Hur kan du köpa Twitter -aktier?

IPO av Twitter har fått stor uppmärksamhet i media. Detta är inte så konstigt när man tänker på att det är den näst största börsnoteringen av ett teknikföretag efter Facebook. Ännu mer intressant är det faktum att företaget var förlustbringande under börsintroduktionen och ändå lyckades samla in nästan två miljarder dollar. Men hur kan du faktiskt tjäna pengar på Twitter-aktien?

Var kan du köpa Twitter-aktier?

Har du förtroende för framtiden för företaget Twitter? I så fall kan det vara smart att investera i Twitter genom att köpa aktierna. Vill du köpa Twitter-aktier? Du kan direkt köpa Twitter-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla Twitter-aktier aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Hur kan du aktivt investera i Twitter?

Ett av de bästa sätten att handla Twitter som CFD är via Plus500. Plus500 låter dig använda hävstång på Twitter-aktier, så att du kan ta en stor position med en liten summa pengar. Dessutom kan du dra fördel av både upp- och nedgångar på kort sikt, så att du kan svara på alla marknadsförhållanden.

Vill du prova aktiv Twitter CFD -handel gratis på Plus500? Använd sedan knappen nedan för att omedelbart öppna en gratis demo hos denna online-mäklare:

80% av CFD-konton tillhörande icke-professionella kunder förlorar pengar.80% av CFD-konton tillhörande icke-professionella kunder förlorar pengar.

Hur tjänar Twitter pengar?

Twitter tjänar pengar med annonsintäkter. Facebook har redan bevisat att detta kan vara mycket lönsamt. För att förbli lönsam måste Twitter dock behålla sina användare. När användare byter till en annan plattform kan det avsevärt minska lönsamheten för Twitter.

Är det klokt att investera i Twitter?

Internetföretag som Facebook och Google har gått bra i flera år och med en investering i ett liknande företag kan du uppnå en hög avkastning. Är det också klokt att investera pengar i Twitter-aktier? År 2019 lyckades Twitter göra spekulera för första gången, vilket naturligtvis är en positiv signal. Samtidigt rapporteradef företaget en minskning av antalet användare. Detta är en negativ trend: utan användare kan företaget inte göra spekulera.

Hot mot Twitter

De integritetslagar som blir allt strängare inom Europa är också en risk. Sociala medier är alltmer i rampljuset, även när det gäller att sprida falska nyheter. Twitter försöker svara på detta genom att blockera Tweets som innehåller falskt uttalande: Trump kommer verkligen inte att vara ett fan av den här nya funktionen.

Även om antalet användare minskar, lyckas Twitter tjäna mer och mer på de användare som använder plattformen. Företaget har också lagt ner projekt som Vine och gjort folk överflödiga, vilket kan bidra till att minska kostnaderna inom Twitter. Allt detta kan bidra positivt till Twitters resultat och därmed till företagets aktiekurs.

Konkurrens

Det är dock viktigt att hålla noga koll på konkurrensen: förr såg man ofta en ny part som slukade en gammal. Dagens ungdomar har inte längre någon aning om vad Myspace är, och Twitter kan enkelt ha en liknande slutdestination. Det är därför viktigt att hålla noga koll på nätverkets popularitet: på så sätt kan du avgöra om en investering i Twitter fortfarande är intressant.

För tillfället lyckas Twitter konkurrera mot de andra jättarna. Microblogg-nätverket är särskilt populärt för att dela nyheter. Runt stora evenemang som det amerikanska valet kan du se att nätverket används mycket.

Köpa Twitter-aktier

Steg-för-steg-handbok för att köpa Twitter-aktier

När du går igenom stegen i den här korta guiden kan du omedelbart köpa dina första Twitter -aktier.

Steg 1: öppna först ett konto hos en pålitlig mäklare där du kan investera i amerikanska aktier till låga avgifter. På så sätt ökar du chansen att uppnå en positiv avkastning.

Steg 2: gör tillräckligt med undersökningar och avgör om det är intressant att köpa Twitter-aktier nu. Ibland kan det vara klokt att vänta tills priset sjunker lite. Priset på en aktie rör sig sällan i en rak linje och genom att aktivt kliva in kan du uppnå ett optimalt resultat.

Steg 3: bestämma med vilket belopp du vill investera i Twitter. Om du är beredd att ta större risker kan du handla med en större summa pengar. Är du rädd för att förlora pengar med din investering i Twitter? Då kan det vara klokt att satsa bara en liten summa. I alla fall är det alltid lämpligt att sprida dina pengar på olika aktier.

Steg 4: välj om du vill använda en marknadsorder eller en gräns-order. Med en marknadsorder köper du Twitter-aktierna till nuvarande marknadspris. Med en gräns-order kan du ange ett pris för vilket du köper aktien. Om du använder en gräns-order kan du inte köpa några Twitter-aktier alls.

Steg 5: när investeringen har öppnats är det viktigt att utvärdera dina investeringar korrekt. Undersök om det sociala mediet fortfarande är populärt. Verkar Twitter gå neråt? I så fall är det kanske bättre att sälja dina Twitter-aktier igen.

Vad är Twitter?

Twitter har blivit ett världsomspännande fenomen; redan innan aktier utfärdades visste alla vad denna webbplats stod för. Med över 500 miljoner användare, Twitter är oerhört populärt: på tjänsten delar vanliga människor och företag korta meddelanden som inte får innehålla mer än 140 tecken.

Trots att det sociala nätverket Twitter har funnits länge har ingen spekulera ännu gjorts. När vi kommer ihåg detta är det verkligen bisarrt att introduktionspris av aktien sattes till $ 26. Efter introduktionen steg aktiekursen ytterligare till över 40 dollar!

Exempel: investering i Twitter

Om du köper Twitter-aktien till ett pris på 40 dollar och priset stiger till 42 dollar samma dag tjänar du $ 2 per aktie köpt via en mäklare som eToro. Om du använder hävstång kan detta belopp till och med öka ytterligare!

Antag att du använder din första insättning att öppna en kort position på Twitter den 14 november, vilket då är värt 45 dollar, när du går till kort tjänar du pengar när priset går ner. Några dagar senare, redan den 18 november, har priset sjunkit till 41 dollar, och du tar omedelbart din spekulera.

För detta använder du bara insättningen på $ 100 med hävstången 1:20, du kan sedan köpa aktier upp till $ 2000, vilket är cirka 2640 dollar / 40 = 64 Twitter-aktier. Med insättningen på $ 100 skulle du ha gjort en spekulera på 184 dollar vilket är en avkastning på mer än 180% på din första insättning.

Observera att hävstången kan fungera i två riktningar: om det går fel kan du omedelbart förlora hela din investering.

investera i Twitter

Vad är framtidsperspektivet för Twitter?

Vad tror du Twitter kommer att göra på lång sikt? Faktum är att i slutändan bara lönsamma företag kommer att finnas kvar; företaget kommer därför säkert att behöva göra spekulera för att det ska förbli framgångsrikt. De jämförbara företagen LinkedIn och Facebook går bra på börsen just nu, så Twitter har säkert potential.

Investeraren betalar dock 50 till 60 dollar per användare; det är mycket! Pengarna från börsnoteringen kommer att användas för att finansiera fler datacenter och utvecklare. Kommer Twitter att vara framtida Myspace i världen, eller har Twitter verkligen så mycket potential? Vad tror du?

författare

Alex Mostert Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *