Hur kan du köpa Ericssons aktier?

Ericsson är ett välkänt svenskt företag som bygger mobilnät: De har nyligen gjort det för KPN. Vill du investera i Ericsson genom att köpa deras aktier? I den här artikeln tittar vi på hur man bäst investerar i Ericsson och du kan också hitta aktiekursen här.

Hur köper jag Ericssons aktier?

Om du har förtroende för Ericssons framtid kan du köpa aktierna. Vill du köpa Ericsson-aktier? Du kan direkt köpa Ericsson-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla ”Ericsson-aktier” aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Vad är Ericssons aktiekurs?

Vill du veta hur Ericssons aktiekurs utvecklas? Grafen nedan visar till vilket pris du kan handla aktierna:

Företagsinformation om Ericsson

Nedan hittar du viktig företagsinformation om Ericsson.

Ericssons aktiekurser under de senaste 5 dagarna

I tabellen nedan kan du se Ericssons aktiekurser under de senaste 5 dagarna:

Vad är prognosen för Ericssons aktiekurs under [år]?

Är du nyfiken på vad analytiker tror att Ericsson kommer att göra under [år] och de följande åren? Vi har kombinerat analytikers förutsägelser med hjälp av data från Alpha Vantage. Kom ihåg att denna siffra bara är en prognos för Ericssons aktiekursrörelse och att den kanske inte blir verklighet.

Om Ericsson, företaget

Idag tillverkar det svenska företaget Ericsson telekommunikationsutrustning utrustning. På 1990-talet var företaget mest känt som tillverkare av mobiltelefoner. Vid den tiden, med en marknadsandel på mer än 30%, var företaget bland de ledande på mobiltelefonmarknaden. Företagets huvudkontor ligger i Stockholm.

Köp Ericsson-aktier

Företagets historia

Lars Magnus Ericsson grundade företaget 1876 som en butik för reparation av telegrafutrustning. En order 1878 att reparera Bell-telefoner inspirerade honom att köpa och studera några Siemens telefoner. 1879 dök Ericssons första telefoner på marknaden.

När Henrik Tore Cedergren öppnade ett oberoende telefonnät 1883 fick Ericsson i uppdrag att leverera utrustningen för det nätverket. År 1884 uppträdde den första manuella telefonväxeln med flera centraler på marknaden. Ericsson fick en dominerande ställning på marknaden för manuella telefonväxlar under 20-talet.

1987 kom Ericssons första mobiltelefon, Hot Pocketline, på marknaden. Ericsson blev en av de största tillverkarna av mobiltelefoner. Företaget led stora förluster i slutet av 1990-talet. Den förlustbringande uppdelningen av mobiltelefoner blev ett joint venture med Sony som kallades för Sony-Ericsson. Ericssons kärnverksamhet är utveckling och utbyggnad av mobilnät.

Ericsson offentliggörs

År 1928 började företaget utfärda A- och B-aktier. A-aktierna var lika med 1000 A-aktier i termer av rösträtt. Genom att utfärda många B-aktier 1928 tjänade företaget mycket pengar. Idag är Ericssons aktier noterade på Stockholmsbörsen och på Nasdaq i USA.

KPN tillåter att Ericsson förnya sitt kärnnätverk

KPN beslutade i oktober 2020 att förnya sitt kärnanätverk, där alla trafikflöden möts. Enligt KPN kommer denna innovation att förbättra kvaliteten på 5G-nätverket. Den innovationen görs med utrustning från det svenska företaget Ericsson. För sin säkerhet vill KPN få kärnan i sitt nät förnyad av ett västerländskt företag. Det kinesiska företaget Huawei , som uteslöts av KPN i 2019 för att förnya kärnan i nätverket, har byggt andra delar av KPN: s nätverk.

författare

Alex Mostert Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *