Hur kan du köpa Essity-aktier?

Essity är ett välkänt svenskt företag som producerar hygien- och hälsoprodukter. Vill du investera i Essity genom att köpa dess aktier? I den här artikeln diskuterar vi var du kan göra det bäst!

Var kan du köpa Essity-aktier?

Vill du köpa Essity-aktier? Du kan direkt köpa Essity-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla ”Essity-aktier” aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Om Essity-företaget

Essity är ett företag med en viktig position inom hygien- och hälsoprodukter. Företaget utvecklar och producerar hållbara produkter för personlig vård och mjukpapper. Företagets produkter säljs i cirka 150 länder.

Välkända varumärken på dessa produkter inkluderar TENA, Libero, Libresse, Lotus, Tempo och Vinda. Produkter för engångsbruk som tillverkas av företaget inkluderar mjukpapper, blöjor, hygienkuddar, trosskydd och plåster.

Företaget har sitt huvudkontor i Stockholm, Sverige.

Företagets historia

Detta svenska företag grundades i juni 2017. Fram till juni 2017 var Essity en del av företaget SCA som grundades 1929. Det var då ett skogsföretag. 1975 förvärvade SCA Mölnlycke AB, en europeisk tillverkare av hygienprodukter för engångsbruk. 2015 tillkännager SCA att de kommer att dela upp sin skogs- och hygienverksamhet i två divisioner.

2016 meddelades att SCA skulle delas upp i två börsnoterade företag. Med separationen av hygienverksamheten skapades företaget Essity AB 2017. Företaget är nu noterat på Stockholmsbörsen.

Kritik av Essity

Essity är den näst största tillverkaren av toalettpapper och näsdukar i världen. År 2017 genomförde Greenpeace International en undersökning av detta företags destruktiva metoder. För att tillverka sina produkter avverkade de stora områdena primärskog i Finland, Sverige och Ryssland. Livsmiljön för hotade arter och växter förstördes.

Att ersätta naturlig skog med stora plantager skadar inhemska samhällen. Till exempel har deras renar allt svårare att komma åt de gräsbevuxna områdena. Enligt Greenpeace borde Essity lämna dessa viktiga skogar i fred. Med hållbarhet som blir allt viktigare kan detta sätta press på aktiekursen för ett företag som Essity. Det är därför lämpligt att vara försiktig med detta när man investerar i Essity.

Minska vatten- och energiförbrukningen vid pappersproduktion

Det globala hygien- och hälsoföretaget Essity meddelade 2019 att det kommer att investera 37 miljoner euro i en hållbar alternativ fiberanläggning. Denna teknik gör det möjligt att tillverka högkvalitativa hygienprodukter baserade på vetehalm. Vetehalm, en biprodukt från jordbruket, är en hållbar råvara. Hållbara fördelar med att använda vetehalm inkluderar en betydande minskning av vatten- och energiförbrukningen.

författare

Alex Mostert Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *