Hur kan du köpa Alibaba-aktier?

Alibaba ses av många människor som Amazonas i Kina. Grundaren Jack Ma har stora ambitioner och företaget är nu bland de 10 största globala företagen. En investering i detta välpresterande företag kan därför vara väldigt intressant. I den här artikeln kan du läsa hur man köper aktier i Alibaba. Du kan också se det aktuella aktiekursen för Alibaba här.

Var kan du köpa Alibaba-aktier?

Alibaba är en jätte som långsamt sväljer upp världen. Med en starkt växande kinesisk marknad och en tydlig internationell strategi kan en investering i Alibaba vara väldigt intressant. Vill du köpa Alibaba-aktier? Du kan direkt köpa Alibaba-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla ”Alibaba-aktier” aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Vad är aktiekursen på Alibaba?

Är du nyfiken på aktiekursen på Alibaba? I grafen nedan kan du se hur Alibaba-aktien har presterat den senaste perioden. Du kan använda knapparna för att öppna en handelsposition på företaget.

Företagsinformation för Alibaba

Nedan hittar du de viktigaste företagsuppgifterna för Alibaba.

Analys av Alibaba

Innan du bestämmer dig för om du ska köpa eller sälja Alibaba är det viktigt att först analysera aktien. Översikten nedan visar hur Alibaba -aktien har utvecklats under den senaste perioden.

Aktiekurser för de senaste 5 dagarna

I tabellen nedan kan du se aktiekurserna för Alibaba för de senaste 5 dagarna:

Vad kommer Alibaba aktiekurs att göra under 2024?

Är du nyfiken på vad analytiker tror att Alibaba kommer att göra under 2024 och de kommande åren? Med hjälp av data från Alpha Vantage har vi kombinerat analytikernas prognoser. Kom ihåg att denna siffra bara är en förutsägelse om Alibaba prisrörelser och att denna förutsägelse inte behöver gå i uppfyllelse. Gör alltid din research!

Kort om Alibaba

1999 grundade Jack Ma webbplatsen Alibaba.com. Han gjorde detta för att få kinesiska företag i kontakt med utländska köpare. 2003 utvidgade Ma företaget genom att grunda online-marknadsplatsen Taobao. Denna marknadsplats ligger i topp 20 av de mest besökta webbplatserna i världen.

Företaget blev känt som Alibaba Group. Alibaba-gruppens webbplatser är populära: inom Kina sker 60% av alla paketleveranser via deras webbplats. Företaget är inte bara känt i Kina: Alibaba erövrar världen.

Investera i Alibaba

Varför ska du köpa Alibaba-aktier?

Alibaba är ett stort företag där du själv kan köpa aktier. Men varför ska du överväga att köpa Alibaba-aktier? Nedan kommer vi att diskutera några starka argument för att köpa aktien.

Enormt erbjudande

Alibaba erbjuder ett stort, varierat utbud av produkter. Detta ger företaget extra stabilitet. När en marknad presterar dåligt kan detta absorberas av spekuleraer på en annan marknad. Ett stort erbjudande minskar Alibabas affärsrisk. Detta gör det till en mer attraktiv investering.

Tillväxtmarknad

Kina upplever stark ekonomisk tillväxt. För några decennier sedan var Kina fortfarande fattigt och människor dör av hunger. Idag ses inte längre Kina som ett utvecklingsland. Den genomsnittliga kinesens köpkraft är hög och nästan alla har tillgång till Internet. Välståndet i landet växer fortfarande och med det ökar antalet kineser med köpkraft bara.

Alibaba kan dra nytta av detta. Alibaba är ett företag av kinesiskt ursprung som perfekt kan svara på de kinesiska konsumenternas behov. Tror du att den ekonomiska tillväxten i Kina kommer att fortsätta? Då kan det verkligen vara attraktivt att köpa Alibaba-aktier.

Enorm tillväxt

Alibaba växer fortfarande snabbt. En av anledningarna till detta är Kinas ökande välstånd. Den allmänna trenden där internet och online-shopping blir allt vanligare spelar också in i företagets händer. I Kina till exempel ökar smartphone-användningen avsevärt. Allt detta kan bidra till ytterligare tillväxt för Alibaba.

Alibaba är lönsamt

Många teknikföretag är inte lönsamma. Några exempel är Uber och Snapchat. Alibaba gör dock spekulera. År 2019 gjorde den till exempel en spekulera på nästan 8 miljarder USD. Under de närmaste åren förväntas denna spekulera bara fortsätta växa. Detta gör det möjligt att betala utdelning i framtiden. Tror du att Alibaba kan behålla den lönsamma trenden? I så fall kan du verkligen överväga att köpa Alibaba-aktier.

Internationella utvidgningar

Alibaba fokuserar inte bara på den kinesiska marknaden. Till exempel har företaget etablerat ett stort distributionscenter i Belgien. Detta kan avsevärt minska leveranstiden för produkter inom Europa. En kritikpunkt från många europeiska kunder var den ofta längre leveranstiden. Nu när leveranstiden kan minskas blir Alibaba ännu mer intressant för den europeiska konsumenten.

Dessutom finns det en ökande efterfrågan på europeiska produkter i Kina. Genom distributionscentret kan Alibaba returnera produkter till den kinesiska marknaden. Tror du att Alibaba lyckas bli populär också i Europa? I så fall kan det vara bra att köpa Alibaba-aktier.

Riskerar investeringar i Alibaba

Naturligtvis finns det också risker med att investera i jätten Alibaba. Vad bör du vara uppmärksam på när du börjar investera i Alibaba?

Lokal lagstiftning

Det är mycket väsen kring den kinesiska Alibaba och lokal lagstiftning. Till exempel skulle Alibaba inte alltid tillämpa de europeiska kundernas rättigheter ordentligt. De av kommissionen föreslagna prissänk Alibaba kan till exempel bli böter. Dessutom kan kunder välja att vända ryggen till Alibaba om förhållandena inte är tillräckligt gynnsamma. Alibaba måste därför anstränga sig för att följa lokal lagstiftning.

Akta dig för hypes

Det är viktigt att vara vaksam när man investerar i Alibaba. Aktiekurser skapas genom samspelet mellan utbud och efterfrågan. Det finns för närvarande ett stort intresse för Alibaba-aktier. Företaget nämns regelbundet som det potentiellt största företaget i världen. Det är naturligtvis inte alls säkert om Alibaba kan leva upp till dessa höga förväntningar. Var därför försiktig och håll koll på den senaste utvecklingen.

Begränsad effekt

Som aktieägare har Alibaba endast begränsad makt. Strukturen är komplicerad, vilket innebär att du som ett litet part inte har något att säga alls. Det finns inte heller någon skiljenämnd. Ett Alibaba-aktie kan därför vara en bra investering, men du har absolut ingen makt när det gäller utvecklingen inom företaget.

Konkurrens

Konkurrens är också en viktig fråga att hålla ett öga på. Det finns många alternativ till en plattform som Alibaba. Jätte Amazon är naturligtvis det mest kända exemplet på detta. Det finns dock också lokala plattformar i alla länder som Alibaba måste tävla med.

Tror du att Alibaba kan tävla och hålla sig några steg före? I så fall kan det verkligen vara en bra idé att investera i Alibaba.

Politik

Slutligen kan politiken också kasta en nyckel. Speciellt med Amerika är det mycket väsen om handelstariffer. När internationella relationer försämras kan detta ha ett starkt inflytande på Alibabas aktiekurs. Det är därför viktigt att hålla koll på politisk stabilitet innan du köper Alibaba-aktier.

Är det klokt att investera i Alibaba?

Efter att ha läst fördelarna och nackdelarna med att investera i Alibaba kan du fråga dig själv om det är klokt att investera i Alibaba-aktier själv. En stor risk för att investera i Alibaba är fortfarande den instabila kinesiska regeringen. Kinesiska tillsynsmyndigheter stoppade till exempel Ant Group-börsintroduktionen 2020, vilket också är skadligt för företaget Alibaba: Alibaba äger 33% av aktierna i Ant Group.

Företaget verkar dock inte vara i trubbel: omsättningen växer fortfarande kraftigt och Alibaba är den tydliga marknadsledaren i Kina. Med 56% är Alibaba helt klart det största e-handelspartiet. Den största konkurrenten, JD.com, har bara en marknadsandel på 17%. Alibaba kontrollerar också mer än 40% av landets molnbaserade datainfrastruktur, medan de största konkurrenterna Huawei och Tencent, båda bara kontrollerar 15%.

Trots de gröna siffrorna inom e-handelssegmentet finns det problem inom företaget. Avdelningarna Alibaba Cloud, Digital Media och Entertainment och Innovation Initiatives är alla förlustbringande. spekuleraen i e-handelsavdelningen används för att hålla dessa divisioner igång.

Att investera i Alibaba är därför verkligen inte utan risk. Det är klokt att hålla koll på de nya antitrustlagarna i Kina. Om den kinesiska regeringen försöker försvaga Alibabas starka ställning, vilket kan sätta press på aktiekursen.

Hur kan du investera i Alibaba?

Du kan investera i Alibaba med nästan vilken aktiemäklare som helst. Aktierna i kinesiska Alibaba är noterade på både Hong Kong och New York börser. För de flesta kommer det att vara mer fördelaktigt att köpa aktierna på New York Stock Exchange.

För att köpa och sälja Alibaba-aktier behöver du ett konto hos en pålitlig mäklare. Vill du veta på vilken mäklare du kan öppna ett konto? Ta en titt på vår jämförelse av de bästa mäklarna:

När du har öppnat ett konto kan du göra en beställning på beståndet. Detta görs genom att använda sökfunktionen för att navigera till Alibaba-beståndet. Här kan du välja mellan två typer av beställningar:

  • Market order: öppna investeringen direkt till rådande pris.
  • Limit order: öppna investeringen till ett valfritt pris.

När du har gjort beställningen skickas den till börsen inom några sekunder. Lycka till med din investering i Alibaba!

Ett stort e-handelsföretag

Alibaba Group grundad 1999, är nu ett stort företag. Företaget har för närvarande (2020) ett börsvärde på mer än 570 miljarder dollar. På topp 10 av de största företagen i världen rankas företaget på sjunde plats. Deras webbplatser har global popularitet. Särskilt webbplatserna alibaba.com och aliexpress.com genererar mycket pengar.

Alibaba är här för grossister och konsumenter.

Företaget har många grossistleverantörer som kunder. Över hela världen betjänas miljontals grossistleverantörer av Alibaba. Naturligtvis har företaget också många kunder som kunder. Konsumenter kan köpa produkter direkt via AliExpress-plattformen till mycket låga priser. Alibaba har inte mindre än 785 miljoner aktiva användare. Webbplatserna står för 85% av omsättningen.

Hema-grenarna i Alibaba

Hema är namnet på stormarknaderna öppnade av Alibaba, med en genomsnittlig yta på cirka tio tusen kvadratmeter. Konsumenter använder Hema-appen för att skanna sina livsmedel. Varorna betalas sedan för att använda Alipay. Onlinebeställningar levereras hemma. För att dra nytta av leveransservice måste du bo inom tre kilometer från stormarknaden Hema.

Tre divisioner i Alibaba-gruppen

E-handel står för cirka 85% av omsättningen. Alibaba har tre andra divisioner: Alibaba Cloud Computing, Alibaba Digital Media & Entertainment och Alibaba Innovation Initiatives.

Alibaba Cloud Computing

Alibaba investerade miljarder i cloud computing. Det finns nu 19 Alibaba Cloud-datacenter över hela världen. Alba Cloud Computing står nu för 8% av företagets omsättning. Det nyligen introducerade Al-chipet bör förbättra molnprestanda. Med detta chip kan sökfunktionen på webbplatsen också förbättras. Dessutom erbjuder chipet automatiska översättningar till kunder från hela världen.

Amazon har redan visat att cloud computing kan vara mycket lönsamt. De flesta av Amazons spekuleraer kommer idag från cloud computing. Om Alibaba lyckas få en större marknadsandel inom molntjänster kan det vara en bra anledning att köpa Alibaba-aktier.

Digitala medier och underhållning

Alibaba har olika video- och musiktjänster. I Kina har företaget till exempel videotjänsten Youkou och musikströmningstjänsten Xiami. Alibaba samarbetar med företaget Netease för att dela sina musikbibliotek. Divisionens omsättning ökade med 23% under det senaste kvartalet. Divisionen står för 6% av företagets totala omsättning.

Innovationsinitiativ och andra

Denna division fokuserar på artificiell intelligens. Jack Ma, grundaren av Alibaba, tror att det mesta av arbetet kan automatiseras i framtiden. Under tiden har Alibaba investerat 3 miljarder USD i bland annat forskningscentra för artificiell intelligens.

Nya tekniker utvecklas i centren. Ett exempel på detta är förmågan att betala med ansiktsigenkänning, vilket redan är möjligt i en kinesisk gren av snabbmatskedjan KFC. Tror du att Alibaba utvecklar ännu mer intressanta tekniker? Då kan du verkligen överväga att köpa Alibaba-aktier.

Alibabas börsnoteringar

2004 gick Alibaba till den amerikanska börsen. Vid den tiden var en aktie värd 68 dollar. Under tiden har aktiens värde tredubblats. I Asien anses det konstigt när ett stort kinesiskt företag inte har en börsnotering i öster.

Det var därför Alibaba noterades på Hong Kong-börsen i november 2019. Denna entusiastiska IPO tog emot 12,9 miljarder USD från investerare. Att investera i Alibaba-aktier är värt att överväga med tanke på noteringarna.

Om Jack Ma

Jack Ma är en välkänd kinesisk entreprenör som grundade Alibaba själv. Vid 55 års ålder bestämde han sig för att gå i pension. Indirekt har han fortfarande inflytande genom styrelsen. Hans pension innebär inte att han inte gör någonting: han har fortfarande många drömmar som han vill förverkliga. Till exempel arbetar han med att förbättra hälsovården i fattigare länder med hjälp av en stiftelse.

författare

Alex Mostert Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *