Hur kan du köpa Google (Alphabet) aktier?

Du hamnade antagligen på den här webbplatsen via Google . Googla har blivit ett hushållsord; du kan till och med hitta ordet i varje ordlista nuförtiden. Företagets enorma popularitet Google kan göra det intressant att investera i Google genom uppköp av aktier; men hur gör man egentligen det här? På denna sida hittar du också aktuellt aktiekurs.

Tips: Google aktier kallas nu Alphabet aktier. Vi använder båda namnen i den här artikeln.

Var kan du köpa Google-aktier?

Har du förtroende för Google och dess moderbolag Alphabet? I så fall kan det vara väldigt intressant att investera i Alphabet aktier. Tidigare har aktieägarna gynnats mycket av Google aktien. Vill du köpa Google-aktier? Du kan direkt köpa Google-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla Google-aktier aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Vad är aktiekursen för Alphabet?

Är du nyfiken på den aktuella aktiekursen för Alphabet (Google)? Nedan kan du se Alphabets aktiekurs. Med Googles aktiekurs kan du avgöra om du vill investera i aktien. Vill du lägga en beställning direkt? Du kan använda knapparna i grafen för detta.

Företagsinformation för Alphabet

Nedan kan du se den viktigaste företagsinformationen för Alphabet.

Analys av alfabetet

Innan du bestämmer dig för om du ska köpa eller sälja Alphabet-aktier är det viktigt att analysera aktien noggrant. I översikten nedan kan du se hur Alphabet har utvecklats under den senaste perioden.

Googles aktiekurser för de senaste 5 dagarna

I tabellen nedan kan du se aktiekurserna för Alphabet för de senaste 5 dagarna:

Vad kommer aktiekursen på Alphabet att göra under 2024?

Är du nyfiken på vad analytiker tror att Alphabet kommer att göra under 2024 och de kommande åren? Vi har kombinerat analytikers prognoser med hjälp av data från Alpha Vantage. Kom ihåg att denna siffra bara är en förutsägelse om kursutvecklingen för Alphabets aktiekurs och att denna förutsägelse inte behöver gå i uppfyllelse.

Varför investera i Alphabet (Google)?

Alla känner till Google från sökmotor; men visste du att Google är mer än bara en sökmotor? Mycket har hänt sedan Larry Page och Sergey Brin grundade Google den 4 september 1998. Företagets skönhet är att det en gång öppnades i ett litet garage. Numera är Google en oumbärlig spelare på internetmarknaden.

I Storbritannien är Google det breda marknadsledare på sökmotormarknaden, med nästan nittio procent; detta kan göra det till en attraktiv investering där det verkligen kan vara värt att köpa upp aktierna vid rätt tidpunkt.

Köper Google-aktier

Kort analys av Googles aktie

Låt oss börja med en kort analys av Alphabet. Sedan 2015 har Google varit en del av Alphabet-gruppen som ett separat företag. Inom denna organisationsstruktur har de separata företagen som Google och Life Science stor frihet att utföra sina uppgifter ordentligt.

Google kan tjäna mycket extra på försäljningen av smartphones och surfplattor i framtiden. Det finns fortfarande fler som vet hur man hittar vägen till dessa produkter. Dessutom blir Android-operativsystemet alltmer populärt. Alphabet eller Google kan svara bra på dessa trender genom att sälja ännu fler av dessa produkter.

Köper Google-aktier

Sökjätten är dock under viss press på grund av att det finns alternativ. Många använder till exempel applikationer för att hitta svar på sina brådskande frågor. Just nu leder Google fortfarande världen som en sökmotor. Tror du att det är så Google lyckas behålla det? Då kan det vara attraktivt att köpa Alphabets aktier.

Ett annat hot du måste se upp för är bilden av sökjätten. Till exempel fanns det ett välkänt rättsfall där det visade sig att Google placerade konkurrenter mindre högt upp i sökmotorn. Europeiska kommissionen påföljds Google och sökjätten var tvungen att ändra sätt. Naturligtvis är händelser som detta inte bra för ett företags rykte.

Vill du köpa Google- eller Alphabet aktier? Tänk själv om du har förtroende för företagets framtid. Kan det vara så? Då är det verkligen attraktivt att köpa aktierna.

Vad är Googles konkurrens?

I Storbritannien är Google den tydliga marknadsledaren med en marknadsandel på cirka 85 %. Detta är också fallet över hela världen. Det fanns konkurrens. Vilka konkurrenter ska du ägna mest uppmärksamhet åt innan du köper Alphabet aktier?

Bing

Bing är Microsofts sökmotor och den näst största sökmotorn världen över. Med en marknadsandel på 2,32 % är Bing överlägset inte lika stor som Google, som har en världsomspännande marknadsandel på 92,71 %. Ändå måste Google hålla ett öga på Bing.

Yahoo!

Yahoo! brukade vara mycket större. Ändå används sökmotorn bara av cirka 1,6 % av världens befolkning. I vissa länder är Yahoo!s marknadsandel fortfarande anmärkningsvärt stor. I Indonesien, Irak och Iran, har Yahoo! ett större antal användare.

Baidu

Baidu är en stor sökmotor i Kina. Google blockeras i Kina via normala kanaler. Som ett resultat har den lokala Baidu blivit stor. I Kina har sökmotorn 67 % av marknaden. Kina är naturligtvis en intressant marknad för sökmotorer på grund av dess storlek och snabba ekonomiska utveckling.

Yandex

I Ryssland är Google fortfarande det största, men det överträffar bara den lokala sökmotorn Yandex med en liten bit. I denna region måste Google därför göra sitt yttersta för att förbli den största sökmotorn.

Lokala konkurrenter

Det finns flera lokala konkurrenter i olika länder. Google måste fortsätta att analysera de specifika marknaderna för att ligga före lokala konkurrenter. I Sydkorea, till exempel, används Naver i stor utsträckning. SNZ är en populär sökmotor i Slovakien och Seznam i Tjeckien.

Konkurrent analys

Sammantaget kan vi dra slutsatsen att Google är ett starkt varumärke som dominerar över hela världen. Detta betyder inte att Google kan luta sig tillbaka och koppla av. Det finns många andra regioner där hotet från en annan sökmotor kan kännas. Tror du att Google kan fortsätta att expandera? I så fall kan det verkligen vara intressant att köpa Google aktier?

Tips: Här kan du ta en titt på marknadsandelar på sökmotorer per region.

Varför ska du köpa Alphabet aktier?

Innan du investerar i Alphabet eller Google aktier är det viktigt att du förstår företagets styrkor. Vi kommer att diskutera de positiva punkterna i aktien nedan.

Kraftfull data

Google får en enorm mängd intressant data. Globalt får Google många miljarder sökningar varje dag. Baserat på detta kan Google använda mycket komplexa algoritmer för att förutsäga hur människor beter sig på internet, vilket naturligtvis är av intresse för annonsörer.

Denna information kommer att leda till att annonser blir mer sofistikerade och att annonsörer lättare kan nå en viss målgrupp. Detta bidrar till Alphabet aktiens lönsamhet och kan påverka priset positivt.

Olika produkter

Google är mer än bara en sökmotor. Google är en del av Alphabet, som innehåller många fler produkter. Tänk till exempel på produktionen av Android-telefoner och Google Home. Google äger också YouTube och lanserar regelbundet intressanta nya produkter. Ett företag som diversifierar är mindre beroende av en inkomstkälla och kan därför vara en säkrare investering.

Företaget gör spekulera

Varje år publicerar Google eller Alphabet fina spekulerasiffror. Detta kan också ses i utvecklingen av aktiekursen. När Google blev offentligt var aktierna bara värda 54 dollar. 14 år senare har aktiekursen gått över 1000 dollar. Som investerare är Google därför en ekonomiskt intressant aktie. Tror du att Google kan behålla detta pris? Då kan det vara intressant att köpa Google aktier och lägga till dem i din portfölj.

Dominans

Google dominerar den globala marknaden. Som ett resultat har de ett starkt varumärke. Alla känner till Google och ordet ingår till och med som ett verb i ordboken. Eftersom företaget är så stort kan det också dra nytta av skalfördelar: till exempel kan stora datacenter minska kostnaderna.

Android

En annan tillgång för Google är Android-operativsystemet för mobiltelefoner. Till skillnad från Apples operativsystem fungerar detta system också på billigare telefoner. Som ett resultat kan nå en bredare publik. Det är just dessa framväxande ekonomier som kommer att bli en viktig inkomstkälla under de kommande decennierna. Google svarar bra på denna trend och detta kan ha en positiv effekt på den framtida utvecklingen av aktiekursen.

Risker med att investera i Google

Köpa aktier i Alphabet eller Google innebär också vissa risker. Låt oss titta på de potentiella svagheterna i denna andel.

Risk för nära monopol

Google är så starkt att det ibland ses som ett monopol. I sådana fall ålägger Europeiska kommissionen snabbt böter på miljarder. Som investerare måste du därför hålla ett öga på om Google följer alla lagar och förordningar. Företaget är regelbundet under ett förstoringsglas och böter kan sätta press på aktiekursen.

Etik och integritet

Google eller Alphabet måste också vara försiktiga för att skydda sitt rykte. Det är inte alltid helt klart vad Google gör med all information. Google har enorm kraft att bestämma vilken information som ska visas eller inte visas för allmänheten. Dåliga nyheter kan ge Alphabets aktiekurs en negativ impuls. Håll därför alltid koll på nyheterna när du vill köpa aktier i Google.

Ekonomiskt beroende

Mer än 90 % av Googles inkomst kommer från reklam. Dessa annonser placeras av konsumenter och företag. När ekonomin inte går bra minskar reklambudgetarna. Detta går då på bekostnad av Googles lönsamhet.

Innan du köper Google aktier är det därför klokt att analysera hur ekonomin går. Ser det ut som ekonomin kommer att krympa i framtiden? Då kanske det skulle vara bättre att vänta ett tag innan du investerar i Google aktier.

Misslyckanden

Google gör inte alltid allt rätt. Alphabets sociala nätverk var till exempel ett direkt misslyckande. Ett annat exempel på misslyckande var Google-glasögonen, som släpptes aldrig till slut. Google investerar mycket pengar i utvecklingen av nya tekniker, och de tjänar regelbundet mycket pengar på detta. Ändå är det viktigt att hålla koll på dessa utvecklingskostnader.

Konkurrens

Vi har redan diskuterat Googles huvudkonkurrenter i artikeln. Det är dock viktigt att återigen betona att det är viktigt att hålla koll på konkurrensen från Alphabet. Trots allt, Facebook har också ersatt MySpace på en inte alltför kort tid. Vem säger att en annan part inte kan göra detsamma med Google?

Googles prisutveckling

Nedan kan du se prisutvecklingen på Googles aktier. Som du ser rör sig Google-aktier regelbundet. Nyheter kan ha ett starkt inflytande på aktiekursen. Du kan vidare använda prisutvecklingen för att förutsäga framtida trender. När du aktivt handlar i Alphabets aktier kan du optimalt svara på den aktuella marknadssituationen.

Hur vet du när du ska köpa aktierna?

Nu är naturligtvis frågan hur man vet när man ska köpa aktierna; för detta är det viktigt att använda bra timing. Innan du öppnar en investering måste du ha en god anledning att göra det. En anledning kan vara båda fundamental och teknisk analys.

För en fundamental analys, köper du Google aktier för att du ser något i siffrorna eller nyhetsrapporterna som du tror kommer att öka företagets värde. Tänk till exempel på högre förväntade spekulerasiffror eller kanske ett framgångsrikt förvärv av ett annat företag av Google. Du kan läsa mer om detta i vår artikel om fundamental analys.

Ett annat allt mer populärt sätt att investera är med teknisk analys. I det här fallet letar du efter vissa mönster i Googles aktiediagram. Tänk på vissa nivåer som priset alltid berör och sedan dunstar av igen. Du kan läsa mer om detta i vår handledning om investeringar >>

Hur tjänar Google sina pengar?

Innan du placerar din första investering i Google är det dock klokt att läsa hur Google tjänar sina pengar. När allt kommer omkring är det spekuleraen som Google lyckas göra som möjliggör Google aktier att stiga i framtiden. Google har en stor arsenal av internettjänster, inklusive YouTube, Gmail och Google +.

Sammantaget tjänar Google huvudsakligen mycket intäkter genom att visa annonser. Dessa annonser kan bland annat ses i sökmotorn. De sponsrade länkarna är länkar som annonsörer betalar för. När en besökare klickar på dem får Google en summa pengar från annonsörerna.

Det smarta tricket bakom detta är att Google använder en tjänst som kallas Google AdWords: inom den här tjänsten kan annonsörer bjuda in mot varandra för vissa söktermer. Till exempel är ekonomiska villkor för att låna pengar ibland värt mer än $ 10 per klick.

Under tiden skapas ännu mer värde inom Google genom att också erbjuda Google AdSense service. Detta är en tjänst som gör det möjligt för webbansvariga att infoga annonser på sin webbplats. Google undersöker sedan villkoren som visas på webbplatsen och visar relevanta annonser. Både Google och webbansvarig får en del av spekuleraen som kommer från att besökare klickar på annonserna.

Dessa annonser har säkerställt att Googles aktier har ett högt pris. Med tanke på den snabba tillväxten av Internet, är chansen att fortsätta prisspekuleraer verkligen inte uteslutet!

Investera i alfabetet

Maximera spekuleraen i Googles aktier

I slutändan vill du naturligtvis tjäna så mycket pengar som möjligt med din investering i Google. Du gör detta genom att använda dina investeringar klokt. För det första är det viktigt att förstå att priset svänger. Negativa nyheter som privata stämningar får priset att sjunka tillfälligt.

Det är dock möjligt med ett smart trick att tjäna pengar med Googles aktier även i fall av fallande priser. Du gör detta genom att öppna en kort position aktien; du tjänar sedan pengar för varje $ 1 som priset faller.

Det är också klokt att använda order när du köper Google-aktier. Du kan enkelt ställa in det värde som du köper eller säljer CFD-aktier i Plus500s programvara. Det är också möjligt att ställa in din spekulera eller förlust på en investering i Google till ett visst värde.

författare

Alex Mostert Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *