Köpa 0x: Hur investerar man i 0x?

Överväger du att köpa 0x? Förståeligt, för det är ett intressant alternativ. Vill du veta mer om vad 0x exakt är, hur det fungerar och vad förutsägelser är för framtiden för 0x? I den här artikeln diskuterar vi 0x-möjligheterna.

Hur & var kan du köpa / investera med 0x?

Du kan investera i 0x på en kryptobörs som accepterar denna valuta. Nedan kan du direkt se på vilka börser du kan handla i 0x:

BörsmäklareInformationRegistrera dig
BitvavoBetala inte transaktionsavgifter på dina första €1000 0x

Efter att ha öppnat ett konto hos en börs är det enkelt att starta investera. För detta behöver du bara gå igenom följande steg:

  1. Öppna ett konto och slutför verifieringen.
  2. Sätt in pengar på ditt konto
  3. Välj 0x
  4. Ange det belopp som du vill köpa för 0x
  5. Tryck på köpknappen

Då köps 0x direkt på ditt konto!

Vad är 0x Crypto?

0x är en kryptovaluta (med token ZRX) som gör det möjligt att decentralisera börser genom det så kallade ”Zero Exchange”-protokollet. Den bygger på de grundläggande principerna för Ethereum blockchain och är därför tillgänglig för alla ERC20-tokens. Det kanske låter lite tekniskt för dig, så vi kommer kort att förklara fördelarna.

Fördelen med 0x-protokollet är att flera börser kan använda det, vilket minskar kostnaden per transaktion. Det handlas helt enkelt om en högre volym. De olika börserna, som bygger på 0x-protokollet, delar likviditeten och sänker på detta sätt de enskilda transaktionskostnaderna genom att gemensamt bearbeta en högre handelsvolym. Tjugo små växlar kan således bearbeta samma volym som en stor växel. Samtidigt drar de nytta av de lägre kostnaderna.

0x liknar också Waves-kryptovalutan. Denna kryptovaluta samarbetar dock inte specifikt med Ethereum.

invester i 0X

Hur kom 0x till?

Amir Bandeali och Will Warren grundade detta projekt i oktober 2016. De tror båda på en framtid där allt av värde handlas genom tokens. Oavsett om det är aktier, konstverk, bilar, kan varje objekt få sitt egen token. De handlas sedan på ett decentraliserat nätverk.

Hur fungerar 0x i praktiken?

På en börs regleras ägandet av kryptovalutor av så kallade Smart Contracts. Detta ger fördelen att du som ägare alltid har valutan istället för en mellanhand (som en bank). När du utför transaktioner med dessa smarta kontrakt, till exempel när du säljer ett kryptomynt, debiteras en liten transaktionsavgift för tjänsten.

Små börser har nackdelen att denna avgift ofta är mycket högre än vid en stor börs. Detta beror på att dessa börser har en mindre handelsvolym. 0x kringgår problemet genom att slå samman små börser och låta det fungera som en stor börs med en större handelsvolym. På detta sätt är kostnaden för en transaktion mycket lägre, och det är därför billigare att använda denna växel.

Blockchain & 0x

Användningen av Blockchain-tekniken har också modifierats något av 0x för att uppnå lägre kostnader. Till exempel placeras köp och säljorder utanför blockchain. De placeras bara på blockkedjan när de körs. Detta innebär att blockchain är mindre belastad, eftersom färre dataövergångar krävs. Å andra sidan kommer en kryptoägare att ha tillgång till en inköpsorderbok.

För att tillhandahålla detta har 0x utformat ”reläer”. Reläer är decentraliserade börser som håller reda på alla inköps order och delar information med användare som o exekverade order. De betalar för tjänsterna de tillhandahåller i ZRX-token. Dessutom erbjuder 0x-protokollet en möjlighet att sälja tokens direkt till individer till ett förutbestämt pris. Detta är oberoende av marknadspriset och kallas också en ”punkt-till-punkt-orde”.

Användning av ZLX

ZLX är token som tillhör 0x-protokollet. Som tidigare nämnts används den i transaktioner inom blockchain för att betala för datautbytesavgifter. Dessutom används myntet för kontroll inom protokollet. På detta sätt kan en större aktieägare i ZLX också styra framtida planer för plattformen. Anpassningar och innovationer kan därmed drivas igenom och implementeras av individer.

Det finns totalt 1 miljard ZLX-mynt, varav över 500 miljoner för närvarande är i omlopp. I januari 2021 kom ZLX att ha ett värde på 0,5186 € per token. Den har ett marknadsvärde på nästan 400 miljoner USD. Myntet handlas i stora volymer, vilket påskyndar köp och försäljning avsevärt.

Köper ZLX

Att köpa ZLX-token, som använder 0X-protokollet, är enkelt. Du kan köpa den via de flesta större kryptobörser. Som kommer att förklaras nedan görs innehav av denna token via en plånbok. 0x-systemet kan anpassas till många olika Dapps.

Dapps är mjukvarusystemen bakom Blockchain-tekniken som gör det möjligt att göra betalningar i form av andra kryptovalutor. 0x är helt engagerad i att göra systemet enklare för användarna. Det betyder att du kan betala med olika mynt på 0x-plattformen och att det inte är nödvändigt att konvertera alla dina tokens till ZLX-myntet från 0x i sig vilket är mycket bekvämt!

Vad du ska se upp för när du investerar i ZLX-plånboken

ZLX-myntet, baserat på 0x-protokollet, kan enkelt hållas av vanliga kryptoplånböcker. Hårdvaruplånboken är den mest lämpliga för detta, eftersom den är utrustad med en personlig kryptering. För plånboksägarna garanterar detta full äganderätt till kryptorna i plånboken.

Var försiktig: du måste komma ihåg denna personliga kryptering. Denna plånbok är väldigt säker och svår att hacka, men om du glömmer krypteringen blir plånboken som innehåller kryptorna värdelös. Säkerhet och tillförlitlighet är avgörande i kryptovärlden och 0x drar nytta av detta. De har skapat ett mycket tillförlitligt system och löst på ett smart sätt problemet med låga transaktionsvolymer för små börser. På så sätt tillgodoses många krav.

Ska du investera i 0x?

Framtiden för 0x ser ljus ut. De erbjuder ett innovativt och säkert blockchain-protokoll som gör det möjligt att kommersialisera tekniken. Det är en decentraliserat börs som använder en smart kombination av mindre börser för att minska transaktionskostnaderna utan att kompromissa med tillförlitligheten.

Vi gör aldrig några uttalanden om blockchain-teknik med avseende på möjliga framtida värden på mynt eller protokoll. Men 0x har redan visat att det finns en stor efterfrågan på sådan teknik. Dessutom finns det fortfarande mycket i horisonten för denna plattform.

Det är därför intressant att undersöka detta och se om det kan vara en bra investering. Läs alltid upp detta innan du köper denna token eller liknande tokens. På det här sättet kan du vara säker på att du är medveten om utvecklingen och framtida planer för plattformen eller själva krypton.

författare

Alex Mostert Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *