Hur kan du köpa Facebook aktier?

Alla känner till Facebook . Detta stora sociala nätverk växer fortfarande och tar in pengar med tack vare sitt omfattande reklamprogram. Men hur kan du faktiskt investera i Facebook? Och är det klokt att köpa eller sälja Facebook-aktier? I denna omfattande special kan du läsa allt om det!

Hur kan du investera i Facebook?

Det finns två metoder du kan använda för att investera i Facebook. Du kan välja att köpa eller sälja aktier själv. Alternativt kan du använda moderna mäklare för att dra nytta av de minsta kortsiktiga prisfluktuationerna. De bästa sätten att investera i Facebook är:

Var kan du köpa Facebook-aktier?

Du kan också välja att köpa Facebook-aktier. Det är vettigt om du tror att Facebooks intäkter kommer att öka ytterligare i framtiden. Fler och fler människor är aktiva på sociala medier. Detta kan öka deras reklamintäkter ytterligare. Vill du köpa Facebook-aktier? Du kan direkt köpa Facebook-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla Facebook-aktier aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Vad är det aktuella Facebook-aktiepriset (Meta)?

Är du nyfiken på den aktuella aktiekursen för Facebook (Meta)-aktien? Nedan kan du se till vilket pris du kan köpa Facebook-aktier just nu:

Facebook-företagsinformation (Meta)

Nedan kan du se Facebooks huvudsakliga företagsinformation.

Analys av Facebook (Meta)

Innan du bestämmer dig för om du ska köpa eller sälja Facebook är det viktigt att analysera aktien först. I översikten nedan kan du se hur Facebook har utvecklats den senaste perioden.

Aktiekurser för de senaste 5 dagarna

I tabellen nedan kan du se aktiekurserna på Facebook för de senaste 5 dagarna:

Vad gör Facebooks aktiekurs under 2024?

Är du nyfiken på vad analytiker tror att Facebook kommer att göra under 2024 och de kommande åren? Vi har kombinerat analytikers prognoser med hjälp av Alpha Vantage-data. Kom ihåg att den här siffran bara är en förutsägelse om aktiekursen på Facebook och att denna förutsägelse inte behöver gå i uppfyllelse.

Steg 1: Öppna ett konto hos en mäklare

Du köper aktier med en mäklare. Det är viktigt att välja en mäklare där du kan köpa amerikanska aktier billigt. På det sättet sparar du mycket pengar när du köper Facebook-aktier.

Vill du veta vad som skulle vara en pålitlig part att investera i denna aktie? Kolla in vår lista över mäklare och upptäck vad den bästa mäklaren är:

Därefter är det viktigt att du sätter in pengar på ditt konto. Tänk på beloppet du vill köpa Facebook-aktier för och sätt in detta belopp på ditt konto.

Steg 2: Analysera andelen

Det är inte klokt att köpa Facebook-aktien utan en ordentlig plan. Aktiekursen är mycket volatil och har genomgått flera utvecklingar. Det är därför viktigt att först bestämma en bra tid att köpa aktien. Du kan använda två typer av analyser.

Med fundamental analys, du kan se hur företaget går ekonomiskt. Baserat på siffrorna kan du undersöka om företaget kommer att ha en god spekulerapotential i framtiden. Du kan också välja att ansöka teknisk analys. Du undersöker sedan prismönstren för att avgöra om det är en attraktiv tid att köpa Facebook-aktier.

När du har bestämt dig för att det verkligen är smart att köpa Facebook-aktier måste du fortfarande bestämma en solid startpunkt. För detta kan du titta på den historiska hastigheten. När priset är högt och du ser att det ofta sjunker igen på den här prisnivån, borde du antagligen vänta ett tag. Du kan också välja att köpa beståndet förskjutet. Till exempel köper du några Facebook-aktier varje månad.

Köp Facebook-aktier

Steg 3: försegla affären

Inom ditt mäklarkonto kan du sedan skicka en beställning för att köpa aktien. Du kan använda en market order eller en limited order. Med en market order köper du aktien direkt till nuvarande pris. Med en limited order köper du bara aktien när priset har sjunkit till en viss nivå.

Bestäm alltid din strategi i förväg. Tänk på vilket pris du vill köpa till och till vilket pris du vill sälja igen. Ibland kan det till och med vara klokt att ställa in stop loss. Med en stop loss tar du automatiskt din förlust när aktiekursen har fallit för mycket.

Hur tjänar Facebook pengar?

Innan du börjar investera i Facebook är det viktigt att förstå hur företaget tjänar pengar. Vid första anblicken verkar Facebook inte vara ett (potentiellt) lönsamt företag. När allt kommer omkring är det ett företag som erbjuder alla typer av tjänster gratis. Men när du inte betalar pengar för en produkt blir du ofta produkten.

Facebook tjänar mycket pengar på att sälja annonser. Det sociala nätverket är mycket populärt bland företag. Det beror på att det är möjligt att rikta in användare mycket exakt. Detta gör att du som företag kan ange exakt vilka användare som kan se dina annonser.

Facebook har också utnyttjat nya intäktsmodeller. Till exempel köpte Facebook 2012 Instagram där det nu också är möjligt att annonsera. År 2019 genererade Instagram redan ytterligare 20 miljarder dollar i intäkter.

Två år senare köpte Facebook också WhatsApp för 19 miljarder dollar. De tjänar redan pengar via WhatsApp Business och Facebook planerar att introducera annonser i appen. Med över 2 miljarder användare ger det bara mer pengar.

Handla Facebook-aktier

Den största risken: integritet

Att Facebook är ett företag med mycket potential borde vara uppenbart. Ändå finns det också en stor risk för Facebooks framtida framgång: integritet. Facebook gjorde rubriker med flera skandaler. Skandalen kring Cambridge Analytica fick mest uppmärksamhet här. Denna byrå fick data från tiotals miljoner Facebook-användare. Bland annat använde företaget dessa uppgifter för att hjälpa Trump med sin kampanj.

Flera amerikanska tillsynsmyndigheter var inte nöjda med Facebook. US Federal Trade Commission, eller FTC, åtalde en rejäl böter på 5 miljarder dollar. Detta är naturligtvis dåligt för Facebooks lönsamhet och det fick aktiekursen att sjunka kraftigt.

För att undvika dessa typer av megaböter i framtiden kommer Facebook att behöva anställa fler människor för att skydda användarnas integritet och säkerhet. Ett exempel på detta är det stora team de anställde som har till uppgift att stoppa spridningen av falska nyheter.

Om allt detta fungerar som det borde minskar chansen för ytterligare rejäla böter. Samtidigt kommer denna typ av åtgärder att minska företagets lönsamhet. Dessutom annonserar företag på Facebook främst för att de har tillgång till mycket data. Om Facebook är för begränsat i datainsamlingen kan nätverket bli mindre attraktivt för användarna.

Hur låter det? Är den ökade efterfrågan på integritet ett hot mot Facebook eller kommer det att göra liten skillnad?

Hur fungerar Facebook?

Facebook är ett ganska cykliskt känsligt aktie. När ekonomin går dåligt ser du att företag ofta spenderar mindre på annonser. När företag spenderar mindre på annonser tjänar Facebook mindre pengar.

Till exempel, under Coronakrisen angav Facebook att de skulle tjäna märkbart mindre. Företaget har dock mer än 50 miljarder dollar i kontanter på sin balansräkning. Detta gör det enkelt att komma igenom några fruktansvärda tider.

Sammantaget utvecklas företaget fortfarande bra. Antalet användare ökar och Facebooks intäktssiffror växer också. Tror du att Facebook kommer att växa ytterligare i framtiden? Då kan det vara intressant att köpa aktierna.

Är det klokt att köpa Facebook-aktier nu?

Facebooks långsiktiga perspektiv verkar inte dåligt. Företaget har en stor mängd likviditet (över 50 miljarder dollar) och ett fortfarande växande antal användare. Företagets lönsamhet ökar och genom att använda Instagram och WhatsApp kan de öka intäkterna i framtiden.

Styrkan i Facebook ligger naturligtvis i stort antal användare. I januari 2012 hade nätverket redan 900 miljoner användare. Under tiden har antalet användare ökat avsevärt till 2,5 miljarder! Även människor som inte använder Facebook är ofta bekanta med varumärket. Denna enorma publik kan användas perfekt för direktmarknadsföring.

Det finns dock också många osäkerheter. Sekretessskandalerna kan skada varumärket mycket. Dessutom finns det alltid en risk för att ett annat socialt nätverk blir mer populärt. Så välj rätt tidpunkt när du ska investera i Facebook och håll koll på framtida utveckling.

En fråga kvarstår: är Facebook en hype?

Vi måste komma ihåg att Facebook bara kan vara en tillfällig hype. Vem kommer fortfarande ihåg Myspace, det sociala nätverket som var enormt populärt för ett decennium sedan? Även om Facebook kan ha en längre livslängd på grund av dess internationella överklagande, kvarstår frågan om företaget ligger framför sina konkurrenter i framtiden.

Det kan mycket väl vara så att Facebook har samma tro som andra dot com-företag och som Myspace blir en liten aktör på marknaden. Facebook försöker förhindra detta genom att köpa upp alla typer av relaterade företag. Ett exempel på ett stort företag som Facebook köpte upp är det populära WhatsApp som nästan alla använder. Instagram ägs också av den blå jätten idag.

Facebooks tillväxt

För närvarande går Facebook dock bra. Antalet aktiva användare ökar och antalet timmar som användare tillbringar på webbplatsen ökar också. Så länge denna trend fortsätter och företaget inte gör något galet kommer aktien med stor sannolikhet att fortsätta växa också.

Facebook-användare

Antalet aktiva användare ökar fortfarande

Ska du sälja Facebook-aktier?

Facebooks aktiekurs har alltid varit ganska volatil. Omedelbart efter lanseringen skedde en enorm prisnedgång följt av en stor ökning. Faktum är att många nybörjare investerare köper Facebook-aktier eftersom de använder Facebook och kan identifiera med företaget.

En webbplats med en stor del av världens befolkning som medlem är uppenbarligen väldigt intressant. Den enda frågan är om Facebook kan hantera potentialen i en sådan databas full av personlig information utan hinder från alla typer av integritetsvakthundar och besvärliga regeringar.

Men för den smarta investeraren behöver detta inte betyda. Genom att använda moderna mäklare kan du spekulera på båda kortsiktiga priset sjunker och prishöjningar! Short selling är en strategi som du kan använda för att dra nytta av minskande marknader. Med en kort position får du ett positivt resultat när priset sjunker.

Aktiekursutveckling

Sedan lanseringen av aktien har priset skott från $ 38 till långt över $ 200. Detta kan delvis bero på att det är ett mycket känt företag. Människor som vet lite om aktier är mer benägna att köpa Facebook-aktier eftersom det är igenkännligt.

Ändå, spekuleraer ha steg upp skarpt ; 2018 nådde Facebook en nettospekulera på mer än 5 miljarder dollar och en omsättning på 15 miljarder dollar. Så länge Facebook lyckas hålla fast vid sina användare kommer värdet på aktien sannolikt att fortsätta växa.

Det bästa sättet att handla med Facebook-aktier

Det mest lönsamma sättet att handla med Facebook-aktier är att köpa och sälja dem på kort sikt. Detta gör att du också kan dra nytta av mindre prisrörelser. Det sociala nätverkets aktier verkar svara starkt på nyhetsrapporter: det är därför lämpligt att följa nyheterna noga. Genom att köpa Facebook-aktier vid rätt tidpunkt kan du uppnå hög avkastning.

författare

Alex Mostert Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *