Hur köper man BMW-aktier?

BMW är förkortningen för Bayerische Motoren Werke AG. Denna multinationella producerar och säljer motorcyklar och bilar. Företaget är en av de största biltillverkarna i världen. BMW tillverkar bilar i ett dyrare prisklass. Mini och Rolls-Royce är andra märken som ägs av BMW. Företagets huvudkontor ligger i München. I vår omfattande analys kan du läsa om det är intressant att köpa BMW-aktier. Vi förklarar också de bästa metoderna du kan använda för att investera i BMW.

Hur köper man BMW-aktier?

Bilmärket BMW är välkänt och eftertraktat över hela världen. Det kan vara en bra idé att lägga till BMW-aktier i din aktieportfölj. När företaget presterar bra kan du uppnå en god avkastning. Vill du köpa BMW-aktier? Du kan direkt köpa BMW-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla BMW-aktier aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Vad är aktiekursen på BMW?

Är du nyfiken på aktiekursen på BMW? I grafen nedan kan du se hur BMW-aktien har presterat den senaste perioden. Du kan använda knapparna för att öppna en handelsposition på företaget.

Företagsinformation för BMW

Nedan hittar du de viktigaste företagsuppgifterna för BMW.

Analys av BMW

Innan du bestämmer dig för om du ska köpa eller sälja BMW är det viktigt att först analysera aktien. Översikten nedan visar hur BMW-aktien har utvecklats under den senaste perioden.

Aktiekurser för de senaste 5 dagarna

I tabellen nedan kan du se aktiekurserna för BMW för de senaste 5 dagarna:

Vad kommer BMW aktiekurs att göra under 2024?

Är du nyfiken på vad analytiker tror att BMW kommer att göra under 2024 och de kommande åren? Med hjälp av data från Alpha Vantage har vi kombinerat analytikernas prognoser. Kom ihåg att denna siffra bara är en förutsägelse om BMW prisrörelser och att denna förutsägelse inte behöver gå i uppfyllelse. Gör alltid din research!

Varför kan det vara attraktivt att investera i BMW?

Att investera i BMW kan vara fördelaktigt. En god anledning att investera i företaget är dess starka rykte. År 2012 vann företaget till och med utmärkelsen för det mest internationellt kända företaget. Människor köper ofta en bil som matchar deras identitet. Ett populärt varumärke är därför mycket viktigt för framtida försäljningar och företagets potentiella framgång.

En annan bra anledning är att BMW inser att socialt företagande blir allt viktigare. Bilar förorenar och människor som bryr sig om miljön lägger mer tonvikt på miljövänliga bilar. BMW försöker genomföra förbättringar som minskar utsläppen från bilarna. Till exempel arbetar de med nya, ekologiska bränslen. Ett exempel på detta är bilar som körs på väte. I skrivande stund har BMW redan lanserat mer än 20 modeller på marknaden som är mindre förorenande. Är du en investerare som värdesätter miljön? Då kan du verkligen överväga att investera i BMW.

Buy BMW shares

BMW utmärker sig också när det gäller kvalitet. Konsumenterna tycker att det blir allt viktigare att de produkter de köper är av hög kvalitet. De fabriker som de använder i Amerika uppfyller de högsta kraven för att garantera denna kvalitet. De investerar också mycket pengar i personal av hög kvalitet. Naturligtvis finns det också en nackdel med denna kvalite: BMW-bilar är ganska dyra.

BMW kan ytterligare dra nytta av de olika innovationerna. De undersöker utvecklingen av autonoma, självgående fordon. BMW spenderar mycket pengar på att utveckla ny teknik. Företaget kommer att dra nytta av detta i framtiden, vilket kan få aktiekursen att stiga ytterligare i framtiden.

BMW har byggt upp ett rykte som ett högkvalitativt bilmärke. De är mycket serviceinriktade. Eftersom de också har en stor marknads räckvidd i Kina finns det fortfarande tillräckligt med utrymme för tillväxt. Alla dessa faktorer kan göra en investering i BMW intressant.

Vilka är riskerna med att investera i BMW?

Att investera i BMW är naturligtvis inte utan risker. Det är viktigt att överväga riskerna innan du väljer att köpa BMW-aktier. Hög Kostnadsstrukturen är en risk för BMW. Som ett resultat är produktionskostnaderna högre och BMW kan inte konkurrera om priset. Så länge det finns tillräckligt många som gillar att köpa en dyr bil behöver det inte vara ett problem. I ekonomiskt dåliga tider kan det ändå sänka försäljningssiffrorna.

Företaget har också liten variation inom märkes området. BMW äger BMW, MINI och Rolls-Royce. Med dessa varumärken kan de endast betjäna ett begränsat marknadssegment. Detta gör företaget mer känsligt förs utveckling inom ett visst kundsegment.

En annan risk är framtida höjningar av bränslepriser. När det blir (för) dyrt att köra bil, kommer fler att leta efter andra alternativ. Samtidigt kan stigande råvarupriser medföra att BMWs kostnader ökar. Det är därför viktigt att hålla koll på olje- och råvarupriserna när du funderar på en investering i BMW.

Investing in BMW

Det är också viktigt att hålla koll på konkurrenterna. Särskilt i västvärlden är marknaden ganska mättad. Människor har ofta redan sitt favoritmärke och det är svårt att ändra sig. Att växa på dessa marknader är därför svårt. Det är därför det är klokt att jämföra hur BMW presterar jämfört med andra bilmärken.

Växlingskursen kan också vara en risk när du investerar i BMW. BMW är ett tyskt företag och använder euron. Fluktuationer i euro mot andra valutor kan starkt påverka resultatet.

Ibland finns det också tekniska fel som kräver en större återkallelse av fordon. Denna typ av återkallande kan ytterligare minska spekuleraen. Detta kan sätta ytterligare press på aktiekursen. Innan du köper BMW-aktier är det därför viktigt att ta hänsyn till dessa underliggande faktorer.

Köp BMW-aktier i fyra steg

För att köpa BMW-aktier måste du gå igenom fyra steg. Vi täcker dessa steg så att du vet vad du ska göra när du vill investera i det välkända bilföretaget.

Steg 1: utarbeta en strategi

Först måste du utarbeta en strategi. Bestäm till vilket pris det är attraktivt att köpa BMW-aktier. Du kan använda teknisk eller grundläggande analys för att avgöra när det är intressant att engagera sig.

Basera alltid dina investeringar på en strategi. Genom att använda en strategi förhindrar du att dina känslor får övertaget och styr dina investeringsbeslut.

Steg 2: Öppna ett konto hos en mäklare

En mäklare gör det möjligt att köpa och sälja aktier. Du måste välja en snabb och relativt billig mäklare. Många glömmer att titta på kostnaderna och uppnår därför en lägre avkastning. Är du nyfiken på vilken mäklare är bäst? Ta en titt på vår mäklare översikt och upptäck de bästa parterna att investera i aktier:

Steg 3: gör en beställning

När du har bestämt hur och var du vill köpa aktien måste du fortfarande göra en beställning. Långsiktiga investerare kan använda en marknadsorder. Du köper sedan aktien direkt till bästa tillgängliga pris. För den aktiva aktiehandlaren kan det ibland vara smart att använda en limiterad order. Med en limiterad order öppnar du läget så snart beståndet når ett visst pris. Detta ger dig full kontroll över din investeringsstrategi.

Steg 4: Utvärdera din investering

Det är viktigt att utvärdera din investering regelbundet. Kontrollera om det fortfarande är vettigt att hålla fast vid din investering. Genom att använda en stop loss kan du automatiskt stänga aktiepositionen om förlusten ökar för mycket. Som en långsiktig investerare är det ofta bättre att vänta på att marknaden återhämtar sig.

BMW:s historia

Franz Josef Pop grundade BMW 1916. Han fick rätten att göra flygmotorer. Efter första världskriget var produktionen av flygmotorer förbjuden. Företaget upphörde med sin verksamhet. År 1922 startade företaget om. Företaget bestämde sig för att tillverka motorcyklar och bilar. År 1923 dök den första motorcykeln, R32, ut på marknaden. Från 1933 och framåt tillverkades också bilar.

Under andra världskriget tillverkades BMW-motorer, motorcyklar och alla slags fordon för den tyska armén. BMW: s fabriker förstördes till stor del av bombningar. De sportiga sedans och kuponger som företaget byggde efter kriget var mycket populära. BMW lyckades föra många framgångsrika modeller till marknaden under de följande åren. Företaget växte till en ledande biltillverkare.

En stor biltillverkare

De årliga produktion siffrorna visar att BMW är en stor biltillverkare. År 2014 lyckades företaget producera och sälja över 2 miljoner fordon. År 2018 producerade företaget totalt 2,5 miljoner fordon. På den tiden BMW sålde 4.107 Rolls-Royce bilar, 360.000 Mini och 2,1 miljoner BMW. Totalt byggdes 142 600 elbilar det året.

Produktion och marknader

Var tillverkas bilarna från BMW? I Tyskland, Amerika, Kina och Nederländerna. År 2018 tillverkades 360 000 bilar i Spartanburg, USA. Ett joint venture i Kina producerade 500 000 bilar. Cirka 212 000 bilar rullade av transportbandet vid VOL Nedcar i Born.

Vad var den största marknaden 2018? Folkrepubliken Kina. En fjärdedel av alla bilar säljs där. På andra plats är USA. Tyskland rankas som tredje. Tillsammans står dessa marknader för hälften av alla bilar som säljs av BMW.

Fabriker utomlands

  • BMW Manufacturing Company Sparrenburg öppnade 1994 och var BMW: s första amerikanska monteringsanläggning. År 2014 ökade anläggningens kapacitet med bara 50%. Det kan producera 450 000 bilar per år.
  • En ny fabrik har byggts i San Luis Potosi, Mexiko. Denna fabrik öppnades 2019. I denna fabrik genereras all el på ett miljövänligt sätt. Fabriken kan producera 175.000 bilar per år.
  • I Folkrepubliken Kina är joint venture BMW Brilliance Automotive ansvarig för produktion och försäljning av bilar. Fabrikerna, inklusive en komplett motorfabrik, ligger i Shenyang.

Vätebil från BMW

BMW satte ett mål att introducera en vätgasbil senare i årtiondet: BMW i Hydrogen Next. Drivaggregatet för denna bil består av en bränslecell från Toyota och en elmotor och batteripaket. Tillsammans kan bilens två vätgas behållare rymma 6 kilo vätgas.

Väte kan vara en viktig faktor för att skapa en hållbar framtid. När BMW: s bil fungerar bra kan den starkt bidra till bilmärket. Det kan då vara attraktivt att köpa BMW-aktier.

författare

Alex Mostert Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *