Investera i Bitcoin Cash

Fler och fler människor drar nytta av att investera i Bitcoin. På grund av de enorma prisökningarna och volatiliteten kan man tjäna mycket pengar genom att handla Bitcoins. Nyligen har dock möjligheten att investera i Bitcoin Cash också öppnats. Genom att köpa både Bitcoins och Bitcoin Cash kan du tjäna ännu mer pengar genom att handla i de olika kryptovalutorna. Men hur fungerar detta och vad är Bitcoin Cash?

Hur kan du investera i Bitcoin Cash?

Det finns två olika sätt att investera i Bitcoin Cash. Den första metoden är mer aktiv: du kan spekulera i kryptovalutans prishöjningar och minskningar. Den andra metoden är mer fokuserad på lång sikt: du köper Bitcoin Cash med hopp om att det är värt mer i framtiden.

Hur & var kan du köpa / investera med Bitcoin Cash?

Vissa andra investerare väljer att köpa Bitcoin Cash. Du kan faktiskt jämföra detta med att köpa aktier. Du köper sedan Bitcoin Cash i hopp om att uppnå en bra prisökning.

Du kan investera i Bitcoin Cash på en kryptobörs som accepterar denna valuta. Nedan kan du direkt se på vilka börser du kan handla i Bitcoin Cash:

BörsmäklareInformationRegistrera dig
BitvavoBetala inte transaktionsavgifter på dina första €1000 Bitcoin Cash


Efter att ha öppnat ett konto hos en börs är det enkelt att starta investera. För detta behöver du bara gå igenom följande steg:

  1. Öppna ett konto och slutför verifieringen.
  2. Sätt in pengar på ditt konto
  3. Välj Bitcoin Cash
  4. Ange det belopp som du vill köpa för Bitcoin Cash
  5. Tryck på köpknappen

Då köps Bitcoin Cash direkt på ditt konto!

Vad är Bitcoin Cash?

Bitcoin Cash kan ses som en splittring av den ursprungliga Bitcoin. När två grupper av användare är oense om Bitcoins framtid kan en så kallad fork uppstå och den virtuella valutan delas upp. Detta hände också med Bitcoin Cash. Ägare av den ursprungliga Bitcoin kommer därför att få lika mycket Bitcoin Cash på sitt konto.

Bitcoin Cash har många likheter med Bitcoin. Bitcoin Cash är också en decentraliserad valuta som inte är lätt att spåra. Ingen part kan kontrollera den exakta användningen av valutan. Detta gör Bitcoin Cash attraktivt för olika grupper av människor.

Varför skapades Bitcoin Cash?

Som beskrivits tidigare, härrörde Bitcoin Cash eftersom det var en konflikt mellan två grupper. I ett sådant fall skapas en så kallad fork där valutan delas upp i två varianter. Konflikten kring Bitcoin handlade om storleken på transaktionsnätverket.

Bitcoin är relativt långsamt, varigenom genomförandet av en transaktion inom så kallade block tar i genomsnitt tio minuter. Detta är naturligtvis ineffektivt när man tänker på att Bitcoin blir allt vanligare för betalningar. Bitcoin Cash försöker lösa detta problem genom att reservera mer virtuellt utrymme för transaktioner. Detta gör att transaktioner med Bitcoin Cash kan genomföras snabbare.

Bitcoin Cash

Bitcoin Cash investeringsstrategi

Det finns två grova strategier för din Bitcoin Cash investering. Med den första strategin fokuserar du på varje rörelse. Du kan till exempel beställa både fallande och stigande priser genom att använda CFDs på Bitvavo / Bitvavo. Om du vill uppnå bästa resultat bör du tidsbeställa dina beställningar vid tidpunkter av starka prisrörelser.

Den andra strategin är att köpa Bitcoin Cash under ett attraktivt tillfälle. Om du har mycket förtroende för framtiden av kryptovalutan och i synnerhet Bitcoin Cash, kan du köpa den när priset har fallit. Genom att göra det kan du dra nytta av framtida prishöjningar.

När ska du köpa och sälja Bitcoin Cash?

Precis som med att köpa Bitcoins, är tajming essentiellt när man köper Bitcoin Cash. För detta kan du hålla koll på nyheterna och titta på mönster i diagrammet. Det fantastiska med att investera i Bitcoin Cash via en online mäklare som Bitvavo / Bitvavo är att du alltid kan göra beställningar på de olika prisrörelserna. Med Bitvavo / Bitvavo är det också möjligt att dra nytta av priskrascher.

Med moderna mäklare har du möjligheten att blanka. När du blankar tjänar du pengar om priset sjunker. Detta gör det möjligt att dra nytta av stora nedåtgående fluktuationer. Det faktum att Bitcoin Cash är mycket rörlig visades redan vid lanseringen. Om du blanka vid öppningen och sedan köpte Bitcoin Cash skulle du ha tjänat på hela resan.

Bitcoin Cash graph

 

Som grafen ovan visar finns det många möjligheter att dra nytta av denna nya kryptovaluta. Priset rör sig mycket och genom att använda hävstång kan du ytterligare öka potentialen för dina investeringar. Naturligtvis är det viktigt att komma ihåg att Bitcoin Cash är rörlig och därför riskabelt. Det kan därför vara klokt att träna med en demo först.

Bitcoin Cash växelkurs

Nedan kan du se den aktuella kursen för Bitcoin Cash. Du kan också investera direkt i Bitcoin Cash genom att trycka på köp- eller säljknappen.

Framtiden för Bitcoin Cash

Framtiden för Bitcoin Cash är fortfarande osäker; huruvida denna nya virtuella valutan i slutändan har rätt att existera beror på antalet parter som anammar den. För tillfället är Bitcoin fortfarande den största och detta kommer inte att förändras snart. Ändå har Bitcoin Cash omedelbart byggt upp en bra position med vilken den redan är en av de större kryptovalutorna. Titta därför noga på om miners och säljare av digitala valutor anammar den nya valutan; detta kan vara en indikation på att Bitcoin Cash blir vanligare och detta kan öka priset.

författare

Alex Mostert Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *