Hur kan du köpa aktier i Christian Dior SE?

Christian Dior är ett välkänt franskt varumärke som producerar lyxprodukter. Vill du investera i Dior-aktier? I den här artikeln diskuterar vi hur du bäst kan investera i Dior genom att köpa aktierna.

Hur kan du investera i Dior?

Dior är ett välkänt lyxvarumärke med en rik historia. Nu när rikedom ökar över hela världen ser du att fler och fler människor kan köpa den här typen av lyxprodukter. Det kan därför vara en bra anledning att investera i Dior. Vill du köpa Dior-aktier? Du kan direkt köpa Dior-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla Dior-Aktier aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Vad är aktiekursen på Dior?

Är du nyfiken på aktiekursen på Dior? I grafen nedan kan du se hur Dior-aktien har presterat den senaste perioden. Du kan använda knapparna för att öppna en handelsposition på företaget.

Företagsinformation för Dior

Nedan hittar du de viktigaste företagsuppgifterna för Dior.

Aktiekurser för de senaste 5 dagarna

I tabellen nedan kan du se aktiekurserna för Dior för de senaste 5 dagarna:

Om företaget

Det franska lyxmodehuset Christian Dior är bättre känt som Dior. Kläderna och skorna i detta franska modehus säljs bara i Diors egna butiker. Det viktigaste är damartiklarna. Företaget har dock också en Dior Men-division för herrkläder och en Baby Dior-etikett för barnkläder.

Modehuset leds och kontrolleras av Bernard Arnault. Denna välkända franska affärsman leder också LVMH (Louis Vuitton Moët Hennessy). Detta är den största lyxkoncernen i världen. Inom LVMH äger Dior 42,36% av aktierna. Dessutom äger Dior 59,01% av rösterna inom LVMH.

Företagets huvudkontor ligger i Paris.

Köp Dior-aktier

Företagets historia

Det franska modehuset Dior grundades den 16 december 1946 i Paris på Avenue Montaigne. Huvudkontoret finns fortfarande där. Modehuset nämner 1947 som grundår.

Christian Dior släppte sin första samling 1947. Den samlingen blev världsberömd som ”The New Look” av den amerikanska utgåvan av tidningen ”Harpers Bazaar”. Denna samling bestod av de bästa skräddarsydda och lyxiga tygerna. Revolutionerande för den tiden var den rundade axeln och den åtsittande midjan. Samlingarna under de följande åren hade alltid en annan stil. Samlingarna under de följande åren hade alltid en annan stil. Till exempel lekte höstkollektionen 1948 med broderimotiv och en samling som släpptes 1949 inspirerades av mytologin.

En revolutionär förändring

I mitten av 1950-talet inträffade en verkligt revolutionär förändring. Hans stil, inspirerad av herrkläder, blev minimalistisk. Han blev en ledande modeikon. Den 4 mars 1957 dök han upp på omslaget till tidskriften ”Time”. Han dog samma år av hjärtinfarkt.

Även efter Diors död lyckades modehuset. Designers som Yves Saint Laurent och Marc Bohan lade alla till något annat i företaget. Företaget blev större och större.

1984 köptes modehuset Dior av den franska affärsmannen Bernard Arnault. Än idag är Dior bland de viktigaste ledarna i modevärlden.

En intressant andel

Affärsgruppen LVMH inkluderar lyxmärken som Louis Vuitton, Dior, TAGHeuer och Zenith. LVMH visade anmärkningsvärd motståndskraft under tredje kvartalet 2020. LVMHs aktiekurs visar en uppåtgående trend. Det är inte osannolikt att lyxmärken kommer att återhämta sig snabbt efter coronakrisen.

Diors aktier handlas på Euronext-börsen i Paris. Priset på dessa aktier har visat en tydlig uppåtgående trend sedan mitten av mars 2020. Att köpa aktierna är därför definitivt värt att överväga.

Det faktum att Dior presterar bra även i ekonomiskt svåra tider är uppenbarligen ett gott tecken. Detta kan också vara en bra anledning att köpa Dior-aktier.

Louis Vuitton blir full ägare av Dior

Den franska familjen Arnaud äger nästan hälften av LVMH. Denna familj ägde redan tre fjärdedelar av aktierna i Dior-klädkoncernen. År 2017 beslutades att köpa återstående aktier. Cirka 12 miljarder euro kommer att betalas för det. Med detta köp stärker Louis Vuitton sin andel på marknaden för läder- och lyxvaror.

Airbus
Airbus
Altice
Altice
AXA
AXA
BNB Paribas
BNB Paribas
Danone
Danone
Hermès
Hermès
L'Oréal
L'Oréal
Louis Vuitton
Louis Vuitton

författare

Alex Mostert Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *