Hur kan du köpa Airbus Group -aktier?

Airbus och Boeing är alltid i hård konkurrens: på grund av Boeings problem kan Airbus  mycket väl vinna de kommande åren. Undrar du vart och hur man investerar i Airbus? I den här artikeln diskuterar vi i detalj hur du kan köpa Airbus-aktier.

Var kan du köpa Airbus-aktier?

Är du säker på Airbus framtid? Vill du köpa Airbus Group-aktier? Du kan direkt köpa Airbus Group-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla Airbus Group-aktier aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Vad är aktiekursen på Airbus?

Är du nyfiken på aktiekursen på Airbus? I grafen nedan kan du se hur Airbus-aktien har presterat den senaste perioden. Du kan använda knapparna för att öppna en handelsposition på företaget.

Företagsinformation för Airbus

Nedan hittar du de viktigaste företagsuppgifterna för Airbus.

Aktiekurser för de senaste 5 dagarna

I tabellen nedan kan du se aktiekurserna för Airbus för de senaste 5 dagarna:

Är det klokt att investera i Airbus?

En investering i Airbus kan, beroende på den ekonomiska situationen, gå bra. När flyg går bra fungerar Airbus-aktier vanligtvis också bra. Följ därför den ekonomiska situationen om du vill investera i Airbus. När det finns många nya order kan Airbus ge bättre resultatresultat.

Airbus största konkurrent är Boeing: dessa två titaner konkurrerar faktiskt alltid om marknadsandelar inom civil luftfart. Airbus lyckas konkurrera bra på denna marknad. Inom militärgrenen går det inte alltid så bra: A400 var till exempel ett misslyckande 2016. Ändå kan framtida resultat för normal luftfart kompensera för dessa nedslående resultat.

Jämfört med sin konkurrent Boeing är Airbus kanske i en bättre position. Boeings rykte har blivit bockad av tekniska problem. På grund av detta kan Airbus mycket väl vinna i framtiden, vilket kan vara en bra anledning att köpa Airbus-aktier.

Buy Airbus shares

Om Airbus

Företaget Airbus Group var känt som European Aeronautic Defense and Space Company (EADS) fram till 2014. Detta företag är ett europeiskt flyg- och försvarskonsortium. Företaget bildades 2000 med sammanslagningen av franska Aerospatiale-Matra, tyska DASA och spanska Construcciones Aeronautics CASA).

Airbus Group har totalt 170 platser världen över. Flera filialer finns i Belgien, Tyskland, Frankrike, Spanien, Storbritannien och Nederländerna. Filialerna i Nederländerna finns i Amsterdam och Leiden. I Leiden finns huvudkontoret för Airbus Group. Huvudkontoret ligger i Nederländerna eftersom Nederländerna är en neutral plats.

De tre divisionerna i Airbus Group

Airbus division är företagets största. Denna division bidrar med två tredjedelar av omsättningen. Denna division levererar passagerarflygplan till flygbolagen.

Airbus helikoptrar division producerar helikoptrar för militärt och civilt bruk.

Airbus Defense and Space division producerar militära flygplan. Dessutom bidrar denna affärsenhet till rymdprogram, till exempel genom att leverera konstgjorda satelliter. Försvarsavtal står för cirka 15% av företagets omsättning.

Företagets historia

Europeiska regeringar behöll tre gånger så många försvarsföretag som USA, även om deras budget bara var hälften av USA: s. Det fanns en risk att stora amerikanska företag skulle köpa upp mindre europeiska företag. Därför tillkännagavs en fusion 1999.

Detta skapade företaget European Aeronautic Defense and Space Company NV (EADS). Företaget bildades enligt nederländsk lag med huvudkontor i Nederländerna. Huvudkontoret etablerades också i länderna för de tre fusionspartnerna DASA, Aerospatiale-Matra och Construcciones Aeronautics (CASA). Dessa högkvarter grundades i München, Paris och Madrid.

Efter sammanslagningen var företaget världens största byggare av helikoptrar, missiler och bärraketer. Det var också en av de största vapentillverkarna och den tredje största flygplanstillverkaren.

1999 gjorde de nyligen sammanslagna företagen en sammanlagd förlust på 900 miljoner euro. Man förväntade sig dock att sammanslagningen av de tre företagen skulle leda till ökade spekuleraer inom en snar framtid. De första svarta figurerna skrevs 2001. Detta berodde delvis på det rekordmässiga antalet flygplan som såldes av Airbus.

560 flygplan levererade till 2020 trots corona

Flygplatstillverkaren Airbus lyckades leverera 560 flygplan till kunder 2020, trots corona. Det är över 300 flygplan mindre än 2019. Men med försäljningen av 560 flygplan uppfyllde Airbus sitt interna mål. Med detta levererade antal flygplan låg Airbus långt före den amerikanska konkurrenten Boeing. Detta företag meddelade i november 2020 att det bara hade levererat 118 nya flygplan.

Altice
Altice
AXA
AXA
BNB Paribas
BNB Paribas
Danone
Danone
Christian Dior
Christian Dior
Hermès
Hermès
L'Oréal
L'Oréal
Louis Vuitton
Louis Vuitton

författare

Alex Mostert Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *