Hur kan jag börja investera med lite pengar?

När du börjar investera kan du inte alltid göra det med mycket pengar. För nybörjare som fortfarande måste få erfarenhet är det därför attraktivt att investera med lite pengar. Men hur kan du framgångsrikt investera med en liten summa pengar? I den här artikeln hittar du åtta beprövade metoder som du kan använda för att uppnå fantastiska resultat!

Hur kan du investera med lite pengar?

Det är mycket möjligt att börja investera med lite pengar själv. Du kan göra detta till exempel genom att handla med en aktiemäklare:

  • Du kommer omedelbart få en gratis demo där du kan försöka handla riskfritt.
  • Du kan köpa aktier, råvaror och valutor!
  • Du kan aldrig förlora mer än vad du har i ditt konto!

Vill du försöka investera helt utan risk? På eToro kan du försöka investera med lite pengar med en obegränsad €/$ 100.000 demo. Använd knappen nedan för att omedelbart öppna ett gratis demo-konto:

Du kan förlora dina pengar, andra kostnader kan tillkomma, besök: etoro.com/sv/trading/fees/Du kan förlora dina pengar, andra kostnader kan tillkomma, besök: etoro.com/sv/trading/fees/

investera lite pengar

Metod 1: köp aktier med lite pengar

Du kan välja att köpaktier . När beloppet du investerar med är för litet minskar chansen för framgång i de flesta fall avsevärt. Detta beror på att du betalar transaktionskostnader för varje investering. De flesta mäklare tar ut ett lägsta belopp per handel. När du investerar med 100 $ betalar du några procent i transaktionsavgifter över varje handel. Aktien måste då stiga flera procent för att uppnå en positiv avkastning.

Till exempel på DEGIRO betalar du 1,75 £ + 0,014% i transaktionsavgifter. När du investerar med £ 100 är dina transaktionskostnader 1,89%. Den genomsnittliga årliga avkastningen på aktier är 5-8%. När du investerar med DEGIRO minskar din avkastning avsevärt. Lyckligtvis har vi hittat ett bra sätt att lönsamt köpa aktier med en liten summa pengar.

Vissa mäklare tar inte fasta courtage. Dina transaktionskostnader blir då 100% i förhållande till det belopp du sätter in, så att du kan uppnå en positiv avkastning även med en liten summa pengar. En bra part att köpa aktier utan courtage är eToro. Du kan testa möjligheterna här gratis med en demo. Använd knappen nedan för att öppna ett gratis konto:

51 % av privata investerare förlorar pengar hos denna leverantör. Fundera på om du vill ta den höga risken att förlora pengar. Kampanjlänk.51 % av privata investerare förlorar pengar hos denna leverantör. Fundera på om du vill ta den höga risken att förlora pengar. Kampanjlänk.

eToro liten summa investering

Metod 2: investera i en ETF

Även om du betalar låga transaktionsavgifter kan det fortfarande vara riskabelt att investera i aktier med en liten summa pengar. Det beror på att du har färre möjligheter att diversifiera dina investeringar. När du köper olika typer av aktier ser du till att din totala investeringsportfölj blir mindre volatil. Dåliga resultat inom en sektor absorberas sedan av goda resultat inom en annan sektor.

Ett bra sätt att använda diversifiering med en liten summa pengar är att investera i investeringsfonder eller ETF. En ETF eller börshandlad fond är en fond som investerar alla deltagares pengar i en korg med aktier. Detta gör att du kan investera till och med ett litet belopp i ett urval av aktier.

Du har fortfarande ett visst inflytande när du köper och säljer ETF. Till exempel fokuserar vissa fonder på en viss region eller sektor. Om du har mycket förtroende för Asien kan du köpa en speciell Asien-fond. På DEGIRO kan du köpa och sälja ETF: er från deras kärnvalet utan att betala courtage. Vill du veta mer om den här aktiemäklaren? Använd nformationsknappen nedan:

51 % av privata investerare förlorar pengar hos denna leverantör. Fundera på om du vill ta den höga risken att förlora pengar. Kampanjlänk.51 % av privata investerare förlorar pengar hos denna leverantör. Fundera på om du vill ta den höga risken att förlora pengar. Kampanjlänk.

Metod 3: Handel med CFD: er

Om du vill handla med lite pengar kan du överväga att använda CFD. Med CFD kan du handla i nästan vad som helst. Du kan öppna CFD: er på aktier, men också på till exempel råvaror.

När du handlar med CFD kan du använda hävstång för att öka din investering med en viss faktor. Genom att använda hävstång kan du öppna en större position med en liten summa pengar. Kort sagt, ju större hävstångseffekt, desto högre är den potentiella avkastningen. Med moderna mäklare kan du använda en hävstång på 1:30. Som ett resultat blir lite pengar plötsligt mycket pengar. Även med en liten insättning på $ 100 kan du investera över $ 3000!

Om du investerar lite pengar i CFD: er avkastningen på denna investeringsprodukt ofta mycket högre än när du investerar i produkter utan hävstång. Detta beror på att varje spekulera på $ 1 multipliceras med hävstångseffekten.

För att ge ett exempel: om du använder en hävstång på 1:10 är din potentiella spekulera tio gånger större. Om du använder en hävstång på 1:30 är den trettio gånger större. Detta kan öka avkastningen för investeraren med en liten budget!

Kom dock ihåg att en spak fungerar i två riktningar. Dina potentiella förluster ackumuleras också snabbare. När det inte finns mer pengar på ditt konto förlorar du allt. Lite pengar kan också förvandlas till inga pengar.

Tips: läs vår CFD-investeringskurs för mer information.

Metod 4: option

När du vill investera med lite pengar kan du också välja att använda option. Med optioner köper du möjligheten, men inte skyldigheten, att köpa eller sälja en viss aktie till ett fast pris. optionen på en aktie är billigare än själva aktien.

Du kan till exempel köpa optionen för $ 2 för att köpa en aktie till priset av $ 10. När priset på aktien stiger kan du tjäna pengar på det. När priset på aktien stiger till $ 15 och du kan köpa aktien med optionen på $ 2, så kan du göra en spekulera på $ 3.

Optioner är ganska komplicerade investeringsprodukter. När du vet hur du använder option kan du uppnå betydande avkastning. Samtidigt finns det en verklig risk att förlora hela din investering. Det är därför det är viktigt att studera optioner noggrant innan du börjar investera i dem. I vår optionerkurs lär du dig allt du behöver veta om denna investeringsprodukt:

Metod 5: sparkonto eller sparande

Vissa människor letar efter ett säkert sätt att lägga bort sina pengar till en gynnsam avkastning. Ett sparkonto eller en sparande insättning verkar då vara attraktiva alternativ. Detta är dock en besvikelse i praktiken.

Räntorna på sådana sparprodukter är idag mycket låga. Som ett resultat är den absoluta avkastningen redan en besvikelse. Samtidigt gör inflationen att dina pengar tappar ännu mer värde. Så personligen skulle jag inte rekommendera dig att betrakta pengar på en insättning som en investering.

Det är ändå viktigt att lägga en del av dina pengar på ett sparkonto. Det är viktigt att alltid ha tillräckligt med pengar tillgängliga för oväntade utgifter. När du plötsligt måste ta ett lån förlorar du ännu mer pengar, eftersom räntan på konsumentlån är hög. Se därför till att du bara investerar med pengar som du kan missa inom en snar framtid!

handel med lite pengar

Metod 6: Utlåning av pengar

Du kan också välja att låna ut ett mindre belopp. Det mest kända sättet att göra detta är att köpa obligationer. En obligation är ett lån utfärdat av ett företag eller en regering. Du får då en fast, periodisk räntebetalning på skuldsäkerheten.

Obligationer är en relativt säker investering. Det är särskilt intressant att investera i obligationer när du har en kort tidshorisont. Förvänta dig dock inte hög avkastning när du investerar i obligationer. På lång sikt visar det sig ofta vara en besvikelse, särskilt jämfört med aktier.

Vill du veta mer om Läs sedan vår omfattande guide för att investera i obligationer:

Metod 7: köp och försäljning

När du har mycket tid kan du också tjäna pengar genom att på ett smart sätt köpa och sälja produkter. Du kan leta efter fynd på eBay och sälj dem sedan för mer pengar. Det här är en ganska arbetskrävande uppgift som du bara måste vara på humör för. Ändå kan du verkligen få ett trevligt extra fickpeng med detta.

Du kan till exempel leta efter produkter som erbjuds av personer som inte har någon aning om hur man marknadsför något. Produkter som säljs med vaga, korniga foton går ofta inte så bra. Produkten kan dock vara av utmärkt kvalitet. Investera därför i en bra kamera och presentera de produkter du säljer snyggt.

ebay köp sälj

På eBay kan du enkelt köpa och sälja saker

Metod 8: investera i fastigheter

Investeringar i hus är också mycket intressanta. De flesta tror dock att det inte är möjligt att investera en liten summa pengar i fastigheter. Naturligtvis är det inte möjligt att köpa ett helt hus med ett belopp på $ 500 eller $ 1000. Det finns dock intressanta metoder att investera i fastigheter med en liten summa pengar.

Du kan göra detta genom att investera i en fond. Det finns olika fastighetsfonder som till exempel investerar i lägenheter eller kontorsbyggnader. När du köper en aktie i en fond delar du i spekuleraen som genereras av fonden.

Du betalar dock alltid förvaltningskostnader för ditt deltagande i fonden. Att investera direkt i fastigheter själv kan därför vara mer lönsamt. Du behöver ett större kapital för att kunna göra detta.

Sätt tydliga mål

Om du vill börja investera med lite pengar, kräver detta en annan förberedelse än om du skulle börja investera med mycket pengar. När vi pratar om lite pengar talar vi om belopp på ungefär hundra pund eller en multipel därav och inte de tusentals pund som ibland används när man investerar.

Innan du börjar investera med lite pengar måste du göra ditt mål klart för dig själv. Aktiemarknaden tenderar att fluktuera, så du måste bestämma hur du vill svara på detta.

Med lite pengar kan du till exempel välja att handla dagligen. Med daytrading kan du försöka dra nytta av både höjningar och minskningar av aktiekurserna. För detta ändamål kan du använda ett så kallat derivat. När du vill investera med lite pengar är CFD: er ett bra alternativ.

”Tips:

Vad är det lägsta belopp du kan investera med?

De flesta mäklare har en minsta insättning på $ 100. Det betyder att du bara behöver ha $ 100 tillgängligt för att börja investera. När du använder en hävstång på 1:30 med denna insättning kan du ha ett investerings kapital på $ 3000. Som investerare med lite pengar är det därför också möjligt att öppna flera affärer.

Kort sagt, som nybörjare är det mycket väl möjligt att investera med lite pengar. Att handla med lite pengar säkerställer att du får inlärningserfarenhet. Är du nyfiken på var du kan investera med ett litet belopp? Vi har gjort en översikt över mäklarna där du kan handla med små belopp i till exempel aktier:

Ytterligare risker

En investering med lite pengar medför ytterligare risker. Med ett större belopp har du en större marginal för fel. Det är tillrådligt att bara riskera en begränsad mängd av dina tillgångar på en enda investering. Om du investerar för lite pengar är det ofta inte möjligt. Du riskerar sedan tiotals procent av din investeringsbalans i en handel.

Som ett resultat har du mycket mindre utrymme för fel. Att investera med lite pengar är därför inte för fegisar. Om du ska investera med lite pengar måste du vara beredd att förlora allt.

Eftersom marginalen för fel är mycket mer begränsad är det verkligen tillrådligt att testa möjligheterna med en demo. Genom att använda en demo kan du upptäcka om investering är något för dig. Använd knappen nedan för att jämföra de olika demokontona:

författare

Alex Mostert Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *