Hur kan du köpa BP-aktier?

BP är ett stort oljebolag. De blev kända på grund av ett stort oljeutsläpp, men situationen verkar vara under kontroll igen. Är du intresserad av att investera i BP? På den här sidan kan du direkt upptäcka den bästa metoden för att köpa BP -aktier! Du kan också hitta den senaste aktiekursen för BP på denna sida.

Vart kan du köpa BP-aktier?

Vill du köpa BP-aktier? Du kan direkt köpa BP-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla ”BP-aktier” aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Vad är aktiekursen på BP?

Är du nyfiken på aktiekursen på BP? I grafen nedan kan du se hur Amazon-aktien har presterat den senaste perioden. Du kan använda knapparna för att öppna en handelsposition på företaget.

Företagsinformation för BP

Nedan hittar du de viktigaste företagsuppgifterna för BP.

Analys av BP

Innan du bestämmer dig för om du ska köpa eller sälja BP är det viktigt att först analysera aktien. Översikten nedan visar hur BP-aktien har utvecklats under den senaste perioden.

Aktiekurser för de senaste 5 dagarna

I tabellen nedan kan du se aktiekurserna för BP för de senaste 5 dagarna:

Vad kommer BP aktiekurs att göra under 2024?

Är du nyfiken på vad analytiker tror att BP kommer att göra under 2024 och de kommande åren? Med hjälp av data från Alpha Vantage har vi kombinerat analytikernas prognoser. Kom ihåg att denna siffra bara är en förutsägelse om BP prisrörelser och att denna förutsägelse inte behöver gå i uppfyllelse. Gör alltid din research!

Är det klokt att investera i BP?

De faktum att resultaten av ett företag som BP är starkt beroende av det socioekonomiska klimatet var uppenbart 2020. Priskriget mellan Saudiarabien och Ryssland fick oljepriset att kollapsa och samtidigt orsakade corona pandemin den totala efterfrågan på olja. Trots denna typ av motgång lyckades BP överleva och till och med utnyttjade denna utveckling för att utarbeta en ny strategi.

Företaget har lagt upp en ny strategi för att omvandla sig till ett hybrid energiföretag, minska investeringar i olja och gas samtidigt som investeringarna i förnybar energi ökar. Hållbarhet är naturligtvis ett hett ämne och investerare tycker också att detta blir allt viktigare: om BP tar detta på allvar kan det verkligen öka aktiekursen.

Hittills ser det verkligen ut som om BP tar hållbarhet på allvar. Företaget har ingått olika samarbeten som bidrar till att göra verksamheten mer hållbar. Till exempel har företaget tillsammans med Shell och Total beslutat att inrätta infrastruktur för transport och lagring av koldioxid i Nordsjön. Företaget samarbetar också med Equinor för att sätta upp vindkraftverk och för att inrätta en vätgas produktionsanläggning med Oersted på.

Det är klart att BP fortfarande försöker ut vilka tekniker som fungerar bäst. Om investeringarna blir bra kan detta öka aktiekursen. Dessutom betalar företaget fortfarande en attraktiv utdelning, så att köpa BP -aktier kan verkligen vara intressant. Det är dock viktigt att komma ihåg att olja blir allt viktigare; det kommer en tid då BP verkligen behöver göra en tydlig vändning.

Färdplan för att köpa BP -aktier

För att köpa BP -aktier behöver du bara gå igenom några enkla steg. Först måste du öppna ett konto hos en aktiemäklare . En aktiemäklare är en part som gör det möjligt för individer att köpa och sälja aktier. Numera kan du välja att prova möjligheterna med en demo eller att investera direkt med en summa pengar.

Då måste du välja en bra tidpunkt att köpa aktier. Du kan köpa aktierna direkt, eller så kan du välja att lägga en order. Med en order öppnar du bara en position när priset når ett visst värde. Det kan vara klokt att gå in vid olika tidpunkter. I praktiken är det mycket svårt att avgöra om priset är högt eller lågt.

När du väl har tagit en position är du inte klar: du måste också definiera en exit -strategi . Investerar du i BP för att bygga upp en inkomst från utdelning? Då kan du kanske hålla fast vid andelen i årtionden. Handlar du aktivt i BP -aktier? Då är det viktigt att göra en analys och avgöra när det är klokt att sälja aktierna igen.

Strategi för att köpa BP -aktier

Innan du köper BP -aktier är det viktigt att tillämpa en bra investeringsstrategi. För detta måste du undersöka om aktien för närvarande är värd att köpa.

Det är klokt att analysera oljepriset först. Ett företag som BP uppnår mycket bättre resultat när oljepriset är högt. Tror du att oljepriset kommer att stiga i framtiden? Då kan en investering i BP vara extra attraktiv.

Om du vill köpa aktier på lång sikt är det viktigt att noggrant kontrollera de finansiella publikationerna. Här kan du också hitta BP: s utdelningsschema. Företag betalar regelbundet ut utdelningar, och du kan dra nytta av detta som investerare.

När du investerar i aktien kan du utföra olika analyser. Beroende på din strategi rekommenderar vi en av dessa analyser:

BP som en investering för inkomst

BP kan vara en bra investering för människor som letar efter aktier som ger en inkomst. Även under corona krisen betalade de en nettoutdelning. Vid kursen i skrivande stund är utdelningsavkastningen cirka 6%. De har minskat utdelningen, men det finns en god chans att det kommer att öka igen i bättre tider.

Företaget strävar också efter att vara helt koldioxidneutralt år 2050. Dessa investeringar i en mer hållbar framtid är viktiga. Många analytiker tror att oljeindustrin snart är över. På kort sikt kommer det inte att bli så illa som förväntat, men nu när klimatet blir en central fråga blir olja mindre och mindre viktig.

investera i BP

De största konkurrenterna

BP är ett av de största statliga oberoende oljebolagen. De andra oljebolagen i denna lista är Chevron, Total, ExxonMobil, Shell och ConocoPhillips. Det är klokt att hålla ett öga på dessa konkurrenter, både i goda och dåliga tider.

Undersök hur olika företag presterar. På så sätt kan du avgöra om BP är det mest attraktiva valet som en investering.

En steg-för-steg-plan för att köpa BP-aktier

Du behöver bara gå igenom några enkla steg för att köpa BP -aktier. Först måste du öppna ett konto hos en aktiemäklare . En mäklare är en part som gör det möjligt för individer att köpa och sälja aktier. Numera kan du välja att prova möjligheterna med en demo eller att investera direkt med en summa pengar.

Du måste sedan välja en ingångspunkt. Du kan köpa aktierna direkt, eller så kan du välja att lägga en order. Med en order öppnar du en position när priset når ett visst värde. Det kan vara klokt att kliva in vid olika tidpunkter. I praktiken är det mycket svårt att avgöra om priset är på ett djup eller en topp.

När du väl har tagit en position är du inte klar än. Du måste också upprätta en exitstrategi. Investerar du i BP för att skapa utdelningsintäkter? Då kanske du kan hålla andelen i årtionden. Handlar du aktivt i BP -aktier? Då är det viktigt att göra en analys och avgöra när det är klokt att sälja aktierna igen.

köp BP-aktier

Vad gör BP?

BP är ett stort statligt oberoende oljebolag. Förr i tiden kallades företaget British Petroleum eller Amoco. Företagets huvudkontor finns i London. BP är verksamt i cirka 70 länder. Oljebolaget producerar miljontals fat petroleum per dag.

År 2017 var BP: s andel 20% av den totala amerikanska petroleum produktionen. BP svarade också för cirka 30% av produktionen av det ryska statliga oljebolaget Rosneft 2017. BP bearbetar mycket av petroleum i sina raffinaderier. Dessa raffinaderier kan bearbeta 1,9 miljoner fat råolja varje dag.

Oljebolaget är verksamt inom olika områden. BP är verksamt inom forskning och produktion av el, gas, och de återvinner också produkter.

Håll koll på konkurrenterna

Innan du investerar i BP -aktier är det klokt att vara uppmärksam på konkurrenterna. BP: s största och mest kända konkurrent är holländaren Royal Dutch Shell . Andra större konkurrenter är amerikanska ExxonMobil och fransmännen Totalt .

Det är alltid smart att kontrollera hur det går med de andra företagen ekonomiskt. På så sätt kan du analysera om en investering i en konkurrent andel kan vara mer attraktiv. Det är också viktigt att undersöka om BP fortfarande kan konkurrera.

Priset på olja

En aktie som BP korrelerar alltid starkt med oljepriset. Förhållandet är inte helt ett mot ett: om oljepriset stiger men företaget inte fungerar korrekt kan priset på en BP -aktie fortfarande sjunka.

Ändå så lever BP -företaget på olja. När oljepriset går bra kan BP: s lönsamhet öka ytterligare. Funderar du på en investering i BP? Då är det klokt att också titta på företagets framtidsvision.

Du kan också välja att investera direkt i olja som en råvara. I denna artikel , diskuterar vi hur du kan investera i olja lönsamt.

BP: s filialer i Nederländerna

BP är också verksamt i Nederländerna. BP har varit 100% ägare av BP Rotterdam oljeraffinaderi sedan 2007. Företaget är placerat i Europoort. Företaget har ett filial i Pernis. PB -oljeraffinaderiet i Rotterdam kan bearbeta 400 000 fat petroleum varje dag. BP säljer också sina produkter i Nederländerna. Det finns cirka 300 BP -tankstationer i Nederländerna. BP har en marknadsandel på 14% i Nederländerna.

BP och energi övergången

Klimatförändringar är en av de viktigaste frågorna. Världen behöver mer energi för att upprätthålla sin snabba tillväxt. Samtidigt efterfrågas färre utsläpp. CO2 -utsläppen måste minska i framtiden. Att bara fokusera på förnybar energi är inte tillräckligt. Utsläppen i hela världen bör också minska. BP försöker därför förbättra sina produkter.

BP -kunder kan minska sina utsläpp tack vare dessa förbättrade produkter. Dessutom minskar BP utsläppen från raffinaderiet. De undersöker om det är möjligt att koppla bort restvärmen från raffinaderiet i Rotterdam. Företag och hushåll i regionen kan sedan använda denna restvärme. BP är också verksamt inom området förnybar energi. Till exempel utvecklar och realiserar BP i Nederländerna solparker.

Även om oljebolagen blir mindre populära på grund av det ökade fokuset på klimatförändringar är vi fortfarande mycket beroende av svart guld. Tror du att det fortfarande finns en framtid för ett företag som BP? Då kan du överväga att investera i BP genom att köpa aktierna.

Ett företag med en framtid

2010 fanns det en explosion och oljeutsläpp som involverar Deep Water Horizon -oljeplattformen. Denna händelse skadade BP: s rykte. I åratal måste BP betala skadestånd. Betalningen av fordringar och böter minskar varje år. BP har också genomfört kostnadsbesparingar.

Som investerare kan du dra nytta av en liknande kris genom att reagera intelligent på den. När en katastrof inträffar kommer aktiekursen ofta att sjunka kraftigt. Du kan då öppna en kort position. När du öppnar en kort position tjänar du pengar när kursen på en aktie sjunker.

En annan strategi du kan använda är att leta efter en ny, attraktiv tid att köpa. Vid panik reagerar marknaderna ofta för starkt. Du kan använda ett sådant ögonblick för att köpa en aktie som BP till en bra rabatt.

BP-explosion

författare

Alex Mostert Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *