Hur kan du köpa Baidu-aktier?

Baidu är också känt som Kinas Google. Kinas marknad är naturligtvis enorm och mycket spekulera kan göras av detta. Förutom en sökmotor erbjuder Baidu också olika andra internettjänster. Funderar du på att investera i Baidu? I den här artikeln kommer du att läsa allt du behöver veta innan du köper Baidu-aktier. Du kan också se det aktuella aktiekursen för Baidu här.

Var kan du köpa Baidu-aktier?

Vill du köpa Baidu-aktier? Du kan direkt köpa Baidu-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla ”Baidu-aktier” aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Vad är aktiekursen på Baidu?

Är du nyfiken på aktiekursen på Baidu? I grafen nedan kan du se hur Baidu-aktien har presterat den senaste perioden. Du kan använda knapparna för att öppna en handelsposition på företaget.

Företagsinformation för Baidu

Nedan hittar du de viktigaste företagsuppgifterna för Baidu.

Analys av Baidu

Innan du bestämmer dig för om du ska köpa eller sälja Baidu är det viktigt att först analysera aktien. Översikten nedan visar hur Baidu-aktien har utvecklats under den senaste perioden.

Aktiekurser för de senaste 5 dagarna

I tabellen nedan kan du se aktiekurserna för Baidu för de senaste 5 dagarna:

Vad kommer Baidu aktiekurs att göra under 2024?

Är du nyfiken på vad analytiker tror att Baidu kommer att göra under 2024 och de kommande åren? Med hjälp av data från Alpha Vantage har vi kombinerat analytikernas prognoser. Kom ihåg att denna siffra bara är en förutsägelse om Baidu prisrörelser och att denna förutsägelse inte behöver gå i uppfyllelse. Gör alltid din research!

Är det klokt att investera i Baidu?

Svaret på denna fråga brukade vara ett dånande ja! Baidu sågs i flera år som den mest lovande kinesiska teknikaktien. Dessa höga förväntningar uppfylldes inte helt: företaget möter stor konkurrens från andra företag som också säljer annonser på internet. När du vill köpa Baidu-aktier är det därför viktigt att hålla koll på Baidus konkurrenter.

Tencent som en konkurrent

Ett exempel på en stor konkurrent är Tencent. Tencent plattform, WeChat, har inte mindre än 1,2 miljarder användare per månad. Andra exempel på ofta använda plattformar i Kina är applikationerna från ByteDance och medieplattformen Bilibili. När kinesiska invånare använder mer och mer olika medier blir det mer och mer intressant för företag att spendera sin reklambudget med andra parter. Detta går naturligtvis på bekostnad av Baidus lönsamhet.

Dessutom är WeChat-applikationen ett stort hot mot Baidu när det gäller funktionalitet: till exempel kan applikationen användas för att göra betalningar, beställa mat, söka efter en hytt och läsa nyheter. På grund av detta behöver människor använda en sökmotor mindre ofta.

Att förlora projekt

Företagets intäkter minskar också på grund av förlustbringande projekt. Det mest kända exemplet på detta är iQiyi: videoplattformen kostar Baidu mycket pengar. Under tiden måste plattformen också konkurrera med Tencent Video och Youku Toudou, publicerad av Alibaba.

Baidu försöker distrahera uppmärksamheten från alla dessa problem genom att sätta sina nya projekt i rampljuset: tänk på tillväxten av molntjänster och ai-kapacitet och de självgående bilarna. Dessa begrepp är dock också förlustbringande och därför inte en god anledning att köpa Baidu-aktier.

Trots dessa problem kan en investering i Baidu vara intressant. Trots allt, investera i Kina kan fungera bra på grund av den enorma tillväxten. Det är dock viktigt att fråga dig själv om Baidu är det bästa alternativet: vissa konkurrenter med denna välkända sökmotor presterar bättre och kan erbjuda fler tillväxtmöjligheter.

Om företaget Baidu

Med en marknadsandel på 70% är Baidu den mest populära sökmotorn i Kina. Denna stora marknadsandel beror troligen delvis på blockeringen av Google av GFW (Great Firewall of China). Företaget erbjuder inte bara en sökmotor: Baidu erbjuder också dussintals internetrelaterade tjänster och produkter. Dessutom har företaget ett starkt fokus på artificiell intelligens. Huvudkontoret för detta företag, som grundades 2000, ligger i Peking.

Google har försökt ta över Baidu tidigare. Hittills har Baidu lyckats motverka dessa förvärvsförsök. Det är inte konstigt att Google är intresserad av den kinesiska marknaden. Med Baidu-sökmotorn registreras tiotals miljarder sökningar varje månad. Baidu tjänar mycket pengar på att sälja annonser.

Baidu delar

Några aktiviteter av Baidu

Aktiviteterna i den här kinesiska teknikjätten inkluderar en appbutik och en reklamplattform. Företagets appbutik har över två miljarder användare världen över. Annonsplattformen, som liknar Google Ads, ger majoriteten av företagets intäkter. Denna annonseringsplattform hade 126 miljoner dagliga användare 2017.

En tredje aktivitet från Baidu är videostreamingtjänsten iQiyie. Denna videokanal hade 420 miljoner aktiva användare varje månad 2017. Företaget vill skapa sitt eget innehåll och kan därför konkurrera med Netflix .

Självgående bilar

Sedan 2017 började Baidu att fokusera på utvecklingen av självgående bilar med det så kallade Apollo-projektet. Detta projekt fokuserar på utvecklingen av autonom körning och Al-program. Hundratals kända företag arbetar med dessa projekt: exempel är Microsoft , Nvidia , Daimler AG och Hyundai.

Ett uppslagsverk

Baidu har också sitt egna uppslagsverk. Detta uppslagsverk är en konkurrent till den kinesiska Wikipedia. Till skillnad från den kinesiska uppslagsverket störs inte uppslagsverket av de kinesiska myndigheterna. Detta är inte fallet eftersom denna uppslagsverk gör självcensur. Encyclopedia, som heter Baidu Baiku, innehöll redan 90 000 artiklar tre veckor efter lanseringen.

Tillverkare av smarta högtalare

Baidu är för närvarande (2019) den näst största tillverkaren av smarta högtalare. Google överträffades 2019. Med 4,3 miljoner högtalare levererade har detta företag en marknadsandel på 16,9%. De 4,5 miljoner intelligenta högtalarna som levererades av Baidu under andra kvartalet 2019 står för en marknadsandel på 17,3%. Marknadsledare Amazon har en marknadsandel på över 25%.

Försäljningen uppnås främst i Kina

Detta kinesiska företag genererar 98% av sin omsättning i Kina. Under 2017 genererade sökmotorrelaterade aktiviteter en omsättning på mer än 10 miljarder dollar. Under det året genererade videostreaming tjänsterna en omsättning på 2,7 miljarder dollar. Intäkterna kommer huvudsakligen från annonseringsavgifter som betalas av användare.

För att avgöra om en investering i Baidu för närvarande är intressant måste du titta på den kinesiska marknaden. Tror du att den kinesiska ekonomin kommer att fortsätta växa? Då kan det vara intressant att investera i Baidu-aktier.

författare

Alex Mostert Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *