Hur köper du Tesla-aktier?

Tesla (även känd som Tesla Motors) är mer relevant än någonsin tidigare. Nu när isen smälter växer tilltalet för elektriska fordon i en spektakulär takt. Vill du investera i framtiden? Då kan det vara något för dig att köpa Tesla-aktier. Men gör inte detta utan att utföra omfattande forskning. Sök efter svaret på följande fråga: Investera i Tesla en bra ide?

Var kan jag köpa Tesla-aktier?

Tror du också att Tesla har nyckeln till framtiden i händerna på grund av alla deras innovativa lösningar? Om det är fallet kan det vara bara att köpa Tesla-aktier! Det rekommenderas dock att du gör detta med en billig mäklare. När du inte håller dina kostnader så låga som möjligt kastar du i princip en del av avkastningen. Vill du köpa Tesla-aktier? Du kan direkt köpa Tesla-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla Tesla-aktier aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Vad är Teslas aktiekurs?

Är du nyfiken på Teslas aktuella aktiekurs? Tesla är en aktie som kan fluktuera kraftigt. Nedan kan du se den aktuella aktiekursen för Tesla.

Företagsinformation om Tesla

Nedan hittar du Teslas viktigaste företagsinformation.

Tesla-analys

Innan du bestämmer dig för om du ska köpa eller sälja Tesla-aktier är det viktigt att analysera aktien noggrant. I översikten nedan kan du se hur Tesla har presterat den senaste perioden.

Aktiekurser för de senaste 5 dagarna

I tabellen nedan kan du se Teslas aktiekurser för de senaste 5 dagarna:

Vad kommer Tesla-aktien att göra under 2024?

Är du nyfiken på vad analytiker tror att Tesla kommer att göra under 2024 och åren som följer? Vi har kombinerat analytikers prognoser med hjälp av Alpha Vantage-data. Kom ihåg att den här siffran bara är en förutsägelse om prisutvecklingen för Tesla och att denna förutsägelse kanske inte går i uppfyllelse.

Om Tesla

Tesla är ett helt nytt bilmärke. Tesla har inte funnits så länge som de etablerade varumärkena. De gör allt annorlunda och producerar endast elektriska fordon. För ett par år sedan tvivlade folk på en tillverkare som bara tillverkar elfordon. Numera är det helt klart att en ny bil ska vara en elbil.

Tesla tror bestämt att fossila bränslen är skadliga för världen. De orsakar mycket koldioxidutsläpp. Förutom det är fossila bränslen begränsad. En dag går det inte längre att åka i bensindrivna fordon.

investerar i Tesla

Köpa Tesla-aktier i bara några steg

Innan du investerar i Tesla är det klokt att komma ihåg att aktierna stiger och faller som en berg-och dalbana. Aktiekursen är mycket volatil. Aktien rör sig starkt när VD för företaget, Elon Musk, gör några nya anmärkningsvärda uttalanden.

Steg 1: Undersök andelen

För närvarande är Tesla den mest populära bilandelen. Vi har märkt att många köper aktier i Tesla eftersom de helt enkelt gillar företaget. Detta är ingen bra investeringsstrategi. Det är viktigt att bara köpa aktier om du har gjort omfattande undersökningar och när du är säker på att företaget har tillväxtpotential.

Om du vill veta om det är värt att köpa aktier i Tesla, bör du titta på de finansiella siffrorna. Denna typ av forskning är också känd som fundamental analys [/fundamental-analys]. Det rekommenderas att du tittar på företagets kapitalposition. Du kan också undersöka visionen för framtiden för Tesla: tror du att företaget kommer att kunna hålla jämna steg med all utveckling i framtiden? Endast om du vet med säkerhet att aktien kommer att passa i din portfölj bör du köpa aktien.

Steg 2: Välj en bra börsmäklare

Du kan köpa dina aktier hos en online-mäklare. Det är viktigt att du väljer en mäklare som tar ut låga avgifter. Om du väljer en mäklare med höga avgifter kommer du att förlora en stor del av dina avkastningar på ett ögonblick.

Vill du veta vilka mäklare du kan använda för en fördelaktig investering i Tesla? Om du klickar på följande knapp kan du omedelbart jämföra flera börsmäklare med varandra:

Steg 3: Tajma din investering

Om du har valt att köpa aktier i Tesla måste du fortfarande bestämma när du ska göra detta. Vissa investerare väljer att köpa sina aktier så snart som möjligt. Detta är också känt som en market order. Detta är en utmärkt strategi för investerare som vill behålla sina aktier under en längre tid och har tro på företagets framtid.

Är du en aktiv trader? Om du är det är det klokt att använda en limit order. Genom att använda en limit order köper du bara aktien när den når ett specifikt pris. Genom att använda denna typ av order kan du studera aktiens pris rörelse och delta i det roliga i ett ögonblick som passar dig.

Du kan också välja att köpa aktier regelbundet. Om du väljer att göra detta måste du välja vilket månadsbelopp du vill investera i Tesla. Det här är en utmärkt strategi om du vill förhindra att delta när aktier har högst värde. Du måste dock ha en hel del pengar för att kunna följa denna strategi.

I vår artikel om köp av aktier, kan du lära dig mer om processen att köpa aktier.

Steg 4: Bestäm hur många aktier du köper

Det är viktigt att bestämma hur många Tesla-aktier du vill köpa. När du investerar är det klokt att sprida ditt kapital över ett par investeringsprodukter. Du bör förhindra att du investerar allt ditt kapital i Tesla. Bestäm vilken procentandel av dina pengar du vill riskera på Tesla-aktier för att bestämma storleken på den position du tar.

Efter din första investering i Tesla har du fortfarande lite jobb att göra. Du måste fortsätta analysera dina investeringar för att kunna avgöra ditt bästa sälj tillfälle. Det är klokt att tänka på ditt sälj tillfälle innan du köper dina Tesla-aktier.

Köp Tesla-aktier

Vilka riskerna finns det med att investera i Tesla?

Investera i Tesla är inte riskfri. När företaget växer, ökar risken för brist på batterier som kan inträffa. För närvarande är produktionen begränsad till att uppfylla de framtida beräknade behoven. Tesla behöver massiva investeringar för att kunna fortsätta leverera bilar.

Låga bensinpriser är en stor risk för Tesla. Teslas största konkurrenter är de vanliga bensindrivna fordonen från “traditionella bilmärken” När det är relativt billigare att ha en bensindriven bil är det mindre troligt att människor ska köpa en Tesla-bil.

Tesla kan uppleva en nedgång i aktievärdet på grund av ökningen konkurrens. Numera trender elbilar. Det är just därför Chevrolet utvecklade Bolt och Nissan utvecklade Leaf. Stora teknikföretag som Apple och Google [/google] kommer att kunna minska Teslas marknadsandel i framtiden.

En annan risk skulle vara höga kapitalkostnader. Företaget spenderar mycket pengar på att bygga fabriker och produktionsprocesser. Däremot ger detta låga inkomster. Många investerare kanske undrar om kostnaderna kommer att få tillbaka.

En annan stor risk för Tesla-aktier är beroende på Elon Musk. Elon Musk är en kändis och vissa människor ser honom som en inspiration. Men han arbetar på många företag samtidigt, så när han tappar intresset för Tesla i framtiden kommer detta att påverka aktiekurserna negativt. Om du funderar på att investera i Tesla bör du hålla ett öga på alla dessa risker.

Elon Musk i nyheterna

Elbilar är framtiden. Men det här är inte den enda anledningen till att aktierna ofta är i nyheterna. Tesla lockar mycket mediauppmärksamhet på grund av sin konstiga VD, Elon Musk. Aktiekurserna beror starkt på uttalanden och handlingar från deras VD.

Åtgärder som visar VD: s tekniska kapacitet skulle påverka aktiekurserna positivt. Tänk på framgångsrika lanseringar utförda av hans rymdföretag SpaceX.

Andra uttalanden och handlingar från Elon Musk påverkar aktiekursen negativt. Till exempel kallade han en man som kritiserade honom för en pedofil. Dessutom stäms han för att han inte genomfört förvärvet på 420 miljoner dollar, även om han meddelade att detta skulle äga rum. Han och företaget var tvungna att betala en böter på 20 miljoner dollar.

Trots det anser VD att detta inte påverkade företaget negativt. I slutet av dagen kommer dålig PR fortfarande att vara PR, och Musk lyckas fortfarande få Tesla i rampljuset. Verkställande direktörens uttalanden kan användas för att spekulera i Tesla-aktierna. Hans handlingar har stort inflytande på aktiekurserna.

Litar du på VD för Tesla? Då kan det vara intressant att köpa några aktier i Tesla.

Elon Musk Tesla

Hur värderas företaget?

Det rekommenderas starkt att du studerar alla siffror innan du köper Tesla-aktier. Tesla verkar lite dyrt först. Aktiekurserna är relativt höga just nu (2020) jämfört med andra biltillverkare. Ford har en betydligt större avkastning, men marknadsvärdet är nästan detsamma som för Tesla.

Tesla-aktier värderas så högt på grund av det förtroende som investerarna har i företagets framtidsutsikter. Uppenbarligen är företaget mycket mer revolutionerande än din genomsnittliga biltillverkare. I en värld där hållbarhet blir viktigare för varje dag kommer Tesla att fortsätta växa.

Ändå behöver företaget fortfarande mycket pengar, företaget har inte kunnat vara särskilt lönsam. På lång sikt kommer Tesla att behöva förbättra sina affärsresultat. Tror du att Tesla kommer att kunna göra det? Då bör du överväga att investera i Tesla.

Tesla köper lager

Aktiekurser i Tesla

Tesla-aktierna är ganska volatila. Detta beror på att aktierna huvudsakligen utvärderas utifrån potentialen i Tesla. Potentialen är dock svår att mäta. Teslas aktiekurser bildas av miljontals investerares åsikter. Därför kan priset på en Tesla-aktie förändras snabbt när goda eller dåliga nyheter publiceras.

Du kan svara perfekt på kursrörelser genom att aktivt handla aktiekursen. Nedan kan du titta på historien om prisförändringar i Tesla.

Tesla-aktiekurs

Strategi för Tesla

Det är alltid klokt att investera i företag som har en tydlig vision för framtiden. Det är viktigt att studera affärsstrategin innan du köper deras aktier.

Tesla har byggt en stor fabrik i Kina ganska nyligen. De hoppas att detta kommer att öka deras produktionskapacitet.

Tesla har en ganska dyr bild. Deras bilar är främst tillgängliga för miljömedvetna eliter, det verkar som om Tesla vill ändra den här bilden. De utvecklar för närvarande en prisvärd version av sin bil. Tesla-bilar är fortfarande inte de billigaste bilarna på marknaden, men de blir billigare för varje dag.

Om Tesla lyckas få ner priset kommer de att kunna sätta sig på en helt ny marknad. Detta skulle vara gynnsamt för företagets framtida tillväxt.

Men det är viktigt att komma ihåg att biltillverkarna är mycket beroende av ekonomin. Tesla-aktierna är kretsformlig. När ekonomin är dålig, är det mindre troligt att människor köper en ny bil. Så när ekonomin inte går bra kan du överväga att köpa Tesla-aktier.

Tesla bilfabrik

Vad arbetar Tesla med?

Innovation är mycket viktigt i ett företag som Tesla. Nedan finner du om vad företaget gör just nu.

Avancerade tekniker

Roadster utvecklades 2008. Ganska snart efter detta designade de Model S av Tesla. Det är effektivt, säkert och klart för detta århundrade. Denna specifika bil har redan vänt allas värld upp och ner. Ett par gånger kommer en trådlös uppdatering att genomföras och bilen blir bättre och bättre. Det är en unik bil och är också ganska prisvärd. Förutom sina elbilar arbetar de också med att föra elektriska lastbilar till marknaden. De borde kunna spara mycket på bensinkostnader.

Tror du också att elbilar har en ljus framtid framför sig? Tror du att Tesla kommer att kunna spela tillsammans med marknaden? Om så är fallet kan det vara väldigt tilltalande att köpa Tesla-aktier.

Förnybara energiprodukter

Förutom bilar och lastbilar arbetar Tesla med förnybara energiprodukter. Till exempel Powerwall, Powerpack och Solar Roof. Dessa produkter är alla lösningar för att utveckla ett fullständigt ekosystem för förnybar energi. Dessa produkter är perfekta för husägare, företag och verktyg. Det fokuserar på att använda ett hållbart sätt att generera, lagra och använda förnybar energi.

En överraskande presentation

Tesla har presenterat sin andra SUV-modell. För många människor ser det helt enkelt ut som en uppsvälld modell 3. Delen av presentationen om deras starka fönster var inte så perfekt som de förmodligen hoppades på, men de fick stor medieuppmärksamhet. Antalet order har skjutit i höjden sedan dess.

Många har gjort skämt och memes om bilen, den nya modellen och misslyckandet i presentationen. Ändå har många beställt bilen. En presentation i stil med Apple har gett företaget möjlighet att göra poäng. Sommaren 2020 kommer den nya modellen att tas i produktion.

Resultat Tesla: mer försäljning än väntat

Företaget har sålt fler elbilar under 2019 än väntat. Aktierna har stigit till rekordhöjd när de meddelar att de har sålt 112.000 bilar istället för de projicerade 105.000 bilarna.

Nedan ser du resultaten från företaget Tesla genom åren. Avkastningen och spekuleraen för ett företag som Tesla fluktuerar ganska mycket. När spekuleraen är högre än väntat ökar aktiekurserna. Detta beror på att aktiekurserna är baserade på lagen om utbud och efterfrågan. När människor blir positivt överraskade tenderar de att köpa nya aktier.

Tesla ekonomiska resultat

Teslas historia

Teslas historia går tillbaka till år 2003 då Martin Eberhand och Marx Tarpenning startade företaget. Dessa entreprenörer ville ta en elektrisk sportbil till marknaden. Under denna tid drivs företaget fortfarande av en av grundarna av PayPal.

Lite senare väckte Tesla Motors Elon Musks intresse. Han investerade i företaget och lyckades skapa någon form av budget för ny forskning. Så småningom utvecklades Tesla Motors till det företag som vi alla känner och älskar.

Framtiden för Tesla

Det är uppenbart att mister Musk har en tydlig vision om framtiden för sitt företag. Även om han får en hel del negativ press på grund av sitt Twitter-beteende lyfter han sitt företag till nya höjder. Företags marknadsvärde har stigit till mer än 100 miljarder dollar och slutet är inte i sikte. Hur hög kommer Tesla-aktien att gå?

författare

Alex Mostert Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *