Hur kan du köpa L’Oréal-aktier?

L’Oréal är ett välkänt varumärke för skönhetsvård och kosmetika med ursprung i Frankrike. Chansen är stor att du har använt en produkt från detta stora företag någon gång. Visste du att det är möjligt att investera i L’Oréal-aktier? I den här artikeln diskuterar vi hur man investerar i detta företag. Du kan också se L’Oréals aktiekurs här.

Hur köper man L’Oréal-aktier?

Har du tilltro till L’Oréals framtid? Då kan det vara smart att köpa aktierna! Glöm inte att göra en omfattande analys först. Du kan till exempel använda fundamental eller teknisk analys för att avgöra om det är klokt att investera i aktien. Du kan också se hur det går för L’Oréal jämfört med konkurrenterna. Vill du köpa L’Oréal-aktier? Du kan direkt köpa L’Oréal-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadInformationRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla L'Oréal-aktier aktivt till låg kostnad med en gratis demo!
Degiro€2,50 per transaktion
Plus500Spekulera aktivt i stigande och fallande L'Oréal-aktier priser.

Vad är L’Oréals aktiekurs?

Vill du veta hur L’Oréals aktiekurs utvecklas? I grafen nedan kan du se CFD-prisutvecklingen för denna aktie. Med knapparna kan du omedelbart öppna en ny investeringsposition.

L’Oréal, företaget

Det franska företaget L’Oréal är verksamt inom skönhetsvård och kosmetika. Produkter erbjuds för hudvård, hårvård, hårfärg, solskydd, parfymer och smink. Företagets huvudkontor ligger i Clichy, Frankrike. Företagets omsättning uppnås i Västeuropa, Nordamerika och resten av världen. Varje region står för cirka en tredjedel av den totala försäljningen.

Kop Loreal-aktier

Skapandet av L’Oréal

L’Oréals grundare är den franske kemisten Eugéne Schueller. 1909 utvecklade han färgsköljningar för håret. Han sålde dessa färgtvättar till frisörsalonger i Paris. Hans innovativa hårfärgsprodukter blev en framgång: snart var resten av Frankrike erövrat. Han registrerade sitt företag den 31 juli 1919. Hans företag hade det långa namnet Société Française de Teintures Inoffensives pour Cheveux. Som tur var valde han att byta namn till L’Oréal senare.

Företag som förvärvats av L’Oréal

L’Oréal stärkte sin position i USA 1995. Det gjorde de genom att ta över det amerikanska kosmetikamärket Maybelline New York. För detta förvärv betalades 660 miljoner dollar. Detta belopp inkluderar skulden på 150 miljoner dollar som Maybelline hade vid den tiden. Efter förvärvet hade L’Oréal en marknadsandel på 20% i USA, vilket inte gjorde det till marknadsledare. Proctor & Gamble har den största marknadsandelen i USA.

L’Oréal köpte den välkända kosmetikakedjan The Body Shop 2006. För detta förvärv betalade företaget 950 miljoner euro. Vid förvärv är det alltid klokt att kontrollera om de kommer att bidra till det framtida rörelseresultatet. Om du tror att det kommer att ha en positiv inverkan på företagets resultat kan det vara klokt att köpa L’Oréal-aktier.

Bolagets verksamhet

Inom vilka områden är företaget verksamt? Företaget är huvudsakligen verksamt inom utveckling, produktion och försäljning av skönhetsvård och kosmetika. Mycket tid och pengar läggs på utveckling av nya produkter. 1950 arbetade 100 kemister med forskning. Detta antal växte till 1 000 1984 och 4 000 2020. Detta innebär stora investeringar. Till exempel spenderade företaget över 850 miljoner euro på nyutveckling under 2016.

När du överväger en investering i L’Oréal kan det vara klokt att hålla ett öga på utvecklingen som denna. Är företagets produkter omtyckta? Då kan det vara klokt att investera i L’Oréal-aktier.

L’Oréal aktier

L’Oréals aktier är noterade på Parisbörsen. Bolaget återfinns även i CAC40-indexet över de 40 viktigaste franska företagen noterade på Parisbörsen. Familjen Bettencourt Meyers är bolagets största aktieägare med 33 % av aktierna. 23 % av aktierna ägs av det schweiziska företaget Nestlé.

Hur blev familjen Bettencourt den största aktieägaren? Eugéne Schueller dog 1957. Han lämnade både sitt företag och sin förmögenhet till Liliane, sin enda dotter. Hon tillbringade inte resten av sitt liv med att ligga på stranden: Hon gjorde också ett viktigt bidrag till företagets expansion och gjorde det till den megagrupp det är idag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *