Hur kan du köpa TUI-aktier?

Att flyga till den spanska solen blir allt populärare. Att åka på semester är därför en stor business. Det tyska företaget TUI svarar bra på detta. Tror du att trots att den nya flygskammen uppstått, att folk kommer fortsätta boka många avlägsna semestrar? Att investera i TUI genom att köpa TUI-aktierna kan bara vara attraktivt. Men hur köper du egentligen TUI-aktier? Och vad är den aktuella aktiekursen för TUI?

Var kan du köpa TUI-aktier?

Har du förtroende för framtiden för TUI? Tror du att fler kommer att åka på semester i framtiden? Då kan det vara intressant att investera i TUI genom att köpa aktier. Vill du köpa TUI-aktier? Du kan direkt köpa TUI-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla TUI-aktier aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Vad är aktiekursen på TUI?

Är du nyfiken på aktiekursen på TUI? I grafen nedan kan du se hur TUI-aktien har presterat den senaste perioden. Du kan använda knapparna för att öppna en handelsposition på företaget.

Företagsinformation för TUI

Nedan hittar du de viktigaste företagsuppgifterna för TUI.

Aktiekurser för de senaste 5 dagarna

I tabellen nedan kan du se aktiekurserna för TUIför de senaste 5 dagarna:

Hur kan du investera i TUI-aktier? Steg-för-steg-plan

När du har liten erfarenhet av att investera kan det ibland vara en utmaning att köpa aktier . Vi vill hjälpa dig på din väg med denna enkla steg-för-steg-plan som gör att du kan köpa TUI-aktier och lägga till dem i din portfölj inom sex steg.

Steg 1: innan du kan investera i TUI-aktier behöver du ett konto hos en aktiemäklare. En aktiemäklare är en part som gör det möjligt att köpa och sälja aktier via internet. Lyckligtvis kan alla över 18 öppna ett konto hos en aktiemäklare inom några minuter. Vill du veta vilka de bästa aktiemäklarna är att investera hos? Klicka här för en översikt över de bästa aktiemäklarna.

Steg 2: efter att du har bestämt dig för vilken aktiemäklare du vill investera med, måste du fortfarande öppna ett konto. För att öppna ett konto med riktiga pengar behöver du alltid en kopia av ditt pass. Att öppna ett investeringskonto fungerar faktiskt på samma sätt som att öppna ett bankkonto.

Steg 3: Så snart ditt konto är klar att användas måste du sätta in en första summa pengar på ditt handelskonto. Tänk på hur mycket pengar du vill köpa TUI-aktier för och sätt in detta belopp på ditt handelskonto.

Steg 4: då måste du hitta TUI-aktien inom plattformen. Du kan göra detta genom att leta specifikt efter delningskoden. TUI är registrerat under koden TUI: det är enkelt.

Steg 5: det rekommenderas att analysera TUI-aktien innan du köper den. Ta en titt på prisutvecklingen och bestäm när det kan vara smart att köpa TUI-aktier. Det är viktigt att använda den senaste informationen när man överväger en investering i TUI-aktier.

Steg 6: efter att du har gjort tillräckligt med forskning kan du köpa TUI-aktier. Du kan köpa aktierna direkt till aktiekursen med en marknadsorder, eller så kan du bara välja att köpa TUI-aktier när ett visst pris uppnås med en begränsad order. Lycka till med dina investeringar i TUI!

Om företaget

Den multinationella TUI-gruppen är huvudsakligen aktiv inom turistsektorn. Bokstäverna TUI står för Touristik Union International. Huvudkontoret för detta tyska företag ligger i Sachsen, Hannover. Aktierna i detta företag är noterade på Frankfurtbörsen och på Londonbörsen. Företaget nämns i FTSE 100 aktieindex. En fjärdedel av aktierna i företaget ägs av en ryss.

TUI-aktier

Största turistgruppen i världen

TUI har intressen över hela Europa. År 2018 var företaget det största turistföretaget i världen. År 2018 ägde företaget cirka 3 500 resebyråer i 20 länder, mer än 100 researrangörer, cirka 150 flygplan, mer än 419 hotell och 18 kryssningsfartyg. Flygplanen från sina egna lätta flygbolag i Belgien, Nederländerna, Tyskland, Storbritannien, Frankrike och Skandinavien utgör tillsammans den största flygflottan i världen.

TUI: s historia

TUI grundades 1968. I mitten av 90-talet följde övergången till TUI AG. Detta företag var verksamt inom flera områden: turism, sjöfart och logistik.

2007 slogs TUIs turistaktiviteter samman med den brittiska researrangören First Choice Holidays. Resultatet av denna sammanslagning blev det nya företaget TUI Travel plc. TUI AG innehar majoritetsandelen i det nya företaget.

Fram till 2012 ägde TUI, Hapag-Lloyd. Detta är en av de största logistiker företagen i världen. Det beslutades att sälja aktierna. 2009 såldes majoritetsintresset. Under 2009 såldes resten av aktierna. Varför gjorde TUI detta? Eftersom företaget ville koncentrera sig helt på aktiviteterna inom turismen.

2014 slogs TUI Travel plc samman helt med TUI AG. Så här blev TUI Group till. Genom att slå samman de två företagen blev TUI-koncernen den största leverantören av paketresor i världen. Fusionen hade betydande ekonomiska och operativa fördelar. Till exempel sparades ett belopp på 45 miljoner dollar per år med stängningen av det brittiska huvudkontoret.

Lägre TUI-spekuleraer på grund av problem med Boeing 737 Max-flygplan

I augusti 2019 meddelades att TUI-koncernen hade gjort betydligt mindre spekulera de senaste månaderna. Detta orsakades av förbud av dess Boeing 737 Max-flygplan. Under det tredje kvartalet av det brutna räkenskapsåret registrerades en spekulera på 22 miljoner euro. Ett år tidigare registrerades fortfarande en spekulera på 144 miljoner euro. Försäljningen under det brutna räkenskapsårets tredje kvartal var över 4,7 miljarder euro.

Tror du att dessa problem är tillfälliga? Om du är säker på att företaget kommer att göra mer spekulera i framtiden, kan det vara en bra anledning att köpa TUI-aktier.

Undersök den ekonomiska situationen innan du funderar på att investera i TUI-aktier!

författare

Alex Mostert Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *