Investera i Ripple eller XPR: hur köper du det?

Kryptovalutor blomstrar! De flesta vet exakt vad Bitcoin är, men andra digitala valutor som Ripple är vanligtvis bortset. Vilket är synd tyvärr… Speciellt när du tänker på att investera i flera kryptovalutor, där du kan sprida ut dina chanser.I den här artikeln tittar vi på hur du kan investera i Ripple och vi tittar också på möjligheterna med denna digitala valuta.

Vad är Ripple?

Ungefär som bitcoin eller Ethereum, Ripple är också en kryptovaluta. Ändå finns det några  viktiga skillnader.  Till exempel är Ripple inte helt decentraliserat: det finns en part som bestämmer hur många Ripple-valutor som kommer på marknaden. För närvarande släpps en miljard Ripples eller XPR varje månad. Det finns fortfarande 55 miljarder XRP: er reserverade på ett Escrow-konto. Om de nyligen släppta krusningarna inte säljs kommer de att återvända till detta kassaskåp.

Men vad är det unika om Ripple, faktum att denna valuta styrs centralt? Ambitionen med Ripple är unik; med XPR görs försök att bygga broar mellan olika fysiska och icke-fysiska valutor. Detta är möjligt eftersom med hjälp av Ripple genom att omedelbart överföra en transaktion till ett annat land med extremt låga transaktionskostnader, till exempel en tusendels öre!

Hur & var kan du köpa / investera med Ripple?

Ett av de bästa sätten att investera i Ripple är att investera på kort sikt i den här valutan. Du gör detta med en så kallad mäklare.Du kan sedan snabbt köpa eller sälja XPR, vilket innebär att du också kan dra nytta av kortare marknadsrörelser.Ripple är ganska volatil, vilket gör det till ett attraktivt sätt att tjäna pengar.

Du kan investera i Ripple på en kryptobörs som accepterar denna valuta. Nedan kan du direkt se på vilka börser du kan handla i Ripple:

BörsmäklareInformationRegistrera dig
BitvavoBetala inte transaktionsavgifter på dina första €1000 Ripple

Efter att ha öppnat ett konto hos en börs är det enkelt att starta investera. För detta behöver du bara gå igenom följande steg:

  1. Öppna ett konto och slutför verifieringen.
  2. Sätt in pengar på ditt konto
  3. Välj Ripple
  4. Ange det belopp som du vill köpa för Ripple
  5. Tryck på köpknappen

Då köps Ripple direkt på ditt konto!

Ripple_investering

Hur stor är Ripple?

Ripple är mindre känd än bitcoin. Valutan får dock aldrig underskattas. Det finns många fler XPR i omlopp än det finns bitcoins i omlopp. Priset på ett enskilt Ripple-ljus är uppenbarligen lägre, men totalt börsvärde är mycket högre. Ripple är därför en av de största digitala valutorna på marknaden.

Vad som ytterligare bidrar till Framgång av Ripple är det faktum att Ripple-nätverket stöds av många stora banker. Möjligheten att skicka pengar nästan gratis internationellt är naturligtvis mycket attraktiv för stora internationella banker. Denna uppmärksamhet kan öka Ripples lönsamhet på lång sikt.

Varför köpa Ripple?

Om du redan har bitcoins kanske du undrar varför i hela världen ska du också köpa XPR. Svaret är enkelt. Ripple och bitcoin kompletterar varandra snyggt! Ripple har olika fördelar  över bitcoin. Det är naturligtvis möjligt att genomföra en peer-to-peer-transaktion direkt, vilket skulle göra det möjligt att länka ett bankkonto med Ripple-nätverket.

Dessutom valideras och genomförs transaktioner inom Ripple-nätverket nästan omedelbart så att banker snabbt kan godkänna transaktionen. Detta ökar naturligtvis dess användarvänlighet.

Faktum att valutan emitteras centralt ger också nödvändiga fördelar. Detta innebär att  åtgärder kan tas snabbare vid problem. Inom bitcoin-nätverket krävs en konsensus på 95% innan åtgärder kan vidtas. Detta gör algoritmen bakom detta svår att utveckla. Med Ripple finns inte dessa problem, eftersom valutan styrs från en central punkt.

Alla dessa unika egenskaper hos Ripple gör det attraktivt att köpa XPR. Du kan också dra nytta av valutafluktuationer i den här valutan på grund av dess volatilitet.

författare

Alex Mostert Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.