Att köpa Tezos: hur kan du investera i Tezos?

Tezos (XTZ) är en kryptovaluta som syftar till att överträffa de välkända Ethereum. År 2017 introducerades Tezos på kryptomarknaden och snart fick denna kryptovaluta mycket förtroende från alla typer av handlare. Men på grund av olika tekniska problem stannade Tezos under radarn ett tag. Numera har alla dessa tekniska problem lösts och Tezos försöker ta sig tillbaka till kryptomarknaden.

Hur & var kan du köpa / investera med Tezos?

Som (ny) näringsidkare kanske du undrar om det är klokt att börja handla Tezos. Därför har vi gjort en praktisk översikt med den viktigaste informationen om Tezos i den här artikeln. Tezos är unikt genom att användare själva kan bestämma framtiden för kryptovalutan. Detta demokratiska inslag kan göra det intressant att köpa Tezos.

Du kan investera i Tezos på en kryptobörs som accepterar denna valuta. Nedan kan du direkt se på vilka börser du kan handla i Tezos:

BörsmäklareInformationRegistrera dig
BitvavoBetala inte transaktionsavgifter på dina första €1000 Tezos

Efter att ha öppnat ett konto hos en börs är det enkelt att starta investera. För detta behöver du bara gå igenom följande steg:

  1. Öppna ett konto och slutför verifieringen.
  2. Sätt in pengar på ditt konto
  3. Välj Tezos
  4. Ange det belopp som du vill köpa för Tezos
  5. Tryck på köpknappen

Då köps Tezos direkt på ditt konto!

Vad är Tezos?

Tezos är ett blockchain-nätverk anslutet till en digital token. Detta digitala token kallas tezzie eller Tez. Blockkedjan är decentraliserad. Det betyder att det inte finns någon central plats där systemet styrs och att det inte finns någon central person som styr systemet.

Tezos är en kryptovaluta som är helt anpassad till framtiden med hjälp av praktiska smarta kontrakt. Under utvecklingen av dessa smarta kontrakt beslutades att använda formell verifiering. Denna form av verifiering säkerställer optimal säkerhet och korrekthet, eftersom det matematiskt kan bevisa att koden är korrekt.

Tezos blockchain innehåller också ett inbyggt Consensus-system som undviker konflikter kring utvecklingen av nätverket. På detta sätt ser de till att Tezos växer som en enhet och att det inte finns några splittringar.

Tezos

Hur kom Tezos till?

De välkända kryptovalutorna, till exempel Bitcoin och Ethereum, är mycket centraliserade. Detta innebär att beslutsfattandet för utveckling och design av dessa kryptovalutor till stor del ligger i händerna på speciella utvecklingsteam och olika gruvarbetare. Som ett resultat var blockkedjorna för dessa kryptovalutor inte särskilt flexibla.

Närhelst det var oenighet mellan utvecklingsteamen bestämde de sig ofta för att dela upp och fortsätta arbeta med en ny egen kryptovaluta där de kunde arbeta enligt sina idéer. Men på grund av dessa splittringar kunde den ursprungliga kryptovalutan inte utvecklas längre. Skaparna av Tezos ville förhindra detta. Som ett resultat valde de att utveckla en decentraliserad blockchain där beslutsprocessen ligger i användarnas händer.

Investera i Tezos

Det finns ett antal regler som användarna måste följa. När de gör det framgångsrikt kan de godkänna eller avvisa uppgraderingar eller ändringar av Tezos-nätverket. Detta mer demokratiska tillvägagångssätt uppmuntrar användare att delta i utvecklingen och uppgraderingen av nätverket, vilket gör det mycket effektivare än en centraliserad kryptovaluta som Bitcoin.

Vilka funktioner har Tezos?

De välkända kryptokurvorna som Bitcoin är kända för att vara möjliga ersättare för ”riktiga pengar” som pundet eller den amerikanska dollarn. Tyvärr är Tezos ännu inte en ersättare för denna typ av pengar. Därför köps Tezos- eller TXZ-tokens främst av projektstödjare och handlare som har förtroende för projektet och uttrycker detta förtroende genom att investera i projektet.

Investera i Tezos

De flesta handlare i Tezos letar bara efter sätt att tjäna pengar på kort eller lång sikt. Tezos funktion är främst att hålla blockchain igång och inte så mycket att bli en riktig alternativ valuta. Tezos-mynt kallas Tezzies och kan användas för att hålla en ICO eller för att göra mikrobetalningar i nätverket. Att äga Tezos betyder naturligtvis också att du kan rösta om utvecklingen av denna blockchain.

Vilka är fördelarna med Tezos?

Den första fördelen med Tezos är att denna blockchain är en självmodifierande. Därför finns det inget behov av en central plats eller ett team för att göra ändringar eller uppgraderingar av systemet. Detta minskar risken för fragmentering av denna blockkedja och gör att belöningarna för användare kan justeras.

För det andra erbjuder Tezos användarna ett systematiskt och organiserat sätt att nå enighet om förändringar och uppgraderingar i kedjan. Den så kallade valcykeln säkerställer att varje användare i blockchain kan delta i ledningen av nätverket. Detta kommer att förbättra förbättringen av nätverket.

Belöning för förändringar

Den tredje fördelen med Tezos är dess belöningssystem. Med en decentraliserad blockchain är det särskilt viktigt att individer blir motiverade att bidra till utvecklingen av plattformen. För detta använder Tezos ett bekvämt belöningssystem där acceptans av ett förslag säkerställer att en belöning är tillgänglig för utvecklarna. När allt kommer omkring är det ofta kostnader förknippade med de förändringar som utvecklarna föreslår, och det är naturligtvis trevligt om dessa finanser blir tillgängliga efter godkännande av ett förslag. På detta sätt föreslås fler och fler idéer, vilket gynnar utvecklingen av Tezos.

För det fjärde säkerställer kombinationen av formell autentisering och smarta kontrakt att det finns förbättrad säkerhet för applikationer. Denna mekanism kan också enkelt upptäcka och lösa problem, så eventuella problem kommer inte att ha stor inverkan.

Den sista fördelen med Tezos är det så kallade PoS-protokollet (Proof of Stake), som används för att skapa enighet för alla blockchain-utvecklingar. Varje användare kan vara en del av detta protokoll och får en direkt belöning för att bidra till utvecklingen av nätverkets säkerhet. Behörighetskraven är låga, vilket gör deltagandet i PoS-protokollet enkelt.

Vilka är nackdelarna med Tezos?

Det har varit tekniska problem tidigare som har gjort Tezos mindre populära. Detta berodde främst på att dessa problem kunde undvikas runt ICO.

Bortsett från detta slarv, finns det ett antal andra nackdelar med Tezos. Många tycker att Tezos avsikter är ganska ambitiösa. Tezos vill tävla med Ethereum. Ethereum är en jätte på den nuvarande kryptomarknaden, vilket gör att det verkar vara en omöjlig kamp för Tezos.

Så Tezos måste verkligen bevisa sig på kryptomarknaden innan det kan bli ännu mer framgångsrikt än Ethereum. Den främsta anledningen till att vara misstänksam mot Tezos är säkert bedrägeriskandalen som har inträffat tidigare. År 2019 uppnådde Tezos det högsta belopp som någonsin samlats in (vid den tiden) i en ICO.

Men snart efter denna framgång stämdes Tezos för värdepappersbedrägeri. Som ett resultat förlorade många handlare och investerare sitt förtroende för denna kryptovaluta. Tiden kommer att visa om Tezos kan återfå detta förtroende. Har du tro på Tezos? I så fall kan det vara intressant att investera i Tezos genom att köpa kryptovalutan.

Vad ska du se upp för när du handlar med Tezos?

När du handlar med Tezos är det viktigt att du är medveten om att det inte går att vara helt anonym. Dina offentliga adresser och transaktioner är ganska anonyma, men du kommer alltid att lämna ett digitalt fingeravtryck när du handlar med Tezos, vilket innebär att en kunnig person eller statlig myndighet kommer att kunna spåra tillgänglig information tillbaka till dig.

Du måste också ange personuppgifter under verifiering när du köper XTZ-tokens. När du handlar Tezos är det också viktigt att veta att Tezos inte har någon färdplan. På grund av många problem tidigare har Tezos gått bakom schemat, vilket innebär att det inte finns någon exakt färdplan för denna kryptovaluta. Så det återstår att se vad planerna är för Tezos i framtiden.

Köpa Tezos

Investerare som vill köpa Tezos bör också vara medvetna om att Tezos lagras i anpassade plånböcker som andra digitala valutor kanske inte använder. För en sömlös transaktion måste du ställa in din plånbok innan du köper Tezos.

Dessutom kan du som en potentiell Tezos-investerare eller handlare också köpa Tezos utan verifiering. Denna typ av handel sker ofta på öppna marknadsplatser. Som Tezos-handlare bör du dock vara försiktig när du stöter på dessa troliga erbjudanden. Ofta är dessa stulna och smutsade krypto, vilket kan sätta dig i fara som näringsidkare. Om du börjar handla med denna typ av krypto riskerar du att spåras och förlorar sedan alla dina Tezos eller till och med står inför brott.

Det är därför viktigt som Tezos-handel att se till att du får dina Tezos via säkra och betrodda transaktioner som äger rum med verifiering. På detta sätt behöver du som näringsidkare inte vara rädd för lagen. Slutligen använder Tezos ett speciellt belöningssystem där du får extra belöningar om du lagrar dina tokens i speciella plånböcker som inte används under en viss tidsperiod.

Om du bestämmer dig för att handla med Tezos istället för att investera kommer du att missa dessa extra belöningar. Det är därför viktigt att ta en god hänsyn mellan avkastningen du får när du börjar handla i Tezos och den avkastning du får när du väljer att investera i Tezos under en längre tid.

författare

Alex Mostert Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *