Hur kan du köpa Danone-aktier?

Som barn åtnjöt jag också regelbundet dessert producerad av Danone stock symb=”DANOY” curr_symb=”$”]. Idag är företaget verksamt på flera kontinenter: Danone, till exempel, säljer fler produkter i framväxande Kina. En satsning på Danone kan därför vara intressant. I den här artikeln tittar vi på hur man bäst köper Danone-aktier. Du kan också hitta den senaste aktiekursinformationen från Danone-bolaget här.

Var kan man köpa Danone-aktier?

En investering i Danone kan ändå fungera bra. Till exempel kan marknaden för barnmjölksprodukter i Kina generera mer och mer försäljning i framtiden. Det är dock viktigt att analysera hur företaget står sig i jämförelse med konkurrenterna. Dessutom är det smart att kliva in i god tid. När du köper aktierna i toppen kan det ta lång tid att uppnå en positiv avkastning med din investering i Danone. Vill du köpa Danone-aktier? Du kan direkt köpa Danone-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla Danone-aktier aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Vad är aktiekursen på Danone?

Är du nyfiken på aktiekursen på Danone? I grafen nedan kan du se hur Danone-aktien har presterat den senaste perioden. Du kan använda knapparna för att öppna en handelsposition på företaget.

Företagsinformation för Danone

Nedan hittar du de viktigaste företagsuppgifterna för Danone.

Analys av Danone

Innan du bestämmer dig för om du ska köpa eller sälja Danone är det viktigt att först analysera aktien. Översikten nedan visar hur Danon-aktien har utvecklats under den senaste perioden.

Aktiekurser för de senaste 5 dagarna

I tabellen nedan kan du se aktiekurserna för Danone för de senaste 5 dagarna:

Vad kommer Danone aktiekurs att göra under 2024?

Är du nyfiken på vad analytiker tror att Danone kommer att göra under 2024 och de kommande åren? Med hjälp av data från Alpha Vantage har vi kombinerat analytikernas prognoser. Kom ihåg att denna siffra bara är en förutsägelse om Danone prisrörelser och att denna förutsägelse inte behöver gå i uppfyllelse. Gör alltid din research!

Om företaget Danone

Det franska livsmedelsföretaget Groupe Danone grundades 1909 av Isaac Carosso. Han började i Barcelona med ett litet företag som tillverkade yoghurt. Tio år senare byggdes en första fabrik i Frankrike. Företagets huvudprodukter är mejeriprodukter och yoghurt, medicinsk mat och vatten på flaska. Danones huvudkontor ligger i Paris.

Köp Danone-aktier

Vikten av yoghurt

För den grekiskfödde Isaac Carosso var yoghurt förstås en välkänd produkt. Han flyttade från Thessaloniki till Barcelona 1912. Där oroade han sig över att stadsbarnen ofta led av tarmbesvär orsakade av dålig hygien. Isaac var övertygad om att fermenterade mjölkprodukter skulle stärka tarmfloran hos dessa barn. Det var därför han började göra yoghurt. Han döpte företaget som skulle producera denna yoghurt efter sin son Daniel.

Bolagets verksamhet och omsättning

Danone har delat upp sin verksamhet i fyra grupper: babyprodukter, vatten, färska mejeriprodukter och medicinsk mat. Försäljningen av färska mjölkprodukter står för 50 % av försäljningen, livsmedel står för 30 % av försäljningen och vatten står för 20 % av försäljningen.

Det globalt aktiva företaget når cirka 40 % av sin försäljning i Europa. Huvudmarknaden är USA. I Europa är Frankrike den viktigaste marknaden, där Danone når 10 % av sin försäljning i det landet.

Fusioner och förvärv av Danone

Danone har gått samman med flera företag. Även företag förvärvades

  • 1967 slogs företaget samman med ostfabriken Gervais
  • Glastillverkaren Bouissois-Souchon-Neuvesel (BSN) bestämde sig för att fokusera på livsmedelsindustrin. Detta företag slogs samman med Cervais-Danone 1973. Efter den sammanslagningen var företagets namn BSN-Cervais-Danone. 1994 förenklades detta namn: företagets namn blev Danone.
  • Det holländska företaget Numico, fram till 1997 känt som livsmedelsföretaget Nutricia, förvärvades 2007.
  • Den ryska Unimilk Group förvärvades 2010
  • 2012 förvärvades Wockhardt Groups livsmedelsverksamheter i Indien.
  • 2013 bildades en strategisk allians med det kinesiska företaget Mengliu. Detta företag är marknadsledare inom färska mejeriprodukter i Kina.
  • Det amerikanska livsmedelsföretaget WhiteWave Foods förvärvades 2017. Vid tidpunkten för detta förvärv förvärvade Danone även det belgiska företaget Alpro. För förvärvet av WhiteWave Foods betalade Danone cirka 11 miljarder euro. Tack vare detta förvärv uppnår Danone nu minst en fjärdedel av sin totala försäljning i Nordamerika.

Dessa typer av offentliga förvärv & samarbeten kan ha en stark inverkan på företagets resultat. När du investerar i Danone är det viktigt att hålla ett öga på den här typen av förvärv.

Stigande spekuleraer på grund av ökad efterfrågan på barnmat

Tack vare en stark efterfrågan på barnmat i Kina steg Danones spekuleraer under 2018. Efterfrågan på barnmat ökar på grund av den växande födelsetalen i Kina. Dessutom drar Danone nytta av att den växande kinesiska medelklassen gillar att köpa produkter från företaget. Denna starka efterfrågan väger upp den nedslående utvecklingen för yoghurt- och mejeridivisionen.

Kina är en tillväxtmarknad, där fler och fler köper dyrare produkter, att köpa Danone-aktier kan därför vara intressant.

Airbus
Airbus
Altice
Altice
AXA
AXA
BNB Paribas
BNB Paribas
Christian Dior
Christian Dior
Hermès
Hermès
L'Oréal
L'Oréal
Louis Vuitton
Louis Vuitton

författare

Felli Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *