Hur kan du köpa Electrolux-aktier?

Electrolux är ett välkänt svenskt elektronikföretag som inkluderar välkända varumärken som AEG och Zanussi. Vill du investera i Elctrolux genom att köpa sina aktier? I den här artikeln kan du läsa hur du gör det!

Var kan du köpa Electrolux-aktier?

Är du säker på Electrolux framtid? Företagets elektronik är populärt; Detta är verkligen sant för sina köksprodukter. Vill du köpa Electrolux-aktier? Du kan direkt köpa Electrolux-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla ”Electrolux-aktier” aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Vad är aktiekursen för Electrolux?

Är du nyfiken på hur Electrolux aktiekurs utvecklas? I grafen nedan kan du se till vilket pris du kan köpa Electrolux-aktier:

Företagsinformation för Electrolux

Nedan är de viktigaste företagsuppgifterna för Electrolux.

Aktiekurser för Electrolux under de senaste 5 dagarna

I tabellen nedan kan du se aktiekurserna för Electrolux för de senaste 5 dagarna:

Starten av Electrolux

År 1919 slogs Elektro Mekaniska samman med Lux. Företaget Electrolux föddes. 1957 ändrades företagsnamnet till Electrolux. Idag är Electrolux AB den största tillverkaren av hushållsapparater i världen. Företagets produkter säljs bland annat under varumärkena Electrolux, Zanussi och AEG.

Electrolux historia

Företaget tillverkade dammsugare 1919. På 1960-talet gick det inte så bra för företaget. Enligt styrelsens ordförande var företaget i trubbel eftersom det var för litet i jämförelse med sina utländska konkurrenter. Företaget var därför tvungen att växa avsevärt. På 1970- och 1980-talet förvärvade Electrolux många företag. Electrolux växte till ett världsberömt företag.

Den största delen av omsättningen, över 60%, uppnås genom försäljning av köksmaskiner. Försäljningen av tvättmaskiner står för cirka 20% av omsättningen. Företagets huvudmarknader är Europa och Nordamerika. Dessa marknader har vardera 30% av den totala försäljningen. Latinamerika, med en andel på 20% av den totala försäljningen, är också en viktig marknad.

Företag som förvärvats av Electrolux

Zanussi och AEG är två företag som förvärvats av Electrolux. Det förlustbringande italienska företaget Zanussi förvärvades 1984. 1992 förvärvades hushållsdivisionen för det tyska företaget AEG.

Electrolux tillkännagav i september 2014 sin avsikt att köpa hushållsavdelningen General Electric för ett belopp som överstiger 2,5 miljarder euro. Förvärvet skulle stärka företagets position på den nordamerikanska marknaden. Det fanns dock motstånd från tillsynsmyndigheterna. Övertagandet skulle leda till mindre konkurrens på marknaden för hushållsapparater. Electrolux beslutade att avbryta förvärvet i december 2015.

Dammsugare tillverkade av återvunnet och återanvänt material

2020 tar Electrolux ett viktigt steg mot cirkulär hushållsapparater. Tillsammans med Stena Recycling har företaget utvecklat en dammsugare tillverkad av 100% återvunnet och återanvänt material. Både plasten och komponenterna kommer bland annat från begagnade datorer, hårtorkar och dammsugare.

författare

Alex Mostert Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *