Hur kan du köpa Tencent-aktier?

Tencent är en teknikjätte i Kina. Företaget är känt för WeChat och internetportalen QQ. Med mer än 1 miljard aktiva användare har företaget fått en stor position. Vill du investera i det här lovande företaget? Läs mer om Tencent i den här artikeln och bestäm om du också vill köpa aktier. Du kan också se den aktuella aktiekursen för Tencent här.

Var kan du köpa Tencent-aktier?

Har du förtroende för Tencents framtid? Då kan du överväga att köpa Tencent-aktier på lång sikt. Vill du köpa Tencent-aktier? Du kan direkt köpa Tencent-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla ”Tencent-aktier” aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Vad är Tencents aktuella aktiekurs?

Är du nyfiken på Tencents aktuella aktiekurs? I grafen nedan kan du se hur Tencentaktier presterar. Dessutom, med köp & säljknappar kan du börja handla Tencent-aktier direkt.

Tencents företagsinformation

Nedan kan du hitta den viktigaste företagsinformationen för Tencent.

Aktiekurser på Tencent under de senaste 5 dagarna

I tabellen nedan kan du se Tencents aktiekurser för de senaste 5 dagarna:

Vad gör en investering i Tencent intressant?

Att investera i Tencent kan vara väldigt intressant! Kina är en framväxande ekonomi med en växande inre marknad. Investeringar i Kina kan därför ge hög avkastning. Dessutom är Internet en växande sektor och Tencent har byggt upp en stark position med WeChat.

WeChat ”stjäl” många användare från den stora konkurrenten Baidu. Sökmotorn Baidu ses alltmer som onödig av många användare av WeChat. Det beror på att du kan göra många saker med WeChat: att boka flygbiljetter, ringa hytter och göra betalningar är bara några exempel. Tencents program är därför extremt olika, vilket gör en investering attraktiv.

Du kan se detta i de finansiella uppgifterna: Tencent har en solid ekonomisk grund, så företaget kommer inte lätt i trubbel. Företagets reklamintäkter växer snabbt och när trenden fortsätter kan de ta bort fler annonsörer från Baidu.

Vilka är riskerna med att investera i Tencent?

Att investera i Tencent-aktier är inte utan risker. Teknikföretag runt om i världen är under ökande politisk press. Till exempel ställer regeringar fler och fler frågor om integritetsfrågor och reglerna blir strängare som ett resultat. Dessutom är den kinesiska regeringen inte alltid förutsägbar: de kan blockera delar av Tencent precis så från dag till dag.

Dessutom finns det den svåra relationen mellan Amerika och Tencent: den amerikanska regeringen kan blockera flera av Tencents tjänster, vilket inte skulle gynna företagets lönsamhet. En liknande incident inträffade i Indien, där en serie kinesiska ansökningar blockerades efter en gränstvist.

Effekterna av denna typ av spänning är dock begränsade eftersom majoriteten av Tencents intäkter kommer från Kina. Den framtida tillväxten är dock begränsad med denna typ av utveckling och det är klokt att vara medveten om detta.

Är det klokt att investera i Tencent?

En investering i Tencent kan verkligen vara intressant trots riskerna. Med över 1,2 miljarder WeChat-användare och ökade spekuleraer är det svårt att vända företaget. Det är dock alltid klokt att sprida risken: placera inte alla dina pengar i Tencent-aktier.

Var uppmärksam på växelkursen

När du investerar i Kina är det viktigt att vara uppmärksam på växelkursen. Aktierna i Tencent är noterade på Hong Kong-börsen. Innan du köper aktierna byter du din valuta mot Hongkong-dollar. Växelkursen för Hong Kong-dollarn påverkar sedan dina investeringsresultat i din valuta. Tencent har också en notering på New York Stock Exchange, vilket gör det möjligt att också köpa aktierna där. När du köper Tencent-aktier på New York Stock Exchange investerar du med den amerikanska dollarn.

Om Tencent

Det kinesiska företaget Tencent grundades 1998 och heter officiellt Tencent Holdings Ltd. Tillsammans med Apple, Alphabet (Google), Microsoft och Amazon Tencent betraktas som ett av de största företagen i världen. Det kinesiska teknikföretaget är ett av de största internetföretagen i världen efter Google och Amazon.com. Företaget har sitt huvudkontor i Shenzhen. Företaget är dock officiellt registrerat på Kanalöarna.

Tencent-andelar

Företagets aktiviteter

Tencent började som en spelportal. Genom ett antal populära spel har företaget blivit ett av de största spelbolagen i världen. Dessutom utvecklar företaget alla typer av onlinespel själv.

Deras andra kärnverksamhet är sociala medier. De tjänar pengar med sin sociala medieapplikation WeChat. Detta är en applikation med över en miljard användare. Denna applikation är som WhatsApp, men mycket mer omfattande. Du kan använda WeChat för att göra betalningar via TenPay. Inom applikationen kan du till exempel boka flygbiljetter och köpa produkter. Naturligtvis kan Tencent tjäna mycket pengar på detta.

En annan produkt från detta företag är den stora internetportalen QQ. Detta är den största och mest populära internetportalen i Kina.

Med dessa produkter har Tencent byggt upp en stark position på den kinesiska marknaden. Detta kan vara en bra anledning att köpa Tencent-aktier.

Företaget har vuxit genom förvärv

Delvis som ett resultat av alla typer av övertaganden har företaget vuxit avsevärt. 1986 köptes till exempel en andel på 85% i den finska spelkonsoltillverkaren Supercell. Tencent betalade 8,6 miljarder dollar för detta intresse. Detta är det största förvärvet i Tencents historia. Tencent investerar också i den populära kinesiska e-sportmarknaden. Det är därför de förvärvade företaget Riot Games. Detta företag skapade den populära spelet League of Legends.

Förvärv kan ha ett starkt inflytande på aktiens pris. Det är därför lämpligt att först undersöka om Tencent vill förvärva nya företag innan man investerar i Tencent-aktier.

Ytterligare investeringar

Tencent vill inte heller investera här och där. Till exempel har företaget en andel i Tesla, snapchat, Spotify, JD.com och Activision Blizzard. På detta sätt kan de dra nytta av andra företags verksamhet. Om du vill investera i Tencent är det därför klokt att noggrant kontrollera vad de själva investerar i.

En fördel med dessa investeringar är att företaget tillämpar en gedigen nivå av riskdiversifiering. Som investerare drar du nytta av detta när du köper Tencent-aktier.

Utvecklingar och innovationer

Tencent förstår vikten av innovation inom teknikvärlden. Företaget sysselsätter mer än 50 % av sin personal inom forskning. De försöker ständigt hålla jämna steg med tävlingen. Ett exempel på en framgång de har uppnått är utvecklingen av en mobilversion av Call of Duty. Detta spel lanserades tillsammans med Activision och fick mer än hundra miljoner nedladdningar under den första månaden.

Indirekta investeringar i Tencent?

Du kan naturligtvis investera i Tencent-aktien genom att köpa den direkt. I så fall har du att göra med en valutakursrisk. När allt kommer omkring kan priset på en Tencent-aktie i Hong Kong-dollar variera avsevärt. Du kan också investera i Tencent indirekt genom att köpa Prosus-aktier på den holländska börsen. Detta företag har en stor aktiepost för Tencent.

Svårt förhållande med den kinesiska regeringen

Företaget har en svår relation med den kinesiska regeringen. Tencents videospel spelas ofta på mobiltelefoner. Andelen videospel i företagets omsättning är 40%. Dessa videospel är ofta begränsade av den kinesiska regeringen. Den kinesiska regeringen gör detta för att de tror att dessa videospel är beroendeframkallande.

Till exempel begränsade den kinesiska regeringen användningen av spelet Honors of Kings. År 2018 hade den kinesiska regeringen invändningar mot spelet Monster Hunter. Försäljningen var tvungen att stoppas en dag efter det officiella införandet av spelet.

Förresten, företag som Tencent var tvungna att kontrollera sig själva för att se till att användarna inte spelade för mycket. Unga människor får inte spela mer än en och en halv timme om dagen och på natten får de inte spela alls. När företaget inte följer dessa strikta regler kan regeringen ta deras licens.

Detta är en risk för investeringar i Tencent: stark statlig inblandning kan sätta press på ett företags lönsamhet. Var uppmärksam på den kinesiska regeringen och deras politik när du vill investera i Tencent-aktier!

Fokusera på Europa

Delvis på grund av detta svåra förhållande till den kinesiska regeringen letar företaget Tencent efter nya marknader: Europa är ett mycket intressant alternativ för dem. Företaget vill investera 10 miljarder euro i Europa. Fokus kommer att ligga på molntillämpningar. Omsättningen inom denna filial växer och det finns en stor efterfrågan på molntjänster i Europa.

Företaget vill också arbeta via Tyskland med spel som kan säljas i Europa. Med de starka restriktionerna i Kina letar företaget förmodligen efter en bättre marknad där de kan sälja sina spel utan begränsningar.

Diversifieringen till nya regioner kan ha en positiv effekt på Tencent-aktiekursen. Tror du att Tencent kommer att uppnå bättre resultat i framtiden? Då kan det vara smart att köpa Tencent-aktier!

författare

Alex Mostert Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *