Hur kan du köpa Ericssons aktier?

Ericsson är ett välkänt svenskt företag som bygger mobilnät: De har nyligen gjort det för KPN. Vill du investera i Ericsson genom att köpa deras aktier? I den här artikeln tittar vi på hur man bäst investerar i Ericsson och du kan också hitta aktiekursen här.

Hur köper jag Ericssons aktier?

Om du har förtroende för Ericssons framtid kan du köpa aktierna. Vill du köpa Ericsson-aktier? Du kan direkt köpa Ericsson-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
Plus500Spekulera aktivt i stigande och fallande ”Ericsson-aktier” priser.
82% av CFD-konton tillhörande icke-professionella kunder förlorar pengar.
AvatradeHandla ”Ericsson-aktier” aktivt till låg kostnad med en gratis demo!
Degiro€2,50 per transaktion

Vad är Ericssons aktiekurs?

Vill du veta hur Ericssons CFD-aktiekurs utvecklas? I diagrammet kan du se för vilket pris du kan handla aktierna på Plus500:

Om Ericsson, företaget

Idag tillverkar det svenska företaget Ericsson telekommunikationsutrustning utrustning. På 1990-talet var företaget mest känt som tillverkare av mobiltelefoner. Vid den tiden, med en marknadsandel på mer än 30%, var företaget bland de ledande på mobiltelefonmarknaden. Företagets huvudkontor ligger i Stockholm.

Köp Ericsson-aktier

Företagets historia

Lars Magnus Ericsson grundade företaget 1876 som en butik för reparation av telegrafutrustning. En order 1878 att reparera Bell-telefoner inspirerade honom att köpa och studera några Siemens telefoner. 1879 dök Ericssons första telefoner på marknaden.

När Henrik Tore Cedergren öppnade ett oberoende telefonnät 1883 fick Ericsson i uppdrag att leverera utrustningen för det nätverket. År 1884 uppträdde den första manuella telefonväxeln med flera centraler på marknaden. Ericsson fick en dominerande ställning på marknaden för manuella telefonväxlar under 20-talet.

1987 kom Ericssons första mobiltelefon, Hot Pocketline, på marknaden. Ericsson blev en av de största tillverkarna av mobiltelefoner. Företaget led stora förluster i slutet av 1990-talet. Den förlustbringande uppdelningen av mobiltelefoner blev ett joint venture med Sony som kallades för Sony-Ericsson. Ericssons kärnverksamhet är utveckling och utbyggnad av mobilnät.

Ericsson offentliggörs

År 1928 började företaget utfärda A- och B-aktier. A-aktierna var lika med 1000 A-aktier i termer av rösträtt. Genom att utfärda många B-aktier 1928 tjänade företaget mycket pengar. Idag är Ericssons aktier noterade på Stockholmsbörsen och på Nasdaq i USA.

KPN tillåter att Ericsson förnya sitt kärnnätverk

KPN beslutade i oktober 2020 att förnya sitt kärnanätverk, där alla trafikflöden möts. Enligt KPN kommer denna innovation att förbättra kvaliteten på 5G-nätverket. Den innovationen görs med utrustning från det svenska företaget Ericsson. För sin säkerhet vill KPN få kärnan i sitt nät förnyad av ett västerländskt företag. Det kinesiska företaget Huawei , som uteslöts av KPN i 2019 för att förnya kärnan i nätverket, har byggt andra delar av KPN: s nätverk.

författare

Oliver Metz Avatar
om

Test

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *