Hur kan du köpa NIO-aktier?

NIO är en kinesisk tillverkare av elbilar. Kineserna kallar NIO, Weila. Betydelsen av detta kinesiska ord är ”blå himmel kommer”. Med sin elbil vill företaget bidra till att göra luften renare. Detta kinesiska företag utvecklar enligt sina egna ord framtidens bil. I Kina kallas företaget ”Tesla-mördare”.

En investering i NIO kan därför verkligen vara intressant: speciellt när man tänker på att aktiekursen höjde sig 25 gånger sitt eget värde under ett års tid. Men vad är det bästa stället att köpa NIO-aktier?

Var kan du köpa NIO-aktier?

Är du säker på att NIO kommer att besegra Tesla? Marknaden för elbilar är enorm och kommer att växa enormt i framtiden. Det kan därför vara väldigt intressant att investera i ett företag som NIO. Vill du köpa NIO-aktier? Du kan direkt köpa NIO-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla ”NIO-aktier” aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Vad är aktiekursen för NIO?

Är du nyfiken på den nuvarande CFD-kursen för företaget NIO? I diagrammet nedan kan du se den aktuella CFD-aktiekursen för företaget NIO. Du kan också använda knapparna för att öppna en position direkt.

Är det klokt att investera i NIO?

Det finns olika argument för och emot att köpa Oret.nl-aktier. Innan du investerar i NIO kan det i alla fall vara klokt att analysera bilmarknaden noggrant. Om ekonomin går bra och folk köper fler bilar har detta en positiv effekt på företagets resultat.

Mycket viktigare är utvecklingen och innovationerna som släppts av företaget. Goda nyheter om nya prototyper kan ge NIO-aktiekursen en betydande boost uppåt. Jämför produkterna bra med konkurrerande biltillverkare: på detta sätt kan du avgöra om NIO kan fortsätta vara med och konkurrera på marknaden.

Innan du investerar i NIO är det viktigt att kontrollera om den aktuella prisnivån är realistisk. 2020 kommer körning av elbilar genom Tesla att vara en trend: aktiekursen för den kinesiska NIO har också blivit värt 25 gånger så mycket på bara några månader. Du ser ofta en rättelse i framtiden med denna typ av enorma ökningar. Detta hände också till exempel hos flera cannabisföretag, vilket var en hype år 2018.

Det är också särskilt viktigt att analysera den kinesiska marknaden ordentligt. Den inhemska marknaden går igenom en svår period och dessutom får företaget allt färre subventioner. Företaget tjänar ännu inte och kommer att behöva ny finansiering i framtiden. Detta gör en investering i NIO riskabel. Genom att aktivt handla kan du också dra nytta av fallande aktiekurser i framtiden.

Den kinesiska nystartade NIO

NIO är en av de första kinesiska nystartade företagen som fokuserar på elbilar. När företaget grundades 2014 hette företaget Next Car. Detta namn ändrades till NIO några år senare. Företaget grundades av den kinesiska entreprenören Bin Li och huvudkontoret ligger i Shanghai.

Företaget har sysselsätt över 4000 personer på 19 platser sen 2018. Dessa ställen finns i Kina, USA och Europa.

NIO

Vad NIO vill uppnå

NIO: s första bil är NIO EP9. Denna racerbil är snabbare än Teslas snabbaste bil. NIO designar och tillverkar smarta elektriska fordon. Företaget bedriver också forskning inom artificiell intelligens och möjligheten till självkörande bilar. Den första självkörande elbilen kan dyka upp på marknaden 2020. Självkörande bilar förväntas utgöra 20 % av bilmarknaden om tio år. Företaget NIO hoppas kunna distribuera sina bilar över hela världen då.

NIO producerar inte, som Tesla, de dyrare premiumbilarna. Företaget fokuserar på elbilar för medelklassen. För närvarande fokuserar NIO också främst på den kinesiska marknaden. Tycker du att det här är ett bra drag? Då kan köp av NIO-aktier vara mycket attraktivt.

NIO är ännu inte en Tesla-mördare

Det är lite för tidigt att kalla NIO en Tesla-mördare. För närvarande (2020) är Tesla den mest kända och mest populära elbilen. NIO håller fortfarande på att förvärva en marknadsandel. Dessutom kan en Tesla köra upp till 1000 kilometer på ett fullt batteri. Det är mycket mer än de 350 kilometerna som en elbil från NIO kan köra med fullt batteri. NIO är ännu inte en riktig konkurrent till Tesla. Fördelen med NIO: s elbilar är att de är mycket billigare.

Tror du att NIO kommer att lyckas vara en seriös konkurrent till Tesla i framtiden? I så fall kan det vara väldigt intressant att köpa NIO-aktier.

Andra produkter och tjänster från NIO

NIO tjänar inte bara sina pengar genom att sälja elbilar: företaget erbjuder också Power Home som är ladd stationer för människors hem. NIO erbjuder också tjänster. Ett exempel är Power Express. Den här tjänsten, som är i beredskap i 24 timmar, laddar kundernas bilbatterier. Pengar tjänas också genom att sälja försäkringar för sina elbilar. Tror du att dessa tjänster bidrar till NIO-aktiens resultat? Då kan du verkligen överväga att göra en investering!

Nio i framtiden

NIO kan vara en attraktiv men inte helt riskfri investering. Det kinesiska företaget producerar billigare än Tesla. Om de lyckas bygga upp en större marknadsandel kan de göra stora spekuleraer. Marknaden för elbilar kommer att bli enorm i framtiden. Tror du att NIO kommer att lyckas bygga en stark position på denna marknad? I så fall är det klokt att köpa NIO-aktier.

författare

Alex Mostert Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *