Hur kan du köpa Burberry-aktier?

Överväger du att investera i Burberry-aktier? Då är den här sidan rätt plats för dig! Här kan du direkt se vilka aktiemäklare du kan köpa eller sälja Burberry-aktier. På den här sidan kan du även läsa Burberry-aktiekursen.

Hur kan du investera i Burberry?

Särskilt i Kina ser du att lyxmärken blir alltmer populära. Detta kan därför vara en bra tillväxtmarknad för ett företag som Burberry. Genom att aktivt handla kan du dra nytta av de senaste trenderna och dra nytta av både positiva och negativa nyheter om Burberry-aktien.

En bra aktiemäklare för att handla Burberry är eToro. På eToro betalar du inga transaktionsavgifter, vilket gör det attraktivt att aktivt handla CFD-aktien. På eToro kan du öppna positioner på både stigande och fallande priser. Du kan också prova gratis med en demo. Använd knappen nedan för att öppna ett konto på eToro omedelbart:

Du kan förlora dina pengar, andra kostnader kan tillkomma, besök: etoro.com/sv/trading/fees/

Var kan du köpa Burberry-aktier?

Vill du köpa Burberry-aktier på lång sikt? Glöm inte att noggrant undersöka hur Burberrys affärsresultat utvecklas. På DEGIRO kan du köpa Burberry-aktier till låga transaktionskostnader. Använd knappen nedan för att omedelbart öppna ett konto:

Vad är aktuellt aktiekurs för Burberry?

Är du nyfiken på Burberrys aktiekurs? I diagrammet nedan kan du se omedelbart till vilket pris du kan köpa och sälja CFD-aktier i Burberry:

Om Burberry-företaget

Det brittiska lyxmodehuset Burberry designar och distribuerar färdiga kläder. I det färdiga sortimentet ingår de berömda trenchcoats, skor. Lädervaror, modeaccessoarer, glasögon, kosmetika och dofter. Företaget fokuserade ursprungligen på utomhuskläder. Nu är företaget aktivt på high fashion-marknaden. Gabardintyget är tillverkat exklusivt för Burberry-märket. Detta tyg är vattenavvisande och går attt andas genom.

Burberry är ett börsnoterat företag med en notering på London Stock Exchange. Företagets huvudkontor ligger i London, England. Huvudkontoret ligger på samma plats där en butik öppnades 1891.

Företagets historia

Thomas Burberry grundade Burberry-företaget 1856. Han öppnade sedan sin butik i Basingstoke, Hampshire. 1891 öppnades en butik i Haymarket, London.

Logotypen designad 1904 är välkänd. Det är en ”Equestrian Knight” -logotyp med en riddare till häst.

Den berömda trenchcoaten föddes under första världskriget. Engelska officerare bar trenchcoaten i skyttegraven. Efter kriget blev trenchcoaten populär bland civila. Burberry-kontrollen är också känd. Denna tartan har använts som foder för trenchcoats sedan 1920-talet.

Ett självständigt familjeföretag

Fram till 1955 var Burberry ett självständigt familjeföretag. Det året förvärvades företaget av Great Universal Stores (GUS). Företaget lades på börsen. 2005 sålde GUS sina sista aktier. Sedan dess har företagets aktier handlats under dess namn.

På 1970-talet utbröt våldsamma fotbollsupplopp. Burberrys bild tappades sedan, eftersom fotbollshooligans alltmer sågs i Burberry-kläderna. Ett varumärkes rykte är viktigt. När du börjar investera i Burberry är det därför viktigt att undersöka om varumärket fortfarande går bra jämfört med konkurrenterna.

Osålda kläder, accessoarer och kläder förstördes

I juli 2018 avslöjades att Burberry hade förstört mer än 90 miljoner pund kläder, accessoarer och parfym under de senaste fem åren. Enligt Burberry hade detta gjorts för att skydda varumärket och förhindra att sakerna stulits eller säljs billigt.

Greenpeace protesterade mot denna situation. Enligt Burberry genererade de energi genom att bränna föremålen. Bränning var därför miljövänligt. I september 2018 meddelade företaget att det skulle sluta bränna osålda objekt med omedelbar verkan. Burberry meddelade också vid den tiden att de skulle sluta använda äkta päls i sina produkter.

Tror du att detta ökade fokus på hållbarhet kan öka aktiekursen? I så fall kan det vara intressant att köpa Burberry-aktier.

Burberry vill ha rika kinesiska kunder

Burberry vill sälja kläder till rika kineser. Därför går modehuset i partnerskap med Tencent. Detta är den kinesiska ägaren av den populära chattappen WeChat. I Kina kommer de två företagen att experimentera med nya butikskoncept där sociala medier spelar en central roll.

Öppningen av den nya butiken i den kinesiska staden Shenzhen är det första steget i detta samarbete. Butiken har stora speglar, imponerande trappor, konstverk och väggmålningar. Besökare i denna vackra butik kommer att lockas att ta selfies och posta dessa selfies på WeChat.

I Kina kan du se att välståndsnivån stiger ständigt. Dessutom tycker många kineser att det är viktigt att visa sin status; en aktie som Burberry kan bara dra nytta av detta i framtiden. Detta kan därför vara en bra anledning att köpa Burberry-aktier.

Tip: testa trading gratis med en demo

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *