Day trading: tjäna pengar på aktier

Day trading är ett av de mest intressanta sätten att tjäna pengar via internet. Vid day trading kan du snabbt köpa och sälja aktier. Om du fattar rätt beslut kan du tjäna mycket pengar. Men hur fungerar day trading med aktier? Och hur kan du se till att du uppnår ett lönsamt resultat? I den här artikeln lär du dig allt du behöver veta för att komma igång själv!

Visste du detta om day trading?

  • Du kan day trading 24/7: bestäm din egen arbetstid!
  • Du kan köpa och sälja värdepapper inom några minuter.
  • Även när ett värdepapper presterar dåligt kan du tjäna pengar.
  • Du kan försöka day trading riskfritt med en gratis demo.

Vill du börja handla med aktier? Då är det klokt att prova det med en gratis demo först. Använd knappen nedan för att se vilka aktiemäklare som låter dig öppna en demo gratis:

Hur kan du tjäna pengar på att handla aktier?

Det finns flera sätt att tjäna pengar på handel med aktier. Du kan välja att investera aktivt i aktier som day trading. Alternativt kan du välja att använda aktier för att skapa en långsiktig inkomst.

Att vara en daytrader.

Som en daytrader, köper du och säljer aktier på kort sikt för att dra nytta av både stigande och fallande priser. Numera kan du kort sälja aktier med vilken modern aktiemäklare som helst, vilket innebär att du tjänar pengar så snart priset sjunker. Alternativet att short sell ger dig fler möjligheter att uppnå en hög avkastning än traditionell investering.

Genom att använda förmågan att short sell kan du dra nytta av handel under alla marknadsförhållanden. Priset på en aktie kan både sjunka och stiga på en enda dag och du kan tjäna pengar i båda fallen. Vid traditionell investering tjänar du vanligtvis bara när priset stiger.

tjäna pengar-delningstips

Tjäna pengar på aktier

I Sverige är investering betraktad som en inkomst dock så finns det dem som försöker skapa en inkomst genom att aktivt engagera sig i day trading, på börsen. Du gör detta genom att köpa aktier med hög potential. Företag med god spekulera väljer regelbundet att betala utdelning . En utdelning är en utbetalning av en del av spekuleraen till aktieägaren.

Den smarta, aktiva investaren handlar inte bara som daytrading. Det kan vara klokt att låsa en del av dina spekuleraer i långsiktiga aktier. Genom att tillämpa denna strategi bygger du både rikedom och inkomst. Dagens handelstips är att inte placera en order alla dina pengar på en strategi. På det sättet ökar du din chans att lyckas kraftigt!

Vilka är de grundläggande principerna för daytrading?

Vid daytrading handlar du med aktier i syfte att uppnå prisspekuleraer. Du behåller ofta aktierna en kort tid och försöker uppnå en hög avkastning vid den här tiden. Detta sätt att investera är motsatsen till att bygga en portfölj, där du investerar i syfte att växa din förmögenhet på lång sikt.

Med daytrading , kan man tjäna mer pengar eftersom du säljer dina aktier snabbt. Årligen är förändringarna i aktiekurserna begränsade. På kort sikt är det dock annorlunda! Varje timme stiger eller faller priset och som daytrader kan du dra nytta av dessa rörelser.

Hur kan du börja arbeta som daytrader?

Om du vill börja trading med aktier som daytrader är det klokt att öppna ett konto hos en aktiemäklare. Du kan öppna både en demo och ett riktigt-konto hos de flesta mäklare. Med ett demo-konto kan du använda en fiktivt belopp att öva på att handla aktier helt riskfritt och med ett riktigt-konto kan du börja handla omedelbart med riktiga pengar.

Klicka här för att jämföra de olika aktiemäklarna och öppna ett gratis (demo) konto >>

programvara för daytrading 1 1

Med en mäklarprogramvara för daytrading kan du handla i olika aktier!

Vad är det bästa sättet att komma igång?

En skicklig aktiehandlare borde inte bara kunna hantera nummer: i själva verket spelar siffror bara en begränsad roll. I slutet, så är din inställning det viktigaste inslaget i din handelsstrategi. När du väl har utvecklat ett system som fungerar och du börjar tjäna pengar måste du fortsätta följa detta system.

I själva verket din handelssystem är precis som din äktenskapspartner: tillsammans, både i välstånd och motgång. Speciellt senare när det kan vara knepigt, men kom ihåg att en bra investerare avbryter förlorade affärer tidigt. På samma sätt blir människor ibland desorganiserade och stänger sin position på en aktie för snabbt. Genom att göra det drar de inte nytta av hela rörelsen. Det är därför viktigt att alltid försöka vara rationell och i förväg bestämma vad ditt mål är!

Genom att ställa in din egen regler och följa dem kan du handla aktier mer rationellt och framgångsrikt.

Några sista aktietips

Naturligtvis vill du som investerare uppnå goda resultat. Det är viktigt att investera på ett smart sätt. Ett viktigt tips är att följa trend så mycket som möjligt. När marknaderna har stigit i flera månader kan det vara mycket riskabelt att satsa på en nedgång.

Ett andra aktietips för den aktiva investerare är att alltid använda en stop loss. Med stop loss kan du ställa in ett värde där du automatiskt tar din förlust. Detta förhindrar att du förlorar hela din investering på grund av en dålig investering.

Det tredje tipset är att inte betrakta dig som rik direkt. Investera är ett skicklighet det måste läras, och det enda sättet att verkligen lära sig att investera i aktier är att träna mycket. Du kan lära dig att investera genom att öppna en gratis demo med en aktiemäklare.

Det fjärde tipset är att komma ihåg att högre spekulera innebär ofta en högre risk. Om du använder spekulativa investeringsprodukter är det mer sannolikt att du tappar ett betydande belopp. Investera därför bara på ett sätt som passar din personlighet. Kommer du att förlora mycket pengar med dina aktier, som gör att du hålls vaken på nätterna? Då ska du kanske göra något annat.

Slutligen är det viktigt att förstå skillnaden mellan genomsnittlig avkastning och den totalåtergång. I genomsnitt uppnår personer som köper aktier en avkastning på 8% på årsbasis. Detta betyder dock inte att du uppnår denna avkastning varje år. Ett år kan du få en avkastning på 30% som investerare medan du förlorar 20% under ytterligare ett år. Aktiva investerare vinner därför på lång sikt.

handel aktier

Lär dig av mina erfarenheter

När jag var ung trodde jag att jag skulle bli rik genom aktier. Jag öppnade ett konto på Plus500 och började handla med några hundra dollar. Jag hade inte riktigt en strategi: jag tittade på diagrammet och slumpmässigt öppnade aktiepositioner baserat på prismönster.

Ibland gick det väldigt bra för mig. När jag var i skolan tittade jag på min telefon och såg att jag hade tjänat 800 $ med en aktieposition medan jag bara hade satsat 100 $. Jag använde en multiplikator som gjorde att jag kunde ta en större position. Andra veckor förlorade jag dock också hundratals dollar.

Av den anledningen är det viktigt att du inte räknar dig rik för snabbt. Du kan säkert tjäna mycket pengar för att handla med aktier, men riskerna är också betydande. Handla därför bara med pengar som du verkligen har råd att förlora. På så sätt kommer det att förbli roligt!

Fel som gör att du inte gör någon spekulera genom att handla aktier

Ingen är perfekt. Om du på allvar vill tjäna pengar på handel med aktier måste du undvika att göra dessa typiska misstag.

Väntan på säkerhet

Att investera i aktier är aldrig säkert. När du väntar tills det är säkert missar du det. Speciellt i kris tider kan du tjäna mycket pengar genom att investera. Det är dock viktigt att du fattar bra beslut. Rädsla är en stark känsla, men vad har rädslan lett till mänskligheten? Ingenting annat än förlust!

Väntan på ett lägre pris

Den snåla investeraren köper inte en aktie även när priset är mycket attraktivt. Faktum är att ingen kan förutsäga hur aktiekursen kommer att utvecklas. Ser du en chans utifrån? Då är det bästa tiden att köpa. Ingen vet med säkerhet om priset kommer att sjunka ytterligare.

Handel med ”roliga” aktier

Amatörer handlar bara med roliga bestånd. Att köpa och sälja aktier för att du gillar varumärket är inte en vinnande strategi. Överväg om företaget har potential att tjäna pengar i framtiden. Om detta är fallet kan du välja att köpa aktien.

författare

Alex Mostert Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *