Investera pengar: de 12 bästa sätten att investera pengar

Vill du framgångsrikt investera pengar 2020, men tvivlar du på var du ska börja? Med våra investeringstips kan du få dina pengar att fungera för dig! Det fantastiska är att du inte behöver ett speciellt diplom för att dra nytta av de många möjligheterna.

Vart ska du investera?

Enligt min mening finns det bara ett rätt ögonblick att börja investera: idag! När du lägger in pengar på ett sparkonto för senare, vet du med säkerhet att du kommer att få mindre. Under påverkan av inflation kan du investera mindre och mindre med samma summa pengar i framtiden.

Dessutom, genom att omedelbart börja investera kan du dra nytta av ränta på ränta eller återbäring på återbäring. Dina pengar kan växa exponentiellt om du investerar spekuleraen du gör om och om igen.

sammansatt_intresse_investera

Din investering växer snabbare över tiden på grund av räntor på räntor

I den här artikeln diskuterar vi flera attraktiva alternativ att investera i:

1 Investera på aktiemarknaden

Den mest populära investeringsformen är fortfarande en investering i aktier. Många människor har fortfarande en dammig bild av att investera i aktier. Att köpa aktier är något för män med tråkiga kostymer, eller hur? Det kan det över huvud taget inte vara tal om! Numera kan du köpa och sälja olika aktier med ett knapptryck.

Det är viktigt att köpa aktier vid olika tidpunkter. Många gör misstaget att investera en stor summa pengar i aktier samtidigt. Det är dock mycket svårt att förutsäga om aktiemarknaden ligger på toppen eller botten. Genom att kliva in förskjutet förhindrar du dig själv från att kliva in på toppen och därmed uppnå en mycket lägre avkastning.

Med investeringar i aktier kan du enkelt uppnå en avkastning på 5 till 8 procent på årsbasis. Genom att ständigt återinvestera din avkastning kan dina tillgångar växa betydligt på lång sikt. Vill du veta var och hur man köper aktier? I vår artikel om att köpa aktier kan du läsa allt om det:

aktieinvesteringar_timing

Det är viktigt att komma in förskjutet

2 Investera i fastigheter

Investeringar i tegelstenar är fortfarande oöverträffade populära. Detta är inte konstigt: med en investering i fastigheter kan du uppnå dubbel avkastning. När du köper och hyr ut ett hus har du en fast inkomstström. Dessutom ökar huspriserna på lång sikt. Så när du säljer huset i framtiden kommer du att få en bra avkastning igen!

Särskilt i nuvarande tider kan investeringar i fastigheter vara mycket attraktiva. På grund av de låga räntorna kan du låna pengar billigt. Samtidigt är det fortfarande brist på bostäder. Som ett resultat är spekuleramarginalen för uthyrning av hus hög.

Många människor är rädda för att investera i fastigheter eftersom de tycker att det är mycket besvär. Men detta behöver inte vara fallet alls! Du kan anställa andra parter för att ta hand om alla administrativa frågor för en liten procentsats. Vill du veta hur investeringar i fastigheter fungerar? Läs vår omfattande guide om investering i fastigheter för mer information:

3 Investera i en investeringsfond

Har du lite tid, men vill du dra nytta av utvecklingen på aktiemarknaden? Då kan det vara attraktivt att investera i en investeringsfond. En investeringsfond är en fond som investerar pengar i en viss grupp investeringsprodukter. Vissa fonder investerar till exempel i en viss region eller en viss typ av företag.

I de flesta fall är passiva investeringsfonder mest attraktiva. Till exempel följer en passiv investeringsfond utvecklingen av ett visst index. Kostnaderna för att spåra en passiv investeringsfond är relativt låga. Som ett resultat kan du ofta uppnå högre avkastning med denna typ av investeringsfond.

En bra part att köpa aktier i en investeringsfond är Plus500. På Plus500 kan du investera i många investeringsfonder utan att betala provision. Detta gör det möjligt att uppnå en ännu högre avkastning på dina pengar! Använd knappen nedan för att direkt öppna ett konto:

80% av CFD-konton tillhörande icke-professionella kunder förlorar pengar.80% av CFD-konton tillhörande icke-professionella kunder förlorar pengar.

4 Spekulera med derivat

Spekulationer blir också mer och mer populära. Detta beror främst på att aktiv handel eller spekulation har blivit allt mer tillgänglig. Du kan öppna ett konto hos olika mäklare och omedelbart börja öva med en demo.

Derivat gör det möjligt att spekulera i stigande och fallande börskurser på kort sikt. Med derivat kan du utföra alla typer av intressanta knep: du kan satsa på ett fallande pris eller använda hävstång för att öka din potentiella spekulera (och förlust!).

En bra deal är att spekulera med derivat hos AvaTrader. Med AvaTrader kan du testa möjligheterna med en demo gratis. Använd knappen nedan för att omedelbart öppna en gratis demo:

5 Investera i kryptomynt

Kryptomynt blomstrar fortfarande! Den största hype har gått efter att Bitcoins pris sjönk 2018. Ändå är tekniken bakom kryptogruvan fortfarande solid. Det snabba och nästan anonyma sättet att skicka pengar har några intressanta applikationer.

Dessutom ser vi att kryptovalutor går bra, särskilt i osäkra tider. Under coronakrisen ökar till exempel kryptomynt. Investerare gillar att kliva in i investeringsprodukter utan motpartsrisk i osäkra tider.

En blygsam investering i ett eller flera kryptomynt kan generera en potentiellt hög avkastning för den modiga investeraren. Det är dock viktigt att komma ihåg att priset lätt kan stiga eller sjunka med tiotals procent inom en kort period. En investering i en kryptovaluta är därför inte för alla. Vill du veta mer om att investera i kryptovalutor? I vår special kan du läsa allt om det:

bitcoin bubblor

Bitcoin fluktuerar kraftigt

6 Investera i obligationer

Du kan göra en investeringsportfölj något mer balanserad genom att lägga till obligationer. Obligationer är lån som emitterats av ett företag eller en stat. Som obligationsinnehavare får du regelbundet en räntebetalning på obligationen. Du kan också göra en prisökning om värdet på en obligation stiger under tiden.

Att investera i obligationer är särskilt intressant när du har en kort horisont för dina investeringar. Avkastningen på obligationer är lägre, men utbetalningarna är stabila. Denna form av investering är därför idealisk om du till exempel går i pension snart. Vill du veta mer om att investera i obligationer? I vårt specialavsnitt kan du läsa allt om det:

7 Spåra smarta handlare

Ett annat investeringsalternativ är att följa smarta handlare. Det finns ett slags Twitter, men för handelstransaktioner. Kompetenta (och mindre kapabla) handlare delar sina investeringar där. Du kan sedan kopiera dessa handlare gratis i ditt konto.

Det är dock viktigt att först undersöka handlarna. Kontrollera om det sätt de investerar passar din riskaptit. Det är också viktigt att kolla in emellan för att säkerställa att investeraren fortsätter att prestera bra. Dessa typer av professionella handlare följer mindre fasta regler än till exempel en investeringsfond.

Du kan prova att spåra handlare gratis med en demo på Plus500. Genom att använda demo har du inget att förlora! Använd knappen nedan för att direkt öppna ett gratis konto:

80% av CFD-konton tillhörande icke-professionella kunder förlorar pengar.80% av CFD-konton tillhörande icke-professionella kunder förlorar pengar.

8 Investera i råvaror

Att investera i råvaror kan vara väldigt smart. För närvarande konsumerar vi mer råvaror än vad som kommer att läggas till i tid. Vissa viktiga råvaror som olja och naturgas kan därför tömmas helt på några decennier. Ökad efterfrågan tillsammans med ökande knapphet kan naturligtvis bara pressa upp priserna ytterligare.

Är du intresserad av att investera i råvaror själv? Du kan till exempel göra detta genom att delta i fonder som följer priset på en vara. Du kan också investera i företag som är aktiva i en viss vara. För de modiga investerarna kan du också spekulera direkt i priset på en vara med till exempel terminer.

Vill du veta hur man investerar i de olika råvarorna? Vi har listat möjligheterna för dig i vårt special om att investera i råvaror:

9 Investera i nystartade företag

Ett annat populärt alternativ är att investera i nystartade företag. Naturligtvis kan du lägga dina hårt förtjänade pengar i din grannes affärsidé. Detta är dock inte alltid det bästa alternativet. Lyckligtvis finns det alla typer av crowdfunding-nätverk där du direkt kan investera i en affärsidé.

Att investera i en start är ganska riskabelt. Endast en handfull startups kommer att lyckas i slutändan och det finns en risk att du tappar hela investeringen. Samtidigt kan du också uppnå en löjligt hög avkastning när du fattar ett bra beslut. Företag som Facebook och Apple var en gång små startups också.

10 Investera i konsumentlån

Vi har redan visat att du kan tjäna pengar med obligationer genom att låna ut pengar. Räntorna på obligationer är dock relativt låga. Du kan därför också välja att investera i konsumentlån eller P2P. Räntan du kan tjäna på dessa typer av lån stiger snabbt till fyra procent.

Du måste dock ta hänsyn till att färre människor under ekonomiskt dåliga tider kan betala sina lån. I ett sådant fall kan du förlora en betydande del av din investering. Att investera i konsumentlån är därför inte för alla.

11 Sätt dina pengar på en insättning

Över hela världen är räntorna på sparande konton en besvikelse: du kan betrakta dig som lycklig om du fortfarande får ränta. Om du vill lägga en del av dina pengar i en bank och ändå få en positiv avkastning kan det vara klokt att titta runt. I vissa länder kan du fortfarande hitta mindre kända banker som erbjuder en högre ränta. Du måste ofta hålla pengarna på ditt konto under en viss tid.

Ändå tycker många att spara pengar på ett utländskt bankkonto är en skrämmande idé. Företaget Raisin har hittat en lösning på detta. Genom Raisin kan du enkelt spara hos utländska banker utan att äventyra din säkerhet. I de flesta fall är pengarna du investerar i en insättning säkra upp till $ 100.000! Även om banken kollapsar förlorar du inte ett öre.

Vill du bläddra bland bankerna med högre räntor? Använd knappen nedan för att direkt besöka Raisins webbplats:

Raisin_save

Med Raisin får du högre avkastning på dina besparingar

12 Investera för din pension

Du kan aldrig börja tidigt med att bygga upp din pension. Om du börjar investera tidigt kommer du att få ett mycket större belopp i slutet på grund av kraften av sammansatt ränta. Många regeringar ger också fördelar för människor som sparar för sin pension.

Vad är den bästa investeringen nu?

Det finns inte ett tydligt bästa investeringsalternativ. Vad den bästa investeringen är beror starkt på dina önskemål och mål. Nedan diskuterar vi de olika faktorer som du kan ta hänsyn till när du väljer en investering:

Risken

Inte alla investeringar är lika riskabla. Om din tidshorisont är längre och du har en högre riskaptit kan du välja mer spekulativa investeringsprodukter. Det är klokt att skapa en hälsosam blandning mellan mer riskfyllda investeringar och relativt säkra investeringar.

Varaktighet

Inte alla investeringar är lämpliga för varje period. Tänk noga på hur länge du kan sakna pengarna. Du kan investera på kort sikt (upp till fem år), på medellång sikt (upp till 10 eller 15 år) eller på lång sikt. På längre sikt har du mer tid för återhämtning, vilket gör riskfyllda investeringar mer attraktiva.

Beloppet

Du måste också tänka på hur mycket pengar eller tillgångar du vill investera i. För en investering i fastigheter behöver du ett större startkapital än för en investering i en aktie. Det är alltid viktigt att bara investera med pengar som du inte behöver under den kommande perioden.

Preferens och kunskap

Slutligen är det viktigt att välja en föredragen investeringsprodukt. Investera bara i produkter som du förstår tillräckligt och gör forskning innan du lägger dina pengar där din mun är. På det sättet undviker du besvikelse.

Utarbeta din investeringsplan

Det är inte klokt att investera slumpmässigt. Ta därför en stund att undersöka din ekonomiska situationen . Hur mycket pengar kommer in och vilken buffert behöver du åtminstone för framtida utgifter? På det sättet har du omedelbart en tydlig översikt över det belopp du kan spara.

Du kan sedan dela de pengar du vill investera på olika investeringsprodukter. Bestäm för vilken period du kan lägga pengarna åt sidan. Genom att planera din ekonomi som om du driver ett företag kommer du att uppnå bättre resultat på lång sikt.

Hållbara investeringar

Fler och fler människor tycker det är viktigt att också investera hållbart. Genom att investera i en bättre planet och framtid kan du påverka vår planets tro. I många länder får du skatteförmåner när du investerar i hållbara projekt.

Vanliga frågor om investering

I den sista delen av artikeln svarar vi på vanliga frågor om investering.

Vad är investering?

Att investera är att offra pengar, tid eller arbetskraft för att uppnå ett långsiktigt mål. Numera pratar vi främst om att investera pengar för att uppnå en positiv avkastning. Investering fokuseras vanligtvis på lång sikt.

Kan vem som helst bli investerare?

Ja, vem som helst kan! Så länge du är tillräckligt gammal och har några pengar tillgängliga, kan du bli investerare. Numera kan du investera från så lite som $100 i alla typer av finansiella produkter. Det är dock viktigt att vara realistisk. Med en liten mängd uppnår du naturligtvis också ett litet resultat.

Är det riskabelt att investera pengar?

Det är alltid riskabelt att investera pengar. Hur riskabelt skiljer sig dock mycket från investeringsprodukt. Till exempel är en investering i en statsobligation mycket mindre riskabel än en investering i Bitcoin. Det är därför det är viktigt att noggrant undersöka vilka risker det är med den typ av investering du funderar på. På så sätt kan du välja investeringsprodukter som passar din riskaptit!

Från vilket belopp kan du investera?

I teorin kan du investera så lite som $1. Med $ 1 uppnår du dock ingen hög avkastning. Det lägsta belopp du kan investera med varierar per investeringsprodukt. Det är tillrådligt att bara börja investera när du har råd att förlora minst $100.

författare

Alex Mostert Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.