Investera i Bitcoin Gold: borde du köpa det?

Bitcoin Gold är den nyaste divisionen av Bitcoin. Tidigare såg vi en uppdelning av Bitcoin och Bitcoin Cash. I den här artikeln tittar vi utförligt på vad Bitcoin Gold är exakt. Du kommer direkt också se hur du kan dra nytta av investeringar i nya Bitcoin Gold.

Vad är Bitcoin Gold kortfattat?

Bitcoin Gold är en ny fork. En fork är en så kallad uppdelning av den ursprungliga Bitcoin och uppstår när det finns oenighet om en teknisk aspekt av valutan. Bitcoin Gold påstår sig vara en förbättrad version av Bitcoin.

Huvudmålet för Bitcoin Gold är att decentralisera valutan igen. Grundarna hävdar att det krävs för mycket datorkraft för att få en Bitcoin. Som resultat är det inte längre möjligt för en normal person att få Bitcoins genom mining med datorer. Bitcoin Gold systemet borde göra systemet mer demokratiskt.

Hur kan du investera i Bitcoin Gold?

Precis som vilken kryptovaluta som helst är Bitcoin Gold mycket instabil. Om du kan hantera detta kan Bitcoin Gold erbjuda intressanta och lönsamma möjligheter. Du kan handla i den här valutan med en online mäklare. Med en online mäklare har du sedan följande två alternativ:

Köp: du tjänar pengar när kryptovalutans pris ökar

Blanka: du tjänar pengar när kryptovalutans pris faller

Som du kan se, som investerare i till exempel Bitcoin Gold, har du två alternativ. Detta tillåter dig att dra nytta av både ökningar och minskningar i priset. Detta är mycket attraktivt, eftersom priset ibland minskar och ökar dussintals procentenheter på en dag. Du kan utnyttja detta smidigt genom att fatta rätt beslut.

Klicka här för att se en översikt av mäklare >>

Bitcoin Gold logo

Hur investerar du i kryptovalutor klokt?

Det är viktigt att inse att kryptovalutor som Bitcoin Gold har en ökad risk. Generellt rör aktier sig endast i begränsad utsträckning. Detta skiljer sig från Bitcoin Gold. Det är därför viktigt att bara investera pengar som du verkligen kan sakna. Du ska inte vara rädd för att förlora pengar. Förutom dessa potentiella förluster finns det naturligtvis också större potentiella avkastningar.

När det gäller en kryptovaluta som Bitcoin Gold är research viktigt. Valutan reagerar starkt på vissa händelser. Om det till exempel kommer nyheter om att säkerheten inte fungerar ordentligt kommer priset kraftigt att falla. Du kan svara på detta genom att blanka vid rätt tidpunkt. När du sedan tror att botten är i sikte kan du köpa valutan igen. På så sätt kan du dra nytta av både minskningen och ökningen.

Mer teknisk information

Grundaren av Bitcoin Gold är Jack Liao som lanserade Bitcoins ”hard fork”. Målet med Bitcoin Gold är att så småningom bli bättre än Bitcoin. Han valde en speciell algoritm med resistans till ASIC. En ASIC är speciellt utformad för en uppgift. ASIC används därför ofta vid mining av Bitcoin. På Bitcoin Gold kan det dock inte användas.

Köpa Bitcoin Gold

Om du har mycket förtroende för Bitcoin Gold kan du naturligtvis köpa det. Att köpa Bitcoin Gold är mer riskfyllt än att handla med det. För närvarande är Bitcoin Golds framtid fortfarande osäker. Både Bitcoin Cash och Bitcoin Gold föll betydligt i värde efter lanseringen. Det kan därför ifrågasättas om dessa valutor i slutändan kommer att spela en viktig roll i kryptovaluta-marknaden.

Utöver de tekniska aspekterna beror detta främst på marknadsföringssätten. Valutan måste trots allt släppas ut på marknaden precis som med en börsintroduktion (IPO). Support är viktigt här. Endast om valutan så småningom accepteras som betalning kommer den få en betydande roll.

Kom igång med Bitcoin Gold direkt

Vill du direkt komma igång med Bitcoin Gold och andra kryptovalutor? Det är då klokt att först öva med en demo! Den mest omfattande mäklaren där du kan investera i kryptovalutor är för närvarande Binance. Klicka här för att öppna ett gratis konto med Binance och upptäck möjligheterna att investera i Bitcoin Gold.

Användbara länkar: börja med trading direkt!

Tip: testa trading gratis med en demo

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *