Öppettider för börsen i Sverige

Sverige är ett socialt land som mår mycket bra på många områden. Sveriges aktiemarknad kan därför vara en intressant plats att investera. Sveriges börs kallas också Nasdaq Stockholm och ligger i landets huvudstad. Är du nyfiken på öppettiderna för Sveriges börs? Vill du veta vilka speciella dagar Stockholmsbörsen stänger? Då är du på rätt adress på den här sidan.

Vilka öppettider har svenska börsen?

Börsen i Sverige är endast öppen på vardagar. Du kan därför investera i svenska aktier från måndag till fredag. Sveriges börs öppettider är 9:00 till 17:25. Utanför dessa timmar kan du ibland handla med svenska aktier på börserna före eller efter marknaden. Detta är ofta dyrare på grund av det lägre antalet investerare.

Vi har konverterat de svenska öppettiderna till din lokala tid: du kan handla på den svenska börsen från ##T|8:30## till ##T|16:20##.

Investera Sverige

Vilka dagar stänger Sveriges börs?

Börsen i Sverige stänger alla helger. Dessutom kommer Sveriges börs att stängas även under följande speciella dagar:

DatumHelgdagÖppettider
1 januari
NyårsdagenStängt
5 januaritrettondagshelgen kl9-13
28 marsSmåtorsdag9.00-13.00
29 marsLångfredag​​Stängt
1 aprilPåskstängtStängt
30 aprilLabor Day 9.00–13.00
1 maj
Labor Day Stängt
6 juni
NationaldagenStängt
21 juni
Midsommardagen
1 november Alla helgons dag9.00–13.00
24-26 decemberJulstängtStängt
31 decemberNyårsaftonStängt

Öppettider OMX Stockholm 30

Du kan också investera i Sverige genom att handla i OMX Stockholm 30. Detta är ett index som innehåller de 30 mest omsatta aktierna. På detta sätt kan du enkelt följa den svenska ekonomin. Öppettiderna för OMX Stockholm 30 är helt identiska med den svenska börsen.

Vill du själv investera i Sverige?

Är du intresserad av att investera i Sverige själv? Tappa inte kostnaden ur sikte! På eToro kan man investera i svenska aktier utan att betala courtage. Använd knappen för att öppna ett konto direkt:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Nedan ser du en översikt över mäklare som gör det möjligt att investera i Sverige. Välj en part där du kan göra detta mot låga avgifter. Detta gör att du kan uppnå en bättre avkastning!

Aktier på den svenska börsen handlas i svenska kronor (kr). Observera att din investering kan minska i värde när din hemmavaluta stärks mot Sveriges valuta.

Svenska Börsen ligger i Stockholm, som är Sveriges huvudstad. Du kan besöka mässans hemsida här. De fullständiga adressuppgifterna är:

Tullvaktsvägen 15
115 56 Stockholm, Sverige

Du kan också nå mässan via iss@nasdaqomx.com eller +46 8 405 60 00.

författare

Alex Mostert Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *