Öppettider för börsen i Sverige

Sverige är ett socialt land som mår mycket bra på många områden. Sveriges aktiemarknad kan därför vara en intressant plats att investera. Sveriges börs kallas också Nasdaq Stockholm och ligger i landets huvudstad. Är du nyfiken på öppettiderna för Sveriges börs? Vill du veta vilka speciella dagar Stockholmsbörsen stänger? Då är du på rätt adress på den här sidan.

Vilka öppettider har svenska börsen?

Börsen i Sverige är endast öppen på vardagar. Du kan därför investera i svenska aktier från måndag till fredag. Sveriges börs öppettider är 9:00 till 17:25. Utanför dessa timmar kan du ibland handla med svenska aktier på börserna före eller efter marknaden. Detta är ofta dyrare på grund av det lägre antalet investerare.

Vi har konverterat de svenska öppettiderna till din lokala tid: du kan handla på den svenska börsen från ##T|8:30## till ##T|16:20##.

Investera Sverige

När öppnar / stänger Sveriges börs?

I timern nedan kan du se när börsen öppnas eller stängs igen. På så sätt är du alltid redo för en ny handelssession!

{countdowntimer sweden}

Vilka dagar stänger Sveriges börs?

Börsen i Sverige stänger alla helger. Dessutom kommer Sveriges börs att stängas även under följande speciella dagar:

2023

  • 1 januari – Nyårsdagen
  • 2 april – långfredag
  • 5 april – påsk
  • 13 maj – Kristi himmelsfärsdag
  • 25 juni – midsommardagen
  • 24 december – jul
  • 31 december – nyår

Öppettider OMX Stockholm 30

Du kan också investera i Sverige genom att handla i OMX Stockholm 30. Detta är ett index som innehåller de 30 mest omsatta aktierna. På detta sätt kan du enkelt följa den svenska ekonomin. Öppettiderna för OMX Stockholm 30 är helt identiska med den svenska börsen.

Vill du själv investera i Sverige?

Är du intresserad av att investera i Sverige själv? Tappa inte kostnaden ur sikte! På eToro kan man investera i svenska aktier utan att betala courtage. Använd knappen för att öppna ett konto direkt:

Du kan förlora dina pengar, andra kostnader kan tillkomma, besök: etoro.com/sv/trading/fees/Du kan förlora dina pengar, andra kostnader kan tillkomma, besök: etoro.com/sv/trading/fees/

Nedan ser du en översikt över mäklare som gör det möjligt att investera i Sverige. Välj en part där du kan göra detta mot låga avgifter. Detta gör att du kan uppnå en bättre avkastning!

Vilken valuta används på den svenska börsen?

Aktier på den svenska börsen handlas i svenska kronor. Tänk på att din investering kan minska i värde om din valuta blir starkare i förhållande till Sveriges valuta.

Var hittar du börsen i Sverige?

Sveriges börs finns i Stockholm, som är Sveriges huvudstad. Du kan besöka webbplatsen för börsen här. De fullständiga adressuppgifterna finns här:

Tullvaktsvägen 15115 56 Stockholm, Sverige

Du kan också nå Börsen via iss@nasdaqomx.com eller +46 8 405 60 00.

författare

Oliver Metz Avatar
om

Test

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *