, som är en lyxchampagnetillverkare, och Hennesey, som är en cognacproducent. Vill du investera i den framgångsrika LVMH? I den här artikeln kommer vi att diskutera hur man bäst kan köpa Louis Vuitton-aktier.

Var kan du köpa Louis Vuitton-aktier?

Sammantaget ökar konsumtionen mer och mer, och medelklassen gillar de dyrare mode. Tillväxtmarknader, som Kina, har en växande försäljningsmarknad, vilket kan gynna företagets lönsamhet. Företaget tar också regelbundet över andra lyxmärken: ett exempel på detta är förvärvet av Tiffany & Co för ett belopp på 16,2 miljarder dollar. Vill du köpa Louis Vuitton-aktier? Du kan direkt köpa Louis Vuitton-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla Louis Vuitton-aktier aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Vad är aktiekursen på Louis Vuitton?

Är du nyfiken på aktiekursen på Louis Vuitton? I grafen nedan kan du se hur Louis Vuitton-aktien har presterat den senaste perioden. Du kan använda knapparna för att öppna en handelsposition på företaget.

Företagsinformation för Louis Vuitton

Nedan hittar du de viktigaste företagsuppgifterna för Louis Vuitton.

Aktiekurser för de senaste 5 dagarna

I tabellen nedan kan du se aktiekurserna för Louis Vuitton för de senaste 5 dagarna:

Om företaget Louis Vuitton

Louis Vuitton Malletier, vanligtvis förkortat Louis Vuitton (LVMH), är ett välkänt franskt varumärke som tillverkar resväskor, väskor, kläder och accessoarer. En sann klassiker är Louis Vuitton-väskan från 1932 och legendariskt är monogrammet för detta klädmärke som introducerades av Georges Vuitton 1996. Detta monogram består av bokstäverna L och V. sammanflätade mot en brun bakgrund. Företagets huvudkontor ligger i Paris.

Företagets historia

År 1849 grundade hantverkaren Louis Vuitton företaget som namnges efter honom. Han specialiserade sig i Paris på att tillverka handväskor, resväskor och tillbehör. Företaget slogs samman 1987 med champagneproducenten Moët Chandon. Denna champagneproducent hade redan tagit över cognacproducenten Hennessy 1975. Dessa tre företag bildar tillsammans innehavskoncernen Louis Vuitton Moët Hennessy. Företaget är noterat som LVMH på börsen i Paris.

Designern Marc Jacobson, som var anknuten till företaget som konstnärlig chef i 16 år, var ansvarig för företagets klädkollektion och tillbehör. 1997 lanserades en första damklädkollektion designad av Jacobson. År 2000 lanserades en herrkläder, designad av Jacobson.

buy Louis Vuitton shares

Ett ofta förfalskat varumärke

Louis Vuitton har en bild som statussymbol. Det är därför det är ett av de mest förfalskade varumärkena i modevärlden. År 2004 var 18% av världens förfalskade tillbehör beslagtagna av Louis Vuitton. Företaget använder speciella utredningsorgan och advokater för att utrota förfalskning. Överträdare åtalas genom domstolar runt om i världen. 50% av företagets kommunikationsbudget används för att bekämpa förfalskning av artiklar som produceras av företaget.

spekuleraen i moderbolaget Louis ökar i rök 2020

LVMH, moderbolaget till bland annat lyxvarumärket Louis Vuitton, har sett en stor del av spekuleraen gå upp i rök under första halvåret 2020. Låsningarna efter utbrottet av COVID-19 resulterade i att mycket färre produkter såldes av företaget. LVMH var tvungen att stänga sina butiker i flera länder på grund av de coronaåtgärder som vidtagits.

Under de första sex månaderna 2020 minskade intäkterna med mer än 27%. spekuleraen sjönk ännu mer än omsättningen. spekuleraen på 3,3 miljarder euro uppnåddes under första halvåret 2019. Under första halvåret 2020 var spekuleraen endast 522 miljoner euro.

De största förlusterna var i USA och Europa. Försäljningen i Asien visar nu en uppåtgående trend igen.

Som en aktiv investerare kan du också dra nytta av negativ utveckling. Du kan göra detta till exempel genom att öppna en kort position på aktien. Du kan också välja att köpa Louis Vuitton-aktier till lägre pris.

Airbus
Airbus
Altice
Altice
AXA
AXA
BNB Paribas
BNB Paribas
Danone
Danone
Christian Dior
Christian Dior
Hermès
Hermès
L'Oréal
L'Oréal

författare

Alex Mostert Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *