Plus500 recension: Är det här en bra mäklare?

Plus500 är en av de mest populära online-mäklarna. Den användarvänliga programvaran och de omfattande handelsmöjligheterna spelar en nyckelroll i den ökande populariteten. I den här omfattande granskningen undersöker vi om det är klokt att börja handla med Plus500. Läs min Plus500-upplevelse och upptäck själv om den här mäklaren kan bli din rätta handelspartner.

Allmän slutsats granskning

Helhetsmässigt, är jag positivt överraskad av Plus500 i den här recensionen. Tack vare den användarvänliga programvaran och de omfattande CFD-möjligheterna har investerare allt de behöver på Plus500 för att ta en aktiv handelsstart. Deras rates är gynnsamma och handels möjligheterna är omfattande. Förvänta dig dock inte omfattande support eller utbildningsmaterial. Plus500 bör vara ditt främsta val när du huvudsakligen letar efter en mäklare för att aktivt handla.

80% av CFD-konton tillhörande icke-professionella kunder förlorar pengar.80% av CFD-konton tillhörande icke-professionella kunder förlorar pengar.

Kort sagt: proffs

 • + Omfattande erbjudande av CFD-aktier
 • + Användarvänlig och snabb programvara
 • + Gratis demo på $ 40.000 för nya kunder
 • + Pålitlig mäklare under tillsyn

Kort sagt: nackdelar

 • – Ingen kundsupport via telefon
 • – Inget utbildningsmaterial / support för kunderna
 • – Inte lämpligt för långsiktiga investeringar
Tips: Vill du veta mer om handel på Plus500? Läs gärna vår gratis Plus500 guide.

Plus500 recension

Vill du bläddra genast till ett visst kapitel i den här investerande Plus500-artikeln? Använd listan nedan för att bläddra till den information du behöver.

Vilken typ av mäklare är Plus500?

Plus500 är en så kallad CFD-mäklare. I motsats till att direkt köpa aktier hos en vanlig mäklare är en CFD-mäklare, platsen att aktivt spekulera på marknaderna. När du köper en CFD spekulerar du i prisstegringar eller prisfall på just det aktiet. När du öppnar en position bestämmer pris fluktuationerna ditt resultat.

Plus500 tillåter investeringar i både prisökningar och prisfall och är därför rätt plats att gå när du snabbt vill svara på marknadsförhållanden och förändringar. Vill du veta mer om att investera i CFD: er? Läs denna artikel .

Programutvärdering

En mäklares programvara är av yttersta vikt. Finansmarknaden kräver nämligen snabba svar, åtgärder och order placeringar. I den här delen kommer vi att diskutera Plus500-plattformen för att avgöra om det är en mjukvara av hög kvalitet. Vi kommer att diskutera att öppna ett konto, kvaliteten på plattformen, användningen av beställningar, de analytiska funktionerna, demokontot och mobilprogramvaran.

Öppna ett konto

Att öppna ett Plus500-konto är möjligt. Det kan enkelt göras via webbplatsen. Programvaran Plus500 använder din webbläsare och webbplatsen är lyhörd för att möjliggöra handel med mobiltelefoner. Vill du öppna ett konto på Plus500? Click here!

Plus500-register

Att öppna ett konto på Plus500 är “a piece of cake”

Ett stort plus med Plus500, är att du kan använda dem gratis demo på € 40.000. Denna demo gör det möjligt för varje ny kund att i stor utsträckning testa alla möjligheter och funktioner. Programvaran Plus500 är extremt användarvänlig. Detta gör det möjligt för personer med liten PC-kunskap eller färdigheter att öppna och stänga handelspositioner.

Vår erfarenhet av handelsplattform

För att publicera en anständig och användbar granskning har vi testat omfattande alla investeringsåtgärder och möjligheter på Plus500. Ett stort proffs på Plus500-handelsplattformen är att den är extremt användarvänlig. Liten teknisk kunskap är inget hinder för att börja handla värdepapper och varje kund kommer att kunna göra en flygande start.

Letar du efter en specifik säkerhet? I så fall Sök eller lista funktionalitet är platsen att gå. Att hitta din säkerhet med hjälp av dessa funktioner är jordnötter. När du är redo att öppna en position kan du välja att köpa (spekulera i en prishöjning) eller att sälja (spekulera i ett prisfall).

På vänster sida kommer du alltid att kunna se menyn. Menyn Verktyg innehåller följande alternativ:

 • Meny : se den fullständiga översikten över alternativ.
 • Handel : platsen att gå när du omedelbart vill öppna en ny position.
 • Öppna positioner : en översikt över dina aktiva affärer.
 • Order : en översikt över alla dina öppna beställningar på Plus500.
 • Stängda positioner : en översikt över alla dina stängda positioner.
 • Verkliga pengar : den här knappen kan användas för att växla till handel med riktiga pengar.

Längst upp på skärmen hittar du en översikt över ditt kontos ekonomiska situation. Det visar dig hur mycket pengar som fortfarande finns till ditt förfogande. Det kommer också att berätta om du kan öppna ytterligare befattningar. Håll koll på din ekonomiska balans. Ett negativt kontosaldo kan leda till förlust av alla dina investeringar.

Plus500 granskning av programvara

Programvaran Plus500 kan du enkelt byta till riktiga pengar. Exemplariska priser.

Använda beställningar

Inom Plus500-programvaran kan du också använda beställningar. Med beställningar kan du automatiskt öppna en position när ett visst pris uppnås. Glöm inte att använda stoppförlust. Det är inte obligatoriskt att använda stoppförlust men rekommenderas starkt. Genom att använda ett stopp kan du automatiskt stänga din position när du når en viss förlust.

Plus500 öppen position

Att öppna en position på Plus500 är “a piece of cake”

När du öppnar en position kan den hanteras via öppna positioner meny. Menyn med öppna positioner har en realtidsvy över dina spekuleraer eller förluster på investeringen.

Analytiska funktioner Plus500

Inom Plus500-programvaran kan du också använda de olika analytiska funktionerna och verktygen. Dessa funktioner kan användas för att stödja och motivera dina beslut. Vår granskning fastställde ändå dessa funktioner och funktioner vara ganska grundläggande. Andra mer avancerade program och verktyg ger dig ofta en mer detaljerad och starkare bild. Siktar du på att bli en professionell daytrader? I så fall kan ett program som MetaTrader vara ett praktiskt verktyg för att utföra mer komplexa analyser.

Inom Plus500-plattformen kan du visa olika tekniska indikatorer i diagrammet. Tekniska indikatorer kan hjälpa dig att bestämma rätt köp- och säljmoment.

Tekniska indikatorer Plus500

En användbar funktion i Plus500-programvaran är möjligheten att rita dina egna linjer och analyser i diagrammet. Det gör att du till exempel kan rita horisontella nivåer där priset ofta stiger eller faller. Att göra och utföra analyser på flera grafer inom programvaran kommer ändå inte att öka den övergripande tydligheten. Detta är fallet eftersom det är ganska svårt att korrekt spara dina analyser.

Slutligen, på Plus500 ser du känslan av andra handlare. Den här funktionen visar vad andra Plus500-användare gör. Detta kan vägleda dig när du fattar dina investeringsbeslut.

Demo-Konto kvalitet

I denna recension är demo-kontot ett starkt proffs för Plus500-plattformen. Jag var nöjd med demo-kontot. Du kan prova alla möjligheter med fiktiva pengar. Resultaten av demo är helt anpassade till resultaten från ett riktigt konto. Därför är demo-kontot perfekt för att lära dig alla ins och outs av alla funktioner, funktioner och möjligheter i Plus500. Så snart du har bemästrat alla dessa möjligheter tar det bara ett musklick för att växla till ett konto med riktiga pengar.

Mobil investering på Plus500

Plus500 har utvecklat en applikation som gör det möjligt att investera var som helst, var som helst och när som helst. Uppenbarligen är mobilapplikationen en begränsad version av skrivbords programvaran. Mobilapplikationen har till exempel ingen teknisk analysfunktion.

Plus500-mobilapplikationen är därför idealisk för att hålla reda på dina nuvarande positioner. Dessutom låter en mobil motsvarighet dig snabbt svara på unika marknadssituationer och den senaste utvecklingen. Mobilapplikationen är ett praktiskt tillägg för att snabbt få åtkomst till ditt konto och det kommer gratis när du väljer att börja investera på Plus500.

Plus500 recenserar mobilplattform

Den mobila applikationen får bra recensioner

Handelsalternativ och vägledning

Handelsoptionerna och handelsvillkoren är en viktig del av denna Plus500-granskning. Vi tittar på de olika investeringsalternativen på Plus500. Dessutom granskar vi också om det finns tillräcklig vägledning. Och för att avsluta, vi berättar hur du sätter in och tar ut pengar på Plus500.

Vilka är investerings alternativen på Plus500?

En styrka hos Plus500-mäklaren är säkert de utökade handelsalternativen. Denna mäklare erbjuder ett brett utbud av handelsmöjligheter: från CFD i aktier, råvaror och index till optioner, Forex och cryptos. Antalet tillgängliga aktier att investera i är enormt. Alla välkända aktier i Storbritannien, USA och Australien kan handlas som CFD: er på Plus500. Detta förtjänar att påpekas.

Men börja inte investera slumpmässigt, var uppmärksam på villkoren för den säkerhet du vill investera i. CFD-förhållandena kan konsulteras genom att klicka på informationsikonen. En översikt visar bland annat om CFD upphör att gälla. När en CFD går ut stängs positionen automatiskt efter en viss tid. Dessutom kan du också konsultera den avgift som du behöver betala för att hålla dina positioner öppna.

Plus500 lagerinformation

Läs alltid villkoren för de värdepapper som du handlar med

Vägledning och utbildning

Plus500 vägledning är ganska begränsad. Du kan använda den ekonomiska kalendern som anger vilka händelser som kan påverka priset. Dessutom kan du använda den tekniska analysen genom att lägga till indikatorer i diagrammet. Det är dock allt Plus500 har att erbjuda angående vägledningsdelen. Plus500 tillhandahåller ingen pedagogisk information om handel i allmänhet. Detta är helt klart en av de svagare punkterna i denna översyn.

Insättning av pengar på Plus500

En viktig del av varje recension är utan tvekan användarvänlighet. Många av er kommer därför gärna att höra att insättning av pengar är a piece of cake. Att sätta in pengar kan göras på ett ögonblick med hjälp av Plus500-programvaran. Första gången du byter till ett konto med riktiga pengar måste du skicka in ytterligare information. En av sakerna du behöver göra är en lista med frågor för att avgöra om du har tillräcklig investeringskunskap. Du måste också ladda upp en kopia av ditt ID.

Varför måste du slutföra dessa ytterligare steg? Plus500 är skyldigt att slutföra dessa ytterligare steg. Denna kontrollfas har införts för att förhindra opålitliga människor att börja investera på Plus500. Det är ett lagligt krav för varje finansinstitut att bekräfta din identitet. Begär inte din mäklare denna information? Var sedan mycket försiktig! Det finns en stor chans att du har att göra med en opålitlig part.

Efter att ha slutfört identifieringsdelen är det enkelt att sätta in pengar. Pengar kan sättas in på ditt konto via kreditkort och PayPal. Plus500 accepterar investeringar från $ 100. Banköverföring är en annan godkänd betalningsmetod för insättning av pengar. Tänk på att det kan ta några dagar att sätta in pengar via banköverföring. Att sätta in pengar på Plus500 är enkelt och därför får denna del av Plus500-recensionen hög poäng.

Sätt in pengar Plus500

Att sätta in pengar på ditt Plus500-konto kan göras via alla kända betalningsmetoder.

Ta ut pengar på Plus500

Investeringar går naturligtvis hand i handske med målet att uppnå spekulera! Men hur är det med att ta ut pengar på Plus500? På Plus500 kan en betalningsbegäran göras från $ 100 för banköverföringar. Om du föredrar att ta ut pengar via Paypal eller Skrill börjar minsta belopp på $ 50. Minsta belopp som är rättvisa och fyrkantiga enligt min mening. Om ditt kontosaldo är för lågt, men du ändå vill ta ut pengar, finns det ett enkelt knep för att göra din plan samman. Sätt bara in lite extra pengar och dra sedan ut hela beloppet från ditt Plus500-konto.

ta ut pengar Plus500

Att ta ut pengar på Plus500 är helt gratis. Uppenbarligen ett stort proffs i min recension. Vissa mäklare vågar ta ut höga transaktionskostnader för att ta ut pengar. Dessutom hanteras återkallande förfrågningar snabbt. I min speciella situation tog begäran om uttag cirka tre dagar att behandla och en dag senare deponerades pengarna på mitt bankkonto. Det minsta jag kan säga, att ta ut pengar på Plus500 hanteras smidigt som en visselpipa!

Investeringskostnader på Plus500

Ett stort plus av Plus500 är att ingen fast provision måste betalas. Och ingen fast provision innebär att det är möjligt att investera även små belopp. Det finns faktiskt inget minimibelopp som krävs för att göra investeringen hos denna mäklare. Men hur är det med mäklarens spekulera? Det finns två sätt att Plus500 fortfarande gör spekulera. Övriga kostnader såsom: Valutakonverteringsavgift, Övernattningsfinansiering, Garanterad stopporder och Inaktivitetsavgift.

I allmänhet är Plus500-priserna gynnsamma. När du planerar att köpa aktier på lång sikt, DEGIRO är det bättre valet. Kom ihåg att du bara kan handla aktivt med CFD: er på Plus500.

Spridningen på Plus500

Det första sättet att tjäna pengar på Plus500 är att beräkna spread. När du köper ett värdepapper är det alltid skillnad mellan anbudet och priset. Det här är transaktionskostnaderna du betalar på Plus500. Eftersom dessa kostnader alltid är relativa kostnader är det möjligt att uppnå rättvisa och gynnsamma resultat genom att bara göra en liten investering.

Spread Plus500

Spridningen är skillnaden mellan anbud och köpkurs

Låt oss titta på dessa transaktionskostnader på Plus500; EUR / USD-spridningen är dynamisk. Detta innebär att spread kan öka eller minska beroende på marknadsvolym. I skrivande stund är EUR / USD-spridningen bara 0,6 punkter vilket motsvarar 0,00006 cent. Detta är mycket billigare jämfört med en av dess största konkurrenter, nämligen eToro . I skrivande stund betalar investerare på eToro en spread på 3 punkter eller 0,0003 cent.

På det holländska beståndet Philips betalar du numera en cent på 5 cent. eToro är lite billigare att ladda en spridning på endast 4,7 cent. Prisskillnaden är ändå försumbar. Ett annat exempel är Google-aktien. På Plus500 betalar du $ 1,25 per aktie. På eToro bestäms denna spread för närvarande över $ 3. Det verkar som om Plus500 i de flesta fall är det billigare när det gäller aktiehandel jämfört med dess huvudkonkurrent.

Kostnad Plus500 granskning

Ovan ser du den fasta spread för Google-aktien på Plus500. Exempel på figurer.

Slutligen, låt oss titta på spridningen Germany30. Plus500 tillämpar en dynamisk spridning som är 3,24 euro under skrivandet. EToro-räntan är mycket högre eftersom de tar ut en spread på nästan 7 euro. När det gäller transaktionskostnader är Plus500 därför den bästa investeringsmatchen. De låga Plus500-transaktionskostnaderna kan leda till högre avkastning på investeringen.

Finansieringsavgiften över natten eller finansiering kostnaderna

Det andra sättet att tjäna pengar på Plus500 är att ladda så kallade finansieringsavgift över natten . När du handlar med CFD kommer lånaren att tillfälligt låna ut pengarna för din investering. Finansieringsavgiften per dag är alltid tydligt angiven när du väljer en CFD att handla med. Dessa avgifter måste betalas dagligen. Att stänga din position före slutet av dagen betyder att du inte behöver betala finansieringskostnader eller en finansieringsavgift över natten.

Låt oss än en gång jämföra kostnaderna på Plus500 med kostnaderna på eToro. EUR / USD-finansieringsavgiften över natten som måste betalas för att hålla din position över natten är 0,0087% på Plus500. eToro tar på sin tur 0,009%.

finansieringsintresse Plus500

EUR / USD finansieringsränta till plus500. Exemplariska priser.

I skrivande stund är finansieringsavgiften för det holländska Philips-aktien 0,0232% över natten. För samma aktie på eToro betalar du en finansieringsränta på 0,0165%. Googles finansieringsavgift över natten motsvarar 0,0288% på Plus500 och 0,0215% på eToro.

När vi talar om finansieringskostnader över natten verkar dessa kostnader totalt sett vara lägre på eToro jämfört med Plus500. Vill du hålla dina positioner öppna på lång sikt? I så fall är eToro det mest fördelaktiga alternativet. Siktar du snarare på att spekulera på kort sikt? I så fall gör de lägre transaktionskostnaderna Plus500 till din bästa investeringsmatch.

Korthandlare försöker använda olika marknadssituationer genom att handla med vissa värdepapper. Du tar en kort position när du spekulerar på priset på en aktie som ska sjunka. Ibland får du en premie på dina korta positioner. Om så är fallet kommer detta att anges med ett positivt tal vid finansiering över natten – sälj.

Vad är det lägsta investering priset?

På Plus500 är minsta insättning $ 100. Naturligtvis betyder det inte automatiskt att du kan investera i alla möjliga investeringsalternativ. Varje effekt i Plus500-programvaran har ett minimalt investerings pris. Programvaran Plus500 hänvisar till detta pris som det så kallade enhetsbeloppet. Låt oss ta Bitcoin som ett exempel. I skrivande stund motsvarar Bitcoin enhetsbelopp 0,02 kontrakt vilket betyder 1/50 av värdet av en Bitcoin. I ett annat exempel, ING-aktien, motsvarar det för närvarande 50 aktier.

För närvarande kostar 50 ING-aktier dig cirka 250 euro. Du kan dock använda en 1-till-5-hävstång. Detta innebär att du behöver minst $ 50 för att öppna en CFD-investering i ING-aktien.

Pålitlighet och support

I den sista delen av denna översyn diskuterar vi denna mäklares tillförlitlighet. Plus500 är en pålitlig mäklare som har varit verksam i många år. Först kommer vi att diskutera och motivera varför det finns så många negativa online-recensioner om Plus500. Därefter berättar vi allt om hur du använder en hävstång och när du ska använda den, och vi kommer också att djupdyka i Plus500-licenser. Slutligen kommer vi också att kontrollera om dina pengar är säkra och vi kommer att granska Plus500 kundtjänst.

Negativa recensioner

Många investerare som har använt Plus500 skrev negativa recensioner på Internet. Den främsta orsaken bakom denna negativitet är det faktum att många inte riktigt förstår vad det handlar om att investera i CFD. Nedan hittar du ett tydligt exempel på en kundrecension från en kund som förlorat pengar med Plus500:

negativ recension Plus500

En investering kan få dig att förlora dina pengar … inga knep, inga lögner, inga falska löften … bara bara verklighet. Människor som börjar investera utan erfarenhet eller utan ordentlig förberedelse har stora chanser att förlora en del av sin investering. Det är därför av avgörande betydelse att träna för att förstå alla in och utgångar av CFD-investeringar. Övning är nyckeln till framgång och kan enkelt göras med hjälp av Plus500-programvaran.

Förstå insatserna för en hävstångseffekt

Många investerare misslyckas med att tjäna pengar på Plus500 eftersom de inte förstår insatserna för en hävstång. En hävstång kan användas på dina investeringar. En fördel med att använda en hävstång på din investering är att du bara behöver en liten summa pengar för att ta en större position. När du sätter in $ 1000 och använder en 1-till-10-hävstång kan du handla $ 10.000 euro i CFD-aktier. Genom att göra så går både din spekulera och förlust snabbare:

 • En investering på $ 1 betyder en spekulera på $ 10 när det sker en prisökning.
 • En investering på 1 $ betyder en förlust på 10 $ när det sker en prisnedgång.

En 1-till-10-hävstång kommer att göra att du tappar hela din investering om det blir 10% prissänkning. När ditt konto har slut på pengar, kallas det ett marginalanrop. I så fall stängs din position automatiskt. Uppenbarligen är det inte mäklarens fel att uppnå ett dåligt resultat. Lyckligtvis kan vi hjälpa dig att undvika den här typen av situationer så mycket som möjligt. Använd följande tips för att uppnå bättre investeringsresultat på Plus500:

 • Första övningen med en demo tills du får full förståelse för insatserna och investeringarna.
 • Öva genom att läsa om att investera och se till att du förstår hur CFD fungerar exakt .
 • Var försi
 • ktig när du använder en inflytande .
 • Använd alltid en stoppa förlusten och vid behov en spekulera.
 • Tänk alltid två gånger innan du öppnar en position.

Plus500-licens

Pålitliga mäklare har alltid erforderliga licenser. Plus500 har också en licens. Licensen är ett bevis på att mäklaren följer alla viktiga regler och förordningar.

Plus500UK regleras av British Financial Conduct Authority. Det är en av de strängaste handledarna. FCA: s främsta roll är att skydda kunder från opålitliga finansiella företag.

Plus500 är ett internationellt verksamt företag. Därför ser flera parter till att Plus500 alltid följer reglerna. Nedan hittar du en översikt över alla arbetsledare som håller koll på Plus500-tillförlitligheten:

 • Plus500UK Ltd godkänt och reglerat av FCA (# 509909).
 • Plus500CY Ltd auktoriserad och reglerad av CySEC (# 250/14).
 • Plus500SG Pte Ltd, licens av MAS (# CMS100648-1) och IE Singapore (# PLUS / CBL / 2018).
 • Plus500AU Pty Ltd (ACN 153301681), licens av: ASIC i Australien, AFSL # 417727, FMA i Nya Zeeland, FSP # 486026; auktoriserad ekonomi i Sydafrika, FSP # 47546

Plus500 är också ett offentligt företag. Plus500 är noterat på den engelska börsen. En annan indikator som visar att Plus500 är en pålitlig mäklare. Vill du veta mer om Plus500s tillförlitlighet? Vänligen läs Denna artikel !

Är dina pengar säkra på Plus500?

Säkerhet och tillförlitlighet är två viktiga aspekter i den finansiella världen. Vår recension visar tydligt att Plus500 känner starkt för dessa två aspekter. Pålitlighet och säkerhet är två grundläggande principer eftersom Plus500 måste följa de strikta reglerna och förordningarna från handledarna.

När du gör en insättning på Plus500 placeras pengarna på separata konton. Plus500 kommer aldrig att spekulera med kundernas pengar. Om Plus500 gick i konkurs förlorar du därför aldrig pengarna på ditt konto.

Klientmedelsskydd

Kundtjänst på Plus500

Plus500 Stöd är en av de måttliga granskningspunkterna. När du har ett problem kommer det alltid att lösas … det är den bra delen. Tyvärr erbjuder Plus500 endast support via e-post eller live chatt. Att prata med någon personligen via telefon skulle vara trevligt ibland. När det gäller tillgänglighet kan Plus500 därför fortfarande förbättras.

Uppenbarligen har vi verifierat om våra frågor har besvarats av kundsupporten. Livechatten är väldigt snabb. Det tar bara några sekunder innan någon svarar på din fråga. Att skicka ett e-postmeddelande är mindre effektivt. Ibland kan det ta några dagar innan du får svar. Det är självklart att tålamod i detta fall helt klart är en dygd.

Plus500 granskning av livechat

Plus500-chatten är snabb att svara

Slutsatsgranskning Plus500

Plus500 är en bra mäklare för att aktivt handla till exempel aktier. Speciellt när marknaden är mycket volatil är Plus500 är platsen för att handla aktivt.Vilka är styrkorna hos denna mäklare?

 • Plus500 erbjuder en användarvänlig plattform.
 • Plus500 övervakas strikt av FCA.
 • Kundens pengar sparas på separata konton.
 • Plus500-handel är utan provision.
 • Mer än 2000 olika aktier kan handlas.

Vi rekommenderar därför Plus500 i denna recension. Vill du prova alla möjligheter 100% riskfritt med en demo? Använd knappen nedan och öppna ett konto:

80% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos den här leverantören. Du bör tänka efter om du har råd med den stora risken för att du kommer att förlora dina pengar80% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos den här leverantören. Du bör tänka efter om du har råd med den stora risken för att du kommer att förlora dina pengar

författare

Alex Mostert Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *