DEGIRO-granskning: mina erfarenheter med denna mäklare

I denna recension kan du läsa allt du behöver veta om mäklaren DEGIRO. I den korta DEGIRO-handboken visar vi hur du kan öppna din första handel med DEGIRO. Vi kommer också att diskutera de avgifter som DEGIRO debiterar sina kunder. Genom att kombinera denna information kan du snabbt avgöra om DEGIRO är rätt för dig. Vill du jämföra DEGIRO med andra mäklare? Kolla in vår mäklare jämför sida !

Slutsats från DEGIRO-granskningen

Vi testade noggrant möjligheterna på DEGIRO för denna recension. Enligt vår mening är DEGIRO en bra mäklare att köpa och sälja aktier med. DEGIRO är särskilt attraktivt på grund av de relativt låga avgifterna de tar ut. Programvaran för DEGIRO är användarvänlig men erbjuder inte många analysalternativ. DEGIRO kommer att vara ett utmärkt val för många investerare.

Vill du öppna ett konto hos DEGIRO? Använd knappen för att öppna ett konto hos den här mäklaren direkt:

granskning av DEGIRO-mäklare

Vilka är de största fördelarna med DEGIRO?

  • DEGIRO är en av de billigaste mäklarna som finns tillgängliga.
  • Att öppna ett konto med DEGIRO är 100% gratis.
  • Programvaran är användarvänlig och enkel att använda.
  • Att sätta in och ta ut pengar går smidigt.

Vilka är de största nackdelarna med DEGIRO?

  • DEGIRO passar inte bäst för aktiva handlare.
  • Alternativen för analyser är ganska begränsade.

DEGIRO omfattande granskning

Vi börjar artikeln med en omfattande granskning av DEGIRO. Om du vill läsa mer om en viss funktion hos denna mäklare kan du snabbt navigera till avsnittet genom att trycka på en av länkarna:

Hur fungerar det att öppna ett konto med DEGIRO?

Det är enkelt att öppna ett konto på DEGIRO. För att starta behöver du bara ange ett inloggningsnamn och lösenord.

DEGIRO-registrering

När du har skapat ett konto måste du ge ytterligare information. Alla mäklare är skyldiga att kontrollera om kontoinnehavaren faktiskt finns. På detta sätt förhindrar mäklare att brottslingar eller terrorister använder kontona för att tvätta pengar. På DEGIRO kan du välja mellan olika typer av konton. Vi diskuterar dessa typer av konton här kort:

Vanligt konto

Med ett vanligt konto kan du handla med alla kända värdepapper. Med ett vanligt konto kan DEGIRO låna ut dina aktier till tredje part. Andra parter lånar regelbundet aktier för att ta en kort position. När du tar en kort position på en aktie kan du tjäna pengar på ett fallande pris. DEGIRO erhåller en avgift för utlåningen av aktierna. Detta är inte helt utan risk: den andra parten kan gå i konkurs och i teorin kan du förlora dina aktier. Lyckligtvis händer detta sällan i praktiken.

Vårdnad

Personligen känner jag att risken är begränsad och det är därför jag skapade ett vanligt konto på DEGIRO. Men om du vill minimera riskerna kan du välja att skapa en vårdnad konto. DEGIRO får inte låna ut aktierna på ett depå till tredje part. En nackdel med förvaringskontot är kostnaderna för utdelning.

Aktivt handelskonto

Du kan också öppna ett konto för aktiv handel på DEGIRO. Med detta konto kan du handla med riskfyllda derivat. Du får också mer frihet: du kan till exempel handla med marginal. Det är då möjligt att ha en negativ balans. Du måste dock betala ränta på detta saldo.

I många fall är det inte tillrådligt att använda marginalen. Investera bara med pengar du verkligen har råd att förlora. Dessutom måste du betala ränta när du är skyldig pengar och avkastningen på dina investeringar måste vara mycket högre för att du ska få ett bra resultat. I vilket fall som helst är DEGIRO mindre lämpad för aktiv handel. Om du vill spekulera är det bättre att öppna ett konto  eller eToro.

Vad är kvaliteten på programvaran?

På DEGIRO gör du alla dina investeringar genom att använda deras online handelsplattform. De grundläggande funktionerna är närvarande och att öppna eller stänga en order är ganska enkelt. Du bör dock inte förvänta dig mirakel när det gäller programvaran.

De analysalternativ är ganska begränsade. När du besöker ett företags företagsprofil ser du lite grundläggande information om det aktiet. Du kan läsa en kort beskrivning med allmän information om företaget och du kan bestämma resultatet per aktie. Om du vill göra en mer omfattande analys måste du använda andra externa webbplatser. Bristen på extra information är därför en nackdel i denna översyn.

Teknisk analys

På DEGIRO kan du utföra teknisk analys. Alternativen är tillräckliga: du kan välja bland dussintals indikatorer som du kan gå tillbaka till tio år. Förutom dessa indikatorer erbjuder DEGIRO inga andra råd eller utbildning.

Utdelning och information

Utdelningar läggs automatiskt till på ditt konto. Enligt min mening kan informationen i online-programvaran bli ännu bättre. Ibland är det oklart när exempelvis utdelning krediteras. DEGIRO-programvaran kan vara mer användarvänlig i detta avseende.

mobilt operativsystem

Du kan också investera med DEGIRO: s mobila handelsplattform. Mobilapplikationen har ungefär samma funktioner som webbhandlare online. Du kan göra beställningar och placera aktier i din favoritlista med mobilplattformen. Den mobila plattformen gör det möjligt att spåra dina investeringar på vägen och du kan göra några justeringar om det behövs. Den mobila plattformen, liksom webbhandlaren, är inte särskilt omfattande men erbjuder de funktioner som du kan förvänta dig. Den mobila plattformen får tillräcklig poäng i vår recension.

DEGIRO mobil handelsapp

Hur höga är handelsavgifterna med DEGIRO?

De nuvarande kostnad av DEGIRO syns tydligt på mäklarens webbplats under avgifter. DEGIRO tar inte ut några depåavgifter: du betalar bara för de investeringar du genomför. Samma avgift gäller för varje (aktie) transaktion. Det finns vanligtvis en fast del och en variabel del. Den fasta delen ändras inte oavsett antalet värdepapper du köper, men den variabla delen gör det självklart.

Om du till exempel köper brittiska aktier med DEGIRO betalar du 1,75 £ + 0,014%. Om du öppnar en position för 1 000 £ betalar du 1,89 £ i transaktionskostnader. Om du öppnar en position med ett totalt värde på 10 000 £ ökar denna till 3,15 £.

Vill du veta hur höga kostnaderna är för olika investeringsprodukter på DEGIRO? I den här delen av artikeln kan du se vilka avgifter du betalar för varje investeringsprodukt:

Hur mycket betalar du i avgifter på aktier?

Den låga kostnaden är en positiv punkt i denna översyn. På brittiska aktier betalar du £ 1,75 + 0,014% vilket är mycket lägre än de flesta konkurrenter. Den högsta kostnaden du betalar är £ 5. Tyska, kanadensiska och amerikanska aktier kan också handlas på DEGIRO. Kostnaderna för de mer exotiska börserna som Hong Kong, Japan och Singapore är betydligt högre.

Vad kostar ETF: s eller indexfonder?

En stor fördel med DEGIRO är att du kan investera i många indexfonder utan transaktionsavgifter. För att göra detta måste du investera i en kärnval-ETF. Dessa är till exempel FundShare-fonderna. Med en indexfond kan du övervaka en mark nad eller sektor till låg kostnad. Detta kan vara ett attraktivt sätt att bygga eget kapital.

På nynoterade investeringsfonder betalar du högre transaktionskostnader. Du betalar € 7,5 + 0,1% eller i vissa fall till och med € 75 + 0,1%. Så var försiktig och var noga med vilken typ av fond du köper!

Vad kostar obligationer?

Du betalar också låga kostnader för obligationer på DEGIRO. Det är dock viktigt att notera att valen är något begränsade. För närvarande kan du bara köpa holländska, belgiska, portugisiska, franska och tyska obligationer. Obligationer från Nederländerna, Belgien, Portugal och Frankrike kan handlas till 2 € + 0,06%. Tyska obligationer är dyrare till 5 € + 0,05% och vissa mer exotiska obligationer handlas till ännu högre räntor. Så var försiktig när du vill köpa exotiska obligationer!

Vad kostar optionerna?

Kostnaden per kontrakt för Eurex-aktier (Tyskland) är 0,75 euro. Ett kontrakt täcker 100 aktier, kostnaden per aktie är då 0,0075 € vilket är mycket rimligt. Tyska, belgiska, franska och portugisiska alternativ är också billiga att handla med DEGIRO.

På amerikanska optioner betalar du bara 0,50 USD per kontrakt hos DEGIRO. Ytterligare aktiekurser kan dock tas ut. Du betalar till exempel 5 € för att använda marknaden. Även om du bara köper en aktie måste du betala detta belopp varje månad. Att handla amerikanska optioner kan därför bli dyrt för små investerare.

Hur mycket kostar det att genomföra ett alternativ?

För att utföra ett alternativ betalar du 1 € per kontrakt på DEGIRO. I de flesta fall är det mer attraktivt att helt enkelt sälja optionen.

Hur mycket kostar det att investera i terminer?

På futures noterade i Amsterdam, Bryssel, Lissabon och Paris betalar du 2,5 € per kontrakt. Det är också möjligt att investera i amerikanska futures. Transaktionsavgiften för amerikanska terminer är 0,50 USD per kontrakt. Du måste dock betala ytterligare 5 USD per kalendermånad för att dra nytta av den amerikanska marknaden.

Vad är valutakostnaderna?

För att konvertera valutor betalar du normalt 0,1%. Så när du köper aktier i dollar förlorar du omedelbart 0,1%. Det är möjligt att konvertera valutor manuellt. Du betalar 10 € + 0,02% vilket kan vara billigare i stora transaktioner. Om du kan köpa aktien i din valuta är det alltid lämpligt.

Vad är räntekostnaderna?

När du lånar pengar betalar du ränta på det. Storbritanniens aktier ligger 1,25% över LIBOR. Detta är billigare än konsumentkredit, men kan få din avkastning att sjunka avsevärt. Var därför noga med att investera med lånade pengar på DEGIRO.

Hur mycket betalar du för offert?

Amsterdam, tyska och amerikanska offertar (endast CME) är helt gratis på DEGIRO. För live offert på andra börser måste du ofta betala. Kostnaderna varierar från några euro till € 10,50. Vill du handla på utländsk valuta? Då är det viktigt att först överväga hur mycket du måste betala för offert.

Vad kostar korta positioner?

På DEGIRO kan du också ta en kort position på en aktie. Du spekulerar sedan på en nedgång i aktiekursen. Kurserna för detta varierar beroende på aktiens risk. På lågriskaktier betalar du 1% och på högriskaktier betalar du 2%.

Hur mycket betalar du vid underskott?

När du handlar med marginal kan du behöva hantera ett underskott. Kostnaderna för ett ihållande underskott är 50 euro + 0,5%. Om du överskrider marginalen med 125% betalar du 100 € + 1%. Så det är viktigt att se till att du inte överskrider marginalen på ditt konto.

Finns det några andra exceptionella kostnader?

Att överföra en portfölj till DEGIRO kostar 10 € per position. När du gör beställningar via telefon kostar det £ 8,5 extra. Att hantera utdelning är gratis. När du väljer aktieutdelning betalar du 7,50 € i avgifter. För att prenumerera på utsläpp betalar du € 2 + 0,02%. Att överföra pengar är gratis.

Slutsats: avgifter på DEGIRO

Avgifterna är en positiv punkt i vårt test av DEGIRO. Av alla professionella engelska mäklare erbjuder DEGIRO investering till de lägsta priserna. Därför är DEGIRO lämplig för att bygga en portfölj.

Vilka är handelsoptionerna på DEGIRO?

Ett av de viktigaste elementen i en mäklares bedömning är naturligtvis handelsalternativen. På DEGIRO har du många investeringsalternativ. Du kan välja mellan 60 börser som gör det möjligt att investera i mer exotiska länder som Turkiet eller Nya Zeeland.

På DEGIRO kan du välja mellan olika investeringsprodukter: från aktier till fonder och från hävstångsprodukter till obligationer. På DEGIRO kan du troligen hitta den säkerhet du vill investera i.

Hur kan du göra en beställning hos DEGIRO?

Jag har redan gjort några transaktioner med DEGIROs programvara. Enligt min mening kan programvaran vara något mer användarvänlig, men gör i allmänhet vad den måste göra.

När du har satt in pengar kan du söka efter den tillgång du vill investera i. Jag har utfört lönsamma transaktioner med DEGIRO i eToro och ABN AMRO-aktier. Du kan se resultaten av dessa transaktioner med DEGIRO nedan:

DEGIRO handlar

När du vill öppna en position måste du först hitta rätt säkerhet. Med sökfunktionen kan du enkelt hitta den säkerhet du vill handla med. Du kan söka genom att ange namnet, ISIN eller Securities Identification Number eller genom att använda symbolen. När du har hittat säkerheten kan du trycka på köpa för att öppna en investering.

DEGIRO manuella investeringar

Många aktier handlas på flera börser. Det är alltid tillrådligt att välja börsen som visar aktier i din valuta. När ditt konto till exempel är noterat i euro är det billigare att handla aktier noterade i euro. När du köper aktier i en annan valuta måste du betala extra transaktionsavgifter för att byta dina euro mot dollar. Dessutom måste du hantera en valutakursrisk.

beställningsskärm DEGIRO

Innan du köper aktien måste du ange ytterligare information. Inom orderskärmen kan du ange hur många aktier du vill köpa. Du kan också välja typ av order. Med en limit order du köper bara aktien till ett visst pris. Med en market order köper du aktien oavsett aktuellt pris. Du kan sedan ange om beställningen ska gälla kontinuerligt eller bara under den aktuella dagen. Du kan också göra en beställning för ett visst belopp om du bara tycker att det är attraktivt att köpa aktien till lägre pris.

Om du vill skydda medel kan du välja att ange ett stop loss. En stop loss är ett värde som du automatiskt stänger positionen på. När du har köpt en aktie måste du skapa en separat order för att automatiskt stänga den med en förutbestämd förlust.

När du har öppnat din position kan du hitta den under dina öppna positioner:

DEGIRO öppna positioner

Vill du sälja din investering? Allt du behöver göra då är att trycka på denna sälj knapp. Med en market order kommer du att sälja värdepapperen till nuvarande pris.

Hur kan DEGIRO vara så billigt?

DEGIRO är en billig mäklare som erbjuder investeringar mot låga priser. Hur är det möjligt att DEGIRO är så billigt?

Detta beror på olika beslut som företaget har fattat. Den främsta anledningen till deras billiga tjänster är att de har en extremt effektiv IT-struktur och att de bygger all sin mjukvara internt.

DEGIRO lånar också regelbundet ut värdepapper; detta är nödvändigt för att göra det möjligt för kunder att öppna korta positioner. Att låna värdepapper innebär en liten risk. Det är dock möjligt att inaktivera denna funktion. När du öppnar ett depå i stället för ett vanligt konto lånar DEGIRO inte ut dina värdepapper till en annan part. En stor nackdel med denna kontotyp är att du betalar extra kostnader när du får utdelning.

Slutligen arbetar DEGIRO med att erhålla skalfördelar. För närvarande är DEGIRO verksamt i ungefär arton länder. Genom att dela kontoren över ett större antal kunder, driftskostnader per transaktion kan minskas avsevärt och detta kan hjälpa till att hålla priserna låga. DEGIRO har dock inte någon betydande marknadsandel i alla länder än.

Hur kan du sätta in pengar hos DEGIRO?

Du kan sätta in pengar på ditt konto när som helst hos DEGIRO. Du kan göra detta via knappen boka pengar in & ut . Du kan sedan sätta in pengar på ditt konto genom att överföra pengar från din bank till ditt investeringskonto.

Du kan ta ut pengar närsomhelst. Faktum är att du kan överföra pengar till ditt bankkonto. Det är bara möjligt att ta ut saldot på ditt konto. Om du vill ta ut beloppet i din portfölj måste du först sälja värdepapperen. Pengarna bokas ut smidigt och träffar alltid ditt konto inom några dagar. Av den anledningen är insättning och uttag av pengar en stark punkt i denna översyn.

Kundtjänst

DEGIRO kan nås både via telefon och e-post. Under stillestånd kan du alltid nå dem snabbt. När marknaderna är mycket volatila har DEGIRO ibland problem att hålla reda på. Under coronakrisen kan de till exempel endast nås på engelska och indikerar att det är bättre att skicka ett e-postmeddelande. Av den anledningen har deras svarstid ökat betydligt.

Kundtjänsten är av god kvalitet när den fungerar. Jag tror dock att de måste kunna klara särskilda marknadsförhållanden. Av den anledningen får de bara en tillräcklig poäng för sin kundtjänst i vår recension.

Hur säker är DEGIRO?

Naturligtvis vill du veta om de är tillförlitliga innan du sätter in pengar hos dem. För att avgöra om det är säkert att investera med DEGIRO är det viktigt att titta på mäklarens regler . Tillförlitliga mäklare övervakas alltid av en tillsynsmyndighet. DEGIRO övervakas av Financial Conduct Authority (FCA), liksom av den holländska nationalbanken (DNB). Dessutom kan du hitta DEGIRO i handelskammarens register under nummer 34342820.

DEGIRO håller kundernas tillgångar på separata konton. När DEGIRO oväntat går i konkurs bör dina pengar vara säkra där. Pengarna du sätter in placeras också i en separat fond. DEGIRO kan inte röra dessa pengar i onödan. Det finns till och med ett investerarkompensationssystem. Om DEGIRO skulle bryta mot dessa regler skulle du få en återbetalning på upp till 20 000 €.

Det faktum att DEGIRO har funnits i över tio år och betjänar mer än 500 000 kunder är också ett bra tecken. Av den anledningen är det säkert att sätta in pengar med DEGIRO. Jag har varit kund hos DEGIRO länge själv och jag har aldrig stött på några skumma affärer. Att investera hos DEGIRO är därför 100% säkert.

Utbildning och vägledning

På DEGIRO kan du hitta lite information om att investera inom investerarakademi. Videorna på deras webbplats är tydliga och kan hjälpa dig på din väg. Det finns dock ingen avancerad information tillgänglig som kan hjälpa dig att fatta investeringsbeslut. Inom utbildning och vägledning får DEGIRO inte anmärkningsvärt högt i denna recension.

För vem är DEGIRO lämplig?

DEGIRO är lämplig för privat investerare som har några tillgångar. DEGIRO är en mäklare för inköp av investeringsprodukter på lång sikt. På DEGIRO kan du till exempel köpa populära aktier eller handla i Dow Jones.

Förutom dessa standardprodukter är det också möjligt att handla med obligationer, optioner och indexfonder. Utbudet av produkter är mycket omfattande och transaktionskostnaderna är låga. Detta gör det möjligt att börja investera med små summor pengar.

De största fördelarna med DEGIRO

  • DEGIRO är en av billigaste mäklare tillgängliga.
  • Är det möjligt att investera över hela världen på olika börser.
  • Det finns inga dolda kostnader : att öppna ett konto är 100% gratis.
  • Det är möjligt att använda en marginal att investera med mer pengar än du sätter in.

Slutsats av granskning: investera i DEGIRO?

DEGIRO är ett relativt nytt företag med en stark drivkraft för att expandera. Tack vare billig tjänster och den grundläggande men ändå enkla programvaran är det möjligt för privatpersoner att med fördel investera i aktier med en blygsam budget. Om du letar efter en mäklare med få klockor och visselpipor och där du får valuta för pengarna är DEGIRO ett gediget val.

Vill du öppna ett konto hos DEGIRO? Klicka på knappen nedan och öppna ett gratis konto direkt:

författare

Alex Mostert Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *