Hur kan du köpa AXA-aktier?

AXA är ett av de stora multinationella försäkringsbolagen. Företaget är aktivt i olika regioner, så genom att investera i AXA kan du sprida dina risker på olika områden. I den här artikeln kan du läsa hur man bäst köper AXA-aktier. Du kan också hitta det senaste AXA-aktiekursen här.

Var kan du köpa AXA-aktier?

Har du förtroende för försäkringsbranschen och AXA: s förvärvsstrategi? Vill du köpa AXA-aktier? Du kan direkt köpa AXA-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla AXA-aktier aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Vad är aktiekursen på AXA?

Är du nyfiken på aktiekursen på AXA? I grafen nedan kan du se hur AXA-aktien har presterat den senaste perioden. Du kan använda knapparna för att öppna en handelsposition på företaget.

Företagsinformation för AXA

Nedan hittar du de viktigaste företagsuppgifterna för AXA.

Analys av AXA

Innan du bestämmer dig för om du ska köpa eller sälja AXA är det viktigt att först analysera aktien. Översikten nedan visar hur AXA-aktien har utvecklats under den senaste perioden.

Aktiekurser för de senaste 5 dagarna

I tabellen nedan kan du se aktiekurserna för AXA för de senaste 5 dagarna:

Vad kommer AXA aktiekurs att göra under 2024?

Är du nyfiken på vad analytiker tror att AXA kommer att göra under 2024 och de kommande åren? Med hjälp av data från Alpha Vantage har vi kombinerat analytikernas prognoser. Kom ihåg att denna siffra bara är en förutsägelse om AXA prisrörelser och att denna förutsägelse inte behöver gå i uppfyllelse. Gör alltid din research!

Om företaget

Det franska multinationella försäkringsbolaget Axa bedriver global försäkring, investeringshantering och andra finansiella tjänster. Detta företag är huvudsakligen verksamt i Västeuropa, Nordamerika, Indien-Stillahavsområdet och Mellanöstern. Dessutom är företaget verksamt i Afrika. Detta försäkringsbolag har sitt huvudkontor i Paris åttonde arrondissement.

Företagets historia

År 1816 grundades det första (brand) försäkringsbolaget i Frankrike. När företaget grundades hette det Mutuelle de L’assurance contre L’incendie. (MACL) Detta namn ändrades till Mutuelles Unies 1968, efter övertagandet av Compagnie Parisienne de Garantie. 1982 slogs detta företag samman med Drouot-gruppen. Namnet på företaget blev då Mutuelles Unies / Drouot.

1985 ändrades företagets namn till AXA. Detta nya namn valdes eftersom det kan uttalas på samma sätt på alla språk. Det nya namnet passar därför ett företag som vill ha en internationell närvaro. Dessutom utstrålar detta korta och pittiga namn vitalitet. För att hitta det nya namnet genomförde en extern konsult en datorstödd sökning.

Företag som förvärvats av AXA

År 1996 tog AXA över den franska konkurrenten UAP för en summa av 9 miljarder dollar. Fusionen med UAP skapade det största försäkringsbolaget i världen. Kombinationen av UAP och AXA hade tillgångar under förvaltning på 445 miljarder dollar och en total årlig premieinkomst på 61 miljarder dollar.

AXA förvärvade Winterthur från Credit Suisse 2009 för 7,9 miljarder euro. Winterthur, med sina 13 miljoner medlemmar spridda över 17 länder, var ett välkommet tillskott för AXA. Försäkringsbolaget fick omedelbart en stark position på den schweiziska marknaden. Det stärkte också sin marknadsposition i andra europeiska länder.

I september 2018 slutfördes förvärvet av XL-koncernen, som är ett amerikanskt skadeförsäkringsbolag. För förvärvet betalade AXA 12,4 miljarder euro. Detta gör det till det dyraste förvärvet som AXA någonsin har gjort.

Som ni ser är försäkringsbolaget mycket aktivt med att förvärva andra företag. Undersök alltid noggrant om denna typ av förvärv bidrar positivt till AXAs affärsresultat. Om detta är fallet kan det vara smart att köpa AXA-aktier.

Lägre spekuleraer för försäkringsgivaren AXA

Under första halvåret 2019 minskade det franska försäkringsgivarens AXA nettospekulera med 19% till 2,3 miljarder EUR. Under samma period ökade försäljningen med 4% till 58 miljarder euro. Orsakerna till resultatet, som minskade med nästan en femtedel, är nedskrivningar på derivat och den bokförda förlusten på 600 miljoner euro vid försäljningen av AXA Equitable Holdings.

Airbus
Airbus
Altice
Altice
BNB Paribas
BNB Paribas
Danone
Danone
Christian Dior
Christian Dior
Hermès
Hermès
L'Oréal
L'Oréal
Louis Vuitton
Louis Vuitton

författare

Alex Mostert Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *