Hur kan du köpa Burberry-aktier?

Överväger du att investera i Burberry-aktier ? Då är den här sidan rätt plats för dig! Här kan du direkt se vilka aktiemäklare du kan köpa eller sälja Burberry-aktier. På den här sidan kan du även läsa Burberry-aktiekursen.

Var kan du köpa Burberry-aktier?

Vill du köpa Burberry-aktier? Du kan direkt köpa Burberry-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla ”Burberry-aktier” aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Vad är aktiekursen på Burberry?

Är du nyfiken på aktiekursen på Burberry? I grafen nedan kan du se hur Burberry-aktien har presterat den senaste perioden. Du kan använda knapparna för att öppna en handelsposition på företaget.

Företagsinformation för Burberry

Nedan hittar du de viktigaste företagsuppgifterna för Burberry.

Aktiekurser för de senaste 5 dagarna

I tabellen nedan kan du se aktiekurserna för Burberry för de senaste 5 dagarna:

Om Burberry-företaget

Det brittiska lyxmodehuset Burberry designar och distribuerar färdiga kläder. I det färdiga sortimentet ingår de berömda trenchcoats, skor. Lädervaror, modeaccessoarer, glasögon, kosmetika och dofter. Företaget fokuserade ursprungligen på utomhuskläder. Nu är företaget aktivt på high fashion-marknaden. Gabardintyget är tillverkat exklusivt för Burberry-märket. Detta tyg är vattenavvisande och går attt andas genom.

Burberry är ett börsnoterat företag med en notering på London Stock Exchange. Företagets huvudkontor ligger i London, England. Huvudkontoret ligger på samma plats där en butik öppnades 1891.

Företagets historia

Thomas Burberry grundade Burberry-företaget 1856. Han öppnade sedan sin butik i Basingstoke, Hampshire. 1891 öppnades en butik i Haymarket, London.

Logotypen designad 1904 är välkänd. Det är en ”Equestrian Knight” -logotyp med en riddare till häst.

Den berömda trenchcoaten föddes under första världskriget. Engelska officerare bar trenchcoaten i skyttegraven. Efter kriget blev trenchcoaten populär bland civila. Burberry-kontrollen är också känd. Denna tartan har använts som foder för trenchcoats sedan 1920-talet.

Ett självständigt familjeföretag

Fram till 1955 var Burberry ett självständigt familjeföretag. Det året förvärvades företaget av Great Universal Stores (GUS). Företaget lades på börsen. 2005 sålde GUS sina sista aktier. Sedan dess har företagets aktier handlats under dess namn.

På 1970-talet utbröt våldsamma fotbollsupplopp. Burberrys bild tappades sedan, eftersom fotbollshooligans alltmer sågs i Burberry-kläderna. Ett varumärkes rykte är viktigt. När du börjar investera i Burberry är det därför viktigt att undersöka om varumärket fortfarande går bra jämfört med konkurrenterna.

Osålda kläder, accessoarer och kläder förstördes

I juli 2018 avslöjades att Burberry hade förstört mer än 90 miljoner pund kläder, accessoarer och parfym under de senaste fem åren. Enligt Burberry hade detta gjorts för att skydda varumärket och förhindra att sakerna stulits eller säljs billigt.

Greenpeace protesterade mot denna situation. Enligt Burberry genererade de energi genom att bränna föremålen. Bränning var därför miljövänligt. I september 2018 meddelade företaget att det skulle sluta bränna osålda objekt med omedelbar verkan. Burberry meddelade också vid den tiden att de skulle sluta använda äkta päls i sina produkter.

Tror du att detta ökade fokus på hållbarhet kan öka aktiekursen? I så fall kan det vara intressant att köpa Burberry-aktier.

Burberry vill ha rika kinesiska kunder

Burberry vill sälja kläder till rika kineser. Därför går modehuset i partnerskap med Tencent. Detta är den kinesiska ägaren av den populära chattappen WeChat. I Kina kommer de två företagen att experimentera med nya butikskoncept där sociala medier spelar en central roll.

Öppningen av den nya butiken i den kinesiska staden Shenzhen är det första steget i detta samarbete. Butiken har stora speglar, imponerande trappor, konstverk och väggmålningar. Besökare i denna vackra butik kommer att lockas att ta selfies och posta dessa selfies på WeChat.

I Kina kan du se att välståndsnivån stiger ständigt. Dessutom tycker många kineser att det är viktigt att visa sin status; en aktie som Burberry kan bara dra nytta av detta i framtiden. Detta kan därför vara en bra anledning att köpa Burberry-aktier.

författare

Alex Mostert Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *