Hur kan du köpa Skanska-aktier?

Skanska är ett stort svenskt byggföretag som också gör många projekt utanför Europa. Denna spridning över olika regioner kan göra en investering i Skanska attraktiv. I den här artikeln diskuterar vi det bästa sättet att investera i Skanska-aktier.

Var kan du köpa Skanska-aktier?

Vill du köpa Skanska-aktier? Du kan direkt köpa Skanska-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla ”Skanska-aktier” aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Om företaget Skanska

Det multinationella bygg- och utvecklingsföretaget Skanska har sitt säte i Sverige. Det är ett av de största byggföretagen i världen. Några anmärkningsvärda byggprojekt för detta företag inkluderar renovering av FN: s huvudkontor, Mater Tei-sjukhuset på Malta och World Trade Center Transportation Hub Project. Företagets huvudkontor ligger i Stockholm, Sverige.

Företagets historia

Företaget grundades av Rudolf Frederik Berg. Han grundade företaget Scanian Cement Casting Ltd 1887 i Malmö, Sverige. Företaget startade med produktion av betongprodukter. Det blev snart ett byggföretag. Byggföretaget gav ett viktigt bidrag till byggandet av den svenska infrastrukturen genom att bygga vägar, hus, kontor och kraftverk.

På 1950-talet gjorde den internationella expansionen det möjligt för företaget att flytta till internationella marknader. Företaget blev aktivt i Sydamerika, Afrika och Asien. Steget till den amerikanska marknaden gjordes 1971. Där är byggföretaget nu ett av de största i sin sektor. Internationellt använde företaget namnet Skanska. Detta namn blev företagets officiella namn 1984.

Förvärv och avyttringar

Företaget växte kraftigt på 1990-talet. Tillväxten kom också genom förvärv. Till exempel förvärvades byggnadsavdelningen för Kværner 2000. 2011 förvärvades det amerikanska företaget Industrial Contractors från Evansville, Indiana.

Skanska beslutade att avyttra sina asiatiska investeringar 2004. Företagets indiska dotterbolag såldes till Italian Thai Development Company, ett byggföretag baserat i Thailand.

Som ni ser är Skanska ett aktivt företag som regelbundet tar över andra företag eller avyttrar affärsverksamhet. Tänk på detta när du börjar investera i Skanska!

Bidrag till miljön

Ett byggföretag har hög miljöpåverkan. Ändå rankades Skanska som det grönaste företaget i Storbritannien 2011. Skanska strävar efter att vara den grönaste entreprenören i världen, skrev Financial Times 2014. Företaget har etablerat ’Supply Chain Sustainability School’ i Storbritannien. Detta e-lärande initiativ grundades för att utbilda byggleverantörer om hållbarhet.

USA: s handelskammare motsatte sig nya LEED-standarder för hållbara byggnader. Skanska beslutade därför att dra sig ur handelskammaren i juli 2013.

Bygga en hållbar fabrik

År 2015 renoverade Skanska, Bentley-fabriken i Doncaster, Storbritannien. Därmed levererade företaget den mest hållbara fabriken i Storbritannien. Renoveringen av den här anläggningen av det svenska byggföretaget har gjort fabriken nästan energineutral för sitt operativa arbete. Fabriken är utrustad med en biomassanläggning och solpaneler.

Mindre energi förbrukas. Komplexet är översvämmat med naturligt dagsljus när det är möjligt. LED-lampor ger belysning. Vattenbesparande toaletter och kranar har också installerats.

Hållbarhet blir allt viktigare för investerare. Om ett företag som Skanska fokuserar mer och mer på detta kan det locka socialt medvetna investerare. Detta kan få aktiekursen att stiga i framtiden.

författare

Alex Mostert Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *